Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Η Πάντειος και οι 200 (;) μαλάκες «αντεξουσιαστές»….

Επανάσταση ;  Ναι! Αλλά για ποιόν;

[Από τον Χαμί Νατζάφι στους άτυχους (σοβιετο) Πόντιους]

Ποιός δεν θυμάται το 15χρονο αφγανόπουλο, που έπεσε θύμα του αυτονομαζόμενου «Επαναστατικού Αγώνα» και του ανορθολογισμού κάποιων αυτοχρισμένων επαναστατών, τάχα υποστηρικτών τόσο των μεταναστών όσο και των προλετάριων. Μόνο που τα πραγματικά τους θύματα έως τώρα ήταν ένα 15χρονο αφγανόπουλο, οι τρεις της Marfin και μια ομάδα Ποντίων προλετάριων, προσφύγων από το Καζαχστάν.

Την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, κάποιοι Πόντιοι πρόφυγες από την τ. ΕΣΣΔ τιμούσαν τα 40ήμερα ενός αγαπημένου προσώπου που είχαν χάσει. Έκλειναν τον κύκλο του 40ήμερου θρήνου  με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν να κάνουν, μ’ ένα μνημόσυνο. Ο χώρος της δεξίωσης ήταν κοντά στη Πάντειο, σε μια ποντιακή ταβέρνα και αυτοί έτυχε λόγω του  πένθους να φορούν όλοι μαύρα, άντρες, γυναίκες, παιδιά…

Βρέθηκαν όμως σε λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Όπως ακριβώς οι δολοφονημένοι της Μαρφίν και o  Χαμί Νατζάφι

Στην Πάντειο γινόταν μια εκδήλωση για τον Επαναστατικό Αγώνα. Κάποια στιγμή, κάποιοι ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες ότι κάπου έξω Χρυσαυγίτες δέρνουν μικρεμπόρους μετανάστες. Και μιας και οι υποστηρικτές του «Επαναστατικού Αγώνα» θεωρούν τον εαυτό τους ως υποστηρικτή του προλεταριάτου και αναγνωρίζουν ως τέτοιο το παραβατικό μικρεμπόριο, εφόρμησαν να «την πέσουν» στους Χρυσαυγίτες. Μόνο που οι Χρυσαυγίτες είχαν γίνει καπνός απ’ την περιοχή…  Κι οι μόνοι μαυροφορεμένοι στον περίγυρο της Παντείου ήταν  οι άτυχοι οι Πόντιοι από την πρώην ΕΣΣΔ.

Η αμάθεια, ο φανατισμός, η στερεοτυπική σκέψη, ο τσαμπουκάς, το νταβατζιλίκι και  η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής έκαναν έξαφνα την εμφάνισή τους, στο πρόσωπο των αγανακτισμένων «αντεξουσιαστών» που αναζητούσαν «χρυσαυγίτες».  Ο κάθε άνθρωπος με τα μαύρα για αυτούς τους ημίτυφλους ήταν και ένας χρυσαυγίτης.

Φορώντας κράνη και κρατώντας στυλιάρια , επιτέθηκαν με μανία στους ανυποψίαστους ανθρώπους, στέλνοντας τρεις στο νοσοκομείο.

Πέτυχαν διάνα τους στόχους τους -έστω και ανάποδα-  εάν ήθελαν αυτό, που μια προκήρυξη κάποιων απ’ αυτούς έλεγε παλιότερα: «Το στρατηγικής ση­μασίας ζήτημα για εμάς είναι το πώς με τις ενέργειές μας θα διαρρήξουμε τις κοινωνικές σχέσεις που συντηρούν αυτό τον κόσμο. «

Η  ανάποδη σκέψη, ο μιλιταρισμός στα κείμενα και τα μυαλά διαφόρων που υποδύονται τους αυθεντικούς  εκπροσώπους των προλετάριων, αλλά αδυνατούν να διακρίνουν τον αληθινό προλετάριο, ήταν εκεί εκείνη τη στιγμή!!!

Οι χαζο-τραμπούκοι  που έπαιζαν τους αλληλέγγυους, έστειλαν τρεις βαριά τραυματισμένους στο νοσοκομείο..

Στη συνέχεια, η πατάτα καλύφτηκε με την εξαπάτηση, γιατί έγινε προσπάθεια να φορτωθεί η επίθεση στους άφαντους Χρυσαυγίτες.

Έτσι λοιπόν οι συγκεκριμένοι Πόντιοι από την τ. ΕΣΣΔ, θύματα κάποτε των εθνικισμών που σάρωσαν την Εγγύς Ανατολή:
που βρέθηκαν στη Σοβιετική Ένωση, όπου γεύτηκαν τη βία του σταλινισμού και μεταφέρθηκαν ως δουλοπάροικοι στην Κεντρική Ασία,
που περιφρονήθηκαν στη «μητέρα-πατρίδα» από κράτος και κοινωνία,
στο τέλος υπέστησαν τη βία που παρήγαγε ο ανορθολογισμός, ο φανατισμός και η ημιμάθεια απ’ τους αυτοχρισμένους ως «επαναστατικός χώρος»…

Δεν ξέρουμε αν η έλλειψη αυτοκριτικής και δημόσιας έκφρασης συγγνώμης από τους υπεύθυνους και τους αρχηγούς  οφείλεται στην περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής και στην αποδοχή της ύπαρξης «παράπλευρων απωλειών». Δεν γνωρίζουμε εάν τους καλύπτει η παρακάτω κυνική, αντι-ουμανιστική και απάνθρωπη παλιότερη τοποθέτηση κάποιων (εκ των Πυρήνων). Τοποθέτηση που βρίσκεται στον πυρήνα κάθε σταλινικής και πολ-ποτικής πρακτικής:

«..Η αποπνικτική ατμόσφαιρα της σπαρακτικής υποκρισίας της προπαγάνδας και ο φθαρμένος ηθικοπλαστικός ανθρωπισμός των κασσάνδρων του ριζοσπαστικού κινήματος, μας αναγκάζουν να τοποθετηθούμε δημόσια για τα γεγονότα….  Ο  επαναστατικός μηδενισμός που εκφράζουμε προϋποθέτει μια άρτια σκέψη και πράξη που κτίζεται μακριά ……  και από υποκριτικές θρηνωδίες που αναζητούν ενόχους για να αποδώσουν το φταίξιμο, ρητορεύοντας από τη θέση του αλάνθαστου και ανθρωπιστή επαναστάτη.…»

Οι διάδοχοί της οργάνωσης, κάποιοι από τους οποίους πιθανότατα θα βρέθηκαν στο μπλοκ που επιτέθηκε με άγριο, ρατσιστικό τρόπο κατά των άτυχων Ποντίων είχαν καταγγείλει την έλλειψη συνείδησης και είχαν  γράψει για την ατολμία των υπεύθυνων για τη δολοφονία του 15χρονου αφγανού: «Η ανά­ληψη ευθύνης σε μία τέτοια περίπτω­ση δεν είναι εξιλέωση. Είναι για τον επαναστάτη η υπεράσπιση του εαυ­τού του και της ιστορίας του, είναι για να αντιτάξει το ήθος και την αυτοκρι­τική του απέναντι στις «παράπλευρες απώλειες» του εχθρού. Είναι για να μην αφήσει εκτεθειμένο τον αγώνα στη διαστρέβλωση και την συκοφα­ντία».

Μήπως τα ίδια ισχύουν σήμερα και γι αυτούς;

Ή κάποιοι πρέπει να τους ανταπαντήσουν με τον τρόπο της επιβίωσης που οι συμπατριώτες μας αυτοί  έμαθαν στη σκληρή ζωή στη  μακρυνή Κεντρική Ασία, ότι δηλαδή στη βία απαντάς με βία.

.

Με δυο λόγια: Ζητήστε δημόσια συγγνώμη ρε Μαλάκες

————————————————————————————————————————-

και βέβαια οι μνήμες και οι ταυτότητες εξακολουθούν να υπάρχουν ακολουθώντας τις δικές τους ιδιαίτερες διαδρομές
μέχρι και το Α του α/κ χώρου με δύο λύρες και ένα δοξάρι το έφτιαξαν…..
(φωτογραφία Μιχάλης Πισκιούλης)
http://rioter.info/2012/05/13/efeteio/

23/06/2012 - Posted by | -παράνοια, -Ανόητοι, -Αναρχία, -Ιδεολογικά, -Κίνημα, -Μετανάστευση, -Νεοελληνικά, -αντιφασιστικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Αντιρατσιστικά, Αναρχικοί, Καύκασος

17 Σχόλια »

 1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  Σχόλιο από ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ | 23/06/2012

 2. όταν το διάβασα στεναχωρέθηκα αλλά με έπιασαν τα γέλια… θυμάμαι εκεί στη δεκαετία του 80 ήταν μια μεγάλη πορεία των αντιεξουσιαστών… μια κοπέλα πούλαγε ένα έντυπο. το αγοράζω και πιάνω κουβέντα πάνω στις απόψεις τους… Η κοπέλα μου λέει «μισό φίλε να φωνάξω κάποιον που ξέρει…» έμεινα βλαξ….

  πριν μια βδομάδα μου διηγήθηκε αναρχικός και αντιφασίστας κάτι χαρακτηριστικό. σε συναυλία στα πατήσια την ώρα που έγινε διάλλειμα ένας …. ανοικτομάτης …. φωνάζει «αυτός είναι χρυσαυγίτης» και την πέφτουν σε ένα παλληκάρι άσχετο που γούσταρε τις ιδέες τους…. τον κάναν μαύρο….

  Ας μιλήσουμε όμως ΣΟΒΑΡΑ

  είναι τα προεόρτια …. στην κοινωνία ο εθνικισμός και ο ναζισμός ρίζωσαν… τα σπέρματα του αγώνα τάξης εναντίον τάξης εκφράζονται από τις κινήσεις των αναρχικών. ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΙΟ… αυτά μπορεί να μας εκνευρίζουν αλλά δείχνουν το μέλλον ….

  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ. ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ…. ΟΙ ΜΑΖΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ…. ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

  αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα πάνε καλά…. το σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα έχει το ρημάδι Ή…… το Ή με τόνο……

  Σχόλιο από λαμποργκίνι | 23/06/2012

 3. Δεν ξέρω τι από όλα όσα καταγγέλονται αληθεύει, δέχομαι ότι αληθεύουν όλα, οπότε να φωνάξω κι εγώ μαζί σας ενάντια στους λεγόμενους “αντιεξουσιαστές”, αλλά αυτό το περιστατικό να συνδέεται με τρόπο ανιστόρητο και άκομψο με τις δήθεν σταλινικές διώξεις (προφανώς μιλάτε για πρίν καμιά 60αριά χρόνια), ΠΑΕΙ ΠΟΛΎ !

  Αυτό που καταγγέλετε, το κάνετε τελικά οι ίδιοι !

  Άλλος σας φταίει, άλλον χτυπάτε !

  Ο αντικομμουνισμός παιδιά, είναι πολύ κακός σύμβουλος !

  Έτσι, όσο δίκο κι αν έχει η καταγγελία σας, το χάνει !

  Σκεφτείτο το !

  Σχόλιο από faros | 23/06/2012

 4. Σχόλιο από Πόντιος | 23/06/2012

 5. Εφιστώ την προσοχή σε όλους τους φίλους
  όσον αφορά το φαιόκοκκινο μέτωπο.
  Οπως π.χ οι ναζιστές του Μαύρου Κρίνου
  που ενίοτε παρουσιάζονται σαν αριστεροί, αναρχικοί κλπ.
  Ο νοών νοείτω.

  Πόντος και Αριστερά,
  θα ήταν χρήσιμη μια ανάρτηση σχετική με το θέμα που θίγω,
  όσο γίνεται πιο αναλυτικά.

  Είναι δύσκολοι οι καιροί
  και εμείς οι παλαιότεροι οφείλουμε(!) να ενημερώσουμε τους νεώτερους

  Σχόλιο από Ξένος | 24/06/2012

 6. τον πιτσιρικα τoν 15 χρονο πακιστανο οι μυστικες υπηρεσιες τον εφαγαν τον εα τον ειχαν συλαβει ηδη μεσα στο ψεμα ειστε

  Σχόλιο από τακις | 24/06/2012

 7. ΜΗΠΩΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΣΟΜΟΙΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ 2 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

  Σχόλιο από μητσος | 24/06/2012

 8. Εμείς φίλε μου βασιστήκαμε στην ανακοίνωση κάποιων συντρόφων τους πουευθεώς τους ενοχοποιούσαν για το τραγικό γεγονός και έγραφαν κατηγορώντας του ςγια δειλία και έλλειψη συνείδησης : «Η ανά­ληψη ευθύνης σε μία τέτοια περίπτω­ση δεν είναι εξιλέωση. Είναι για τον επαναστάτη η υπεράσπιση του εαυ­τού του και της ιστορίας του, είναι για να αντιτάξει το ήθος και την αυτοκρι­τική του απέναντι στις “παράπλευρες απώλειες” του εχθρού. Είναι για να μην αφήσει εκτεθειμένο τον αγώνα στη διαστρέβλωση και την συκοφα­ντία».

  Εάν θεωρείς η προκήρυξη αυτή και η ομάδα που την έβγαλε είναι μούφα, κατάγγειλε αυτούς.

  Πάντως, με βάση την προσέγγισή σου, τα λάθη και οι μαλακίες δεν ταιριάζουν στους επαναστάτες.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/06/2012

 9. 09-06-12

  Δύο άκρα με κοινό σημείο αναφοράς τη βία

  «Το αντάρτικο πόλης, το κυνήγι του μετανάστη, ένα ποντιακό μνημόσυνο και πολύ ξύλο»: θα μπορούσε να είναι τίτλος κινηματογραφικής κωμωδίας. Ομως, είναι η συνοπτική περιγραφή ενός ακόμη εξαιρετικά βίαιου περιστατικού, από αυτά που έχουν γίνει καθημερινότητα πια. Ενός περιστατικού που γλαφυρά απεικονίζει την απειλή που συνιστά για την ελληνική κοινωνία η ενίσχυση των άκρων, απειλή για τον πυρήνα του δημοκρατικού κεκτημένου, αλλά και απειλή για την ζωή και την ασφάλεια όσων τύχει να βρεθούν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και να θεωρηθούν -για οποιονδήποτε λόγο- ύποπτοι από τις ομάδες που αναλαμβάνουν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να πραγματώσουν, διά της βίας, το δικό τους όραμα για την Ελλάδα του αύριο.

  Τα γεγονότα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μέσα στο πανεπιστήμιο, μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ύποπτοι για τρομοκρατική δράση (Μπριγκίτε Ασντονκ – RAF, Αντρέας Φόγκελ – 2 Ιούνη, Σασουά Μπερτράντ – CCC, Χρήστος Τσιγαρίδας – ΕΛΑ, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης – Επαναστατικός Αγώνας) συμμετείχαν ως ομιλητές στην πρώτη ημέρα διημερίδας με θέμα τα ένοπλα κινήματα στην Ευρώπη και την προοπτική του (ένοπλου;) αγώνα σήμερα, με κοινό προερχόμενο κυρίως από τον ακροαριστερό, αντιεξουσιαστικό χώρο. Ως «συνέδριο για ευρωπαϊκά και κοινωνικά θέματα» περιέγραψε την εκδήλωση για τις προοπτικές της τρομοκρατίας, μέλος των διδασκόντων του Πανεπιστημίου, που ρωτήθηκε για το περιστατικό, το οποίο προσπάθησε να υποβαθμίσει ως μικροσυμβάν, που δεν αξίζει καν αναφοράς. Η επί χρόνια υποβάθμιση ανάλογων περιστατικών από μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας, η ανοχή και η φιλοξενία, εντός πανεπιστημιακών χώρων, εκδηλώσεων προώθησης της βίας, η σκόπιμη κακοποίηση της έννοιας του ασύλου, είναι, αναμφίβολα, από τους παράγοντες συντήρησης και ενίσχυσης των άκρων.

  Εξω από το Πάντειο, σε υπόγεια διάβαση της Συγγρού, ανέλαβε δράση ομάδα του άλλου άκρου. Ακροδεξιοί, στο πλαίσιο της σταυροφορίας τους να «καθαρίσουν» την Ελλάδα, επιτέθηκαν σε μετανάστες μικροπωλητές, όπως συμβαίνει όλο και πιο συχνά τελευταία, καθώς η εκλογική ενίσχυση της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εκλογές εκλαμβάνεται ως επιβράβευση αυτών των επιθέσεων. Τα μαντάτα τού τι γίνεται έξω, δεν άργησαν να φθάσουν στο αμφιθέατρο και να προκαλέσουν άμεση κινητοποίηση των αντιεξουσιαστών για να εκδιώξουν τους ακροδεξιούς από την περιοχή.

  Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά, σε ταβερνάκι πίσω από το Πάντειο, οικογένεια Ελληνοποντίων είχε συγκεντρωθεί για να πενθήσει την απώλεια οικείου τους. Οι εξαγριωμένοι αντιεξουσιαστές, έπειτα από συμπλοκές γύρω από το Πάντειο, έφθασαν μέχρι το ταβερνάκι και βλέποντας συγκεντρωμένους κάποιους μαυροντυμένους, προφανώς, χωρίς να προσέξουν τις μαυροφορούσες, θεώρησαν ότι είχαν εντοπίσει τους φασίστες που αναζητούσαν και επιτέθηκαν εναντίον τους. Οταν κατάλαβαν το λάθος τους, αποχώρησαν. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την περιγραφή γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, «λόγω παρεξήγησης, Ρωσοπόντιοι λούμπεν από παρακείμενο μαγαζί κινήθηκαν απειλητικά προς το αίθριο του Παντείου, όπου γινόταν η εκδήλωση για τον Αγώνα και την Επανάσταση. Δύο σύντροφοι τραυματίστηκαν, αφού οι Ρωσοπόντιοι κουβαλούσαν μαχαίρια και λοστούς, αλλά τελικά απωθήθηκαν από το πλήθος των συντρόφων».

  Πρόσφορο έδαφος

  Το προχθεσινό περιστατικό του Παντείου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων συμπλοκών το τελευταίο διάστημα, που προσδίδουν χαρακτηριστικά βίαιης και αιματηρής βεντέτας στη σύγκρουση των άκρων του πολιτικού φάσματος. Και οι δύο πλευρές δείχνουν να «διαβάζουν» τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας ως δικαίωσή τους και ως ευκαιρία τους να βγουν από το περιθώριο, να πάψουν να είναι άκρα και να κυριαρχήσουν. Οσο η κοινωνία, τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας και οι Αρχές περιορίζονται σε ρόλο θεατή, τους αφήνουν πρόσφορο έδαφος να επεκταθούν. Κοινό όπλο τους, η βία.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_09/06/2012_484922

  Σχόλιο από mr Komma | 24/06/2012

 10. Πόντιους δέρνομε;

  Σχόλιο από man | 24/06/2012

 11. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 29/3 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Την Πέμπτη 29/3 το Στέκι στο Βιολογικό δέχτηκε επίθεση. Πιο συγκεκριμένα την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκε επιχείρηση “σκούπας” μεταναστών στο κέντρο της πόλης κι άπειροι μπάτσοι αστυνόμευαν την περιοχή. Το βράδυ στην πλατεία χημείου στα πανεπιστήμια πραγματοποιούνταν συναυλία αλληλεγγύης από φοιτητές και στο στέκι στο βιολογικό η ομάδα biologica έχει συναυλία με D.I.Y. μπάντες. Λίγο πριν αρχίσει η συναυλία και ενώ ήμασταν λίγος κόσμος, δεχτήκαμε προμελετημένη επίθεση από 30-35 άτομα που φορούσαν κράνη και κρατούσαν λοστούς, πτυσσόμενα, αλυσίδες κτλ, επίσης χρησιμοποίησαν κροτίδες και μια βόμβα μολότοφ. Εκτιμάμε ότι πρωταρχικός τους στόχος δεν ήταν το στέκι (καθώς οι ζημιές ήταν περιορισμένες), αλλά άτομα του στεκιού. Αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσουν στα τυφλά πολύ κόσμο και 3 άτομα της biologica να καταλήξουν στο νοσοκομείο με κατάγματα, μώλωπες και ανοιγμένα κεφάλια. Σύντροφοι έσπευσαν αμέσως για βοήθεια αλλά μηχανές των ΔΙΑΣ τους έκλεισαν λίγο πριν τα πανεπιστήμια κάνοντάς τους εξακριβώσεις, αλλά και αμέσως μετά το συμβάν, όταν κόσμος προσπάθησε να ακολουθήσει τους επιτιθέμενους προς τα ανατολικά εμποδίστηκε από μπλόκο των ΔΙΑΣ.

  Τα άτομα που μας επιτέθηκαν είναι ένα ανησυχητικό μείγμα κόσμου, κυρίως μελών του στεκιού Ναδίρ και του κύκλου τους, που “στρατολογούν” όποιον μπορούν (ιδιαιτέρα νεολαίους που δεν γνωρίζουν ούτε το που/σε ποιον, ούτε το γιατί την πέφτουν) για τις συντονισμένες τους επιθέσεις.

  Άτομα που τον τελευταίο καιρό ζουν μια “αντάρτικη” ζωή, όχι όμως στοχεύοντας στο κράτος και τα σκυλιά του, αλλά απέναντι σε αγωνιζόμενους και αναρχικούς της Θεσσαλονίκης.Είναι αυτοί που επιτίθενται σε χώρους εργασίας αναρχικών, σε συντρόφους που κάνουν αφισοκόλληση και που διαλύουν με βία πάρτυ και συναυλίες εντός των πανεπιστημίων. Εκεί που μπάτσοι, φασίστες, πρυτάνεις και τα τσιράκια τους δεν μπόρεσαν να φτάσουν, το έκαναν αυτοί.

  Πιστεύουμε ότι αυτά τα άτομα κατέστρεψαν σταδιακά τη σχέση με τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Όσο και αν ντύνουν τις ενέργειές τους με πολιτικούς μανδύες δεν θεωρούμε αναρχικούς κάποιους που τρομοκρατούν επανειλημμένα κόσμο σε πάρτυ και συναυλίες, που επιτίθενται σε κατειλημμένα στέκια και όποιον δεν συμφωνεί με τις ιδέες τους τον στέλνουν στο νοσοκομείο.

  Τον τελευταίο καιρό το στέκι στο βιολογικό έχει γίνει στόχος επιθέσεων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών αρκετές φορές, όμως κανένας τραμπουκισμός από πρυτάνεις/κράτος/νταήδες δεν θα καταστείλει τη δράση μας. Δεν είμαστε μόνοι όσο κόσμος έρχεται στις συναυλίες και νιώθει το στέκι δικό του. Μαζί είμαστε δυνατοί.

  Υ.Γ. Όταν πριν 2 χρόνια οι μπουλντόζες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν έξω από τα λυόμενα, τα άτομα της BIOLOGICA με φίλους και συντρόφους ήταν εκεί με τους υπόλοιπους καταληψίες ως το τέλος, υπερασπίζοντας μαζί τους το χώρο.. Όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τώρα το όνομα της street attack πού ήταν άραγε;

  BIOLOGICA

  http://foxesofanarchy.wordpress.com/2012/06/21/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B5%CE%BC%CF%84%CE%B7%CF%83-29/

  Σχόλιο από BIOLOGICA | 24/06/2012

 12. […] -Η Πάντειος και οι 200 (;) μαλάκες “αντεξουσιαστές”…. « Π…. Like this:LikeBe the first to like this. […]

  Πίνγκμπακ από -Η Πάντειος και οι 200 (;) μαλάκες “αντεξουσιαστές”…. « Πόντος και Αριστερά « Karampas's Blog | 26/06/2012


 13. ή αλλιώς
  «μια εποχή στην κόλαση»….

  Σχόλιο από palalos | 27/06/2012

 14. αργησα λιγο να δω την αναρτηση
  αλλα θελω πραγματικα να πω, μιας και ημουν εκει οταν εγινε το σκηνικό, οτι δεν ειναι οπως τα λες τα πραγματα
  οι 40ριδες σωματώδεις ποντιοι, ρωσσοποντιοι δεν εχει σημασία
  εφτασαν μεχρι και τα σκαλια του 1ου οροφου της παντειου ενω η εκδηλωση γινοταν στον 2ο οροφο
  δεν πειραξε κανενας καποιον περαστικο ισα ισα που οι ιδοι οι ανθρωποι εκαναν εισβολή στον χωρο
  και επισης ουτε κρανη ουτε ροπαλα υπηρχαν αργοτερα ηρθαν για καλυτερη περιφρούρηση
  οταν υπαρχει μια τοσο φορτισμένη ατμοσφαιρα για μια εκδηλωση η οποια φιλοξενεί ολους οσους ειχαν ανακοινωθει στην αφισα, τετοιες κινησεις οπως το να μπουν ατομα μεσα στο κτηριο της εκδηλωσεις θεωρηθηκε απειλητική
  για μενα δεν ηταν τυχαίο αυτο που εγινε, και στην αθηνα αλλα και σε αλλες πολεις εχει ξαναγίνει συνεργασία των φασιστών με ρωσσοποντιους ουκ ολίγες φορές, όπως και εγινε στην εκκένωση του εφετείου από τους μετανάστες, μην αγιοποιούμε τους συμπατριώτες μας χωρίς να γνωρίζουμε το ποιων τους, το ότι είναι ποντιοι δεν σημαινει για κανενα λογο ότι ειχαν δικιο όπως και το ότι καποιοι δηλωνουν αναρχικοι δεν σημαινει ότι οι πραξεις τους είναι πάντα σωστες.

  και κατι τελευταίο
  ειλικρινά ντροπη που αναπαράγετε εδω την προπαγάνδα των ΜΜΕ και της αστυνομιας για το συμβάν με το 15χρονο αφγανόπουλο
  ο επαναστατικος αγωνας ουτε εχει αναλάβει ευθηνες για εκεινο το χτυπημα ουτε εχει υπαρξει αποδεικτικο στοιχειο οτι ηταν αυτοι που ειχαν τοποθετήσει τη βομβα

  Σχόλιο από ποντιος aντιεξουσιαστης | 17/07/2012

 15. Χμμμ… Από γνωστό μου Πόντιο ξερω εξακριβωμένη περίπτωση (που τυχαία χρονολογικά συμπίπτει με το παραπάνω συμβάν) κηδείας Ποντίων που συνεπλάκησαν με ΧΑ στην Καλλιθέα. Ο λόγος ήταν ότι κάποιοι Πόντιοι που δεν ήταν μέσα στο σπίτι αλλά απέξω (λόγω χώρου μπαίνανε λίγοι λίγοι) μιλούσαν στην διάλεκτό τους και οι της ΧΑ τους επιτέθηκαν με φράσεις τύπου «να πατε πίσω στην χώρα σας εδώ είναι Ελλάδα και θα μιλάτε Ελληνικά» και τέτοια, με αποτέλεσμά να βγουν και οι υπολοιποι από το σπίτι και να γίνει γλέντι. Και ενώ στο τέλος φτάσανε μέχρι και ασθενοφόρα στο σημείο, όλως περιέργως σε όλο το ίντερνετ δεν υπάρχουν αναφορές. Το παραπάνω γεγονός του «αρθρου» πάντως υπάρχει σε εκατονταδες σημεία και δεκάδες παραλλαγές. Ενδιαφέρον ε;

  Σχόλιο από mineral | 24/07/2012

 16. Οπαδοί του Ολυμπιακού ξυλοκόπησαν μέλη της Greenpeace επειδή τους πέρασαν για Παναθηναϊκούς!

  Posted by komikotragiko on Φεβρουαρίου 19, 2014 in ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ
  epeisodia

  Φωτογραφία αρχείου από παλιά επεισόδια με χούλιγκανς σε ελληνικό γήπεδο

  Σάλο έχει προκαλέσει στο φίλαθλο κοινό μία ακόμη ”παρεξήγηση” που σημειώθηκε εχθές αργά το απόγευμα έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στον Πειραιά. Μετά το πρωτοφανές μπέρδεμα των οπαδών του Ολυμπιακού το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου οπότε και συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ επειδή τους πέρασαν για Παναθηναϊκούς, άλλο ένα ατυχές περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον κύκλο της οπαδικής βίας, με θύματα για ακόμη μία φορά άτομα άσχετα με τον χώρο των οπαδών.

  Το τραγικό συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα να διακομιστούν 5 μέλη της Greenpeace αιμόφυρτα στο νοσοκομείο διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημερωτικής διανομής φυλλαδίων από ακτιβιστές της γνωστής μη κυβερνητικής οργάνωσης, εξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά.

  Ενω η ενημερωτική εξόρμηση των μελών της Greenpeace ήτανε σε εξέλιξη, μια ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού που προφανώς μπέρδεψε τα μέλη της Greenpeace με οπαδούς του Παναθηναϊκού λόγω του πράσινου χρώματος των μπλουζών της οργάνωσης που φοράγανε οι οικολόγοι ακτιβιστές, επιτέθηκε με μανία χρησιμοποιώντας ρόπαλα και λοστούς σε βάρος των άτυχων ακτιβιστών.

  Οι χούλιγκανς του Ολυμπιακού όπως δηλώνει διερχόμενος από το σημείο που ήτανε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας του θλιβερού περιστατικού, όχι απλά δεν γνώριζαν ότι υπάρχει οικολογική οργάνωση με το όνομα Greenpeace, αλλά νόμιζαν πως Greenpeace είναι το όνομα κάποιου νέου συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Πίστευαν δηλαδή ότι επρόκειτο για Παναθηναϊκούς που προπαγανδίζουν το άνοιγμα κάποιου νέου συνδέσμου τους.

  Ο διάλογος μεταξύ ενός επιτιθέμενου οπαδού του Ολυμπιακού και ενός μέλους της Greenpeace κατά τη διάρκεια του ξύλου όπως καταγγέλθηκε από τον αυτόπτη μάρτυρα του συμβάντος είναι σοκαριστικός:

  Οπαδός Ολυμπιακού: Βαζέλες τι κάνετε ρε; Πάτε καλά; Ανοίξατε λαγούμι και έχετε και το θράσος να το προπαγανδίζετε στην περιοχή μας;

  Μέλος Greenpeace: Παρακαλώ. Λάθος κάνετε. Είμαστε μέλη της Greenpeace. Μοιράζουμε ενημερωτικά φυλλάδια για την δράση της οργάνωσης. Θέλετε να σας κάνουμε μια ενημέρωση και σας;

  Οπαδός Ολυμπιακού: Greenpeace; Βαζέλες είστε σίγουρα ρε! Τί οργάνωση και πράσινα άλογα; Αλλάξτε χρώμα αν είστε οργάνωση, που δεν είστε! Θα στο πώ και στην γλώσσα σου κωλοβαζέλα. Θα δανειστώ μία λέξη από το όνομα του λαγουμιού που έφτιαξες (εννοεί Greenpeace). Καμία peace με τον βάζελο. Θα σας δέρνουμε όπου σας πετυχαίνουμε παλιορουφιάνοι και λαγοί.

  ———

  Η αστυνομία δυστυχώς εμφανίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση στο σημείο της συμπλοκής με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία σύλληψη.

  Για το τραγικό περιστατικό έχει διαταχθεί προανάκριση από την Εισαγγελεία Πειραιά και έχει σχηματισθεί δικογραφία κατά αγνώστων δραστών.

  http://komikotragiko.wordpress.com/2014/02/19/%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%AD/

  Σχόλιο από peace με τον βάζελο | 21/02/2014

 17. ………..
  Στις 5.30 π.μ.

  Ηταν η ώρα κατά την οποία σημειώθηκε η επίθεση ομάδας των γνωστών κακοποιών στοιχείων, που λυμαίνονται εδώ και χρόνια τα Εξάρχεια, σε λεωφορείο με επιβάτες στην οδό Στουρνάρη. Τους διέταξαν να κατέβουν για να μην τους κάψουν και ύστερα πέταξαν μια μολότοφ μέσα στo όχημα. Ευτυχώς, ο οδηγός κράτησε την ψυχραιμία του και έσβησε γρήγορα τη φωτιά.

  Είμαι βέβαιος ότι αν είχαμε την ευκαιρία (sic) να γνωρίσουμε τους δράστες, θα τους ακούγαμε να δηλώνουν αναρχικοί που διεξάγουν πόλεμο κατά του κράτους και να υποστηρίζουν ότι η ενέργειά τους ήταν πλήγμα στο σύστημα. Είμαι βέβαιος, επίσης, ότι, ακούγοντάς τους, οι περισσότεροι λογικοί άνθρωποι θα τους θεωρούσαν επικίνδυνα ανισόρροπους παρά επαναστάτες―διότι τι σόι επανάσταση είναι αυτή που στρέφεται εναντίον ανθρώπων οι οποίοι πηγαίνουν στη δουλειά τους με το λεωφορείο στις 5.30 το πρωί;

  Και όμως. Οι αναρχικοί θα είχαν δίκιο αν χαρακτήριζαν την επίθεση πλήγμα στο σύστημα. Στρατηγικό πλήγμα, θα έλεγα μάλιστα, καθώς το μεγαλύτερο και ανυπέρβλητο εμπόδιο για όσους θέλουν να νικήσουν τον καπιταλισμό είναι η επιδίωξη της ατομικής προόδου. Σε τελευταία ανάλυση, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η αποτυχία της Αριστεράς να επιβάλει ένα αμιγώς μαρξιστικό σύστημα διακυβέρνησης έγκειται στο ότι ο Μαρξ (και οι επίγονοί του στη θεωρία) δεν υπολόγισαν πως η χειραφέτηση των εργαζομένων άνοιξε στον καθένα τον δρόμο για το όνειρο της ατομικής προόδου, με αποτέλεσμα να εξασθενήσει η ταξική συνείδηση. Πολύ απλά: την «επιστημονική» θεωρία νίκησε το ψυγείο, το αυτοκίνητο, το καλύτερο σπίτι και τα συναφή. Υπό τη συγκεκριμένη οπτική γωνία, λοιπόν, οι άνθρωποι που μέσω της εργασίας τους προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή τους, για έναν αναρχικό, πρέπει να εκπροσωπούν το σύστημα πολύ περισσότερο από μια διμοιρία αστυνομικών…

  Είναι καλά;

  …………….

  http://www.kathimerini.gr/795456/opinion/epikairothta/politikh/anazhtwntas-toys-180

  Σχόλιο από ΧΧΧ | 11/12/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: