Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Πρωτοβάθμιες οργανώσεις : Η σοβαρή έκφραση του ελλαδικού ποντιακού ελληνισμού

Με αφορμή την εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης Αττικής

Οι Πόντιοι της Ελλάδας αποτελούν μια από πλέον οργανωμένες εθνικοτοπικές ομάδες. Σήμερα υπάρχουν περίπου 550 πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, ενώ διατυπώνονται πολιτικά αιτήματα και υπάρχει μεγάλη παρέμβαση σε κοινωνικές  διαδικασίες  που σχετίζονται με τη γνώση και τη Μνήμη.

Οι σύλλογοι αυτοί είναι ενταγμένοι σε δύο ελλαδικές ομοσπονδίες: την (μάλλον αγρίως) δεξιοφέρνουσα ΠΟΕ με 400 περίπου μέλη-συλλόγους, που απ’ ότι φαίνεται ελέγχεται από την ομάδα που βρίσκεται γύρω από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και την μάλλον πασοκόφιλη ΠΟΠΣ με 150 συλλόγους, που ελέγχεται κυρίως από το Σωματείο Παναγία Σουμελά Θεσσαλονίκης.

Μέσα από μια ιδιαίτερη διαδικασία, η Αθήνα που κάποτε συγκροτούσε τη σημαντικότερη και δημιουργικότερη ελλαδική Ομοσπονδία (ΟΠΣΝΕ) αυτοδιαλύθηκε μέσα στην αυταπάτη ότι μπορεί να δημιουργηθεί πραγματική πανελλαδική ενότητα. Τελικά, μέσα από μια διαδικασία που έχουμε αναλύσει παλιότερα οι ομοσπονδίες κατέληξαν στα χέρια ανάξιων κέντρων, ημιμαθών, κυνικών πολιτικάντηδων, εκμεταλλευτών του ποντιακού λαού. Γι αυτό και ήδη έχουν καταντήσει ξεφτιλισμένα και υποβαθμισμένα κουρέλια, που σέρνονται πίσω από τους πάτρωνές τους….

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είναι ο υγιής πρωτοβάθμιος χώρος.

Σύλλογοι σαν αυτούς της Βέρροιας, του Κιλκίς, της Πρέβεζας, της Δράμας, της Σέρρας, των Σερρών, των «Αργοναυτών-Κομνηνών»,  των Ακριτών του Πόντου (Σταυρούπολη), της Πάτρας, των Χανίων,  των Ιωαννίνων, των Μελισσίων (Αττική), της ΕΠΟΝΑ, της Αγίας Βαρβάρας (Αττική), της Νέας Σμύρνης, της Ελευσίνας, του Ίλιου, του Καματερού, της Αργυρούπολης και των Σουρμένων (Αττική), των Φοιτητών και πάρα πολλών  άλλων,  παράγουν το μοναδικό σοβαρό και (εν πολλοίς) αξιόπιστο έργο….  Πολλές φορές ενάντια στο νταβατζιλίκι και την ανηθικότητα  των δευτεροβαθμίων οργάνων.

Ένας τέτοιος σύλλογος είναι αυτός της Μεταμόρφωσης Αττικής, με πλούσια δράση, δικό του  χώρο, βασισμένος στις δικές του δυνάμεις, χωρίς καμιά εξάρτηση από κανένα, με εξαιρετική απήχηση στον περιβάλλοντα κοινωνικό χώρο.

Ο Σύλλογος αυτός λοιπόν κλείνει τη χρονιά με μια παρουσίαση των πλούσιων δραστηριοτήτων του, των χορευτικών του και θεατρικών τμημάτων.

Η σημερινή μνεία στη δράση αυτού στου συλλόγου είναι από την πλευρά μας ένα αφιέρωμα στους αληθινούς δημιουργούς, στους εργάτες του ποντιακού λαού….

Στην πρόσκληση του συλλόγου διαβάζουμε:

«Ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Εύξεινος Πόντος» σας προσκαλεί στην ετήσια τελική εκδήλωσή του που διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης (κτήμα Δηλαβέρη). ΄Ωρα έναρξης 19.00«

Εμείς από τον Π&Α σας  προτείνουμε την εκδήλωση αυτή.

08/06/2012 - Posted by | -ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, -Λαογραφία, ΠΟΕ

3 Σχόλια »

 1. εμ ναι…

  η διάλυση στα πλατιά…. κάνουν τα στενά να εξαφανίζονται…

  Σχόλιο από λαμποργκίνι | 09/06/2012

 2. Γράφετε:

  «Τελικά, μέσα από μια διαδικασία που έχουμε αναλύσει παλιότερα οι ομοσπονδίες κατέληξαν στα χέρια ανάξιων κέντρων, ημιμαθών, κυνικών πολιτικάντηδων, εκμεταλλευτών του ποντιακού λαού.»

  Νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη γιατί θα έπρεπε στους χαρακτηρισμούς να υπάρχουν και «διπρόσωποι, υποκείμενα που τη μια μέρα φτύνουν και την άλλη γλύφουν εκεί που λίγο πριν έφτυναν, κλεφτρόνια και μπαταχτσήδες με τις ευλογίες του ίδιου του προέδρου…»

  Γιατί δυστυχώς, εκεί μέσα ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ είναι ότι πιο βρωμερό έχει παράγει ετούτος ο χώρος.

  Σχόλιο από Χ.... | 09/06/2012

 3. […] παράταξης στις εκλογές που γίνονται στην ΠΟΕ, μαζί με τον πλεον αποτυχημένο και έκθετο […]

  Πίνγκμπακ από -H Ρεπούση, ο Καλεντερίδης, η Γενοκτονία και η ελληνική απατεωνιά… « Πόντος και Αριστερά | 23/11/2013


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: