Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Αιτίες εμφάνισης του νεοναζισμού στην Ελλάδα

assets_42005easad2Ένα πολύ καλό σχόλιο στο προηγούμενο κείμενο με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή και οι πρόσφυγες του ΄22» έκανε ο Σταύρος.

 

Συμβάλλει και αυτός από την πλευρά του στην προσπάθεια  αναζήτησης των διαφόρων παραμέτρων που ενυπάρχουν στο φαινόμενο της εμφάνισης του νεοναζισμού σήμερα. Σας το καταθέτουμε, προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες ενός αναρτημένου κειμένου:

1. Η Δεξιά στην Ελλάδα, πάντα ήταν ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, άρα είναι εύκολο για πολλούς ψηφοφόρους της να πετάξουν τη μάσκα του κεντροδεξιού ( πολλοί δεν την φορούσαν καν) και να προσχωρήσουν ανοιχτά στο νεοναζισμό, και


σάρωση00062. Οι περισσότεροι της ΧΑ είναι δεύτερη και τρίτη γενιά απόγονοι των Εθνικοφρόνων Δοσίλογων της Κατοχής 
(Χίτες, Ταγματασφαλίτες, κλπ,κλπ) καθώς και οικονομικών δοσιλόγων ή λούμπεν συνεργατών των Γερμανών, που όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά -είμαστε η μόνη χώρα που έγινε αυτό- αλλά έγιναν ο πυρήνας, η ραχοκοκαλιά του μεταπολεμικού κράτους. Ήταν καμπόσοι. Ένας βασικός πυρήνας κάπου 80.000 ταγματασφαλιτών και εθελοντικών σωμάτων, άλλοι τόσοι οικονομικοί δοσίλογοι, βάλτε και τις οικογένειές τους, και τους βασανιστές στη Μακρόνησο και του ΕΑΤ -ΕΣΑ (και τον Κισά Μπατζάκ και τους φοβερούς Κουκουλούδες…) είναι αρκετοί.

Γνωστά αυτά.

Αυτό που ξεχνάμε, είναι ότι από εκεί προέρχεται και η παράνοια των νεοναζί, δηλαδή, η σχιζοφρένεια από τη μια να θέλουν να ποζάρουν για εθνο-λάτρες κι από την άλλη να υποστηρίζουν το πιο ανθελληνικό κόμμα που υπήρξε: το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας, τα SS και τις σφαγές των Ελλήνων.

Πρόκειται για τρελαμένα άτομα, μεγαλωμένα μέσα στη χολή του παλιού βασανιστή και διερμηνέα της Μέρλιν, του σφαγέα της Κοκκινιάς και του χασάπη λούμπεν, που πούλαγε το κομμένο κεφάλι του αντιστασιακού παληκαριού στα λαμόγια της εποχής του Εμφύλιου και έπαιρνε λίρες.

Γιαυτό και το μίσος στην Αριστερά και το ΚΚΕ  (το οποίο, μεταξύ μας μάλλον μια μούμια του παλιού εαυτού του είναι και εντελώς ακίνδυνο). Γιατί, μόνο ένα μπορεί να συμβαίνει: ή η Αριστερά και οι Δημοκράτες είναι τέρατα από τα οποία “εμείς”, οι εθνικόφρονες, σας σώσαμε (π.χ. στη Μακρόνησο, όπου τους αναμορφώσαμε) ή αλλιώς τα Τέρατα και οι αιμοσταγείς Προδότες είμαστε εμείς και οι Πρόγονοί μας οι Ταγματσφαλίτες.

Πραγματικά, αυτή η αντίφαση δεν μπορεί να λυθεί παρά με την επικράτηση μιας μόνο από τις αλληλοαποκλειόμενες ta2οπτικές γωνίες. Καθώς αυτό οι ακροδεξιοί το γνωρίζουν,θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια και μαχαίρια να αναθεωρήσουν την πρόσφατη Ιστορία μας. Και αν γίνει αυτό, τότε, χέσε μέσα.

Η αριστερά και οι δημοκράτες κακώς σύρονται πίσω από την ακροδεξιά και τους απολίτικους και κατακεραυνώνουν μόνο την Μεταπολίτευση. Θα έπρεπε να έχουν σα στόχο την απαξίωση ΟΛΗΣ της επίσημης μετεμφυλιακής, δοσίλογης τριτοκοσμικής Ελλάδας, μέχρι και σήμερα, με τη μεταπολίτευση να είναι απλά ένα κεφάλαιο στην Ιστορία της, και μάλιστα, όχι το χειρότερο.

Και βέβαια υπάρχει και ένας τρίτος λόγος:

Τα εγγόνια αυτών που πληρώναν τους παππούδες τους, ενισχύουν τώρα τα εγγόνια των τότε τσιρακιών τους. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και αν συνεχιστεί όλο αυτό, ο Θεός να βάλει το χέρι του

09/01/2013 - Posted by | -EAM, -παράνοια, -Ανόητοι, -Δωσιλογισμός, -Ιστορικά, -Ιδεολογικά, -Λαμόγια, -Μνήμες, -Νεοναζισμός, -αντιφασιστικά, -εθνικισμός, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, φασισμός, Αντιρατσιστικά, Αναθεωρητισμός

16 Σχόλια »

 1. Υπάρχει κι μια μερίδα νεαρών που έχουν άγνοια καί για το τί είναι η ΧΑ καί από ιστορία.Μήν ξεχνάτε ότι και οι ίδιοι οι γνωστοί χρυσαυγίτες,νομίζουν ότι η Πηγάδα ήταν στον εμφύλιο ……….

  Σχόλιο από Grigoris Masmanidis | 09/01/2013

 2. Σωστά όλα τα παραπάνω. Να προσθέσω όμως και το βασικότερο κατ εμέ αίτιο το οποίο είναι η άνθιση της ημι-μάθειας και της αμάθειας.
  Προφανώς και ο λόγος δεν είναι μόνο η μελετημένα οργανωμένη προσπάθεια του κράτους να εξάγει από όλες τις βαθμίδες παιδείας (εκπαίδευσης) αμόρφωτους και χωρίς επίπεδο ανθρώπους , αλλά και η τραγική έλλειψη επιπέδου και κουλτούρας από τους νεο-έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν και δεν θέλουν να ανοίξουν ένα βιβλίο να «ξεστραβωθούν» για να το πώ λαικά, οπότε σε συνδυασμό με το διαβρωμένο του dna πλέον οι τίμιοι και κοινωνικά ηθικοί άνθρωποι εκλείπουν…οπότε με μαθηματική ακρίβεια και τα παιδιά τους κατά 98% θα βγούν πιστά αντίγραφά τους … η Χ.Α. είναι η «στέγη» που καλύπτει όλα αυτά τα άτομα τα οποία δεν έχουν κανένα υγιή προσανατολισμό σε μια κοινωνία που συνεχώς παρακμάζει… .

  Σχόλιο από palalos | 11/01/2013

 3. Για τους τους αριστερούς ισχύει η αρχή, όποιος δεν είναι αριστερός είναι δοσίλογος, προδότης, χαφιές κλπ. Δεν χρειάζεται άλλη κριτική και μόνο αυτός ο τρόπος σκέψης τους ενοχοποιεί. ΟΙρισμένες απόψεις, μπορώ να πω αρκετές, είναι ορθές, όμως υστερούν στην εφαρμογή και στην επικαιρότητα, δηλαδή είναι αναποτελεσματικές την ώρα που προβάλλονται και με τον τρόπο που προβάλλονται. Για να επιβάλλεις κάτι πρέπει να πείσεις τον άλλο. με τη βία φέρνεις αντίθετα αποτελέσματα, εκτός αν αποβλέπεις να ξεράσεις το μίσος σου.

  Σχόλιο από Κυριάκος Ιωαννίδης | 11/01/2013

 4. Από lefana@shaw.ca
  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΣΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΖΩ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ – ΜΕΛΕΤΗ, ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
 ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ FRIEDMAN (NOBEL) Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΣ Silent Weapons for Quiet Wars .

  ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ.
 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

  ΟΙ ΗΘΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΦΘΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΤΟΧΗΣ.
 ΒΑΛΛΟΜΕΘΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ.


  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.  ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ,

  
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ –ΚΟΡΥΒΑΝΤΗΣ

  ————————————————————————————————————————

  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  http://www.apocalypsejohn.com/2012/08/silent-weapons-for-quiet-wars.html

  Silent weapons for Quiet Wars μια τρομακτική αλήθεια;

  Το «Σιωπηλά όπλα για έναν αθόρυβο πόλεμο» (Silent Weapons for Quiet Wars), εξηγεί θαυμάσια την τεχνική της μαζικής πλύσης εγκεφάλου. Αυτό το εκτενές και λεπτομερές έγγραφο που χρονολογείται από το 1979 περιγράφει μία πολιτική που …επιβλήθηκε από το 1950. Το έγγραφο αυτό βγήκε κατα τύχη(;) στην επιφάνεια το 1986 και συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο του William Cooper: Behold A Pale Horse. Το έγγραφο λέει πως: «ο αθόρυβος πόλεμος… κηρύχθηκε από τα κέντρα εκείνα που θέλουν μια ανθρωπότητα υποδουλωμένη και εγκλωβισμένη στην ύλη και αποκομμένη από την ανώτερη διάσταση του ανθρώπου, την πνευματική, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα 1954»….

  Εδώ υπάρχει μια περίληψη του περιεχομένου του:

  «Η εμπειρία έχει αποδείξει πως η πιο απλή μέθοδος για την εξασφάλιση ενός σιωπηλού όπλου και η απόκτηση ελέγχου του κοινού, είναι να τους διατηρούμε ανεκπαίδευτους και αδαείς όσον αφορά τις αρχές των βασικών συστημάτων αφ’ ενός, ενώ αφ’ ετέρου να τους κρατούμε σε σύγχυση, να τους έχουμε αποδιοργανωμένους και αποσπασμένους σε θέματα που δεν έχουν καμία πραγματική σημασία.

  Αυτό επιτυγχάνεται με:

  1. Τον χωρισμό των εγκεφάλων τους**, την υπονόμευση των πνευματικών τους δραστηριοτήτων, την παροχή ενός προγράμματος χαμηλής ποιότητας στην δημόσια εκπαίδευση, τα μαθηματικά, τον σχεδιασμό συστημάτων και τα οικονομικά αλλά και την αποθάρρυνση τους στον τομέα της τεχνικής δημιουργικότητας (οποιος αμφιβάλλει για το χαμηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης που μας παρέχεται, ας σκεφθεί πόσοι από εμάς είναι ικανοί να συγκροτήσουν ολοκληρωμένες προτάσεις).

  **(Αναφορά ψυχιατρικών ερευνών: «Η επέμβαση του Ανθρώπου στις διεγκεφαλικές Λειτουργίες» από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Γέηλ των ΗΠΑ).

  2. Την εξάρτηση των αισθημάτων τους και την αύξηση της αυτοϊκανοποίησής τους αλλά και της ικανοποίησης τους σε συναισθηματικές και σωματικές δραστηριότητες με:

  2α) Άσχετες συναισθηματικές προσβολές και επιθέσεις (πνευματικός και συναισθηματικός βιασμός) μέσω μιας μόνιμης επίθεσης σεξ, βίας και πολέμων στα μέσα ενημέρωσης – κυρίως την τηλεόραση και τις εφημερίδες (πράγμα αληθές).

  2β) Την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας τους – σε υπερβολή – «σκουπιδοτροφές για τη σκέψη» και με την αποστέρηση όλων αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη (υπερκαταναλωτισμός, χωρίς ουσία).

  2γ) Την επανεγγραφή της ιστορίας και του νόμου και την υποταγή του κοινού σε μία παρεκκλίνουσα δημιουργία, έτσι ώστε να μπορεί να ανορθώνει τη σκέψη του από τις προσωπικές ανάγκες σε ιδιαίτερα κατασκευασμένες εξωτερικές προτεραιότητες. Τα σιωπηλά όπλα της τεχνολογίας κοινωνικού αυτοματισμού θα παρεμποδίζουν τα ενδιαφέροντα του και τις ανακαλύψεις του (δηλαδή προσφέρουμε αντικίνητρα δημιουργίας, και πως το κάνουμε αυτό; Μέσω του κέρδους. Απαγορεύεται να εφεύρεις κάτι αν δεν έχει κέρδος. Προσοχή όχι χρησιμότητα, αλλά κέρδος).

  Όσο περισσότερη σύγχυση, τόσο περισσότερο όφελος.

  Άρα η καλύτερη προσέγγιση είναι να δημιουργούμε προβλήματα και μετά να προτείνουμε λύσεις.»

  Περιληπτικά:

  Στα μέσα διατηρήστε την προσοχή του ενήλικου κοινού μακριά από τα πραγματικά κοινωνικά θέματα και αιχμαλωτίστε το με θέματα που δεν έχουν καμιά πραγματική αξία (βλέπε πρωινάδικα, τούρκικα σήριαλ, ποιός τα έφτιαξε με ποιά κ.τ.λ)

  Στα σχολεία κρατήστε το νεαρό κοινό σε άγνοια όσον αφορά τα πραγματικά μαθηματικά, τα πραγματικά οικονομικά θέματα, τον πραγματικό νόμο και την πραγματική ιστορία (κοινώς δεν μαθαίνουν την πραγματική επιστήμη).

  Στη διασκέδαση διατηρήστε την διασκέδαση του κοινού κάτω από το πνευματικό επίπεδο της Στ’ δημοτικού (παρατηρήστε πως έχουν συνδυάσει τη διασκέδαση με την γελοιότητα).

  Στην εργασία διατηρήστε το κοινό απασχολημένο .. … απασχολημένο .. … απασχολημένο…. … για να μην έχει χρόνο να σκεφτεί φέρτε το πίσω στο αγρόκτημα με τα άλλα ζώα (αυτονόητο αυτό δεν χρειάζεται σχολιασμό).

  ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ.

  Γράφει για τον αθόρυβο πόλεμο:

  «Πυροβολεί καταστάσεις αντί για σφαίρες.

  Προωθείται με επεξεργασία δεδομένων αντί με την πυρίτιδα, με έναν υπολογιστή αντί για ένα όπλο – την χειρίζεται ένας προγραμματιστής υπολογιστών αντί ένας σκοπευτής- ενεργεί κάτω από τις διαταγές ενός τραπεζικού μεγιστάνα αντί ενός στρατηγού του στρατού.

  Δεν δημιουργεί προφανείς θορύβους, δεν προκαλεί προφανείς σωματικές βλάβες και δεν αναμιγνύεται φανερά στην καθημερινή κοινωνική ζωή κανενός.

  Προκαλεί όμως αλάνθαστους «θορύβους», προκαλεί αλάνθαστες σωματικές και πνευματικές βλάβες και εμπλέκεται με αλάνθαστο τρόπο στην καθημερινή κοινωνική ζωή, δηλαδή αλάνθαστα στον εκπαιδευμένο παρατηρητή, αυτόν που γνωρίζει που να κοιτάζει. Το κοινό δεν μπορεί να κατανοήσει το όπλο κι έτσι δεν μπορεί να πιστέψει πως δέχεται την επίθεση και υποτάσσεται από ένα όπλο.

  Το κοινό μπορεί ενστικτωδώς να αισθανθεί πως κάτι πάει στραβά, εξ’ αιτίας όμως της τεχνολογικής φύσης του σιωπηλού όπλου, δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του με λογικό τρόπο, ή να χειριστεί το πρόβλημα με έξυπνο τρόπο. Έτσι δεν γνωρίζει πως να ζητήσει βοήθεια και δεν ξέρει πως να συνεργαστεί με άλλους για να αμυνθούν εναντίον του.

  Όταν ένα σιωπηλό όπλο εφαρμόζεται σταδιακά, τότε το κοινό προσαρμόζεται στην παρουσία του και μαθαίνει να ανέχεται την επέμβαση του στη ζωή του, μέχρι που η πίεση (ψυχολογική ή οικονομική) να γίνει πάρα πολύ μεγάλη και να καταρρεύσει. Άρα το σιωπηλό όπλο είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου.

  Επιτίθεται στην ζωτικότητα, την κινητικότητα και τις επιλογές των ατόμων μιας κοινωνίας, γνωρίζοντας, κατανοώντας, χειριζόμενο και επιτιθέμενο στις πηγές φυσικής και κοινωνικής ενέργειας και στις σωματικές, πνευματικές και συναισθηματικές δυνάμεις και αδυναμίες». Με άλλα λόγια διαίρει και βασίλευε.

  Όταν κάποιοι εισαγάγουν την παγκόσμια δικτατορία τους με σταδιακή προσέγγιση τότε πολυ λίγοι θα συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά γίνεται μέχρι να είναι πολύ αργά. Στην πραγματικότητα οι πολλοί θα καταδικάσουν και θα γελάσουν αυτούς που θα προσπαθήσουν να τους καταδείξουν τι ακριβώς συμβαίνει (ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ;).

  —————————-

  Κλείνοντας το θα αναφέρω τρία μόνον αποσπάσματα από κάποιες εκατοντάδες αναφορές που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, για την σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με κρατικούς υπολογιστές, μέσω ραδιοεπικοινωνιών:

  «Είναι μέσα στην εξουσία μας να παρατηρούμε τι βλέπει, τι αισθάνεται και τι σκέπτεται ένα άτομο, να εξετάζουμε εξονυχιστικά την συμπεριφορά και να ανιχνεύουμε ακόμη την περίπτωση του τυχαίου στις συνειδητές του αποφάσεις, αλλά και στην ψυχολογική και ασυνείδητη κατάσταση του».(Telemetry is coming of age)

  «Μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε την αυξανόμενη γνώση μας για να σκλαβώσουμε τους ανθρώπους με τρόπους που δεν φανταστήκαμε ποτέ, αφαιρώντας τους την προσωπικότητα και ελέγχοντας τους με μέσα τόσο προσεκτικά επιλεγμένα που δεν θα γνωρίσουν ίσως ποτέ την απώλεια της προσωπικότητας τους»

  (Καθηγητής Καρλ Ρότζερς – Science).

  «Έχουν αναπτυχθεί τεχνικές για την έρευνα και τον χειρισμό του ανθρώπου. Οι διπλής ροής επικοινωνίες με τα βάθη του εγκεφάλου κάνουν δυνατή την αποστολή και την λήψη πληροφοριών από και προς τον εγκέφαλο… Μπορούμε να ξεκινήσουμε, να σταματήσουμε ή να τροποποιήσουμε μία ποικιλία αυτόνομων σωματικών συμπεριφορών και πνευματικών εκφράσεων. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τον καθορισμό και την διατήρηση… συγκεκριμένων συμπεριφορών και πνευματικών λειτουργιών… Καθώς δεν χρησιμοποιούνται μπαταρίες, η ζωή του μεταδότη είναι απεριόριστη. Ενέργεια και πληροφορίες παρέχονται από ραδιοφωνικές συχνότητες.

  Σχόλιο από Κυριάκος Ιωαννίδης | 11/01/2013

 5. καλησπέρα

  ένας φίλος πήγε πριν κάνα μήνα σε γάμο στην Κοζάνι ανάμεσα σε Πόντιο και Βλάχα ή το ανάπωδο δεν διευκρινήστηκε…

  Και οι δύο πάντως ήταν αυτού του φυράματος…

  η μ….α δεν ξεχωρίζει πράμα….

  Σχόλιο από AKRAT | 11/01/2013

 6. Φχαριστώ, φίλοι, Αριστεροπόντιοι, που θεωρήσατε το πρόχειρο μου σχολιάκι αυτό δημοσιεύσιμο.

  Το άλλο σχόλιο, του κ. Κοντούλη, μου υπενθύμισε και άλλη μια σημαντική αιτία εμφάνισης του φαινομένου του ναζισμού στην Ελλάδα.

  Είναι ακριβώς αυτή η επιδημία συνωμοσιολογίας , αυτός ο εντελώς παρανοϊκός τρόπος να βλέπει κανείς τα πράγματα, αυτή η πρόχειρη, άκριτη,εύπιστη τρέλα μεγάλου μέρους της κοινωνίας, που πιστεύει οτι, για ότι συμβαίνει, δεν φταίει «κάτι», ένα κοινωνικό φαινόμενο με δομή και εξέλιξη.

  Γι αυτούς φταίνε «κάποιοι», μια παρέα κακών (Εβραίων, ξένων, «τουρκόσπορων») που μας επιβουλεύονται, που θα μας πάρουν τις γυναίκες (ή στην περίπτωση των προσφυγισσών του 22, τους άντρες), ή πιο συνηθισμένο ακόμα και σήμερα, ένας ανθρώπινος χαρακτήρας συγκεκριμένος (και ανύπαρκτος): Ο αριστερός, κουλτουριάρης, ομοφυλόφιλος και …πλούσιος των βορείων προαστείων. Μια παραλλαγή, δηλαδή, του «Εβραίου-μπολσεβίκου-ανήθικου-καπιταλιστή, που έλεγε ο Χίτλερ.

  Μ’ άλλα λόγια, ένα ζήτημα λογικής και θεωρίας, το μετατρέπουν σε γυναικουλίστικο κουτσομπολιό (ποιος φταίει, η Κίτσα, Ρίτσα, Σούλα) και καφενόβιας μπουρδολογίας.

  Νομίζω, ότι η Οικονομική κρίση , σπρώχνει με το ζόρι στη σκηνή της ιστορίας ανθρώπους, που μέχρι τώρα δεν είχαν σκεφτεί πολιτικά και τους αναγκάζει να ψάξουν για τις αιτίες των προβλημάτων τους. Αυτοί όλοι, θα προσπαθήσουν να λύσουν πολύπλοκα προβλήματα με απλούς τρόπους.Τα πολύπλοκα προβλήματα όμως χρειάζονται και πολύπλοκες μεθόδους-ακόμα κι αν καταλήγουν σε κάποια απλά συμπεράσματα.

  Και φυσικά, όλα αυτά τα ημι- και αντι- επιστημονικά και νεο-εποχικά, στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο, ήταν ο προπομπός του 3ου Ράιχ και του Χίτλερ, που εκτός από κακός ήταν και κάτι χειρότερο και πιο επικίνδυνο: Για δέσιμο.

  Οι διάφοροι Κασιδιάρηδες και Μιχαλολιάκοι ,πέρα από τη σκατοψυχία τους είναι και μουρλοί και καταστροφικοί, όπως ο μέντοράς τους, ο Αδόλφος. Δεν το ‘χουν σε τίποτα να πάνε- μόνοι τους- να πάρουν την Πόλη.Και τον Πόντο.Γιατί, όπως λέει κι Φράγκος,εκεί είναι όλοι κρυφορωμιοί και περιμένουν πως και πως, να ρθει ο Παππάς κι ο Καιάδας να τους ελευθερώσουν.

  Οπότε, ναι,τότε ίσως κινδυνέψει κι Θράκη.

  Σχόλιο από Σταύρος | 12/01/2013

 7. Aaaaax Σταύρο!Τι μου θύμισες τώρα: το «διδακτορικό» (sic,sic,sic) του Φράγκου!!!!!!!!!!! Καλό ως συλλογή υλικού από πλήθος πηγών, απαράδεκτο όμως ως προς την επεξεργασία και τα συμπεράσματα.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/01/2013

 8. […] Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο “Πόντος και Αριστερά“ […]

  Πίνγκμπακ από Πάμε σαν άλλοτε « Herr K. | 17/01/2013

 9. Mια ενδιαφέρουσα συζήτηση με αφορμή το κείμενο του Σταύρου γίνεται στου Ηerr-Κ:

  http://herrkstories.wordpress.com/2013/01/17/poiosemfylios/

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/01/2013

 10. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να διαδοθούν πανεπειγόντως σε ΟΣΟ το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, οι αποδείξεις για τα τεράσια ψεύδη της Χ.Α.

  Φίλοι Πόντιοι δείτε αυτή τη σάτιρα (σε νέα έκδοση 2.0) και… διαδώστε τη.

  Επιτρέπεται και να ξανα-ανεβεί σε άλλο κανάλι YouTube (όπως το έκανε ήδη ένας σύντροφος, του καναλιού gbloopers).

  Η Χρυσή Αυγή είχε σαν ύμνο της τον… εθνικό ύμνο των Γερμανών ναζί (1933-1945)

  Σχόλιο από Omadeon | 29/01/2013

 11. […] Αιτίες εμφάνισης του νεοναζισμού στην Ελλάδα -απόσπασμα: […]

  Πίνγκμπακ από Satire of German Nazi National Anthem (re-used by Greek Nazis) ‘Ορθό το Λάβαρο’ v2.0 « OMADEON | 29/01/2013

 12. Γερμανοί νεοναζί στο ελληνικό Κοινοβούλιο
  Φιλοξενούμενοι στη χώρα μας της Χρυσής Αυγής, γράφει η εφημερίδα «Berliner Zeitung»

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2013 19:47 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08/02/2013 21:01

  Οι Γερμανοί νεοναζιστές, αφού αμαύρωσαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την παρουσία τους, κατόπιν πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής, έβγαλαν και αναμνηστική φωτογραφία με τον αρχηγό της τελευταίας Μιχαλολιάκο.

  Γερμανοί ναζιστές αμαύρωσαν τον χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου σχεδόν 70 χρόνια μετά την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων των ναζί από την Ελλάδα. Και το έκαναν με πρόσκληση της Χρυσής Αυγής. Η «γερμανική εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση» -όπως η ίδια αυτοπροσδιορίζεται FNS, βρέθηκε μέσω αντιπροσωπείας στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα… Ιμια και με την «ευκαιρία» αποδέχτηκε πρόσκληση της Χρυσής Αυγής και βρέθηκε τόσο στο Κοινοβολιο, όσο και στα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης όπου συναντήθηκε με γνωστούς βουλευτές της.

  Κι αν η Χρυσή Αυγή προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύβει τις ναζιστικές αναφορές της και δεν δημοσιοποίησε τίποτα για τη συνάντηση με τους Γερμανούς ναζιστές ομοϊδεάτες της, οι τελευταίοι μάλλον ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι συναντήθηκαν μαζί της, δημοσίευσαν πλήθος φωτογραφιών και στοιχείων για τις επαφές τους με την «αδερφή οργανωση

  Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Berliner Zeitung» και μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ με τίτλο «Φιλοξενούμενοι της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα Γερμανοί νεοναζί» σημειώνει:

  Ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν (CSU) προειδοποίησε για τον κίνδυνο διασύνδεσης μεταξύ ελλήνων και γερμανών ακροδεξιών. “Παρακολουθούμε με προσοχή τις διασυνδέσεις μεταξύ ελληνικών και βαυαρικών ακροδεξιών στοιχείων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο”, δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Χέρμαν.

  Εκπρόσωπος της βαυαρικής υπηρεσίας για την προστασία του Συντάγματος (σ.σ.: η ομοσπονδιακή μυστική αστυνομία) δήλωσε επίσης στην εφημερίδα: “Το κόμμα (η Χρυσή Αυγή) έχει επαφές με βαυαρούς Νεοναζί. Οι επαφές καλλιεργούνται μέσω ακροδεξιών εκδηλώσεων στο εξωτερικό”».

  Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, κύρια πρόσωπα, από γερμανικής πλευράς, είναι οι Ματίας Φίσερ και ο Σεμπάστιαν Σμάους. O Φίσερ ηγείται του μεγαλύτερου νεοναζιστικού δικτύου της Βαυαρίας. Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας προστασίας του Συντάγματος, ομάδα της Χρυσής Αυγής συναντήθηκε το Νοέμβριο του 2012 στην περιοχή Νυρεμβέργης/ Φούρτ με Βαυαρούς ακροδεξιούς. Μόλις την περασμένη Τετάρτη, το νεοναζιστικό δίκτυο Freies Netz Süd, του οποίου επικεφαλής είναι ο Φίσερ, ανήρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες με ακτιβιστές του δικτύου και με τον Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

  Και πάλι σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, υπάρχουν κι άλλες διασυνδέσεις ελλήνων και βαυαρών Νεοναζί, στοιχεία για τις οποίες, ωστόσο, δεν επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα.

  Το ρεπορτάζ καταλήγει επισημαίνοντας ότι στις προθέσεις της Χρυσής Αυγής είναι να δημιουργήσει πυρήνες σε όλες τις χώρες που ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων, ενώ σημειώνει ότι πρόσφατα η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας καταδίκασε με ανακοίνωσή της την ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=497360

  Σχόλιο από Μιχ | 10/02/2013

 13. «Έφυγε» από τη ζωή ο τελευταίος Κρητικός επιζών του Νταχάου

  «Έσβησε» στα 95 του χρόνια έχοντας βγει ζωντανός μέσα από το Νταχάου, έχοντας δει να μπαίνουν σε θαλάμους αερίων ανθρώπινες ψυχές και να βγαίνουν σωροί από νεκρές σάρκες.

  Ο Δημόκριτος Παυλάκης ήταν από τους λίγους Έλληνες που επιβίωσε μέσα σε ένα από τα σκληρότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, στο Νταχάου, όπου έμεινε όλη τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής την ώρα που στους Αγίους Δέκα της Μεσαράς οι δικοί του τον πενθούσαν, του έκαναν κηδεία και μνημόσυνα. Η μάνα του φορούσε μαύρα και συγγενείς και φίλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως χάθηκε έτσι στα Αλβανικά σύνορα όταν οι Γερμανοί έμπαιναν στην Ελλάδα…

  Και όμως εκείνος ζούσε , ζωντανός –νεκρός, βιώνοντας όλη εκείνη τη φρίκη του πολέμου που σήμερα εμείς διαβάζουμε στα βιβλία και κάποιοι άλλοι έχουν ακόμα- ακόμα και το θράσος να αμφισβητούν. Αυτός ο άνθρωπος έφυγε από τη ζωή το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε και η κηδεία του είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο του χωριού του, στους Αγίους Δέκα του δήμου Γόρτυνας.

  Ο Δήμος Παυλάκης ήταν ένας από τους 13 συνολικά κρητικούς που κατάφεραν να επιστρέψουν στο νησί από τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να διασχίσει σχεδόν με τα πόδια την Ευρώπη για να γυρίσει στον τόπο του και να φιλήσει το χώμα της γενέθλιας γης. Ήταν εκείνος που επέστρεψε στο χωριό του από τη χώρα των Νεκρών και όλοι τότε τον υποδέχτηκαν με τιμές ήρωα και με μια χαρά που κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να περιγράψει.

  Το Prismanews.gr βρήκε και μίλησε με την κόρη του κα. Μαρίκα Παυλάκη που μέσα από βαθύ πένθος μας διηγήθηκε εν τάχει πως ο πατέρας της έπεσε στα χέρια των Γερμανών το 1940.

  «Δεν έσβησε ποτέ η φρίκη του Νταχάου»

  «Τον έπιασαν αρχικά οι Ιταλοί, όταν οι Γερμανοί έμπαιναν στην Ελλάδα. Έτσι κατέληξε στο Νταχάου. Ήμασταν μικρά ακόμα και μας έλεγε αυτές τις ιστορίες ξανά και ξανά. Έζησε εκεί μέσα μέχρι που τελείωσε ο πόλεμος. Μας έλεγε πως έπαιρναν από δίπλα του ανθρώπους για τους θαλάμους αερίων, μας έλεγε πως είδε πάνω στραμένες κάνες όπλων επειδή κάποτε θέλησε να δώσει λίγο νερό σε ένα Ρώσο που βασάνιζαν….Μας έλεγε για τις ηλεκτρικές καρέκλες, για τους Εβραίους, για ένα ρολόι που προσπάθησε να κρύψει μέσα μια πλάκα σαπούνι για να το φέρει στην αδερφή του αλλά δεν τα κατάφερε…

  Ήμασταν παιδιά και θυμόμαστε τις φωνές και τα κραυγές του μέσα στον ύπνο του. Έκλαιγε με τον Εθνικό Ύμνο. Ήταν τόσο γλυκός και τρυφερός, τόσο βασανισμένος. Αυτά που έζησε εκεί μέσα τον σημάδεψαν μια ζωή. Ποτέ δεν ξέχασε!

  Ποτέ δεν τα έσβησε από τη μνήμη του. Συνέχεια μιλούσε για αυτά, συνέχεια έλεγε ιστορίες και έκανε περιγραφές. Περιγραφές απίστευτες. Εδώ τον είχαν όλοι για νεκρό. Η μάνα του τον πενθούσε. Φορούσε μαύρα, έκανε μνημόσυνα ενώ εκείνος ζούσε και δεν μπορούσε να ενημερώσει κανένα, γιατί δεν επιτρεπόταν από τους κανονισμούς του στρατοπέδου. Όταν κάποτε γύρισε στο χωριό του, του έκαναν υποδοχή ήρωα, γιατί ήταν ήρωας, ένας άνθρωπος που δεν πήρε ποτέ τίποτα από την πατρίδα. Τότε ήταν που τον είδε η μάνα μου, εκείνη ήταν 10 χρονό κοριτσάκι όταν στους Αγίους Δέκα υποδέχτηκαν τον ήρωα…»

  Το νο. 52000 και ο τύφος

  Πως όμως επέστρεψε ο Δήμος Παυλάκης στους Αγίους Δέκα; Η επιστροφή του στο χωριό ήταν επεισοδιακή. Ο άνθρωπος που έζησε τη φρίκη των Ναζί από πρώτο χέρι ήταν στοιβαγμένος μέσα σε ένα τρένο όταν ο πόλεμος έλαβε τέλος. «Εκεί, στη μέση του πουθενά οι Γερμανοί άφησαν τα τρένα με τους στοιβαγμένους σαν ζώα ανθρώπους, κλειδαμπαρωμένους, πεινασμένους και ετοιμοθάνατους και έφυγαν» μας διηγήθηκε η κόρη του επιζώντα του Νταχάου με το νούμερο 52000.

  «Το τρένο είχε μπει στην Τσεχία. Τους άνοιξαν της πόρτες οι Τσέχοι και ξεχύθηκαν ποτάμι οι κρατούμενοι στον Ναζί στα χωράφια. Ο πατέρας μου ήταν πολύ άρρωστος τότε. Είχε τύφο. Βρέθηκε στην αυλή ενός Τσέχου που τον περιέθαλψε. Τον φρόντιζε και τον ταΐζε με το κουταλάκι πάνω στα άχυρα μέχρι που συνήλθε. Στη συνέχεια έφυγε από κει πήγε με τα πόδια στα Βουλγαρικά σύνορα, και αφού πέρασε ζωντανός , κατέβηκε Θεσσαλονίκη και από εκεί με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Κρήτη.»

  «Οι ναζιστές μπήκαν στη Βουλή;»

  Μετά την επιστροφή του στην πατρίδα ο Δήμος Παυλάκης παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Μαρίκα. Απέκτησε και δύο εγγονές. Εργαζόταν όλα τα χρόνια ως ταχυδρόμος και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ευρύτερη περιοχή ενώ τα τελευταία χρόνια είχε φύγει και ζούσε κοντά στα παιδιά του στην Αθήνα. Μία εβδομάδα πριν, στις εκλογές τις 6ης Μαΐου ο Δήμος Παυλάκης, όπως μας είπε η κόρη του , δεν πήγε να ψηφίσει. «Δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση με τα πολιτικά. Δε συμπαθούσε καθόλου όμως τους Γερμανούς και αυτό το ξέραμε όλοι. Όταν όμως έμαθε το εκλογικό αποτέλεσμα, τρελάθηκε. Οι ναζιστές που μου έφαγαν τη ζωή, τώρα μπήκαν και στη Βουλή μας. Θα τρελαθώ, μας έλεγε μας στο σπίτι. Δεν το πιστεύω μας φώναζε. Στενοχωρήθηκε πάρα πολύ και δεν ήθελε να το πιστέψει.» είπε η κόρη του στο prismanews.gr.

  Για το Δήμο Παυλάκη είχε γίνει κάποτε ένα αφιέρωμα στην κρατική τηλεόραση. Τα παιδιά του μας το ανέφεραν και μας είχαν πει ότι ο πατέρας τους είχε πει κάποια πράγματα τότε συγκλονιστικά. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Η κηδεία του Δήμου Παυλάκη είναι σήμερα στις 5 στο νεκροταφείο των Αγίων Δέκα του δήμου Γόρτυνας.

  Πηγή:Της Κατερίνας Μηναδάκη / prismanews.gr

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/126667

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 10/02/2013

 14. Τι σχέση έχει αυτό, με την ίδια λογική μπορούν να γραφούν για την περίοδο του Στάλιν και για τους Αμερικανούς για το Γκουαντανάμο. Το πρόβλημα δεν είναι η δεξιά ή αριστερά ή δημοκρατία, το πρόβλημα είναι οι αφορμές και τα αίτια και οι ισορροπίες. Αν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτά ακολουθεί η αναγέννηση από την τέφρα, δηλαδή ζούγκλα. Οι αγώνες για ζωή, τροφή, διαιώνιση, συμφέρον, διάκριση κλπ δεν πρόκειται να σταματήσουν, εμείς πρέπει να επιλέξουμε τις χρυσές λύσεις όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

  Σχόλιο από Κυριάκος | 11/02/2013

 15. http://roides.wordpress.com/2013/02/11/11feb13/#comment-59959

  Σχόλιο από Αρχειοφύλακς | 06/03/2013

 16. […] -Αιτίες εμφάνισης του νεοναζισμού στην Ελλάδα […]

  Πίνγκμπακ από Bye bye «Χρυσή Αυγή»! « Πόντος και Αριστερά | 06/10/2020


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: