Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Oι Έλληνες της Μαριούπολης καταγγέλλουν την ψευτοΔΙΣΥΠΕ του Παρχαρίδη

Όταν οι ανεύθυνοι μιλούνε για ευθύνη

Η καταστροφή της προσπάθειας για δημιουργία τριτοβάθμιου οργάνου του ποντιακού ελληνισμού υπό την επωνυμία Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντιακού Ελληνισμού (ΔΙΣΥΠΕ) ακυρώθηκε εξαιτίας της λυσσασμένης επιμονής του επί τρεις θητείες προέδρου της ΠΟΕ κ. Παρχαρίδη. Καθώς το καταστατικό απαγόρευε τέταρτη θητεία, θέλησε ο ανεκδιήγητος να διατηρεί μια καρέκλα για τον εαυτό του. Και έτσι επέλεξε να διεκδικήσει την προεδρεία στην υπό δημιουργία ΔΙΣΥΠΕ.  Φυσικά δεν του βγήκε. Γιατί όσοι ήξεραν, δεν ήθελαν η  ΔΙΣΥΠΕ να έχει την κατάντια της ΠΟΕ. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Ο Παρχαρίδης και οι φίλοι του, που δυστυχώς είναι αρκετοί και πονηροί, ήρθαν σε απόλυτη ρήξη με τις ποντιακές ομοσπονδίες της πρώην ΕΣΣΔ. Και όταν δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν συσχετισμούς υπέρ του προσώπου του, άρχισαν τα γνωστά τανιμανιδικά νομικίστικα κόλπα. Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν οι ομοσπονδίες της πρώην ΕΣΣΔ…

Μετά από μια μεγάλη περίοδο απραξίας, επιχείρησε ο Παρχαρίδης με βιτρίνα άλλον έναν αντίστοιχο, τον Αντωνιάδη, να ξαναζωντανέψουν το πτώμα της ΔΙΣΥΠΕ με την συνεπικουρία  των «κολλητών» του από Αμερική και Γερμανία. Όλοι αυτοί, την προηγούμενη περίοδο, είχαν απαραδέκτως κινδυνολογήσει, ελεεινολογήσει και υποτιμήσει τους Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ. Ο ενδοποντιακός ρατσισμός βρήκε την αποθέωσή του εκείνη την εποχή: «Ε όχι και να αφήσουν αυτοί οι ευρωπέοι Πόντιοι την ηγεσία στους Ρωσοπόντιους!!!»

Και τώρα, αφού η ΠΟΕ με άλλες 2,5 ομοσπονδίες εξίσου ανεύθυνων, συνέστησε παγκόσμιο όργανο και -ως αποκορύφωμα του θράσους, ή μάλλον καλύτερα: της αφέλειας και της χαζομάρας- έστειλε επιστολή σ’ αυτούς που συκοφάντησε και ανάγκασε να αποχωρήσουν για να τους διαβεβαιώσει για την αγάπη, τα πατριωτικά αισθήματα και την «ευθύνη»  προς αυτούς. Η Ομοσπονδία των Ελλήνων της Ουκρανίας     απάντησε με τον παρακάτω τρόπο στους Πόντιους παλιοελλαδίτες (και συνεπικουρούντες) που έχουν καταστρέψει κάθε δυνατότητα σοβαρότερης παρέμβασης.

—————————–

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ 

Μαριούπολη, 07-02-2014

Προς: Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων
Αρ. πρ. 16

κο Γ. Παρχαρίδη,  κ. Αντωνιάδη

Διαβάζοντας την επιστολή σας από τις 27-01-2014 (αρ.πρ. 16 ) αισθάνθηκα πόνο και ντροπή και πρώτα απ΄ όλα για σας τους ίδιους.

Η επιστολή θα έπρεπε να είχε αρχίσει από την ανάλυση των λαθών σας, που ήταν θανατηφόρα για το ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. Χάρη στις ασυγκράτητες φιλοδοξίες σας και στην επιδίωξη σας να κατέχετε τις καθοδηγητικές θέσεις, εσείς διαλύσατε την Παγκόσμια οργάνωση Ποντίων, την οποία εμείς με τόσο κόπο συγκεντρώσαμε.

Και εσείς τώρα με τι συνείδηση γράφετε «…έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάνει αλλά και του όγκου των προβλημάτων που απασχολούν τον Ποντιακό Ελληνισμό»; Με αυτή την «ευθύνη» εσείς συζητούσατε με τον Πρωθυπουργό συμπεριλαμβανομένου και το θέμα των ελλήνων μεταναστών;

Θυμάμαι ότι εσείς σκεπτικά φερόσασταν στους έλληνες – μετανάστες ακόμα και σε μας, τους Έλληνες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς να ντρέπεστε να εκφράζετε και να υπογραμμίζετε ότι είμαστε άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας. Για ποια ειλικρίνεια μιλάτε; Δεν χρειάζεται να απολογείστε με τα χαρακτηριστικά του ελληνικού έθνους.

Όλοι οι αληθινοί Έλληνες, που πάνω από όλα φροντίζουν την Πατρίδα καταλαβαίνουν ότι πάντα για όλους τους λαούς και κυρίως για τον ελληνικό λαό , ήταν η ενότητα. Αυτή η ενότητα και η αλληλεγγύη εκδηλώνεται όχι μόνο εναντίον του εξωτερικού εχθρού αλλά και στους δύσκολους για την χώρα καιρούς. Η σύγχρονη εποχή έχει αρκετές προκλήσεις και τραντάγματα που μας καλούν στην ενότητα.

Εσείς και τώρα η οργάνωσή σας δεν είστε ικανοί να ενώσετε τους πόντιους του κόσμου. Οι φιλοδοξίες σας, η επιδίωξη σας για να αυξήσετε το κύρος της πολιτικής σας δεν είναι για μας.

Θα μπορούσαμε όμως, να συζητήσουμε μαζί σας, αν ο κος Παρχαρίδης δημόσια και ειλικρινά θα ζητούσε συγγνώμη από τα μέλη του ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. και συγκεκριμένα από τον κο Ι. Σαββίδη, για όλες τις πράξεις του που οδήγησαν στην διάλυση της οργάνωσης αυτής.

Προς το παρόν με την απόφαση του Διοικητικού μας συμβουλίου ήδη σας είπαμε «ΌΧΙ», δεν ακολουθούμε ίδιο δρόμο και εξάλλου όπως λέει και η παροιμία «Δεν μπορείς να μπεις δυο φορές στο ίδιο ποτάμι… ».

Πρόεδρος Ομοσπονδίας  ελληνικών συλλόγων Ουκρανίας

Αλεξάνδρα Προτσένκο  

   Γενικός Γραμματέας

   Νικόλαος Κοσσέ


Το σύνολο των άρθρων μας για την ΠΟΕ και τη ΔΙΣΥΠΕ μπορείτε να

τα δείτε πατώντας:  ΕΔΩ

07/03/2014 - Posted by | -παράνοια, -Ανόητοι, -Ανέκδοτα, -Δωσιλογισμός, -Εμφύλιος, -Ιδεολογικά, -Κρίση, -Λαμόγια, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Αντιδραστικά, ΕΣΣΔ, ΠΟΕ

10 Σχόλια »

 1. Αυτοί οι τύποι Παρχαρίδης, Αντωνιάδης και όλοι οι άλλοι που σέρνονται ολόγυρα, δεν έχουν καμιά συναίσθηση του προβλήματος που δημιούργησαν. Δεν καταλαβαίνουν ούτε το ιστορικό βάθος, ούτε τις πραγματικές ανάγκες. Είναι εντελώς επιφανειακοί. Τενεκέδες άδειοι και ξεγάνωτοι, που απλώς το παίζουν φρου φρου κι αρώματα. Οι ανάγκες τους φτάνουν μέχρι το Παρακάθ’ και ολοκληρώνονται με την ερωτική ματιά που θα τους ρίξει ο βουλευτής κι ο περιφερειάρχης της περιοχής τους. Απορώ με αυτούς που τους πήραν στα σοβαρά.

  Σχόλιο από Γιωρίκας | 07/03/2014

 2. ——————————————————————–
  Χα χα χα χα χα χα….. τα πουλάκια μας μίλησαν
  ——————————————————————–

  Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

  Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΔΙΣΥΠΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

  Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το μέλλον του Ελληνισμού στην περιοχή.

  Σε έναν τόπο που η ελληνική παρουσία μετράει πολλούς αιώνες, σε έναν τόπο όπου μεγαλούργησαν και διέπρεψαν οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για το μέλλον τους και να ζητήσουμε το σεβασμό της ιστορίας αιώνων στην περιοχή.

  Με ικανοποίηση είδαμε αυτό το διάστημα την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το ελληνικό στοιχείο.

  Η τροπή που πήραν οι εξελίξεις δικαιολογούν την ανησυχία μας και επιβάλλουν μια συνεχή επαγρύπνηση από το Ελληνικό Υπ. Εξωτερικών για προάσπιση της ασφάλειας, των δικαιωμάτων και της περιουσίας των Ελλήνων στην περιοχή. Σε καμία περίπτωση τα όποια συμφέροντα δεν υπερβαίνουν την ανθρώπινη ζωή. Ο διάλογος και η πολιτική λύση αποτελούν τη μόνη διέξοδο στα δήθεν αδιέξοδα.

  Διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες της Ουκρανίας ότι παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και ότι είμαστε δίπλα τους με όλες τις δυνάμεις μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Για το Δ.Σ. της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

  Ο Πρόεδρος
  Παρχαρίδης Γεώργιος

  Ο Γενικός Γραμματέας
  Αντωνιάδης Ιωάννης

  Σχόλιο από Mariupol Greek | 15/03/2014

 3. […] -Oι Έλληνες της Μαριούπολης καταγγέλλουν την ψευτοΔΙΣΥ… […]

  Πίνγκμπακ από -Σοκ στη Μαριούπολη! « Πόντος και Αριστερά | 09/05/2014

 4. […] εξαθλίωση είναι οι Πόντιοι της Διασποράς. Και κυρίως να εγκαταλείψουν  ψευτο-ΔΙΣΥΠΕ και να καταγγείλουν την απάτη.  Και μπορούν μόνο οι […]

  Πίνγκμπακ από -Η Lady Gaga των Ποντίων….. « Πόντος και Αριστερά | 21/09/2014

 5. […] ελέγχεται από μια  ομάδα που κινείται γύρω από τον Γιώργο Παρχαρίδη, το μοιραίο διαλυτικό πρόσωπο, καθώς και των ακραίων […]

  Πίνγκμπακ από -Η ΠΟΕ των μπαρμπα-Γιώργων …….. « Πόντος και Αριστερά | 02/10/2014

 6. […] -Oι Έλληνες της Μαριούπολης καταγγέλλουν την ψευτοΔΙΣΥ… […]

  Πίνγκμπακ από -Τι συμβαίνει στην περιοχή της Μαριούπολης « Πόντος και Αριστερά | 14/12/2015

 7. […] -Oι Έλληνες της Μαριούπολης καταγγέλλουν την ψευτοΔΙΣΥ… […]

  Πίνγκμπακ από -Τα κερατιάτικα του Γιωρίκα Παρχαρίδη « Πόντος και Αριστερά | 15/11/2016

 8. […] -Oι Έλληνες της Μαριούπολης καταγγέλλουν την ψευτοΔΙΣΥ… […]

  Πίνγκμπακ από -Ποντιακές εντροπίες της ΠΟΕ (Παρχαριδική Ομοσπονδία Ελλάδας) « Πόντος και Αριστερά | 28/11/2016

 9. […] -Oι Έλληνες της Μαριούπολης καταγγέλλουν την ψευτοΔΙΣΥ… […]

  Πίνγκμπακ από -«Κι είσαι σο χαρτόπον πούλιμ’ που πας;»… σο Παρχαριδιστάν! « Πόντος και Αριστερά | 10/05/2017

 10. […] δύο μαϊμού «παγκόσμιων» τάχα τριτοβάθμιων οργάνων, της ΔΙΣΥΠΕ και της ΠΑΣΠΕ. Η κατεστραμμένη ομοσπονδία από την […]

  Πίνγκμπακ από -Δύο ψευτοπρόεδροι και μια κατεστραμμένη Ομοσπονδία υπό την σκέπη του Μαρινάκη « Πόντος και Αριστερά | 18/05/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: