Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

«Aν ήμουν Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας…»

«Aν ήμουν Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας…»
Το κείμενο-γροθιά ενός Εβραίου φιλοσόφου που λέει αλήθειες

26.07.2014

“Είμαι Εβραίος. Αν είχα γεννηθεί στη Γάζα θα είμουν μάλλον μέλος της Χαμάς…”, έτσι ξεκινάει το άρθρο του φιλοσόφου και δημοσιογράφου Michaël Smadja που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Liberation, ένα κείμενο-γροθιά στους φανατικούς της μίας και της άλλης πλευράς.

Γράφει στο κείμενο του ο φιλόσοφος:

“Είμαι Εβραίος. Αν είχα γεννηθεί στη Γάζα θα είμουν μάλλον μέλος της Χαμάς.

Εγώ υπερασπίζομαι την ύπαρξη του Ισραήλ, αντίθετα με όσους ονειρεύονται την εξαφάνισή του –όπως η ιρανική κυβέρνηση, τα ισλαμικά κινήματα, οι Ευρωπαίοι αντισημίτες της Aριστεράς ή της Δεξιάς οι οποίοι χρησιμοποιούν το Ισραήλ για να χειραγωγούν τους νέους ξένης καταγωγής στην Ευρώπη. Λες και η απουσία διεξόδου στις ζωές αυτών των νέων έχει να κάνει με το Ισραήλ ή τους Παλαιστίνιους.

Αλλά αν είχα γεννηθεί στη Γάζα δεν θα είχα το ελεύθερο πνεύμα, την απαραίτητη απόσταση και την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντιληφθώ ότι η Χαμάς είναι μια ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση η οποία δεν διστάζει, με τον πιο κυνικό τρόπο, να χρησιμοποιήσει αθώους ως ασπίδα στους βομβαρδισμούς. Δεν θα γνώριζα ότι η Χαμάς χρηματοδοτείται από ξένα συμφέροντα για τα οποία η τύχη της Παλαιστίνης είναι δευτερεύουσα, αυτό που μετράει είναι το μίσος για το Ισραήλ. Θα πίστευα κι εγώ το εθνικό και οικογενειακό αφήγημα, που θα μου είχαν κληροδοτήσει, ότι οι Εβραίοι και το Ισραήλ είναι η δύναμη του κακού που έκλεψαν τη γη μου και ταπείνωσαν τον λαό μου.
Θα δυσκολευόμουν πάρα πολύ να κάνω τη διάκριση ανάμεσα στην ισραηλινή κυβέρνηση και το στρατό από τη μία και τον λαό του Ισραήλ από την άλλη. Όπως και το Ισραήλ δεν κάνει την διάκριση ανάμεσα στη Χαμάς και τον παλαιστινιακό λαό, βομβαρδίζοντας και τους μεν και τους δε.

Στην πραγματικότητα, αν σήμερα ήμουν Παλαιστίνιος και πίστευα ότι το κράτος του Ισραήλ επιβάλλει τρομοκρατία, με την έννοια ότι προκαλεί τρόμο βάζοντας στο στόχαστρο πολίτες και αντάρτες, χωρίς διάκριση, δημιουργώντας συνεχή ανασφάλεια, τότε δεν θα είχα άδικο. Και χωρίς καμμιά αμφιβολία θα ήμουν έτοιμος να κάνω τα πάντα για να σταματήσω αυτό που θα μου φαινόταν σαν μια τυφλή καταπίεση. Δεν θα με ενδιέφερε ότι το Ισραήλ, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε σαν κράτος, υπήρξε στόχος των Αράβων γειτόνων του που ήθελαν να το εξαφανίσουν ή ότι οι Εβραίοι θέλησαν να δημιουργήσουν ένα κράτος για να μην υφίστανται τον αντισημιτισμό και ότι αυτό το κράτος παρ’όλα αυτά είναι Δημοκρατία. Εγώ, αν ήμουν Παλαιστίνιος δεν θα με ενδιέφερε.
Αν ήμουν Παλαιστίνιος θα είχα γνωρίσει μόνο το στρατιωτικό πρόσωπο του Ισραήλ, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σε μια μόνιμη κατάσταση πολιορκίας και του οποίου οι πολίτες διαπαιδαγωγήθηκαν με τον πραγματισμό της επιβίωσης. Θα ήξερα μόνο ότι η γη των προγόνων μου καταπατήθηκε από άλλους. Θα πίστευα ότι το Κράτος του Ισραήλ αντί να με βοηθήσει να δημιουργήσω μια χώρα δίπλα του, αντίθετα, με το μέσον της βίας, της διαίρεσης, της ταπείνωσης και του εποικισμού, κάνει αδύνατη την πιθανότητα να έχω ένα καλό μέλλον. Θα είχα την αίσθηση ότι στα μάτια του ισραηλινού λαού η ζωή μου δεν αξίζει και πολλά πράγματα ή τουλάχιστον αξίζει λιγότερο από την ασφάλειά του.
Δεν θα είχα ποτέ ακούσει για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πιέζουν την ισραηλινή κυβέρνηση για πιο δίκαιη πολιτική προς τους Παλαιστίνιους. Ισως δεν θα ήξερα καν ποιος ήταν ο Γιτσάκ Ραμπίν.
Εγώ θα έβλεπα μόνο τους έποικους. Τα λόγια ρατσιστικού μίσους του Λίμπερμαν. Τον ψηφοθηρικό κυνισμό του Νετανιάχου. Την προσπάθεια των Εργατικών και των Κεντρώων του Ισραήλ να φανούν κι αυτοί σκληροτράχηλοι. Θα έβλεπα τα ερείπια των σπιτιών στη γειτονιά μου.

Ισραηλινοί, σήμερα, μόνο εσείς μπορείτε να φέρετε ειρήνη και να αποκαταστήσετε τη δικαιοσύνη.

Πρέπει να εκλέξετε μια κυβέρνηση στη βάση ενός σχεδίου ειρήνευσης με τους Παλαιστίνιους. Μια κυβέρνηση που μπορεί να σας εξασφαλίσει μια μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια, βοηθώντας να δημιουργηθεί ένα Παλαιστινιακό Κράτος, γεωγραφικά λογικό. Μια κυβέρνηση που θα σας υποσχεθεί συμβιβασμούς και θυσίες με τους Παλαιστίνιους. Μια κυβέρνηση που θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει από την τρομοκρατία χωρίς να χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους.

Πρέπει να εκλέξετε μια κυβέρνηση που θα σας πει αυτό που δεν θέλετε να ακούσετε: ότι η βία δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Ποτέ.

Οι Παλαιστίνιοι δεν θα εξαφανιστούν, δεν θα φύγουν. Ούτε και το Ισραήλ, φυσικά. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει εσείς, Ισραηλινοί, να κάνετε μια προσπάθεια να γίνετε κάτι παραπάνω από ένας λαός που φοβάται ή προκαλεί φόβο. Γιατί μην περιμένετε από τους Παλαιστίνιους –που μεγάλωσαν σε στρατόπεδα ή σε άθλιες παράγκες, εκδιωγμένοι από τη γή τους, χειραγωγημένοι και εξαπατημένοι από τα «αδέλφια» τους εδώ και δεκαετίες και στους οποίους η κυβέρνησή σας στέλνει βόμβες- να κάνουν ειρήνη μαζί σας.

Μην περιμένετε να καθίσουν απέναντί σας σε ένα τραπέζι σαν να είσασταν ίσοι και να δείξουν διπλωματική ευαισθησία και λογική. Μην περιμένετε να διώξουν τη Χαμάς από τη Γάζα. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν, αν εσείς, ανώνυμοι Ισραηλινοί, εκλέξετε μια κυβέρνηση που θα αναγνωρίσει ότι η ιστορία κακομεταχειρίστηκε τους Παλαιστίνιους και ότι είναι δίκαιο να τους βοηθήσει κάποιος να χτίσουν ένα Κράτος. Ο παλαιστινιακός λαός δεν υπήρχε πριν από 70 χρόνια. Υπάρχει όμως σήμερα. Όπως και ο λαός του Ισραήλ.”

Πηγή: «Aν ήμουν Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας…» -Το κείμενο-γροθιά ενός Εβραίου φιλοσόφου που λέει αλήθειες | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/164678#ixzz38auKRHu7

26/07/2014 - Posted by | -προσφυγιά, -παράνοια, Αντισημιτισμός, Παλαιστίνη

2 Σχόλια »

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
  Panos Antoniou / 23 hours ago

  Η Μέση Ανατολή φλέγεται. Πάνω από 1000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας με στόχο άμαχους Ισραηλινούς πολίτες στην Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ, από το λιμάνι του Ασντόντ μέχρι τη Χάιφα στο Βόρειο Ισραήλ. Έξι εκατομμύρια Ισραηλινοί ζουν υπό την απειλή των ρουκετών της Χαμάς η οποία έχει διακηρυγμένο στόχο την καταστροφή του Ισραήλ, με μακρά ιστορία τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμάχων. Το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί δεν θρηνούν χιλιάδες θύματα από αυτή την πρόσφατη ανελέητη επίθεση, οφείλεται στα μέτρα προστασίας που έχει λάβει το Ισραήλ για την ασφάλεια των πολιτών του, με τη χρήση του αντιπυραυλικού συστήματος «Σιδερένιος Θόλος» και την έγκαιρη ειδοποίηση των πολιτών να προσφύγουν στα καταφύγια.
  Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκπροσωπώντας το σύνολο των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της χώρας μας, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους πολίτες και το Κράτος του Ισραήλ που για ακόμα μια φορά αναγκάζεται να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα του να υπάρχει με ασφάλεια.

  Αντίθετα με το Ισραήλ, η Χαμάς, η οποία δεν διστάζει, εδώ και χρόνια, να στέλνει τα ανήλικα παιδιά της Παλαιστίνης σε αποστολές επιθέσεων αυτοκτονίας, να απαγάγει και να δολοφονεί παιδιά Ισραηλινών, χρησιμοποιεί σήμερα, με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο, τους Παλαιστίνιους πολίτες – κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας – ως ανθρώπινη ασπίδα προστασίας των εκτοξευτήρων ρουκετών κατά του Ισραήλ. Έτσι λοιπόν, πολυκατοικίες, γηροκομεία, σχολεία ακόμη και παιδικοί σταθμοί έχουν μετατραπεί σε εργαστήρια παραγωγής ρουκετών και εκτοξευτήρων. Μερικές φορές, από τις Ισραηλινές επιχειρήσεις εναντίον αυτών των στόχων, πέρα από τους ενόχους, δυστυχώς βρίσκουν το θάνατο, αθώοι Παλαιστίνιοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, θύματα αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς της Χαμάς εναντίον του ίδιου του Παλαιστινιακού λαού, προκειμένου να στρέψει την κοινή γνώμη κατά του Ισραήλ.

  Ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια ζωής κάθε αθώου ανθρώπου, είτε Ισραηλινού είτε Παλαιστινίου.

  Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες ημέρες, δεν ξέσπασε απότομα. Όποιος θέλει να μιλήσει για αυτήν, οφείλει να είναι ενημερωμένος για ολόκληρη την αλυσίδα των γεγονότων που έχουν προηγηθεί και όχι να κρίνει αποσπασματικά και να καταδικάζει άδικα τη μια μόνο πλευρά, μόνο και μόνο γιατί έχει βρει τους τρόπους να προστατεύει αποτελεσματικά τους πολίτες της από την απειλή που δέχονται. Η αιματοχυσία, που εδώ και πολλά χρόνια έχει προκαλέσει χιλιάδες θύματα και από τις δύο πλευρές, πρέπει να τελειώσει οριστικά και οι δύο λαοί να αποκτήσουν το δικαίωμα στην ειρηνική συνύπαρξη, να ζήσουν ως γείτονες ο καθένας στο δικό του κράτος.

  Η λύση των δύο ανεξάρτητων κρατών, του Εβραϊκού Κράτους του Ισραήλ και του Αραβικού Παλαιστινιακού Κράτους, είναι η μόνη βιώσιμη και μόνιμη λύση.

  Από το 1947, που ο ΟΗΕ αποφάσισε την ίδρυση των δύο κρατών, η ιστορική διαδρομή έχει αποδείξει ότι για την μη εφαρμογή της απόφασης στο σκέλος του Αραβικού Κράτους, η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους τους Άραβες που αρνήθηκαν τη δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ και επιδίωξαν από την πρώτη στιγμή την καταστροφή του με επανειλημμένους πολέμους εναντίον του.

  Ο Εβραϊκός λαός απαίτησε με αγώνες την ίδρυση Κράτους στην περιοχή που οι ρίζες του είναι αδιαμφισβήτητες και πλήρωσε το εξαιρετικά βαρύ τίμημα του Ολοκαυτώματος για να το αποκτήσει.

  Το 1967, αναχαιτίζοντας την επίθεση που υπέστη από τον Αιγυπτιακό στρατό, καταλαμβάνει την έρημο του Σινά και τη Λωρίδα της Γάζας, που μέχρι τότε βρισκόταν υπό Αιγυπτιακή κυριαρχία. Το 1978, υπογράφεται η συμφωνία ειρήνης με την Αίγυπτο και το Ισραήλ αποχωρεί πλήρως από τη Χερσόνησο του Σινά αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμο να επιστρέψει εδάφη έναντι ειρήνης. Η Αίγυπτος αρνείται να αναλάβει την ευθύνη της Λωρίδας της Γάζας. Μετά τις συμφωνίες του Όσλο με τους Παλαιστινίους, το 2005 το Κράτος του Ισραήλ, σε μια έμπρακτη απόδειξη της πρόθεσής του να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία, αποχώρησε μονομερώς από τη Λωρίδα της Γάζας και αποδέχθηκε την ανάληψη της διοίκησής της από την Παλαιστινιακή Αρχή. Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε από τα ίδια τα γεγονότα αυτών των ετών, η Γάζα μετατράπηκε σε κέλυφος τρομοκρατών που ούτε η ίδια η επίσημη Παλαιστινιακή Αρχή δεν μπόρεσε να ελέγξει. Από τότε πάνω από 1.000 Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις αυτοκτονίας και τις ρουκέτες της Χαμάς. Με τις επιθετικές τους ενέργειες, έχουν ως μόνο στόχο να καταστρέψουν το Κράτος του Ισραήλ, να προκαλέσουν τρόμο στους πολίτες του και ανθρώπινα θύματα, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύουν κάθε διαπραγμάτευση του Ισραήλ με την Παλαιστινιακή Αρχή.

  Το Ισραήλ αποδέχθηκε άμεσα και εφάρμοσε την εκεχειρία που προέβλεπε η πρωτοβουλία της Αιγύπτου της 15/7/2014, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση από την αντίπαλη πλευρά, η οποία συνέχισε το βομβαρδισμό Ισραηλινών πόλεων χωρίς καμία απολύτως διάκριση μεταξύ στρατιωτικών στόχων και αμάχων πολιτών.

  Η διαπραγμάτευση για την επίτευξη μιας λύσης που θα εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών του Κράτους του Ισραήλ και την ίδρυση του ανεξάρτητου Αραβικού Παλαιστινιακού Κράτους είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να θέσει τέρμα στην αιματοχυσία και στο θρήνο αθώων πολιτών.

  Ο Ελληνικός Εβραϊσμός εύχεται να επικρατήσει η σωφροσύνη έναντι του μίσους και του φανατισμού, το φως της ειρήνης έναντι του σκότους που προκαλεί ο πόλεμος.

  Αθήνα, 16 Ιουλίου 2014

  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

  http://theathenspost.com/2014/07/27/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7/

  Σχόλιο από Ντ | 28/07/2014

 2. Απόσπασμα από το βιβλίο του Βάρναλη » Το φως που καίει » :

  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

  (περιφρονετικά)

  Τους Εβραίους!Χαρά στο πράμα!Αμ τους ξέρω τους Εβραίους!Όντας ήμουνα λεύτερος και νιος —και δε με χωρούσε ο τόπος— ξέπεσα κάποτε στη χώρα τους.Πώς βρομάνε! Λάδι ταγκό!Κόκκινα μαλλιά σαν του τσακαλιού· μύτες μεγάλες και καμπουρωτές — όρνια μονάχα· μάτια γρήγορα κι αναμμένα σαν της γάτας τη νύχτα· σκουλαρίκια στ’ αυτιά και πανάδες στα μάγουλα και στα χέρια· φωνές στριγκλιάρικες σαν το γάβγισμα της φώκιας.Λωβιασμένοι και ψεύτες, πατριώτες και θρήσκοι, πουλάνε πατρίδα και θεό για λίγες δεκάρες.

  …………………………………………………………….

  Σχόλιο από Βαρναλης | 30/07/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: