Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-«Έτσι γ@μιέται η Αγιά Σοφία»

Μη σοκάρεστε αγαπητοί φίλοι.

Έτσι θα φωνάζουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της κάθε κολοπετεινίτσας την ώρα που η ομάδα τους θα βάζει γκολ στην ΑΕΚ. Και την ευθύνη θα έχουν αφενός όσοι διέπραξαν την ιεροσυλία να μετατρέψουν ένα σύμβολο της ρωμιοσύνης σε εμπορικό σήμα ενός επιχειρηματία και αφετέρου όσοι ανέχτηκαν την Ύβρι….

Φαίνεται ότι το παιχνίδι της κονόμας που παίζεται είναι πολύ μεγάλο και έχει και πολλές προεκτάσεις. Τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια περιγράφονται στο παρακάτω κείμενο του Κώστα Παντέλογλου από το σαιτ «Ο κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας». Εμείς πρωτοαγγίξαμε το θέμα της παρέμβασης των ίδιων παραγόντων στον οργανωμένο ποντιακό χώρο με το κείμενό μας «Γιατί πρέπει να βγει η Δούρου στην περιφέρεια Αττικής«. Mια παρέμβαση όπου πράκτορες και ασφαλίτες, κομμουνιστές και ακροδεξιοί, βαθιοί Πασόκοι και νεοδημοκράτες, παρεϊτσα με μεγαλογιατρούς της Θεσσαλονίκης και διάφορους άλλους ανεκδιήγητους τύπους, προσπάθησαν να ελέγξουν έναν σημαντικό  κοινωνικό χώρο για να τον χρησιμοποιήσουν για τα άνομα σχέδια τους. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα επανέλθουμε, σχολιάζοντας και καταγγέλοντας.

Προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στα της ΑΕΚ, που από σύμβολο προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής έχει καταντήσει μέσο εκμετάλλευσης των προσφύγων

 

Η Βουλή των Ελλήνων και το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ.
(στο φως όσων συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια μήνες τώρα!)

του Κώστα Π. Παντελόγλου
http://goo.gl/hLml9C

 

Απευθύνομαι στους βουλευτές της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και σε όσους μετέχουν του πρώτου θερινού τμήματός της για να τους πω:

Κοιτάξτε τα όσα σας έχουν δώσει να μελετήσετε, ώστε να ψηφίσετε το νέο Ρυθμιστικό Αθήνας-Αττικής κλπ., διαβάστε τα με προσοχή – σας διαβεβαιώνουν σ” αυτά ότι έχουν συζητήσει με τη Νέα Φιλαδέλφεια τα σχεδιαζόμενα, το ισχυρίζεται κι ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, που συνεργάστηκε με τους πάντες και επιθυμεί διακαώς να αποκτήσουμε εμείς «μια μονάδα αθλητική, πολιτιστική, πολεοδομική, που θα αποτελέσει ένα υψηλού επιπέδου τοπόσημο για τη Νέα Φιλαδέλφεια και όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και ευρύτερα», όπως σας είπε στις 3 Ιουνίου 2014.

Όσα έχουν συμβεί στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 2 Οκτωβρίου 2013, στις 20 Νοεμβρίου 2013, στις 23 Μαΐου 2014, στις 29 Μαΐου 2014 και στις 19 και προπαντός 20 Ιουνίου 2014 δεν συνιστούν συζήτηση – τρόμο πάνω στη Νέα Φιλαδέλφεια συνιστούν, που μήνες τώρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, όταν κάποιος διατυπώσει γνώμη αντίθετη στα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν στόχο την Πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας, υβρίζεται και απειλείται από αφιονισμένους σκοταδιστές που παριστάνουν τους οπαδούς της ΑΕΚ και κάποτε-κάποτε τους … αντιφασίστες ή και … τους αριστερούς!

Σας γράφουν και σας λένε ψέματα – συζήτηση δεν έγινε και δε μπορεί να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον τρόμο να απλώνεται πάνω στην Πόλη, έχει καταλυθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ελεύθερης έκφρασης στην περιοχή, επαναλαμβάνω, από αφιονισμένους σκοταδιστές που εξαπολύουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται απ” το νέο Ρυθμιστικό.

Μη βιαστείτε να ψηφίσετε το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, μια νέα δημοτική αρχή θα παραλάβει την 1 Σεπτεμβρίου 2014 – οφείλετε να μη ρίξετε με λανθασμένες κινήσεις σας νερό στο μύλο των επιχειρηματικών συμφερόντων!

Όσον αφορά το Γιάννη Μανιάτη, που παριστάνει τον υπουργό Περιβάλλοντος και παραδίδει βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα τον Αθηναϊκό-Αττικό χώρο, θα είχα να του πω τούτο που ξέρω καλά, εμπειρία της εβδομηντάχρονης ζωής μου:

Οι Νεοφιλαδελφειώτες και οι Νεοφιλαδελφειώτισσες έχουμε δύο ισχυρά, και .όπως τα γνωρίσαμε στο παρελθόν, υψηλού επιπέδου τοπόσημα – το ένα είναι το Δάσος μας και το άλλο η πλατεία Πατριάρχου!

Τα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών, πέρα απ” όσα οι άνθρωποι της Πόλης υπέστησαν, την πλήρωσε κι ο χώρος της – η πλατεία Πατριάρχου δεν είναι πια ό,τι ήταν, την κατέστρεψαν διοχετεύοντάς της την κίνηση της Εθνικής Οδού δια της Βρυούλλων. Παρά ταύτα κάτι σημαίνει ακόμα για μας που διεκδικήσαμε και ακόμη διεκδικούμε την επαναφορά της πλατείας στην προτέρα κατάσταση. Όμως και το Δάσος την πλήρωσε, από τότε επιχειρούν να το παραχωρήσουν πότε εδώ, πότε εκεί, να του αλλοιώσουν το χαρακτήρα κλπ. Γι” αυτό το υπερασπίσαμε και θα συνεχίσουμε να το υπερασπίζουμε!

Αυτά είναι τα τοπόσημά μας, κύριε υπουργέ, ενεργήστε για την πλήρη αποκατάστασή τους όπως είχαν και ευρίσκοντο κατά το παρελθόν, είναι άλλωστε υποχρέωση τούτο του υπουργείου του οποίου προΐσταστε!

23 Ιουνίου 2014

 

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες και η Νέα Φιλαδέλφεια…

 

 

23/06/2014 - Posted by | -προσφυγιά, -Ανόητοι, -Κρίση, -Λαμόγια, -Νεοελληνικά, -καπιταλισμός, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Αντιδραστικά

5 Σχόλια »

 1. Αυτό που πανε να κάνουν τώρα με την Αγία Σοφία, δεν είναι παρόμοιο με αυτό που προσπάθησαν παλιά με την Pontos Visa;

  Σχόλιο από Pontios | 23/06/2014

 2. @ Pontios Έχεις δίκιο, εμείς τότε αντιδράσαμε. Ξεσηκώθηκε και όλος ο κόσμος και αυτή η προσπάθεια εκμετάλλευσης των συμβόλων δεν προχώρησε. Σήμερα μια παράμοια προσπάθεια γίνεται, αλλά σε γιγάντια κλίμακα.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/06/2014

 3. @ Pontios Να σου θυμίσω τα δημοσιεύματά μας για την Pontos Visa:

  -Pontos Visa : Η εκμετάλλευση των Ποντίων

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2009/10/21/5-5-200/

  -PontosVISA και Ζωνιανά…

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2008/01/08/8-1-2008/

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/06/2014

 4. Προσεγγίσεις με την γλώσσα των γηπέδων….

  «ΑΕΚ είμαστε ρε, όχι Μελισσανίδης…»

  http://www.aek-live.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CE%AF/

  Σχόλιο από aek24 | 25/06/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: