Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Για μια χούφτα ψήφους ή μήπως όχι ?

DROSERO (1)

της Βασιλικής Σιούτη από την : «Παρέμβαση»

«Πολύ δυσάρεστη έκπληξη προκαλούν τα λεγόμενα του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλου εναντίον της συνυποψήφιας του -γυναίκα και ρομά- Σαμπιχά Σουλειμάν. Δικαιωμά του -απόλυτο- να διαφωνεί. Αλλά να παραδέχεται ότι εργάστηκε εναντίον της συνυποψήφιάς του για να αποσυρθεί??

Δεν μπορούσε να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τη Σαμπιχά λέει, o Χριστόπουλος. Ωραία. Και τότε γιατί δέχθηκε; Και κυρίως γιατί όταν ανακοινώθηκε το όνομά του μαζί με αυτό της Σαμπιχά, δεν βγήκε να μιλήσει ανοιχτά?? Γιατί δεν βγήκε να πει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκαναν λάθος -και να τους τεκμηριώσει το γιατί- και να τους ζητήσει να την αποσύρουν? Αυτό θα ήταν έντιμο και ηθικό. Το να εργάζεσαι παρασκηνιακά εναντίον του συνυποψηφίου σου και ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις ενός κόμματος (στο οποίο δεν ανήκεις αλλά συνεργάζεσαι), λυπάμαι αλλά δεν είναι.

Βέβαια τα ερωτήματα που προκύπτουν από το κείμενο αυτό είναι πολλά.


Ο κ.Χριστόπουλος υποστηρίζει ότι η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα». Δηλαδή ο κ.Χριστόπουλος δεν αναγνωρίζει στους τσιγγάνους και στους πομάκους το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν; Τι είναι αυτό τώρα; Πρέπει υποχρεωτικά να είναι όλοι Τούρκοι; Για να μην επισημάνουμε την -ηθελημένη; – άγνοια για το ρόλο του τουρκικού προξενείου.
Και τα λέω εγώ που πιστεύω ότι η μειονότητα έχει τραβήξει πολλά και πρώτη θα υποστηρίξω κάθε δίκαιο αίτημα για τα δικαιώματα τους και ισονομία και ισοπολιτεία, που πιστεύω στον αυτοπροσδιορισμό και αρνούμαι να αποκαλέσω τον μουφτή που εκλέγουν ως ψευδομουφτή -όπως είναι το πολιτικά ορθό υποτίθεται.

Είμαι αντίθετη σε κάθε είδους εθνικισμό όμως. Δεν καταδικάζω μόνο τον ελληνικό εθνικισμό και κάνω πλάτες στον τουρκικό.
Ούτε βαφτίζω διεθνισμό τον τουρκικό εθνικισμό.
 Κάποιοι έχουν λόγους και συμφέροντα να το κάνουν. Ας το κάνουν. Κι όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης δικαίωμα του να υποστηρίζει τις απόψεις Χριστόπουλου, όπως αφήνει να εννοηθεί ο ίδιος. Είναι οι θέσεις που κυριαρχούν και στη ΔΗΜΑΡ άλλωστε. Να το πει ξεκάθαρα όμως και να κρίνουν και οι πολίτες αν θέλουν να υποστηρίξουν τις θέσεις αυτές. Ξεκάθαρα. »

Και να θέσουμε κι εμείς  ένα ερώτημα προς τον κο Δ. Χριστόπουλο, ο οποίος, ακούστε παρακαλώ, από το 2003 έως το 2011 υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων,  και σε όλους όσους ομνύουν στα δικαιώματα των ανθρώπων : Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό  ή έχουμε δικαιώματα α λα καρτ ?

Παρακάτω παραθέτουμε τις δυο δηλώσεις του Δ. Χριστόπουλου στο xanthipress.gr

Η πρώτη 20/4/2014 –  Δύσκολα θα μπορούσα να είμαι στο ίδιο ψηφοδέλτιο !

Η δεύτερη 22/4/2014 – Γιατί σωστά κόπηκε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

22/04/2014 - Posted by | -παράνοια, -Διάφορα, -Θράκη, -Ισλαμ, -ΣύΡιζΑ, -Τουρκία |

6 Σχόλια »

 1. Συγχαρητήρια για την τοποθέτηση σας.

  Σχόλιο από Δημήτρης Πατσογιάννης | 22/04/2014

 2. Παραθέτουμε και δυο πιο «ψύχραιμες» απόψεις περί του θέματος:

  Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Δάκτυλος του Δικτύου 21 ή Ακτιβίστρια Πασιονάρια;
  http://mandilara.blogspot.gr/2014/04/21.html
  ———————————————
  Ο καιροσκοπισμός του ΣΥΡΙΖΑ (2 Bίντεο)

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6083.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 23/04/2014

 3. OΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ!

  http://i-kyr.gr/?p=1365#comments

  Σχόλιο από kyr | 25/04/2014

 4. Η ίδια δηλώνει στο 3’10» με συγκινητική πραγματικά αφέλεια «Αυτά τα χρόνια, ότι έχει κάνει η Ελπίδα πιστέψαμε ότι ταιριάζουνε με το κόμμα αυτό»
  Κατόπιν στο 3’46΄΄ «Κι εγώ νωρίτερα ή παλιότερα δεν εκπροσώπησα κανένα κόμμα» Ποια πολιτικά σουλάτσα εννοεί η Τ.Ο.?
  Η δήλωση της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης λέει πως η δράση της κυρίας Σουλεϊμάν είναι «γνωστή από 15τίας»
  Περίεργα πράγματα, αν όντως το κόμμα γνώριζε για αυτήν την γυναίκα κάτι αρνητικό από το 1999, πως την πρότεινε για το ψηφοδέλτιο?
  Και τι ακριβώς ενόχλησε τα στελέχη?
  Και αν όντως είχε τόσα μειονεκτήματα πως γίνεται και απέσπασε 150 ψήφους μιας 200μελούς κεντρικής επιτροπής, όπως λέει η ίδια στο 0’05», και δεν έχει τολμήσει να διαψεύσει ακόμα ο κύριος Βίτσας?
  Και ποιος καθοριστικός παράγοντας μπόρεσε να ανατρέψει αυτό το 75% των ψήφων μιας καθόλα δημοκρατικής διαδικασίας και οδήγησε στην αντικατάστασή της με συνοπτικές διαδικασίες?
  Και τέλος πως είναι δυνατόν να βγάζετε μια τέτοια δυσάρεστη κι ενοχλητική αίσθηση σε μια γυναίκα 38 ετών που τελειώνει τώρα το Γυμνάσιο, και που παρά το άσχημο παιχνίδι που της έπαιξε η πολιτική της έκθεση, δεν εξέφρασε πικρία, παρά μόνο ευχαριστίες για την τιμή να είναι υποψήφια?
  Ευχαριστώ

  Σχόλιο από Πολλά ερωτηματικά | 25/04/2014

 5. Θράκη: Παιδιά, κομμένη η «πλάκα»!

  Πρώτο: Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!

  Δεύτερο: Είναι ακριβώς η τριχοτόμηση της εθνοτικής καταγωγής της μειονότητας (Τουρκογενείς, Πομάκοι, Τσιγγάνοι) που καθόρισε και το θρησκευτικό της προσδιορισμό ως μουσουλμανικής, με τη Συνθήκη της Λοζάνης. Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ακρογωνιαίο λίθο» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον «πόντο» από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της «κάλτσας». Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν «παίζουμε». Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να «παίζουν». Τελεία. Και παύλα!

  Τρίτο: Η τακτική της ψηφοθηρίας που ανάγει σε κριτήριο ψήφου, το αν θα καταψηφιστεί ή θα υπερψηφιστεί κάποιος λόγω του θρησκεύματός του, όσο ταιριάζει στα ακροδεξιά ήθη διαφόρων κυβερνητικών ή εκκλησιαστικών παραγόντων, άλλο τόσο ταιριάζει στα «διαφωτιστικά» ήθη εκείνων που αντιλαμβάνονται την πολιτική σαν ανέξοδο «διαπολιτισμικό» χάπενινγκ. Τόσο οι «εθνικοί φωστήρες» του «κοσμοπολίτικου» δήθεν «διεθνισμού», όσο και οι «ελληναράδες» του κίβδηλου «πατριωτισμού», είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος: Παίζουν με το θρήσκευμα. Και οι μεν και οι δε. Οι πρώτοι καλλιεργούν, συντηρούν και αναπαράγουν τον «ελληνο-χριστιανικό εθνικισμό», οι δεύτεροι υποδύονται τους «ευρύχωρους», αλλά και οι δυο μαζί ψηφοθηρούν, επαναλαμβάνοντας το έγκλημα που επί δεκαετίες διαπράττεται στο ελληνικό κράτος: Την ώρα που μεταχειρίζονται τη μουσουλμανική μειονότητα ως κομπάρσο στο θέατρο της εσωτερικής πολιτικής καταναλωτικής τους εντυπωσιοθηρίας, αδιαφορούν ότι με αυτό τον τρόπο επιτρέπουν τη μετατροπή της σε υποχείριο και σε μπαλάκι στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

  Τέταρτο: Για τα παιχνίδια όσων επιδιώκουν τον «εκτουρκισμό» της μουσουλμανικής μειονότητας καθόλου αθώο δεν είναι το ελληνικό κράτος. Ο αντικομμουνισμός της καθεστηκυίας πολιτικής τάξης στην Ελλάδα όπως και οι εν γένει «συμμαχικές της υποχρεώσεις» λειτούργησαν σε συγκεκριμένες περιόδους ως το υπόβαθρο για τη δράση των φορέων του «εκτουρκισμού» της μειονότητας. Θυμίζουμε:

  Την υποχρέωση ενίσχυσης της κεμαλικής πολιτικής που ανέλαβε ο Βενιζέλος με το «Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο Φιλίας» του 1930, όταν από το έδαφος της Δυτικής Θράκης εκδιώκονταν οι αντίθετοι με την πολιτική του Κεμάλ ηγέτες της μειονότητας και ταυτόχρονα στη Δυτική Θράκη έφθαναν βιβλία και δάσκαλοι από την Τουρκία και ασκείτο τέτοια βία με συνέπεια οι οπαδοί του Κεμάλ, που ήταν μια «ασήμαντη μειοψηφία» να πάρουν τα ηνία και (Αλ.Αλεξανδρής, «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις 1923 – 1987», εκδόσεις «Γνώση») να προωθούν την πολιτική του τουρκικού καθεστώτος σε θέματα Παιδείας, Δικαίου κλπ.
  Την πολιτική που με σύνθημα «να χτυπηθεί το φέσι» στην ουσία χτυπούσε τις μουσουλμανικές παραδόσεις των πληθυσμών της περιοχής με συνέπεια τη «σταδιακή μεταμόρφωση των κοινοτήτων της Δυτικής Θράκης από μουσουλμανικές σε τουρκικές» (σ.σ.: ο.π. σελίδα 71).
  Την τακτική πάλι της κυβέρνησης Βενιζέλου από το 1930 να λειτουργεί τούρκικο προξενείο, που ως τότε δεν ήταν παρά ένα τυπικό προξενικό γραφείο.
  Την τακτική του «εκτουρκισμού» ως απόρροια του αντικομμουνισμού. Η κυβέρνηση Παπάγου, το 1954, ενώ Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονταν ήδη στο ΝΑΤΟ, έπρεπε να τονώσει το δόγμα του «από Βορράν κομμουνιστικού κινδύνου» και να δείξει, αντίθετα, ότι στην «ελευθέραν Δύσιν» οι σχέσεις μεταξύ των «συμμάχων» ήταν …αγγελικές. Έτσι, στις 28/1/1954, ο γενικός διοικητής της Θράκης, Γ. Φεσόπουλος, εκδίδει την εξής αλησμόνητη απόφαση: «Κατόπιν διαταγής του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως (σ.σ.: Παπάγος), παρακαλούμεν όπως εφ’ εξής εις πάσαν περίπτωσιν γίνεται χρήσις του όρος «Τούρκος – Τουρκικός» αντί του τοιούτου «Μουσουλμάνος – Μουσουλμανικός»… Κάπως έτσι ο εξ Ανατολών κίνδυνος εξαφανιζόταν και θέριευε η θεωρία του «από Βορράν κινδύνου».
  Την τακτική, το Δεκέμβρη του 1952, και ενώ ο «κομμουνιστής κατάσκοπος» Ν. Μπελογιάννης είχε εκτελεστεί, η Φρειδερίκη να εγκαινιάζει τουρκικά σχολεία στη Θράκη, παρουσία του Τούρκου Προέδρου της Δημοκρατίας…
  Τις μορφωτικές συμφωνίες του 1951 και της χούντας του 1968, που καθιερωνόταν η τουρκική ως η μόνη μειονοτική γλώσσα εκπαίδευσης. Όμως, η μητρική γλώσσα των Πομάκων και των Αθίγγανων μουσουλμάνων της Δ. Θράκης δεν ήταν τα τούρκικα…
  Την τακτική (κάτι που η σημερινή ΝΔ το «ξεχνάει»…) η ίδια η κυβέρνηση στο ανώτατο μάλιστα επίπεδο να αποκαλεί στις συνομιλίες της με την ηγεσία της Τουρκίας σαν «τουρκική» την μειονότητα της Θράκης (βλέπε: Αρχείο Κωνσταντίνου Καραμανλή, συνομιλίες με Ετσεβίτ, 11 – 12/3/1978)
  Την τακτική, τον Ιούλη του 1999, λίγες μόλις μέρες μετά τις ΝΑΤΟικές σφαγές στο Κοσσυφοπέδιο που έγιναν στο όνομα της «προστασίας» των δικαιωμάτων μιας μειονότητας, να γνωστοποιείται η επιστολή των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που από κοινού με 13 «μειονοτικές» και «μη κυβερνητικές» οργανώσεις ζητούσαν την αναγνώριση από το ελληνικό κράτος της ύπαρξης «τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου – σε μια ασύγγνωστη αντιμετώπιση του ζητήματος του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού» με τις παρενέργειες που γεννά η έγερση θεμάτων «συλλογικού αυτοπροσδιορισμού» – να δηλώνει ότι δεν τον ενδιέφερε αν κάποιος θα αυτοπροσδιορίζεται στην ελληνική επικράτεια ως «Τούρκος» ή «Μακεδόνας»…
  Δίπλα σε όλα αυτά είναι πασίγνωστο επίσης τούτο: Το πόσο σεβάστηκε αυτό το κράτος τους Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα για δεκαετίες. Να μιλήσουμε για το πώς τους συμπεριφερόταν το κράτος στο στρατό; Η’ όταν ζητούσαν μια άδεια οικοδομής; Η’ όταν ζούσαν πίσω από τις μπάρες;
  Πέμπτο: Για το ρόλο του τουρκικού προξενείου όλοι κάτι έχουν να πουν και να καταμαρτυρήσουν. Εδώ δυο παρατηρήσεις:

  α) Γιατί το προξενείο και εν γένει η Τουρκία αφήνεται να δρα όπως δρα στην περιοχή; Ποιος έχει την ευθύνη που δεν μπαίνει τέλος σε αυτή την ιστορία;

  β) Γιατί τα ίδια (φραστικά, έστω)… πατριωτικά αντανακλαστικά δεν τα έχουμε δει από τα κάθε λογής κόμματα του «ανήκομεν εις την Δύσιν» και του «ευρωμονόδρομου», όταν τα ίδια με το προξενείο τα διαπράττουν οι σύμμαχοί μας, οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Όταν, δηλαδή, στη έγερση ζητήματος «μειονοτήτων» στην Ελλάδα πρωτοστατούν, γνωστής χρηματοδότησης, πολιτικής επιρροής και ευρωατλαντικής …ιθαγένειας «ιδρύματα» και «οργανισμοί». Ας παρακολουθήσουμε τη δράση κάποιων εξ αυτών:

  Το Νοέμβρη του 2006, οι ΗΠΑ, διά του επιτετραμμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Τόμας Κάντριμαν, τάσσονταν ευθέως υπέρ της αναγόρευσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης σε «τουρκική μειονότητα». Με τις ίδιες εκείνες δηλώσεις (στην «Ελευθεροτυπία»), το στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας ζητούσε να τεθεί η συνθήκη της Λοζάνης στο «μουσείο»…
  Το Νοέμβρη του 1996 στην έκθεση με τίτλο «Ημιτελής Ειρήνη» (!), που συντάχτηκε από τη «Διεθνή Επιτροπή για τα Βαλκάνια» – που με τη σειρά της δημιουργήθηκε από το αμερικανικό ίδρυμα «Κάρνεγκι» και το Ινστιτούτο «Ασπεν» – η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν αναγνωρίζει μακεδονική μειονότητα και αρνείται το δικαίωμα των μουσουλμάνων να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Μια «λεπτομέρεια»: Η παρουσίαση της έκθεσης έγινε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με προεδρεύοντα τον επίτροπο Βαν ντε Μπρουκ…
  Στις 8/11/2006 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει: «Υπάρχουν εθνικής καταγωγής Μακεδόνες και Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ έχουν μια διαφορετική ερμηνεία του όρου μειονότητα από αυτήν που έχει η Ελλάδα. Σεβόμεθα τη Συνθήκη της Λοζάνης, η οποία αποτελεί τη νομική βάση για την ελληνική ερμηνεία, αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος της αμερικανικής ερμηνείας. Νομίζουμε ότι θα είναι σωστό γι’ αυτές τις μειονότητες να έχουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, που δεν τους επιτρέπεται στην Ελλάδα…».
  Στις 17/4/2008 πραγματοποιείται στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, με τη στήριξη των «Πράσινων και της «Ομοσπονδιακής Ενωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων» εκδήλωση με θέμα «Μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες»…
  Στις 27/3/2008, ήταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), στις 27/3/2008, όταν οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν τη λειτουργία ενώσεων συλλόγων και οποιουδήποτε οργανισμού έφερε το επίθετο «τουρκικός/ή» στον τίτλο του, που εξέδωσε την απόφαση ότι ακόμα κι αν κάποιοι έχουν βαλθεί «να προπαγανδίσουν την ύπαρξη εθνοτικής μειονότητας στην Ελλάδα, αυτό δε συνιστά απειλή για τη δημοκρατική κοινωνία»… Μόνο που η απόφαση αυτή άνοιγε δυο κερκόπορτες: Μια για την καταστρατήγηση της Συνθήκης της Λοζάνης και μια για την υποδαύλιση από παγκόσμιους και περιφερειακούς ιμπεριαλιστές εθνικιστικών αντιθέσεων.
  Στα προηγούμενα ας προσθέσουμε κάτι ακόμα: Την απάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ότι η ΕΕ «δεν έχει κάποια γενική αρμοδιότητα σε θέματα μειονοτήτων»…
  Έκτο: Η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει προ πολλού. Ειδικά όταν είναι γνωστό, από Γιουγκοσλαβία μέχρι Ουκρανία, πως δρα ο ιμπεριαλισμός στο όνομα της «προστασίας» των μειονοτήτων. Τόσο ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τις «παιδαριωδίες» του για τις οποίες η ίδια η Αυγή έφτασε να γράψει (23/4/2014): «Το ερώτημα είναι: ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας – Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά; Είναι προφανές ότι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καλή τη πίστει, παρασύρθηκε» (σσ: αλήθεια τόσο εύκολα «παρασύρεται» η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από κυπίτικες και ακροδεξιές νοοτροπίες;…). Όσο και ως προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τους δικούς τους υποψήφιους και πολιτευτές που στηρίζουν το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB και διατηρούν στενότατους δεσμούς με τους τουρκικούς ακροδεξιούς και εθνικιστικούς κύκλους, μια κουβέντα: «Παιδιά, κόψτε το»!

  Έβδομο: Κατά τα λοιπά, στην Ελλάδα της ΕΕ, του ευρώ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών και των «πλεονασμάτων» ο μαρασμός συνεχίζεται. Μαζί και ο μαρασμός της Θράκης (που πίσω από όσα φαίνονται έχει να αντιμετωπίσει και όσα δεν φαίνονται, τουτέστιν εκείνους που την «λιμπίζονται» ως «ειδική οικονομική ζώνη» για τις «μπίζνες» τους). Και ο μαρασμός αφορά όλους τους Έλληνες της περιοχής. Είτε πρόκειται για χριστιανούς, είτε για μουσουλμάνους, είτε για άθεους. Στη Θράκη η πλειοψηφία του πληθυσμού, είτε ανήκουν στην πλειονότητα είτε στην μειονότητα, είναι εργάτες, είναι άνεργοι, είναι αγρότες, είναι βιοπαλαιστές, είναι λαϊκά στρώματα, που «ή με Χριστό ή με Αλλάχ, όμως κι οι δυό μας αχ και βαχ». Αυτά που τους ενώνουν, δηλαδή, τα προβλήματα και οι ανάγκες της ζωής που βιώνει η φτωχολογιά, είναι απείρως περισσότερα από όσα τους διαφοροποιούν μεταξύ τους. Όσοι προσπαθούν να τους διαχωρίσουν δεν το κάνουν για να τους χαρίσουν ούτε τον επίγειο «εθνικό», ούτε τον επουράνιο θρησκευτικό «παράδεισο». Απέναντι στα προβλήματα που είναι κοινά για όλους, τους θέλουν διαιρεμένους πολιτικά, κοινωνικά, ταξικά, ώστε να μην βρίσκει ισχυρό αντίπαλο η πολιτική που γεννά αυτά τα προβλήματα.

  http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/230224,8rakh:_Paidia_kommenh_h_%C2%ABplaka%C2%BB!__.html

  Σχόλιο από Rasim | 25/04/2014

 6. Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 08:26
  Τα παιδία παίζει ενώ το πάρτι συνεχίζεται
  Moιραστείτε το στο facebook μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς Σχολιάστε πρώτοι!
  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο1 2 3 4 5 (9 ψήφοι)
  Τα παιδία παίζει ενώ το πάρτι συνεχίζεται
  Mετά τους φταίνε οι στημένες δημοσκοπήσεις. Η FMVoice αποκάλυψε χθες δύο μεγάλα θέματα που προσφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ την μοναδική ευκαιρία να αποδομήσει πλήρως το success story της κυβέρνησης Σαμαρά και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα του: την οικονομία, την εξυγίανση των τραπεζών και τις ιδιωτικοποιήσεις.

  Γράφει: Νίκος Μανεσιώτης
  Δύο τεράστιες αποκαλύψεις που προκάλεσαν πανικό και εκνευρισμό στις διοικήσεις του ΟΠΑΠ και της Εθνικής, αλλά, και φόβο στην Πλατεία Συντάγματος γιατί σε τέτοια μείζονα πολιτικά ζητήματα, με έντονη οσμή σκανδάλου, ο κ. Στουρνάρας δεν έχει να απαντήσει το παραμικρό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και η Εθνική κρύφτηκαν πίσω από την ένοχη σιωπή.

  Όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχοληθούν με τις αποκαλύψεις μας, να τις κάνουν το πρώτο θέμα της επικαιρότητας και να τις μετατρέψουν σε προεκλογική σημαία τους, συνεχίζουν να τσακώνονται για το εάν η Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι αριστερή ή κρυφοχρυσαυγίτισσα, ασχολούνται με το βαρύ πρόγραμμα του Λαζόπουλου, ενώ οι διάφορες πλατφόρμες παίζουν τις κουμπάρες με τον Λαπαβίτσα και τον Βαρουφάκη. Ένας… αριστερός Χριστόπουλος βλέπει όλη την μειονότητα στην Θράκη ως Τουρκική, ενώ οι… πούροι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν αμετανόητα στις ανοησίες περί δημοψηφίσματος για το ευρώ και την δραχμή.

  Και όλα αυτά όταν αποκαλύπτεται από την εφημερίδα μας ότι στον ΟΠΑΠ απλώς… άλλαξαν οι χορεύτριες στο πάρτι, με τον Τσέχο επικεφαλής, τον Kamil Ziegler, να λαμβάνει 36 χιλιάρικα τον μήνα καθαρά, την ώρα που αυτός έχει στείλει στην ανεργία γύρω στα 350 άτομα. Τεράστιο θέμα για τον κ. Σαμαρά, τον Υπουργό των Οικονομικών του και για το (αμαρτωλό) ΤΑΙΠΕΔ. Αυτοί έχουν την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά και για τα υπόλοιπα που αποκαλύπτει η FMVoice.

  Και όλα αυτά όταν αποκαλύπτεται από την εφημερίδα μας ότι ο τούρκος αγοραστής του Αστέρα Βουλιαγμένης είναι συγχρόνως ο πωλητής στην Finansbank του ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη Crystal Tower. Με άλλα λόγια, όπως πλήρωσε στον Τουρκολιά για το ξενοδοχείο τα 400 εκατ. ευρώ, σχεδόν τα πήρε πίσω λαμβάνοντας για τον ουρανοξύστη περίπου 300 εκατ. δολάρια.

  Ύστερα από όλα αυτά προκύπτει αβίαστα ένα πολιτικό συμπέρασμα: Με ευθύνη όλων των τάσεων και των συνιστωσών του ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να έχει κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου από τα αποδυτήρια, κοντεύει να τις μετατρέψει σε ντέρμπι με… διαιτητή τον Πρετεντέρη.

  Τι να πρωτοκάνει ο Τσίπρας μόνος του;

  http://www.fmvoice.gr/index.php/2012-09-12-05-20-12/financial-news/2012-09-12-05-20-43/item/83797-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CF%8E-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9

  Σχόλιο από FMVoice | 26/04/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: