Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα

  

ottempmap«..Ως Έλληνες Αριστεροί θεωρούμε ότι όλες οι δημοκρατικές, πατριωτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για το γκρέμισμα των μνημονίων, για την σωτηρία του τόπου, την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία πρέπει ενωμένες να σταθούμε απέναντι στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις..»
Από την εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»

Δηλωση βουλευτων, μελων της Π.Γ. και της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποιείται στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων Ερντογάν: «Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη, ταυτόχρονα είναι Deliorman (Ντόμπρουτζα), είναι Kircaali (Καρτζαλί, πόλη της Βουλγαρίας), είναι Vardar (Βαρδάρης) και, αν πάμε πιο πίσω, Θράκη είναι ταυτόχρονα Σκόπια, Πρίστινα, Prizren (Πρίζρεν στο Κόσοβο), είναι Σαράγεβο. Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος του παρελθόντος μας σ’ αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη μας με την Αδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρκλάρελι και βέβαια την Κωνσταντινούπολη», αλλά και της συνέντευξης Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα Σαμπάχ: «Η συνέχιση της προσέγγισης είναι ζωτικής σημασίας. Έχουμε πολύ εποικοδομητικές σχέσεις. Βεβαίως και έχουμε γνωστά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Υπάρχουν, το βάρος της ιστορίας, οι παρεξηγήσεις και άλλα προβλήματα. Όμως, στρατηγική μας επιλογή είναι η προσέγγιση και συνεχίζουμε με επιτυχία, με τους διαύλους διαλόγου που παραμένουν ανοιχτοί. Οι Τούρκοι και οι Έλληνες επιχειρηματίες βλέπουν το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Το Αιγαίο έχει γίνει μία τουριστική αγορά. Στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχουμε κοινές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις. Εδώ και 13 χρόνια είμαστε απολύτως στο σωστό δρόμο. Αυτό είναι δική μας στρατηγική επιλογή…..Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι για μας μία στρατηγική επιλογή. Μοιραζόμαστε μία κοινή τύχη. Έχουμε ανάγκη από μία Τουρκία σταθερή, ανεπτυγμένη, ευρωπαϊκή, που δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξάγει προβλήματα. Όταν έγινα Υπουργός Εξωτερικών, μετέβην πρώτα στην Κύπρο και στη συνέχεια στην Άγκυρα. Πραγματοποιήσαμε με τον κ. Νταβούτογλου πολύ ξεκάθαρες και εποικοδομητικές συνομιλίες. Οι Ατατούρκ και Βενιζέλος εγκαινίασαν μια περίοδο της ειρήνης μετά τον πόλεμο. Τώρα θα πρέπει, χωρίς πόλεμο, να εγκαθιδρύσουμε την ειρήνη. Και το casus belli δεν έχει, πλέον, νόημα. Έχουμε για τις δύο χώρες οικονομική προοπτική και όχι μόνο στα θέματα του Αιγαίου και της Υφαλοκρηπίδας».

Η παράθεση των δύο αποσπασμάτων καταδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την διολίσθηση της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις επιδιώξεις της νεο-Οθωμανικής στρατηγικής. Ο κατήφορος από τους εφαρμοστές Μνημονίου στην Ελλάδα δεν σταματά στους δανειστές-«εταίρους» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεχίζει, στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση, οδηγώντας την ελληνική πλευρά σε ένα σταδιακό αφοπλισμό με τελικά θύματα τον ελληνικό και κυπριακό λαό. Αυτό τον στόχο υπηρετούν οι δύο μέχρι τώρα κοινές συνεδριάσεις των Υπουργικών Συμβουλίων Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς και η τρίτη, η οποία, όπως έχει επίσημα εξαγγελθεί, προετοιμάζεται από την επίσκεψη Νταβούτογλου.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (ο ίδιος που, διαδοχικά, ως Υπουργός Δικαιοσύνης υπήρξε συντάκτης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ως Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης του Τσοχατζόπουλου στην Βουλή, ως Υπουργός Οικονομικών απέκρυψε για ένα χρόνο την λίστα Λαγκάρντ, ως Υπουργός Άμυνας «μερίμνησε» ώστε το Πολεμικό μας Ναυτικό να διαθέτει σήμερα ένα μόλις αξιόπλοο υποβρύχιο) είναι τώρα ο Υπουργός Εξωτερικών που επιδιώκει «επίλυση» του Κυπριακού με χιαστί τετραμερή διαπραγμάτευση, αναγνωρίζοντας έμπρακτα το ψευδοκράτος ως επίσημο συνομιλητή της Ελλάδας.

Είναι προφανές πού οδηγεί η πολιτική αυτή, που βαθύτατα υποτιμά τις δηλωμένες προθέσεις και την σταθερά αναθεωρητική στάση της Τουρκίας στην προσπάθεια της υλοποίησης ενός σαφούς σχεδίου που εφαρμόζεται ήδη στην Κύπρο, δοκιμάζεται στο Αιγαίο και θεωρεί τερματικό σταθμό τη Θράκη.

Είναι, επίσης, προφανές ότι το δίδυμο Βενιζέλου-Σαμαρά είναι απολύτως αναξιόπιστο και ανεπαρκές να χειριστεί υπεύθυνα τα εν λόγω εθνικά ζητήματα.

Ως Έλληνες Αριστεροί θεωρούμε ότι όλες οι δημοκρατικές, πατριωτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για το γκρέμισμα των μνημονίων, για την σωτηρία του τόπου, την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία πρέπει ενωμένες να σταθούμε απέναντι στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις.

Αθήνα, 12/12/2013

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Λουκάς Αξελός, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Αγνή Καλογερή, βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ
Χρήστος Καραμάνος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Άβα Μπουλούμπαση, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Μανώλης Μούστος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρίνα Μπρέστα, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Ρούντυ Ρινάλντι, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ
Ελένη Σωτηρίου, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ
Μαρία Τριανταφύλλου, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ
Βασίλης Χατζηλάμπρου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρία Χατζησταυράκη, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

13/12/2013 - Posted by | -Γεωπολιτικά, -Δρόμος εφημερίδα, -Διάφορα, -Πολιτική

15 Σχόλια »

 1. Από λόγια και προπαγάνδα μας χορτάσατε, από τα λοιπά μας κρεμάσατε και συνεχίζεται.Λίγη ντροπή δεν κάνει κακό..Κάντε αυτό που λέτε και μετά ελάτε στο λαό.

  Σχόλιο από Κυριάκος Ιωαννίδης | 13/12/2013

 2. ,
  . ..
  .

  Σχόλιο από kyriakos901 | 13/12/2013

 3. Πολλοί στούς κόλπους της Αριστεράς και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά καιρούς έχουν μιλήσει για το τέλος των τεχνητών ορίων που επιβάλλει το κράτος -Έθνος στην παγκόσμια η Πανευρωπαϊκή ή Βαλκανική διεθνιστική συνύπαρξη. Το ότι πίσω απο το ιδεολόγημα της ανάδυσης και επιβολής άλλων στοιχείων (πέραν της Εθνικής συνείδησης) που θα λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι για νέες συλλογικότητες κρύβονται ελίτ διαπλεκόμενες με συγκεκριμένες ηγετικές χώρες (ισχύει το σύστημα σύζευξης, πλοκής, διαπλοκής, αλληλοεξυπηρέτησης) οφείλει να μας βάλει σε σκέψεις.

  Οπως σε σκέψεις πρέπει να μας βάλει πως οι «διεθνιστικές» αυτές ανησυχίες της Ελληνικής Αριστεράς οδήγησαν διαχρονικά στο να καταστεί υποχείριο ξένων σχεδιασμών.Όπως σε σκέψεις οφείλει να μας βάλει το γεγονός ότι με ευκολία αποδεχθήκαμε παράγκες και παραμάγαζα δεξιάς απόχρωσης να χορηγούν με το τεκμήριο Ελληνικότητας πιστοποιητικά πατριωτισμού.

  Ο φέρων την τριπλή ιδιότητα Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συνάντησε τον θεωρητικό και Τούρκο ΥΠΕΞ ο οποίος και περιέβαλλε με τον μανδύα του στρατηγικού βάθους και της πολιτικής των μηδενικών προβλημάτων τον νεο-οθωμανισμό της Τουρκίας.Ενας νεο-οθωμανισμός που βασίζεται απροκάλυπτα στην επανα-ισλαμοποίηση της Τουρκίας και στην ταύτιση της με το ριζοσπαστικό ισλάμ προθάλαμος του οποίου αποτελεί η Κοινότητα Γκιουλέν.

  Τό ότι λίγες ώρες πρίν ο εκπρόσωπος του τουρκικού καθεστώτος μίλησε για τεράστιο κύμα εκτοπισμών από το καθεστώς των Νεοτούρκων, το οποίο ήταν σφάλμα και απάνθρωπη πράξη αναφερόμενος στην γενοκτονία των Αρμενίων δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση ( Στο ίδιο μήκος κύματος με το εφεύρημα της κας Ρεπούση περί «Συνωστισμού» επι Υπουργίας Κας Γιαννάκου η οποία πέραν της στήριξης του διδύμου Δραγώνα-Φραγκιουδάκη ήταν απασχολημένη με την Μουσουλμανική Ενωση της Ελλάδας η οποία όλως τυχαίως έχει άριστες σχέσεις με το Ισλαμικό τάγμα Γκιουλέν).Ούτε εντύπωση προκαλεί η κοντή μνήμη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν το κείμενο

  Γιατί αν δεν είχαν κοντή μνήμη θα μιλούσαν για το λάθος της πολιτικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ των δράσεων του Τουρκικού Προξενίου Κομοτονής το οποίο λειτουργεί υπο την σκέπη του Αμερικανικού Πορξενίου Θεσσαλονίκης και το οποίο αποτελεί το κύριο κέντρο της προπαγάνδας και της τουρκικής επεκτατικότητας στην Θράκη. Θα μιλούσαν για την συνεχιζόμενη λευκή Γενοκτονία της Ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, θα μιλούσαν για την επανα-ισλαμοποίηση της Τουρκίας η οποία πιστή στο δόγμα του παντουρκισμού αλλοιώνει τον χαρακτήρα και την δομή της Βυζαντινής χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς η οποία και έχει παγκόσμιο χαρακτήρα, θα μιλούσαν για την ανάγκη της αναγωγής της μνήμης γεγονότων όπως η Γενοκτονία του Ελληνισμού σε καθολικό δόγμα ύψιστης σημασίας στην πραγμάτωση της ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού. Η Κοινωνικής ισχύς αποτελεί τον κύριο και βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος που διαθέτει μαι χώρα και ένα Εθνος.

  Το ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τα όσα δήλωσε στην Ανατολική Θράκη τον ζωτικό χώρο των Κεμαλιστών πέρασε απαρατήρητο.Απαντες συγκεντρώθηκαν στην γεωγραφική διάσταση των δηλώσεων του και στην αποτύπωση τους στόν χάρτη. Προσέτρεξαν δε και στην ανάλογη σύγκριση της στρατιωτικής ισχύος των δύο κρατών. Να το πώ ωμά και κυνικά κατάπιαν το δόλωμα που τους πέταξε η τουρκική διπλωματία η οποία και έχει ακτινογραφήσει στο απόλυτο την Ελληνική κοινωνία.

  Η Ανατροπή της στρατηγικής που προσπαθεί να εφαρμόσει η Τουρκία είναι το ζητούμενο , η ευθεία επίθεση σε αυτήν και όχι η επίθεση σε πρόσωπα.Σε αυτή την ανατροπή καλούμαστε να εξουδετερώσουμε την ήπια ισχύ που προσδίδει η Τουρκία στο οικονομικό deal με την Ελλάδα. Καλούμαστε να εγκλωβίσουμε την Τουρκία στο ίδιο της το όραμα στο να παράγει το πολυπόθητο τουρκικό τόξο στα Βαλκάνια ως προθάλαμο προς την Ε.Ε. και ως αποδυνάμωση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας και της Κύπρου. Αποδεκτή η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ όμως όταν έχει οικοδομηθεί στην βάση Εθνικής στρατηγικής και όχι σε περιστασιακές πρωτοβουλίες. Αν ζούσε σήμερα ο Ηλίας Ηλιού ίσως την ρήση «Δεν άφησαν πεπονόφλουδα που τους πετούσε η ντόπια ή η ξένη αντίδραση που να μην την πατήσουν… Αν ήθελε κάποιος να γράψει για τις αστοχίες της ηγεσίας του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα, δεν θα χρειαζόταν τόμους χειρογράφων με σοβαρές αναλύσεις… Θα του αρκούσαν μερικά χειρόγραφα για να γράψει ένα μικρό χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο «Ο δρόμος με τις πεπονόφλουδες». Δυστυχώς, οι γκάφες των ομοφρόνων μου κατέστρεψαν ένα πανίσχυρο προοδευτικό κίνημα και μας πήγαν πολλές δεκαετίες πίσω.» να την αντικαθιστούσε με τ την φράση «Είναι η πατρίδα μας Ηλίθιε και Ανόητε σε αυτή επενδύσαμε ελπίδες όνειρα και οράματα»

  Ισως αν ζούσε ο Αρης Βελουχιώτης σε έναν νέο λόγο να επαναλάμβανε την φράση «Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;»

  Αν θέλουμε να πάμε μπροστά ας ξεφύγουμε απο τα πρόσωπα , ας δούμε στρατηγικές και ας τις ανατρέψουμε με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουμε με το Ηθικό πλεονέκτημα , με την Ηγεμονία επι της Κοινωνίας συνδυάζοντας πολιτική με Ηθική , γιατί το πνεύμα μας πρέπει να συνοδεύεται απ οτο Ηθος , γιατί όλα τούτα πρέπει να είναι βαθιά διαποτισμένα με τα ιδανικά τις αξίες και τις αρ΄χες του Ελληνισμού.Είναι η Πατρίδα μας και δεν σηκώνει δουλοπρέπειας, προγονοπληξίες, φαρισαϊσμού και υποκρισίες

  Σχόλιο από Γρέγος Ακρίτας | 13/12/2013

 4. Kyriako saltares entelos;;;

  Σχόλιο από Giannis Kyriakidis | 14/12/2013

 5. Συμφωνώ με το άρθρο κ Ακρίτα, εκτός από την επίκληση του Βελουχιώτη και θέλω και οι μέθοδοι δράσεις να είναι ανάλογοι. Επίσης θέλω αν αυτό είναι δυνατό να διευκρινιστεί τι είναι αριστερός, γιατί τον όρο χρησιμοποιούν πολλοί με δικές τους βλέψεις και η συνισταμένη βλάπτει το λαό. Εγώ θέλω να πιστεύω, ότι πρέπει να λειτουργεί, όπως τα δύο χέρια μας, δηλαδή να δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό παρά τις αντιθέσεις,για εμάς ο σκοπός πρέπει να είναι χώρα και ο λαός μας βασικά(το τονίζω αυτό, γιατί πρώτα φροντίζουμε το σπίτι μας και μετά κοιτάζουμε για τους άλλους)..

  Σχόλιο από Κυριάκος Ιωαννίδης | 14/12/2013

 6. Βρε Κυριάκο, σταμάτα να είσαι τόσο μίζερος και γκρινιάρης και πες και ένα μπράβο σ’ αυτούς τους ανθρώπους που βάζουν το θέμα στη σωστή του βάση, ενώ όλο το υπόλοιπο εξουσιαστικό σκυλολόι που υπερασπίζεσαι δεξιά και πασόκοι έφεραν την κατάσταση σ’ αυτό εδώ τη θλιβερό σημείο.

  Και ειδικά βέβαια η εθνοπροδοτική δεξιά που:
  – στη δημοκρατική της μορφή, με τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου έβαλε την Τουρκία στο ‘παιχνίδι» στήνοντας κώ…….λο στον βρετανικό ιμπεριαλισμό -που του χρωστούσε βέβαια τα πάντα, γιατί με τις βρετανικές λόγχες που ματοκύλησαν τον ελληνικό λαό ξαναπήρε την εξουσία τον Δεκέμβρη του ‘΄44
  -στη δικτατορική της μορφή κατέστρεψε την Κυπριακή Δημοκρατία και την μοίρασε με τους Τούρκους στρατηγούς και
  -στη μεταπολιτευτική της μορφή, όταν ανακάλυψε ότι «Η Κύπρος είναι μακριά», οπότε οι τούρκοι στρατοκράτες σύντροφοι μπορούν να κάνουν όσους Ατίλες θέλουν.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/12/2013

 7. άκουσέ τον λίγο Κυριάκο…

  Σχόλιο από Σταύρος | 15/12/2013

 8. Δεν είμαι καθόλου μίζερος. Προσπαθώ να πω τις απόψεις μου, για τα πολιτικά θέματα και ποιο είναι το συμφέρον της χώρας και του λαού. Δεν είμαι προσκολλημένος στις θέσεις αριστερός, δεξιός, δημοκράτης, σοσιαλιστής, κομμουνιστής κλπ. Στέκομαι βασικά στο πολίτευμα που στηρίζεται στην ελευθέρα βούληση του λαού, το πολυκομματικό σύστημα, το νόμο και τη διαφάνεια. Αν υπάρχουν αυτά, τότε η ευθύνη σε μεγάλο βαθμό μεταφέρεται στο λαό. Από εκεί και πέρα ζητείται ηγέτης ικανός και να ενδιαφέρεται για το λαό ως συνόλου. Απαραίτητα να υπάρχει ένα πρόγραμμα άσκησης εξουσίας πλήρες κυρίως στα εθνικά , οικονομικά θέματα, δημόσιας διοίκησης και ρεαλιστικό στη διεθνή και εσωτερική πραγματικότητα. Δεν μου αρέσουν ο λαϊκισμός, η ασυδοσία και οι βιαιότητες. Το παν μέτρο είναι άριστο, είναι το πιστεύω μου και πάντα η πρόληψη έχει σημασία. Το παρελθόν να το χρησιμοποιούμαι για να γινόμαστε καλύτεροι και όχι για να διαιωνίζει τις διαφορές μας. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να μας βεβαιώνουν αν ακολουθούσαμε άλλη τακτική τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, π.χ ο κομμουνισμός ενώ υποσχόταν καλύτερες μέρες, απέτυχε οικτρά. Όσο για το video δεν νομίζω η παιδεία μου στέκεται εκεί και ότι οι απόψεις αυτών καλές ή κακές μπορούν να με διαφωτίσουν, Για τα θέματα της κατοχής και εγώ είμαι από την Ανατ. Μακεδονία, μάλιστα έζησα και τα γεγονότα κατά συνέπεια δεν χρειάζομαι τις γνώμες άλλων. Εν κατακλείδι το θέμα της Ελλάδας δεν είναι θέμα αριστεράς ή δεξιάς, είναι μόνο διακυβέρνησης και αυτό δεν φαίνεται ορατό και εφικτό, γιατί γίνεται άγρια προπαγάνδα (λευκή, φαιά και μαύρη) την οποία ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να καταλάβει και μάλιστα γίνεται με δικό του χρήμα. Η ΧΑ δεν πολιτεύεται με τους κανόνες που γνωρίζουμε και ούτε περιμένει κανείς κάτι καλό, όμως ο λαός περιμένει να δώσει ένα χαστούκι στο κατεστημένο, γιατί δεν μπορεί να το δώσει αυτός. Η Ευθύνη και η καταστροφή της χώρας δεν είναι βασικά αυτών που μας κυβερνούν τώρα, αυτούς μπορούμε να τους κατηγορήσουμε μόνο για το χειρισμό της καυτής πατάτας, δηλαδή για τη μη λήψη μέτρων για τη δημιουργία σύγχρονου κράτους, άδικη κατανομή βαρών, μη κολασμό των υπευθύνων και έλλειψη προγράμματος για ανάπτυξη. Δεν μπορώ να εκτιμήσω, αν ως υπεύθυνες παρατάξεις μπορούσαν να το κάνουν. Δεν βλέπω και δυνατότητες να το κάνουν και οι άλλες παρατάξεις του αυτοαποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου και αυτός είναι ο λόγος που ο λαός στρέφεται στη ΧΑ και ελπίζει να το κάνει. Τα ΜΜΕ πρέπει να κερδίζουν από αυτή την κατάσταση (δικό μας χρήμα) πολλά, παραπλανούν τον λαό και είναι από τους βασικούς υπευθύνους της παρούσας κατάστασης, από 1981 μέχρι σήμερα. Επειδή εκφράζομαι ελεύθερα και χωρίς σκοπιμότητες (τις απόψεις μου για το πολίτευμα τις διατύπωσα παραπάνω). Στην Ελλάδα έχουμε πραγματική ανάπτυξη στις δύο δικτατορίες του Μεταξά και του Παπαδόπουλου και αυτό φαίνεται από την μετανάστευση των ελλήνων. Όλες τις περιόδους της δημοκρατίας οι έλληνες μεταναστεύουν και μόνο κατά τις περιόδους αυτές τις περιόδους που ανέφερα παρουσιάζεται ανάκαμψη, να ένα στοιχείο που πρέπει οι δημοκράτες που πρέπει να υιοθετήσουν, γιατί εκεί υστερούν χαρακτηριστικά.

  Σχόλιο από Κυριάκος Ιωαννίδης | 15/12/2013

 9. «Το λυπηρό παράδοξο σε ακρασφαλείς ιστορικές καταστάσεις συνοδευόμενες από διάχυτα παρακμιακά φαινόμενα, είναι ότι η στρατηγική σκέψη θολώνει τόσο περισσότερο όσο εντονότερα την χρειάζεται ένα έθνος.Οπως ο βαριά άρρωστος δεν αναρρωτιέται τι θα κάμει σε 10 χρόνια, αλλά άν θα βγάλει την νύχτα, έτσι ο ιστορικά ανίσχυρος χαρακτηρίζεται απο την έλλειψη μακρόπνοων συλλήψεων και την προσήλωση στα άμεσα δεδομένα.Η διαφορά σε όποιον χαροπαλεύει βιολογικά και σε όποιον αποσυντίθεται ιστορικά,είναι βέβαια ότι η προσήλωση του πρώτου στα άμεσα δεδομένα εμφανίζεται ως προσπάθεια υπέρβασης ενός πόνου, ενώ η προσήλωση του δεύτερου εμφανίζεται ως κοντόθωρη ευδαιμονική επιδίωξη» (Π. Κονδύλης -θεωρία του πολέμου -Σελ 383)

  «στο βαθμό που η ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας, ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμα ηδονικότερη, εφόσον η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με αμερικανικούς και ευρωπαικούς επαίνους, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος βαλκάνιος και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός.Υπ’ αυτές τις συνθήκες, ότι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμικού,οι Ελληνες θα συνηθίσουν σιγά-σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά», ‘υπέρβαση του εθνικισμού», και «εξευρωπαισμό».Πράγματι, το σημερινό δίλημμα(1997) είναι αντικειμενικά τρομακτικό και ψυχολογικά αφόρητο:η ειρήνη σημαίνει για την Ελλάδα δορυφοροποίηση και ο πόλεμος σημαίνει συντριβή.Η υπέρβαση του διλήμματος αυτού,η ανατροπή των σημερινών γεωπολιτικών και στρατηγικών συσχετισμών απαιτεί ούτε λίγο ούτε πολύ, την επιτέλεση ενός ηράκλειου άθλου, για τον οποίο η ελληνική κοινωνία , έτσι όπως είναι, δεν διαθέτει τα κότσια.Οι μετριότητες, οι υπομετριότητες και ανθυπομετρητιότητες που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους (Θεωρία του Πολέμου σελίδα 410 και 411)»

  Σχόλιο από Kondilis | 21/01/2014

 10. Στις 31 Ιανουαρίου 1996 -κατά την Κρίση των Ιμίων- στις 05:30, ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη Φρεγάτα Ναβαρίνον για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε και τα τρία μέλη του πληρώματος, υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.

  ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο PITSIRIKOS
  “Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ με τους Έλληνες αξιωματικούς που σκοτώθηκαν από την πτώση του ελικοπτέρου στα Ίμια.
  Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι πώς και γιατί τους «χαρίσαμε» στους ακροδεξιούς.
  Είναι πραγματικά ακατανόητη η στάση μεγάλου μέρους του κόσμου της Αριστεράς απέναντι στους νεκρούς των Ιμίων. Λες και οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί ήταν φασίστες. Δεν ήταν. Ήταν τρεις Έλληνες στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν ενώ τηρούσαν τον όρκο τους. Όχι σε ξένο έδαφος. Δεν βρίσκονταν σε κάποια επιθετική αποστολή σε ξένη χώρα. Ήταν εντός της ελληνικής επικράτειας. Εκτελούσαν διαταγές και υπερασπίζονταν τη χώρα τους.
  Μπορώ να καταλάβω την απέχθεια για τους αστυνομικούς• στην πλειοψηφία τους είναι σκυλιά του συστήματος, στρέφονται εναντίον των πολιτών και καθημερινά πληροφορούμαστε πως υπάρχουν βασανιστές και επίορκοι αστυνομικοί.
  Αλλά για τους στρατιωτικούς γιατί; Ακόμα κι αν πιστεύεις στην παγκόσμια ειρήνη και διαφωνείς με την ύπαρξη στρατών, αν έχεις έστω και ελάχιστη γνώση της πρόσφατης ιστορίας, ξέρεις πως, ρεαλιστικά, δεν μπορεί σήμερα μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην έχει στρατό.
  Άλλωστε, οι τρεις Έλληνες που σκοτώθηκαν στα Ίμια, ήταν αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν ήταν καν καραβανάδες. Το Πολεμικό Ναυτικό είναι παραδοσιακά δημοκρατικό.
  Το επιχείρημα πως οι ακροδεξιοί έκαναν σημαία τους τα Ίμια δεν μπορεί να σε κάνει να αδιαφορήσεις ή να απαρνηθείς τους νεκρούς αξιωματικούς.
  Οι τρεις αξιωματικοί δεν είχαν καμία σχέση με τα πολιτικά παιχνίδια της ελληνικής κυβέρνησης εκείνη την εποχή.
  Σε επίπεδο προσώπων, πολλοί ακροδεξιοί –μέσα στη θολούρα τους- θαυμάζουν και τον Τσε Γκεβάρα. Είναι αυτός λόγος για να τον απαρνηθούμε;
  Αν αύριο οι ακροδεξιοί ανακαλύψουν πως ο Άρης Βελουχιώτης ήταν πατριώτης –γιατί ήταν- και τον κάνουν λάβαρο, θα πρέπει οι αριστεροί να τον αποκηρύξουν;
  Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει μια τεράστια σύγχυση που δεν επιτρέπει σε κάποιους να αντιληφθούν τη διαφορά του εθνικιστή από τον πατριώτη. Είναι σαν να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τον Γεώργιο Παπαδόπουλο από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
  Όσο υπάρχει αυτή η σύγχυση, οι Έλληνες θα είναι μονίμως μέσα στη διχόνοια.
  Οι άνθρωποι αγαπούν την πατρίδα τους. Πάντα θα την αγαπούν. Σε όλο τον κόσμο. Άλλο πατρίδα, άλλο έθνος. Άλλο πατρίδα, άλλο έθνος-κράτος.
  Αν σε ενοχλεί η σημαία στα χέρια του φασίστα, μην την σκίζεις. Να πας να του την πάρεις. Και να την κρατήσεις εσύ. Γιατί η δική σου πατρίδα δεν μισεί τις πατρίδες των άλλων. Μην του τη χαρίζεις.
  Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω αναλύσεις για πατρίδες και έθνη.
  Θα θυμίσω μόνο πως οι αντάρτες του ΕΛΑΣ τραγουδούσαν «θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά».
  Και σκοτώνονταν γι’ αυτό. Μόνο γι’ αυτό. Ούτε για μισθό, ούτε για διορισμό στο δημόσιο, ούτε επειδή περίμεναν κάποια άλλη υλική ανταμοιβή.
  Όποιος δεν αναγνωρίζει την αξία αυτών που χάνονται την ώρα του καθήκοντος στην πατρίδα, ας σεβαστεί τουλάχιστον το γεγονός πως οι ζωές των δικών τους ανθρώπων –σε αντίθεση με τις δικές μας- θα έχουν πάντα μια μεγάλη ανοιχτή πληγή.
  Νομίζω πως αυτό μπορούμε όλοι να το καταλάβουμε.
  Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός. Άξιοι.”

  Σχόλιο από ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο PITSIRIKOS | 31/01/2014

 11. Γιατί ο Νταβούτογλου πήρε το «δαχτυλίδι»!
  BY ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ on 08/09/2014
  Σπύρος Ν. Λίτσας

  facebook, σελίδα βιβλίου
  facebook, σελίδα βιβλίου
  Ο διορισμός του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και για πέντε ολόκληρα χρόνια υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στον πρωθυπουργικό θώκο της Τουρκίας, στις 28 Αυγούστου, αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία ένα γεγονός που χρήζει ειδικής ανάλυσης.

  Αν εξετάσουμε το επιστημονικό έργο του, θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι πολυγραφότατος. Δύο είναι οι κύριες μονογραφίες του: η πρώτη αποτελεί μια διευρυμένη αποτύπωση της διδακτορικής διατριβής του και κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα υπό τον τίτλο Alternative Paradigms: The Impact of Islamic and Western Weltanschauungs on Political Theory από τον εκδοτικό οίκο University Press of America, το 1993. Πρόκειται για μια εξαιρετικού επιπέδου συγκρητική ανάλυση του δυτικού και του ισλαμικού παραδείγματος, όπου εξετάζονται το φιλοσοφικό και το θεωρητικό οντολογικό υπόστρωμα που δομούν τις διακριτές κοινωνικοπολιτικές αφετηρίες των δύο αυτών κόσμων. Ο Νταβούτογλου στη μονογραφία αυτή δείχνει τις ικανότητές του ως πανεπιστημιακός με ιδιαίτερα αυξημένα αισθητήρια ανάλυσης και παρουσίασης «λεπτών» και δυσερμήνευτων θεωρητικών ζητημάτων. Είναι μια εξαιρετική μονογραφία, στην οποία ο προσεκτικός μελετητής θα διαπιστώσει τον δογματικό συντηρητισμό που διαπερνά τον Τούρκο πρωθυπουργό· ένας δογματικός συντηρητισμός ως προς τις ισλαμικές διαστάσεις που σε καμία περίπτωση δεν καταντά γραφικός, αλλά είναι χαρακτηριστικός ως προς τον τρόπο με τον οποίο ο Αχμέτ Νταβούτογλου αντιλαμβάνεται τον ρόλο της θρησκείας στην πολιτική καθημερινότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονογραφία αυτή κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από τις εκδόσεις Ποιότητα με τίτλο Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες: Η επίδραση της ισλαμικής και της δυτικής κοσμοθεωρίας στην πολιτική θεωρία, σε μετάφραση του επίκουρου καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου Κων/νου Κολιόπουλου και επιστημονική επιμέλεια των αραβικών και των ισλαμικών όρων του αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σωτήρη Ρούσου.

  Συλλογικό έργο, Το στρατηγικό βάθος και η Τουρκία
  facebook, σελίδα βιβλίου
  Όμως, ο σοβαρός και ενδελεχής πανεπιστημιακός δίνει τη θέση του στον μεγαλοϊδεάτη πολιτικό στην επόμενη μονογραφία του, που κυκλοφόρησε το 2001 από τον εκδοτικό οίκο Küre Yayinlari, με τίτλο «Stratejik Derinlik: Turkiye’nin Uluslararasi Konumu». Στην ελληνική γλώσσα, η μονογραφία αυτή κυκλοφορεί ξανά από τις εκδόσεις Ποιότητα με τίτλο Το στρατηγικό βάθος: Η διεθνής θέση της Τουρκίας, σε μετάφραση του επίκουρου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Νικόλαου Ραπτόπουλου και επιστημονική επιμέλεια του αείμνηστου Νεοκλή Σαρρή. Εδώ ο Νταβούτογλου παρουσιάζει μια δική του εκδοχή για το πώς πρέπει να κινηθεί η Τουρκία στο διεθνές σύστημα στο γύρισμα του 21ου αιώνα. Ο συγγραφέας θεμελιώνει μια μαξιμαλιστική ατζέντα στοχεύσεων για την Τουρκία, που εκκινεί από τη διάθεση οικοδόμησης σχέσεων μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες – μια θέση η οποία όχι μόνο έχει καταπέσει, αλλά και ποτέ δεν ήταν ειλικρινής, εξαιτίας του ναρκισσισμού που διέπει την τουρκική εξωτερική πολιτική από την εποχή του Τουργκούτ Οζάλ μέχρι και σήμερα, φτάνοντας στην ξεκάθαρη θέση της ανάδειξης της Τουρκίας σε περιφερειακή ηγεμονία στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κεντρική Ασία (τουρανικό τόξο), αλλά και στη Βαλκανική. Μια ενδελεχής ερμηνεία και ανάλυση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής υπό τον Αχμέτ Νταβούτογλου αξίζει να αναζητηθεί στον συλλογικό τόμο των εκδόσεων Ποιότητα υπό την επιμέλεια του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλία Κουσκουβέλη και εμού του ιδίου, με τίτλο Το στρατηγικό βάθος και η Τουρκία. Στο συλλογικό αυτό έργο μετέχουν με κείμενά τους, εκτός των δύο επιμελητών, και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Αθηνών Παναγιώτης Ηφαιστος και Ιωάννης Μάζης, ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαος Ραπτόπουλος και ο γνωστός αναλυτής και εκδότης Σάββας Καλεντερίδης.

  facebook, σελίδα βιβλίου
  facebook, σελίδα βιβλίου
  Το ερώτημα που αξίζει σε αυτή τη φάση να απαντηθεί είναι γιατί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον Νταβούτογλου και όχι στον επί χρόνια στενό συνεργάτη του, Αμπντουλάχ Γκιούλ. Η απάντηση έχει να κάνει με το ότι ο Νταβούτογλου βρίσκεται εγγύτερα στον θρησκευτικό συντηρητισμό του Ερντογάν απ’ ό,τι ο Γκιούλ. Επίσης, ο νυν πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος μοιράζονται και άλλο ένα κοινό: μια βαθιά αντισημιτική ατζέντα, που έχει να κάνει τόσο με τον θρησκευτικό συντηρητισμό τους αλλά και με το ότι κατανοούν ότι αυτή τη στιγμή η ελληνοϊσραηλινή συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη αποτροπή τυχόν εκδήλωσης του τουρκικού μαξιμαλισμού, όπως αυτός μπορεί να εμφανιστεί υπό διαφορετικές μορφές και καλυπτόμενος από μια πληθώρα αφορμών. Ομως, η συμφωνία απόψεων δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ο Ερντογάν προσέφερε το «δαχτυλίδι» στον Νταβούτογλου. Ο έτερος σημαντικός λόγος για αυτή την εξέλιξη είναι ότι ο νυν πρόεδρος θεωρεί ότι ο Νταβούτογλου θα μπορέσει πιο εύκολα και πιο ομαλά να διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές το 2015, με την ελπίδα ότι θα διευρυνθεί το ποσοστό του AKP στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, και σε συνδυασμό με τις κατάλληλες εσωτερικές συμμαχίες θα κερδίσει τη συναίνεση των 2/3 της κοινοβουλευτικής σύνθεσης, ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία συνθήκη και να υλοποιηθεί η αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση που θα δίνει στον Ερντογάν τις αυξημένες αρμοδιότητες τις οποίες ο ίδιος επιθυμεί. Μια τέτοια εξέλιξη ασφαλώς και είναι πολύ δύσκολη στην πολιτική αριθμητική της τουρκικής πολιτικής σκηνής -εκτός, ασφαλώς, κι αν γίνουμε μάρτυρες αλλοπρόσαλλων συμμαχικών σχημάτων-, διότι, αν τελικώς το ΑΚΡ καταφέρει και πάει στις εκλογές ενωμένο και δίχως διασπάσεις, ο ίδιος ο Νταβούτογλου (που δεν έχει το χάρισμα του Ερντογάν στο προεκλογικό «μπαλκόνι») είναι πολύ πιθανό -και ίσως εξαιρετικά αναμενόμενο- να θελήσει να κυβερνήσει μόνος του την Τουρκία, δίχως συνεταίρους και πολιτικούς μέντορες.

  Η Τουρκία γίνεται περισσότερο «ανατολική» και αποκτά άκρατο μεγαλοϊδεατισμό

  Τι σημαίνει ο ερχομός του Νταβούτογλου στον πρωθυπουργικό θώκο για την Τουρκία; Οτι το κράτος γίνεται περισσότερο «ανατολίτικο», σε μια χρονική στιγμή όμως κατά την οποία η Δύση έχει χάσει την υπομονή της όσον αφορά τις «ανατολίτικες ιδιαιτερότητες» και αποφασίζει να χτυπήσει με σφοδρότητα τους πυρήνες των τζιχαντιστών σε μια σειρά ανοικτών μετώπων. Επίσης, η Τουρκία αποκτά έναν πρωθυπουργό ο οποίος δεν κρύβει σε καμιά δήλωσή του ότι διαπνέεται από εμφατικό μεγαλοϊδεατισμό -ένα μείγμα σουνιτικής οθωμανικής διάστασης και μη κοσμικού τουρκισμού-, σε μια χρονική στιγμή όπου ο ορθολογισμός στην πολιτική σκέψη κυρίως των πολιτικών ηγετών στην ευρύτερη περιοχή μας είναι απόλυτα αναγκαίος. Τέλος, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η Ουάσινγκτον δεν είναι ιδιαιτέρως χαρούμενη που ένα νατοϊκό κράτος όπως η Τουρκία έχει έναν δεδηλωμένο αντισημίτη πρωθυπουργό που έχει εκφραστεί ανοικτά υπέρ της Χαμάς και ο οποίος -λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει το ειδεχθές βίντεο του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ από τον δήμιο του Ισλαμικού Κράτους- σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV χαρακτήρισε τα μέλη του IS ως «θυμωμένα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού», αποφεύγοντας να τα αποκαλέσει «τρομοκράτες».

  Η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει θεαματικές μεταβολές στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας προς την ίδια. Ο προβληματικός γείτονας συνεχίζει να τρέφει το «υπερεγώ» του λειτουργώντας μέσα από σωρεία προκλήσεων προς την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ισως θα πρέπει να αναμένουμε αύξηση των πολιτικών με αύρα ή προκάλυμμα ήπιας ισχύος, κυρίως προς τη Θράκη και την Κύπρο, μια και ο συγκεκριμένος τρόπος είναι ο αγαπημένος του Αχμέτ Νταβούτογλου για να επιτυγχάνει τους πολιτικούς στόχους του «εισοδισμού» με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Η Ελλάδα οφείλει να ενισχύσει και να ενδυναμώσει περαιτέρω τη συμμαχική σχέση της με το Ισραήλ, να τονώσει το δόγμα της αυτοβοήθειας στο εσωτερικό της και να μελετήσει με μεγάλη προσοχή τις νέες ισορροπίες που δημιουργούνται στο ρευστό τουρκικό πολιτικό σκηνικό. Προσωπικά, θεωρώ ότι η επιλογή Νταβούτογλου αυξάνει ακόμα περισσότερο τη στρατηγική χρηστικότητα της Ελλάδας ως ακροτελεύτιας νησίδας του δυτικού κόσμου, μαζί με το Ισραήλ και την ελεύθερη Κύπρο, μπροστά στο χάος του τρικυμιώδους ισλαμικού αρχιπελάγους.

  ΠΗΓΗ: κυριακάτικη δημοκρατία

  http://piotita.gr/2014/09/08/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B1%CF%87%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%AF/

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 10/09/2014

 12. http://www.dunyavegercekler.com/haber/4145-fatih-altayli-bagimsiz-ege-projesi39ni-anlatti.html

  02 Eylül 2014, 14:40

  Fatih Altaylı Bağımsız Ege Projesi’ni anlattı

  Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, köşesinde dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

  YAZISINDA BAHSETTİĞİ BEP DİKKAT ÇEKTİ

  Altaylı’nın yazısında anlattığı Egeli arkadaşı dikkat çekti. Egeli bir arkadaşının okuduğu «Bağımsız Ege Projesi» adlı yazıdan bahsetti. Fatih Altaylı; Egeliler’in Türkiye’den bağımsız bir şekilde yaşabileceği hatta AB’ye tek başlarına üye olabileceklerini vurgulayan yazıyı «Ciddi değil ama ciddiye alınma potansiyeli var» şekilde yorumladı.

  İŞTE ALTAYLI’NIN YAZISI

  «Geçen gün Egeli bir arkadaşım okudu. Çok güldüm. Meğer bayağı popülermiş. Özellikle de internet ortamlarında. Adı Bağımsız Ege Projesi. Ciddi değil ama ciddiye alınma potansiyeli var. Ege aksanıyla yazılmış bir metin. Okuyun siz de gülün;

  EGE’Yİ EGELİLER YÖNETSİN GAYRİ

  «Ben sıkıldım arkideş bu memleketten, yetti gari Egemiz için demokratik özerklik mi neyii, ondan taleb ediyom. Memlekette başkan seçiyola, bizim vergileeemizlen puropaganda yapayo, Yozgatlının, Kastamonulunun, Urfalının oylarıylan başımıza geliyo, bizi yönetiyola. Yetti gari ulen!!!!!!!!!!! Hasta etmen adama. Ege’mizin gaynaklarına Kasımpaşalıların, Konyalıların, Yozgatlıların elinde mundar ettiler yıllardır. 10 sene önce Gayseri neydi şimdi ne oldu, bi bakın bakem. Bi de bunlara oy vermeyen şehirlere bak, yerinde sayıyo, bak İzmir’e. – Konya’ya gider bu zihniyet, Yozgat’a gider de, Ege’ye gitmiyor arkideş, ben özerklik istiyom. Ege’yi Egeliler yönetsin gari! Haritamız belli, (bkz: 2014 CB seçimleri) komşulaamız Kuzey’de Çanakkale, Güney’de Antalya, Batı’da Yunanistan, Güneydoğu’da Afyon. (Afyon’u devletimize alamayız, yoksa senelerce G.Doğu sorunuyla uğraşırı, bissürü masraf olu, hiiiiiiiç gerek yok. Zaten sözde Egeli de olsa Konyalılarla daha iyi anlaşıyor onla.)

  BAŞKENTE İZMİR YAPARIZ

  Turizm vaa Bodrum, Çeşme bizde, sanayi vaaa, maden ocaklamız va. Tekstilimiz var, tarımımız va, sebze meyve bizde, dağlarımızdan yağ, bağlarımızdan bal akıpduru. Liman kentimiz İzmir, yurtdışıylan ticaretimiz zaten va. Ekonomi Bakanına Bubadağlı yaptıkmıydı iyi olu. Başkente İzmir yaparız. Şaraba zaten biz üretiyoz, kendimize vergi gomayız gari, o gadar da olsun arkideş. Enerji, elektrik sıkıntımız da olmaz, güneş de var rüzgâr da alla şükür.

  BAĞIMSIZ EGE PROJESİ (BEP)

  Angaralıların Soma’yı çalıştırıp birileri rant etsin, birilere bizim paramızlan seçimde beleşe kömür dağıtsın deye Egeli işçilemize öldürmeye gerek yok. Avrupalı Tekirdağlı arkideşlerimizi de gapütülasyon verdik miydi, şarabımızla rakıyı takas eder, gül gibi yaşaaaa gideriz ay oğlum ya. Nufus 11 milyon, iyi. Resmi dilimiz Dengizlice. Güzeeee. İnsanımız çalışkan, aydın, hoşgörülü, moderen. AB’yi bugün başvuram yarın üyeyiz. Purojemizin adı Bağımsız Ege Projesi (BEP)»

  ——————————————————————

  https://www.google.gr/?gfe_rd=cr&ei=0KsSVJ_rMu_b8geO6IAI#q=+Fatih+Altayl%C4%B1+Ba%C4%9F%C4%B1ms%C4%B1z+Ege+Projesi

  ——————————————————————-

  Σενάρια απόσχισης της δυτικής Τουρκίας

  Οι κάτοικοι των περιοχών που βρέχονται από το Αιγαίο πέλαγος επιθυμούν να αποσπαστούν από την υπόλοιπη Τουρκία, καθώς πιστεύουν πως δεν τους δένει τίποτα με την Ανατολία

  05 Σεπ 2014 – 05:23

  Κατά περίεργη συγκυρία, λίγες μόνον ημέρες μετά την θριαμβευτική εκλογή του κ. Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας, επανέρχονται τα σενάρια διάσπασης στην Τουρκία, από τον ίδιο τον τουρκικό Τύπο.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται παρόμοιο θέμα. Την προηγουμένη φορά μάλιστα, συνέβη επεισόδιο μέσα στην Αθήνα, σε Ημερίδα του ΝΑΤΟ. Τότε, ο Αμερικανός εισηγητής είχε αναρτήσει χάρτη της Μ. Ανατολής με την Τουρκία διαμελισμένη, γεγονός που προκάλεσε την μήνη του παρισταμένου Τούρκου στρατιωτικού ακολούθου της Πρεσβείας των Αθηνών, και ο οποίος εγκατέλειψε την αίθουσα εκνευρισμένος, μη πεισθείς από την εξήγηση των Αμερικανών, ότι πρόκειται για άσκηση επί χάρτου.
  Αυτή πάντως η ιστορία είναι παλιά. Προ ετών, συζητώντας με εκπρόσωπο Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, μού είχε πει πως από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ήταν σε γνώση τους αυτά τα σενάρια.
  Κατά δε τον Ιούνιο του 2006, είχε δώσει συνέτευξη στο βρετανικό περιοδικό Newsweek, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, κ. Μόρτον Αμπράμοβιτς, και μάλιστα σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Είχε αναγγείλει την επικείμενη διάσπαση της Τουρκίας και τον οριστικό διαμελισμό της.
  Ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης και πολύ καλός γνώστης των τουρκικών πραγμάτων, προφήτευσε μια μεγάλη εσωτερική σύγκρουση παράλληλα με την αυξανομένη κουρδική κρίση, μέσα σε ένα εκρηκτικό εξωτερικό περιβάλλον, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την γειτονική χώρα σε θανάσιμους κλυδωνισμούς και στο τέλος στη οριστική της διάσπαση.
  Προχθές λοιπόν, επανήλθε το σενάριο, και δεν πρόκειται -όπως θα υποθέτουν οι αναγνώστες- για απόσχιση του Κουρδιστάν, αλλά για «Σχέδιο ανεξάρτητου Αιγαίου».
  Προβλέπει δηλαδή απόσχιση της δυτικής Τουρκίας. Όπως γράφει ο τουρκολόγος-συγγραφέας κ. Ν. Χειλαδάκης, είναι ένα πρώτο σοβαρό σημάδι για έντονες διασπαστικές τάσεις που αναμένονται, σύμφωνα και με πολλά ξένα Κέντρα Στρατηγικών Ερευνών, να ξεσπάσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα στην Τουρκία μετά και την εκλογή του κ. Ερντογάν στην προεδρία.
  Να μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο κ. Ερντογάν έχει χαρακτηριστεί σαν ο «μοιραίος» άνθρωπος που θα επιφέρει την τελική καταστροφή της σύγχρονης Τουρκίας με την μορφή που επέζησε από το 1922 μέχρι σήμερα. Έχω γράψει μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο, ότι το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου προόρισται να διαλύσει το κράτος τους.
  Όπως λοιπόν, μεταφέρει ο κ. Ν. Χειλαδάκης, το τεράστιο αυτό ζήτημα άρχισε με ένα άρθρο του Fatih Altaylı, πολύ γνωστού Τούρκου αρθρογράφου, στην εφημερίδα Habertürk, που αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο και βρήκε τεράστια ανταπόκριση με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Bağımsız Ege Projesi», δηλαδή, «Σχέδιο Ανεξάρτητου Αιγαίου».
  Όπως αναφέρει το επίμαχο αυτό άρθρο, που άνοιξε κυριολεκτικά τον «ασκό του Αιόλου» για μια τεράστια περιοχή της δυτικής Μικρας Ασίας και όχι μόνο, οι κάτοικοι των περιοχών που βρέχονται από το Αιγαίο πέλαγος επιθυμούν να αποσπαστούν από την υπόλοιπη Τουρκία και να ιδρύσουν δική τους καινούργια ανεξάρτητη κρατική οντότητα.
  Ο βασικός λόγος για αυτή τους την επιλογή, είναι ότι πιστεύουν πως δεν τους δένει τίποτα με την Ανατολία, ενώ σήμερα είναι αναγκασμένοι να υποστούν τις επιλογές της υπόλοιπης Τουρκίας στο οικονομικό και κυρίως στο πολιτικό πεδίο με τις οποίες όμως διαφωνούν ριζικά.
  Οι περιοχές που επιθυμούν την αυτονόμηση ακόμα και την ανεξαρτησία από την κεντρική διοίκηση της Άγκυρας, εκτείνονται από την περιοχή του Ελλήσποντου (Τσανάκ Καλέ), μέχρι και την μεσογειακή περιοχή της Αττάλειας, ενώ συμπεριλαμβάνουν και την ανατολική Θράκη, καθώς και την επαρχία του Αφιόν Καραχισάρ.
  Είναι δηλαδή όλες εκείνες οι περιοχές που στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση για την εκλογή του προέδρου της Τουρκίας, καταψήφισαν με μεγάλα ποσοστά την υποψηφιότητα του κ. Ταΐπ Ερντογάν ο οποίος εκλέχτηκε ουσιαστικά με τις ψήφους της εσωτερικής Ανατολίας.
  Το ζήτημα φαίνεται πως έχει προχωρήσει αρκετά καθώς οι εκπρόσωποι αυτής της κίνησης, που άρχισε με ένα μη σοβαρό, όπως χαρακτηρίστηκε στη αρχή άρθρο του Fatih Altaylı στην εφημερίδα Habertürk, έχουν κάνει και μια πρώτη εκτίμηση «απογραφή» του πληθυσμού της νέας ανεξάρτητης περιοχής, (ανεξάρτητο κράτος;), που φτάνει τα 11 εκατομμύρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους.

  http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=192279

  Σχόλιο από Β | 12/09/2014

 13. Νατβούτογλου: Είμαστε έτοιμοι και πάλι να θυσιάσουμε άλλες 90 χιλιάδες ήρωες
  Οι δηλώσεις Νταβούτογλου στο Σαρίκαμις, δείγμα της ιδεολογικής του συγκρότησης

  τοῦ Νέστορα Νικηφορίδη

  Ἡ εἴδηση ἴσως πέρασε ἀπαρατήρητη τότε. Ὁ Νταβούτογλου ὡς Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν ἀκόμη, εἶχε πάει στο Σαρίκαμις καί ἐκεῖ εἶπε τό ἑξῆς φοβερό: <>. Ὁ λόγος του αὐτός, δέχθηκε σφοδρή κριτική ἀπό τόν Ἀχμέτ Ἀλτάν, τῆς ἐφημερίδας Ταράφ στήν βάση ὅτι τοῦ ὅτι δέν ἔχει κανένα δικαίωμα ὁ Νταβούτογλου νά θυσιάσει καί ἄλλους <> (βλ. http://tourkikanea.gr/2011/01/dav-4/) . Γιά νά καταλάβουμε τί εἶπε ὁ Νταβούτογλου, καί ὁ λόγος του εἶναι σήμερα πολύ ἐπίκαιρος, πρέπει, πρῶτα, νά ξέρουμε τί ἔγινε καί ποιοί εἶναι αὐτοί οἱ 90.000 «θυσιασθέντες» Τοῦρκοι στό Σαρίκαμις.
  Στό Σαρίκαμις, λοιπόν, ὁ πολύς Ενβέρ Πασάς, ἀπό τούς ἡγέτες τῶν Νεοτούρκων και ἀπό τούς βασικούς σχεδιαστές καί ἐκτελεστές τοῦ σχεδίου γενοκτονίας, τῶν Ἀρμενίων καί τῶν Ἑλλήνων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, κατά τόν χειμῶνα 1914-1915 καί στά πλαίσια τοῦ Ρωσο-τουρκικοῦ πολέμου πού διεξαγόταν ὡς μέρος τοῦ Α Παγκοσμίου πολέμου, ὁδήγησε στό μέτωπο μέ τήν Ρωσία 90.000 τούρκους στρατιῶτες.
  Αὐτοί ὅμως εἶχαν ἔλθει ἀπό τήν Συρία καί διέθεταν ρουχισμό μόνο γιά τίς κρύες νύχτες τῆς Συρίας ἀλλά ὄχι γιά τόν βαρύ χειμῶνα τῆς Βορειοανατολικῆς Μικρᾶς Ἀσίας. Μέ ἐλαφριά παλτά λοιπόν, περίμεναν μέσα στά χιόνια τῶν ὁρεινῶν ὄγκων, νά πολεμήσουν τήν ἑπόμενη μέρα τούς Ρώσους. Ἀλλά, τήν νύκτα, ἡ θερμοκρασία ἔπεσε πολλούς βαθμούς ὑπό τό μηδέν. Ἀποτέλεσμα τούτου, ἦταν νά βρεθοῦν σέ πολύ παγωμένη ἀτμόσφαιρα καί νά παγώσουν ὅλοι, 90.000 ἄνθρωποι, χωρίς νά πέσῃ ντουφεκιά ἀπό πλευρᾶς Ρωσικοῦ στρατοῦ!

  Ὁ Ἐνβέρ πασᾶς, πού εἶχε περάσει τήν νύκτα σέ συνθῆκες ζεστασιᾶς, στό κατάλυμά του, καί ἀφίνοντας τόν στρατό του νά πεθάνῃ, ἔπρεπε κανονικά νά περάσῃ στρατοδικεῖο καί νά ἐκτελεσθῆ.
  Ἡ πραγματικότητα ἦταν ὅτι ἕνα πλοῖο μέ χειμερινό στρατιωτικό ρουχισμό, πού πάντως δέν θά ἔφτανε γιά τόσο μεγάλο στράτευμα, ἐρχόμενο ἀπό τήν Κωνσταντινούπολη καί πλέοντας πρός τήν Τραπεζοῦντα, βυθίσθηκε στά ἀνοικτά τοῦ Εὐξείνου Πόντου ἀπό τό Ρωσικό ναυτικό. Ἦταν φανερό ἄρα, ὅτι ὁ Ἐνβέρ πασᾶς ἔπρεπε νά ἔχῃ ἀναμείνει τόν βαρύ ρουχισμό, νά ἐνδύσει μέρος τοῦ στρατοῦ του, καί ὕστερα νά ἀνεβάσῃ τό μέρος αὐτό τοῦ στρατεύματος στά χιονισμένα βουνά. Οἱ εὐθῦνες τοῦ Ἐνβέρ πασᾶ δέν μποροῦσαν λοιπόν νά ἀνατραποῦν μέ τήν ἐπίκληση τῆς βυθίσεως τοῦ πλοίου.
  Τότε, ὁ ἄθλιος αὐτός στρατηγός, καί οἱ ἐπιτελεῖς του, διέδωσαν ὅτι ἔφταιγαν οἱ Ἕλληνες τοῦ Πόντου καθώς καί οἱ Ἀρμένιοι, πού ἐμπόδισαν νά φτάσουν ἐφόδια χειμερινοῦ ρουχισμοῦ στόν τουρκικό στρατό! Καί φανάτισαν, μέ τήν ὑποστήριξη τῶν λοιπῶν νεοτούρκων, τούς τουρκικούς ὄχλους κατά τῶν Ἑλλήνων καί τῶν Ἀρμενίων. Ἔτσι πῆρε μεγάλη ἔκταση ἡ γενοκτονία στόν Πόντο, πολύ πέραν τῶν λιποτακτῶν Ἑλλήνων ἀπό τό τουρκικό στρατό, πού ἔφευγαν γιά νά σώσουν τίς ζωές τους ἀπό τά τάγματα ἐργασίας μέχρι θανάτου.
  Αὐτό τό «κατόρθωμα» τοῦ Ἐνβέρ πασᾶ ἐκθείασε ὁ Νταβούτογλου, ἀναφερθείς <>!
  Προφανῶς, ὁ Νταβούτογλου ἐννοοῦσε ὄτι ἀφοῦ θυσίασε στό Σαρίκαμις τούς 90.000 τούρκους στρατῶτες του ὁ Ἐνβέρ πασᾶς, ἀξιοποίησε μέ ἐπιτυχία τήν θυσία τους, διά τῆς συκοφαντίας! Καί εἰδικώτερα, γιά νά ξεκινήσει ἡ γενικευμένη φάση τῆς γενοκτονίας τῶν Ἑλλήνων τοῦ Πόντου καί τῶν Ἀρμενίων, μέ τήν γενικευμένη συμμετοχή τοῦ τουρκικοῦ λαοῦ ὡς ὄχλου! Ἀλλά, ὅπως καί νά ἔχῃ ἀκριβῶς ἡ ἱστορική πραγματικότητα σχετικά μέ τό βάθος του δόλου τοῦ Ἐνβέρ πασᾶ, πῶς <>, σήμερα οἱ ἰθύνοντες τήν Τουρκία, <>;

  Ἄβυσσος ἡ ψυχή τοῦ ἀνθρώπου, ἀλλά καί τοῦ Νταβούτογλου: Φυσικά τά λόγια αὐτά τοῦ Νταβούτογλου σημαίνουν ὅτι δικαιοῦνται σήμερα οἱ ἰθύνοντες τήν Τουρκία νά <>, μιμούμενοι τόν δόλο τοῦ Ἐνβέρ πασᾶ! Νά ἀδιαφορήσουν δηλαδή γιά τόν ἀφανισμό χιλιάδων Τούρκων «ἡρώων», γιά νά κατηγορήσουν ὕστερα γι’ αὐτό τούς Ἕλληνες!
  Ἤ, ὅποιους ἄλλους θέλουν νά ἀφανίσουν μέ γενοκτονία, ὅπως τούς Κούρδους.
  Μία μέθοδος δοκιμασμένη ὅπως φαίνεται, ἀφοῦ μόλις πέρυσι προτάθηκε μέ ἐξαιρετική εὐκολία ἀπό τόν σχετικά νεαρό Φιντάν στήν συζήτηση μέ τούς στρατηγούς καί τον Νταβούτογλου καί πού διέρρευσε, νά κάνουν οἱ Τοῦρκοι μία προβοκάτσια στόν τάφο τοῦ Σουλεϊμάν (πού ἔχει τουρκική φρουρά), γιά νά εἰσβάλουν στήν Συρία.
  Τελικά τίθενται δύο σοβαρά ἐρώτημα:
  Α) Πέραν τοῦ σχεδίου Βαριοπούλα καί τῶν ἐσωτερικῶν λόγων πού ὁδήγησαν στήν ἀποκάλυψη τοῦ σχεδίου ἐκείνου, μήπως ὑπάρχει παράλληλα ὅμοιο σχέδιο τῆς κυβέρνησης Ἐρντογκάν-Νταβούτογλου μέ «προβοκάτσια» σέ βάρος τῆς Ἑλλάδας διά θανατώσεως Τούρκων ἀπό τούς ἴδιους τούς Τούρκους; Συναφῶς, ποιά συγκεκριμένη μορφή εἶναι πιθανό νά ἔχη τό τουρκικό σχέδιο νά σκηνοθετηθοῦν βίαιες ἐνέργειες κατά τούρκων ἤ μουσουλμάνων ὡς ἐνέργειες ἀκραίων στοιχείων τῆς Ἑλλάδος, δηλαδή ὡς προβοκάτσια, γιά ξεκίνημα ἐπιθέσεως μέ ἐθνοκάθαρση Ἑλλήνων;
  Β) Μήπως πολλές ἤ οἱ περισσότερες ἀπό τίς ἐπιθέσεις, σέ Τούρκους μέ θύματα ἀμάχους, πού ὁδήγησαν – τότε ἐπί τάχει ὡς πρός τό ἐξωτερικό (ΗΠΑ καί Ε.Ε.) – στόν χαρακτηρισμό τοῦ PKK ὡς τρομοκρατικῆς ὀργανώσεως, εἶχαν ὡς ὀργανωτές Τούρκους μέ «εὐφυΐα» καί «ἠθική» ὅπως τοῦ Νταβούτογλου;
  Διότι γιά τόν καθηγητή καί πρώην ΥΠΕΞ, ἤδη πρωθυπουργό τῆς Τουρκίας, Ἀχμέτ Νταβούτογλου, δέν εἶναι φαίνεται τίποτα τό σπουδαῖο, προκειμένου νά ἀποκτήσῃ πρόσθετη δύναμη ἡ Τουρκία, νά θυσιασθοῦν ἀκόμη καί μερικές χιλιάδες Τοῦρκοι «ἥρωες» προκειμένου νά διαδοθοῦν ἀληθοφανεῖς συκοφαντίες σχετικά μέ τήν θυσία τους, ἱκανές νά κινήσουν σέ διάπραξη γενοκτονίας τούς Τούρκους καί νά θολώσουν τά νερά ὡς πρός τούς ξένους.

  Σημείωση : Φαίνεται τελικῶς ὅτι, ὅσοι κινοῦνται ἀπό λόγους ἀρχῶν, σοβαρῶς ἐσφαλμένων ἤ ἀνάποδων, εἶναι ἱκανοί γιά ἐγκλήματα πολύ μεγάλα (μεγαλύτερα ἀπό ὅ,τι οἱ συνήθεις ἐμπαθεῖς ἄνθρωποι), ἀφοῦ οἱ ἄνθρωποι στρεβλῶν ἤ ἀντίστροφων ἀρχῶν, θεωροῦν τούς ἀνθρώπους ὡς ἀσήμαντα ἀντικείμενα, τό πολύ ὡς κουνούπια, ἐπί τῶν ὁποίων ἐφαρμόζονται οἱ σπουδαῖες ἀρχές τους.
  Οἱ στρεβλές αὐτές καί …αἱμοδιψεῖς ἀρχές, γιά τούς μέν ἁπλούς ἀκαλλιέργητους ἀνθρώπους ὀνομάζονται προκαταλήψεις, ἐθνικισμός, ἰδεοληψίες, ναζισμός, γιά τούς δέ μορφωμένους ἀκαλλιέργητους ἀνθρώπους, ὀνομάζονται πεποιθήσεις, ἰδεολογίες, προπαγάνδα, στρατηγικές…. Ἡ δέ ἐπικινδυνότητα τέτοιων ἀνθρώπων εἶναι ἀνεξάρτητη τοῦ ἐάν βάσει τῶν ἀρχῶν αὐτῶν ἀποφασίζουν οἱ ἴδιοι , ἤ ὑπακούουν σέ προτροπές ἤ διαταγές ἄλλων.

  -http://www.newsnowgr.com/article/736020/natvoutoglou-eimaste-etoimoi-kai-pali-na-thysiasoume-alles-90-xiliades-iroes.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/10/2014

 14. Από http://tourkikanea.gr/2011/01/dav-4/

  ΣΑΡΙΚΑΜΙΣ ΚΑΙ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

  Posted on Ιανουαρίου 13th, 2011

  Εφ. Ταράφ 12-1-2011, Αχμέτ Αλτάν

  Σαρίκαμις και ΑΚΠ

  Φαίνεται πως αυτό που φοβόμουν περισσότερο έρχεται πάνω μας. Το κόμμα ΑΚΠ που έδωσε τον πιο σοβαρό αγώνα ενάντια στην στρατιωτική και δικαστική κηδεμονία, που έκανε τα πιο σοβαρά βήματα αλλαγών της νεότερης ιστορίας μας, που άρχισε το κουρδικό άνοιγμα, πλέον ολισθαίνει ταχύτατα προς τον εθνικισμό και τον συντηρητισμό.

  Εμείς αυτό το έχουμε ζήσει και με το κόμμα ΑΝΑΠ.

  Τις μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΑΝΑΠ μέσα στις πρώτες 40 μέρες το κόμμα ΑΚΠ δεν μπόρεσε ακόμα να τις κάνει μέσα σε 8 χρόνια, τόσο επαναστατικό και μεταρρυθμιστικό κόμμα ήταν το ΑΝΑΠ, είχε ωθήσει τον στρατό έξω από την πολιτική. Ο Οζάλ ήταν τόσο γενναίος που είχε φτάσει να πει πως ¨μπορούμε να μιλάμε και για ομοσπονδία¨, ενώ ο επόμενος στην θέση του Μεσούτ Γιλμάζ ήταν τόσο ανοικτός στην ειρήνη που είχε πει πως ¨Ο δρόμος για την Ευρώπη περνά από το Ντιαρμπακίρ¨, και είχαν πίσω τους ένα ισχυρό ποσοστό στήριξης που προσέγγιζε το 45%. Ακολούθως ξαφνικά κουράστηκαν. Άρχισαν να αναζητούνε δρόμους συμφωνίας με το κράτος και τον στρατό. Ο Μεσούτ Γιλμάζ βήμα-βήμα οδήγησε το κόμμα στον εθνικισμό και στην συντήρηση, και έβλεπε ως μοναδικό πολιτικό αντίπαλο το ΜΗΡ.Μέχρι να αντιληφθούνε τι έκαναν, ο λαός ήρε την στήριξη του από το ΑΝΑΠ. Εντέλει και το ΑΝΑΠ και ο Μεσούτ Γιλμάζ εξαφανίστηκαν. Τώρα λες και ξαναζούμε αυτήν την αξιολύπητη περιπέτεια. Το ΑΚΠ κουράστηκε. Μη μπορώντας να παράγει νέες λύσεις στο κουρδικό, στο κυπριακό, και στο θέμα της Ε.Ε., τράκαρε στον τοίχο. Όπως έγινε και με τον Μεσούτ Γιλμάζ, ο Ταγίπ Ερντογάν και οι φίλοι του κόλλησε το μυαλό τους στο ΜΗΡ και μπήκαν σε έναν ανταγωνισμό εθνικισμού μαζί του. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν μπορεί να είστε εθνικιστές χωρίς να λέτε ψέματα και ανοησίες. Και η κυβέρνηση του ΑΚΠ κάθε μέρα εμφανίζει και μια ανοησία μπροστά μας. Μεταξύ αυτών και ο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, φαινομενικά από τους πιο υγιείς και φιλόδοξους πολιτικούς, ο οποίος πήγε στο Σαρίκαμις και είπε πως ¨μπορούμε να θυσιάσουμε ακόμη 90 χιλιάδες ήρωες¨. Και αυτά τα λέει ο άνθρωπος των ¨μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες¨. Όμως το πραγματικά ανατριχιαστικό εδώ είναι το πόσο ψύχραιμα μπορεί να μιλάει ένας άνθρωπος πως ¨μπορεί να στείλει στον θάνατο 90 χιλιάδες ανθρώπους¨. Και μάλιστα τα λέει αυτά στο Σαρίκαμις, δηλαδή όπως σκοτωθήκαμε στο Σαρίκαμις, θα έβαζε κι άλλους να σκοτωθούνε.

  Σήμερα η Αισέ Χουρ περιγράφει πιο αναλυτικά το Σαρίκαμις, θα το διαβάσετε. Το Σαρίκαμις ήταν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές της στρατιωτικής ιστορίας. Λόγω του εγωισμού και της ανεπάρκειας του Ενβέρ Πασά 90 χιλιάδες νέα παιδιά, πέθαναν φορώντας καλοκαιρινές στολές, την ώρα που είχαν αγκαλιάσει δέντρα για να ζεσταθούνε, χωρίς καν να δούνε τον εχθρό, και χωρίς να ρίξουν μια σφαίρα. Βρέθηκαν παγωμένα σώματα που είχαν αγκαλιάσει τα δέντρα. Ο Νταβούτογλου τα παιδιά αυτής της χώρας έτσι θα τα έβαζε να σκοτωθούνε. Η σκληρότητα και ο εγωισμός σε αυτά τα λόγια και η περηφάνια αυτού που βλέπει τους ανθρώπους σαν έντομα, είναι αυτά που εξοργίζουν αυτόν που τα ακούει.

  Θες να του πεις ¨Ποιος είσαι ρε ; Ποιος είσαι που θα στείλεις 90 χιλιάδες παιδιά στον θάνατο ; Με ποιο δικαίωμα θα τα βάλεις να σκοτωθούνε ; Δηλαδή επειδή εσύ ανταγωνίζεσαι σε ψήφους το ΜΗΡ, εμείς θα στείλουμε τα παιδιά μας στο θάνατο ;¨

  Ο Νταβούτογλου αν μη τι άλλο αν είχε την εξυπνάδα να ντραπεί και για την ακαδημαϊκή του ταυτότητα, αντί να λέει πως θα έστελνε ξανά τα 90 χιλιάδες παιδιά μας στο θάνατο, θα έλεγε πως ¨δεν θα επέτρεπε σε άσχετους σαν τον Ενβέρ Πασά να βάζουν τα παιδιά μας να σκοτώνονται¨ . Όμως χωρίς να ¨βάζεις τα παιδιά να σκοτώνονται¨ ανταγωνισμός με το ΜΗΡ δεν γίνεται ε ; Εντέλει ο εθνικισμός είναι αγώνας για τα περισσότερα παιδιά που θα σκοτωθούνε. Όποιος βάζει περισσότερα παιδιά να σκοτωθούνε, αυτός είναι και ο πιο ¨εθνικιστής¨. Για αυτό μαζεύετε εκατοντάδες πρέσβεις και λέτε πως θέλετε ¨ακόμα ένα Σαρίκαμις¨ και πως μπορείτε να θυσιάσετε ακόμη 90 χιλιάδες παιδιά.

  Για αυτό κλείσατε και το κουρδικό άνοιγμα, για αυτό αρνείστε δια στόματος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας το αίτημα του Κουρδικού λαού για ¨δύο γλώσσες¨, και για αυτό δεν βρίσκετε το θάρρος να ανοίξετε τα λιμάνια που το 1998 είχε κλείσει ο Μεσούτ Γιλμάζ. Για να νικήσετε το ΜΗΡ γινόσαστε σαν κι αυτό. Και ο Μεσούτ Γιλμάζ έτσι είχε κάνει. Και εκείνος σαν κι εσάς, νόμιζε πως είχε τις ψήφους του λαού στο τσεπάκι του. Σε όλη τη διάρκεια της Δημοκρατίας, αυτοί οι δικτάτορες, οι πραξικοπηματίες, οι στρατηγοί, οι ¨άρχοντες¨, υποτίμησαν τον λαό, έβαλαν τα παιδιά του λαού να σκοτώνουν, προσπάθησαν να βγούνε μπροστά στον αγώνα για τον εθνικισμό βάζοντας τον λαό να σκοτώνεται.

  Τώρα άντε υποτιμήστε τους και εσείς, πείτε και εσείς ψέματα, διαστρεβλώστε και εσείς την ιστορία.

  Στο τέλος θα πάτε και εσείς εκεί που πήγαν αυτοί που ήταν πριν από εσάς.

  Θα έρθει μέρα που αυτός ο λαός θα βγάλει κάποιον που δεν θα βάζει τα παιδιά του να σκοτώνονται, αλλά θα τα προστατεύει.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/10/2014

 15. Αμπελοφάσουλα. Οι Τούρκοι είναι αυτοί είτε είναι δεξιοί είτε στιστεροί είτε εθνικιστές και πρέπει εμείς οι Έλληνες να τους γνωρίζουμε. Το θηρίο δεν ημερεύει με αριστερές ιδέες. Το θηρίο καταλαβαίνει μόνο από δύναμη οικονομική, όπλων και συμμαχιών.ούτε με τα καλά λόγια της κάθε Ρεπούση. Το Αιγαίο δεν μας ενώνει, αλλά μας χωρίζει. Μόνο με τη διάσπαση της Τουρκίας σε αυτή του Αιγαίου και της ανατόλιας, όπως την αρχαία εποχή θα μας ενώσει. Εκεί να εργαστούμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Πράγμα δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Οι Τούρκοι δεν μπορεί ως έχουν είναι επικίνδυνοι για τη χώρα μας. Όσο υποχωρούμε τόσο κακό κάνουμε στη χώρα μας. Εδώ ιςχύει το συν Αθηνά και χείρα κίνει. Ο

  Σχόλιο από kyriakos901 | 14/10/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: