Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Μαύρο στην ΕΡΤ, μαύρο στη χώρα

stigmiotupomegaro-ert«..Όχι, δεν μπορούν να σβήσουν την Ιστορία. Ο λαός, η χώρα, ο πολιτισμός είναι πολύ πιο δυνατά από τα μνημόνια και τις τρόικες. Όσο μαύρο κι αν ρίξουν, δεν μπορούν να μαυρίσουν και να σκοτεινιάσουν τον ορίζοντα όταν εκφράζεται ο λαός, όταν τραγουδούν οι άνθρωποι, όταν θέλουν η Ιστορία τους και τα δημόσια αγαθά να μην λεηλατούνται για να πιαστούν τα νούμερα στα μνημονιακά πλάνα…»


Του Ρούντι Ρινάλντι από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»

—————————————————————————————————————-

Θα τους εμποδίσουμε

Μπορεί κανείς να αποσυνδέσει το μαύρο που με πραξικοπηματική απόφαση έπεσε στις οθόνες των τηλεοράσεων, από τη μνημονιακή πορεία της χώρας και την επιχείρηση καταστροφής της, μετά από ένα χρόνο τρικομματικής κυβέρνησης με επικεφαλής ένα ακροδεξιό επιτελείο;

Σωστά διαισθάνθηκαν οι πολίτες το φοβερό μήνυμα και φορτίο της απόφασης αυτής και τον κυνισμό που εμπεριείχε απέναντι σε ένα δημόσιο θεσμό και ταυτόχρονα φορέα πολιτισμού και ταυτότητας της χώρας.

Αν κάποιος σχεδιάσει ένα πραξικόπημα, σε πρώτο πλάνο έχει πάντα να βάλει στο χέρι τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Κανένα επιτυχημένο πραξικόπημα δεν ξέφυγε από αυτόν τον κανόνα. Όταν κάποιος κατακτά μια άλλη χώρα, το πρώτο που κάνει είναι να κατεβάζει τους διακόπτες επικοινωνίας και ενημέρωσης, μέχρι να στήσει τα δικά του κατοχικά φερέφωνα.

Σωστά ήρθαν αυτόματα στο νου και το στόμα χιλιάδων ανθρώπων στο άκουσμα της είδησης, οι λέξεις «φρίκη» και «χούντα». Αλλά και αστραπιαία κινήθηκαν προς το Ραδιομέγαρο για να φτιάξουν ένα ανθρώπινο τείχος προστασίας, να μην τολμήσουν οι Εφιάλτες να μπουν μέσα και το αλώσουν. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μαχόμενων δημοσιογράφων: «Συμπαράσταση λαέ».

Μαύρο στην ΕΡΤ σημαίνει μαύρο στη χώρα. Πράξη άλωσης και κατάκτησης της χώρας από τις εσωτερικές δυνάμεις της τρόικας και των μνημονίων. Απόπειρα απάντησης στην κρίση που τους διαπερνά και την οικονομική αποτυχία των προγραμμάτων τους.

Αρουραίοι πραξικοπηματίες

Το μαύρο στην ΕΡΤ ήρθε σαν συνέχεια του μαύρου πάνω από ολόκληρη τη χώρα. Οι μνημονιακοί δεν τα πάνε καθόλου καλά με την ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό, με την ταυτότητα μιας χώρας, ενός λαού, ενός έθνους. Δεν τα πάνε καθόλου καλά με τα δημόσια αγαθά και με ό,τι ξεφεύγει από ωφελιμιστικούς υπολογισμούς και δεν πουλιέται. Γι’ αυτό έδρασαν σαν αρουραίοι πραξικοπηματίες που είχαν συντονίσει τα ρολόγια τους, είχαν επιχειρησιακό σχέδιο για το κατέβασμα των διακοπτών, για να πέσει ξαφνικά το μαύρο. «Τρεις παρά κάτι το μεσημέρι το αναγγέλλουμε, δώδεκα το βράδυ το εφαρμόζουμε». Στη συνέχεια, σαν αποτυχημένοι πραξικοπηματίες ρίχνουν τις εφεδρικές δυνάμεις τους για να κόψουν το σήμα, φέρονται σαν πειρατές καταπατώντας νόμους, Σύνταγμα και διεθνείς συμβάσεις. Με κάθε τρόπο να σβήσει το σήμα.

Αποτυχημένοι πραξικοπηματίες! Κατάφεραν το αντίθετο. Το σήμα βρήκε τρόπους να κρατηθεί ζωντανό. Με κάθε τεχνολογικό μέσο που ήταν διαθέσιμο, και κυρίως με τη δύναμη της αλληλεγγύης. Η φωνή των αγωνιζόμενων δημοσιογράφων, η φωνή του ανθρώπινου τείχους, η φωνή του ευαίσθητου και ενεργοποιημένου κόσμου του πολιτισμού, η φωνή του απόδημου ελληνισμού, όλες μαζί έσβησαν τη φωνή της τρικομματικής και την έριξαν σε βαθιά κρίση. Έσβησαν τη φωνή των πληρωμένων καλαμαράδων και τηλεοπτικών δημοσιογραφικών αστέρων που είχαν προμηθευτεί τα non paper των Σαμαρά – Κεδίκογλου και ήταν έτοιμοι να κατασπαράξουν μια ακόμα συντεχνία δίνοντάς την βορά στον «κοινωνικό αυτοματισμό». Έσβησαν γιατί αναδύθηκε φως μέσα από τη λαϊκή ενεργοποίηση. Από την ανθρώπινη ασπίδα που σε όλη τη χώρα ταρακουνήθηκε από το κατέβασμα του διακόπτη. Όχι, δεν μπορούν να σβήσουν την Ιστορία. Ο λαός, η χώρα, ο πολιτισμός είναι πολύ πιο δυνατά από τα μνημόνια και τις τρόικες. Όσο μαύρο κι αν ρίξουν, δεν μπορούν να μαυρίσουν και να σκοτεινιάσουν τον ορίζοντα όταν εκφράζεται ο λαός, όταν τραγουδούν οι άνθρωποι, όταν θέλουν η Ιστορία τους και τα δημόσια αγαθά να μην λεηλατούνται για να πιαστούν τα νούμερα στα μνημονιακά πλάνα.

image2Αφανισμός, γενοκτονία και άρπαγες

Το μνημόνιο είναι μαύρο, κατάμαυρο. Αποσκοπεί στον αφανισμό της χώρας, στη γενοκτονία της νεολαίας (μιας νεολαίας του «τίποτα», χωρίς κανένα μέλλον), στην αύξηση των αυτοκτονιών, στη σύγχρονη δουλοπαροικία από τις τράπεζες και τις εισπρακτικές συμμορίες. Άρπαγες που ζουν από τη λεία που αποσπούν με την οικονομική και φυσική βία. Άνθρωποι κατώτατης πολιτιστικής στάθμης, της χειρότερης νοοτροπίας του σκυλάδικου, του τραμπουκισμού, του υπόκοσμου. Αυτοί είναι οι υπηρέτες της τρόικας και των μνημονίων. Τώρα το ακροδεξιό αβερωφικό πρόσωπο του Σαμαρά φάνηκε καθαρά, με τη φιλοχρυσαυγίτικη ατζέντα και τη συνεργασία με το αυγό του φιδιού. Το κατέβασμα του διακόπτη ήταν απόπειρα φυγής προς τα μπρος αυτών των δυνάμεων σε βάρος της κοινωνίας. Και τσακίστηκε σε πρώτη φάση από τους δημοκρατικούς πολίτες και την άμεση κινητοποίησή τους.

Είναι η τέταρτη φορά που η λαϊκή ενεργοποίηση ρίχνει φως στα σκοτάδια που θέλουν να απλώσουν και γίνεται ρυθμιστής και καταλύτης γεγονότων στη μνημονιακή εποχή. Η πρώτη ήταν στη μεγάλη γενική απεργία της 5ης Μάη 2010. Η δεύτερη, ένα χρόνο μετά, πιο βαθιά και ώριμη, αναπάντεχα στις πλατείες όλης της χώρας. Λίγο μετά, στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου του 2011 έδιωξαν από παντού τους επίσημους και στιγμάτισαν τη «νέα κατοχή» – πάλι αυθόρμητα και χωρίς κάποιο σχεδιασμό. Μεσολάβησαν από τότε οι εκλογές του 2012 (Μάης και Ιούνης) όπου τιμωρήθηκε σκληρά ο μνημονιακός κόσμος.

Την περίοδο που άνοιξε με τις εκλογές θέλησαν να τη χαρακτηρίσουν σαν περίοδο αναστολής των αγώνων και του ριζοσπαστισμού. Ξανά η θεωρία του «καναπέ». Πάλι δεν διαβάστηκαν σωστά τα μηνύματα της κοινωνίας προς τον πολιτικό κόσμο. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν λειτουργεί πλέον όπως κάποτε. Αυτό φάνηκε για όποιον ήθελε να δει τι έγινε στην απεργία των καθηγητών, φάνηκε πολύ πιο καθαρά στην υπόθεση της ΕΡΤ. Όχι, δεν είναι μια μάχη μόνο για την απόλυση 2.500 ανθρώπων. Είναι μάχη για να ξεφύγει η χώρα από τα χέρια των μαύρων, των υμνητών της τρόικας και της Μέρκελ, της υποδούλωσης, του πλιάτσικου, του ξεριζώματος της ταυτότητας του αντιστασιακού έθνους αλλά και των θρασύδειλων αρνητών του ολοκαυτώματος, των ναζιστών δήθεν αντισυστημικών της Χρυσής Αυγής.

Στον πάσαλο της ατίμωσης πρέπει να τοποθετηθούν όσοι από το δήθεν δημοκρατικό στρατόπεδο στηρίζουν αυτήν την πολιτική, στηρίζουν μια μνημονιακή κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά, στέκονται τόσο επαίσχυντα απέναντι στο λαό για ένα πινάκιο φακής. Φαίνεται ότι θέλουν να τιμωρήσουν το λαό φορτώνοντας στις δικές του πλάτες τον δικό τους εξανδραποδισμό. Κι όσο αποτυχαίνουν τόσο λυσσάνε και γίνονται κι αυτοί μαύροι. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Σε κάθε στιγμή, κάθε εποχή, κάθε φάση της Ιστορίας αυτού του τόπου. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ψάχνουν για προσχήματα, αλλά είναι εξίσου συνένοχοι στην επιβολή του μαύρου στη χώρα. Ας τσιρίζουν τώρα ότι ο «σουλτάνος» δεν τους υπολογίζει πολύ.

971090_568651823185152_1217147816_nΤι ξεχνάνε οι «σουλτάνοι»

Αλλά και ο άλλος σουλτάνος έχει προβλήματα… Και στη διπλανή Τουρκία το αίτημα της Δημοκρατίας, της πραγματικής δημοκρατίας αναβλύζει από όλες τις κινητοποιήσεις. Και εκεί η λαϊκή κινητοποίηση έσπασε τη βιτρίνα του καθεστώτος. Ο Ερντογάν τις πρώτες μέρες εγκαλούσε τα ΜΜΕ επειδή μιλούν για την Τουρκία, αφού στην Ελλάδα έχουν γίνει πολύ χειρότερα πράγματα, εννοώντας τις κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις. Ο Σαμαράς έδωσε στεγνά έναν πολιτικό πρόσφυγα, συνεργάζεται ανοικτά με τον σουλτάνο, νόμισε ότι έχει κι αυτός μεγάλη δύναμη… Δεν πειράζει, ο λαός με τη δράση του αποκαθιστά τις διάφορες «φούσκες» στην πραγματική τους διάσταση.

Τι ξεχνάνε οι «σουλτάνοι»; Ότι και στις δύο χώρες οι άνεμοι του λαϊκού αγώνα φυσούν δυνατά, η ανάγκη πραγματικής δημοκρατίας και χειραφέτησης υπάρχει παντού. Σε όλη τη Μεσόγειο, εκφράστηκε με διαφορετικούς τρόπους αλλά και με αλληλέγγυα κινήματα (Τυνησία, Ταχρίρ, Αθήνα, Ταξίμ, Λισαβόνα, Μαδρίτη… και ο κατάλογος συνεχίζεται).

Για άλλη μια φορά αισθανόμαστε ότι ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές. Κάναμε σαν κίνημα πολλά μέσα σε τρία χρόνια. Ρίξαμε δύο κυβερνήσεις (Παπανδρέου και Παπαδήμου) που είχαν μεγάλη κοινοβουλευτική και διεθνή στήριξη. Δώσαμε τεράστιο χαστούκι στο μνημονιακό πολιτικό σύστημα και εξαφανίσαμε το δικομματισμό. Φέραμε την Αριστερά στα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ευρώπη, και στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τώρα, λίγες μέρες πριν συμπληρώσει ένα χρόνο η τρικομματική Σαμαρά και Σία, την τσαλακώσαμε ανεπανόρθωτα με την κινητοποίηση για την ΕΡΤ. Μπορούμε να τη διώξουμε, κάνοντάς την να μην μπορεί να σταθεί – και αυτό δεν είναι έργο της κοινοβουλευτικής πάλης, αλλά κυρίως των αγώνων μας.

Μέσα από τον αγώνα για την ΕΡΤ πήραμε οξυγόνο ελευθερίας και πραγματικής δημοκρατίας. Είδαμε πώς μπορεί να είναι μια δημόσια τηλεόραση που να εκφράζει το λαό και τις ανάγκες του. Είδαμε πώς μετασχηματίζονται οι άνθρωποι μέσα από μεγάλους αγώνες. Επανανοηματοδοτείται η ίδια η ύπαρξή μας, επανεκτιμάμε τον πολιτισμό και την ταυτότητά μας, συγκροτούμαστε σαν κοινότητα ανθρώπων με αξίες, αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό, ανοίγουμε δρόμους διεξόδου και διάσωσης της χώρας. Για να σωθεί από το μαύρο η χώρα χρειάζεται πρώτα και κύρια μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

1005886_574738245899211_1454146433_n«Εδώ ΕΡΤ, εδώ ΕΡΤ»

Πολλοί συγκρίνουν το κλίμα στην ΕΡΤ με εκείνο στο Πολυτεχνείο – και δεν υπερβάλλουν. Όπως τότε, αρκετοί καλλιτέχνες είχαν ενωθεί με τους φοιτητές και τραγουδούσαν, τώρα πολλοί περισσότεροι είναι παρόντες στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και σε σταθμούς της ΕΡΑ σε όλη τη χώρα. Όπως τότε η χούντα έπεσε λίγους μήνες μετά και ήρθε η μεταπολίτευση που δεν σήμαινε επιστροφή στο καθεστώς πριν το 1967, έτσι και τώρα χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική μεταβολή, μια μεταπολίτευση που θα σφραγιστεί πιο βαθιά αυτή τη φορά από τη δράση του λαού σε όλα τα επίπεδα, μέσα από τη βαθιά του υπευθυνοποίηση και ενεργοποίηση. Στο δίλημμα «πραγματική Δημοκρατία ή μνημονιακή δικτατορία», ο λαός θα παλέψει για τη δική του μεγάλη μεταπολίτευση. Τη μεταπολίτευση του λαού που θα ανοίξει διάπλατους δρόμους για πραγματική δημοκρατία, απαλλαγή από μνημόνια και τρόικες, παραγωγική ανασυγκρότηση και νέα θέση της εργασίας, μέλλον για τη νεολαία, πολιτιστική και επιστημονική αναγέννηση, κατάκτηση μιας νέας θέσης της χώρας στο σύγχρονο κόσμο. Είναι εφικτά όλα αυτά; Ας ρίξουμε μια βαθιά ματιά σε όσα έγιναν τα τρία τελευταία χρόνια, ας το πιστέψουμε και ας το κάνουμε πραγματικότητα. Όλοι μαζί μπορούμε να ανεβάσουμε τους διακόπτες!*

* Πολλά μπλοκ της Αριστεράς φωνάζουν σε κάθε περίσταση, σε κάθε εκδήλωση και με πάθος το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Στη μνημονιακή – τροϊκανή εποχή νομίζουν ότι η κύρια και μάλλον η μόνη αντίθεση που εκδηλώνεται είναι αυτή ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία ή το προλεταριάτο και την αστική τάξη. Ας μην σχολιάσουμε πώς, πέρα από τα συνθήματα, υπηρετείται ακόμα και αυτή η αντίθεση. Κυρίως, ας παρακάμψουμε αυτόν τον πολιτικό πρωτογονισμό και ας αρκεστούμε σε ένα παράδειγμα που έδωσε πρόσφατα η ζωή: ποιος κατεβάζει και ποιος ανεβάζει τους διακόπτες; Τότε ίσως δούμε πως και η κύρια αντίθεση πρέπει να οριστεί διαφορετικά για μια χώρα σαν την Ελλάδα του μνημονίου και της τρόικας.

17/06/2013 - Posted by | -Δρόμος εφημερίδα, -Διάφορα, -Πολιτική

14 Σχόλια »

 1. Να στηριξουμε ολοι τον πρωθυπουργο της χωρας κ. Αντωνη Σαμαρα ωστε να ολοκληρωσει το αναπτυξιακο του οραμα: http://bit.ly/11JPD0u

  Σχόλιο από ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΣ | 17/06/2013

 2. Τι είναι αυτά που γράφεις. Αυτή η λογική έφερε τη χώρα εδώ. Δυστυχώς μερικοί δεν έχουν μυαλό, αλλά και δεν βλέπουν.

  Σχόλιο από Κυριάκος | 17/06/2013

 3. Ο Βορράς είναι αλλιώς! Έχει φαντασία.

  (από το Gay Parade της Θεσσαλονίκης !!!)

  Σχόλιο από Bόρειος αριστεροπόντιος... | 18/06/2013

 4. ρε σας πηραν χαμπαρι ολοι και σας τη βγαινουν ακομα και οι πανιβλακες χριστιανοδεξιουληδες…μουχαχαχα

  Θέλω να γίνω αριστερός. Να γδέρνω, να μαδάω.
  Να τρέφομαι απ’ το καθεστώς, αυτό που … πολεμάω!

  Θέλω να γίνω αριστερός. Να παίρνω χορηγίες,
  επιδοτήσεις, αρπαχτές, κονδύλια, αργομισθίες.

  Θέλω να γίνω αριστερός και στη δεξιά μου τσέπη,
  να βάζω όσα ο λαός σε μια ζωή δεν βλέπει.

  Θέλω να γίνω αριστερός, χρυσά να ‘χω κουτάλια
  κι όταν μαζί μου διαφωνούν να σπάω και κεφάλια.

  Θέλω να γίνω αριστερός. Να έχω ασυλία.
  Θολές παρόλες να πετώ, να γράφω και βιβλία.

  Θέλω να γίνω αριστερός. Ένα με τους παρίες,
  κοστούμι Αρμάνι να φορώ, δίπλα τους στις πορείες.

  Θέλω να γίνω αριστερός, ξερόλας τελοσπάντων,
  κήνσωρ, Ιεροεξεταστής και τιμητής των πάντων.

  Θέλω να γίνω αριστερός. Μονά-ζυγά δικά μου.
  Ο πιο στυγνός δικτάτορας να ωχριά μπροστά μου.

  Θέλω να γίνω αριστερός. Να μένω στην Εκάλη.
  Φασίστες, ρατσιστόμουτρα να είναι όλοι οι άλλοι.

  Θέλω να γίνω αριστερός. Να εισβάλω στη Βουλή.
  Να καταλάβω … έδρανο, να κοιμηθώ πολύ.

  Θέλω να γίνω αριστερός, την ανεργία να σκίσω.
  Δούλους πολλούς, εισαγωγής, τον τόπο να γεμίσω.

  Θέλω να γίνω αριστερός, να σπάσω τα ταμπού.
  Κόκα, παρτούζα κι αστακοί να γίνουν του συρμού.

  Θέλω να γίνω αριστερός για να υμνώ τη φύση.
  Ν’ αφήνω οικολογικές πορδές, να καλλιεργώ χασίσι.

  Θέλω να γίνω αριστερός και να πουλώ κουλτούρα.
  Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά, ξεράσματα και ούρα.

  Θέλω να γίνω αριστερός, να βγάζω και φιρμάνια.
  Να κάθονται όλοι προσοχή στη γκέι περηφάνια.

  Θέλω να γίνω αριστερός. Να βρίζω τον Χριστό.
  Αλλοδαποί αλλόθρησκοι να μ’ έχουν για αρχηγό.

  Θέλω να γίνω αριστερός, τις εκκλησιές να κλείσω,
  μπούργκες να βλέπω ολόγυρα, πολλά τζαμιά να χτίσω.

  Θέλω να γίνω αριστερός και πολυπολιτισμικός.
  Τις παραδόσεις τού Έλληνα να θάψω δια παντός.

  Θέλω να γίνω αριστερός. Να είμαι χιπ και τρέντι.
  Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί να μ’ έχουν για αφέντη”.

  Σχόλιο από ΠΑΤΗΡ ΙΛΑΡΙΩΝ | 18/06/2013

 5. «Κυριάκο» την χώρα δεν την έφερε εδώ κάποια γενική και αόριστη λογική αλλά κάποιες συγκεκριμένες πράξεις
  Για όσους ΛΟΙΠΌΝ έχουν ακόμη μυαλό και βλέπουν ας δούμε τι λέει ένας πρώην διευθυντής της ΕΡΤ…..

  ————————————————–
  Κύριε πρωθυπουργέ,

  Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;

  Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;

  Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους – ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.

  Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.

  Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.

  Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.

  Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο – τυχαίο, άραγε; – κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.

  Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο – τυχαίο κι αυτό; – και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς…

  Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;».

  Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ.

  Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου.

  Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε έρευνα» και σύντομα «θα πέσουν οι μάσκες για την αμαρτωλή ΕΡΤ».

  Αναφέρεστε προφανώς στην περίπτωση, π.χ., της εκπομπής «ΕΠΤΑ» την οποία ήδη ερευνά ο εισαγγελέας για πλαστοπροσωπία αρχισυντάκτη. Είναι η περίπτωση στην οποία ο κ. Λιάτσος είχε προσλάβει συνταξιούχο δημοσιογράφο –φίλο του, αλλά για να μη χάσει και τη σύνταξη στη σύμβαση εμφανιζόταν ως εργαζόμενος της ΕΡΤ ο γιος του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι… φαντάρος.

  Υποθέτω αναφέρεστε στην περίπτωση επίσης γνωστής ιδιοκτήτριας εταιρίας παραγωγής, με δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, η οποία κατάφερε λόγω των σχέσεών της με τους συνεργάτες σας στο Μέγαρο Μαξίμου, να επιβάλλει το γιό της ως συντονιστή του τμήματος που επιλέγει ποιο πρόγραμμα θα παίξει στη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν το καταλάβατε, ο γιος αποφάσιζε και η μητέρα εκτελούσε.

  Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Εχετε την πολιτική βούληση να τα βάλετε με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κέντρα σπατάλης; Ή είστε μία από τα ίδια;»

  Προφανώς αναφέρεστε στις μικτές παραγωγές, τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση για λόγους διαφάνειας είχε καταργήσει, και επανήλθαν σωρηδόν επί των ημερών σας. Το κόστος αυτών των μικτών – και εξωτερικών – παραγωγών που επαναφέρατε ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
  Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «τα προνόμια στην ΕΡΤ ήταν «καλά προστατευμένα και η αδιαφάνεια διάχυτη».

  Μιλώντας για αδιαφάνεια, εικάζω ότι αναφέρεστε στην διαδρομή που ακολουθούσε – επί των ημερών σας πάντοτε – κάθε εταιρία παραγωγής προκειμένου να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Περνούσε πρώτα από το γραφείο του διευθυντή του αρμόδιου υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου και στη συνέχεια , εάν έπαιρνε το πράσινο φως, κατέθετε την πρόταση στην δημόσια τηλεόραση. Για να διασφαλιστεί το σύστημα, στην επιτροπή που ενέκρινε τις παραγωγές, προήδρευε ο κουμπάρος σας κ. Γιώργος Αντωνίου (τυχαίο και αυτό;…).

  Λέτε κύριε πρωθυπουργέ: «Δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αρκετοί από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια αυτή τη φορά».

  Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε κριτήρια ανάλογα με εκείνα που επιστρατεύσατε για την πρόσληψη, π.χ., του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου ή της παρουσιάστριας κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, με τα γνωστά αντικειμενικά προσόντα και την , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, επαγγελματική απόδοση.

  Αποκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «χειραγωγούμενη».

  Προφανώς αναφέρεστε στις προσπάθειες των ανθρώπων που εσείς διορίσατε για να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε απόλυτο κομματικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απροκάλυπτες, ενώπιον συσκέψεων 20 ατόμων, εντολές που λάμβανε ο κ. Λιάτσος τηλεφωνικά από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Μουρούτη για το πότε να βγάλει έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τις δραστηριότητές σας.

  Παλιό κουσούρι, άλλωστε, του κόμματός σας. Το βίωσα και ο ίδιος προεκλογικά όταν ο κ. Μουρούτης με απειλούσε, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω του Διαδικτύου, απαιτώντας να επιβάλλει εκείνος τη σειρά με την οποία θα έπαιζαν τα θέματα του δελτίου ειδήσεων. Κι επειδή αρνιόμουν και αντιστεκόμουν, το πλήρωσα με την καθαίρεσή μου μόλις αναλάβετε την διακυβέρνηση.

  Αποκαλείτε κ. πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «απαξιωμένη».

  Αναφέρεστε προφανώς στην απαξίωση στην οποία την οδήγησε η διοίκηση που ορίσατε εσείς. Ανέλαβε τη δημόσια τηλεόραση μετά την πρωτοφανή πρωτιά της σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών του Ιουνίου και, μέσα σ’ ένα χρόνο, την οδήγησε σε ποσοστά της τάξης του 4% (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) μέσα από την επιβολή της κομματοκρατίας και του κυβερνητισμού. Θυμίζω ότι όταν παρέλαβαν την ΕΡΤ τα δικά σας στελέχη, το ποσοστό τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ήταν 9,5% (στοιχείαAGB). Τη δε βραδιά των εκλογών ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 18,5%, ξεκάθαρα στη πρώτη θέση σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

  Και κάτι ακόμη, στο οποίο δεν αναφερθήκατε – τυχαία;- κύριε πρωθυπουργέ.

  Η ΕΡΤ, όταν την παρέλαβε η διοίκηση που εσείς ορίσατε, είχε κλείσει ισολογισμό για το 2011 με κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 34 εκατομμυρίων το 2010 και ζημιάς 9 εκατομμυρίων το 2009. Σας άνοιξε την όρεξη και της κλέψατε 75 εκατομμύρια τα οποία διαθέσατε στον ΛΑΗΓΕ. Παρ’ όλα αυτά, και για το 2012 η ΕΡΤ θα κλείσει με κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν, δηλαδή, δεν της κλέβατε τα 75 εκατομμύρια, τα κέρδη της θα έφθαναν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

  Λέτε, τέλος, κύριε πρωθυπουργέ ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και υγιή οργανισμό».

  Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινιοαγιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;

  Οι απαντήσεις σας κύριε πρωθυπουργέ σε όλα αυτά θα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

  Γιώργος Κογιάννης
  Δημοσιογράφος
  πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/06/2013

 6. «Πίσω απ’ όλα βρίσκονται οι Εβραίοι» ή «Η ακροδεξιά έχει μεγάλη πλάκα»

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 21/06/2013

 7. Όταν ο Σίμος Κεδίκογλου έμπαινε στην ΕΡΤ με «μέσο»: επιστολή του πρώην αρχισυντάκτη του κυβερνητικού εκπροσώπου

  Μια επιστολή με σαφή υπονοούμενα έστειλε στον Σίμο Κεδίκογλου ο πρώην αρχισυντάκτης του στην ΕΡΤ Γιάννης Κριτσαντώνης. Ο κ. Κριτσαντώνης αναρωτιέται πού έμαθε τηλεόραση ο υπουργός και μέσα από ποιες διαδικασίες είχε προσληφθεί στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων.

  Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

  «Αγαπητέ Σίμο,

  Μετά από 47 χρόνια καριέρας στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, (ελληνικές εφημερίδες, Γερμανική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση και ΕΡΤ τα τελευταία 15 χρόνια πριν συνταξιοδοτηθώ- χωρίς ποτέ να στρατευτώ σε οποιοδήποτε κόμμα όπως εσύ -, επίτρεψέ μου να… εξοργιστώ με την «ξαφνική» ανακοίνωσή (σου;) περί κλεισίματος της ΕΡΤ.

  Πολύ δε περισσότερο να εξοργιστώ με φράσεις ή λέξεις που χρησιμοποίησες (ή σε έβαλαν απλώς να διαβάσεις;) περί σπατάλης, διαφάνειας, χαμηλής τηλεθέασης, εξωτερικών μεταδόσεων, εξωτερικών παραγωγών, διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων, επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης και άλλα τέτοια προπαγανδιστικά, που, είμαι σίγουρος ούτε εσύ ο ίδιος τα πιστεύεις, αλλά και αν ακόμα τα πίστευες, ίσως να γνώριζες καλά και το αντικείμενο της Τηλεόρασης.

  Αλήθεια, αγαπητέ Σίμο, πού έμαθες τηλεόραση όταν προσελήφθης στην ΕΡΤ (ελέω πατρός-άλλος άνθρωπος όμως αυτός που ήξερε τουλάχιστον να σέβεται και να ζητάει έγγραφη συγνώμη από τους δημοσιογράφους όταν αργούσε στα ραντεβού του…) και σήμερα μιλάς για «διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων»; Μη μου πεις στο 15θήμερο σεμινάριο στη Γερμανία, το οποίο θα σου θυμίσω πιο κάτω;

  Πού έμαθες, τι σημαίνουν εξωτερικές μεταδόσεις (όχι αυτές που κάθεσαι και περιμένεις μια δήλωση έξω από… το Μαξίμου) αλλά τις άλλες των συναυλιών π.χ. στο Ηρώδειο ή την Επίδαυρο ή οπουδήποτε αλλού, που χρειάζονται έμπειροι τεχνικοί, σκηνοθέτες και εικονολήπτες (όχι «τρία άτομα», όπως λες, που χρησιμοποιούν βέβαια τα ιδιωτικά τουρκοκάναλα και βλέπουμε το ποιοτικό αποτέλεσμα της εξωτερικής μετάδοσης από ένα μονοκάμερο «βανάκι»;

  Ξέχασες, αγαπητέ Σίμο, τι μας μάθαιναν για τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, του Βερολίνου, στην Deutsche Welleκαι στο Sat1 τότε, ντε, που ήλθες και συ μαζί για ένα δεκαπενθήμερο σεμινάριο με έξοδα του ιδρύματος Friedrich Naumann των Φιλελευθέρων του γερμανικού FDP; Ότι «αν μιλάμε για δημόσια τηλεόραση, στοχεύουμε στην ποιότητα προγράμματος, αλλά και εικόνας και ήχου με το μέγιστο κόστος στον εξοπλισμό και στο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό»; Το ξέχασες, ε; Μας είπαν κι άλλα περί ανεξάρτητης διοίκησης και ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου με συμμετοχές εργαζομένων, αλλά πού να τα θυμάσαι τώρα αυτά εσύ που ασχολείσαι πια με την εξουσία…

  Αλλά πού να ξέρει ο… Στουρνάρας από τηλεόραση. Αυτός, θα μου πεις, είναι ένας απλός λογιστής, που ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν θα έβαζα να συμπληρώσει!

  Άλλο:

  Ποιος ηλίθιος (υπουργός, προφανώς) σου είπε (και συ το ανακοινώνεις) ότι η «Ραδιοτηλεόραση» δεν έχει αναγνώστες με 1,50 ευρώ τιμή, όταν όλα τα άλλα αντίστοιχα (ο Θεός να τα κάνει) κοστίζουν πάνω από 2 και 3 ευρώ; Δεν μου δίνεις τα νούμερα κυκλοφορίας να σε πιστέψω;

  Λες (σ αυτή τη αφελή και συνάμα προβοκατόρικη ανακοίνωσή (σου;): «Την ΕΡΤ πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο». Αυτό το χαράτσι σε πείραξε; Το άλλο του Βενιζελοστουρνάρα –επίσης μέσω ΔΕΗ-που εξαθλίωσε τους Έλληνες, όχι; Και πάρα κάτω λες: «Έχει τη μισή σχεδόν τηλεθέαση απ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι…» Αυτό ακριβώς όμως σου είπαν οι καθηγητές στη Γερμανία: «Καμία , μα καμία σχέση η ιδιωτική τηλεόραση με την κρατική.

  Η μία στοχεύει στην τηλεθέαση με βία και αίμα και η άλλη στη χαμηλή τηλεθέαση με ποιοτικό πρόγραμμα. Και την ποιότητα την πληρώνει το κράτος για να κρατά ψηλά το επίπεδο σκέψης των πολιτών του». Κι αυτό το ξέχασες;

  Καλά. Αλλού… θα είχες το νου σου!

  Το μόνο που πιστεύω ότι γνωρίζεις καλά είναι ότι με 1.000 εργαζόμενους δημόσια Τηλεόραση με τουλάχιστον 2 κανάλια, ΕΡΑ, περιφερειακούς σταθμούς και συμφωνικές ορχήστρες που παράγουν πολιτισμό, δεν γίνεται. Κάτι άλλο θέλετε να κάνετε εκεί στο Μαξίμου . Κατάλαβα, όμως.

  Εμπορικό κανάλι θέλετε τώρα την ΕΡΤ, χωρίς ποιότητα και πολιτισμό. Με εκπομπές σκουπίδια, επαναλήψεις περσινών σίριαλ, Σουλεϊμάν και τέτοια… Δείξε μου μία δημόσια Τηλεόραση στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ που δουλεύει επιτυχημένα με 1000 άτομα. Μία αν τολμάς!

  Όσο για τις «υπερωρίες» που λες, οι δημοσιογράφοι, Σίμο, δεν χτυπούν κάρτα. Είναι τρόπος ζωής να κοιμούνται αγκαλιά με την είδηση.

  Αρχίζω να πιστεύω (είμαι σίγουρος δηλαδή) ότι την ανακοίνωσή που διάβασες την έγραψε ο Στουρνάρας με την σχιζοφρενή παρέα του από το London School of Economics (και τι δεν θα έδινα να μάθαινα τις βαθμολογίες τους από τις σπουδές τους εκεί…)

  Και κάτι τελευταίο, επειδή μίλησες για κακοδιαχείριση τα τελευταία χρόνια, προφανώς πυροβολώντας τα πόδια σου: Ποιος τοποθέτησε τις δυό τελευταίες… «πετυχημένες» διοικήσεις στην ΕΡΤ; Εσύ, ο Βενιζέλος ή ο Κουβέλης; Όποιος και να τις τοποθέτησε, εσύ τις χρεώνεσαι ως πολιτικός προϊστάμενος του «μαγαζιού».

  Έτσι δεν είναι;

  Διέλυσες λοιπόν με τον πρωθυπουργό σου την ΕΡΤ, όπως ο Στουρνάρας την Εμπορική και τώρα τη χώρα.

  Α, κι εκείνο το… εντυπωσιακό επιχείρημα που σου ξέφυγε μιλώντας σε συναδέλφους του ΒΗΜΑ FM ότι «για να γίνει σέρβις στο αυτοκίνητο, πρέπει να είναι σταματημένο», από πού το αντέγραψες; Από τον… Παπαδόπουλο; «Θέτουμε τον ασθενή επί της χειρουργικής κλίνης για να του βάλουμε το γύψο και τον δένουμε για να μην κινείται» (!!)

  Εξευτελισμός, αγαπητέ Σίμο, εξευτελισμός. Πήγαινε μόνος σου να παραδώσεις την δημοσιογραφική σου ταυτότητα στους συναδέλφους της ΕΣΗΕΑ, πριν στην ζητήσουν τα πειθαρχικά. Διότι τότε ο εξευτελισμός θα είναι μεγαλύτερος!

  Φιλικά
  (αλλά όχι πια συναδελφικά)
  Γιάννης Κριτσαντώνης.»

  http://left.gr/news/otan-o-simos-kedikogloy-empaine-stin-ert-me-meso-epistoli-toy-proin-arhisyntakti-toy#sthash.A95cZFO6.dpuf

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 21/06/2013

 8. Γαλάζια λαίλαπα? Όχι ακριβώς…..

  Στο Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ συντριπτική είναι η πλειοψηφία της παράταξης Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων (71,7% και 14 έδρες), που συγκεντρώνει τον κορμό των δυνάμεων του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της φ τ ώ χ ε ι α ς και της σ τ έ ρ η σ η ς στοιχειωδών δικαιωμάτων, από την οποία επανεξελέγη και ο μέχρι τώρα πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Η παράταξη ΠΑΣΥΜΗΤΕ (μέρος του ΠΑΣΟΚ) λαμβάνει 11,7% και 2 έδρες, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΚΚΕ) λαμβάνει 9,2% και 2 έδρες και η παράταξη Εσωτερική Παραγωγή ΕΡΤ με κορμό σκηνοθέτες της κρατικής τηλεόρασης 7,5% και 1 έδρα.

  Δύο λόγια για τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη:

  Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και τα έγγραφα που αποκαλύπτονται με π λ α σ τ έ ς βεβαιώσεις έπαιρνε για χρόνια αυτός και η γυναίκα του (που και ε κ ε ί ν η που εργάζεται στην ΕΡΤ) ε π ί δ ο μ α λευχαιμίας για την υ γ ι έ σ τ α τ η κόρη του και ε π ί δ ο μ α τέκνου για την π α ν τ ρ ε μ έ ν η κόρη του.

  Μάλιστα, άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που επέβαλε την παρουσία του Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

  Αντί να έχει απολυθεί σύμφωνα με τον Νόμο Μανιτάκη για τους επίορκους, χαριεντίζεται ο Τσίπρας μαζί του και συναντάται με Βενιζέλο και ο Κουβέλη.

  Γιατί δεν λέτε για την ‘συμβασιούχο’ Πόπη Τσαπανίδου που αμειβόταν με 956 ευρώ τη μέρα!
  143.514 ευρώ για το εξάμηνο!
  Και εμείς που νομίζαμε ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα! Όσο είναι ένας καλός μηνιαίος μισθός για έναν εργαζόμενο, ήταν το μεροκάματο της Πόπης Τσαπανίδου. Κοντά 1000 ευρώ τη μέρα …έπαιρνε η συμπαθής δημοσιογράφος για την εκπομπή της. μακάρι να ήταν όλοι οι συμβασιούχοι έτσι!

  Το στυλάκι Είμαι γενναία ΠασοκοΣυριζαία, Τα τσάκωσα πάρα πολύ χοντρά όταν ήμουν στο Δημόσιο,
  Μπροστά μου η Ρέτσα είναι σα … συνταξιούχος του ΟΓΑ! Αφού μου τα έδιναν να μην τα έπαιρνα? Χαζή είμαι? Αλλά τα έχω πάρει γιατί ο … πενιχρός μισθουλάκος μου έχει γίνει βούκινο σ’όλα τα ΜΜΕ και υπονομεύει την συνοχή του λαϊκού κινήματος Και τι θα πω τώρα στον Αλέξη? είναι λίγο υποκριτικό

  Καμαρώστε και βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=tcQoWjDY1dI

  Σχόλιο από Σουλεϊμάν Σπάρτακος Μπαμπακόπιττα και Βάρα | 22/06/2013

 9. Έχετε δίκιο κε Σουλεϊμαν Σπάρτακε…
  Ας αφήσουμε την κακόμοιρο συνταξιούχα ΟΓΑ κα Ρέτσα με τα ψωροχιλιάρικά της να σηκώνει του Κεδίκογλου το…κινητό βεβαίως βεβαίως διότι αυτή είναι η μόνη εργασία στην οποία επιδίδονταν.
  Αλήθεια όμως. Την Τσαπανίδου και όλον το άλλο καλοπληρωμένο στρατό ποιός τον διόρισε στην ΕΡΤ ?
  Ποιός διόριζε την διοίκηση που είχε την ευθύνη για τα πάντα ?

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/06/2013

 10. Οι περιγραφές δείχνουν την αλήθεια, ότι υπάρχει πολύ βρωμιά εκεί μέσα. Εμένα σαν λαός δεν μου ενδιαφέρουν τα ποιος και τα γιατί, εγώ θέλω μία Ελληνική τηλεόραση ραδιοφωνία και Ίντερνετ να λειτουργεί νόμιμα, τίμια και να σέβεται το λαό και το δημόσιο χρήμα. Μου κάθονται ακόμη στο στομάχι εκείνες οι απεργίες της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αυτό που έγινε στην ΕΡΤ πολύ καλά έγινε και θα ήταν καλό να γίνει σε όλους τους χώρους του Δημοσίου, αρκεί να γίνει καλά. Πρέπει να σπάσουν αυγά. Μόνο προς αυτή τη κατεύθυνση οι προτάσεις και οι έλεγχοι είναι αποδεκτοί από το λαό. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Αγώνες μόνο για το συμφέρον του συνόλου του λαού και της χώρας και όχι για συντεχνίες. Να παταχθεί η βρωμιά από όπου και αν προέρχεται. Εμπρός λοιπόν στον αγώνα τον καλό.

  Σχόλιο από Κυριάκος | 26/06/2013

 11. «..αρκεί να γίνει καλά. Πρέπει να σπάσουν αυγά…. Αγώνες μόνο για το συμφέρον του συνόλου του λαού…. Να παταχθεί η βρωμιά από όπου και αν προέρχεται. Εμπρός λοιπόν στον αγώνα τον καλό.»

  Και ποιός θα τα κάνει αυτά; Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι στη φύση τους να το δημιουργούν και να το αναπαράγουν συνεχώς γιατί αυτό (το πρόβλημα) τους φέρνει κουκιά και εξουσία;

  Εκτός και αν είσαι υπέρ μιας λαϊκής Επανάστασης κανονικής που θα τα σαρώσει όλα και θα τα αναμορφώσει με βάση άλλες δομές εξουσίας πατώντας μόνο στον αυθεντικό εργατικό έλεγχο.

  Η ιστορία έχει αποδείξει ότι Σωτήρες δεν υπάρχουν. Γι αυτό τα όσα έκαναν στην ΕΡΤ είναι μεγάλη υποκρισία που τρέφει μόνο τους αφελείς.

  Σχόλιο από Κεδίκογλου | 26/06/2013

 12. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

  Η Νέα κυβέρνηση: «O παλαιοκομματισμός είναι πάντα εδώ, δεν υποχώρησε ποτέ»

  Ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα στην διοίκηση οιουδήποτε οργανισμού είναι να δημιουργείς τις θέσεις για να βολέψεις τα πρόσωπα. Και όπως μας έχει συνηθίσει το φαύλο πολιτικό σύστημα, το ίδιο κάνει και ο πρωθυπουργός σήμερα, ακυρώνοντας κάθε ρητορική για αλλαγή των παλαιοκομματικών πρακτικών και φυγής προς τα εμπρός.

  Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το μοίρασμα των θέσεων έγινε με σκοπό να διατηρηθεί μία ισορροπία τρόμου και να μην διαλυθεί η κυβέρνηση, πριν ακόμη συσταθεί. Και θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό αυτό, εάν οι επιλογές είχαν κάποια λογική με γνώμονα την αποτελεσματικότητα.

  Αντίθετα, δεν βλέπουμε κανένα κριτήριο αξιολόγησης με σκοπό την αποτελεσματική διακυβέρνηση, αφού σε κρίσιμα υπουργεία τοποθετήθηκαν άνθρωποι που ελάχιστα έως καθόλου γνωρίζουν για τα υπουργεία που ανέλαβαν. Σταχυολογούμε μερικά παραδείγματα πιο κάτω:

  – ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υπουργείο Υγείας (κατά πόσον άραγε συνέβαλε αυτή η κάκιστη τοποθέτηση και στην παραίτηση της κας Σοφίας Βούλτεψη;),

  – η Φώφη Γεννηματά στο Υπουργείο Άμυνας (τι γνωρίζει για την άμυνα αλήθεια ή μήπως τοποθετήθηκε εκεί για διασφάλιση του κ. Βενιζέλου;),

  – ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ο πρωθυπουργός εκτίθεται όσον αφορά το ενδιαφέρον του για τον πολιτισμό),

  – ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη στο Υπ. Ναυτιλίας (διερωτώμεθα όλοι μας ποία η σχέση του με την ναυτιλία;),

  – ο κύριος «δεν διάβασα το μνημόνιο που υπέγραψα» Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που τον ανέσυραν από την φορμόλη, όπου έπρεπε να παραμείνει,

  – ο εργασιακά αναλφάβητος Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της υψηλής τεχνογνωσίας του στη διοικητική επιστήμη, τοποθετήθηκε σε ένα από τα κρισιμότερα Υπουργεία σήμερα, και καλείται να λύσει το πρόβλημα του Δημόσιου τομέα

  – και βέβαια οι αποτυχημένοι κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου και Γιάννης Βρούτσης, ανταμείφθηκαν για την αναποτελεσματικότητα τους, παραμένοντας στην κυβέρνηση.

  Εάν εφαρμόσουν τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης και σε όλο το Δημόσιο τομέα, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι, ελάχιστα μπορούμε να περιμένουμε για να βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας μας στο μέλλον.

  Σχόλιο από L. | 26/06/2013

 13. Σχόλιο από Μάρκος | 09/07/2013

 14. Όλα καλά περί παλαιοκομματισμού και λοιπά περί… κλπ, όμως το 95% συμμετείχατε στο τσιμπούσι από το 1974 και μετά. Απαιτείται αυτοέλεγχος και έλεγχος από τον λαό και από την πολιτεία. Ο νόμος να εφαρμόζεται και ο παραβάτης της ουσίας του νόμου επίσης να τιμωρείται.

  Σχόλιο από Κυριάκος Ιωαννίδης | 28/07/2013


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: