Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Μ. Γλέζος: «Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου!»

“Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα.

Και το νόημα της ημέρας είναι αυτό. Οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στο λαό, όπως συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη!”.

Αυτό δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας λίγο μετά τις 12.30 σε τηλεοπτικό σταθμό, δίνοντας τη πραγματική διάσταση των γεγονότων.

Μπράβο Μανώλη!

.
.
..
.
.
Ακούστε όλα όσα δήλωσε για τις παρεμβάσεις του κόσμου και ειδικά της Θεσσαλονίκης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς:
[Ηχητικό ] 
.
.
Ac2j1FfCMAE9gHO
Advertisements

28/10/2011 - Posted by | -Αντίσταση, -Πολιτική

13 Σχόλια »

 1. τα κατά Αστέριον γομάρια δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Ο Πρόεδρος αν είχε έστω και λίγο τσίπα έπρεπε να παραιτηθεί. Πόσο πιο καθαρά μπορούν να του πουν ότι έφτασε «το πλήρωμα του χρόνου». Για τον άλλον φυσικά δεν γίνεται ούτε κουβέντα «χαζό παιδί χαρά γεμάτο».

  Σχόλιο από aris53m | 29/10/2011

 2. Δηλαδή ο κύριος Γλέζος πιστεύει ότι με τους τραμπουκισμούς θα βγούμε από τη κρίση και ότι τιμάμε τους ήρωες του 1940; Η Οικονομική πολιτική του ΓΑΠ είναι πολύ βαριά και σε μεγάλο βαθμό άδικη αλλά έχει εκλεγεί Δημοκρατικά, όσοι έχουν αντιρρήσεις μπορούν να τις εκφράσουν ελεύθερα στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν.

  Σχόλιο από ΙωαννηςΚ (πρώην ioannisK) Γιάννης Καραμήτρος | 29/10/2011

 3. Ο Γλέζος μας εμπνέει εδώ και δεκαετίες. Είναι μακράν το σύμβολο της ελληνικής υπηρηφάνειας και της απαίτησης για κοινωνική δικαιοσύνη.
  Κυρίως όμως είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το μεγαλύτερο λάθος της Αριστεράς είναι η αποστροφή της σε κάθε τι εθνικό. Η ιστορία του Ε.Α.Μ.φέρνει σε δύσκολη θέση τους αριστεριστές και πολλούς αριστερούς…

  Σχόλιο από doctor | 29/10/2011

 4. Αγαπητέ κε Καραμήτρο
  Λέτε : «..
  Δηλαδή ο κύριος Γλέζος πιστεύει ότι με τους τραμπουκισμούς θα βγούμε από τη κρίση και ότι τιμάμε τους ήρωες του 1940;..»
  Κατανοούμε απολύτως ότι τις δυσχέρειες ενημέρωσης που αντιμετωπίζετε εκεί στην αλλοδαπή σχετικά με το τι συμβαίνει στην χώρα μας.
  Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι εχθές σε όλες τις πόλεις της χώρας στήθηκε ένα μεγάλο πανηγύρι αξιοπρέπειας και ελπίδας. Ένα μικρό δείγμα παρατίθεται πιο κάτω.

  Επίσης λέτε : «..όσοι έχουν αντιρρήσεις μπορούν να τις εκφράσουν ελεύθερα στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν..»
  Ξέρετε… το Σύνταγμα της Ελλάδας επιτρέπει ακόμα το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και το δικαίωμα της έκφρασης όποτε ο καθείς επιθυμεί. Και όχι κάθε τετραετία..

  Γράφετε επίσης ότι : «..αλλά έχει εκλεγεί Δημοκρατικά..»
  Ίσως θυμάστε ότι ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε την παρούσα κυβέρνηση ούτε για την ομορφιά του πρωθυπουργού , ούτε για την γοητεία του Πάγκαλου. Εκλέχτηκε με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και θέσεις.
  Τυχαίνει τίποτα από αυτά που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό να μην δεν πράττουν, και τίποτα από αυτά που πράττουν δεν το θέσανε υπ’ όψη του λαού. Δεν ξέρω αν κάτι σας λέει αυτό αλλά είναι προφανές ότι τίθεται θέμα Δημοκρατίας.
  Και όχι μόνο αυτό…Ο ποινικός κώδικας προβλέπει ποινή φυλάκισης για όποιον «..εξαπατά εκλογέα είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα είτε για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνιμα…»
  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/10/2011

 5. Πρώτα από όλα δεν ζω στο εξωτερικό άλλα στην Ελλάδα άρα βλέπω και διαβάζω τα γεγονότα από πρώτη πηγή 🙂

  Αν πράγματι ο ΓΑΠ εξαπάτησε τους ψηφοφόρους είναι κατακριτέος αλλά δεν νομίζω ότι τα έκτροπα είναι η καλύτερη αντίδραση. Δεν είναι δικαιολογία της πλάκας αλλά δεν είναι ο πρώτος πολιτικός/Πρωθυπουργός που το κάνει, όμως είναι ο μόνος που δέχεται τέτοια κριτική και μεγάλο μέρος της είναι ωμές χροντράδες. Έχει κάνει πολλά λάθη και έχω γράψει σχετικά ποστς, για το ακδροδεξιό «καμία ανοχή στην εγκληματικότητα» δεν τον κατηγόρησε κανείς και είναι Σοσιαλιστής…

  Ο Παπούλιας κατηγορήθηκε ότι είναι προδότης όταν πολέμησε τον Φασισμό…

  Σχόλιο από ΙωαννηςΚ (πρώην ioannisK) Γιάννης Καραμήτρος | 30/10/2011

 6. Δυστυχώς δεν άκουσα πολλούς να κατακρίνουν τις άσκοπες σταρτιωτικές παρελάσεις ή ακόμα χείρότερα τις μαθητικές που τις καθιέρωσε ο Μεταξάς, πρέπει να ήταν Δημοκράτης :P, ακόμα χειρότερα θύματα τραμπουκισμού πέφτουν οι αξιόλογοι πολιτικοί. Ο επίορκος Πανίκας πήγε στη παρέλαση και δεν τον πείραξε κανένας, ο κύριος Πολύδωρας ζει και βασιλεύει, η λίστα είναι τεράστια αλλά θα κλείσω με τον κύριο Σαμαρά, τον μοναδικό πολιτικό που έριξε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση και «δικαιώθηκε» μιας και πλέον είναι πρόεδρος της ΝΔ και επίδοξος Πρωθυπουργός 😦

  Σχόλιο από ΙωαννηςΚ (πρώην ioannisK) Γιάννης Καραμήτρος | 30/10/2011

 7. @ 6 Θεωρείται ότι οι μαθητικές παρελάσεις, επινόηση του Φρειδερίκου της Πρωσίας, όταν ήταν υπό διαμόρφωση τα εθνικά κράτη. Στο αποκορύφωμά τους έφτασαν μετά την επικράτηση των μπολσεβίκων και τη δημιουργία της ΕΣΣΔ, όταν οι μαθητές καλούνταν να παρελάσουν για να τιμήσουν διάφορες επετείους, γεννήσεις, θανάτους, ιδρύσεις κ.λπ.

  Σχόλιο από Mατσουκάτες | 30/10/2011

 8. Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/10/2011

 9. http://contogeorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html

  Ο Πρόεδρος της Πολιτείας, πολιτικά συνυπεύθυνος για την ταπείνωση και καταστροφή της χώρας

  Ο Γιώργος Κοντογιώργης στο Κανάλι 10, στις 27 Οκτωβρίου 2011, επισήμανε για μια ακόμη φορά την ευθύνη του πολιτικού προσωπικού για την καταστροφή της χώρας και περιέγραψε τον χαρακτήρα του πολιτικού συστήματος ως δυναστικού στη συμπεριφορά του και «νεκρόφιλου». Γι αυτό και φέρνει στην προεδρία του κράτους πολιτικά νεκρούς, για να τους ελέγχει. Ο Πρόεδρος Παπούλιας έχει σημαντική πολιτική ευθύνη και αρμοδιότητα, την οποία έχει απεκδυθεί. Το αντίθετο είναι απολύτως ψευδές και συνιστά υπεκφυγή. Όφειλε εξ αρχής να είχε συνετίσει την πολιτική τάξη. Εν εναντία περιπτώσει, είχε καθήκον να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, εγκαλώντας την πολιτική τάξη να αλλάξει σελίδα και να πάψει να συμπεριφέρεται ως δυνάστης της κοινωνίας. Ο Πρόεδρος είναι, κατά τούτο, συνυπεύθυνος για την εθνική ταπείνωση και για την καταστροφή που συντελείται σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει πραγματικά συγνώμη και να αλλάξει την πορεία του «πολιτεύεσθαι». Σύσσωμη η πολιτική τάξη οδηγεί τη χώρα στην απόγνωση και η διέξοδος δυστυχώς θα έρθει μόνο μέσα από την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Με ασύμμετρες επιπτώσεις για τη χώρα. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Γ.Κ. προκειμένου να καταδείξει το αδιέξοδο της χώρας, είπε, με δόση υπερβολής, ότι θα ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει μόνο την ημέρα που θα πληροφορηθούμε ότι ένας σημαίνων πολιτικός ανέλαβε την ευθύνη για όλη την πολιτική τάξη και αυτοκτόνησε, πέφτοντας από το ψηλότερο σημείο της σημαίας της Βουλής.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/10/2011

 10. Πότε πήρε άδεια λειτουργείας, και, το Κανάλι 10 για να δικάζει και να καταδικάζει;
  Ας αρχίσουμε από τα βασικές αρχές της Δημοκρατίας και μετά συζητάμε ότι θέλετε 🙂

  Σχόλιο από ΙωαννηςΚ (πρώην ioannisK) Γιάννης Καραμήτρος | 31/10/2011

 11. Ανοικτή Επιστολή προς τον κύριο Πρόεδρο
  Απόστολο Κακλαμάνη

  Με αφορμή την προχθεσινή κριτική επίθεση που ασκήσατε στην βουλή προς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισα να σας στείλω αυτή την επιστολή για να σας διαβιβασω
  τις ανησυχίες μου σχετικά με την οικονομική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί στον Ελλαδικό χώρο. Και με σκοπό να σας επιστήσω την προσοχή σχετικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.
  Κύριε πρόεδρε εσείς που θέλετε να εμφανίζεστε ως θερμός υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ομαλής δημοκρατικής πορείας αυτού του τόπου θα έπρεπε ο ίδιος να καταψηφίσετε το μνημόνιο τις 21ς Ιουλίου, αλλά και το πολυνομοσχέδιο που το ψηφίσατε σύσσωμοι, με μοναδική τιμητική εξαίρεση τη Λούκα Κατσέλη.
  Το πολυνομοσχέδιο αυτό δυστυχώς ανοίγει τον δρόμο για να μειωθούν στο μισό και λιγότερο όλοι οι μισθοί, να γίνουν όλες οι συντάξεις τρία και τέσσερα εκατοστάρικα ώστε μεσω αυτής της κινεζοποίησης του πληθυσμού να αυξηθούν οι όροι κερδοφορίας χρηματιστηριακού κεφαλαίου και επιπροσθέτως να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία στους ξένους. Δυστυχώς το πολυνομοσχέδιο αυτό θα μεταβάλει την χώρα μας σε μια σύγχρονη αποικία του Γαλλο-Γερμανικού άξονα.
  Πιστεύω ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου δεν έχει καμία νομιμότητα από τον λαό για να μας δέσει στο άρμα του Γαλλο-Γερμανικού άξονα και να μας οδηγήσει στην υποτέλεια χωρίς την νωπή έγκριση του λαού.
  Για την κακοδαιμονία αυτού του τόπου επί σειρά ετών καλλιεργήθηκε μια προπαγάνδα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι αυτοί είναι οι υπαίτιοι αυτής της χρεοκοπίας. Κατά συνέπεια η στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων οδήγησε σε ένα πογκρόμ από την κυβέρνηση. Πρώτον με την παράνομη περικοπή και κατάργηση των επιδομάτων τους. Δεύτερον, ο άλλος τρόπος αφαίμαξης, έγινε με την παρακράτηση του τρια τοις εκατό για “ανέργους και για αναξιοπαθούντες” με αναδρομική ισχύ από 1/1/2011, το ίδιο με την επιβολή φόρου μειώνοντας το αφορολόγητου εισοδημα.
  Δεν αρκούσε μόνον αυτό έπονται και άλλες κρατήσεις από την ΔΕΗ και το μπιλετάκι από την εφορία, αύξηση του ΦΠΑ 13% και 23% και το περιβόητο “ενιαίο μισθολόγιο” που θα χάσουμε αλλά 600 ευρώ το μήνα.
  Πως θα αποπληρώσουμε τα δάνεια και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας με όλες αυτές τις μειώσεις?
  Έχουμε επίσης την εφεύρεση κάποιων ευρηματικών μυαλών ,την “εφεδρεία”, η οποία είναι παράνομη και αντί-συνταγματική και στρέφεται στους δημοσίους υπαλλήλους,πετωντας τους στο καλάθι των αχρήστων,χωρις αποζημίωση και χωρίς καμμία εξασφαλιση για αξιοπρεπή διαβίωση μετά απο δεκαετίες δουλιάς στις υπηρεσίες τους.
  Ένας εργαζόμενος που θα τον βγάζουν στην “εφεδρεία” αν συνταξιοδοτηθεί θα εισπράξει το μισό του μισού από τον μισθό του από ότι δικαιούται. Σε αυτήν την περίπτωση το εύλογο ερώτημα μου είναι γιατί συνεχίζουν να κάνουν αυτές τις υπέρογκες κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία εφόσον δεν πρόκειται να ανταποδώσουν στους εργαζόμενους ούτε το εφαπαξ αλλά ούτε και έναν αξιοπρεπή συνταξιοδοτικό μισθό, τότε όλα αυτά τα χρόνια τις κρατήσεις που μας έκαναν να μας τις επιστρέψουν για να απευθυνθούμε σε κάποια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία ο καθένας από εμάς.
  Κύριε πρόεδρε,
  Το ερώτημα μου είναι ότι το πογκρόμ που υφιστάμεθα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μαζί με την υποτελή σχέση της με την τρόικα αν το επικροτείται.
  Με την αφορμή που ο πρωθυπουργός της χώρας μας είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα μου επιτρέψετε να προσθέσω στην επιστολή μου, ότι είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία που προδίνει η Σοσιαλιστική Διεθνής την εργατική τάξη και σε Ευρωπαικό επίπεδο. Να υπενθυμίσω ότι η πρώτη προδοσία έγινε με την αποστασία του Κάουτσκι το 1915. Τότε που έθεσε το δίλημμα η Ρόζα Λούξεμπούργκ “Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα”.
  Τώρα είναι η δεύτερη φορά που η σοσιαλδημοκρατία μας ρίχνει στο πλέγμα του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου.
  Κύριε πρόεδρε δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω.

  Με εκτίμηση
  Γιώργος Μπατζάς Αθήνα 23/10/2011

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 31/10/2011

 12. @ 10 Το the point of interest είναι η τοποθέτηση του Κοντογιώργη και ουχί το κανάλι. Tι θα λέγατε γι αυτήν;

  Ομέρ

  ————————————————-

  Να κι άλλο ένα ωραίο!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/10/2011

 13. Case study πολιτικο/κομματικού και αρχηγο/πρωθυπουργικού «τακτικισμού» αδειάσματος πολιτικο/κομματικών αντιπάλων και λαού

  Από την άνοιξη του 2011 και με κορύφωση την 26η Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα 5 Νοεμβρίου 2011, όλοι μας ζήσαμε έναν «πρωτότυπο » και τυχοδιωκτικό στα όρια της ακροβασίας πολιτικό/κομματικό τακτικισμό , ο οποίος προς το παρόν «βγήκε» στον πρωθυπουργό, με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο σαν άλλος μάγος που βγάζει το «κουνέλι » από το καπέλο.
  Θα έχει όμως καλά ξεμπερδέματα ;
  Πριν πιθανολογήσω επ’ αυτού, ας δούμε τι κατάφερε μέχρι σήμερα:
  1) Ατόνησαν και τελικά απονευρώθηκε το κίνημα των αγανακτισμένων και των «δεν πληρώνω», είτε με τον φόβο της πτώχευσης, είτε με μέτρα καταστολής από το άλλοθι που έδωσαν οι μπαχαλάκηδες.
  2) Με την «μπλόφα» του δημοψηφίσματος , καταλάγιασε αρχικά η οργή του κόσμου ( χωρίς κομματική ποδηγέτηση ) που εκδηλώθηκε την 28η Οκτωβρίου, διότι ο λαός πίστεψε πως θα ακουστεί η φωνή με ένα Όχι στη δανειακή σύμβαση των σκληρότερων μέτρων. Αμέσως όμως τόσο οι καθοδηγητές της κοινής γνώμης, όσο και τα κόμματα , αλλά και οι ευρωπαίοι έδειξαν το αληθινό πρόσωπό τους, δηλ. την μπλόφα τους. Φόβισαν με σαθρά επιχειρήματα τον κόσμο, λέγοντας πως το Δημοψήφισμα ( δηλ. το ύψιστο και μοναδικό μέσο άμεσης σύγχρονης Δημοκρατίας ), είναι καταστροφικό !!!!, κάνοντας έτσι τον λαό να απεμπολήσει το δικαίωμά του αυτό και δημιουργώντας κακό προηγούμενο για το μέλλον, αφού ήδη δημιουργήθηκε «νομολογία» μη διεξαγωγής δημοψηφισμάτων και μάλιστα με την συναίνεση του λαού !
  3) Όλα τα κόμματα απέδειξαν με την στάση τους αυτή πως δεν αντέχουν την φωνή του λαού και ειδικά την αχρωμάτιστη ακομμάτιστη ψήφο και πως θέλουν να μας έχουν όλους σε πλήρη έλεγχο, με ψευδαίσθηση ελευθερίας και επιλογών. Δηλαδή μόνον εκλογές , με επιλογές προκαθορισμένες ( τα ίδια κόμματα , οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες στείρες ιδέες που μέχρι σήμερα δεν έφεραν καμμία λύση , μόνον προβλήματα ). Φαύλος κύκλος. Ο θύτης μας είναι και σωτήρας μας !!! ( υπάρχει ειδική ψυχιατρική μελέτη για αυτό ).
  4) Με τον τακτικισμό της καταστροφής , του δημοψηφίσματος , της παραίτησης, των εκλογών , της συναίνεσης , του ήξεις αφήξεις και γενικά της δημιουργίας πανικού στους «αντιπάλους» κατορθώθηκε να εκτεθεί η αντιπολίτευση, η οποία από ανένδοτο αγώνα κατά του μνημονίου τελικά δέχθηκε να υπογράψει , αν χρειαστεί, τη δανειακή σύμβαση, αλλά όχι τον εφαρμοστικό νόμο !!! δηλ. κάτι που ουσιαστικά δεν γίνεται. Επίσης κατορθώθηκε να χάσουν τα όπλα αντιλόγου τους τα λοιπά κόμματα, τα οποία βρέθηκαν να αντιφάσκουν μιας και ούτε το ένα , ούτε το άλλο ήθελαν. Όχι μνημόνιο, αλλά ναι στα λεφτά, όχι στην ετυμηγορία του λαού μέσω του δημοψηφίσματος , ναι στην ετυμηγορία του λαού μέσω εκλογών. Όχι στην παρούσα βουλή, ναι σε μία άλλη μελλοντική και αόριστη που θα κάνει τι άραγε ; θα εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα ; μα αυτό γίνεται , θα γίνει και με την παρούσα . άρες μάρες κουκουνάρες !!!
  5) Ο πρωθυπουργός, κατόρθωσε επίσης να εκθέσει , στο εσωτερικό του κόμματός του, τους «λοχαγούς» που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες, στη θέση του χαλίφη, λέγοντας πως είναι επικίνδυνος , τελειωμένος κ.ά, και τελικά να μαζευτούν όλοι στο μαντρί, σαν να μην τρέχει τίποτα !!! και «βγήκαν όλοι νικητές». Στο τέλος πήρε και πανηγυρική ψήφο εμπιστοσύνης και όλα μέλι γάλα !! Δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος, εκλογών ή συνεργασίας με άλλα κόμματα, αφού η κυβέρνηση χαίρει εκτίμησης, τα άλλα κόμματα αδειασμένα και εκτεθειμένα πλέον δεν συναινούν σε συγκυβέρνηση και φυσικά η 6η δόση και τα νέα μέτρα θα έρθουν, «ού της βασιλείας ούκ έσται τέλος».

  Από αυτή την συμπτωματική ή ηθελημένη ταχυδακτυλουργική τακτική βγήκε – «στιγμιαία» θέλω να πιστεύω -, νικητής ο πρωθυπουργός και το εν γένει ιδιοτελές κομματοκεντρικό πολιτικό αντικοινωνικό, πελατειακό εκμαυλιστικό σύστημα της Ελλάδας, το οποίο αν και έχασε σε εσωτερικό επίπεδο από τον πρωθυπουργό, εν τέλει διασώθηκε στο σύνολό του, ως αναγκαίο κακό, ρίχνοντας την μπάλα στην κερκίδα και ξεχνώντας ( νομίζουν ) , ο λαός τα προβλήματά του ασχολούμενος με τις κομματικές τακτικές, οι οποίες αν και κοινωνικά ανήθικες, είναι μεν αξιοπρόσεκτες και διδακτέες σε σχολές πολιτικών επιστημών, αλλά δεν δίνουν λύση στο διαρκές αίτημα της κοινωνίας για λύση του προβλήματος , την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευδαιμονία. { η συνευθύνη της κοινωνίας, η χαλαρότητα και η ανοχή στον εκμαυλισμό της που οδήγησε στην ιδιωτεία της ( βλακεία αρχαιοελληνιστί ) είναι ένα σημαντικό κομμάτι της συζήτησης }.

  Κατά την άποψή μου όμως κερδίσαμε και εμείς οι υπόλοιποι, οι εκτός παιχνιδιού, κάτι . ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ !!!!!
  Όποιος συνεχίσει και τους πιστεύει, ή βλέπει λύσεις από τους θύτες ( αγορές, τράπεζες, μονεταριστική ευρώπη, κόμματα κλ.π ) είτε αποτελεί μέρος τους, είτε πλανάται πλάνην οικτρά !!!
  Η μόνη λύση είναι η άρνηση στα πάντα, για να τους δημιουργήσουμε χάος ( έχει κόστος και πόνο και για εμάς ) , προκειμένου να υπάρξει κάτι νέο, μια αναγέννηση , και με φώς και με θάνατον ακαταπαύστως όπως λέει ο Κάλβος. Και όπως λέει ο λαός: «Αν δεν βρέξεις κ… δεν έχει ψάρι !!!»
  Το Νέο υπάρχει και το μόνο που αναμένει είναι η αντίδραση για να υπάρξει η δράση του. Πρέπει η Ελλάδα να γίνει το ντόμινο που θα καταστρέψει το παγκόσμιο σαθρό και κερδοσκοπικό σύστημα για να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους που πνίγονται παγκοσμίως από αυτό. Θα μας μακαρίζουν οι λαοί. Θα μιλάνε για εμάς άλλα 2000 χρόνια αν γίνουμε η αφορμή της αλλαγής, έστω και εάν χρειαστεί να γίνουν μεγάλες θυσίες από αξιοπρεπή και τιμητική επιλογή μας και όχι γιατί μας επέβαλαν αργό θάνατο, ή εκτέλεση οι θύτες / ψευδοσωτήρες μας. Δεν το ξέρω ακριβώς ποιο είναι αυτό το προσδοκώμενο ΝΕΟ , σίγουρα όμως ξέρω πως δεν θέλω άλλο από αυτό το σύστημα.
  Όλους αυτούς τους τακτικισμούς τους είχα «προβλέψει» εδώ: http://www.antibaro.gr/node/3064 ,ήδη από τον Μάϊο του 2011, ενώ κάποιους άμεσους ( σίγουρα υπάρχουν πάμπολλοι άλλοι και δεν έχετε παρά να τους δείτε στο διαδίκτυο σε διεθνή sites & Blogs ) τρόπους εναλλακτικής διακυβέρνησης, δημοκρατίας, ανάπτυξης κ.λ.π είχα ενδεικτικώς και όχι περιοριστικώς αναφέρει εδώ :

  http://www.antibaro.gr/node/2954
  http://www.antibaro.gr/node/2982
  http://www.antibaro.gr/node/3058
  Τέλος σας προτείνω να δείτε αυτή την «ελπιδοφόρα» γαλλική ταινία: http://www.youtube.com/watch?v=- E96Ffv0Ktg&feature=channel_video_title
  Μην λιγοψυχείτε . Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία !!!
  Πειραιάς 05.11.2011
  Δημ. Σταθακόπουλος

  Σχόλιο από S.D | 05/11/2011


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: