Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Oι Πόντιοι της Γερμανίας για τις θέσεις Ρεπούση….

Σκληρή απάντηση της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. για την Μαρία Ρεπούση

.
Για τα όσα εκ νέου είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις θέσεις της Ιστορικού και βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Μ. Ρεπούση, εμείς ως Ο.Σ.Ε.Π.Ε., δεν έχουμε παρά να επισημάνουμε για άλλη μια φορά πως η άρνηση της Ιστορίας δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε Ιστορία και να την παραπέμψουμε στο ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) που μεταξύ άλλων αναφέρει «η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται παγκοίνως ως το έσχατο στάδιο γενοκτονίας, που εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και ευαπόδεικτα προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες».
.
Αν οι δικές μας θέσεις και το δίκαιο αίτημα μας, της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού της Μ.Α. κρίνεται από την κ. Μ. Ρεπούση και τον κάθε αρνητή της στον Ελλαδικό χώρο ως εθνικιστική προπαγάνδα, την στιγμή μάλιστα που προ λίγων ημερών καταδικάσαμε με Δελτίο Τύπου τον εθνικισμό που εκκολάφτηκε στη χώρα μας, τους θυμίζουμε εκ νέου τις δηλώσεις Τούρκων διανοούμενων που μόνο εθνικιστές δεν είναι.
.
Fikret Baskaya, από τους διανοούμενους που έχουν υποστεί τις περισσότερες διώξεις στην Τουρκία για της θέσεις του: «Η Ιστορία, όταν γράφεται από τους κυρίαρχους παραγνωρίζει εντελώς την τύχη και το πεπρωμένο αυτών που έμειναν κάτω απ’ τα συντρίμμια. Προφανώς, όταν η Ιστορία γράφεται απ’ αυτούς που καταστρέφουν, δεν υπάρχει λόγος να αναφερθεί το δράμα των θυμάτων που καταπλακώθηκαν απ’ τα συντρίμμια. Η επίσημη Ιστορία αγνόησε ότι αυτοί που καταστράφηκαν ήταν οι αρχαιότεροι με τις πιο βαθιές ρίζες, λαοί…».
.
Pervin Erbil, κοινωνική ανθρωπολόγος – ερευνήτρια: «Η περίοδος μεταξύ των ετών 1914-1924 αποτελεί τον πιο τραγικό και μεγάλο κρίκο της αλυσίδας της εκκαθάρισης των Ρωμιών της Ανατολής. Το οθωμανικό κράτος, μετά από αυτό το πραξικόπημα στις αρχές του 1913, ενστερνίστηκε την πολιτική επιλογή της εκκαθάρισης όχι μόνο των Ρωμιών αλλά και όλων των μη μουσουλμανικών πληθυσμών, και εφάρμοσε αυτήν την πολιτική χωρίς κανέναν οίκτο και με μεθόδους άκρατης βίας.
.
Στην πλευρά αυτή της θάλασσας δεν είναι αρκετά γνωστές οι διαστάσεις της κοινωνικής τραγωδίας και τα επακόλουθά της, που προέκυψαν κατά την εφαρμογή αυτής της κρατικά οργανωμένης πολιτικής της εκκαθάρισης. Οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης δεν μπορούν να θεωρηθούν πράξη εκδίκησης, αφού ξεκίνησαν τουλάχιστον πέντε χρόνια από την απόβαση του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη. Εξάλλου η εκκαθάριση είναι μέσα στο πρόγραμμα του κομιτάτου ‘Ένωση και Πρόοδος…».
.
Mehmet Akyol, στο άρθρο του με τίτλο «Τα χρόνια 1915-1923 είναι της Εθνοκάθαρσης»: «Στα χρόνια του πολέμου η πολιτική αυτή της Εθνοκάθαρσης μετατράπηκε σε επίσημη πολιτική εκτοπισμών. Η απόφαση της 24 Απριλίου 1915 για την εξόντωση των Αρμενίων ήταν μια κυβερνητική απόφαση. Tο 1916 υπήρξε μια δεύτερη απόφαση εκτοπισμών κατά των Ρωμιών και τα υπάρχοντα και οι περιουσίες τους διετέθησαν στον έλεγχο των ”Επιτροπών Εγκαταλειμμένων περιουσιών”.
.
Επίσημα φαινόταν σαν μια απόφαση εκτοπισμού ενώ στην πραγματικότητα ήταν μια πράξη εθνοκάθαρσης. Με τέτοιες μεθόδους εθνοκαθάρσεων και με βάση την άρνηση της εθνικής ύπαρξης λαών εγκαθιδρύθηκε το νέο τουρκικό κράτος».
.
Taner Akçam, ιστορικός στο τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Clark Μασαχουσέτης: «Όλες οι διαθέσιμες οθωμανικές πηγές καταδεικνύουν μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια: πριν από τον πόλεμο, η Επιτροπή Ένωσης και Προόδου (ΕΕΠ), αφού πρώτα σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο με στόχο την -με δικά τους λόγια- ‘απελευθέρωση από τα μη – τουρκικά στοιχεία’ της περιοχής του Αιγαίου, στη συνέχεια, και με πρόσχημα τον πόλεμο, επεξέτειναν το εν λόγω σχέδιο ώστε να περιλαμβάνει ολόκληρη την Ανατολία».
.
Recep Marasli, στο άρθρο του «Ο μύθος του Τουρκικού Εθνικοαπελευθερωτικού Πολέμου»: «Όλη αυτή η διαδικασία πώς μπορεί να επονομαστεί ως «Τουρκικός Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας» χωρίς να χρησιμοποιηθούν οι έννοιες «εθνοκάθαρση», «εξορία», «γενοκτονία», «αφομοίωση» και «εθνο-καταπίεση»; Η υπό συζήτηση διαδικασία, αν και μπορεί να συμπεριλαμβάνει έναν «εθνικό αγώνα», αυτή δεν περιείχε καθόλου αντι-ιμπεριαλιστικό και ούτε έναν προοδευτικό δημοκρατικό χαρακτήρα».
.
Sibel Özbudun, συγγραφέας: «Είναι προφανές ότι στα θεμέλια του ρεπουμπλικανικού καθεστώτος βρίσκεται η «Μεγάλη Καταστροφή». Όμως, μέσα σ’ αυτήν τη διαδικασία υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να βγει στην επιφάνεια. Κατ’ εμέ στη Γενοκτονία ή στη Μεγάλη Καταστροφή υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τον αριθμό των νεκρών… Η αιτία που πρέπει να αποκαλυφθεί αυτή η αλήθεια είναι η άπειρη έκταση της λήθης και της καταραμένης σιωπής. Αυτό το καθήκον μπορούν να το αναλάβουν και να το διεκπεραιώσουν αυτοί που δεν έκλεψαν ούτε μια μπουκιά από τους μη-μουσουλμάνους, που είναι οι φτωχοί Τούρκοι και Κούρδοι. Το μόνο ατόπημα που αυτοί έχουν κάνει είναι ότι έχουν πέσει θύματα της σοβινιστικής προπαγάνδας κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Με άλλα λόγια το καθήκον αυτό μπορούν να το κάνουν αυτοί που δεν έχουν τίποτα να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους»...
.
Ιωάννης Μπουρσανίδης
Πρόεδρος
.
Ηλίας T. Μαυρίδης
Γεν. Γραμματέας
.
.
Advertisements

30/05/2013 - Posted by | -προσφυγιά, -παράνοια, -Άρνηση Γενοκτονίας, -Ανόητοι, -Ιδεολογικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

6 Σχόλια »

 1. ΟΠΣΕ: Μόνη λύση για τον Φ.Κουβέλη να καταδικάσει τις δηλώσεις Ρεπούση

  Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) καλεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, να πάρει επιτέλους ξεκάθαρη θέση απέναντι στις γελοιότητες της βουλευτού του Μ.Ρεπούση, καταδικάζοντας με κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις της, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό πως η βουλευτής, η οποία έχει εξοργίσει τα Προσφυγικά Σωματεία, είναι μόνο μια θλιβερή μειοψηφία.

  Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

  Ακόμη και οι εθνομηδενιστικές απόψεις, όπως και η γελοιότητα έχουν τα όρια τους. Η καθηγήτρια και βουλευτής Μαρία Ρεπούση, τις ξεπέρασε. Προκαλώντας πληθώρα ερωτηματικών για το ποια σκοτεινά και βρώμικα συμφέροντα εξυπηρετεί με τις διαζευγμένες από την ιστορική αλήθεια απόψεις της, έχει καταφέρει να εξοργίσει όλα τα μέλη των εκατοντάδων προσφυγικών σωματείων από την καθ ημάς Ανατολή.
  Μιλάμε πια για ευθεία προσβολή της μνήμης των χιλιάδων νεκρών που αφήσαμε στις αλησμόνητες πατρίδες. Η μόνη λύση για τον κ. Φώτη Κουβέλη, πρόεδρο του κόμματος της εν λόγω βουλευτού, είναι να ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια τις θέσεις του, να καταδικάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις της, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό πως η Μαρία Ρεπούση είναι μόνο μια θλιβερή μειοψηφία.

  http://mikrasiatis.gr/moni-lysi-gia-kouveli-na-katadikasei-tis-diloseis-repusi/

  Σχόλιο από OPSE_diloseis-repusi | 30/05/2013

 2. Μήνυμα Κουβέλη προς Ρεπούση

  Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξαιτίας του email της βουλευτού του κόμματος Μαρίας Ρεπούση, στο οποίο εξέφραζε ενστάσεις σχετικά με την ποινικοποίηση της αμφισβήτησης γενοκτονίας, όπως αυτή των Ποντίων ή των Μικρασιατών.

  Ο Φώτης Κουβέλης έστειλε σαφές μήνυμα προς την Μ. Ρεπούση, λέγοντας πως όλοι ανεξαιρέτως είτε συμφωνούν, είτε αμφισβητούν μια γενοκτονία θα πρέπει να την σέβονται.

  Στελέχη της ΔΗΜΑΡ πάντως επεσήμαναν σε ήπιους τόνους πως η κ. Ρεπούση είναι γνωστή για τις απόψεις της και θα κριθεί για αυτές, τονίζοντας πως τα θέματα αυτά θα πρέπει να κρίνονται από ιστορικούς και όχι από πολιτικούς.

  http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=31292723

  Σχόλιο από OPSE_diloseis-repusi | 30/05/2013

 3. Καθηγήτρια χωρίς πτυχίο ΑΕΙ. Αυτά σε αυτή τη χώρα συμβαίνουν. Βουλευτής. Μόνο σε αυτή τη χώρα αξιολογούν τα πρόσωπα εξουσίας και μετά παραπονούνται για το αποτέλεσμα. Δεν ψάχνεστε έλληνες, μήπως έχετε άδειο κεφάλι;

  Σχόλιο από Κυριάκος | 30/05/2013

 4. Oι δημοφιλέστερες ύβρεις … στα αρχαία Ελληνικά!
  3:13 – 16 Σεπ 2013 – 1 Σχόλιο 1075 Views
  1
  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ
  Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη πως ο αληθινά ευγενής και πολιτισμένος άνθρωπος παραμένει τέτοιος και στις….

  πιο απολίτιστες εκφάνσεις του: φτύνει πολιτισμένα, αφοδεύει πολιτισμένα, σαρκάζει πολιτισμένα, ασκεί βία πολιτισμένα, τέλος καθυβρίζει πολιτισμένα. Και πράγματι, ακόμη και οι πλέον προσβλητικές, χείριστες ύβρεις των οποίων γινόμαστε μάρτυρες στους ελληνικούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καθημερινώς, προσλαμβάνουν άλλη όψη, υφή και χροιά, αρθρωμένες σε πιο αρχαϊκά ιδιώματα της γλώσσας μας που τις κάνουν να ακούγονται ακόμη πιο εύηχες, ευγενείς, υψηλές…
  Οι υβριστικές φράσεις που ακολουθούν είναι παλιές και σε πολλούς γνωστές, αλλά αξίζει να τις επαναφέρει κανείς στη μνήμη ως ένδειξη ήπιας, ευγενικής και πολιτισμένης αντίδρασης στις προτροπές της σοβαροτάτης και συμπαθέστατης κυρίας Ρεπούση, στην οποία εσφαλμένα αποδίδονται αντεθνικά κίνητρα.
  Αν οι «παραστάτες» και θιασώτες της «ελληνικότητας» ήταν άλλοι και όχι οι γνωστοί γραφικοί αρχαιόπληκτοι εθνικόφρονες που μυρίζουν «μούχλα» και θυμίζουν επιθεωρητές σχολείων της δεκαετίας του ’70, ταυτίζοντας την αρχαία ελληνική με ό,τι πιο άκαρπο και αντιαισθητικό υπάρχει, ίσως η κυρία Ρεπούση να μην αναγκαζόταν να επιστρατεύσει τέτοιους ακραίους τρόπους αντιμετώπισής τους.
  Ακολουθούν κάποιες από τις δημοφιλέστερες υβριστικές φράσεις που ακούμε καθημερινά, ετούτη τη φορά στην αρχαία ελληνική εκδοχή τους:
  Αφόδευε εντός = Χέσε μέσα
  Λάβε κίναιδε = Πάρ” τα π…..
  Ύπαγε γαμηθείναι = Άντε γ……
  Όδευε εις συνουσίαν = Άντε γ……
  Λάβε τους όρχεις ημών = Πάρ” τα α…… μας
  Εσύ εστί για τον πέο = Είσαι για τον π…..
  Λάβε έναν αυνανιστήν = Πάρε ένα μ…..!
  Κάμνω σε τι, μήτηρ; = Τι σου κάνω μάνα μου;
  Άλφα τράπεζα πίστεως = Πρώτο τραπέζι πίστα
  Αφόδευε υψηλά και ηγνάντει = Χέσε ψηλά κι αγνάντευε
  Ίνα πέρδεις επί τοις όρχεσίν μου = Θα μου κλάσεις τα α……!
  Είχον τε κνησμόν οι όρχεις μου = Και με τρώγαν τα α…… μου!
  Άντε κάνε έρωτα παθητικά σερβιέτα = Άντε γ…… μ……..!
  Ποιώ έρωτα δια το αιδοίο της μητρός σου = Γ… το μ…. της μάνας σου
  Σου συνουσιάζεται ο οίκος που διαμένεις ομοφυλόφιλε = Σου γ……. το σπίτι π…..
  Ευμεγέθους σωματικής διάπλασης ατομικός εραστής = Χοντρομ……
  Θα σου συνουσιάσω τον οίκο όπου διαμένεις παλιό ομοφυλόφιλε = Θα σου γ….. το σπίτι παλιόπ…..!!!
  Της επιχρήμασις εκδηλωμένης γυναικός το σίδερον κιγκλίγωμα = Της π……. το κάγκελο!!!
  Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι = Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους
  Λάβε πέντε, ω αυνανιστά (συνοδευόμενον από έκτασιν των δακτύλων της μίας χειρός) = Πάρε πέντε, ρε μ…..! (μαζί με φάσκελο)
  Συγγνώμη εύειδες κοράσιον, ο σος πατήρ σακχαροπλάστης ετύγχανε ών; = Συγγνώμη κοπελιά, ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου;
  Η παλινδρομική κίνηση ισχύως επί καθέτου αξόνως, βαίνουσα συνεχώς αυξανόμενης εντάσεως και εκπέμπουσα υδάτινα βλήματα επί φανταστικού στόχου = μ……
  Λαβέ ταύτα Ελισσάβετ και ποίησέ τα επί πλαισίου = Πάρτα Λίζα και κάντα κορνίζα!
  Εκοπρίσθη η φοράς παρά τοις αλωνίοις = Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι
  Μη μου τους όρχεις τάρατε = Μη μου πρήζετε τα α…..
  Χαίρε ημάς το πλατύφυλλο = Χαιρέτα μας τον πλάτανο
  Έξω κύον εκ τας οικίας = Έξω π….. απ’την μπαράκα (πρόχειρη κατοικία)
  Ταύτα λαβείν μωρή νοσούσα = Πάρ” τα μωρή άρρωστη

  Πηγή: iefimerida.gr

  Σχόλιο από Π.Α. | 16/09/2013


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: