Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Η Χριστίνα απ’ την Τασκένδη

DSCA_3112

Ετοιμάζονταν  να περιποιηθούν το καινούργιο τουρσί λάχανο που μοσχοβόλαγε (άλλοι κράταγαν την μύτη τους) με την συνοδεία τσίπουρου , πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες του «Αμπάριζα» όταν εμφανίστηκε μια γιαγιά στα απέναντι σκουπίδια.
Συνηθισμένη σκηνή πια  στους καιρούς μας αλλά όταν την έχεις μπροστά σου είναι κάπως….
Σκυμμένη ανακάτευε κάτι σακούλες σκουπιδιών για λίγη τροφή….. μια ματιά, ένα νεύμα κι έτρεξε κοντά της η Κορίνα….
-Ρώτα αν θέλει να της δώσουμε…  κι έτρεξε κάποιος στο πατάρι για λίγα όσπρια και ζυμαρικά που περίσσεψαν από την τελευταία διανομή τροφίμων που διοργάνωσε η Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου.
-Πως σε λένε ?
-Χριστίνα , από την Τασκένδη είμαι, με την χαρακτηριστική προφορά ανθρώπων που έχουν έρθει από Ρωσία.
Βούρκωσαν τα γαλανά μάτια της Χριστίνας , με αναφιλητά όταν της πρόσφεραν και μια σακούλα με πατάτες και λίγο λάδι … λύγησαν τα γόνατά της…
…. θυμήθηκα την κα Χριστίνα, από το τσεμπέρι, ήταν εκείνη η κυρία με τα περιστέρια που φωτογράφησα πριν 1 μήνα.
Η Χριστίνα από την Τασκένδη, μόνη κι έρημη,  που  της έκοψαν την πενιχρή σύνταξη των 300 ευρώ με εκείνον τον νόμο λαιμητόμο 4093/2012 για να ταΐσουν το μπόϊ κάποιου ληστή, όπως και σε όλους τους νεοπρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ και τους Βορειοηπειρώτες.
Με εκείνον τον νόμο που όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη «..Αποτελεί ασέβεια προς την Ιστορία αυτών των ανθρώπων , όπως και προς την Ιστορία κάθε Έλληνα,..»

——————————————————————————

Επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, τους αρχηγούς των κομμάτων, και τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου με θέμα: την διακοπή της σύνταξης του ΟΓΑ και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για 25,000 νέους πρόσφυγες απο τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Με αγωνία και πόνο παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας , την Ελλάδα. Τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει και την ανθρωπιστική κρίση που σοβεί στην κοινωνία. Ευχόμαστε η χώρα να βρει τον δρόμο της, τον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Όμως αυτός ο δρόμος , ο δρόμος της Εθνικής αξιοπρέπειας και της Δημοκρατιας δεν μπορεί να υπάρξει με τον λαό γονατισμένο και την Πατρίδα μας ταπεινωμένη.

Πατρίδα μας είναι το ψωμί και τα όνειρα των παιδιών μας, οι απόμαχοι της ζωής οι γέροντές μας που αφήσαμε πίσω στην Ελλάδα. Πατρίδα μας είναι και οι 25,000 γέροντες, νέοι πρόσφυγες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που με βάσει απάνθρωπες διατάξεις του νόμου 4093/2012 τους διακόπτεται η πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ καθώς και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οδηγώντας τους έτσι στην εξαθλίωση και στην απώλεια κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αποτελεί ασέβεια προς την Ιστορία αυτών των ανθρώπων , όπως και προς την Ιστορία κάθε Έλληνα, η τύχη που τους επιφυλάσσουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4093/2012. Εμείς οι απόδημοι Έλληνες Πόντιοι της Ευρώπης καλούμε την Ελληνική Πολιτεία άμεσα να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4093/2012 γιατί ο δρόμος προς την ευημερία και την Εθνική αξιοπρέπεια προϋποθέτει έναν λαό περήφανο και όχι επαίτη.

Ο πρόεδρος
Ιωαννης Μπουρσανιδης

10/02/2013 - Posted by | -προσφυγιά, -Διάφορα, -Διασπορά, -Ρωσία

3 Σχόλια »

 1. Συγχαρητήρια στους Πόντιους της Γερμανίας

  Να κάνω μια ερώτηση:

  Οι ελλαδικές ομοσπονδίεςΠΟΕ και ΠΟΠΣ έκαναν κάτι για το θέμα αυτό;

  Σχόλιο από Pontios | 11/02/2013

 2. […] – Η Χριστίνα από την Τασκένδη […]

  Πίνγκμπακ από -Κάψτε τα κωλόχαρτα της ντροπής « Πόντος και Αριστερά | 12/02/2013

 3. Σε λίγο οι περισσότεροι θα είμαστε όπως η Χριστίνα. Είναι μεγάλη ντροπή για όλους μας, γιατί ο τόπος αυτός είναι ο ποιο ευλογημένος του κόσμου, αλλά τα αλλά φαίνονται από το αποτέλεσμα. Δυστυχώς σα λαός δεν έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογούμε τα γεγονότα με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να επιλέξουμε τους καλύτερους, γιατί δεν μπορεί μέσα στη μεγάλη σκαρταδούρα να μη υπάρχουν τίμιοι και ικανοί. Κατά την άποψη μου η αρχή μπορεί να γίνει μόνο αν τηρείται ο νόμος προς πάσα κατεύθυνση με διαφάνεια και ο έλεγχος αυστηρός και να υπάρχει συνέχεια για προσαρμογή. Οι αριστερές εξωπραγματικές απόψεις οι οποίες έχουν σχέση με διαλυτικές της συνοχής δράσεις να περιορίζονται. Οι Δήμοι πρέπει να γνωρίζουν τα προβλήματα των πολιτών καθενός ξεχωριστά και να φροντίζουν να επιλύουν τα προβλήματα κατ´ άτομο και όχι γενικά. Η κοινωνική συνδρομή να παρέχεται μόνο κατ´ αυτόν τον τρόπο και υπέυθυνα. Ο Δήμος να λογοδοτεί για φαινόμενα όπως της Χριστίνας και να φροντίζει να δίδει εργασία κατά το δυνατό στους δυναμένους εργασία. Πρώτα η Χριστίνα και μετά τα ΚΑΠΗ και όλα τα άλλα.
  Κατά την άποψη μου όλα αυτά δεν είναι δύσκολα αν το θέλουμε, δεν είμαστε δεμένοι στην καρέκλα και αν έχουμε διάθεση να εργαστούμε.

  Σχόλιο από Κυριάκος | 29/03/2013


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: