Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Συνδικαλιστές, «συνδικαλιστές» και η ανυπόφορη υποκρισία των ενόχων…

Αγωνιώδης είναι προσπάθεια διαφόρων περίεργων κύκλων, να ισοπεδώσουν το εργατικό κίνημα, να δυσφημήσουν το συνδικαλιστικό χώρο, να περάσουν στο λαό την άποψη «όλοι ίδιοι απατεώνες είναι και βολεψέκηδες είναι».  Το 9677εντυπωσιακό είναι ότι αυτοί που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την απαξίωση του εργατικού κινήματος προέρχονται είτε από τις διεφθαρμένες κομματικές γραφειοκρατίες που έφεραν την Ελλάδα σ’ αυτή την κατάσταση, είτε από παπαγαλάκια επίδοξων «επενδυτών-κορακιών». Μια πολύ καλή απάντηση σ’ αυτή την προσπάθεια δίνει ο Ευριπίδης Μπίλης,  τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ σ’ ένα διάλογο που πραγματοποιείται στο Hellenic Electronic Center.  Παραθέτουμε το σχολιασμό στη συνέχεια:

«Ως γνωστόν η πρόσφατη εμπειρία δίδαξε ότι οι συνδικαλιστές είναι δύο ειδών. Πρώτα οι «υπηρέτες των κομμάτων» που ξεπούλησαν χωρίς αντίδραση τον Ελληνικό λαό λέγοντας ναι σε όλα τα μνημόνια. Αυτοί είναι οι «καλοί» που κανείς δε τους κατηγορεί.

Μετά είναι οι άλλοι που αντιδρούν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, του Μετρο κτλ και αντιδρούν.  Όπως ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό κτλ. Αυτοί λοιδορούνται. Και σε αυτό παρασύρονται και πολλοί που δεν έπρεπε.

Πολλοί επίσης παρ’ όλον ότι έχουν πλήρη άγνοια  διαδίδουν χωρίς στοιχεία, επιεικώς επιπόλαια σημεία και τέρατα, για τη μισθοδοσία του προσωπικού των ΔΕΚΟ συμβάλλοντες στην πολιτική της κυβέρνησης για την «ιδιωτικοποίηση» τους δηλαδή το ξεπούλημα τους και στην εξαθλίωση του προσωπικού τους.

Για τους υβριστές των Ελλήνων εργαζομένων υπενθυμίζω συνοπτικά:

 1. Στην αρχή αποκάλεσαν όλους τους Έλληνες απατεώνες.
 1. Στη συνέχεια μας είπαν ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είναι 1.500.000 . Και όταν έγινε η απογραφή τους βουβάθηκαν έκτοτε. Δεν τόλμησαν να πουν ότι ήταν λιγότεροι από το μισό. Περίπου 630.000 συμπεριλαμβανόμενων των Ενόπλων Δυνάμεων μας, των ιερέων μας, των δημοτικών υπαλλήλων κτλ και ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Τι να περιμένει όμως κανείς  από όσους πού αντί να δουν που απαιτείται προσωπικό και ζημιώνει το δημόσιο όταν δεν το έχει και πού περισσεύει αν περισσεύει, βγάζουν φιρμάνια του τύπου 1 προσλαμβάνεται για κάθε 5 που φεύγουν. Θέλει πολλή εξυπνάδα  για να αντιληφθούν ότι το μέτρο και ηλίθιο είναι και θα διαλύσει το κράτος;;
 1. Αμέσως μετά,  άνθρωποι που δεν δούλεψαν ποτέ τους, πέραν της κομματική τους σταδιοδρομίας και από κάποιο χαριστικό διορισμό στην ΕΕ, άρχισαν να βρίζουν τους Έλληνες  εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΟΤΕ, ΔΕΗ κτλ) ότι είναι τεμπέληδες κτλ. Σκοπός τους η μείωση των αποδοχών τους ή η απόλυση τους.
 1. Στη συνέχεια είχαν την αναίδεια δυσφημούν του Έλληνες εργαζομένους και να ομιλούν παραπλανητικά για μεγάλους «μέσους μισθούς». Όχι μέσους σταθμικούς. Έτσι αν σε έναν οργανισμό 1.000 εργαζόμενοι έπαιρναν ετησίως 10.000 ευρώ και ένας μόνον 110.000 μας λέγανε απατηλά ότι ο μέσος μισθός τους είναι 60.000 ευρώ, ενώ ο πραγματικός μέσος σταθμικός ο οποίος δείχνει το καταβαλλόμενο ετησίως για μισθούς ποσό αν πολλαπλασιαστεί με το σύνολον των εργαζομένων ήταν ελάχιστα μεγαλύτερος από 10.000 ευρώ. Τέτοια κακοήθεια.

Όποιος γνωρίζει,  ξέρει ότι ο Έλληνας εργαζόμενος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα απέδειξε ότι είναι ο πλέον αποδοτικός και φιλότιμος στον κόσμο. Πώς νομίζετε ότι έφτασε η ΔΕΗ εδώ που βρίσκεται σήμερα;; Κυρίως χάριν στην εργατικότητα και την απόδοση του θαυμάσιου προσωπικού της.

Έχετε ασχοληθεί να μάθετε ποιος έκανε το θαύμα του ΟΤΕ που το 2000 βρέθηκε πανέτοιμος για τον ανταγωνισμό παρά τις προσπάθειες ουκ ολίγων να τον «τελειώσουν» για να έρθει τότε χαριστικά η περιλάλητη ιδιωτική  πρωτοβουλία,  που την είδαμε μετά στην κινητή τηλεφωνία να παρακολουθεί ατιμωρητί τα τηλέφωνα όλης της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Με την ασχετοσύνη τους πολλοί δυσφημιστές των Ελλήνων εργαζομένων ξεχνούν το θαύμα του ΟΤΕ με την Κοσμοτέ που παρ όλον που απεκλείσθη αρχικά παράνομα από την κινητή τηλεφωνία, όταν με καθυστέρηση υποχρεώθηκαν να  επιτρέψουν στον ΟΤΕ την κινητή τηλεφωνία σύντομα έγινε ασυναγώνιστος χάριν στις ικανότητες και στο ζήλο του Ελληνικού προσωπικού του.

Και έρχονται μετά να ξεπουλήσουν τη μισή ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, υπακούοντες στα μέσω Βρυξελλών νεοταξικά κελεύσματα των «αγορών»,  όταν ο τελευταίος είχε εξαπλωθεί στη Ρουμανία,στην Βουλγαρία, στην Αλβανία, στην Αρμενία και ανταγωνιζόταν επιτυχώς τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου.

Και τώρα θέλουν να ξεπουλήσουν και άλλο μεγάλο μέρος της ΔΕΗ για εισπράξουν ποσό ίσο περίπου με τα μερίσμαστα τεσσάρων ετών των μετοχών του κράτους σε αυτήν. Τον δε ΟΤΕ το ξεπουλήσανε επίσης όσο, όσο στη Ντόϊτσε Τελεκομ της Μέρκελ.

Σκεφθείτε επίσης  το θαύμα του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, τά έσοδα του ΟΠΑΠ κτλ που εξυβρίζεται το προσωπικό τους επειδή αντιδρά συο  ξεπούλημα τους  για μια «δεκάρα».

Σκεφτείτε επίσης την εμπειρία και την προσφορά ΟΑΣ που από την βλακεία ορισμένων που νόμιζαν ότι κάνουν οικονομία, δεν προσλαβάνανε ελεγκτές, ένα για κάθε οκτάωρο λεωφορείου, και αφήνανε να ταξιδεύουν τζάμπα κυρίως οι λαθρομετανάστες. Και τώρα, ενώ σε ένα οκτάωρο ένας ελεγκτής θα έφερνε κέρδη ίσα με το μισθό του, τσιγκουνευτήκανε και προσλάβανε ελάχιστους.

Εξυβρίζονται επίσης οι σιδηροδρομικοί μας για τις  απαράδεκτες ενέργειες του κράτους, όπως πχ να μεταφέρονται σχεδόν δωρέαν τα εμπορευματοκιβώτια, όπως οι «δαπανηρές» προμήθειες τους λάθος βαγονιών και άλλων από την αγαπημένη πολλών υπρκομματικάSiemens του κ. Χριστοφοράκου κτλ.

Και αντί συγνώμης τους βρίζουν  θρασύτατα το προσωπικό. Και όταν αντιδρά το επιστρατεύουν παράνομα.

30/01/2013 - Posted by | -Δωσιλογισμός, -Ιδεολογικά, -Κρίση, -Νεοελληνικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

3 Σχόλια »

 1. Οι συνδικαλιστές και οι κομμουνιστές της Ελλάδας έκαναν μεγάλη ζημία στη χώρα, γιατί περιόρισαν το συνδικαλισμό σε ταξικές και κομματικές απαιτήσεις και όχι στο γενικό συμφέρον, εφαρμογή των νόμων, διαφάνεια και τν ανάπτυξη. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο συνδικαλιστικό κίνημα, λαδώνεται εύκολα.

  Σχόλιο από Κυριάκος Ιωαννίδης | 01/02/2013

 2. Μα απο τη φύση του το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ταξικό,δεν γίνεται αλλοιώς.Η κομματικοποίηση είναι που τον κατέστρεψε και τον κατέστησε αναξιόπιστο.Την ευθύνη την έχουν τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια,καθώς και το κκε που πάντα θεωρούσε το συνδ.κίνημα παράμαγαζό του.Χρειάζεται αναδιάρθρωση εκ βάθρων και την αποδεσμευσή του απο τις κομματικές ηγεσίες.

  Σχόλιο από Καντριανιώτης | 01/02/2013

 3. Μια χαρά τα λέει ο κ. καθηγητής.
  Εγώ που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα έχω, καταλάβει ότι αν άφηναν τον δημόσιο τομέα να δουλέψει απερίσπαστος στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με στόχο την εξυπηρέτηση κάποιων τρωκτικών, τότε όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες που κόπτονται υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα είχαν εξαφανισθεί.

  Νομίζω ότι είχατε ανεβάσει ένα άρθρο του κ. Μπίλη για το τι αξίζει η ΔΕΗ. αν μπορείτε ξανανεβάστε το

  Ευχαριστώ

  Σχόλιο από doukas | 10/02/2013


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: