Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Γιατί πρέπει να βγει η Δούρου στην περιφέρεια Αττικής

ΕΝΑ ΤΡΙΠΛΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ρένα Δούρου είναι γνωστή σε όλους. Εκφράζει το νέο που έρχεται ενάντια στην παλιά διεφθαρμένη τάξη πραγμάτων που εκφράζουν οι διάφορες τοπικές μαφίες που για χρόνια  βασισμένες στον πειθαναγκασμό του πολίτη και την ηθική του εξαθλίωση, δημιούργησαν ένα εντελώς κλεπτοκρατικό σύστημα.

Φωτογραφία Δεξιά
Η Ρένα Δούρου και Λίτσα Αμανατίδου,
βουλευτές του Σύριζα, στα εγκαίνια
της έκθεσης ‘Εν Πόντω» στο Μουσείο Μπενάκη
με τον Στέργιο Θεοδωρίδη

Η σημερινή οικονομική κρίση που περνάμε δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του καπιταλισμού, όπως λένε διάφοροι που ονειρεύονται μια «σοσιαλιστική κοινωνία των γκουλάγκ«. Εξάλλου καπιταλισμό έχουν και στη Γερμανία και στη Σουηδία και στη Δανία. Ο νεοελληνικός κλεπτοκρατικός καπιταλισμός είναι βασικός υπεύθυνος της σημερινής κρίσης. Και έχει δύο ονόματα: ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.  Είναι δημιούργημα εφενός μιας κακής παράδοσης που ξεκίνησε από την έλλειψη αυθεντικής αστικής τάξης και αφετέρου από τη δράση κομματικών γραφειοκρατιών που ‘έδρασαν ως ληστές και μαφιόζοι επί του δημόσιου πλούτου και του λαού.

Ο βίος και η πολιτεία του Γιάννη Σγουρού είναι γνωστή στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ… Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι αυτός ο «βίος και πολιτεία» έχει καθορίσει και την αθλιότητα που έχει επικρατήσει στο λεγόμενο οργανωμένο ποντιακό χώρο. Στις τελευταίες εκλογές στην Αθήνα το επιτελείο του Σγουρού -αυτοί οι καρεκλοκένταυροι αυριανιστές- έπεσαν με τα μούτρα να στηρίξουν την πιο άθλια εκδοχή του ποντιακού συνδικαλισμού. Αυτούς που έχρισε ως εκλεκτούς  του ο θεσσαλονικέας, καταστροφέας της ΠΟΕ, νεοδημοκράτης, κραγμένος δεξιός, μεγαλογιατρός Γ. Παρχαρίδης. Η ομάδα του στην Αθήνα είχε ως εκφραστή ένα σταλινοειδές μέλος του ΚΚΕ, τον γνωστό Βαρυθυμιάδη και τους καλεντεριδικούς οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από τον επιχειρηματία Μελισανίδη. Όλα τα φρούτα μαζί!! Όχι ότι στους αντιπάλους τους όλοι ήταν εντάξει, αλλά τουλάχιστον υπήρχαν και κάποιοι που ξεχώριζαν. Τις εκλογές βέβαια πήρε η Μαύρη Συμμαχία των σταλινικών, ακροδεξιών, αυριανιστών, εθνολαϊκιστών.

Το ξήλωμα αυτής της βρωμιάς θα ξεκινήσει όταν ξηλωθεί η πολιτική δύναμη που τους στηρίζει.

            

  Η δήλωση της Ρένας Δούρου, όταν αποφάσισε να διεκδικήσει τη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, ήταν η εξής 

«Αρχίζουμε μια πορεία ανατροπής και ελπίδας για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας μας. Την Περιφέρεια Αττικής. Για να στείλουμε ένα διπλό μήνυμα, σαφές και κατανοητό από τους πάντες. Έτσι ώστε να μην μπορεί να το διαστρεβλώσει ή να το παραγνωρίσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το βράδυ των εκλογών. Το βράδυ εκείνο που θα πέσουν οι μάσκες των δήθεν ‘ακομμάτιστων’ τεχνοκρατών και θα σπεύσουν να βάψουν μπλε και γαλάζιους τους δήμους και τις Περιφέρειες, προκειμένου να καταδείξουν ένα πράγμα. Ότι πάμε σαν άλλοτε. Ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε ρότα» 

Και προέβλεψε ότι «το διπλό μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες μέσα από τις κάλπες του Μαΐου δεν θα το αποφύγουν οι οπαδοί της λιτότητας» και θα αποτελέσει «μήνυμα νέας αρχής για τον τόπο, νέας αρχής για την Αττική».

Μόνο που για τους προοδευτικούς Πόντιους το μήνυμα θα είναι τριπλό…………….

24/05/2014 - Posted by | -Αντίσταση, -Για την αγάπη, -Γλέντια, -Διάφορα, -Κίνημα, -Λαμόγια

8 Σχόλια »

 1. Μπράβο στη Δούρου. Ας ελπίσουμε ότι θα αρχίσει να ξηλώνεται η μαφία της Λαυρεωτικής, όπου τα συμφέροντα του Μελισανίδη μετέτρεψαν σε υποτακτικό τον τάχα μου κομμουνιστή Βαρυθιμιάδη, πρόεδρο του τοπικού συλλόγου και τον οδήγησαν σε συνεργασία ακόμα και με τους χρυσαυγίτες προκειμένου να πάρει στον ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας. Και βέβαια στο παιχνίδι έπαιζε και ο απελθείς Σγουρός.

  Δεν είναι τυχαίο ότι Πόντιοι κατάληξαν να κρέμονται από τα IQ του Λυγερού. Πίσω από το ακατανόητο του γεγονότος και τον ανορθολογισμό βρίσκονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

  Για αυτό σας λέω ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΡΟΒΑΤΑ

  Σχόλιο από Λαυριωτίδης | 27/05/2014

 2. Σχόλιο από oliverrr91 | 08/06/2014

 3. @ oliverrr91 Το λογικό σχήμα που υπάρχει στο μυαλό του «σκηνοθέτη» είναι γνωστό και παλιό:
  ‘Ο παππάς έχει γένια, ο τράγος έχει γένια, άρα ο παππάς είναι τράγος»

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 08/06/2014

 4. Χωρίς παρεξήγηση «Πόντος και Αριστερά» αλλά παραδέξου ότι στο ΣΥΡΙΖΑ όπως και σε όλα τα κόμματα-παρατάξεις οι άνθρωποι είναι κολοτούμπες. Επίσης, δεν απάντησες(και καλά έκανες γιατί δεν έχεις να δικαιολογήσεις τους σωτήρες σου) γιατί το μισό ΠΑΣΟΚ πήγε ΣΥΡΙΖΑ.

  Αριστερά-Δεξιά… για εξήγησε μας την διαφορά…

  Σχόλιο από oliverrr91 | 09/06/2014

 5. Γιατί διέγραψε το τελευταίο σχόλιο-απάντηση;

  Σχόλιο από oliverrr91 | 10/06/2014

 6. Συγνώμη, ήταν υπό έγκριση ακόμα και δεν το είχα δει. Λάθος μου.

  Σχόλιο από oliverrr91 | 11/06/2014

 7. […] στον οργανωμένο ποντιακό χώρο με το κείμενό μας “Γιατί πρέπει να βγει η Δούρου στην περιφέρεια Αττικής“. Mια παρέμβαση όπου πράκτορες και ασφαλίτες, […]

  Πίνγκμπακ από -”Έτσι γαμιέται η Αγιά Σοφία” « Πόντος και Αριστερά | 23/06/2014

 8. […] Βασικά όμως η πολιτική στόχευση του Καλεντερίδη κινήθηκε γύρω από τη Δεξιά και δεξιότερα, με αιχμή του δόρατος τη συμμετοχή του στην εφημερίδα “Δημοκρατία”. Η ύπαρξη προνομιακών σχέσεων με  κύκλους της Νέας Δημοκρατίας και της συγκυβέρνησης, του επέτρεψε να έχει σημαντικό ρόλο στις περσινές εκλογές για το δευτεροβάθμιο στην Αθήνα.  Σε μια περίεργη σύγκλιση συμφερόντων της Περιφέρειας του Σγουρού (που ευτυχώς ηττήθηκε), με επιχειρηματικά συμφέροντα και εξαγορασμενους Πόντιους (και πολλούς πασόκους), παίχτηκε ένα ενδιαφέρον πολιτικό παιχνίδι το οποίο παρουσιάσαμε στο κείμενο: Γιατί πρέπει να βγει η Δούρου στην περιφέρεια Αττικής […]

  Πίνγκμπακ από Ούλ’ εντάμαν…. με τον Καλεντερίδη(ν). Έρθεν !…. « Πόντος και Αριστερά | 01/11/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: