Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Σοκ στη Μαριούπολη!

Στο κέντρο της Μαριούπολης στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων.
Πολλοί τραυματίες.

Τανκς περνούν από το ελληνικό χωριό Σαρτανά κατευθυνόμενα προς τη Μαριούπολη

Πατήστε ΚΛΙΚ για να διαβάσετε τα παρακάτω κείμενα:

-Μην ξεχνάτε τους Έλληνες της Μαριούπολης σε μια Ουκρανία που καίγεται…

-Οι Έλληνες της Μαριούπολης

-Οι Έλληνες της Ουκρανίας Βρίσκονται σε Δίλημμα

-Oι Έλληνες της Μαριούπολης καταγγέλλουν την ψευτοΔΙΣΥΠΕ του Παρχαρίδη

-Οι ελλαδίτες Πόντιοι και οι Έλληνες της Κριμαίας

 

 

 

 

09/05/2014 - Posted by | -προσφυγιά, -παράνοια, -Γεωπολιτικά, -Κρίση, -εθνικισμός

3 Σχόλια »

 1. Τουλάχιστον δύο ομογενείς νεκροί και ένας τραυματίας στην Ανατολική Ουκρανία!
  Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 19:34

  Εκκλήσεις τους προς το ΥΠΕΞ δεν εισακούονται

  Τουλάχιστον δύο ομογενείς νεκροί και ένας τραυματίας συγκαταλέγονται μέχρι στιγμής στα εκατοντάδες θύματα στην Ανατολική Ουκρανία από τις επιθέσεις των πιστών στο Κίεβο ουκρανικών δυνάμεων εναντίον των εξεγερμένων ρωσόφωνων.

  Αρκετές δεκάδες ομογενείς υπηρετούν στις μονάδες πολιτοφυλακής ή τις υπηρεσίες υποστήριξης στις περιοχές, όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και ζουν επί αιώνες ελληνικοί πληθυσμοί.

  Αυτό αποκαλύπτουν καλά ενημερωμένες πηγές, που έχουν στη διάθεσή τους την πρώτη καταγεγραμμένη λίστα με ομογενείς από την περιοχή και – δυστυχώς – τα ονόματα των δύο νεκρών και του ενός τραυματία, που για ευνόητους λόγους δεν επιθυμούν μέχρι στιγμής να αποκαλύψουν. Όπως επιβεβαίωσε το newsbomb.gr και από άλλες πηγές, οι πληροφορίες είναι έγκυρες και το βέβαιο είναι ότι ο ένας εκ των δύο νεκρών έχασε τη ζωή του στη Μαριούπολη της περιφέρειας του Ντονιέτσκ. Άλλωστε στο δεδομένο αυτό είχε εμμέσως αναφερθεί και ο Ντενίς Πουσίλιν, πρόεδρος του Ανωτάτου Σοβιέτ της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ με αποκλειστική του δήλωση στο newsbomb.gr στις 20 Ιουνίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από ομογενείς της περιοχής περί τις 15 οικογένειες ελληνικής καταγωγής μόνο από το Σλαβιάνσκ έχουν ήδη μετακινηθεί ή κατευθύνονται προς το Ροστόφ, την πλησιέστερη ρωσική περιφέρεια στην περιοχή, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από τη φωτιά του πολέμου. Συνολικά αναμένεται περί τα 45 παιδιά ελληνικών οικογενειών να κατευθυνθούν σε ασφαλέστερες περιοχές, καθώς ήδη σε ορισμένες από τις πολιορκημένες πόλεις παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και νερό.

  «Οι υποσχέσεις, που έδωσε η Ελλάδα, αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά ένα τίποτα», μας είπαν επιλέξει ομογενείς από τις ταραγμένες περιοχές, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρουμε για λόγους ασφαλείας. «Ακόμη και αυτό που είχαμε επιμόνως ζητήσει, να χορηγούν δηλαδή κάποιο ειδικό δελτίο ταυτότητας στους ομογενείς και να έχουν αυτό το δικαίωμα τα Προξενεία του Κιέβου, της Οδησσού και της Μαριούπολης, όπως ακριβώς κάνουν οι Πολωνοί, οι Ούγγροι κλπ, ούτε απάντηση μας έδωσαν, ούτε καν μπορούμε να συνεννοηθούμε», υπογράμμισαν την επιδεικτικά απούσα για άλλη μια φορά επίσημη Ελλάδα. «Θα το δούμε, θα το εξετάσουμε μας είπαν σε όλες τις προηγούμενες επαφές μας με τους Βενιζέλο, Γεροντόπουλο, Αθανασιάδη, αλλά μηδέν και όλοι οι Έλληνες εδώ είμαστε πολλοί απογοητευμένοι.

  Πρόσφατα επισκέφθηκε τη Μηλιτούπολη ο Πολωνός πρέσβης και αναγνωρίζοντας το υπαρκτό πρόβλημα ασφάλειας απευθύνθηκε σε όλες τις μειονότητες της περιοχής και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν τα ειδικά δελτία ταυτότητας Πολωνού ομογενούς εάν είχαν ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό ότι από πατέρα ή μητέρα έχουν πολωνική καταγωγή. Συμπλήρωναν την αίτηση και αμέσως, είχε στην τσάντα του, έβγαζαν και τους έδιναν ειδικό δελτίο ταυτότητας. Ίσως θα έπρεπε να έχουμε κι εμείς τέτοια καταγωγή για να είμαστε ασφαλέστεροι σήμερα», λένε με προφανή πικρία οι πολυάριθμοι συνομιλητές μας.

  Από τη συζήτησή μας με ομογενείς προέκυψε ότι συνεχίζονται οι διώξεις εναντίον του ομογενούς βουλευτή της ουκρανικής Βουλής (Βερχόβνα Ράντα) και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Λουγκάνσκ Σπυρίδων Κιλινκάροφ. Ο Κιλινκάροφ ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΚΚ Ουκρανίας, που υπέστησαν προπηλακισμούς στο Κίεβο και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έως πρόσφατα ήταν κρατούμενος και εν γένει υπήρχε αβεβαιότητα για την τύχη του, καθώς ήταν εξαιρετικά δύσκολη η επικοινωνία μαζί του.

  Μια έκφραση πραγματικής αλληλεγγύης στους ταλαίπωρους ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ουκρανίας είναι ίσως το λιγότερο που θα μπορούσε να (έχει) κάνει η Ελλάδα και η ανεπαίσθητη προεδρία της στην ΕΕ…

  Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/466071/toylahiston-dyo-omogeneis-nekroi-kai-enas-traymatias-stin-anatoliki-oykrania#ixzz366y2oh42

  Σχόλιο από Κιλινκάροφ | 30/06/2014

 2. ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ «Όλοι Μαζί Να Αποτρέψουμε Την Απαγόρευση Του ΚΚ Ουκρανίας»

  Νάντια Βαλαβάνη | Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2014 | ΔΗΛΩΣΗ

  ΔΗΛΩΣΗ

  ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

  «Όλοι μαζί να αποτρέψουμε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας»

  Σχετικά με το εγχείρημα να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας, η βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Το αίτημα του Ουκρανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις δικαστικές αρχές, με ανυπόστατες κατηγορίες ουσιαστικά να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, συγκρούεται με την ίδια την ιστορική πορεία και την ταυτότητα του Ουκρανικού λαού.

  Το εγχείρημα αυτό αποτελεί συνέχεια της συστηματικής προσπάθειας εξάλειψης της ιστορικής μνήμης και εμπειριών του λαού της Ουκρανίας από τις σύγχρονες νεοναζιστικές, νεοφασιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις, που από το περιθώριο της ιστορίας προβάλλουν διεκδικώντας βίαια μια θέση στο πολιτικό προσκήνιο ενώ, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές στην Ουκρανία, δεν εκπροσωπούν παρά «ψήγματα» του Ουκρανικού λαού.

  Η καταστροφή μνημείων προς τιμή των Σοβιετικών στρατιωτών, των Ουκρανών, Ρώσων, Ελληνοπόντιων και άλλων παρτιζάνων των κατεχόμενων εδαφών της ΕΣΣΔ, που έδωσαν την ζωή τους για να γλυτώσουν οι λαοί της Ευρώπης από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη γενοκτονία που τους επεφύλασσαν και την φυλετική αναδιοργάνωση της Ευρώπης, που είχαν αρχίσει να εφαρμόζουν οι Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συνεπικουρούμενοι από τους πάσης φύσεως συνεργάτες τους, συνιστούν εκδηλώσεις μιας ακολουθίας γεγονότων με στόχο την εξάλειψη της ιστορικής μνήμης. Τελευταία πράξη αυτής της ακολουθίας είναι η προσπάθεια να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας.

  Οι πολιτικές λιτότητας και οικονομικής βίας, που γεννούν ύφεση, μαζική ανεργία και αδιέξοδα στις κοινωνίες και την απελπισία σε ευρύτατα τμήματα των ευρωπαίων εργαζόμενων είναι, ωστόσο, οι βασικές γενεσιουργές αιτίες αποξένωσης των λαών από τις δημοκρατικές διαδικασίες στη σημερινή Ευρώπη, όπως έδειξαν και οι Ευρωεκλογές.

  Ο Ουκρανικός λαός αξίζει μια καλύτερη τύχη: Ειρήνευσης μέσα από πολιτικές λύσεις, συνταγματικές και οικονομικές, που θα επιτρέψουν αξιοπρεπή ζωή με ουσιαστικά δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, που σήμερα συνθλίβεται. Τα εξαναγκαστικά Μνημόνια των δανείων του ΔΝΤ και της ΕΕ λειτουργούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, όπως απέδειξε και η ελληνική εμπειρία.

  Η απαγόρευση ιστορικών κομμάτων, όπως είναι το ΚΚ Ουκρανίας, που αποτελούν κιβωτούς της σύνθετης ιστορικής μνήμης ενός λαού, αλλά και του αντιφασιστικού αγώνα των λαών της Ευρώπης, η κατ’ ουσία επιχείρηση «γενοκτονίας» της ιστορικής μνήμης, που πρωτοεκτυλίχθηκε σε βάρος των λαών των χωρών της Βαλτικής, δεν αποτελεί κομμάτι της λύσης των προβλημάτων, με τα οποία αναμετριέται η Ουκρανία σήμερα.

  Κάθε δημοκρατικός άνθρωπος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και πριν απ’ όλα οι νέοι, χρειάζεται να αντιδράσει σε αυτή την ιδιόμορφη προσπάθεια αναίρεσης της μνήμης και αναδιατύπωσης της ιστορίας μιας Ευρώπης, που με αυτή τη «νέα» ταυτότητα δεν υπάρχει παρά στα αντιδραστικότερα όνειρα των οικονομικών και πολιτικών της ελίτ, συρρικνωμένη γεωγραφικά και πολιτικά, χωρίς σεβασμό στους λαούς της, στη θέληση και στις εμπειρίες τους. Όλοι μαζί να αποτρέψουμε τυχόν απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας για ουσιαστική ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Ευρώπης αντί για αναχρονιστική επιστροφή σε μια ψυχροπολεμική κατάσταση διαρκείας.»

  Το Γραφείο Τύπου
  Αθήνα, 10.7.2014

  Σχόλιο από Β.... | 14/07/2014

 3. […] -Σοκ στη Μαριούπολη! […]

  Πίνγκμπακ από -Τι συμβαίνει στην περιοχή της Μαριούπολης « Πόντος και Αριστερά | 14/12/2015


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: