Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Ποιός θα δικάσει τους δικαστές;

Αφιερωμένο στον σύντροφο Χρυσόγονο.
(ρωτήστε τον, γιατί)
——————————————————————-

 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;

                Του Γιάννη Αποστολίδη,
π δικηγόρος, τηλ. 6932916443
apostolidis.p.i@gmail.com

 Έπρεπε να πάνε φυλακή για χοντρή απάτη επί δικαστηρίου όσοι δικαστές άσκησαν αγωγή αποζημιώσεως κατά του Ελληνικού Δημοσίου στη βάση της αριθμ. 13/2006 απόφασης του Μισθοδικείου, διότι το έκαναν αυτό παρόλο που ήταν σε θέση να αντιληφθούν, λόγω της επιστημονικής τους κατάρτισης και της επαγγελματικής εμπειρίας τους, ότι αυτή η απόφαση, πέρα και ανεξάρτητα από την πρωτοφανή, την ανατριχιαστική αντίθεσή της προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα (εξισώθηκαν οι αποδοχές 6000 δικαστών, εισαγγελέων και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς τις  υπέρογκες αποδοχές ενός ατόμου, του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ), είχε και ένα βασικό νομικό σφάλμα που την αχρήστευε, όπως εξηγώ παρακάτω. Είχαν κατατεθεί τότε πολλές χιλιάδες αγωγές από δικαστές, ώσπου το 2008 η κοιμισμένη κυβέρνηση Καραμανλή αντί να κάνει τις απλές, αποτελεσματικές και υποδειγματικής νομιμότητας κινήσεις που αναφέρω παρακάτω, για να στείλει στο διάολο τις ιταμές δικαστικές αξιώσεις, αντί ακόμη και να τους δείξει το δρόμο για τη φυλακή, συμβιβάστηκε μαζί τους και τους έδωσε κατά μέσο όρο 140.000 ευρώ για αναδρομικά σε κάθε δικαστή, κάθε εισαγγελέα και μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς και θηριώδη αύξηση των ήδη αδρότατων αποδοχών τους.

  Τη γλίτωσαν λοιπόν  τότε οι δικαστές… Αλλά κι εγώ ο σφοδρός πολέμιος των παρανομιών τους, φτηνά ομολογουμένως τη γλίτωσα από ένα διαφορετικό κίνδυνο: Διότι τον Ιανουάριο του 2010, δηλαδή όταν  το μέγεθος της κρίσης δεν το υποψιαζόμασταν ακόμη, είχα γράψει σε εκτενέστατο άρθρο μου κατά των δικαστών που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΝΩΠΙΟΝ, επίσημο όργανο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με τίτλο ΤΟ ΚΩΛΑΚΡΕΤΟΥ ΓΑΛΑ, όπως λεγόταν σκωπτικά στην αρχαία Αθήνα ο μισθός των δικαστών, ότι οι αποδοχές των άλλων εργαζομένων κινδυνεύουν να μειωθούν κατά 80%, πράγμα που οσημέραι επαληθεύεται! Και ενώ κατά την επιχώρια συνήθεια έπρεπε τότε να εκτεθώ σε δημόσιο λιθοβολισμό ως μάντης κακών, δόξα τω θεώ τη γλίτωσα, είμαι μια χαρά και εξακολουθώ να λιθοβολώ το φρικαλέο συντεχνιακό πνεύμα που κατέχει ολοκληρωτικά το δικαστικό χώρο και τον καθιστά φορέα «νόμιμης» ειδεχθέστατης διαφθοράς.

   Έγραψα και προ μηνών ένα άρθρο με τίτλο ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ!, που το βρίσκετε πληκτρολογώντας στη Google αυτές τις λέξεις. Αλλά η δικαστική εξουσία έχει πια βουλιάξει  στον πάτο του ξεπεσμού, και πρέπει πλέον να απολογούνται όχι η δικαιοσύνη ως θεσμός αλλά οι ίδιοι οι δικαστές! Να απολογηθούν μπροστά στο λαό και μπροστά στην ίδια τη συνείδησή τους, αν διαθέτουν, για το ότι έβαλαν ξανά το νόμο να βιάσει τη δικαιοσύνη. Έβαλαν δηλαδή πάλι τη βουλή να ψηφίσει, μόνο γι’ αυτούς, νόμο επαναφοράς των αποδοχών τους στα ποσά του 2012, που είχαν «επιτευχθεί» με την παραπάνω αριθμ. 13/2006 ληστρική απόφαση του Μισθοδικείου. Προηγήθηκε, πριν από τον πρόσφατο αποκαταστατικό νόμο, η αριθμ. 88/2013 απόφαση αυτού του πάντοτε αμαρτωλού δικαστηρίου, που κήρυξε αντισυνταγματική την περικοπή των αποδοχών των δικαστών, αυτών και μόνο αυτών – κήρυξε και το ΣτΕ αντισυνταγματική την περικοπή των αποδοχών  των καταφρονημένων μισθολογικά ένστολων, έτσι, για να ποτίζεται και η γλάστρα για χάρη του βασιλικού, αλλά αυτοί παραπέμφθηκαν από την κυβέρνηση στις ελληνικές καλένδες.

Αυτή η τελευταία απόφαση του Μισθοδικείου, η 88/2013, κλαίγεται για λογαριασμό του δικαστικού σιναφιού, διότι, λέει, η περικοπή των αποδοχών τους δημιουργεί σε αυτούς αίσθημα ανησυχίας και ανασφάλειας  που μπορεί να επηρεάσει την ευθυκρισία τους. Και πρέπει να μπουκώνουμε τους δικαστές με χρήμα για να εξασφαλίσουμε ευθυκρισία!

Μήπως δεν πρέπει να μιλάω έτσι για τη Δικαιοσύνη; Μήπως ασεβώ; Πρέπει να κάνω την εξής εξήγηση: Προσωπικά τρέφω προς τους δικαστές την ίδια ακριβώς εκτίμηση που έχω για κάθε άλλο εργαζόμενο, χωρίς καμιά απολύτως διαφορά! Ο ιδιαίτερος σεβασμός που τάχα οφείλουμε στους δικαστές, είναι κατάλοιπο των φεουδαρχικών κοινωνιών, όπου ο δικαστής, ως εκπρόσωπος, μάλλον βαστάζος της βασιλικής εξουσίας πάνω στη ζωή και την ελευθερία των υπηκόων του, ενέπνεε φόβο μεταμορφωμένο σε σεβασμό. Σήμερα στις δυτικές δημοκρατικές κοινωνίες μας που δόξα τω θεώ έχουμε την ευτυχία να ζούμε, οι δικαστές είναι κι αυτοί απλοί εργαζόμενοι, όπως όλοι μας, που οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους. Ούτε τους χρειάζεται ούτε τους ανήκει κανένας ιδιαίτερος σεβασμός. Ούτε η δικαστική εξουσία έχει κάποιο ιδιαίτερο κύρος που πρέπει να το περιτειχίσουμε με «τούβλα» από ευρώ. Από αυτήν την αναχρονιστική αντίληψη εμφορούνται πολλοί, και πρώτοι οι δικαστικοί, που την εξαργυρώνουν διαμορφώνοντας επιχείρημα υπέρ της μισθολογικής πρωτοκαθεδρίας τους, όπως έγινε στην απόφαση αριθμ. 88/2014 του Μισθοδικείου, που ακύρωσε τις περικοπές τους! Εξάλλου, όπως έγραψα και σε άλλο άρθρο μου, εγώ σέβομαι όχι την «υπαρκτή δικαιοσύνη», όχι την φαύλη, τη ληστρική «δικαιοσύνη» του Μισθοδικείου αλλά την αληθινή δικαιοσύνη, που κατά τον ορφικό ύμνο της «το πλέον στυγέει, ισότητι δε χαίρει», δηλαδή μισεί την πλεονεξία και χαίρεται την ισότητα. Αλλά οι δικαστές σε σχέση με τα μισθολογικά τους επέδειξαν τις τελευταίες δεκαετίες προκλητική πλεονεξία, φαταουλισμό ασυγκράτητο. Και πρέπει να πω το εξής: Μελέτησα από κάθε πλευρά την υπόθεση των  αποδοχών τους. Και έβγαλα το συμπέρασμα ότι ο δικαστικός συνδικαλισμός είχε διαχρονικά όλα τα χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, που με όπλο τη συνειδητή διαστροφή του Συντάγματος και του Νόμου σκόπευε και πετύχαινε απίστευτα προνόμια για τη δικαστική συντεχνία. Ορθό ή λάθος, αυτό είναι το τελικό συμπέρασμά μου. Αν δίσταζα να το πω δημόσια, θα ήμουν ένα χαμερπές δειλό ανθρωπάκι, προδότης της ίδιας της Πατρίδας, που πρέπει να γνωρίζει τους εχθρούς της.

  Και είναι εχθροί της Πατρίδας εκείνοι που:

  Έκριναν με την υπ’ αριθμ. 13/20006 απόφαση του Μισθοδικείου ότι το γεγονός και μόνο ότι ένα και μόνο άτομο, ένας και μοναδικός σε όλη την επικράτεια δημόσιος λειτουργός, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, έπαιρνε μεγαλύτερες, σχεδόν διπλάσιες αποδοχές από τους Προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων, αυτό το γεγονός, έκρινε το Μισθοδικείο, υποχρέωνε τον νομοθέτη να καθορίσει στο ίδιο ύψος και τις δικαστικές αποδοχές, και να το κάνει αυτό ταυτόχρονα και «με τον ίδιο τρόπο» – κρατείστε  το αυτό, έχει ολέθρια σημασία: «με τον ίδιο τρόπο», δηλαδή ίδιο με εκείνο τον παράνομο τρόπο  που καθορίστηκαν οι αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ, όπως εξηγώ στη συνέχεια –, χωρίς να έχουν καμιά απολύτως σημασία, είπε το Μισθοδικείο, και χωρίς να χρειάζεται καν να ερευνώνται οι συνθήκες προσφοράς των υπηρεσιών του προέδρου της ΕΕΤΤ, η υπηρεσιακή κατάστασή του κλπ σε σύγκριση με τους δικαστές. Αυτή η υποχρέωση του νομοθέτη απέρρεε – ερμήνευσαν οι εχθροί της Πατρίδας – από τα άρθρα 26 και 87 του Συντάγματος, που αναφέρονται στην διάκριση των εξουσιών, και ιδίως από την αθώα διάταξη του άρθρου 88 παρ. 2 που λέει ότι «Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους», όπως πρέπει να είναι και οι αποδοχές κάθε εργαζόμενου, ανάλογες δηλαδή με την αξία της δουλειάς του, χωρίς να χρειάζεται να διατυπωθεί αυτό σε συνταγματική διάταξη! Και επειδή, είπαν οι άδικοι δικαστές, ο νομοθέτης όταν καθόριζε τις αποδοχές του προέδρου ΕΕΤΤ δεν αύξησε στο ίδιο ύψος και τις δικές τους αποδοχές, δηλαδή δεν τις διπλασίασε, και ας ήταν ήδη και τότε πρώτες ούτως ή άλλως στη μισθολογική πυραμίδα του δημόσιου τομέα, υπέπεσε, ο νομοθέτης, σε παραβίαση των παραπάνω συνταγματικών διατάξεων, κατέλυσε δηλαδή την ισοτιμία των κρατικών εξουσιών και «έπληξε καίρια την δικαστική ανεξαρτησία», δηλαδή μετέβαλε τους δικαστές σε εξαρτημένους και άβουλους! Αυτές, είπε το βρωμερό Μισθοδικείο, ήταν οι συνέπειες της παράλειψης του Κράτους μας να εξομοιώσει τις αποδοχές 6000 δικαστών προ τις πρωτοφανείς αποδοχές ενός ατόμου, του προέδρου της ΕΕΤΤ!!! Έκρινε περαιτέρω αυτό το «δικαστήριο» ότι το Κράτος δια του νομοθέτη, με την παράλειψή του να ικανοποιήσει τη μισθολογική λαιμαργία του δικαστικού σώματος και με την δήθεν παραβίαση, με αυτόν τον τρόπο, υπερκείμενου δικαίου, των παραπάνω συνταγματικών διατάξεων, υπέπεσε σε σοβαρότατη αδικοπραξία και κατά το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα έπρεπε να αποζημιώσει, όχι τα θύματα της δήθεν αδικοπραξίας του, δηλαδή τους πολίτες, που χρόνια ολόκληρα ζούσαν, υποτίθεται, κατά την κρίση του Μισθοδικείου, σε καθεστώς διασάλευσης της ισορροπίας των κρατικών εξουσιών και, το χειρότερο, στερήθηκαν το δικαίωμα να δικάζονται από ανεξάρτητους δικαστές, αλλά να αποζημιώσει, το Κράτος, τους ίδιους τους δικαστές!!! Το κόστος της αποζημιώσεως δισεκατομμύρια… Και τα πλήρωσε το δύστυχο Κράτος μας!

   Είναι εχθροί της Πατρίδας εκείνοι που:

  Ενώ ήταν ανώτατοι δικαστές και κατά τεκμήριο γνώριζαν ότι οι παραπάνω νομικοί συλλογισμοί στηρίζονταν  στην εσφαλμένη προϋπόθεση ότι οι αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ ήταν νόμιμες, ενώ δεν ήταν, έκαναν τα στραβά μάτια και δεν εξέτασαν τη νομιμότητα αυτών των αποδοχών. Όσο κι αν είναι κουραστικό, ας ξαναπάρουμε απ’ την αρχή τις παραδοχές του Μισθοδικείου: Κρίθηκε ότι 1) Οι δικαστικές αποδοχές πρέπει να είναι πάντοτε ανώτερες  από τις αποδοχές όλων των λειτουργών και υπαλλήλων του δημόσιου τομέα (και του ιδιωτικού τομέα, είπε κάποτε το ηθικά αποστεωμένο ΣτΕ). Αυτό επιτάσσουν, είπε το δικαστήριο, οι παραπάνω συνταγματικές διατάξεις. 2) Οι αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) , επειδή ήταν μεγαλύτερες από τις δικαστικές αποδοχές παραβίαζαν αυτές τις διατάξεις του Συντάγματος και 3) Αυτή η παραβίαση, αδικοπρακτικού χαρακτήρα, υποχρέωνε το Δημόσιο σε αποζημίωση των δικαστών. Βλακώδεις βέβαια και ιδιοτελείς κρίσεις αλλά αυτές ήταν, τι να κάνουμε. Όμως γιατί,  προδότες δικαστές, σταμάτησαν εδώ οι σκέψεις σας; Είχατε το ηθικό, πατριωτικό και επαγγελματικό καθήκον και οι νομικές γνώσεις σας ήταν υπερεπαρκείς για να προχωρήσετε περαιτέρω στην εξής σκέψη: Προϋπόθεση της (δήθεν) υποχρέωσης του νομοθέτη να αναβαθμίσει τις αποδοχές σας στο ύψος των αποδοχών του προέδρου της ΕΕΤΤ ήταν η νομιμότητα των δικών του αποδοχών. Ακόμα και αν έμπαινε το θέμα στη βάση της ισότητας του άρθρου 4 Συντ. ( πράγμα που ενώ το κάνατε σε προγενέστερες εξομοιώσεις των αποδοχών σας προς άλλες ανώτερες, αυτήν τη φορά το αποφύγατε, προφανώς διότι θα ήταν εξαιρετικά προκλητικό το αίτημα ισότητας των αποδοχών 6000 ανθρώπων προς εκείνες ενός ατόμου, αλλά και διότι θεωρήσατε επαρκή για την περίπτωση τη δραστικότητα των παραπάνω άρθρων του Συντάγματος, 26,87,88, αρκούσε μια ερμηνευτική διαστροφή τους για να οδηγηθείτε στο ίδιο αποτέλεσμα, και αυτό πράξατε αδίστακτα) και πάλι θα ήταν αλυσιτελής η επίκληση μη νόμιμων αποδοχών ως μέτρο ίσης αναβάθμισης των δικαστικών αποδοχών, διότι «ισότητα στην παρανομία» απαγορεύεται. Προχωρήσατε λοιπόν στην αναβάθμιση των δικαστικών αποδοχών επικαλούμενοι αυτό καθαυτό το στεγνό γεγονός ότι οι αποδοχές του προέδρου ΕΕΤΤ ήταν μεγαλύτερες. Όμως ο νόμος που εξουσιοδοτούσε τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών να καθορίζουν τις αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ ,τους επέτρεπε να το κάνουν αυτό «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων», εννοώντας βέβαια διατάξεις απλών νόμων, απλής τυπικής ισχύος και όχι συνταγματικές διατάξεις, αυξημένης τυπικής ισχύος, οι οποίες διατάξεις ήταν το αυτονόητο, και γι’  αυτό μη αναγκαίο να διατυπωθεί, όριο της εν προκειμένω νομοθετικής εξουσιοδότησης. Αλλά αυτοί οι υπουργοί, το λέτε βρε τρισάθλιοι στην ίδια την απόφασή σας, με το να καθορίσουν τις αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ ψηλότερα από τις δικαστικές παραβίασαν τις παραπάνω συνταγματικές διατάξεις.  Άρα, έρχομαι και λέω εγώ και έπρεπε να το είχατε πει και εσείς, οι υπουργοί  σε αυτήν την απόφασή τους ενήργησαν έξω από το πλαίσιο της νομοθετικής εξουσιοδότησής τους, δηλαδή ενήργησαν χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση. ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΩΣ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Η ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (βλ. ad hoc ΑΠ 95/2012). Γιατί λοιπόν, κκ ανώτατοι δικαστικοί που δικάσατε στο Μισθοδικείο,  χρησιμοποιήσατε αυτήν την παράνομη υπουργική απόφαση και στη βάση αυτής επεκτείνατε τις παράνομες αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ σε όλο το δικαστικό σώμα και στους ομογάλακτούς σας, στα μέλη του ΝΣΚ; Γιατί αφήσατε στην άκρη την εξέταση της νομιμότητας αυτής της παράνομης υπουργικής απόφασης και αντιθέτως είπατε ότι ο νομοθέτης παρανόμησε επειδή όταν καθόρισε τις αποδοχές του προέδρου ΕΕΤΤ δεν καθόρισε ταυτόχρονα  και τις δικαστικές αποδοχές στο ίδιο ύψος και «με τον ίδιο τρόπο»; Με ποιον «ίδιο τρόπο»; Με παράνομη υπουργική απόφαση σαν και αυτή που καθόρισε τις αποδοχές του προέδρου ΕΕΤΤ; Με υπουργική απόφαση που θα παραβίαζε συνταγματικές διατάξεις; Με υπουργική απόφαση στερούμενη νομοθετικής εξουσιοδότησης; Γιατί λοιπόν συνέβη αυτό το πρωτοφανές νομικό σφάλμα; Αν τολμήσετε να ψελλίσετε κάποια νομική απάντηση σε αυτό το αμείλικτο ερώτημα, θα γίνετε ρεζίλι μπροστά σε όλο το νομικό κόσμο, διότι τέτοια απάντηση δεν υπάρχει. Αλλά και από την άλλη, αν δεν απαντήσετε παραδέχεστε σιωπηλά ότι είστε εχθροί της Πατρίδας, που την προδώσατε και προκαλέσατε τη χειρότερη δημοσιονομική κρίση στην ιστορία της. Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι όταν δικάζατε κατεχόσασταν από πνεύμα πλεονεξίας, που συσκότισε την νομική σκέψη σας και δεν αντιληφθήκατε τον κίνδυνο τόσο βασικού νομικού σφάλματος, δεν προχωρήσατε στους παραπάνω απλούς νομικούς συλλογισμούς που θα σας οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η απόφαση καθορισμού των αποδοχών του προέδρου ΕΕΤΤ ήταν παράνομη και συνεπώς παντελώς ανεπίδεκτη επέκτασης. Βέβαια ήταν σχετικά εύκολο να παρασυρθείτε σε αυτό το σφάλμα – γι’  αυτό και επιβάλλονταν  μεγαλύτερη προσοχή – διότι το αιτιολογικό της επίμαχης απόφασής σας ήταν κατά βάση αντιγραφή της νομολογίας που προηγήθηκε, με την ειδοποιό όμως διαφορά ότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που εξομοιώθηκαν οι δικαστικές αποδοχές προς τις αποδοχές άλλων κατηγοριών λειτουργών ή υπαλλήλων, οι αποδοχές εκείνων είχαν καθορισθεί απευθείας με νόμο και όχι με υπουργική απόφαση κατ’  εξουσιοδότηση νόμου. Να σημειώσω ότι αυτή η παράλειψή σας να εντοπίσετε και να λάβετε υπόψη την παρανομία των αποδοχών του προέδρου ΕΕΤΤ επισημάνθηκε για πρώτη φορά από την ταπεινότητά μου, γι’  αυτό και έκανα αναφορά στους οικονομικούς εισαγγελείς, για την οποία αναφορά διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση – αν δεν είχε νομική βάση θα την έβαζε ο εισαγγελέας στο αρχείο – και είναι αδύνατο να μην καταλήξει σε ποινική δίωξή σας, διότι η εγκληματική πράξη σας είναι προφανής και προκύπτει από την ίδια την αριθμ. 13/2006 απόφασή σας.

  Είναι εχθροί της Πατρίδας και όσοι, τρέμοντας τις παρενέργειες αυτής της απόφασης και ειδικά την νομικά θεμελιωμένη, δυστυχώς, διεκδίκηση και από τους βουλευτές των αναδρομικών που πήρατε (επαναλαμβάνω, 140.000 ευρώ μέσο όρο κάθε δικαστής, εισαγγελέας και μέλος του ΝΣΚ) το 2008 εκβιάζοντας με την παραπάνω 13/2006 απόφαση το δύστυχο Κράτος μας, «δικαιολογήσανε» με δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι τάχα αυτό το ρεγάλο σε κάθε δικαστή ήταν έκτακτη παροχή του Κράτους προς εσάς, διότι, λένε οι αισχρές δικαστικές αποφάσεις σας, από το 2003 μέχρι το 2007 φορτωθήκατε, τάχα, εσείς οι δικαστές και τα μέλη του ΝΣΚ, με «πρόσθετο μεγάλο φόρτο εργασίας» λόγω των οικονομικών μεταναστών και των Ολυμπιακών Αγώνων. Βέβαια ούτε εγώ προσωπικά, ενεργός τότε δικηγόρος ούτε και κανείς άλλος δικηγόρος  αντιληφθήκαμε αύξηση του φόρτου εργασίας σας εκείνες τις χρονιές. Έστω όμως, ας παραδεχτώ τυφλότητα όλων μας. Αλλά πάλι τόσο γαλαντόμο το Κράτος προς εσάς, 140.000 ευρώ και αύξηση αποδοχών 80%, ενώ όλοι οι άλλοι πήραν για πρόσθετη ολυμπιακή απασχόληση μερικές εκατοντάδες ευρώ, αν πήραν, και μεταξύ των όσων δεν πήραν ήταν και οι αξέχαστοι νέοι μας, οι εθελοντές των Ολυμπιακών αγώνων, που τώρα ρέβουν στην ανεργία και την κατάθλιψη ή έφυγαν στα ξένα; Τόσο απροσμέτρητα σκανδαλώδης  προνομιακή μεταχείριση των δικαστών; Αν σας είχε μπροστά Του ο Χριστός – και κάποτε θα σας έχει, ας προσευχηθούμε όμως όλοι μας να δείξει έλεος – θα βράχνιαζε αναβοώντας: Ουαί, ουαί, ουαί υμίν, φαρισαίοι, υποκριτές! Ουαί υμίν, μασκαράδες! Δεν σας τα έδωσε το Κράτος από ευχαρίστηση για την ανύπαρκτη ολυμπιακή υπεραπασχόλησή σας. Αρπαγή κάνατε, πλιάτσικο κάνατε, εκβιάσατε το Κράτος  με την παραπάνω ληστρική απόφαση του Μισθοδικείου και τα τσεπώσατε. Και είχατε το θράσος να λέτε ότι εκείνα τα αναδρομικά σας ήταν μέρος του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004! Που αλλού το είδατε γραμμένο αυτό; Αλλά βέβαια φταίει και η κοιμισμένη κυβέρνηση Καραμανλή, διότι αφού βγάλατε αντισυνταγματικές τις αποδοχές του προέδρου ΕΕΤΤ έπρεπε ακαριαία να τις μειώσει κάθετα για να σας αφαιρέσει την δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσετε ως πρόστυχο πρόσχημα  για τα αναδρομικά σας των 140.000 ευρώ στον καθένα σας και την τερατώδη αύξηση των αποδοχών σας, το πιο βρώμικο χρήμα που κυκλοφόρησε ποτέ στη Χώρα – και τι σατανική σύμπτωση, η σχετική τροπολογία για την αύξηση περιλήφθηκε στο νόμο 3691/2008 για το βρώμικο χρήμα! Και όταν το Κράτος ξύπνησε (μπορεί να συνέβαλα κάπως κι εγώ, αν κρίνω από το γεγονός ότι παλιότερα με τηλεφώνησε υπουργός Δικαιοσύνης και με ευχαρίστησε για την συμβολή μου στην υπόθεση της απόκρουσης των δικαστικών αξιώσεων) και σας έκανε τις δραστικές (μέχρις υπερβολής, ας έχουμε τη γενναιότητα να το παραδεχθούμε) περικοπές, το 2012, εσείς κάνατε επί 5 μήνες την απαγορευμένη από το Σύνταγμα, άρθρο 23, απεργία! Είστε αναιδείς! Είστε προδότες της Πατρίδας! Και επειδή η απεργιακή πίεση δεν έκαμψε το Κράτος, βγάλατε την αναίσχυντη απόφαση αριθμ. 88/2013 του Μισθοδικείου  κλαψουρίζοντας ότι με τις περικοπές θα βρεθείτε σε αδυναμία να εκπληρώσετε τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις σας, και όχι τίποτε άλλο αλλά αυτό, λέτε στην απόφασή σας, θα προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες για το αν μπορούν οι δικαστές, με μειωμένες τις αποδοχές τους και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, «να ασκήσουν με ανεξαρτησία και αμεροληψία τα καθήκοντά τους»! Ενδιαφέρεσθε δηλαδή  να μην ανησυχήσουν οι πολίτες! Τι συγκινητικό ενδιαφέρον! Οι οποίοι αχάριστοι πολίτες αλήτες σας ανεβάζουν αλήτες σας κατεβάζουν γι αυτό που κάνατε! Κατεβείτε από την έδρα σας στην πιάτσα και θα το διαπιστώσετε. Και τι περιμένατε δηλαδή; Να δεχθεί ο λαός με τρελή χαρά τη διατήρηση και για το 2015 της έκτακτης  εισφοράς αλληλεγγύης, για να καλυφθεί η δημοσιονομική τρύπα που προκάλεσε αυτή η απόφασή σας; Βέβαια η εισφορά αλληλεγγύης υποτίθεται ότι νομοθετήθηκε για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, αλλά θα πάει σε εσάς, στους δικαστές, πρώτους στην κατηγορία των υψηλών εισοδημάτων! Τώρα, εάν κάποιοι από την κατηγορία των χαμηλών εισοδημάτων δεν βρίσκονται πια μεταξύ μας για να πανηγυρίσουμε το γεγονός ότι θα δικαζόμαστε επιτέλους από δικαστές που, χορτάτοι πια μετά την ανάκληση της περικοπής των αποδοχών τους, θα «ασκήσουν με ανεξαρτησία και αμεροληψία τα καθήκοντά τους», όπως λέει η απόφαση του Μισθοδικείου, εάν δηλαδή κάποιοι δεν πρόλαβαν να χαρούν γιατί αυτοκτόνησαν κατά χιλιάδες, τι σημασία έχει; Όπως έγραψα και σε άλλο άρθρο μου, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο εθνάρχης ντε, είπε κάποτε την εξής μεγάλη βλακεία: «Εκεί όπου θα τελειώνει η υπαλληλική ιεραρχία, θα αρχίζει πάντοτε η δικαστική». Και σήμερα οι δικαστές υπερθεματίζουν: Εκεί όπου θα τελειώνει η ζωή των κοινών ανθρώπων, θα αρχίζει  πάντοτε η ζωή των δικαστών…

  Είναι εχθροί της Πατρίδας και εκείνοι που, ως κυβερνήτες, μετά την έκδοση της αριθμ. 13/2006 απόφασης του Μισθοδικείου δεν μείωσαν, όπως είπα παραπάνω, τις αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ, που ενώ κηρύχθηκαν αντισυνταγματικές, χρησιμοποιήθηκαν ως συγκριτικό στοιχείο για την αύξηση των δικαστικών αποδοχών, ενώ μπορούσε να μεταβληθεί αυτή η απόφαση σε αυτεπίστροφο (μπούμεραγκ) για «να πλήξει καίρια» όχι την δικαστική ανεξαρτησία (θυμίζω ότι κατά το Μισθοδικείο η παράλειψη διπλασιασμού των δικαστικών αποδοχών «έπληξε καίρια την δικαστική ανεξαρτησία») αλλά την δικαστική αναίδεια. ΑΝ ΤΟΤΕ Η ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΑΝ ΜΕΙΩΝΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΤΤ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΕΙΟ, ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΚΤΩΛΟ ΕΥΡΩ, ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΙΣΩΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΈΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Η εκ των υστέρων μειωμένες αποδοχές του προέδρου ΕΕΤΤ θα στρεφόταν εναντίον της επίκλησής τους από τους δικαστές όπως είχαν πριν την μείωση, τόσο στις πρωτοείσακτες αγωγές όσο και σε μορφές παλινδικίας που θα προκαλούσε το Δημόσιο, όπως αναψηλάφηση δίκης, εφέσεις κατά μη τελεσίδικων αποφάσεων και ανακοπές στο στάδιο της εκτέλεσης, με απολύτως ασφαλή για το Δημόσιο αποτελέσματα. Μπορεί λοιπόν να φαίνεται απίστευτο αλλά η παράλειψη της περικοπής των αποδοχών ενός ατόμου, του προέδρου ΕΕΤΤ, προκάλεσε την περικοπή των αποδοχών πολλών εκατομμυρίων ελλήνων!!! Δεν μιλάω φυσικά για απολύτως αιτιώδη σχέση. Αλλά όσοι γνωρίζουν κάτι από τη θεωρία του χάους, βλέπουν ότι το ρόλο των «αρχικών συνθηκών» από όπου ήταν «ευαίσθητα εξαρτημένος» ο δημοσιονομικός στροβιλισμός προς την άβυσσο, έπαιξαν αφενός η ακρασφαλή τότε ισορροπία της δημοσιονομικής κατάστασης και αφετέρου η αριθμ. 13/2006 απόφαση του Μισθοδικείου και η παράλειψη της κυβέρνησης να μειώσει, μετά την έκδοση αυτής της απόφασης, τις αποδοχές του προέδρου ΕΕΤΤ. Αυτή η παράλειψη περικοπής μιας χούφτας ευρώ, ήταν «το πέταγμα της πεταλούδας» που προκάλεσε τον δημοσιονομικό τυφώνα – η περίπτωση  θα ενθουσίαζε τον Λόρεντζ, θεμελιωτή της θεωρίας του χάους. Και για όποιον θεωρεί υπερβολή αυτήν την άποψή μου, θυμίζω ότι η δανειακή θέση της Χώρας ήταν από τότε, το 2008, επί ξηρού ακμής, και μπορούσε να την ανατρέψει η εμφάνιση και μη πληρωμή έστω και ενός ομολόγου, κίνδυνος που διογκώθηκε με την επιβάρυνση του κρατικού ελλείμματος με τα δισεκατομμύρια των πρόσθετων δικαστικών αποδοχών. Το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2008 ήταν 22.300.000.000 ευρώ και η κυβέρνηση  έδωσε τότε στους δικαστές 830.000.000 ευρώ για αναδρομικά και προβλέφτηκε η εγγραφή στους επόμενους προϋπολογισμούς 195.000.000 ευρώ το χρόνο για αύξηση των ήδη υπέρογκων αποδοχών τους, έδωσε δηλαδή ποσά απολύτως ικανά πράγματι να επηρεάσουν ουσιωδώς το έλλειμμα και να προκληθεί η ανάγκη δημοσιονομικής επανόρθωσης με κύριο μέσο τις μαζικές περικοπές των αποδοχών όλων των ελλήνων.  Ώστε είναι πράγματι προδότες και εχθροί της Πατρίδας εκείνοι που ως κυβέρνηση δεν έκαναν αυτό που τώρα έγινε συνήθεια, να περικόψουν δηλαδή τότε τις αποδοχές ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ, του προέδρου της ΕΕΤΤ (δεύτερος στη μισθολογική πυραμίδα, αμέσως μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας –  να φαντασθείτε, ο πρωθυπουργός ήταν έκτος, πίσω από κάποια άλλα golden boys του δημόσιου τομέα) και να εξουδετερώσουν με αυτόν τον ασφαλή, απλό και νομιμότατο  (επιβεβλημένο επί ποινή απίστου διαχειρίσεως των δημοσίων οικονομικών) τρόπο τα αποτελέσματα της αριθμ. 13/2006 απόφασης του Μισθοδικείου. Επαναλαμβάνω, αναγνώστη, όχι για να σε κουράσω αλλά για να εξάψω την δίκαιη αγανάκτησή σου, τις ενέργειες πού έπρεπε να κάνει η τότε κυβέρνηση: Το Μισθοδικείο έκρινε αντισυνταγματικές τις αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ κατά το μέρος που υπερέβαιναν τις αποδοχές των Προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων και θεμελίωσε την αναβάθμιση των αποδοχών όλου του δικαστικού σώματος και των μελών του ΝΣΚ. Έπρεπε αμέσως ο κ Καραμανλής, προκειμένου να εξουδετερώσει τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης και να αποσοβήσει τον δημοσιονομικό κίνδυνο, να δώσει εντολή στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών να περικόψουν τις αποδοχές του προέδρου ΕΕΤΤ, για την ακρίβεια να τις φέρουν στο νόμιμο, σύμφωνα με το Μισθοδικείο, ποσό. Αυτομάτως θα πήγαιναν περίπατο οι αισχρές προσδοκίες των δικαστών για είσπραξη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και για αδιανόητες αυξήσεις. Άρα δεν θα χρεωνόταν το Κράτος με πρόσθετα δισεκατομμύρια ευρώ, δεν θα εκτοξευόταν το δημοσιονομικό έλλειμμα, μπορεί και να αποφεύγαμε, σε συνδυασμό βέβαια και με μιαν άγρυπνη παρακολούθηση και όλων των άλλων δημοσιονομικών κονδυλίων, την κρίση. Δεν έγιναν αυτά. Έγιναν όμως υπουργός δικαιοσύνης ο κ Αθανασίου, πρωτοπαλίκαρο του εγκληματικού δικαστικού συνδικαλισμού, και υπουργός επικρατείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου ο κ Αντώνης Αργυρός, μέλος του Μισθοδικείου (δικηγόρος, κατ’  απονομή δικαστής) και εισηγητής της βρώμικης απόφασης του Μισθοδικείου…

  Ήταν εχθροί της Πατρίδας τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

  Όσοι ξέρουν τα κατά νόμο καθήκοντα και τις αρμοδιότητές τους, ευλόγως θα διερωτηθούν: Γιατί μετά την έκδοση της αριθμ. 13/2006 απόφασης του Μισθοδικείου δεν εισηγήθηκαν στην Κυβέρνηση να περικόψει τις αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ και να τις φέρει στο ύψος των αποδοχών των Προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων αφού κατά το υπερβάλλον κρίθηκαν αντισυνταγματικές; Γιατί δεν το έκαναν αυτό, αφού έτσι θα εξαλείφονταν τα αποτελέσματα αυτής της επάρατης απόφασης; Η απάντηση είναι η εξής: Διότι τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχωσαν εγκαίρως σαν τσόντα στο Σύνταγμα τη διάταξη άρθρο 100Α σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους είναι ίσες με τις αποδοχές των δικαστικών. Είχαν λοιπόν κάθε συμφέρον να παραμείνει η απόφαση αυτή του Μισθοδικείου παραγωγική γα  τους δικαστές για να εισπράττουν και αυτοί, τα μέλη του ΝΣΚ, τη ληστρική λεία. Εμείς οι πόντιοι λέμε ότι, όταν παίρνεις γεμίζει η τσέπη σου, όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου. Έτσι τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχουν τώρα γεμάτη τσέπη αλλά άδεια καρδιά…

 Είναι εχθροί της Πατρίδας εκείνοι που μετείχαν στη σύνθεση του Μισθοδικείου που έβγαλε την αριθμ. 88/2013 απόφαση με την οποία η εγκληματική οργάνωση του δικαστικού συνδικαλισμού εκβίασε το Κράτος μας  για την ανάκληση των περικοπών στις αποδοχές των δικαστών, με αποτέλεσμα να παίρνει τώρα ο μέσος δικαστής σε ένα μήνα όσα παίρνει ο μέσος νέος εργαζόμενος σε ένα χρόνο – και αν είναι τετραωρίτης ή εξτρατσής, κλαύτονε… Είναι πραγματικά πολύ μελαγχολικό να σκέφτεσαι ότι οι δικαστές με αυτήν την απόφαση επανήλθαν στις απρόσιτες για τους άλλους εργαζόμενους αποδοχές που είχαν το 2012 ενώ σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι εξαιτίας τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών των ηγετικών κοινωνικών στρωμάτων «επανήλθαν» στο επίπεδο αγοραστικής δύναμης του 1980!!!  

  Φυσικά δεν εξαντλείται εδώ ο κατάλογος των εχθρών της Πατρίδας!

  Και μερικές φορές κάθομαι και σκέφτομαι και το εξής: Ως γνωστόν ο κ Ρακιτζής μακροημερεύει στο αξίωμα του Επιθεωρητού Δημόσιος Διοίκησης. Είναι διορισμένος εκεί από το 2004!!! Αναρωτιέμαι: Από όσα συνέβησαν και τα γράφω παραπάνω δεν πήρε τίποτε χαμπάρι ο κ Ρακιτζής; Είναι βέβαια συνταξιούχος αρεοπαγίτης, ωφελημένος δηλαδή και αυτός από τη χορταστική λεία που απεκόμισε το δικαστικό σώμα καταληστεύοντας με τον παραπάνω τρόπο το δημόσιο ταμείο. Αποστολή όμως του κ Ρακιτζή στη θέση του Επιθεωρητή είναι να πατάξει τη διαφθορά. Αυτό λέει ο νόμος. Μω το νόμος! – είναι ποντιακή έκφραση έκπληξης. Επί των ημερών του η διαφθορά έχει πάρει εκθετικές, ασύλληπτες διαστάσεις! Και όμως κανένας δεν τολμά να τον κουνήσει από τη θέση του. Δικαστής είναι, ποιος τολμά να τα βάλλει με δικαστές; Ποιος τολμά να του πει: Βρε άχρηστε, σταμάτα να βγαίνεις στην τηλεόραση και να παρουσιάζεις κάποιες μεμονωμένες επιτυχίες. Αν το έκανε αυτό κάθε επικεφαλής δημόσιας αρχής, δεν θα έμενε τηλεοπτικός χρόνος ούτε για την Αννίτα Πάνια! Εκτιμώμενο συνολικά το έργο σου, κ Ρακιτζή, βαθμολογείται με ολοστρόγγυλο μηδέν. Κάνε μας τη χάρη λοιπόν και σήκω και φύγε με το κεφάλι σκυμμένο ως οικτρά αποτυχημένος…

    Λέει σε ένα όμορφο και παραπονιάρικο «σκυλάδικο» τραγούδι του ο άφταστος Ζαφείρης Μελάς: «Τα είδα όλα τη στιγμή που τα ’χα χάσει όλα». Έτσι κι εμείς, τώρα με την κρίση και την χρεοκοπία, τώρα που τα χάσαμε όλα, τα βλέπουμε όλα. Και βλέπουμε και ένα ευγενές υποτίθεται, κομμάτι του λαού, το δικαστικό σώμα, αντί να είναι φρουρός των λαϊκών συμφερόντων, βλέπουμε να καταληστεύει το δημόσιο χρήμα με δικαστικές αποφάσεις που θα είναι κατάμαυρες σελίδες στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης.

   Συμβαίνει να είμαι πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, που θεωρείται το σπουδαιότερο, το μητροπολιτικό σωματείο στον ποντιακό χώρο. Από τη θέση αυτή γνωρίζω ότι οι υπερήλικες παλιννοστούντες πόντιοι από την πρώην ΕΣΣΔ, όπως και οι βορειοηπειρώτες, με την στέρηση των 350 ευρώ σύνταξης καταδικάσθηκαν σε έσχατη ένδεια, πεθαίνουν. Είχαμε  πενιχρές ελπίδες ότι με την κάποια δημοσιονομική βελτίωση που παρατηρείται κάτι θα περίσσευε για αποκατάσταση της αδικίας.  Αλλά με τις εξελίξεις στο δικαστικό μισθολόγιο κάθε ελπίδα έσβησε, οι άνθρωποι αυτοί είναι τελειωμένοι… Αλλά είπαμε: Εκεί όπου τελειώνει η ζωή των άλλων, αρχίζει η ζωή των δικαστών…

  Και θα τελειώσω με κάτι εκτός θέματος: Αναφέρθηκα στα αδίκως χαρακτηριζόμενα περιφρονητικά ως σκυλάδικα τραγούδια, και στον Ζαφείρη Μελά, που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ο καλύτερος της τριανδρίας Μπουγάς – Καράς – Μελάς. Στο σκυλάδικο τραγούδι βρίσκεις αληθινή ποίηση, βρίσκεις αληθινούς λαϊκούς καημούς, αληθινές χαρές. Το ψεύτικο, το τιποτένιο, η πραγματική υομουσία (υς στα αρχαία σημαίνει χοίρος, υομουσία η μουσικότητα χοίρου) υπάρχει στην «ποίηση» του είδους της  Κικής Δημουλά. Η οποία κατέχει την έδρα της ποίησης στην Ακαδημία Αθηνών, οπότε κάθε πατριώτης σκέφτεται με οδύνη ότι ένα έθνος, το ελληνικό, που έχει πολιτιστικό γενάρχη του έναν ποιητή, τον Όμηρο, και όπου άλλωστε στην Εθνική Παλιγγενεσία, το 1821, ο αγώνας ήταν πλημμυρισμένος από το δημοτικό τραγούδι αλλά και οι πρωτουργοί του αγώνα, ο Ρήγας Φεραίος και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ήταν ποιητές, αυτό το έθνος καταξίωσε στην έδρα της ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών την Κική Δημουλά, που ασφαλώς οι καθαρίστριες αυτού του ανώτατου πνευματικού Ιδρύματός μας δεν υστερούν από αυτήν σε ποιητικότητα. Λοιπόν, η «ποίηση» της Κικής Δημουλά διδάσκεται πληθωρικά στη νεολαία μας, στο βιβλίο Νεοελληνική Λογοτεχνία της τρίτης Λυκείου. Εκεί, σε ένα «ποίημα» της Δημουλά με τον σαχλό τίτλο «Κονιάκ μηδέν αστέρων» γράφονται (και διδάσκονται στη νεολαία μας) και οι εξής στίχοι:

                           Όταν μιλάει η αταξία, η τάξη να σωπαίνει.

                           Έχει μεγάλη πείρα ο χαμός.

Δηλαδή στην πιο κρίσιμη ηλικία τους, στην τρίτη τάξη Λυκείου, οι έλληνες διδάσκονται την αξία της… αταξίας! Τον λόγο να τον έχει η αταξία, η τάξη να το βουλώνει. Επομένως διδάσκονται τα παιδιά μας την αναρχία, μήτρα της τρομοκρατίας, της καταστροφής, του χαμού. «Έχει μεγάλη πείρα ο χαμός». Και πώς να μην έχει, αφού ξεκίνησε από τη 17 Νοέμβρη και έφτασε «αισίως» στους Πυρήνες της Φωτιάς, που είναι τα γνησιότερα, τα πνευματικά κακοποιημένα και γι’  αυτό αξιόποινα μεν αξιολύπητα δε παιδιά μιας τρισάθλιας παιδείας και των αναρχικών, με τέτοιο δείγμα, διδασκαλιών της: « Όταν μιλάει η αταξία, η τάξη να σωπαίνει». Όταν μιλάει η αναρχία, σκασμός οι αρχές. Από αυτό το αναρχικό πνεύμα άλλωστε ελαύνεται και η Χρυσή Αυγή όταν κάνει στη μπάντα τις κρατικές αρχές και τις αντιποιείται. Η παιδεία μας, η κοινωνία μας, σκορπά το αναρχικό πνεύμα δεξιά και αριστερά αδιακρίτως. Και από αυτό εκβλαστάνει η τρομοκρατία. Με τέτοιο τρομοκρατικό τρόπο  αξίωσαν και οι δικαστές με την νέα αριθμ. 88/2013 απόφαση του Μισθοδικείου την «αποκατάσταση» των αποδοχών τους. Είπαν στο δύστυχο Κράτος μας: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, αυτά που … κλέψαμε πρωτύτερα με την αριθμ. 13/2006 απόφαση του ίδιου «δικαστηρίου» και μας τα πήρατε πίσω με τις περικοπές! Είχε προηγηθεί η πολύμηνη απαγορευμένη από το Σύνταγμα αναρχική απεργία τους, τρομοκρατήθηκε λοιπόν το βασανισμένο Κράτος μας, που κάθε πατριώτης πρέπει να βουρκώνει όταν αναλογίζεται τα πάθη του, και ψήφισε μόνο γι’ αυτούς νόμο που αποκαθιστά τις αποδοχές τους στην κατάσταση που βρίσκονταν το 2012. Καλή συνέχεια…

Διαβάστε επίσης: 

 Περί ειδικών μισθολογίων, δικαστών και της αφωνίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης…. 

-Αλληλεγγύη στους Δικαστές ?;?;?

“Ακύρωση της Δίκης των Εξι”: Απατεωνιές στον Άρειο Πάγο ;

09/09/2014 - Posted by | -παράνοια, -Διάφορα, -Κρίση, -Λαμόγια, -Πολιτική, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

18 Σχόλια »

 1. Γιάννης Αποστολίδης, ο συγγραφέας του άρθρου. Στον υπέρτιτλο το Π&Α αφιερώνει το άρθρο στον κ Χρυσόγονο με το σχόλιο ας ερωτηθεί γιατί αυτή η αφιέρωση. Να σας πω εγώ γιατί. Διότι ο κ Χρυσόγονος ήταν δικηγόρος των δικαστών στο Μισθοδικείο, στη δίκη για την ανάκληση των περικοπών στις δικαστικές αποδοχές. Και στο νομοσχέδιο για την «εφαρμογή» της απόφασης του Μισθοδικείου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υποκριτικά «παρών», δεν το καταψήφισε.

  Και μια «λεπτομέρεια». Γιατί άραγε η κυβέρνηση με τόση πρεμούρα έσπευσε να «συμμορφωθεί» με την απόφαση του Μισθοδικείου ψηφίζοντας σχετικό νόμο για την ανάκληση των δικαστικών περικοπών ενώ δεν έκανε το ίδιο σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους; Ακούσαμε περί υψηλού δημοσιονομικού κόστους των ενστόλων. Αλλά το κόστος αυτό θα είναι σαφώς μεγαλύτερο αν οι ένστολοι ασκήσουν, με 100% βεβαιότητα ευδοκίμησης, κατά του Δημοσίου αγωγές στη βάση της αδικοπραξίας, αφού ο νομοθέτης προβαίνοντας σε αυτές τις περικοπές παραβίασε (έκρινε το ΣτΕ) συνταγματικές διατάξεις. Το δρόμο για τέτοιες αγωγές τον έχει ανοίξει η ίδια η νομολογία σχετικά με τις δικαστικές αποδοχές, ιδίως η 13/2006 του Μισθοδικείου. Επομένως τα περί υψηλού δημοσιονομικού κόστους προβάλλονται είτε από αδαημοσύνη είτε ως πρόφαση. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΛΕΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΨΗΦΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Διότι σύμφωνα με το σύνταγμα η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με το σύνολο των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

  Λοιπόν, με την ανάκληση της περικοπής των δικαστικών αποδοχών, αυτές (άρα και του Προέδρου του Αρείου Πάγου)επανέρχονται στο δυσθεώρητο ύψος όπου βρίσκονταν το 2012 και αντιστοίχως αυξάνεται ραγδαία και η βουλευτική αποζημίωση. Και ναι μεν είπε η κυβέρνηση ότι τέτοια αύξηση δεν θα υπάρξει αλλά όταν οι βουλευτές θα πάψουν να έχουν αυτή την ιδιότητα, θα πάνε στα δικαστήρια, για την ακρίβεια θα κάνουν έναν ευχάριστο περίπατο μέχρι τα δικαστήρια και θα τα πάρουν από εκεί, εντόκως μάλιστα, με τον υψηλό τόκο υπερημερίας. Λοιπόν, κάτι ανεξάρτητοι, κάτι αμφιβόλου μέλλοντος βουλευτές, μετά την ανάκληση της περικοπής των δικαστικών αποδοχών έχουν ακόμη μεγαλύτερο συμφέρον να παραταθεί η θητεία αυτής της βουλής, άρα και να ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας…

  Θα θυμίσω ότι πολιτικό παιχνίδι με τις δικαστικές αποδοχές παίχθηκε και επί κυβερνήσεως της Ενώσεως Κέντρου, του παππού Γεωργίου Παπανδρέου. Ο οποίος μόλις έγινε κυβέρνηση διπλασίασε τις αποδοχές των δικαστών και σχεδόν αμέσως εξίσωσε την βουλευτική αποζημίωση με τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Έτσι κράτησε όσο μπόρεσε την εκ γενετής εύθραυστη συνοχή της Ενώσεως Κέντρου, διότι οι επίδοξοι αποστάτες είχαν μεγάλο συμφέρον να μην προκαλέσουν πολιτικά προβλήματα και διάλυση της βουλής. Μέχρι το (θρυλούμενο έστω) μεγάλο φαγοπότι των αποστατών του 1965…

  1965, ήμουν δευτεροετής φοιτητής νομικής. Με πόση νοσταλγία θυμάμαι εκείνα τα χρόνια. Τότε δεν είχαμε παρόν – φτώχια καταραμένη – αλλά είχαμε μέλλον. είμασταν αισιόδοξοι, χαρούμενοι.Είχαμε σίγουρη προοπτική δουλειάς μετά τη αποφοίτηση. Τώρα οι νέοι μας έχουν σίγουρη προοπτική αναδουλειάς…

  Σχόλιο από Γιάννης Αποστολίδης | 10/09/2014

 2. Οι δικαστικοί είναι εξίσου υπεύθυνοι για την παρούσα κατάσταση και εγώ απορώ ως ισόβιοι και όχι αιρετοί δεν σεβάστηκαν τη θέση τους όχι για τίποτε άλλο, για να έχουν το κύρος τους και το σεβασμό του λαού. Τι έκαναν; Έκαναν συντεχνία και συνεργάσθηκαν με τις άλλες συντεχνίες των πολιτικών, ΜΜΕ και μεγαλοεργολάβων προκειμένου να γίνουν αχτύπιτοι και να αποκομίσουν οφέλη σε χρήμα και άλλα αγαθά, όπως διορισμούς σε υψηλές θέσεις των μελών των οικογενειών τους ακόμη και των συγγενών και φίλων. Όταν λειτουργεί η δημοκρατία με αυτόν τον τρόπο φέρνει τις Χούντες. Οι χουντικοί δικάζονται με αλλαγμούς, όμως οι δημοκρατικοί με το πρόσχημα του αιρετού και την χρήση της παραγραφής κινούνται μαζί μας, απολλαμβάνοντες τα κλεμμένα και τώρα με την ΕΕ και τη νέα τάξη πραγμάτων τα πράγματα έγιναν ποιο εύκολα για αυτούς, γιατί έχουν τους όμοιους φίλους τους στο εξωτερικό και τη δύναμη να παραπλανήσουν το λαό με τη προπαγάνδα που ασκούν πάντοτε με δικό μας χρήμα. Ωραία αυτά τα νομικά που αναπτύχθηκαν, όμως έχουμε σωρεία παραβιάσεων του Συντάγματος και των νόμων και δεν γίνεται τίποτε. Με τα προσωπικά δεδομένα, τις ανεξάρτητες αρχές κλπ καλά μας κρατούν μακρυά από τις παραβάσεις τους. Οι νόμοι λειτουργούν υπέρ των ισχυρών, εφόσον η δίωξη τους είναι δυσχερής για τους λόγους που ανέφερα. Θα προτιμούσα, όχι ότι δεν είναι σημαντικά αυτά που γράφτηκαν για τους δικαστές, να ενημερώνεται ο λαός, ότι το κράτος αυτό πρέπει να διοικηθεί με ορισμένες αρχές και οι παραβάτες να τρέμουν, όταν τις παραβαίνουν, γιατί η δαμόκλιος σπάθη θα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, ιδίως όταν αφορά δημόσιο χρήμα ή άλλο όφελος. Η άποψη μου είνα ότι δεν μπορεί να γίνει με αυτούς που συμμετέχουν σήμερα στην πολιτική, Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το μαύρο πρόβατο, αλλά όλοι οι πολιτικοί. Μπορείτε να μου πείτε; Πως μπορούμε να κυβερνηθούμε με δικαιοσύνη και με γνώμονα το συνολικό συμφέρον; Μπορεί να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος επ’ αυτού, ο οποίος στη συνέχεια να λάβει σάρκα και οστά; Είναι ωμή παράβαση της έννοιας του δικαίου με τη διαφορετική αντιμετώπιση των δικαστών και των ενστόλων, ανεξάρτητα αν το αίτημα είναι δίκαιο η όχι. Όταν ανεχόμαστε τέτοιες τακτικές καλά μας κάνουν, για να μη χρησιμοποιήσω χυδαίες εκφράσεις.

  Σχόλιο από kyriakos901 | 10/09/2014

 3. Λέω στο κύριο άρθρο μου ότι η εκβιαστική απεργία των δικαστών εξανάγκασε το κράτος να ψηφίσει νόμο για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ανάκληση των περικοπών στις δικαστικές αποδοχές. Στο σχόλιό μου όμως λέω ότι η κυβέρνηση έσπευσε με πρεμούρα να συμμορφωθεί προς αυτήν την απόφαση με την οπισθόβουλη σκέψη να χρησιμοποιήσει τις υψηλές αποδοχές του βουλευτή ως δέλεαρ στα πλαίσια της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας. Η αντίφαση των δύο απόψεών μου είναι προφανής. Πρέπει όμως να λάβει υπόψη του ο αναγνώστης – και έτσι αίρεται η αντίφαση – ότι στη μια περίπτωση αναφέρομαι στο κράτος ως ιδεατή οντότητα και στη άλλη στο κράτος ως μπάχαλο, δηλαδή στην σημερινή κυβέρνηση.

  Σχόλιο από Γιάννης Αποστολίδης | 12/09/2014

 4. Χρήμα και Εξουσία

  Αυτό που ισχύει στις περισσότερες χώρες, και η Ελλάδα είναι μια από αυτές, είναι οι βουλευτές να μπαίνουν φτωχοί στην πολιτική και να βγαίνουν πλούσιοι ή ζάπλουτοι. Ενώ οι όντως πλουσιοπάροχες αμοιβές και προνόμια δεν δικαιολογούν τη συσσώρευση τέτοιου φανερού και κρυφού πλούτου, το πολιτικό σύστημα είθισται να κάνει τα στραβά μάτια, μιας και τα δώρα ή δωράκια σύμφωνα με το εθιμικό δικαιο τείνουν να καταστούν μέρος του θεσμού.

  Στις ΗΠΑ, όπως μάς λέει o Economist, τα πράγματα είναι ανάποδα. Από την έρευνα του πλούτου των μελών του Κονγκρέσου προκύπτει ότι αυτοί που μπαίνουν στην πολιτική και εκλέγονται είναι ήδη πλούσιοι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όταν βγαίνουν δεν είναι πλουσιότεροι. Απλώς μεταπηδούν κλίμακα. Κανείς θα περίμενε οι πλουσιότεροι βουλευτές να προέρχονται από την επιχειρηματική τάξη.

  Δεν συμβαίνει όμως έτσι. Ελάχιστοι είναι αυτοί. Όπως κι εδώ, περισσεύουν οι δικηγόροι. Αλλά η απόλυτη πλειοψηφία, (δέκα στους εικοσιπέντε πιο πλούσιους) ανήκει σ’ αυτούς που είτε κληρονόμησαν τα πλούτη τους (κι εδώ επαληθεύεται ο Πικετί), είτε έκαναν ένα πλούσιο γάμο, όπως ο Βενιζέλος ας πούμε. Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στον παραπάνω πίνακα. Η πολλαπλή εμφάνιση της ένδειξης «rich spouse» (4/10) στη θέση της επαγγελματικής απασχόλησης βγάζει μάτι.

  Το πιο ανησυχητικό όμως, κατά τον Economist, είναι ότι οι περισσότεροι στο Κονγκρέσο δεν γνώρισαν τίποτε άλλο στη ζωή τους, παρά την πολιτικολογία.

  Αφού αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ, στη χώρα που λατρεύουν την επιχειρηματικότητα, εμάς προφανώς δεν μάς πέφτει λόγος.

  http://e-cynical.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/09/2014

 5. —————————————————————————————————————————–
  ΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
  —————————————————————————————————————————–

  Φόροι

  Βάλετε φόρους, βάλετε εις την πτωχή μας ράχη,

  ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα,

  σεις το κρασί και τον καπνό να πίνετε μονάχοι,

  κ’ εμείς να σας κυττάζωμε με μάτι σαν γαρίδα.

  Βαρειά φορολογήσετε και το νερό που τρέχει…

  βάλετε φόρους, βάλετε, κι’ η ράχη μας αντέχει…

  Ό,τι καλό κι αν έχωμε απάνω μας ας μείνη,

  στα πρόσωπά μας ας χυθή του μαρασμού το χρώμα,

  μ’ εμάς το ισοζύγιο του έθνους μας ας γίνη,

  φορολογήσετε κι’ αυτή τη σάρκα μας ακόμα.

  Του κρέατός μας κόβετε καμμιά παχειά λωρίδα,

  και τρώγετέ την λαίμαργα μαζί με την πατρίδα.

  Ό,τι κι’ αν τρώνε οι πτωχοί, το έθνος ας τα τρώγη,

  ό,τι κι’ αν πίνουν οι πτωχοί, το έθνος ας το πίνη,

  χορταίνετε σαν Λούκουλλοι μ’ εμάς το σκυλολόγι,

  κι’ εμείς θα σας γνωρίζωμε γι’ αυτό ευγνωμοσύνη.

  Τέτοιοι χωριάταις πούμαστε αντέχομε εις όλα,

  και ούτε τόσο εύκολα τινάζομε τα κώλα.

  Πρέπει να είναι οι πολλοί πτωχοί και πεινασμένοι

  και οι ολίγοι πάντοτε να βρίσκονται χορτάτοι,

  πρέπει να στέκουν οι πολλοί στα σπίτια των κλεισμένοι

  και οι ολίγοι να πηδούν απάνω στο Παλάτι.

  Πρέπει ο κόσμος ο πολύς να δέχεται τα βάρη,

  κι ο λιγοστός απάνω του κανένα να μην πάρη.

  Μ’αυτόν τον νόμο έζησε ο κόσμος και θα ζήση,

  τη δύναμή του προσκυνά η κάθε κοινωνία,

  δεν ειμπορεί καθένας μας βεβαίως να πλουτίση,

  γιατί του κόσμου έπειτα χαλά η αρμονία.

  Φτώχια και πλούτος!… ζήτημα του καθενός αιώνος,

  ιδού το τέλος κι’ η αρχή του φοβερού αγώνος.

  Λοιπόν κανένας πρόστυχος κεφάλι μη σηκώση,

  για τόσα νομοσχέδια μη βγάλη τσιμουδιά,

  εις της πατρίδος τον βωμόν το αιμα του ας δώση,

  χωρίς ν’αφήση στεναγμό η μαύρη του καρδιά.

  Κι αν τώρα πάλι έπεσε επάνω του ο κλήρος,

  πρέπει και πάλι να φανή γενναίος, μάρτυς, ήρως!

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ, Ιανουάριος 1883

  Σχόλιο από Γιωρίκας | 18/09/2014

 6. Περί δικαστών και ενστόλων. Του Χρήστου Λάσκου

  19 September 2014 –

  Αφορμή για το μικρό σχόλιο, που ακολουθεί, αποτελεί το γεγονός πως υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι αρκετοί σύντροφοι, που εκπροσωπούν (;) το ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση είναι εξαιρετικά γαλαντόμοι σε ό,τι αφορά το θέμα των αμοιβών δικαστών και ενστόλων. «Χθες» να ρυθμιστεί το ζήτημα, ισχυρίζονται με παρρησία αρκετοί εξ αυτών των συντρόφων.

  Αναρωτιέμαι, λοιπόν; Υπάρχει τέτοια θέση του κόμματος; Υποστηρίξαμε στη Βουλή την “εφαρμογή των σχετικών δικαστικών αποφάσεων”. Νομίζω όχι.

  Και δεν το κάνουμε για προφανείς κοινωνικούς λόγους. Αν είναι να διατεθούν επιπλέον ποσά για βελτίωση της οικονομικής θέσης κάποιων κοινωνικών κατηγοριών, υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες κατηγορίες πριν φθάσουμε στους δικαστικούς και τους ενστόλους. Εκ του προχείρου θα σκεφτόμουν τους ανέργους ή τους χαμηλοσυνταξιούχους π.χ.

  Να εξηγήσω, επιπλέον, πως αυτή μας η στάση δεν προκύπτει ως αποτέλεσμα της γνωστής -και στοιχειοθετημένης, νομίζω, θεωρητικά και εμπειρικά- τοποθέτησης της Αριστεράς απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους (ξέρετε, τα περι “συντριβής” και τα παρόμοια).

  Υπάρχει πολύ αμεσότερος λόγος: στις συνθήκες της σημερινής κοινωνικής καταστροφής, ο,τιδήποτε άλλο θα αποτελούσε ηθική πρόκληση.
  Και υπάρχει ακόμη ένας άμεσος λόγος, εξίσου συνδεδεμένος με την ηθική. Δεν είναι άλλος από το ίδιο το σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων. Το οποίο λέει πως δικαστές και ένστολοι θα πρέπει να δικαιωθούν διότι αποτελούν τον “σκληρό πυρήνα του κράτους”. Ενώ, προφανώς, δασκάλες και νοσοκόμες αποτελούν το “μαλακό υπογάστριο”.

  Οι δε καθαρίστριες αντιπροσωπεύουν κάτι ακόμη… χαμηλότερο. Γι’ αυτό, άλλωστε, η απόλυσή τους, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις και πάλι, δικαιολογείται με όρους δημοσίου συμφέροντος και “εκτάκτου δημοσιονομικής ανάγκης”. Πράγμα που δεν συμβαίνει με τους δικαστές και τους ενστόλους κι ας στοιχίζουν στο κράτος 10000 φορές περισσότερα από τις καθαρίστριες.

  Υπάρχει περίπτωση να “συνεννοηθούμε” βάσει των παραπάνω; Δε το νομίζω.

  http://alterthess.gr/content/peri-dikaston-kai-enstolon-toy-hristoy-laskoy#.VBwIf2tI3G4.facebook

  Σχόλιο από Χ | 29/09/2014

 7. […] -Ποιός θα δικάσει τους δικαστές; […]

  Πίνγκμπακ από -Ποιός θα σώσει το λαό από τις συντεχνίες; « Πόντος και Αριστερά | 01/10/2014

 8. «….Θα αποκαταστήσουμε, μάλιστα, ακόμη και τις συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ, στις οποίες θα δώσουμε και 15% αύξηση. Ναι, αυτό αποφάσισαν οι δικαστές του ΣτΕ, χωρίς να τους απασχολεί ότι είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε. που δαπανά το 17,5% του ΑΕΠ της σε συντάξεις, όταν η δεύτερη μετά από μας δίνει το 13,5%. Και ουδείς ρώτησε τους φωστήρες δικαστές πώς ακριβώς φαντάζονται ότι θα πληρωθούν αυτές οι αυξήσεις όταν οι φοροκρατήσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι, επίσης, οι μεγαλύτερες στην Ε.Ε. και έχουν στραγγαλίσει κάθε μέση ελληνική οικογένεια.

  Οταν γράφω ουδείς, δεν εννοώ μόνο την ανερμάτιστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δεν αποτολμά να ψελλίσει τίποτα το δυσάρεστο. Κιχ δεν έβγαλε ούτε η Ν.Δ., ούτε το ΠΑΣΟΚ. ούτε ακόμη και το «Ποτάμι» των μεγάλων αλλαγών, μην τύχει και στεναχωρήσουμε κανέναν δυνάμει ψηφοφόρο μας αν πούμε ότι το σκεπτικό του ΣτΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου, γιατί ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

  Κατά τα άλλα, απορούμε γιατί οι εταίροι μας έφτασαν στο σημείο να μας δώσουν τελεσίγραφο 24 ωρών μήπως και καταθέσουμε επιτέλους μια βιώσιμη πρόταση για το χάλι μας, αντί να τους ευχαριστούμε για την υπομονή τους με την παράνοιά μας.»

  http://www.kathimerini.gr/819239/opinion/epikairothta/politikh/o-taverniarhs-o-50arhs-kai-to-ste

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/06/2015

 9. Έκθεση κόλαφος: Δικαστές και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς. Η διαφθορά λέει η έκθεση, πού πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελ…

  Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2015/10/blog-post_446.html#.VjITJbfhDIU

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/10/2015

 10. Αυτοί είναι οι 117 πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ (ονόματα – λίστα)
  31 Dec 2015ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  Με το νόμιμο τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη διεκδικούν 110 πρώην βουλευτές, με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

  Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που «παράνομα», όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει της επίμαχης απόφασης του Μισθοδικείου το 2006.

  Πρέπει να σημειωθεί πως μεταξύ αυτών είναι ηχηρά ονόματα που πρωταγωνίστησαν στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου επί χρόνια, όπως οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Τ.Μαντέλης, Γ.Ανωμερίτης, Γ.Δρυς, Ελισ.Παπαζώη, Π.Δούκας, Ελ.Ζαγορίτης, Αν.Καραμάριος, Θ.Κασίμης, Ν.Κατσαρός, Π.Τατούλης, Αντ.Φούσας κ.ά.

  Από τους 117, οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής. Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους, όπως οι Ι.Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ.Λουκάκης και Σωτ.Στολίδης. Από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης παραιτήθηκαν δύο πρώην βουλευτές, οι Μιχ.Λιάπης και Λεων.Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

  Οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ

  Οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μ.Ζορμπά, Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974 – 1993 ΝΔ και 1996 – 2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

  Οι Βουλευτές ΝΔ

  Από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, ‘Αρια Μανούσου – Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

  Τη θεσή του διαχωρίζει ο Άκης Τζοχατζόπουλος

  Ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τζοχατζόπουλος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην εισπράξει το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ως αποτέλεσμα της προσφυγής του στη Δικαιοσύνη .Στη ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει : «Η προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη αφορά γνωστή διαδικασία, που ακολουθήθηκε επανειλημμένα με πρωτοβουλίες συναδέλφων βουλευτών από το 1981 έως το 2007 που διετέλεσα βουλευτής, μέσω της οποίας διεκδικούσαν την εξίσωσή τους με τους δικαστικούς λειτουργούς και την αποκατάσταση της θεσμικής τάξης όπως προβλέπει το Σύνταγμα .Η απόφαση συμμετοχής μου στη διαδικασία αυτή, την οποία ακολούθησε μεγάλος αριθμός συναδέλφων πρώην βουλευτών, ελήφθη το 2008 και η σχετική προσφυγή κατατέθηκε προ δύο ετών. Καθόσον με αφορά, ανεξάρτητα της όποιας απόφασης της Δικαιοσύνης -όποτε και αν υπάρξει- και της δικαίωσης ή μη, είναι αυτονόητο ότι με βάση τη σημερινή δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δεν προτίθεμαι να εισπράξω το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό από το Ελληνικό Δημόσιο».

  Η απάντηση της Βουλής

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της βουλής σημειώνει: «Όταν το 2007 με τον Ν. 3620/2007 δόθηκαν αναδρομικά έκτακτες παροχές στους δικαστικούς λειτουργούς, η Βουλή αποφάσισε ότι οι παροχές αυτές δεν θα ισχύσουν και για τους βουλευτές. Επίσης, όταν το 2008 με τον Ν. 3661/2008 αυξήθηκαν σημαντικά οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, η Βουλή αποφάσισε ότι η αύξηση αυτή δεν αφορά στους βουλευτές».

  Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι προκειμένου να ισχύσει και για τους βουλευτές οποιαδήποτε διάταξη νόμου που αφορά σε αποδοχές δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Οικονομικών.’’Τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε, ούτε βεβαίως πρόκειται να εκδοθεί. Αντιθέτως, όπως είναι γνωστό, μετά από εισηγήσεις του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου και αποφάσεις της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών την τελευταία διετία έχουν υποστεί μειώσεις που υπερβαίνουν το 45% ετησίως’’ αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

  http://www.aftodioikisi.gr/kommata/aftoi-einai-oi-117-proin-vouleftes-pou-zitoun-anadromika-ekatommirion-evro-onomata-lista

  Σχόλιο από Σαρτζετάκις | 31/12/2015

 11. ΑΛΩΒΗΤΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
  ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

  Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη

  Το έχομε ξαναγράψει και δεν πρόκειται να βαρεθούμε να το γράφομε, όσο το φαυλεπίφαυλο πολιτικό σύστημα της χώρας συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Και για να γίνουμε πιο σαφείς. Όταν η εξάχρονη οικονομική κρίση έχει εξαθλιώσει κυριολεκτικά τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σε σημείο ο συνταξιούχος να μη μπορεί να προμηθευθεί τα φάρμακά του, ο άνεργος να μη μπορεί να συντηρήσει την οικογένειά του, ο πτυχιούχος να γίνεται μετανάστης και τα υπεύθυνα για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητος και της ασφάλειας της χώρας υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Δημοσίας Τάξεως να μην έχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, μια κάστα δημοσίων υπαλλήλων, αυλικών του πολιτικού κατεστημένου, διατηρεί σκανδαλώδη και εξοργιστικά προνόμια οικονομικών παροχών. Είναι τόσο ισχυρή, ως φαίνεται, η μικρή αυτή παραφυάδα του πολιτικού συστήματος, ώστε όλα τα κόμματα να απειλούν δημοσίως την κατάργησή τους, πλην κανένα να μην την επιχειρεί.
  Χαρακτηριστικό της ατολμίας αυτής είναι και η περίπτωση της στάσεως της εκλεκτής αυτής κατηγορίας δημοσίων υπαλλήλων, όταν η δικομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε την κατάργησή τους. Δυστυχώς η πανίσχυρη κυβερνητική πλειοψηφία όχι μόνο δεν τιμώρησε, ως όφειλε, τους πραξικοπηματίες, αλλά ούτε καν τόλμησε, παρά τις αρειμάνιες δημόσιες απειλές της, να θίξει τα σκανδαλώδη προνόμιά τους. Αναλυτικότερα.
  Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου 2012 και ενώ συνεζητούντο στη Βουλή τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, που μας είχαν επιβάλλει οι δανειστές, ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ιωάν. Στουρνάρας κατέθεσε προς ψήφιση διάταξη, βάσει της οποίας οι μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής θα εξομοιούντο με τους μισθούς των υπαλλήλων των λοιπών υπουργείων. Όταν οι υπάλληλοι της Βουλής αντελήφθησαν το περιεχόμενο της κατατεθείσης διατάξεως κινητοποιήθηκαν οργανωμένα ως εξής. Μια ομάδα κινήθηκε προς την αίθουσα της Βουλής, προκειμένου να τερματίσει βιαίως τη διεξαγόμενη συζήτηση του κατεπείγοντος θέματος. Μια δεύτερη επεχείρησε να εισέλθει στο κανάλι της Βουλής για να διακόψει τη ζωντανή μετάδοση της συζητήσεως και μια τρίτη περιήρχετο τους διαδρόμους του κοινοβουλίου καθυβρίζοντας και προπηλακίζοντας όποιον βουλευτή εύρισκε στο πέρασμά της.
  Όταν δεν τελεσφόρησε η προσπάθειά τους να εισέλθουν στις προαναφερθείσες αίθουσες , ώστε να εκβιάσουν την απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα, προέβησαν σε μια άλλη πιο αποτελεσματική πραξικοπηματική ενέργεια. Ειδοποίησαν τον πρόεδρο της Βουλής ότι συμμετέχουν στην πραγματοποιούμενη την ημέρα εκείνη απεργία της ΑΔΕΔΥ, στην οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν συμμετείχαν και ως εκ τούτου αποσύρονται όλοι οι υπάλληλοι, που συμμετέχουν στη διαδικασία της συζητήσεως στη Βουλή.
  Προ του αδιεξόδου να διακοπεί η συζήτηση του κατεπείγοντος θέματος και να ματαιωθεί η ψήφισή του, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς έδωσε εντολή να συνταχθεί αμέσως το ΦΕΚ πολιτικής επιστράτευσης των εν λόγω υπαλλήλων, ώστε να ψηφιστεί το συζητούμενο νομοσχέδιο. Η εντολή όμως δεν εξετελέσθη, όταν ο τότε πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η διαδικασία της σύνταξης, της επικύρωσης και της επίδοσης του ατομικού φύλλου επιστρατεύσεως ήταν πολύωρη, οπότε δεν υπήρχε χρόνος για την ψήφιση « των μέτρων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου». Αποτέλεσμα ήτο να περάσει ο εκβιασμός των πραξικοπηματιών υπαλλήλων της Βουλής και προ του κακού να μη ψηφιστεί ένα κατεπείγον νομοθέτημα, το οποίο θα μας εξέθετε στους δανειστές μας επελέγη το μη χείρον. Ήτοι η απόσυρση της διάταξης Στουρνάρα με πρωθυπουργική εντολή.
  Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι δίδοντας την εντολή της απόσυρσης, ο τότε πρωθυπουργός, είπε στον κ. Στουρνάρα να επαναφέρει τη διάταξη προς ψήφιση το ταχύτερο δυνατόν. Περιττόν βέβαια να σημειώσουμε ότι η διάταξη αυτή όχι μόνο ουδέποτε επανήλθε προς ψήφιση στη Βουλή, αλλ’ ούτε καν απετέλεσε θέμα συζητήσεως στην υποτιθέμενη ελεύθερη δημοσιογραφία. Έτσι σήμερα, έξι χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης και τρία χρόνια μετά το διαπραχθέν πραξικόπημα, οι περιούσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να διατηρούν τα τριτοκοσμικά προνόμια, τα οποία προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, αλλά και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Πλέον συγκεκριμένα:
  α. Εν μέσω κρίσεως εξακολουθούν να αμείβονται πλουσιοπάροχα και προκλητικά, σε σημείο, ακόμη και οι εξ’ αυτών «πτυχιούχοι» Λυκείου να αμείβονται καλύτερα από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με 40 χρόνια σκληρή, επίπονη, υπεύθυνη κι επικίνδυνη εργασία.
  β. Λαμβάνουν σύνταξη στα 29 χρόνια υπηρεσίας, όταν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί τους πρέπει να συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.
  γ. Οι ήδη προσαυξημένοι κατά 25% μισθοί τους, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους πριμοδοτούνται εκ νέου με μια νέα προσαύξηση της τάξεως του 15%, ώστε να ενισχυθεί το «ισχνό» εφ’ άπαξ, το οποίο αποτελεί το άθροισμα των 60!!! τελευταίων μισθών.
  δ. Συνταξιοδοτούμενοι παίρνουν εφ’ άπαξ το οποίο ισοδυναμεί με τον πρώτο λαχνό του εθνικού λαχείου, ήτοι 250.000 ευρώ. Και για να λύσουμε την απορία κάθε περίεργου, το πλούσιο αυτό ταμείο με τις δαψιλές παροχές δημιουργείται από τα έσοδα του κυλικείου και του εστιατορίου της Βουλής και τα μισθώματα που καταβάλλονται από εκμισθωμένους χώρους της, τα οποία αντί να πηγαίνουν στο δημόσιο ταμείο, πηγαίνουν στο ταμείο των πατρικίων του ελληνικού δημοσίου. Τέλος για κάθε αγορά για τις ανάγκες της Βουλής επιβάλλεται κράτηση 7%. Και για να μη βρεθεί κάποιος και μας πει πως μιλάμε για πενταροδεκάρες, αναφέρομε, πως το συνολικό ποσό όλων αυτών των εσόδων προσεγγίζει τις 500.000 ευρώ ετησίως.
  ε. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους έχουν δημιουργηθεί δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί , όπου αφήνουν καθημερινά τα ανήλικα τέκνα τους. Ο ένας μάλιστα εξ’ αυτών είναι μέσα στα πόδια τους, ήτοι στο κτίριο της Βουλής με θέα στον εθνικό κήπο.
  στ. Όταν για όλους τους άλλους μισθωτούς και συνταξιούχους ο 13ος και 14ος μισθός και οι αντίστοιχες συντάξεις αποτελούν μακρινή ανάμνηση, αυτοί με διάφορες σατανικές μεθοδεύσεις εξακολουθούν να εισπράττουν 16 μισθούς οι οποίοι, σύμφωνα με το επονείδιστο σκεπτικό κάποιου ευφυούς πολιτικού, δεν μπορεί να περικοπούν, γιατί καθιερώθηκαν επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου και προφανώς ό,τι καθιερώθηκε τότε είναι «διατηρητέο μνημείο».
  ζ. Τέλος, αφού ο νεροκουβαλητής κλητήρας της Βουλής παίρνει περισσότερα απ’ τον Αρχιστράτηγο ΑΓΕΕΘΑ δεν μπορεί παρά να απολαμβάνει και των ευκολιών των φθηνών καταστημάτων τροφίμων και ρουχισμού του Στρατού και της Αεροπορίας.
  Περαίνοντας κρίνομε αναγκαίο να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά πως σύσσωμο το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο. Και σε αυτό εντάσσεται και η δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η οποία προέρχεται από ένα κόμμα που δεν άσκησε μεν κατά το παρελθόν την εξουσία και τυπικά θεωρείται αδιάφθορο, πλην όμως έχει μολυνθεί μέχρι μυελού των οστών, δραστηριοποιούμενο σε ένα άκρως νοσηρό και διεφθαρμένο περιβάλλον. Κι αυτό κατεδείχθει στο σύντομο διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί την εξουσία. Συνεπώς όσοι είχαν δημιουργήσει προσδοκίες, πιστεύοντας τις νεφελώδεις και δονκιχωτικές πομφόλυγες του νεαρού σωτήρα, ας αναθεωρήσουν το ταχύτερο. Διότι τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα, κάθε άλλο παρά δημιουργούν ίχνος αισιοδοξίας. Απεναντίας μάλιστα αποδεικνύουν περίτρανα ότι και το κόμμα αυτό είναι σάρξ εκ της σαρκός του εκφαυλισμένου πολιτικού συστήματος της χώρας.

  Σχόλιο από Ypallilos Voulis | 04/01/2016

 12. […] -Ποιός θα δικάσει τους δικαστές; […]

  Πίνγκμπακ από -Μια πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ο περιορισμός των μαφιόζικων ελίτ « Πόντος και Αριστερά | 10/01/2016

 13. Σάκις Μαυρέλης
  14 Νοεμβρίου 2015 ·

  Ἀπό τό ξεφτιλισμένο Ἐφετεῖο Αἰγαίου -ὅπου εἶχαν ἀθωώσει καί τούς ὑπεύθυνους τοῦ ναυαγίου τοῦ Σάμινα!

  ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:
  ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ …ξαναπουλήθηκαν!

  Βερώνης, Μέγας καί Κορνίβας ἀθωώθηκαν (μαζύ μέ τή μύξα τόν Κατσοῦδα), γιά τά περίπου 7 ἑκ. πού λεῖπαν ἀπό τό ταμεῖο καί μόνον ἀπό τά ἔσοδα, τοῦ Δήμου Μυκόνου!
  Μέχρι τά 7 ἑκ. μέτρησαν ἀπό τά κλεμμένα, κατά δήλωσή τους καί μόνον ἀπό τά ἔσοδα, οἱ ξεφτιλισμένοι ἐφέτες τῆς Σύρου! (καί μετά σταμάτησαν, γιατί κουράστηκαν)
  Τό ἴδιο δέν παραπέμφθηκαν κἄν οἱ …ὁρκωτοί λογιστές τῆς συμμορίας, πού ὑποτίθεται ὅτι ἐλέγχανε (καί μέ ἀδρή ἀμοιβή), τά οἰκονομικά τοῦ Δήμου!

  Πρόκειται γιά ἄλλη μιά ἐπιτυχία τῶν ξεφτιλισμένων Τσίπρα καί Παυλόπουλου! Ὁ Τσίπρας λένε ὠφελήθηκε ἀπό δημόσια ἔργα στή Μύκονο, μέσῳ τῆς «Σκαπανέας ΑΤΕ» κι’ ὁ Παυλόπουλος ὄχι μόνον ὑπῆρξε ἔμμισθος τἄχα σύμβουλος τοῦ Δήμου Μυκόνου (σέ ἀργομισθία), ἀλλά καί δωροδοκήθηκε μετά μέ ὁλόκληρη βίλλα (καί σέ αὐθαίρετη βερσιόν βέβαια), δές φωτό, πού τοῦ χαρίσανε τά πουστόσκυλα πού μόλις ἀθωώθηκαν προχθές!

  Κι’ ἔτσι εἶναι ὅλοι εὐχαριστημένοι καί κερδισμένοι, ἐκτός βέβαια ἀπό τούς κακόμοιρους Μυκονιάτες, πού μέ ἐπαυξημένα δημοτικά τέλη θά πληρώσουν αὐτοί τά …γαμησιάτικα -γιά νά μήν ποῦμε ὅτι τά κλεμμένα αὐτά 20 ἑκ. εὐρῶ λείπουν καί θά λείπουν τόσο ἐξώφθαλμα καί τόσο κραυγαλέα, ἀπό τίς ἀπαρχαιωμένες ἤ καί ἀνύπαρκτες …ὑποδομές τοῦ νησιοῦ!

  Νά τελειώσουμε μέ δυό προβλέψεις: πρῶτον ὅτι τά πουστόσκυλα αὐτά θά δικαστοῦν τελικά, κάποτε καί μαζύ μέ τούς δικαστές καί τούς εἰσαγγελεῖς τῆς Σύρου πού τούς ἀθώωσαν…

  καί δεύτερον, ὅτι τό καθεστώς Τσίπρα-Παυλόπουλου -τό καθεστῶς τῶν ἀλητῶν, πού ὄχι μόνον δέν πιάσαν ἕναν κλέφτη τοῦ δημοσίου, ἀλλά ἀθώωσαν κιόλας τόν Παπακωνσταντίνου κι’ ἔβγαλαν ἀπό τή φυλακή τόν Παπαγεωργόπουλο καί τήν Τσοχατζοπούλου, φαίνεται ὅτι καταρρέει ἤδη…

  Εἶναι δέ τέτοια ἡ ὀργή τοῦ κόσμου, πού κάποιοι φοβοῦνται πιά σοβαρά, ὅτι ἡ κατάρρευση αὐτῆς τῆς ψωλοκυβέρνησης δέν θά εἶναι ἀναίμακτη…

  Σάκις Μαυρέλης
  «Times in Kolonaki»

  (καί οἱ Τηνιακοί περιμένουν τό κωλο-νομοσχέδιο πού τούς ὑποσχέθηκαν, γιά τήν ἐπαναφορά τοῦ Ἱδρύματος στήν πρό-Δωροθέας του μορφή) (βοήθειά σας)

  Φτύστε κατάμουτρα τούς γαμημένους λογοκριτές τοῦ «Φαίησμπουκ»!
  Ἀντιγράψτε στόν δίσκο σας καί τυπῶστε αὐτό τό ἄρθρο -στείλτε το μέ e-mail, παντοῦ.

  Σχόλιο από Α-Πανος | 05/03/2016

 14. Σχόλιο από Α-Πανος | 05/03/2016

 15. Προκαλεί η απόφαση για αναδρομικά στους δικαστές

  Συντάκτης: Μάριος Χριστοδούλου

  Απόφαση-πρόκληση, για τα δεδομένα της εποχής, αποτελεί η επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων αλλά και στους συνταξιούχους δικαστικούς.

  Σε μια στιγμή που οι μισθοί των υπολοίπων εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κινούνται καθοδικά (σ.σ. μάλιστα, στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι πληρώνονται με καθυστέρηση έξι μηνών!) και η ανεργία πλανάται πάνω από τα ελληνικά νοικοκυριά, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εφαρμογή της απόφασης του Μισθοδικείου από την κυβέρνηση.

  Αυτή προβλέπει την αναδρομική επιστροφή του 25% του φόρου των δικαστικών στο πλαίσιο της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών τους με αυτούς των βουλευτών, που τυγχάνουν ανάλογης έκπτωσης. Επί της ουσίας, το ύψος αυτής της επιστροφής αντιστοιχεί στον φόρο εισοδήματος ενός έτους προσαυξημένο κατά 25% (5 Χ 25% = 125%).

  Για παράδειγμα, έστω δικαστικός ο οποίος πλήρωσε φόρο εισοδήματος 2.000 ευρώ το οικονομικό έτος 2011, τότε η επιστροφή φόρου που δικαιούται είναι 500 ευρώ. Στην πενταετία η επιστροφή φόρου φθάνει τα 2.500 ευρώ (500 ευρώ Χ 5 έτη).

  Η εκτέλεση της απόφασης του Μισθοδικείου θα γίνει από τις εφορίες σύμφωνα με την εγκύκλιο (ΠΟΛ 1147/2016) του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η οποία εκδόθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου και «τρέχει» από τις 3 Οκτωβρίου.

  Σύμφωνα με αυτή οι ΔΟΥ θα προβούν σε νέα εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλαν τουλάχιστον κατά τα τελευταία τρία έτη όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί της χώρας, ώστε να γίνει εκ νέου υπολογισμός του φόρου εισοδήματος σε χαμηλότερα επίπεδα -αφού ληφθεί υπόψη η φορολογική απαλλαγή του 25% των ακαθάριστων αποδοχών τους, την οποία κέρδισαν στο Μισθοδικείο.

  Η ρύθμιση αφορά τους δικαστικούς λειτουργούς όλων των βαθμίδων καθώς και τους συνταξιούχους δικαστές, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν καταθέσει πολλαπλά αιτήματα σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτών που προσέφυγαν και δικαιώθηκαν από το Μισθοδικείο.

  http://www.efsyn.gr/arthro/prokalei-i-apofasi-gia-anadromika-stoys-dikastes

  Σχόλιο από β | 13/10/2016

 16. […] -Ποιός θα δικάσει τους δικαστές; […]

  Πίνγκμπακ από -Είναι η Δικαιοσύνη διαπλεκόμενη και δεξιά; « Πόντος και Αριστερά | 27/10/2016

 17. […] Ποιός θα δικάσει τους δικαστές; […]

  Πίνγκμπακ από Η Θέμις τό ‘χει χάσει | πέμπτο κύμα | 07/07/2017

 18. […] -Ποιός θα δικάσει τους δικαστές; […]

  Πίνγκμπακ από -Τα Πικραμένα κριτήρια της Νέας Δημοκρατίας.. « Πόντος και Αριστερά | 21/06/2019


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: