Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Αναρχικοί_VS_ΚΚΕ

Μεγάλης έκτασης γεγονότα σφράγισαν τη μεγάλη διαδήλωση της 20ης Οκτωβρίου.  Με ένα νεκρό από καρδιακή προσβολή! Η περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ και η παρεμπόδιση της πορείας του Κινήματος «Δεν Πληρώνω, προκάλεσε τους πολυάριθμους αντιεξουσιαστές οι οποίοι -απ’ ότι λέγεται-  προσπάθησαν να ανοίξουν το μπλοκ του ΚΚΕ  και να πετύχουν «πρόσβαση» στο στοχευμένο Κοινοβούλιο.

Για να έχετε μια σφαιρική εικόνα, παρουσιάζουμε και τις τρεις εκτιμήσεις. Φυσικά δηλώνουμε ότι τελικά δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας  παρακολουθώντας την εμετική ασφαλίτικη ασπρόμαυρη παρουσίαση των γεγονότων από το Αντ1 και την Μαρία Χούκλη – μονόπλευρα και χειρότερα και από τον «902»του ΚΚΕ.


Φαίνεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με τον τρόπο που τα περιγράφει ο Καναλιώτης:  “Ήμασταν εκεί όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Ομάδα διαδηλωτών των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ανέβαιναν προς την πλατεία Συντάγματος. Μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία ήρθαν αντιμέτωποι με τις «αλυσίδες» περιφρούρησης του ΠΑΜΕ. Οι «Δεν Πληρώνω» ζήτησαν από το ΠΑΜΕ να τους αφήσει να περάσουν, αλλά τα μέλη του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν. Υπήρξε μια μικρή ένταση η οποία εκτονώθηκε από τους ψυχραιμότερους και των δύο πλευρών. Εν τω μεταξύ, η νευρικότητα που δημιουργήθηκε, έφερε τους «μαύρους» οι οποίοι αποφάσισαν να σπάσουν τις αλυσίδες του ΠΑΜΕ! Και έτσι άρχισε ο πετροπόλεμος, με μολότοφ να πέφτουν μεταξύ διαδηλωτών, άνθρωποι αιμόφυρτοι και από τις δύο πλευρές και όλα αυτά, ενώ ο… «ταξικός εχθρός» βρίσκεται, υποτίθεται, μέσα στη Βουλή!…” Δες άλη μια μαρτυρία.

Παρακάτω δείτε την άποψη ΚΑΙ του ΚΚΕ ΚΑΙ του Αντιεξουσιαστικού χώρου ΚΑΙ του Κινήματος «Δεν πληρώνω» που αρχικά εμποδίστηκαν από τις ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ  (βλέπε φωτορεπορταζ)….

 

ΆΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αλ. Παπαρήγα: Επίθεση κατά του ΠΑΜΕ από παρακρατικούς

«Κυβέρνηση, κόμματα, όσοι φοβούνται την ταξική πάλη νομίζουν ότι μπορούν να την καταστείλουν είτε με το καρότο και το μαστίγιο είτε με παρακρατισμούς», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με τις σημερινές συγκρούσεις μελών του ΠΑΜΕ – κουκουλοφόρων.

Το Σύνταγμα δεν ανήκει σε κανέναν, όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να διαδηλώσει -απόδειξη ότι σε ένα σημείο εμφανίστηκαν και οι κουκουλοφόροι- υπογράμμισε, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε αιτιάσεις περί ιδιοποίησης του χώρου διεξαγωγής της σημερινής διαδήλωσης από το ΠΑΜΕ.Οπως είπε, «άλλη διέξοδος δεν υπάρχει από το να πάρει ο λαός στα χέρια του την υπόθεση». Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι κατά τις συγκρούσεις δεν έπρεπε να επέμβει η αστυνομία, καθώς εκτίμησε ότι «θα γινόταν ένα γενικότερο μπάχαλο».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε τέλος για απειλές που διατυπώθηκαν σε sites του αντεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου εν όψει της σημερινής διαδήλωσης, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες που μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό» για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

—————————————————————————-

Τι έγινε στο Σύνταγμα σήμερα κατά τον αποκλεισμό της Βουλής από το ΠΑΜΕ (από έναν αυτόπτη μάρτυρα)

Καταρχάς να πω πως είμαι πραγματικά συγκλονισμένος από το θάνατο του εργάτη οικοδόμου, μέλους του ΠΑΜΕ, στελέχους του παραρτήματος οικοδόμων Βύρωνα, Δημήτρη Κοτζαρίδη…Τα βαθύτατα συλληπητήριά μου στην οικογένεια και τους συντρόφους του…

Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σήμερα, τόσο των διαδηλώσεων, όσο και των συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα. Καθόμουν την ώρα της επίθεσης των κουκουλοφόρων στα σκαλάκια του Μεγάλη Βρετανία και τα είδα ΟΛΑ όπως ακριβώς εξελίχθηκαν.

Να σημειώσω το εξής (επειδή ειπώθηκε από πολλούς σε πολλά μπλογκ): το ΠΑΜΕ ΔΕΝ έκλεισε το Σύνταγμα. Η περοφρούρηση της συγκέντρωσης, των μπλόκων του ΠΑΜΕ ΔΕΝ εμπόδιζε τον κόσμο από το να πάει μπροστά στη Βουλή. Η μεν περιφρούρηση του ΠΑΜΕ ήταν σε κάθε άκρη των μπλοκ του, όμως σε κάθε είσοδο προς το Σύνταγμα υπήρχαν διάδρομοι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ για να περνά ο κόσμος. Το ΠΑΜΕ λοιπόν δεν εμπόδιζε ΚΑΝΕΝΑΝ διαδηλωτή από το να περάσει στα μπλοκ του και να φτάσει μέχρι έξω από τη Βουλή. Πρόκειται για ΨΕΜΑ και κακοήθια.

Φτάνουν λοιπόν σε κάποια στιγμή κάποιοι διαδηλωτές του “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”. Φτάνουν μπροστά από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και αρχίζουν να τους βρίζουν ΧΥΔΑΙΑ και ασύστολα. Μιλάμε για απίστευτη χυδαιότητα. Η περιφρούρηση δεν αντιδρά. Προφανώς γνωρίζουν ότι οι υβριστές λειτουργούν προβοκατόρικα (να προβοκάρουν αντιδράσεις και να αρχίσουν την επίθεση).

Μετά τις ύβρεις, αφού αυτό δεν “έπιασε”, άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια νερό, καφέδες, κλπ. Υπήρχαν βέβαια κάποιες μικρο-αψιμαχίες, αλλά τίποτε σημαντικό, γιατί τα παιδιά του ΠΑΜΕ κρατούσαν ψυχραιμία.

Αφού και αυτό δεν “έπιασε” έβγαλαν βαριοπούλες και άρχισαν να σπάνε μάρμαρα (για να τα πετάξουν).

Στο μεταξύ είχαν εμφανιστεί, προστεθεί σε αυτούς αρκετές δεκάδες (καμιά 300ρια τουλάχιστον στο σύνολο), ενώ σε χρόνο ανύποπτο είχαν βγει κουκούλες, μάσκες, κλπ.

Και άρχισε η επίθεση κατά του ΠΑΜΕ. Η δολοφονική επίθεση, με ξύλα, μάρμαρα, πέτρες, μολότοφ, πυροσβεστήρες, δακρυγόνα, μπογιές, κ.α. Γιατί όταν πετάς τεράστια κομμάτια μάρμαρο σε γυμνά κεφάλια πας για να σκοτώσεις. Ένας ΠΑΜίτης δέχτηκε μολότοφ και του κάηκαν τα πόδια. Βρίκα στον δρόμο ακόμα και ένα ξύλο μυτερό με μαχαίρι, το οποίο είχε εκτοξευτεί σαν ακόντιο κατά των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ.

Το σπάσιμο των μπλοκ όμως ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ. Το ΠΑΜΕ αντεπιτέθηκε ξανά και ξανά και απόθησε τους ρουφιάνους-προβοκάτορες, αναρχοφασίστες και δεν ξέρω και γω τι άλλο μπορεί να είναι (ασφαλίτες, ακροδεξιοί και δεν συμμαζεύεται)

Πολλά τα ερωτηματικά:

Το μπλοκ αυτό των “αναρχικών” είχε ήδη κάνει επεισόδια στο Μοναστηράκι. Γιατί η αστυνομία δεν τους σταμάτησε και τους άφησε να πάνε μέχρι το Σύνταγμα;

Πως πέρασαν ανενόχλητοι μέσα από τα μπλοκ της ΓΣΕΕ;

Δύο από τους “αναρχικούς” που μάζεψε η περιφρούρηση αποδείχθηκαν ασφαλίτες (σύμφωνα με το ΠΑΜΕ) και παραδόθηκαν στην αστυνομία (γεγονός που μετέδωσε και το twitter της ελευθεροτυπίας).

Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν τελικά να υπονομευτεί ουσιαστικά μια από τις πλέον μεγαλειώδης απεργιακές κινητοποιήσεις της μεταπολίτευσης.

Κανείς από αυτούς τους παλιορουφιάνους να μη κοιμάται ήσυχος. Εμείς τον αγώνα μας δεν θα τον σταματήσουμε ότι και αν ρίξουν εναντίον μας, κράτος-παρακράτος, ορατοί και κεκαλυμμένοι κατασταλτικοί μηχανισμοί…

Αθάνατος ο ηρωικός εργάτης οικοδόμος, Δημήτρης Κοτζαρίδης

——————————————————————-

Για τα σημερινά επεισόδια και την προβοκάτσια στη μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα
 
Αθήνα 20 Οκτώβρη 2011

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Δυνάμεις εχθρικές στο εργατικό και λαϊκό κίνημα επιχείρησαν να χτυπήσουν και να προβοκάρουν τη μεγάλη διαδήλωση έξω από τη Βουλή. Το ΠΑΜΕ, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, τους αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα.

Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί άνοιξαν λογαριασμούς με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ας έχουν υπόψη τους ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και την πείρα, για να τους κόψει το χέρι.


         

ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

[από το Ιντιμίντια που χρησιμοποιεί τον εξής τίτλο :
ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ της εξουσίας (Ημέρα Γενικής Απεργίας το ΚΚΕ χτυπάει τους διαδηλωτές που αντιστέκονται) ]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

από Α.Κ Αθήνας 18:27, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Για το ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αποκλειστικά υπεύθυνο για τα σημερινά (20-10-11) γεγονότα στο Σύνταγμα είναι το ΚΚΕ. Η απόφασή του να μονοπωλήσει τη διαδήλωση στο Σύνταγμα και να καταλάβει μονοπωλιακά το πάνω διάζωμα (Β. Αμαλίας) πάρθηκε για λόγους τηλεοπτικής και πολιτικής υπεραξίας και ήταν μία πράξη επιθετική απέναντι στην κοινωνία. Αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση του κόσμου προς τη Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για τους βουλευτές, προκειμένου να πανηγυρίσουν την έξοδο των δικών τους βουλευτών, των βουλευτών υποτίθεται του ‘όχι’.

Χρησιμοποιώντας την περίφημη περιφρούρησή του –η οποία συνετρίβη με το πρώτο μπαμ και διεσώθη πρόσκαιρα με την συνεργασία και την επέμβαση των ΜΑΤ- εμπόδισε, σαν δύναμη καταστολής, την διέλευση στους πολίτες.

Οι προκλητικές δηλώσεις των προβεβλημένων στελεχών του κόμματος περί προβοκατόρων, κουκουλοφόρων και άλλα ηχηρά παρόμοια πυροδότησαν από μέρες το κλίμα. Προσπάθησαν δε να οικειοποιηθούν το Σύνταγμα, το οποίο κατασυκοφαντούσαν και λοιδορούσαν από την στιγμή που έγινε χώρος δημόσιος, χώρος της Άμεσης Δημοκρατίας.

Δεν κατάλαβε τίποτε το ΚΚΕ από τον Δεκέμβρη του ’08, όταν έντρομο ζητούσε τη βοήθεια του Καραμανλή με επίσημες επισκέψεις. Οι καιροί των ροπαλοφόρων του ΚΚΕ πέρασε ανεπιστρεπτί, όπως πέρασε και η εποχή που έκοβαν χέρια και έβγαζαν τα μάτια των ανήμπορων αρχειομαρξιστών και τροτσκιστών.

Το αντιεξουσιαστικό κίνημα, που τα τελευταία 30 χρόνια μπαινοβγαίνει στις φυλακές και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης της κοινωνίας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, έχει αποκτήσει δύναμη, δυνατότητα και συνείδηση.

Ας μην παρασύρεται το κόμμα από τη γνωστή του τακτική στο χώρο των πανεπιστημίων. Η κοινωνία είναι μια σκληρή πραγματικότητα, ένας ωκεανός, όπου αρκεί ένας μικρός κυματισμός για να πνίξει κάθε ολοκληρωτισμό.

Η Άμεση Δημοκρατία αναδύεται στα συντρίμμια του παλιού κόσμου.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

—————————————————————————————————–

 Στου κρεμασμένου το τσαρδί δεν μιλάνε για σκοινί

Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Αναρχικών

Μπορεί κάποιος να αισθανθεί ικανοποίηση όταν επιβεβαιώνεται στις προβλέψεις του, αρκεί αυτή η επιβεβαίωση να οδηγεί σε κάτι το καλό, σε κάτι το θετικό για την απελευθερωτική προοπτική. Δεν μπορεί να νοιώσει, όμως, ικανοποίηση όταν επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του για κάτι το κακό, για κάτι το αρνητικό προς την απελευθερωτική προοπτική.

Δυστυχώς, τα όσα γράφονταν στην προκήρυξη της 18ης Οκτωβρίου σχετικά με το ρόλο του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Το ΚΚΕ έπαιξε το ρόλο τη μαξιλάρας που θα προστάτευε το κοινοβούλιο, μετά το φυλλορρόημα των «αγανακτισμένων».

Είχαμε πει αυτό που όλοι αναγνωρίζουν σαν αλήθεια.  Ότι δηλαδή η μόνη δυνατότητα για να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο θα ήταν η κατάληψη της βουλής από τους διαδηλωτές κατά την διάρκεια αυτής της 48ωρης κινητοποίησης, κάτι δηλαδή που βρισκόταν στα σκαριά κατά την ψήφιση του «μνημονίου» και το οποίο ανέκοψε η δολοφονία των τεσσάρων ανθρώπων στην Μαρφίν το Μάιο του 2010.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως αυτός ήταν αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τρόπος για την αποτροπή της ψήφισης. Είχαμε μάλιστα περιγράψει με απλό τρόπο κάποιες υλοποιήσιμες δυνατότητες για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Κι αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως τα κοινοβουλευτικά καθάρματα ψήφισαν και πάλι μονοκούκι, παρά την κοινωνική κατακραυγή. Που σημαίνει πως δεν παίρνουν από λόγια και πως μόνο μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα, αλλά και μακροπρόθεσμα.

Στο χαρακτηρισμό μας για τους κοινοβουλευτικούς εντάσσονται και όσα κόμματα καταψήφισαν το νομοσχέδιο γιατί, πολύ απλά, με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, διαπραγματεύτηκαν τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί η λεηλασία των ανθρώπων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο. Το λέμε αυτό επειδή γνωρίζουν, και γνωρίζουμε πως, αν πραγματικά ήθελαν να μην προχωρήσουν τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα πολυνομοσχέδια υπήρχαν τρόποι. Και αυτό αφορά όλο το συρφετό στον οποίο συγκαταλέγονται και τα κοινοβουλευτικά αποκόμματα του ΚΚΕ και της αριστεράς. Δεν θα αναφέρουμε τέτοιους τρόπους γιατί δεν είναι δική μας υπόθεση.

Σ’ όλο το διήμερο της 48ωρης απεργίας ο ρόλος του ΚΚΕ ήταν σαφής και αποτελεί την ….προέκταση της ιστορικής του πορείας.

Οι κρανοροπαλοφόροι της περιφρούρησης του ΚΚΕ στην κινητοποίηση της 19ηςΟκτωβρίου  έκαναν το τεστ για την επόμενη μέρα. Παρά τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών κατά την τετράωρη τους παραμονή-περιφρούρησης της Βουλής, τήρησαν τη στάση που έχουν τα ΜΑΤ όταν ακολουθούν κατά γράμμα τις διαταγές που τους δόθηκαν: «Στρατιωτάκια, ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα», όπως θα έλεγε και ο «θρυλικός» Πολύδωρας.

Όμως οι διαταγές για την 20η Οκτωβρίου ήταν διαφορετικές. Περιλάμβαναν κατάληψη όλου του χώρου μπροστά από τη βουλή, την Λεωφόρο Αμαλίας, την αρχή της Βασ. Σοφίας και την αρχή της Πανεπιστημίου μέχρι και την Βουκουρεστίου. Αποκλείστηκαν και εμποδίστηκαν, έτσι, τα μπλοκ των διαδηλωτών να προσεγγίσουν τον χώρο της Βουλής. Όχι για τέσσερις ώρες αλλά οριστικά και μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας. Εδώ ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Ενώ οι «αγανακτισμένοι» στον προηγούμενο «αποκλεισμό» τους στόχευαν στην παρεμπόδιση των βουλευτών, αντίθετα το ΚΚΕ πλειοδότησε! Οι βουλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι να μπαινοβγαίνουν στο γνωστό χώρο, που έχει χαρακτηριστεί και ως μπουρδέλο, οι αλυσίδες του ΚΚΕ είχαν μέτωπο προς τους διαδηλωτές κι όχι μόνο αυτό: οι περιφρουρητές του κοινοβουλίου ζητούσαν ταυτότητες σε όποιον ήθελε να μετακινηθεί στις γραμμές τους, ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί ψάχνοντας ακόμη και τσάντες και δεν σήκωναν και πολλές κουβέντες από όσους έδειχναν τη δυσαρέσκειά τους στον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, που ήθελαν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα.

Πως λοιπόν να μην εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το «Κώμα του λαού» ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας πως «τον εντυπωσίασε το ΚΚΕ που υπερασπίστηκε το κοινοβούλιο»!

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις των ΜΑΤ αραχτές, στο πίσω μέρος της Βουλής, έπιναν το καφεδάκι τους περιμένοντας να έρθει η ώρα της δικής τους βάρδιας, ενώ άλλες αποδεσμευμένες δυνάμεις είχαν απλώσει τα δίχτυα τους στην ευρύτερη περιοχή.

Μια τέτοια στάση εκ μέρους του ΚΚΕ και των Υπηκόων του, του ΠΑΜΕ, ήταν αναμενόμενο να διεγείρει αντιδράσεις εκ μέρους διαδηλωτών. Το αποτέλεσμα ήταν τα λόγια να αντικατασταθούν με έργα και οι συγκρούσεις να πάρουν διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, μετά τις 14:30 το μπλοκ του ΚΚΕ και των Υπηκόων του δέχεται επίθεση από ομάδες νεαρών διαδηλωτών.

Ακολουθεί επιδρομή των κρανοροπαλοφόρων του ΚΚΕ και γίνονται συμπλοκές σε όλο το μήκος της οδού Βασιλέως Γεωργίου, που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Οι διαδηλωτές υποχωρούν και στη συνέχεια ανασυγκροτούνται και απωθούν τους κρανοροπαλοφόρους του ΚΚΕ, οι οποίοι σχηματίζουν λοξή αλυσίδα επί της λεωφόρου Αμαλίας προκειμένου να προστατέψουν την μικροφωνική τους εγκατάσταση και το χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Η άλλη αλυσίδα του ΚΚΕ σχηματίζεται στην αρχή της Πανεπιστημίου. Ο χώρος μπροστά από τη μεγάλη Βρετανία έχει καταληφθεί από διαδηλωτές σε όλο το μήκος μέχρι και τη Σταδίου, παρά την ρίψη δακρυγόνων από τα ΜΑΤ, που προσπάθησαν να τους ανακόψουν. Αυτά ισχύουν μέχρι τις 15:14 όπου εκδηλώνεται συνδυασμένη επίθεση από τους κρανοροπαλοφόρους του ΚΚΕ στην συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου –έχοντας κινηθεί από την Πανεπιστημίου μέσω της οδού Βουκουρεστίου–, όπου χτυπούν αδιακρίτως τους διαδηλωτές ενώ κάνουν και χρήση κροτίδων (προφανώς δανεισμένες από τους φίλους τους των ΜΑΤ). Αμέσως μετά, τα ΜΑΤ πραγματοποιούν συνδυασμένη επίθεση κάνοντας χρήση δακρυγόνων και διαλύοντας τον κόσμο από κοινού με τους κρανοροπαλοφόρους του ΚΚΕ. Όποιος πέφτει στα χέρια των ΚΝΑΤ λυντσάρεται και παραδίνεται στους μπάτσους. Οι κρανοροπαλοφόροι επανέρχονται στις θέσεις τους, ενώ τα ΜΑΤ καταδιώκουν τους διαδηλωτές στη Σταδίου, κάνοντας ταυτόχρονα χρήση δακρυγόνων, μέχρι το ύψος της Κλαυθμώνος.

Είναι κάτι το πρωτοφανές αυτό που συνέβη εκ μέρους του ΚΚΕ; Όχι βέβαια. Τόσο η περιφρούρηση «ευαίσθητων» χώρων, όσο και η συνεργασία του με τους μπάτσους είναι μακρόχρονη και αδιατάρακτη.

Από το 1979 με τις «ταξιαρχίες Μαλάμη» όπου σε άψογη συνεργασία με τα ΜΑΤ τσάκισαν το μπλοκ των Αναρχοαυτόνομων κατά την πορεία του Πολυτεχνείου, το 1995 που μαζί με τη νεολαία του Πασοκ προσπάθησαν να κτυπήσουν τους αναρχικούς μέσα στο Πολυτεχνείο και εκδιώχθηκαν κακήν κακώς, το 1998 που περικύκλωσαν και ξυλοκόπησαν μπλοκ διαδηλωτών από 137 άτομα κατά την πορεία του Πολυτεχνείου και πάλι και στη συνέχεια τους παρέδωσαν στα ΜΑΤ, στις μαθητικές πορείες του 1999 όπου σε αγαστή και πάλι συνεργασία με τα ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν μαθητές και αναρχικούς διαδηλωτές και πάλι με τις πλάτες των ΜΑΤ, για να θυμηθούμε μερικά «περιστατικά».

Και μια και μιλά το ΚΚΕ για οργανωμένο σχέδιο. Πράγματι υπήρξε σχέδιο. Μόνο που το είχε επεξεργαστεί στις σκοτεινές στοές των κομματικών του γραφείων. Επειδή δεν είναι τυχαίο πως παρόμοια προκλητική ή επιθετική στάση εφάρμοσε το ΚΚΕ στα Γιάννενα και το Ρέθυμνο.

Δεν έχουμε σκοπό να υπερασπιστούμε ή να καταδικάσουμε πρακτικές. Οι ευθύνες αφορούν αυτούς που τις επιμερίζονται ή τις αναλαμβάνουν στο βαθμό που το επιθυμούν.

Υπερασπιζόμαστε την αναρχία και τις αναρχικές απόψεις και πρακτικές και δεν θα τις αφήσουμε βορά στις κάθε είδους κρατικοδίαιτες κομματικές συντεχνίες που προσπαθούν να συνδέσουν το φασισμό με τους αναρχικούς.

Και επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου ποτέ δεν μιλούν για σκοινί, το ΚΚΕ ξέρει πολύ καλά από φασισμό, αφού αποτελεί μια πολύ καλά οργανωμένη συντεχνία, είναι μια βάρβαρη συνομωσία μιας κλίκας εξουσιαστών απέναντι στα υπόλοιπα μέλη του που τα οδηγεί σαν πρόβατα στη σφαγή. Μια κλίκα που ενώ κάνει τις πιο αποτρόπαιες πράξεις, στη συνέχεια προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν θύμα και να εκμεταλλευτεί το θάνατο ανθρώπων, όπως στην περίπτωση του άτυχου ανθρώπου που πέθανε από παθολογικές αιτίες κι όχι από τις πέτρες διαδηλωτών, όπως θα ήθελαν. Είναι λυπηρό που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν και ακολουθούν κόμματα και εξουσιαστικές ιδεολογίες γενικά, αλλά και το ΚΚΕ ιδιαίτερα.

Είναι φανερό πως με την ανάληψη της περιφρούρησης του κοινοβουλίου το ΚΚΕ ήξερε πολύ καλά πως θα γινόταν στόχος από ομάδες διαδηλωτών. Και το επεδίωξε. Αποσκοπώντας μ’ αυτό τον τρόπο πολλαπλό όφελος. Αφ’ ενός να αποκομίσει τα ωφελήματα που θα του παρασχεθούν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα από το κράτος για τις υπηρεσίες του (όπως ησυγκυβέρνηση του 1989 ή κάποιες βουλευτικές έδρες όπως αυτές μετά το τσάκισμα των αγροτικών κινητοποιήσεων με την «επιχείρηση Βουλκανιζατέρ») και αφ’ ετέρου να εμφανίσει αγωνιστικό και επαναστατικό προσωπείο για τους αφελείς. Παράλληλα, να το παίξει κατατρεγμένο επειδή, τάχα, υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και πλήττεται από τους κάποιους «παρακρατικούς», προβοκάτορες και «αναρχοφασίστες» (κατά το «αριστεροχουντικοί» του Καραμανλή του Πρεσβύτερου), να έρθει στην επικαιρότητα και να συσπειρώσει γύρω από κάποιο εχθρό (τους «κουκουλοφόρους», για παράδειγμα) όσους ήδη μέσα στην απογοήτευση που τους κατατρέχει αρχίζουν να σκέφτονται την απομάκρυνσή τους από το στέγαστρο του ΠΑΜΕ. Κουτοπόνηρη Κούτβικη τακτική των απόγονων ενός ελεεινού χαρακτήρα, όπως ο Ζαχαριάδης, τον οποίο «αποκατέστησαν» για να περιμαζέψουν τα υπολείμματα του σταλινισμού (δύσκολοι καιροί για το μαντρί!).

Όσο για το ποιοι συνεργάζονται με το κράτος και το στηρίζουν δεν χωρά καμία αμφιβολία. Το ΚΚΕ και όχι οι αναρχικοί έχουν μέλη τους στα σώματα ασφαλείας, το στρατό, τα ΜΑΤ, τους δικαστές και τους εισαγγελείς.

Το ΚΚΕ σαν γνήσιος συνεχιστής των πλέον αποτρόπαιων στιγμών της ιστορίας, καυχιέται για τον Στάλιν που υπέγραφε συμφωνίες με τον Χίτλερ. Ο γραμματέας του ΚΚΕ Ζαχαριάδης ήταν που καλούσε το λαό να πολεμήσει στο πλευρό του Μεταξά κι όχι οι αναρχικοί, ο Γραμματέας του ΚΚΕ που πρόσφατα αποκαταστάθηκε ήταν που γύρισε καμαρωτός από το Νταχάου, όπου άλλοι είχαν αφήσει τα κόκκαλά τους. Το ΚΚΕ είναι ο κεφαλαιούχος που τάχα πολεμά το κεφάλαιο κι όχι οι αναρχικοί.

Συνεπώς, τόσο οργανωτικά όσο και ιδεολογικοπολιτικά ο τίτλος του φασίστα σαν πρώτο ή σαν δεύτερο συνθετικό ανήκει σ’ αυτούς που επάξια τον κατέκτησαν και τον συντηρούν: Στους ιθύνοντες του ΚΚΕ και σ’ όσους για λόγους ποταπών συμφερόντων το αποδέχονται και το ακολουθούν.

Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2011

Συσπείρωση Αναρχικών

anarchy.gr

———————————————————————————————————————— 

Τα ΠΑΜΕ – ΚΝΑΤ και ΜΑΤ, αιματοκύλησαν την Αθήνα

Σε άγαστη συνεργασία, γι΄ άλλη μια φορά στην ιστορία του κόμματος, ΜΑΤ, ΚΝΑΤ και ΠΑΜΕ, περιφρουρούσαν τους δημοκρατικούς θεσμούς από νωρίς το πρωί, μη επιτρέποντας σε κανέναν άλλο διαδηλωτή να πλησιάσει.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό, επιτέθηκαν οργανωμένα και δολοφονικά στους υπόλοιπους διαδηλωτές με στόχο να τους διώξουν μακριά από το παλάτι που προστάτευαν.

Ο δολοφονικός μηχανισμός του ΚΚΕ έγραψε πάλι ιστορία.

Ας τον καμαρώσουμε λοιπόν σε αυτές τις λίγες φωτό.

ΥΣ.: Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του νεκρού αγωνιστή. Είναι ένας ακόμη νεκρός της δημοκρατίας.

……….

όχι πάλι ’45

από @ 21:40, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ντροπή στο ΠΑΜΕ που ξεστόμισε το σύνθημα «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά«. Δεν μπορεί να δρας σαν τσιφλικάς του συντάγματος και να λες αυτό το σύνθημα. Δεν μπορεί να υποκρίνεσαι ότι διαμαρτύρεσαι για ότι συμβαίνει μέσα στην βουλή την στιγμή που συμμετέχεις σε αυτήν. Δεν μπορεί να λες ότι ήρθες να διαμαρτυρηθείς όταν είσαι με την πλάτη στην βουλή. Δεν μπορεί να μιλάς για κουκουλοφόρους όταν ξαφνικά εσύ είσαι που εμφανίζεσαι με μια στρατιά κρανοφόρων και όχι οι «προβοκάτορες».

Το «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», είναι σύνθημα των αναρχικών ξεφτίλες. Δεν μπορεί να είσαι από την μία στο κομματικό μαντρί σου και από την άλλη να διακυρήσεις ότι κάποιος άλλος μπορεί χωρίς αφεντικά… Και έστω ότι έτσι είναι τα πράγματα, ποιος είναι η πρωτοπορία εδώ, ο εργάτης που μπορεί, ή ο ΚΝΙΤΗΣ που ΔΕΝ μπορεί;

Ντροπή και στην υπόλοιπη «αριστερά» που ανάμεσα στο να κάνει τον νταβατζή του Συντάγματος και στο να συγκρουστεί, προτίμησε να κάτσει σε μια γωνία παριστάνοντας τον «σοφό» παρατηρητή, τον παρατηρητή που πάντα εκτιμά ότι πότε δεν είναι ο λαός έτοιμος για σύγκρουση και ότι πότε δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Τον παρατηρητή που και από την άλλη πλευρά τσιμπολογά και από το ούτως ή άλλος σάπιο κουφάρι του ΚΚΕ… Εσείς τελικά ρε παιδιά θέλατε σύγκρουση ή όχι; Αν θέλατε προς τι το κράξιμο προς το αναρχικό μπλόκ; Επειδή έκανε (ή τουλάχιστον προσπάθησε να κάνει) αυτό που είσαστε ανίκανοι να κάνετε οι ίδιοι; Αν πάλι θέλατε να «διαφυλάξετε τον ειρηνικό χαρακτήρα της πορείας» γιατί δεν το κάνατε, όπως προσπάθησε να κάνει το ΠΑΜΕ; Η μήπως το ζήτημα εδώ είναι να δακτυλοδείχνουμε πότε τους αναρχικούς, πότε το ΚΚΕ, για να μαζεύουμε ψηφαλάκια;

Παρατήρησα και το εξής: ο «μη-έτοιμος» λαός, οι «αγανακτισμένοι», ο κόσμος που ήταν χύμα μέσα στο σύνταγμα χωρίς ιδιαίτερα πανό, αυτός ο κόσμος που είτε κατά το Κατασταλτικό Κόμμα Ελλάδος είτε κατά την «αριστερά» χρειάζονται καθοδηγητές και πρωτοπορίες, σε μεγάλο βαθμό τάχθηκε υπέρ της σύγκρουσης. Έτσι απλά. Χωρίς υπεκφυγές.

ΠΑΜΕ αναντιων ΟΛΩΝΝΝ

από engstrongg 22:18, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση για όσους ΔΕΝ κατέβηκαν στο σύνταγμα.
Τα επεισόδια δεν έγιναν μεταξύ των αναρχικών και του ΠΑΜΕ αλλά μεταξύ του ΠΑΜΕ και ΟΛΟΩΝΝΝΝΝ των άλλων που ήταν στην πλατεία και ήθελαν να πάνε στο σύνταγμα ,,,,δεν αφήναν ούτε τα ταξί ούτε την ΓΕΣΕΕ ούτε τα ΠΟΕ- ΟΤΑ,,, και οπός είναι λογικό έγιναν επεισόδια από τους αναρχικού γιατί ήταν οι μονοί που μπορούσαν να χρησιμοποιούσουν βία ενάντιας σε κομματόσκυλα…
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ τώρα πλέον εκτός από μπλε και πράσινου μπάτσους αποκτήσαμε και κόκκινους..και οπός έλεγε και όλοι η πλατεία (ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ)

——————————————————————————————————–

ΚΚΕ: Περιφρούρηση του αστικού κράτους μαζί με τα ΜΑΤ

από Ο ΕΡΓΑΤΗΣ 16:37, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ-ΚΚΕ: Η τελευταία εφεδρεία του αστικού κράτους, η “πρωτοπορία” της καταστολής της εξέγερσης & της επανάστασης

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τομής. Το ΚΚΕ λοιδώρησε την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 και προσπάθησε να κατανομάσει τους πάντες ως πράκτορες της CIA και του κράτους.

Η 20 Οκτώβρη είναι ημέρα τομής καθώς το ΚΚΕ ανέλαβε μαζί με την ασφάλεια και τους ΜΑΤατζήδες την περιφρούρηση του αστικού κοινοβουλίου. Ελάχιστοι περίμεναν αυτή την εξέλιξη αλλά αρκεί να διαβάσει κανείς τη φιλολογία του αστικού τύπου για να καταλάβει ότι η έκκληση για την περιφρούρηση του αστικού συστήματος δόθηκε ήδη από το άρθρο του Βήματος  όπου ρητά δηλώθηκε ποιος θα μπορούσε να σώσει τη Βουλή, δηλαδή το αστικό κράτος:

Το σχετικό απόσπασμα:

“|||||||| Η Αλέκα διασώζει το Κοινοβούλιο

Μόνο τα δύο πρώτα κεφάλαια του µνηµονίου είναι αµιγώς «ελληνικά». Πρόκειται για τη «νοµική εισαγωγή» την οποία συνέταξαν οι καθηγητές κκ. Ευ. Βενιζέλος και Χ. Παµπούκης σε ένα γραφείο του πέµπτου ορόφου στο επί της λεωφόρου Μεσογείων υπουργείο Περιβάλλοντος. Σε αυτό το ηλικίας µόλις 10 ετών κτίριο, µε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασµό που αποπνέει την… αισιοδοξία της ένταξης στην ΟΝΕ, πολλά κυβερνητικά στελέχη βρήκαν κρησφύγετο εκείνη την ηµέρα. Το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο λόγω των δακρυγόνων και των επεισοδίων που κατέληξαν το ίδιο απόγευµα στη δολοφονία τριών νέων ανθρώπων στο υποκατάστηµα της Marfin στην οδό Σταδίου.

«Θα γίνουµε Αργεντινή. Θα µπουν µέσα και θα µας σκοτώσουν» φώναξε ο κ. Θ. Πάγκαλος όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο των τριών υπαλλήλων. Βρισκόταν στη Βουλή και δίπλα του οι βουλευτές που τον άκουσαν πάγωσαν, πιστεύοντας ότι ο όχλος θα εισβάλει και θα τους λιντσάρει. Είχαν υπολογίσει χωρίς την… κυρία Αλέκα Παπαρήγα! Η γενική γραµµατέας του ΚΚΕ, µονίµως καχύποπτη και προνοητική, είχε δώσει αυστηρές εντολές στην οµάδαπεριφρούρησης του ΠΑΜΕ. Οι γεροδεµένοι κοµµουνιστές, αντί να καταλάβουν τα (πρώην) Ανάκτορα, υπάκουσαν και τα προφύλαξαν εµποδίζοντας τον «συνασπισµό» ακροαριστερών και παρακρατικών να σπάσουν τον αστυνοµικό κλοιό από την πλευρά του Μνηµείου του Αγνωστου Στρατιώτη. Για µία ακόµη φορά το ΚΚΕ έσωσε την αστική δηµοκρατία…”

Αναμφίβολλα το ΚΚΕ σήμερα δίνει τα διαπιστευτήρια της “λαϊκής εξουσίας”, δηλ. του λαϊκού μετώπου ως τελευταίας σανίδας σωτηρίας του καπιταλισμού. Αλλά και γι αυτό έχουμε γνώση και προειδοποιήσαμε:

http://ergatis.wordpress.com/2011/10/18/%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%89%cf%80%ce%bf-%ce%af%cf%83%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5/

Για όσους δεν έχουν αυταπάτες για το σταλινισμό δεκαετίες τώρα, γι αυτούς που σε κάθε συνέλευση μας λένε να τα βρούμε με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, αφιερώνουμε το παρακάτω άρθρο.

Η πολιτική συντριβή δεν είναι μόνο για τα έντιμα μέλη του ΚΚΕ αλλά και τους “φίλους” του ΚΚΕ στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. 

ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ: H τελευταία εφεδρεία του αστικού κράτους μέσα στο εργατικό κίνημα.

http://ergatis.wordpress.com/

ΑΠΟΨΗ  ΤΟΥ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  «ΔΕΝ  ΠΛΗΡΩΝΩ» 

Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση του λαού την Τετάρτη 19/10 η κυβέρνηση και το σύστημα πήραν σαφές μήνυμα ότι η οργή των εργαζόμενων κορυφώνεται και η διάθεση για ανατρεπτικούς αγώνες διευρύνεται. Η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ήταν τέτοια, ώστε η αστυνομία αδυνατούσε, για ώρες, να διαλύσει την συγκέντρωση. Παρ’ όλα αυτά, τα συνδικάτα και οι πολιτικές οργανώσεις δεν πήραν καμία πρωτοβουλία συντονισμού της πάλης στην κατεύθυνση της λαϊκής απαίτησης για την άμεση πτώση αυτής της κυβέρνησης. Η πορεία αφέθηκε στην κυριολεξία να διαλυθεί χωρίς να επιδιωχθεί καμία αντίστοιχη δράση.

Την Πέμπτη 20/10 διαγραφόταν μια ακόμη δυνατότητα για το κίνημα. Όμως την μέρα αυτή της κορύφωσης της λαϊκής πάλης, εργολάβοι του κινήματος ανέλαβαν όχι μόνο να διαλύσουν μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις αλλά και να προστατέψουν την κοινοβουλευτική διαδικασία υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου κυβέρνησης Ε.Ε. και ΔΝΤ. Οι εργολάβοι αυτοί έκαναν την κυβέρνηση και το σύστημα να τρίβουν με ευχαρίστηση τα χέρια τους, ενώ ταυτόχρονα έσπερναν την απογοήτευση και μετέτρεπαν σε παθητικούς θεατές, χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατέβει με πρόθεση να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και τους τρομοκρατικούς μηχανισμούς της.

Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, με τη συνήθη ιδιοκτησιακή λογική τους, κατέλαβαν το Σύνταγμα και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε άλλον να διαδηλώσει στην ίδια περιοχή. Σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, μέτωπα, ακόμη και απλοί άνθρωποι, αποτέλεσαν τον νέο «εσωτερικό εχθρό» του ΠΑΜΕ, και τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση στη βουλή. Με πρόφαση την περιφρούρηση της διαδήλωσης «του», παρέταξε ομάδες ροπαλοφόρων απέναντι σε χιλιάδες διαδηλωτές και, στην πραγματικότητα, περιφρούρησε το κοινοβούλιο, από το ξέσπασμα της οργής των εργαζομένων που στόχευαν να παρεμποδίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα. Η μη ύπαρξη και άλλων νεκρών μόνο στην τύχη μπορεί να αποδοθεί. Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο.

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplirono.info) συμμετείχε την Τετάρτη στην μεγάλη απεργία και κράτησε το μπλοκ με το πανό του στην πρώτη γραμμή, μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη. Στάση που είχαμε όλο το καλοκαίρι των κινητοποιήσεων και συνεχίσαμε μετά τις 10 Σεπτέμβρη. Σήμερα συνταγμένοι με το Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και κινήσεων συμμετείχαμε στην συγκέντρωση μαζί τους, όπως ήταν το κάλεσμα, Όθωνος και Αμαλίας, πίσω από τις ροπαλοφορούσες αλυσίδες του ΠΑΜΕ. Παραμείναμε εκεί αποφεύγοντας κάθε λογική εσωτερικής αντιπαράθεσης, παρακολουθώντας με λύπη τον κόσμο που αποχωρούσε και πολύ περισσότερο για άλλη μια χαμένη ευκαιρία σύγκρουσης και νίκης του λαϊκού κινήματος. Δεν συμμετέχουμε ποτέ σε ενδοκινηματικούς πολέμους.

Η καταγγελία του ΠΑΜΕ για τυχοδιωκτισμούς ατόμων ή ομάδων που χρησιμοποιούν λεκτικά ή γραφικά σύμβολα του κινήματος «Δεν πληρώνω» δεν μας αφορούν και δεν μπορούν να ενοχοποιούν, συκοφαντούν και στοχοποιούν το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, Κίνημα του οποίου τα προτάγματα για άρνηση πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών στηρίζει και το ΚΚΕ σύμφωνα με τις διακηρύξεις του. Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τι και ποιους εννοούν. Kάθε προσπάθεια ελέγχου και βίας στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος είναι απωθητική και επικίνδυνη. Οι εχθροί του κινήματος «Δεν Πληρώνω» είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ και κάθε εκμεταλλευτής.
Οι διθύραμβοι των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την «υπεύθυνη» και «αποφασιστική» στάση του ΠΑΜΕ στόχο έχουν να ενισχύσουν τις τάση υποταγής του εργατικού κινήματος στη νομιμότητα όποια και αν είναι αυτή. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι ότι θρηνούμε τον πρώτο νεκρό από τα χημικά όπλα (δακρυγόνα) που εξαπολύει η αστυνομία και η κυβερνητική κοινοβουλευτική χούντα απέναντι σε κάθε διαδηλωτή.

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, όπως και οι νεκροί της Marfin, είναι δικοί μας νεκροί, θύματα της κατασταλτικής βαρβαρότητας του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Εκφράζουμε τη θλίψη μας στην οικογένεια του Συναγωνιστή και δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε τη πάλη μας ενάντια στην κρατική καταστολή, συντασσόμενοι, με όλους όσοι είναι στην ίδια κατεύθυνση και ανεξάρτητα από τις μεταξύ μας πολιτικές εκτιμήσεις και διαφορές.

Το κίνημα και οι εξεγέρσεις του δεν ανήκουν σε κανένα. Τα δεκάδες ανεξάρτητα σωματεία, οι εργατικές συλλογικότητες, οι επιτροπές αγώνα, οι κινήσεις/παρεμβάσεις, οι λαϊκές συνελεύσεις από τις γειτονιές, αποτελούν όργανα αποφάσεων του κινήματος και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από κανένα «νταβατζή».
Σήμερα και μετά απ’ αυτά τα γεγονότα και την διευρυνόμενη επίθεση κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ, γίνεται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα που θα υποδέχεται, θα συνενώνει όλες αυτές τις συλλογικότητες και θα συντονίζει την μάχη απέναντι στον πραγματικό κοινωνικό εχθρό. Θα οργανώσει ένα άλλο κέντρο συσπείρωσης εργατικών δυνάμεων σε κόντρα με τον αστικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και κάθε επίδοξο διαχειριστή του κινήματος.


============================================================================

=======================================

============

Να πως άρχισαν τα γεγονότα.
[Όπως αποτυπώθηκαν στο φωτορεπορτάζ του Χρήστου Βουτσαρά]

============================================================================

=======================================

============

Δείτε:

Ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι;

Όταν νίκησε το Κράτος

Λίγα λόγια για την 20/10 

Περιφρουρώντας τη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ., 20/10/2011

Χρονικό των συγκρούσεων με την «κόκκινη» περιφρούρηση της Βουλής (20/10/2011)

 ΕΠΕΙΓΟΝ Ανοιχτό Γράμμα Στο Νίκο Μπογιόπουλο (Για Τη Λάσπη Κατά Του “Δεν Πληρώνω”)

Για να τελειώνουμε με την υπόθεση του ελληνικού σταλινισμού

Ποιος θυμάται την επανάσταση και το σοσιαλισμό;

 Μια χαμένη ευκαιρία με ένα πικρό τέλος

Τα γεγονότα της 20ης Οκτωβρίου και η διαμάχη ΚΚΕ – αναρχίας. Μια ψυχαναλυτική οπτική

 

 

Για τις παλιές διαφορές της ΚΝΕ-ΚΚΕ με την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά δείτε στου Καναλιώτη:

https://kanali.wordpress.com/2010/12/27/knat1980/

20/10/2011 - Posted by | -παράνοια, -Διάφορα, -Εμφύλιος, -Κίνημα, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Αναρχικοί, ΚΚΕ

91 Σχόλια »

 1. Ένα μεγάλο μπράβο στο ΠΑΜΕ για τη σημερινή του στάση. Όσο για τους μπαχαλάκηδες: http://www.tsantiri.gr/katagelies/ntokoumento-o-«koukouloforos»-pou-dini-entoles-sta-mat.html

  doctor

  Σχόλιο από doctor | 20/10/2011

 2. Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης

  Πρώτη είδηση στα διεθνή media έγινε ο θάνατος του 53χρονου συνδικαλιστή που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στον Ευαγγελισμό

  «Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίων των μέτρων λιτότητας» γράφει στην πρώτη της σελίδα η γερμανική εφημερίδα Die Welt, που περιγράφει λεπτομερώς τις συγκρούσεις μελών του ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους οι οποίες μετέτρεψαν σε κόλαση την πλατεία Συντάγματος. Ακριβώς τον ίδιο τίτλο έχει στην ιστοσελίδα του και το BBC που αναφέρει ότι νη Ελλάδα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό.

  Στο ίδιο κλίμα κινείται και η αυστριακή εφημερίδα Der Standard που κάνει λόγο για τον «θάνατο ενός 53χρονου διαδηλωτή ο οποίος μεταφέρθηκε ήδη νεκρός σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας».

  «Τουλάχιστον 16 τραυματίες και ένας νεκρός στα επεισόδια της Αθήνα» αναφέρει και το δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro «Tη δεύτερη ημέρα της μεγαλύτερης γενικής απεργίας των τελευταίων ετών, κομμουνιστές και ακρο-αριστεροί συγκρούστηκαν μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο σε μάχες σώμα με σώμα, με συνέπεια δεκάδες διαδηλωτές να μεταφερθούν στα νοσοκομεία».

  Το Associated Press έχει εκτενές ρεπορτάζ για τα επεισόδια στην Αθήνα κάτω από τον τίτλο «1 νεκρός στις βίαιες διαδηλώσεις για τα μέτρα»

  Η βρετανική Guardian μιλά για «εμπόλεμη Αθήνα» και εξηγεί ότι ο νεκρός δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι προήλθε από τα επεισόδια

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 20/10/2011

 3. Μπορώ να δηλώσω επώνυμα ότι δεν υπήρξε καμία άρνηση του ΠΑΜΕ να περάσουν οι όποιοι διαδηλωτές μέσα από τις γραμμές του.
  Έχω ριζικές διαφωνίες με τις απόψεις του Κ.Κ.Ε. κυρίως στο ζήτημα της συνεργασίας των δυνάμεων που βρίσκονται απέναντι στην σημερινή πολιτική. Βρέθηκα σήμερα στο Σύνταγμα με την γυναίκα μου και φίλους και πέρασα δυο φορές την αλυσίδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ.
  Τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»

  Σχόλιο από vantonios | 20/10/2011

 4. […] Πηγή: https://pontosandaristera.wordpress.com/2011/10/20/anarchistes-vs-neostalinikoi/ […]

  Πίνγκμπακ από Αναρχικοί_VS_ΚΚΕ, by “Πόντος και Αριστερά” (: μια σφαιρική παρουσίαση) « Το Μώλυ | 20/10/2011

 5. […] Πηγή: https://pontosandaristera.wordpress.com/2011/10/20/anarchistes-vs-neostalinikoi/ Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. Κατηγορίες:Ελλάς, Ελληνικό Βlogging, Οικονομία, Πολιτική, Up- όψεις σχολιαστών Σχόλια (0) Trackbacks (0) Γράψτε ένα σχόλιο Παράθεση […]

  Πίνγκμπακ από Αναρχικοί Vs ΚΚΕ, by “Πόντος και Αριστερά” (: μια σφαιρική παρουσίαση) « Το Μώλυ | 20/10/2011

 6. Η χρήση βίας διαδηλωτών προς διαδηλωτές, μόνο εκ του πονηρού έχει προέλευση. Το ότι ο Πόντος και η Αριστερά δεν καταδικάζει ανοιχτά τους κουκουλοασφαλήτες, έριξε την ίδια τη δική του μάσκα.

  Ο νεκρός ήταν γεμάτος από μώλωπες. Η καρδιακή ήρθε μετά από το βασανισμό του από κουκουλοασφαλήτες. Δόξα και τιμή στον έντιμο νεκρό πολίτη και ήρωα Δημήτρη Κοτζαρίδη.

  Τιμωρία στους προδότες και τους δοσιλογικούς μηχανισμούς τους.

  Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 20/10/2011

 7. @ 6 Κάτω η βία!!! Οκ;

  Ομέρ

  υ.γ.

  Και για να είμαστε λίγο πιο αληθινοί, με βάση τη συζητηση που έγινε τώρα (12 μ.μ.) στο άλτερ μεταξύ Τριανταφυλλό, ενός γιατρού κ.ά. όπου παρενέβη και η Παπαρήγα, βγήκε ότι ο Κοτσαρίδης, ο οποίος είχε αναπνευστικά προβλήματα, πέθανε στην Αίγλη του Ζαππείου από καρδιακή προσβολή, η οποία πιθανότητα προήλθε από την εισπνοή δακρυγόνων.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 20/10/2011

 8. Σ’ ευχαριστώ για την παραπομπή. Χρειαζόμαστε μια κανονική συζήτηση κατά προτίμηση (δική μου) με βάση την ελευθερία, τη συντροφικότητα και την αγάπη για τη ζωή.

  Σχόλιο από chumba | 21/10/2011

 9. Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

  Μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση του λαού την Τετάρτη 19/10 η κυβέρνηση και το σύστημα πήραν σαφές μήνυμα ότι η οργή των εργαζόμενων κορυφώνεται και η διάθεση για ανατρεπτικούς αγώνες διευρύνεται. Η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ήταν τέτοια, ώστε η αστυνομία αδυνατούσε, για ώρες, να διαλύσει την συγκέντρωση. Παρ’ όλα αυτά, τα συνδικάτα και οι πολιτικές οργανώσεις δεν πήραν καμία πρωτοβουλία συντονισμού της πάλης στην κατεύθυνση της λαϊκής απαίτησης για την άμεση πτώση αυτής της κυβέρνησης. Η πορεία αφέθηκε στην κυριολεξία να διαλυθεί χωρίς να επιδιωχθεί καμία αντίστοιχη δράση.

  Την Πέμπτη 20/10 διαγραφόταν μια ακόμη δυνατότητα για το κίνημα. Όμως την μέρα αυτή της κορύφωσης της λαϊκής πάλης, εργολάβοι του κινήματος ανέλαβαν όχι μόνο να διαλύσουν μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις αλλά και να προστατέψουν την κοινοβουλευτική διαδικασία υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου κυβέρνησης Ε.Ε. και ΔΝΤ. Οι εργολάβοι αυτοί έκαναν την κυβέρνηση και το σύστημα να τρίβουν με ευχαρίστηση τα χέρια τους, ενώ ταυτόχρονα έσπερναν την απογοήτευση και μετέτρεπαν σε παθητικούς θεατές, χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατέβει με πρόθεση να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και τους τρομοκρατικούς μηχανισμούς της.

  Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, με τη συνήθη ιδιοκτησιακή λογική τους, κατέλαβαν το Σύνταγμα και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε άλλον να διαδηλώσει στην ίδια περιοχή. Σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, μέτωπα, ακόμη και απλοί άνθρωποι, αποτέλεσαν τον νέο «εσωτερικό εχθρό» του ΠΑΜΕ, και τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση στη βουλή. Με πρόφαση την περιφρούρηση της διαδήλωσης «του», παρέταξε ομάδες ροπαλοφόρων απέναντι σε χιλιάδες διαδηλωτές και, στην πραγματικότητα, περιφρούρησε το κοινοβούλιο, από το ξέσπασμα της οργής των εργαζομένων που στόχευαν να παρεμποδίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να ρίξουν την κυβέρνηση.

  Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα. Η μη ύπαρξη και άλλων νεκρών μόνο στην τύχη μπορεί να αποδοθεί. Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο.

  Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplirono.info) συμμετείχε την Τετάρτη στην μεγάλη απεργία και κράτησε το μπλοκ με το πανό του στην πρώτη γραμμή, μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη. Στάση που είχαμε όλο το καλοκαίρι των κινητοποιήσεων και συνεχίσαμε μετά τις 10 Σεπτέμβρη. Σήμερα συνταγμένοι με το Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και κινήσεων συμμετείχαμε στην συγκέντρωση μαζί τους, όπως ήταν το κάλεσμα, Όθωνος και Αμαλίας, πίσω από τις ροπαλοφορούσες αλυσίδες του ΠΑΜΕ. Παραμείναμε εκεί αποφεύγοντας κάθε λογική εσωτερικής αντιπαράθεσης, παρακολουθώντας με λύπη τον κόσμο που αποχωρούσε και πολύ περισσότερο για άλλη μια χαμένη ευκαιρία σύγκρουσης και νίκης του λαϊκού κινήματος. Δεν συμμετέχουμε ποτέ σε ενδοκινηματικούς πολέμους.

  Η καταγγελία του ΠΑΜΕ για τυχοδιωκτισμούς ατόμων ή ομάδων που χρησιμοποιούν λεκτικά ή γραφικά σύμβολα του κινήματος «Δεν πληρώνω» δεν μας αφορούν και δεν μπορούν να ενοχοποιούν, συκοφαντούν και στοχοποιούν το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, Κίνημα του οποίου τα προτάγματα για άρνηση πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών στηρίζει και το ΚΚΕ σύμφωνα με τις διακηρύξεις του. Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τι και ποιους εννοούν. Kάθε προσπάθεια ελέγχου και βίας στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος είναι απωθητική και επικίνδυνη. Οι εχθροί του κινήματος «Δεν Πληρώνω» είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ και κάθε εκμεταλλευτής.

  Οι διθύραμβοι των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την «υπεύθυνη» και «αποφασιστική» στάση του ΠΑΜΕ στόχο έχουν να ενισχύσουν τις τάση υποταγής του εργατικού κινήματος στη νομιμότητα όποια και αν είναι αυτή. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι ότι θρηνούμε τον πρώτο νεκρό από τα χημικά όπλα (δακρυγόνα) που εξαπολύει η αστυνομία και η κυβερνητική κοινοβουλευτική χούντα απέναντι σε κάθε διαδηλωτή.

  Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, όπως και οι νεκροί της Marfin, είναι δικοί μας νεκροί, θύματα της κατασταλτικής βαρβαρότητας του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Εκφράζουμε τη θλίψη μας στην οικογένεια του Συναγωνιστή και δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε τη πάλη μας ενάντια στην κρατική καταστολή, συντασσόμενοι, με όλους όσοι είναι στην ίδια κατεύθυνση και ανεξάρτητα από τις μεταξύ μας πολιτικές εκτιμήσεις και διαφορές.

  Το κίνημα και οι εξεγέρσεις του δεν ανήκουν σε κανένα. Τα δεκάδες ανεξάρτητα σωματεία, οι εργατικές συλλογικότητες, οι επιτροπές αγώνα, οι κινήσεις/παρεμβάσεις, οι λαϊκές συνελεύσεις από τις γειτονιές, αποτελούν όργανα αποφάσεων του κινήματος και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από κανένα «νταβατζή».
  Σήμερα και μετά απ’ αυτά τα γεγονότα και την διευρυνόμενη επίθεση κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ, γίνεται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα που θα υποδέχεται, θα συνενώνει όλες αυτές τις συλλογικότητες και θα συντονίζει την μάχη απέναντι στον πραγματικό κοινωνικό εχθρό. Θα οργανώσει ένα άλλο κέντρο συσπείρωσης εργατικών δυνάμεων σε κόντρα με τον αστικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και κάθε επίδοξο διαχειριστή του κινήματος.

  http://www.denplirono.info
  denplirono@hotmail.gr

  Σχόλιο από ΣΥΝΤΑΞΗ | 21/10/2011

 10. Πραγματικα περιμενα να καταδικασετε τους καθε ειδους κουκουλοφορους,που δεν αντεξαν και εδειξαν σε ολους ποιοι ειναι,κρατατε ισες αποστασεις?Ημουν απο το πρωι εκει,ναι το ΠΑΜΕ περιφρουσε τον χωρο,διαδηλωτες οπως και εγω περνουσαν ελευθερα για τους κουκουλοφορους προφανως υπηρχε προβλημα,μα ακομα και αν ηθελαν να κανουν ντου..μη γελασω στη βουλη,ειχε πολλα σημεια να περασουν..φτανουν τα ψεμματα κουκουλοφοροι και παρακρατος χερι-χερι πανε,να συζητησουμε για το κκε και τις θεσεισ του ναι να το κανουμε,αλλα οχι να σπαζουμε μαρμαρα κα να τα πεταμε σε ανθρωπους του ΠΑΜΕ..,δεν εχει δικαιωμα το παμε να παει συνταγμα?ακουσα χιλιαδες φορες σε συγκεντρωσεις στο συνταγμα,οταν επεφτε ξυλο,που ειιναι το ΠΑΜΕ?εφυγε?τωρα που ηρθε στην πλατεια και εγινε ενα με τους υπολοιπους διαδηλωτες ανελαβαν οι κουκουλες δραση,καταδικαστετε τους,αλλιως οι σκεψεις οδηγουνται αλλου ….

  Σχόλιο από ποντια | 21/10/2011

 11. βαζω εδω ενα σχολιο που εβαλα κι αλλου:
  ————————————————————————————————————————————————
  ——–επειδή διαβαζοντα ςαπο δω κι απο κει πηρα μια ιδεα για το τι συνεβη εχω να πώ το εξής:
  -εχουμε εδώ εναν ανθρωπο. Νεκρο. 53 χρονών . Κατα γενική ομολογια γλυκο ανθρωπο,οικοδομο ,
  (του Παμε αλλα θαμπορουσε να ναναι οπουδηποτε)

  πατερα,
  που πηγε να διαδηλώσει και πεθανε .
  Στην Ελλάδα του 2011. Στην Αθηνα.Της δικής μας πανω κατω ηλικιας που ισως θυμόταν μια αλλη εποχή ,μια εποχή που το να δαδηλώνεις ειχε συναφεια με την περηφανεια της υπερασπισης της Δημοκρατας ,την χαρα ,την ευγενεια.
  Παει ο Ανθρωπος.
  γιατι εφυγε;
  – το Παμε -λενε- πηγε και περικυκλωσε την Βουλή-και δεν αφηναν να περασουν -ψεμματα λεει το Παμε ,αφηναμε απο διπλα αλλά οι Δεν πληρωνω θελαν να περασουν απο μέσα και οχι -λένε οι αντιεξουσιατές- οι του Παμε θελαν να περιφρουρησουν το Κοινοβουλιο και γιατι και με ποιο δικαιωμα ,κλπ κλπ
  ….
  Αν νομιζε κανεις οτι ολα αυτά ειναι τιποτε παραπάνω απο συνηθη καυγα μεταξύ οδηγων σε τρακο που μαλώνουν για το ποιος ειχε προτεραιοτητα-Η καυγας για την σειρα σε μια ουρα εμπρος σε Δημοσια υπηρεσια μεγεθυμένα σε μαζικο επιπεδο ..να μου το πειτε..
  ————–
  εν τω μεταξυ παει ο Ανθρωπος . πεθανε οπως και μεις πεθαινουμε σαν χωρα.

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 21/10/2011

 12. Τι φρούτο είναι αυτός ο «Σιδηρούντιος»; Να είναι εθνικόφρων κομμουνιστής; Ή μήπως μοναρχο-κομμουνιστής;

  Αφού και ο ίδιος ο «Ριζοσπάστης» έγραψε για το χαμό του άτυχου εργάτη ότι στον «Ευαγγελισμό», όπου μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, διαπιστώθηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, «πως ο 53χρονος πολίτης ήταν απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση και δεν έφερε κανένα τραύμα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του για 50 λεπτά από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κατέληξε».

  Πόντια, μπορεί να μην είμαι Πόντιος, αλλά από το φωτογραφικό χρονικό των επεισοδίων φαίνεται ξεκάθαρα ότι η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ στο μπλοκ του «Δεν πληρώνω» να περάσει. Οι ΠΑΜίτες κάνανε κατάληψη της πλατείας λες και ήταν του παππού τους για το τηλεοπτικό-προεκλογικό σώου ή για κάτι που θύμιζε τις προσπάθειες των μελανοχιτώνων πριν από 90 χρόνια.Ε! λοιπόν στην επίδειξη δύναμης του ΚΚΕ απάντησαν οι αναρχικοί και καλά έκαναν. Έσπασαν την περιφρούρηση, αμφισβήτησαν την κατάληψη της πλατείας και την ακύρωσαν την επίδειξη δύναμης.

  Οπότε τώρα το ΚΚΕ θρηνεί υποκριτικά τους νεκρούς του πιστεύοντας ότι θα δημιουργήσει ένα αγωνιστικό μύθο που θα του φέρει ψηφαλάκια. Αυτό είναι απόλυτη εξαθλίωση.

  Σχόλιο από Zonianitis | 21/10/2011

 13. ————————————————————————————————-
  ΕΝΑ ΕΝ ΘΕΡΜΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ….»

  ————————————————————————————————-

  Το πολλαπλό έγκλημα του ΚΚΕ την μέρα που καταργήθηκαν τα εργασιακά δικαιώματα

  ΑΠΌ BLACKPANTHER

  Ειναι αδύνατο να μιλήσεις για την σημερινή μέρα χωρίς να αναφερθείς στον πρόστυχο, εξοργιστικό, προδοτικό και φρικαλέο ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ σε αυτήν.

  Όταν είχαμε ακουσει οτι το ΚΚΕ θα κάνει περικύκλωση της βουλής πολλοί είχαμε γελάσει και ορθά εκτιμούσαμε ότι αυτό ήταν ένας ευφημισμός για την περιφρούρηση της βουλής.

  Κανείς όμως ακόμη και αυτοί/ες που γνωρίζουμε τι είναι το ΚΚΕ και πόσο διχαστικά λειτουργεί δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα γινόταν σήμερα.

  Το πράγμα είχε φανεί από την αρχή με την προκλητική face control περιφρούρηση που εφάρμοζε το ΚΚΕ μπροστά από την βουλή που ξεκιναγε από το τέλος της Πανεπιστημίου αλλά πάλι η συνέχεια ξεπέρασε τον χειρότερο εφιάλτη.

  Αποδείχτηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το ΚΚΕ εργολαβικά είχε αναλάβει την προστασία του καθεστώτος την μέρα που αυτό θα κατεδάφιζε και με τον νόμο όλα τα εργασικά δικαιώματα.

  Αυτό όμως που δεν ήξεραν (κι εκεί την πάτησαν) τα κόκκινα τσιράκια τους καθεστώτος ήταν πόσο πολλοί άνθρωποι θα αντιλαμβάνονταν τον ρόλο προστασίας του στο καθεστώς.

  Πίστευαν ότι θα είχαν να κάνουν με κάποιους “κουκουλοφόρους” και τελικά αποδείχτηκε ότι θα τα έβαζαν με όλη την κοινωνία που δεν είναι στο μαντρί τους.

  Έτσι όταν άρχισαν να χτυπούν ξέμπαρκο κόσμο που δεν ταίριαζε στις αισθητικές και ενεργειακές νόρμες τους η αντίδραση του κόσμου ήταν καθολική.

  Ο κόσμος ανέβηκε στον δρόμο και αρχικά χωρίς παλούκια ή άλλα όπλα τους πήρε στο κυνήγι. Κι εκεί έδειξαν πόσο φανατικά και παθιασμένα θα υπεράσπιζαν το καθεστώς στις κρίσιμες στιγμές του.

  Συγκρότησαν ομάδες εφόδου με κράνη παλούκια και άλλα όπλα (ναι και πυροσβεστήρες!) και όρμηξαν με μανία χτυπώντας όποιον/α έβρισκαν.

  Χτυπησαν ακόμη και 13χρονα κορίτσια και δρούσαν σαν να είχαν μπροστά τους τον χειρότερο εχθρό τους.Επαναλαμβάνω ότι η σύνθεση του κόσμου που χτυπήθηκε και στοχοποιηθηκε ήταν όσο μικτή μπορούσε να είναι.Υπήρχαν νέοι και γέροι, αναρχικοί και κεντρώοι, πλατειακοί και συνδικαλιστές, άνεργοι και μαγαζάτορες.

  Ο κόσμος αρχικά ένιωσε σοκ και δέος.Ήταν μια επίθεση που δεν περίμενε και για την οποία ήταν απροετοίμαστος. Κι έτσι κυριολεκτικά χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σώθούν.Αλλά το σοκ δεν κράτησε πολύ και άρχισε πάλι η αντεπίθεση αυτη τη φορά πιο εξοπλισμένα και οργανωμένα.

  Παλι τους πήγαμε πισω για να ξαναδεχτούμε νέα επίθεση τους ακόμη πιο λυσσασμένη και φονική.

  Έφτασαν να πετάνε αδιάκριτα πέτρες μεσα στην πλατεία συντάγματος εκεί που υπήρχαν πολλές χιλιάδες κόσμου και όποιον πάρει ο χάρος.Λίγο πριν μου είχαν πέταξει πυροσβεστήρα στο κεφάλι που ευτυχώς πέρασε ξόφαλτσα.

  Δρούσαν σαν παρακράτος που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτό της χρυσής αυγής.

  Έφτασαν στην κατρακύλα να “συλλάβουν” κόσμο και να τον δώσουν στους μπάτσους αφού πρώτα τον είχαν χτυπήσει άσχημα.

  Τότε ήταν που η οργή όλου του κόσμου ξεχείλισε και όλο το σύνταγμα δονούταν από το σύνθημα “ΚΚΕ το κόμμα του χαφιέ”

  Ο κόσμος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε και ζούσε. Αγριεμένος τράβηξε κάποιους από τους τραμπούκους του ΚΚΕ μέσα στην πλατεία και τους φέρθηκε όπως τους’αξιζε αλλα και πάλι με δόση φιλευσπλαχνίας. (και λίγα έφαγαν αλλά εμείς έχουμε πάντα μια αίσθηση πολιτισμού που μας βάζει όρια και απουσιάζει παντελώς από τους κόκκινους φασίστες)

  Όταν είδαν ότι ολόκληρος ο μηχανισμός τους δεν είχε τύχη απέναντι στην οργή του κόσμου εμφανίστηκαν στο κάτω μέρος τα ΜΑΤ και έπνιξαν την πλατεία στην χημεία εφορμώντας (Τα ΜΑΤ όχι τα ΚΝΑΤ) παράλληλα στην πλατεία απωθώντας τον κόσμο έξω από αυτήν.

  Η συνεργασία αστυνομίας ΚΚΕ σε πλήρη δράση για να σωθεί το “κόμμα του λαού” από την λαϊκή οργή…

  Αργότερα το ΚΚΕ θα κυκλοφορούσε με γκαιμπελίστικο θράσος το ψεύδος ότι υπάρχει νεκρός δικός του από την σύγκρουση με σκοπό να παρουσιαστεί σαν θύμα.

  Στην πραγματικότητα ήταν αυτό που θα σκότωνε κόσμο και με φασιστικό φανατισμό που ξεπερνά ακόμη και τον ασυνείδητο χουλιγκανισμό έκανε ό,τι μπορούσε για να το καταφέρει.

  ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΣΑΝ

  Όχι τυχαία τα φασιστοκάναλα εκθειάζουν την δολοφονική περιφρούριση του ΚΚΕ (δείχνοντας κρανοφόρους του να χτυπούν ακουκούλΩτους με τίτλο επίθεση κουκουλοφόρων στο ΠΑΜΕ!)

  Όχι τυχαία ο φασίστας Άδωνις έδινε έυσημα στο ΚΚΕ μέσα στη βουλή χωρίς καμιά ειρωνική διάθεση.

  Όχι τυχαία τα απολειφάδια του καθεστώτος όπως ο Κουβέλης δίναν και αυτά συγχαρητήρια αναγνωρίζοντας την συμβολή του ΚΚΕ στην διασωση του καθεστώτος.

  Όχι τυχαία η ελληνική αστυνομία παραδέχτηκε πώς πέταξε δακρυγόνα για να σώσει τους τραμπούκους του ΚΚΕ από τη μήνη του κόσμου.

  Όχι τυχαία το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει που βρήκε έναν τέτοιο λυσσασμένο και φανατικό σύμμαχο του στην δύσκολη μέρα του.

  Το ΚΚΕ διάλεξε αμετάκλητα πλευρά ως το σημείο να γίνει το νέο παρακράτος του καθεστώτος. Το μέγεθος της προδοσίας του ξεπέρασε κι αυτή της Βάρκιζας.

  Για να σώσει το καθεστώς κήρυξε πόλεμο σε όλη την κοινωνία.Όλες οι γέφυρες πια με αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό κόπηκαν και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

  Ο λόγος που το ΚΚΕ σιχαινεται το σύνθημα “η χούντα δεν τελείωσε το 73″ είναι γιατί τώρα αποτελεί το ενεργό και ακτιβίστικο κομμάτι αυτής της χουντας.

  Το κείμενο το γράφω με μπαταρισμένο χέρι μετά από μια τυφλή πέτρα των κόκκινων φασιστών μέσα στην πλατεία.Ευτυχώς πρόλαβα να προτάξω το χέρι μου πριν η πέτρα με βρει στο δόξα πατρί.

  Ας σκεφτούμε ότι αυτά τα πρωτοφανή και πρωτόγνωρα έγιναν σε μια από τις πιο σημαντικές μέρες της Ελληνικής Ιστορίας. Μια μέρα που κρινόταν η πτώση ενός απάνθρωπου καθεστώτος.

  Το ΚΚΕ φρόντισε με ωμή βία και φασιστικό θράσος το καθεστώς να διασωθεί.

  Μοιραία θα αναμετρηθεί με την επιλογή του και τις συνέπειες της αλλά ήδη για τον πολύ κόσμο που είναι ενεργός κινηματικά αυτή η επιλογή του ισοδυναμεί με το τέλος του…

  ΥΓ Το κείμενο γράφεται εν θερμώ και είναι άμεση μαρτυρία και ντοκουμέντο για τα σημερινά. Η αλήθεια πρέπει να βγει ολόκληρη και ακέραιη. Η χούντα θα πέσει και μαζί της όλα τα εξαπτέρυγα της ό,τι όνομα κι αν έχουν.

  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/10/21/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF/

  Σχόλιο από Πόντιος | 21/10/2011

 14. »Ε! λοιπόν στην επίδειξη δύναμης του ΚΚΕ απάντησαν οι αναρχικοί και καλά έκαναν. Έσπασαν την περιφρούρηση, αμφισβήτησαν την κατάληψη της πλατείας και την ακύρωσαν την επίδειξη δύναμης.»

  κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

  Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα. Η μη ύπαρξη και άλλων νεκρών μόνο στην τύχη μπορεί να αποδοθεί. Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο.

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 21/10/2011

 15. Ένα από τα καλύτερα σχόλια που διάβασα ήταν του Σταύρου στη συζήτηση στους σχολιαστές που μας παραπέμψατε

  ———————————————————————————————————————

  Γεια σας παιδιά, περαστικός είμαι, επιτρέψτε μου ένα σχόλιο.

  Μεγάλη απογοήτευση. Κυρίως για ένα πράγμα: Παντελής έλλειψη ΠΟΛΙΤΙΚ¨ΗΣ ΣΚΕΨΗΣ από όλους (τους απο δώ, πως να το πώ, “εμάς”)Και ένα κοινό χαρακτηριστικό τριών )κι όχι μόνο) πολιτικών δυνάμεων.Ποιών;

  -Της Χρυσής αυγής.

  -Του ΚΚΕ και των

  Αναρχικών.

  Ποιο;

  Είναι και οι τρείς “ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ”.

  Χ.Α ταυτίζει τη συμμορία της με το έθνος: Ένα το έθνος, ένας λαός ένας Φύρερ.

  -Το ΚΚΕ ταυτίζει το εργατικό κίνημα με την κομματική του οργάνωση. Μία η εργατική τάξη, ένα το κόμμα, ένας ο Γ.Γραμματέας.

  -Οι αναρχικοί είναι απλώς εναντίον όλων.Έχουν την αλαζονία του “καθαρού” , του αμόλυντου ,κι όλοι οι άλλοι σε ένα τσουβάλι. Μπάτσοι, κνίτες, ψηφοφόροι του κκε, γριούλες που ψηφίσαν πασόκ,ασφαλίτες, ταξιτζήδες, περιπτεράδες, δημόσιιοι υπάληλλοι, καλλιτέχνες, η Σώτη, Νομπελίστες ,ο Γουώτσον, και γενικά, όσοι δεν είναι μαζί τους. Ο περίφημος λαός δηλαδή. Ο οποίος φυσικά και είναι σκατά, όπως και ο homo sapiens γενικά, το ξέρουμε.Όμως τα πλήθη (και η σωστή στρατηγική) είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει μια αλλαγή. Και εσύ που υποτίθεται οτι “ξέρεις” πρέπει να τον φέρεις στα νερά σου και όχι να αρχίσεις να ενεργείς εκ μέρους του. Θα γίνει αυτό μόνο αν τον αγαπήσεις, αυτόν τον μίζερο, αποχαυνωμένο στην TV , ηττημένο κοσμάκη.

  Αλλιώς,και θα χάσεις, και σούργελο θα γίνεις και κακό θα κάνεις.

  Αυτά τα λέω γιατί όντως ο α/α και α/α χώρος είναι ζωντανός και κινείται αλλά από πολιτική, οργάνωση, συμμαχίες, στρατηγική μηδεν. Αλλά και γιατί βρέθηκα συμπτωματικά από τη πλευρά του ΠΑΜΕ και είδα από κοντά, ποιοί είταν αυτοί που τρώγανε τα κοτρώνια (αλλά τι κοτρωνάρες, αμμάν) και τις μολότωφ.Κάτι παπούδες και κάτι κυρίες. Ε οχι. Όπως θα έλεγε κάποιος παλιός περισσότερο ξεσκολισμένος από μένα στην πολιτική :
  “Αυτό είναι χειρότερο από έγκλημα. Είναι ΛΑΘΟΣ”

  Θα τόλεγα και για τη Μαρφίν αλλά δεν το λέω, γιατί παραήταν φριχτό το καμμένο και τουμπανιασμένο πτώμα της εγκύου, για να το παίξω ψυχρός πολιτικός.

  Σχόλιο από Περαστικός | 21/10/2011

 16. @13
  Πόντιε, δες κι αυτά:

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 21/10/2011

 17. Δεν ψηφίζω κκε αλλά τα τελευταία χρόνια πηγαίνω στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ γιατί όταν μας είχαν απλήρωτους 10 μήνες στο Αλαμανή που δούλευα μόνο το ΠΑΜΕ ήρθε και μας υπερασπίστηκε και μπορέσαμε να πάρουμε τα λεφτά μας. Ούτε η γσεε ούτε οι κουκουλοφόροι με υπερασπίστηκαν. ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΜΕ.
  Χθες ήμουν μπροστά στα γεγονότα και μπορώ να πω ότι ήταν η πιο στημένη δολοφονικά επίθεση που έχω δει. Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς!!! Εγώ έφαγα μία πέτρα στο πόδι.

  Τι μου λές ρε απο πάνω μακακίες του στυλ «η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ στο μπλοκ του “Δεν πληρώνω” να περάσει». Δεν ήθελαν να περάσουν αφού αν ήθελαν πέρναγαν από τη γωνία Μεγάλη Βρετανία. Κανένα δεν εμπόδισε το ΠΑΜΕ, αλλά ούτε άφησε κανέναν να μπει στα μπλόκα του και καλά έκανε.
  Κάποιο από το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ήρθαν με τη λογική του τσαμπουκά «φύγε από δω που είσαι να κάτσω εγώ.
  Αυτό έγινε, μπροστά ήμουν. Ηθελαν να φύγουμε εμείς από το σημείο που είμασταν. Και λέγανε ότι το ΠΑΜΕ νομίζει ότι η πλατεία είναι οικόπεδό του. Οι ίδιοι που τις άλλες φορές λέγανε το ΠΑΜΕ να φύγει από την πλατεία (αυτοί από που το πήραν το δικαίωμα να διώχνουν από την πλατεία;)

  Τα πράγματα είναι απλά. Χθες έγινε δολοπφονική απόπειρα σε βάρος διαδηλωτών. Όποιος τις δικαιολογεί είναι υπερασπιστής δολοφόνων.
  Εγώ τώρα είμαι πιο ΠΑΜΕ από πριν. Και θα πείσω και τον αδελφό μου κι όποιον ξέρω να κατεβαίνουμε με το ΠΑΜΕ. Κι όποιος κάνει να μας επιτεθεί ξανά θα φάει τοκεφάλι του, χειρότερα από χθες

  Σχόλιο από ANTVNHS LALAXOS | 21/10/2011

 18. ANTVNHS LALAXOS, δηλαδή το ΠΑΜΕ κατέλαβε όλη την περιοχή μπροστά από τον Άγνωστο και άφηνε τους πολίτες να περνούν ένας-ένας από τη γωνία της Μεγάλης Βρετανίας;

  Μα και εκεί υπήρχε περιφρούρηση. Ο erodotos τα περιγράφει καλά ως «αυτόπτης μάρτυς». Εκεί έκανε σκοπιά ο ίδιος. Άρα παντού ΚΝΑΤ.

  Και εξάλλου ποιός αξιοπρεπής χώρος θα δεχόταν αυτή την προσβλητική συμπεριφορά απ’ το ΚΚΕ; Και γιατί; Το ότι ανακατεύτηκαν οι αναρχικοί με τη γνωστή τους μέθοδο σχετίζεται με τη μόνιμη πολιτική τους δράση. Απλώς τις άλλες φορές μεταξύ της Βουλής και των διαδηλωτών δεν υπήρχαν ομάδες περιφρούρησης (της Βουλής από τους διαδηλωτές).

  Σχόλιο από mr. Ζ | 21/10/2011

 19. Ζωνιανίτη, είμαι φρούτο Ελληνικό, με το μέρος οποιουδήποτε νομίζω ότι έχει δίκιο, με το μέρος οπουδήποτεν νομίζω ότι λέω αλήθειες, με το μέρος οποιουδήποτε πιστεύω ότι είναι αδικημένος, άσχετα σε τι Θεό ή χρώμα πιστεύει. Αναγνωρίζω ότι σήμερα, το ΚΚΕ έχει στις τάξεις του πολλούς καθαρούς και έντιμους ανθρώπους, σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από άλλα κόμματα.

  Η Ελλάδα πάει για καταστάσεις πείνας και πλήρους εξευτελισμού. Όποιος είναι πατριώτης τώρα θα φανεί. Το σύστημα παραδίδει τη χώρα στο Τέταρτο Ραϊχ και σε λίγο και στη Νεο – Οθωμανία. Το σύστημα σχεδίασε τα γεγονότα και έστειλε και τους τραμουκοκουκούλες να σκοτώσουν, όπως πάντα μέχρι τώρα έκανε. Οι προδότες της πατρίδος, για μια ακόμα φορά, βρίσκονται στην καρδιά των κουκουλο-υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

  Ζήτω η Ελλάδα ρε λαμόγια

  Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 21/10/2011

 20. Kύριε Σιδηρούντιε, τότε να στείλουμε όλους τους αναρχικούς στον καιάδα. Μήπως στο Μακρονήσι; Ή καλύτερα στον Άη Στράτη; Αλλά αφού είναι και «προδότες στην πατρίδα» καλύτερα είναι κατευθείαν να τους στήσετε στον τοίχο. Τι να τους φυλάττε και να τους ταϊζετε.

  Θεωρώ ότι τέτοιες ισοπεδωτικές προσγγίσεις δημιουργούν ακομα μεγαλύτερα προβλήματα.

  Ας χαλαρώσουμε και ειδικά όσοι φορούν την πανοπλία που απ’ τη μια έχει το σφυροδρέπανο και από την άλλη το δικέφαλο αετό.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 21/10/2011

 21. Φιλαράκο δεν το κατάλαβα αυτό το σχόλιο με τις πανοπλίες με το σφυροδρέπανο και το δικέφαλο αετό.
  Εχεις κανένα πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ ;;;;

  Σχόλιο από vantonios | 21/10/2011

 22. Πολύ καλή η ανάρτηση. Συμφωνώ για τον ύποπτο ρόλο του ΚΚΕ

  Σχόλιο από Μανώλης | 21/10/2011

 23. vantonios, ξεκόλα απ΄τα χθεσινά. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα, ηλιόλουστη και όλοι μας είμαστε γεμάτοι με εικόνες και εμπειρίες.

  Επειδή πρέπει να ψάχνουμε λίγο περισσότερο πριν αποφανθούμε ή παραπονεθούμε, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα κλικ στο άβαταρ του σύντροφου Σιδηρόντιου. Τότε θα λάμψει η αλήθεια και θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 21/10/2011

 24. Παιχνίδι με τη φωτιά,

  του Σταύρου Λυγερού, Η Καθημερινή 21/10/2011

  Το χθεσινό σκηνικό στο Σύνταγμα είχε μια πρωτοτυπία. Εδώ και πολλά χρόνια το λεγόμενο μαύρο μπλοκ διαλύει τις μεγάλες διαδηλώσεις, μετατρέποντάς τις με τη δράση του σε μια δική του σύγκρουση με τα ΜΑΤ. Αυτή τη φορά οι συγκρούσεις ήταν ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και στο μπλοκ του ΚΚΕ. Μέχρι τώρα, το ΚΚΕ απέφευγε επιμελώς να εμπλακεί σε τέτοια επεισόδια. Γι’ αυτό και φρόντιζε οι πορείες του να μη συμπίπτουν με τον χώρο πιθανών επεισοδίων. Η επιλογή των κομμουνιστών διαδηλωτών να παραμείνουν και να διατηρήσουν τον έλεγχο στο Σύνταγμα συνιστά αλλαγή στάσης, δεδομένου ότι είχαν συνείδηση ότι θα προέκυπταν συγκρούσεις. Προφανώς, η αλλαγή αυτή δεν είναι τυχαία. Ο Περισσός μάλλον φοβήθηκε μήπως στο εύφλεκτο περιβάλλον της διάχυτης κοινωνικής οργής πυροδοτηθεί κάποια έκρηξη και χαθεί πλήρως ο έλεγχος.

  Κατά πάσα πιθανότητα, το μαύρο μπλοκ είναι διαβρωμένο, αλλά οι κουκουλοφόροι δεν είναι ένα είδος παρακρατικών που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Γι’ αυτήν την κατηγορία νέων, η σύγκρουση με τα ΜΑΤ είναι λόγος ύπαρξης. Δεν πρόκειται για ιδεολόγους. Πρόκειται για αγέλες νεαρών που έλκονται από την αισθητική της καταστροφής, που έχουν μεταλλαχθεί σε τεχνικούς της βίας. Χωρίς πολιτική πλατφόρμα, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς, είναι απρόσωποι, dark, ριψοκίνδυνοι, καταστροφείς, σκληροί στις μάχες του δρόμου και με διάθεση να βεβηλώσουν τα «ιερά και τα όσια». Με άλλα λόγια, έχουν όλες τις προδιαγραφές και γι’ αυτό κάνουν καριέρα αναμφισβήτητων πρωταγωνιστών στη διψασμένη για θέαμα τηλεοπτική δημοκρατία μας. Με τη δράση τους κλέβουν την παράσταση και κατ’ αυτόν τον τρόπο επικαλύπτουν το μήνυμα των διαδηλώσεων.

  Τα προηγούμενα χρόνια, οι κουκουλοφόροι δρούσαν σε ένα ευσταθές πολιτικό και κοινωνικό τοπίο. Γι’ αυτό και το μόνο που κατάφερναν ήταν σποραδικές παρενθέσεις επεισοδίων και καταστροφών. Σήμερα, όμως, το τοπίο είναι ασταθές και εύφλεκτο. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, όπως η χθεσινή και η προχθεσινή, το μαύρο μπλοκ ενδέχεται να λειτουργήσει αντικειμενικά σαν πυροκροτητής για την ανάφλεξη του συσσωρευμένου και συμπιεσμένου δυναμικού της κοινωνικής οργής. Μόνο τυφλοί από τον φανατισμό δεν βλέπουν ότι η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στο κενό και στο επίπεδο της δημόσιας τάξης. Το έργο που παίζεται κάθε λίγους μήνες με τα νέα πακέτα μέτρων δεν είναι μόνο από οικονομικής απόψεως αδιέξοδο και από κοινωνικής απόψεως καταστροφικό. Είναι ταυτοχρόνως και παιχνίδι με τη φωτιά. Το γεγονός ότι χθες είχαμε μόνο ένα νεκρό ήταν ζήτημα τύχης. Ακόμα και μέλη της παραπαίουσας κυβέρνησης ομολογούν ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 21/10/2011

 25. Κ. Ματσουκάτες, το αναρχικό κίνημα, όπως και το ακροαριστερό και ακροδεξιό, στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι παρα-ασφαλήτικα τσαντήρια. Κανένας όμως, ούτε οι ασφαλήτες, δεν πρέπει να τιμωρηθεί απάνθρωπα.

  Επειδή είμαι υπερήφανος για τα επιτεύγματα των προγόνων μου διάλεξα για σύμβολα που με εκφράζουν το αστέρι και τον δικέφαλο, και δεν έβαλα επάνω τους τίποτα άλλο. Κάποιος όμως που αγαπάει περισσότερο από όλα τα σύμβολα το σφυρί και το δρεπάνι δεν είναι κατ’ ανάγκη αντίπαλός μου. Εφόσον πρόκειται για έντιμο και δίκαιο άνθρωπο που λέει σωστά πράγματα, τότε είμαι και μαζί του.

  Αν ξηλωθούν πλήρως οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας, και δεν φτιαχτούν νέες, έντιμες και καθαρές, η Ελλάδα θα γίνει Τουρκική επαρχία μέσα σε 20 χρόνια το πολύ. Αυτό να έχετε υπόψη σας και να με θυμάστε, αν ζείτε μέχρι τότε.

  Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 21/10/2011

 26. Ένα σχόλιο μόνο.. το ΚΚΕ καλό Ή κακό ξέρουμε όλοι τι πρεσβεύει.. Το να διαφωνεί κανείς μαζί του είναι θεμιτό, όπως και το να το υποστηρίζει.
  Οι ορδές κουκουλοφόρων που με περίσσιο θράσσος χτυπούν και βρίζουν, καταστρέφουν οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα τους, κάνουν πλιάτσικο σε καταστήματα και δε λογοδοτούν σε κανένα, ποιά ακριβώς ιδεολογία υποστηρίζουν και τι εξυπηρετούν?
  Άν υπάρχει έστω και ένας από αυτούς που έχει μία τεκμηριωμένη απάντηση να δώσει τον παρακαλώ να το κάνει..

  Σχόλιο από ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΗΣ | 21/10/2011

 27. ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
  Γράφει η Σοφία και ο Γιάννης. (Το παρακάτω κείμενο εκφράζει τις απόψεις τους)

  ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

  Σε μια περίοδο που διαφαίνεται ότι η κοινωνία είναι στα πρόθυρα της εξέγερσης το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ανέλαβε τον ιστορικό του ρόλο, τον οποίο και γνωρίζει πολύ καλά: την ωμή και απροκάλυπτη καταστολή ενός, επικίνδυνου για το καθεστώς, κινήματος που αναπτύσσεται.

  Έτσι λοιπόν, στην Αθήνα, η περικύκλωση της Βουλής τη μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου έγινε αυτό που περιμέναμε: Περιφρούρηση της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλίου. Το ΚΚΕ άλλωστε εδώ και δεκαετίες λειτουργεί σαν εγγυητής της ομαλότητας του συστήματος.

  Παραθέτουμε εδώ τα γεγονότα που δεν θα ακούσετε στην τηλεόραση για την Πέμπτη 20 Οκτώβρη: Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και οι τραμπούκοι του, περιφρουρώντας και προστατεύοντας το κοινοβούλιο, από τις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν πάνω από το Σύνταγμα και άρχισαν να ζητούν από τους διαδηλωτές που προσέγγιζαν να τους επιδείξουν ταυτότητα μέλους για να τους επιτρέψουν να περάσουν. Στη συνέχεια, οι διμοιρίες της περιφρούρησης και καταστολής του ΠΑΜΕ επιτέθηκαν από την πλευρά του Συντάγματος, αλλά και από την κάτω πλευρά της πλατείας, για να εγκλωβίσουν και να ξυλοκοπήσουν τους διαδηλωτές από διάφορα μπλοκ -μεταξύ των οποίων και το αναρχικό- που βρισκόταν μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, αλλά συνάντησαν σθεναρή αντίσταση, ειδικά από τους αναρχικούς.

  Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι παρόμοιο σκηνικό στήθηκε και στα Γιάννενα. Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ περικύκλωσε για να προστατεύσει τη Νομαρχία και επιτέθηκε σε όποιον είχε πιο δυναμικές διαθέσεις με αποτέλεσμα τέσσερεις τραυματισμούς.

  Στη Θεσσαλονίκη ο ίδιος μηχανισμός επιχείρησε να περιφρουρήσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης χωρίς επιτυχία, αφού οι διαδηλωτές κατάφεραν να το προσεγγίσουν. Στο δε Ρέθυμνο οι παλικαράδες του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ σήκωσαν απειλητικά τα ρόπαλα προς τους διαδηλωτές του κατειλημμένου δημαρχείου όταν πέρασαν από μπροστά τους, ενώ επιτέθηκαν φραστικά σε όποιον δεν ανήκε στο κόμμα τους.

  Από τη συντονισμένη αυτή κίνηση του ΚΚΕ και της θυγατρικής του, το ΠΑΜΕ, προκύπτει η αποφασιστικότητα ενός κόμματος με πλούσια ιστορία στο ξεπούλημα και την προδοσία των ταξικών και κοινωνικών αγώνων (βλέπε π.χ Πολυτεχνείο του 73, την οικουμενική του βρώμικου ’89 κλπ), καθώς και στην ελεεινολόγηση και εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων (Βελουχιώτης, Ζαχαριάδης, Μπελογιάννης, Πλουμπίδης κλπ) προκειμένου να ελέγξουν τον διαφαινόμενο κοινωνικό ξεσηκωμό και να κυριαρχήσουν στα πεδία που εξελίσσεται η κοινωνική σύγκρουση.

  Λυπούμαστε για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή του οποίου η κατάσταση προφανώς επιβαρύνθηκε από τη μαζική χρήση χημικών που κάνει η αστυνομία σε κάθε διαδήλωση τα τελευταία τρία χρόνια. Όμως, δεν μπορούμε παρά να καγχάσουμε άλλη μια φορά για την ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης, τα οποία με την άθλια σπέκουλά τους και περισσή αλητεία προσπάθησαν να χρεώσουν τόσο τα επεισόδια, όσο και το θάνατο του ανθρώπου στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

  Καταγγέλλουμε, λοιπόν, το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το προβοκάρισμα της μαζικής συγκέντρωσης που είχε καλεστεί μπροστά στη Βουλή τη μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

  Η πολιτική του εν λόγω σχηματισμού αποκαλύπτεται διαρκώς με τη συνεπή απουσία, απαξίωση ή συκοφάντηση των ακηδεμόνευτων και αντιθεσμικών αγώνων που αναπτύσσονται όλο και πιο μαζικά στην παρούσα περίοδο όξυνσης της ταξικής σύγκρουσης.

  Σε τοπικό επίπεδο, χαρακτηριστική ήταν η απουσία τους από το μπλοκάρισμα των ταμείων στο Κέντρο Υγείας που οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στη Νάξο και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου. Αντίθετα, επέλεξαν να κάνουν συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή που κράτησε 10 λεπτά μετά την πορεία, μόνο και μόνο για το θεαθήναι, κι ενώ οι εργαζόμενοι ήταν απ’ έξω απεργοί.

  Απόρροια αυτής της ηγεμονικής τακτικής που στοχεύει στη μονοπώληση των αγώνων είναι ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ Νάξου για τη διαδήλωση της 19ης Οκτώβρη αναφέρεται ότι τα σωματεία που κατέβηκαν στο δρόμο εκείνη τη μέρα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αποσιωπώντας ότι υπήρχε γενική απεργία που είχε καλεστεί καθολικά. Διεκδικούν, δε, επάξια, το ρόλο του ρουφιάνου, αφού ήταν οι μόνοι που δημόσια αναφέρθηκαν επικριτικά στο πέταγμα αυγών και μπογιών σε τράπεζες και εφορία δηλώνοντας τη νομιμοφροσύνη τους. Ας μην ανησυχούν λοιπόν, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από τη Βάρκιζα και μετά, το ΚΚΕ έχει ασπαστεί την αστική νομιμότητα.

  Σχόλιο από Kiamul | 21/10/2011

 28. Ο Κίτσος και η Λούλα, αυτόπτες μάρτυρες, είδαν τον Κιαμούλ να βαράει γριές γυναίκες στη διαδήλωση, και να τους κλέβει τις μαύρες μαντήλες για να τις φορέσει ο ίδιος και να το παίζει αναρχικός.

  Ναι, το ΚΚΕ έχει κάνει πολλά ιστορικά λάθη, αλλά η επίθεση εναντίον του για τα γεγονότα είναι εντελώς τραμπούκικη.

  Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 21/10/2011

 29. Ναι Ομέρ, κάτω η βία προς κάθε διαδηλωτή, για ότι και αν αυτός διαδηλώνει, εφόσον το κάνει με ειρηνικό τρόπο δίχως να καταστρέφει τίποτα.

  Κάτω η βία και προς τα ΜΑΤ και την αστυνομία, όταν αυτά δεν κάνουν αναίτια επίθεση, αλλά έχουν κληθεί κάπου για να προστατεύσουν άολπους πολίτες από εγκληματικά στοιχεία. Ούτε τα ΜΑΤ είναι πάντα λάθος.

  Οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί είναι κάποια φασιστικά κεφάλια που βάζουν κουκουλοκτήνη, ματατζήδες και λαουτζίκο να αλληλοσφάζονται, προκειμένου αυτοί να επιτύχουν τους δικούς τους πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς.

  Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 21/10/2011

 30. Επιτέλους, ας τους μαζέψουν, τα ίδια ακροδεξιά ασφαλητοκτήνη, δήθεν αριστεριστές, είναι που έφαγαν τον Γκιόλια, τον Τσαλικίδη και τόσους άλλους, υπάρχει πλήθος στοιχείων, και εδώ είναι μόνο μια μικρή εισαγωγή, από δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία :

  Καταγγελία σε βάρος της Αστυνομίας για συμμετοχή αστυνομικών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, έκανε απόψε η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Να προσκομίσει στοιχεία ζήτησε ο Χρ. Παπουτσής από την Αλέκα Παπαρήγα.

  «Χθες βράδυ στις 2 έξω από τη ΓΑΔΑ υπήρχε ομάδα στυνομικών και κουκουλοφόροι, τώρα θα μου πείτε είναι κουκουλοφόροι που είναι σε σύνδεση με την αστυνομία, ή είναι αστυνομικοί που ντύθηκαν κουκουλοφόροι, και οι οποίοι πανηγύριζαν και έλεγαν τους φάγαμε» δήλωσε η κ.Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι «την ίδια μέρα στη Σανταρόζα, υπήρχε ομάδα αστυνομικών που έβγαλε τα ρούχα της και έβαλε κουκουλοφόρων».

  Οι δηλώσεις της Γ.Γ του ΚΚΕ, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσή ο οποίος ζήτησε από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας.

  Λίγο μετά την καταγγελία της κ. Παπαρήγα ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι τα όσα είπε αποτελούν «εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες» και κάλεσε τη Γ.Γ του ΚΚΕ να προσκομίσει στη Βουλή και την κυβέρνηση όσα στοιχεία διαθέτει.

  «Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας. Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας», είπε ο κ. Παπουτσής σε ανακοίνωσή του.

  Τέτοιες πρακτικές όπως αυτές που καταγγέλονται «είναι αδιανόητες και ξένες προς την αποστολή, το ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργείου.

  Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 21/10/2011

 31. Αγαπητέ Σιδηρούντιε, αυτό το «η Ελλάδα θα γίνει τουρκική επαρχία μέσα σε είκοσι χρόνια το πολύ» το λες ως απειλή; Πολύ φοβάμαι ότι η έκταση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα, αν δεν ανακοπεί, έστω, η αντιλαϊκή επίθεση που ζούμε, θα μας κάνει να ρισκάρουμε τη ζωή μας για να περάσουμε ως λαθρομετανάστες στην Τουρκία. Οπότε, ειδικά για εμάς τους Θράκες, ένα αίτημα αυτονομίας αρχικά και μελλοντικής ενσωμάτωσης στο τουρκικό κράτος θα αποτελούσε μια κάποιαν λύση που έλεγε και ο αλεξανδρινός.

  Για να σοβαρευτώ τώρα λίγο, νομίζω πως σύσσωμη σχεδόν η αριστερά σε όλες τις εκδοχές και αποχρώσεις της διακατέχεται από δέος για το κόμμα – μήτρα ΚΚΕ και από μια ψυχαναλυτική σχέση μίσους – λατρείας. Τέτοια συντονισμένη προβοκατορολογία και ασφαλιτομανία σε δημόσιες ανακοινώσεις δεν έχω ξαναδεί. Κατά τ’ άλλα όταν είμαστε στις ταβέρνες (όσοι μπορούν και πηγαίνουν ακόμη) κλίνουμε το ουσιαστικό «εξέγερση» σε όλες τις πτώσεις τουλάχιστον έξι φορές τη μέρα (σαν την προσευχή των μουσουλμάνων προς τη μακρινή Μέκκα).

  Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, εγώ προσωπικά χάρηκα όταν έμαθα ότι θα έρθει το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα (έχω κι εγώ ανάγκη από ελπίδα, έστω και φενακισμένη), αηδίασα, όμως όταν είδα την περιφρούρηση και τη διάταξή της. Πέρασα δύο φορές σχεδόν όλη τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ άκρη άκρη. Δεν με έλεγξε κανείς, αλλά όσες φορές χρειάστηκε να πλησιάσω τους καδρονοφόρους νέους, γιατί δεν υπήρχε άλλη δίοδος, ένιωθα κάτι βλέμματα του τύπου «τι γυρεύει αυτό το σκουληκάκι εδώ;» Τώρα μπορεί να ήταν και ιδέα μου, αλλά ασφαλής δεν ένιωθα.

  Κάτι ακόμη. Σε συνεδρίαση δ.σ. μεγάλης ομοσπονδίας του δημοσίου η εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ δήλωσε πως επειδή δεν έχουν πρόβλημα με τους υπόλοιπους διαδηλωτές, το ΠΑΜΕ τους ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ χώρο μπροστά από τα σκαλοπάτια στο Σύνταγμα. Χωρίς καμία διάθεση ειρωνίας αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα ανοίγματος από την πλευρά του ΚΚΕ, αλλά ταυτόχρονα δείχνει πόσο διαποτισμένο είναι από απαξίωση και καχυποψία για οτιδήποτε κινείται αριστερά, δεξιά, πίσω του και μπρος του. Πάντως πιστεύω πως στη βάση του γίνονται διεργασίες και υπάρχουν προβληματισμοί για τη γραμμή της ηγεσίας, οπότε η ολομέτωπη τυφλή επίθεση ή το άνοιγμα βεντέτας είναι πολιτικά ολέθριο αυτές τις ώρες.

  Σχόλιο από Φουφουτιστής | 21/10/2011

 32. του Π. Μαυροειδή*

  Πρώτη φορά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ήταν τόσο πρόθυμα να δείχνουν χωρίς φειδώ τηλεοπτικού χρόνου, κόσμο και όχι φωτιές. Μόνο που έδειχναν ανθρώπους με κοκκινόμαυρες σημαίες (αλλά και με μολότωφ και πέτρες) να επιτίθενται σε άλλους με κόκκινες σημαίες .

  Ο αποτροπιασμός υποτίθεται ότι ήταν για τη δολοφονική επίθεση συγκεκριμένων τυχοδιωκτικών αναρχικών ομάδων κατά των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Στην πραγματικότητα η ασυγκράτητη χαρά ήταν για την εικόνα ‘’κόκκινου εναντίον κόκκινου’’. Και ιδιαίτερα ήθελαν να φαίνεται αυτό το πάθος. Ο ζητούμενος συνειρμός, κάτι παραπάνω από σαφής: φανταστείτε πως θα σφαχτούν μεταξύ τους και τι χάος θα επικρατήσει αν αποσυρθεί γενικά η αστυνομία και πολύ περισσότερο αν πέσει η κυβέρνηση.

  Τα προβοκατόρικα συγχαρητήρια του ΛΑΟΣ, του Αlter και του Αντένα στο ΚΚΕ για τη ‘’περιφρούρηση της Βουλής’’, έχουν στόχο να πλήξουν το ηθικό της εργατικής βάσης του. Να αναστείλουν θετικές αγωνιστικές διεργασίες συνάντησης με το μαχητικό αγώνα. Να ενεργοποιήσουν συντηρητικά αντανακλαστικά της ηγεσίας του ΚΚΕ, όπως η αδικαιολόγητη και αλόγιστη ‘’περιφρούρηση’’ του ΠΑΜΕ από τις δυνάμεις του ταξικού ρεύματος και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

  Ευρύτατη κάλυψη είχαν και τα υπονοούμενα της Α. Παπαρήγα ότι οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν μέσα από μπλοκ της πρωτοβουλίας ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’, το οποίο δήθεν συστέγαζε ‘’αναρχο-αριστερούς, αναρχο-δεξιούς και Χρυσή Αυγή’’. Θλιβερή και κοντόθωρη ταξική και πολιτική ανευθυνότητα.

  Όσο γέλαγαν τα μούτρα των ακροδεξιών του ΛΑΟΣ, του Πρετεντέρη και του Αστυνομικού Διευθυντή, άλλο τόσο πονούσαν οι αγωνιστές της αριστεράς και του εργατικού κινήματος.

  Δεν είναι και μικρό πράγμα: Η δεύτερη μέρα της μεγαλειώδους εργατικής 48ωρης κινητοποίησης, σημαδεύτηκε από τη πρόστυχη προσπάθεια της κυβέρνησης και των υποτακτικών σε αυτή ΜΜΕ, να κεφαλαιοποιήσουν μια πολιτική υποχώρηση στο αναπτυσσόμενο ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής ανυπακοής.

  Στη προσπάθεια αυτή αξιοποιείται από μεριάς της , με χυδαίο τρόπο, ο τραγικός θάνατος του διαδηλωτή, στελέχους του ΠΑΜΕ. Συσκοτίζεται το γεγονός ότι χάθηκε ένας εργαζόμενος σε μέρα απεργίας και σε χώρο απεργιακής κινητοποίησης, ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία.

  Η κυβέρνηση επιχειρεί να πιστώσει το θάνατο αυτό, αλλά και γενικότερα την ευθύνη για τη βία στο κέντρο της Αθήνας στις συγκρούσεις μεταξύ του ‘’ΠΑΜΕ και ομάδων αναρχικών’’, αθωώνοντας τη δική της πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και του εκφοβισμού του λαού.

  Σε ότι αφορά αυτά καθαυτά τα γεγονότα στις 20/10, δεν έχουν θέση οι ‘’ίσες αποστάσεις’’. Χρειάζεται αποφασιστική πολιτική καταδίκη και απομόνωση σε εκείνες τις αναρχικές ομάδες που για άλλη μια φορά επεχείρησαν τυφλή δολοφονική επίθεση σε βάρος διαδηλωτών. Δε μπορεί και δε πρέπει να γίνει κανένας συμψηφισμός με τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες του ΚΚΕ που είναι άλλης κλίμακας και κυρίως άλλης ποιότητας. Οι ομάδες αυτές πράγματι ψαρεύουν σε θολά νερά. Αναζητούν νομιμοποίηση στη συνείδηση όλων όσων αγαναχτούν για τις λογικές ιδιοκτησίας του κινήματος και των αγώνων που αναπτύσσει το ΚΚΕ, συχνά και με ανοιχτές επιθέσεις στην αντικαπιταλιστική αριστερά. Το μόνο που προκαλούν ωστόσο είναι αποτροπιασμός και περιφρόνηση. Το αριστερό, απελευθερωτικό και κομμουνιστικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με πρακτικές αστικής βίας, που θυμίζουν παρακράτος.

  Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες όμως στο νέο πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά τα γεγονότα. Θα ήταν παράλογο να περιμένει κανείς μια σοβαρή στάση από τις αναρχικές τυχοδιωκτικές ομάδες. Ακόμη και ο λεγόμενος ‘’πολιτικός αντεξουσιαστικός χώρος’’, όπως εκφράστηκε μέσα από ανακοίνωση της ‘’Αντεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας ’’, έσπευσε να εξαφανίσει τη δράση κυβέρνησης, κράτους και παρακράτους και να δηλώσει πως ‘’αποκλειστικά υπεύθυνο για τα σημερινά (20-10-11) γεγονότα στο Σύνταγμα είναι το ΚΚΕ’’! Οποία τύφλωση! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη πως το πρόβλημα στον αναρχικό και αντεξουσιαστικό χώρο είναι βαθύτερο από τη συμμετοχή ή όχι στα λεγόμενα ‘’μπάχαλα’’.

  Ωστόσο, ο κόσμος έχει άλλες απαιτήσεις και ανησυχεί περισσότερο από τη στάση του ΚΚΕ. Καμία αντίδραση στη δολοφονία του διαδηλωτή. Σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος από τα χημικά της αστυνομίας και δε σηκώθηκαν οι πέτρες και οι πάντες κατά της κυβέρνησης. Σχεδόν αποκλειστική ενασχόληση με τους αναρχικούς. Εκτός τόπου και χρόνου επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμη πιο σημαντικό: αναδρομική επίθεση στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και εμετικές συκοφαντίες κατά της επαναστατικής αριστεράς. Ας παρακολουθήσουμε λίγο την Α. Παπαρήγα : ‘’Παίζει η ακροδεξιά σίγουρα και προσπαθεί να τραβήξει και δυνάμεις μέσα από την αστυνομία και η κοινοβουλευτική ακροδεξιά. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η λεγόμενη ακροαριστερά. Τώρα, δεν μπορώ να κάνω λεπτομερειακούς διαχωρισμούς’’(!)

  Και ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά από την αντικαπιταλιστική αριστερά;

  Με όρους κοινωνίας. Με βάση τις ανάγκες του κινήματος. Για να κερδίσουμε στο κοινωνικό πόλεμο που κήρυξε κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ και όχι στον ενδο –αριστερό εμφύλιο. Συστράτευση της κομμουνιστικής και μαχόμενης αριστεράς, καθώς και του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού δυναμικού στη κοινή δράση για να πέσει η κυβέρνηση, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.

  Σχόλιο από Kiamul | 22/10/2011

 33. «…ΥΣ.: Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του νεκρού αγωνιστή. Είναι ένας ακόμη νεκρός της δημοκρατίας..

  Πολύ με προβλημάτισε η επιλογή για αναδημοσίευση του κειμένου που περιέχει το παραπάνω ΥΣ. Ακόμα περισσότερο η έντονη σήμανση σε μέρος του YΣ.

  Πόντος, Αριστερά, Δημοκρατία, σεβασμός στο νεκρό, δεν μου πέρασαν ποτέ απ’ το μυαλό ως ασύμβατες έννοιες.

  Σχόλιο από Έκπληκτος | 22/10/2011

 34. Φουφού, η Ελλάδα θα πάει πρώτα για τεμαχισμό σε οικονομικές χώνες, μερικές εκ των οποίων θα ενωθούν με τμήματα γειτονικών χωρών. Έπειτα, όλες αυτές οι περιοχές θα αποτελέσουν επαρχίας της νέας Οθωμανίας, μέσα σε μερικά χρόνια.

  Οι Ελλαδικοί μηχανισμοί ασφάλειας της χώρας έχουν παραδόσει την Ελλάδα σε αυτό το σχέδιο. Ο Οθωμανία είναι το μέλλον που ετοιμάζουν σε όλου μας. Το σχέδιο έχει φτιαχτεί από Κίσιντζερ, Φρίντμαν του Στράτφορ, Κιτσίκη, και μερικούς άλλους χώρους. Η Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια δοσίλογων.

  Υπάρχει όμως και ενδεχόμενο όλα αυτά να αποτύχουν, και το σενάριο να αλλάξει.

  Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 22/10/2011

 35. KAΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ,ΕΙΔΕ ΚΙ ΕΦΡΙΞΕ

  Πριν αρχισω λεω πως δεν ανηκω πουθενά και πηγαινω στις πορειες με τις αριστερες παρατάξεις στο Μουσειο(όπου ναναι)

  Για το σχόλιο «εν θερμώ» του BlackPanther.
  Παθαινω σοκ διαβαζοντας το. Σε άλλη διαδηλωση εγιναν αυτα; Τους πηρατε στο κυνηγι χωρις παλουκια και μετα το ΠΑΜΕ αρχισε να κυνηγαει το πληθος με πετρες;;
  Τυφλα ναχει ο Γκεμπελς. ΑΝ δεν ήμουνα εκει θαλεγα δεν μπορεί κατι από όλα αυτα θαναι αλήθεια. Κι όμως δεν ειναι. Ουτε λεξη!

  Στο γνωστο βιντεο «ΠΑΜΕ vs ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ Συγκέντρωση 20/10/2011» στο youtube(ο τιτλος ειναι τραγικός φυσικα) οποιος δει και βαλει το μυαλό του να σκεφτει καταλαβαινει τι εγινε.

  Το ΠΑΜΕ σταματησε το μπλοκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που ηθελε να ανεβει στη Βουλή σε πορεια περνωντας η παραμεριζοντας τα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Αυτο δεν ηταν δυνατον να γινει γιατι από πισω απο την περιφρουρηση ηταν 10άδες χιλιαδες.Αν καποια άτομα και οχι πορειες ζητουσαν να μπουν τους αφηναν.Το εχουν πει κι αλλοι και ετσι ειναι. Οι μπαχαλοχουλιγκανοι ηταν ετοιμοι και αμεσως μαζευτηκαν εκει, ενω οι εφεδρειες περιμεναν. Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εφυγε και αρχισε το βρισιδι και οι αγριες προκλησειόπως φαινεται στο βιντεο. Το ΠΑΜΕ δεν απαντησε ουτε λίγο ουτε σε μια προκληση. Τους εφτυναν, τους κλωτσαγαν(δεστε τον τυπο που κλωτσαε δυο γερους και φευγει) τους πεταγαν νερα, ξυλα ότι μπορεις να φανταστεις.Εκεινοι (παμε) απλα εμεναν εκει προσπαθωντας να ηρεμησουν τα πραγματα για να μην γινει επεισοδιο. Στο τελος του βιντεο φαινεται καποιο καλό παιδι(«διαδηλωτης») που αρχιζει να σπαει μαρμαρα. Κανεις δεν τον εχει πειραξει φυσικά όπως και κανεναν άλλο. Εν τω μεταξυ εσκαγαν δυναμιτάκια(δεν εχω ακουσει τοσο δυνατα σε άλλη διαδηλωση που φαινοταν ποιος τα πετουσε και που.Απο το μπάχαλο μες το μπλοκ του ΠΑΜΕ. Και ετσι φτασαμε στο κυριως μενου που ηταν οι πετρες μες το μπλοκ του ΠΑΜΕ σε γυμνα κεφάλια συνταξιουχων, δασκαλων, γυναικων κλπ) Ηταν τρομερο.Μεχρι εκεινη τη στιγμη δεν πιστευα οτι θα τα πεταγαν. Νομιζα οτι ηταν άνθρωποι εκει μεσα και θα τους σταματαγαν.Αλλα ειχα λαθος. Ακομη και τοτε δεν ειχαν φορεθει κρανη απο όλους.Δεν περιμεναν τετοια επιθεση. Επεσε βροχη απο πετρες. Καποτε οι ανδρες πλακωνοντουσαν με τα χερια η αντε και με ξυλα.Δεν πεταγανε πετρες απο μακρια. θρασυδειλα και εφευγαν. Αρχισε λοιπόν το ξυλο οι παλουκιες εκατερωθεν ενω η ομαδα περιφρουρησης επρεπε κατι να κανει αφου ετρωγε βροχη πετρες χωρις να μπορει να απαντησει(μη λες καλα να παθουν γουρουνι γιατι ηταν ανθρωποι εκει πισω). Και τοτε εγινε το αδιανοητο. Αρχισαν να πετανε μολοτοφ μες το πληθος.Σαν κανονικοι φονιαδες!!! Γιατι πλεον δεν ηθελαν να απωθησουν η να τραυματισουν.Ηθελαν να καψουν ανθρωπους!! Αισχος!Αισχος!Αισχος! Τοτε έγινε το πρωτο ντου γιατι ηταν αδυνατο να γινει κατι διαφορετικό.Δεν μπορουσαν αλλιως να σωθουν και να σωσουν τους απο πίσω που ειχαν τραβηχτει οπισθοχωρωντας. Ειχαν μπλεξει με αλητες δολοφονους και επρεπε να αμυνθουν.

  Επεσε ξυλο απο το ΠΑΜΕ στη συνεχεια;Αγριο φυσικα, ποιος θα περιμενε κι άλλη ψυχραιμια μετα από όλα αυτα; Εκαναν κυνηγητο; Δειτε τα βιντεο και θα βγαλετε συμπεράσματα.Δειτε τα όμως χωρις αντιΚΚΕ γυαλιά.Αφηστε τις αναμνησεις και τις διηγησεις φιλων απο διαφορα επεισόδια και μετα βγαλτε συμπερασμα. Αλλιως μην ασχοληθειτε. Οποιος νομιζει οτι μπορει να μισει καποιους και ταυτοχρονα κρινει αντικειμενικα ειναι για δεσιμο.

  ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ; Αναρχικοι; Εγω αναρχικους με ελληνικες σημαιες δεν εχω ξαναδει.Ηταν φασιστες εθνικιστες, αναρχομπάχαλοι, χουλιγκανοι και .οτι άλλο μπορεις να φανταστεις.Ξαναδειτε το βιντεο και κοψτε φατσες και θα καταλάβετε. Επαθα πλακα οταν πηρε θεση υπερ τους η ΑΚ.Νομιζα οτι
  ι ηταν σοβαροι αλλα δεν ειναι. Κυριαρχει το μισος για το ΚΚΕ οποτε δεν βλεπουν με τι συρφετο εχουν γινει ενα.

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Δεν ξερω.Ηταν τραγικο και σιγουρα αρχη λογαριασμων με ασχημο τελος.Δεν ξερω για ποιους. Για όλους μας ισως. Οποιος εχει μια σταλα μυαλό ας το σταματησει.Παντως αυτοι που το αρχισαν δεν εχουν μαζι τους τον κοσμο.Εχουν άτομα σκορπια παντου.Το λαό όμως δεν τον εχουν. Μου ειπαν πως σε ενα καφενειο όταν εκανε ντου το ΠΑΜΕ σηκωθηκαν ορθιοι και χειροκροτουσαν φωναζοντας και βριζοντας το μπαχαλο.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

  Οποτε βγαλτε συμπερασμα ποιος κερδιζει και ποιος χανει στο τελος. Καποια παιδια θα δουν οτι δεν ειναι και τοσο πλακα αυτη η ιστορια.

  Σχόλιο από RAZIS | 22/10/2011

 36. -Όχι, δεν θέλω να επιλέξω ανάμεσα σε δύο απόλυτα εξουσιαστικές και ανελεύθερες λογικές που προσπαθούν με την βία να επιβάλουν την πολιτική ή την χωρική τους κυριαρχία εντός του κινήματος και ειδικά στην Πλατεία Συντάγματος.

  – Όχι, δεν θέλω να επιλέξω ανάμεσα στο πέταγμα μιας μολότωφ σε διαδηλωτές και στο πέταγμα ενός διαδηλωτή από τρία μέτρα ύψος στο πλακόστρωτο του Συντάγματος.Αμφότερα είναι το ίδιο δολοφονικά και το ίδιο αποκρουστικά σε μένα.

  -Προτιμώ την πλατεία Συντάγματος ελεύθερο δημόσιο χώρο αντίστασης, όπως κατοχυρώθηκε μήνες τώρα, και όπου η μόνη κυριαρχία που είναι αποδεκτή είναι αυτή του λαού που αγωνίζεται με πρόσωπο προς την βουλή ενάντια στην κυβέρνηση των δοσιλόγων.

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/10/2011

 37. To EEK KATAΓΓEΛΛEI

  Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα χαιρετίζει την χωρίς προηγούμενο γιγάντια κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών σε όλη την Ελλάδα στη Γενική Απεργία της 19-20 Οκτωβρίου. Τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία ήταν πρωτοφανή. Προπαντός η απέραντη λαοθάλασσα που πλημμύρισε τους δρόμους και το Σύνταγμα στην Αθήνα αλλά και τις πλατείες και τους δρόμους σε όλη την χώρα. Οι εργάτες κι όλες οι λαϊκές μάζες που καταστρέφονται από την Tρόϊκα και τους ντόπιους γκαουλάϊτέρ της νοιώθουν πια την δύναμή τους, την συνειδητοποιούν και αρχίζουν να την ασκούν στην αρένα της ιστορικής πάλης που κρίνεται η μοίρα τους.

  H υπερψήφιση του αισχρού πολυνομοσχέδιου της κυβέρνησης της Tρόικας δεν έχει καμμιά κοινωνική νομιμοποίηση. Aυτή η κυβέρνηση πρέπει αμέσως να φύγει, όπως είναι η απαίτηση των διαδηλωτών και εκατομμυρίων λαού. H βία των MAT δεν πρόκειται να τη σώσει.

  Tο EEK καταγγέλλει την κυβέρνηση της Tρόϊκας και την αστυνομία ως υπεύθυνες για το θάνατο διαδηλωτή, μέλους του ΠAME και γραμματέα του σωματείου οικοδόμων στο Bύρωνα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους συντρόφους του νεκρού.

  Γύρω από τη σωρό του νεκρού για αρκετές ώρες στήθηκε μια μεγάλη προπαγανδιστική επιχείρηση με στόχο να μεταθέσει τις ευθύνες από την αστυνομία και την κυβέρνηση σε άλλες ομάδες διαδηλωτών και ειδικά στους αντιεξουσιαστές που συγκρούστηκαν με την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Η στοχοποίηση επιδιώκει τόσο να βγάλει λάδι τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους αλλά και να ανάψει πράσινο φως σε ένα πογκρόμ κατά των αναρχικών αλλά και κατά οποιουδήποτε δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις.

  Στην επιχείρηση παραπληροφόρησης μετείχαν δυστυχώς το ίδιο το KKE αλλά και άλλες δυνάμεις της αριστεράς, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με μια κατάπτυστη ανακοίνωση θέλησε να υπερακοντίσει και το ίδιο το ΚΚΕ σε σταλινικού τύπου προβοκατορολογία. Αποδείχθηκε από το επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου Eυαγγελισμός ότι ο νεκρός πέθανε, όχι από χτύπημα με πέτρα, όπως αρχικά λεγόταν, αλλά από ανακοπή. Όπως σύντροφοί του δηλώνουν τα φονικά ασφυξιογόνα αέρια της αστυνομίας είναι η άμεση αιτία που οδήγησε στο θάνατο.

  Tο EEK καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της ηγεσίας του KKE, που την Πέμπτη, δεύτερη ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας, περικύκλωσε τη βουλή, όχι για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της ψήφισης των καταστροφικών κυβερνητικών μέτρων, αλλά για να προστατεύσει τη βουλή από τη μήνι των διαδηλωτών. Γιατί τί νόημα είχαν οι «αλυσίδες» για να μην περάσουν οι υπόλοιποι διαδηλωτές των άλλων συνδικάτων που δεν ανήκουν στο ΠAME και των οργανώσεων της αριστεράς; Πού ακούστηκε η περιφρούρηση να έχει πλάτες στη βουλή και να κοιτάζει απειλητικά στους διαδηλωτές; Aκόμη και το 2008, στην εξέγερση του Δεκέμβρη, η ηγεσία του KKE δεν είχε τέτοια συμπεριφορά, αν και τότε κατάγγελνε τους «κουκουλοφόρους» και υποσχόταν επανάσταση που δεν θα σπάσει τζάμι… Tότε, έκανε διαδηλώσεις μακρυά από τους υπόλοιπους προς το Mεταξουργείο και την πλατεία Kουμουνδούρου. Tώρα βγήκε να προστατέψει τον -κατά τη λενινιστική διατύπωση- αστικό κοινοβουλευτικό στάβλο, το πολιτικό σύστημα του του σήποντος καπιταλισμού. Aντί για περικύκλωση της βουλής η ηγεσία του KKE οργάνωσε την περιφρούρηση της βουλής και τον αποκλεισμό του λαού!

  Το EEK είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την χρήση βίας για την «λύση» των πολιτικών διαφορών μέσα στο κίνημα. Είναι εγκληματική και τυχοδιωκτική η χρησιμοποίηση πετροπόλεμου και μολότοφ από την μεριά ορισμένων αναρχικών εναντίον της περιφρούρησης και των οπαδών του KKE που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα. H συντηρητική σταλινική πολιτική της ηγεσίας του KKE πρέπει πολιτικά να νικηθεί μέσα στο εργατικό κίνημα. Mόνο τις δυνάμεις του αστικού κράτους και την κυβέρνηση της Tρόικας συμφέρει να μετεξελιχθεί ο κοινωνικός πόλεμος σε μια αριστεροαναρχική ή ενδοαριστερή βίαιη βεντέτα. Όλη η δύναμη του μαζικού κινήματος πρέπει να στραφεί κατά του κράτους και του κεφαλαίου κι όχι κατά μελών και οπαδών άλλων εργατικών οργανώσεων με διαφορετική πολιτική κατευθύνση.

  Mετά την επιτυχία της διήμερης πανεργατικής απεργίας είναι η ώρα να οργανώσουμε άμεσα μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, για την ανατροπή των Tροϊκανών και των Mνημονίων τους, για μια εργατική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

  Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα

  Αθήνα, 20/10/2011

  Σχόλιο από ΕΕΚ | 23/10/2011

 38. —————————————————————————————-

  Ena endiaferon sxolio:

  —————————————————————————————-

  11. Omadeon Λέει:
  22/10/2011 at 23:04

  Ο Ριζοσπάστης έχει κάποιους συντάκτες που είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ, παντελώς ανίκανοι να κατανοήσουν όσα διαβάζουν και σχολιάζουν.
  Δηλαδή… ΜΟΝΟ έτσι εξηγείται η εξής… θεότρελλη παράγραφος σε πρόσφατο άρθρο του:
  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6506525&textCriteriaClause=%2B%CE%9D%CE%91%CE%A1

  …η ανακοίνωση [σ.σ. του «Δεν Πληρώνω»] βάζει τους δολοφόνους προβοκάτορες στην ίδια μοίρα με τους αμυνόμενους αναφέροντας: «Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα (…) Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο».

  Το θεότρελλο… παρανοΪκό συμπέρασμα (στην αρχή), του (άγνωστου και ΑΝΩΝΥΜΟΥ) αρθρογράφου ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Δηλαδή από το τμήμα κειμένου που παραθέτει ΔΕΝ εξάγεται καθόλου το συμπέρασμά του (ότι το κείμενο “βάζει στην ίδια μοίρα δολοφόνους προβοκάτορες και αμυνόμενους”). Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ εξάγεται, για ΚΑΘΕ υγιή παρατηρητή. Δηλαδή το ΠΡΟΦΑΝΕΣ νόημα του παρατιθέμενου κειμένου είναι (αντίθετα) ότι Το “Δεν Πληρώνω” καταδικάζει σαν “δολοφονική και συμμορίτικη επίθεση” (κατά του ΠΑΜΕ) όσα έγιναν !!!

  Λυπάμαι πολύ, το άτομο που έγραψε αυτό το άρθρο έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ψυχολογικό πρόβλημα. ΟΞΥΤΑΤΗ μανία καταδίωξης. Κι αν το άρθρο είναι τερατούργημα του Μάκη Μαϊλη, αυτός είναι… τώρα πλέον ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ παρανοϊκός σχιζοφρενής (μετά από όσα καταλόγισε στον Παπαδημούλη). Προτείνω την άμεση παραίτησή του ή αποβολή από το κόμμα. Πιθανότατα δεν είναι ο μόνος βέβαια.

  Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με ιδεολογίες ή με κομμουνισμό. Είναι θέματα αλήθειας, ψεύδους, ικανότητας κατανόησης κειμένων και… ψυχικής υγείας.

  Δεν αποκλείω βέβαια και προφανείς (κατάπτυστες) πολιτικές σκοπιμότητες, π.χ. ότι το κίνημα “Δεν Πληρώνω” έγινε δυσάρεστο ακριβώς γιατί πέτυχε μια ανυπακοή του λαού μη-καθοδηγούμενη (κλπ.) αλλά… αυτό είναι άλλο θέμα. Διότι μόνο ένας τυφλωμένος από τη μανία καταδίωξης σχιζοφρενής θα περίμενε να γίνει πιστευτή αυτή η πρωτοφανής πατάτα που έγραψε. Και υπήρχαν και άλλοι τρόποι να υπονομεύσει έναν πολιτικό αντίπαλο χωρίς ΤΟΣΟ μεγάλες μπούρδες…

  http://omadeon.wordpress.com/2011/10/19/19ogr/#comment-63545

  Σχόλιο από Μάκης Μαϊλης | 23/10/2011

 39. Ψευδεπίγραφε ΜαΪλη… σε τσάκωσααα….

  ΧΑΧΑΧΑ….

  Σχόλιο από Omadeon | 23/10/2011

 40. Μύρισε Βαϊμάρη!
  23/10/2011

  του Τάκη Μίχα

  Όταν πλέον η Δημοκρατία της Βαϊμάρης έπνεε τα λοίσθια και οι τραμπούκοι του Χίτλερ ετοιμάζονταν να αναλάβουν την εξουσία, η αστυνομία είχε πια παραιτηθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια να ελέγξει τις συγκρούσεις στους δρόμους. Διαισθανόμενη ότι η παλαιά πολιτική κάστα δεν είχε την βούληση να αντισταθεί στην έλευση του Κακού, είχε αρχίσει να συνεργάζεται με τους Ναζί και να τους αναθέτει διάφορα καθήκοντα μεταξύ των οποίων ήταν και η «περιφρούρηση» των διαδηλώσεων

  Προχτές στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είδαμε ένα ακριβώς αντίστοιχο φαινόμενο: Η ελληνική αστυνομία παρέδωσε χωρίς καν να της ζητηθεί τον ρόλο της τήρησης της έννομης τάξης στους φαιοκόκκινους φασίστες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ προφανώς διαισθανόμενη και αυτή ότι τα πολιτικά της αφεντικά δεν έχουν πλέον ούτε την ικανότητα αλλά ούτε καν την βούληση να προστατεύσουν το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.

  Το ΚΚΕ στο οποίο η ελληνική αστική τάξη παρέδωσε την ουσιαστική άσκηση της εξουσίας προχτές στην πλατεία Συντάγματος δεν είναι κανένα τυχαίο κόμμα. Είναι ένα κόμμα που κουβαλάει περήφανα την κληρονομιά των σοβιετικών γκουλαγκ, των “killing fields” της Καμπότζης, των «ανθρώπων των πλοίων» του Βιετνάμ, της σχεδιασμένης λιμοκτονίας («κολεκτιβοποίησης» )της Ουκρανίας, της «πολιτισμικής εξόντωσης» της Κίνας, των «ψυχιατρικών θαλάμων αερίων» της ΕΣΣΔ και μυρίων άλλων ανάλογων ανατριχιαστικών εγκλημάτων. Πρόκειται για ένα κόμμα που περήφανα προτάσσει μια παγκόσμια κληρονομιά τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων νεκρών. Τέλος είναι πλέον το μοναδικό κόμμα στον κόσμο που περήφανα διακηρύσσει την σταλινική αλητεία ως την πολιτική πρακτική την οποία ασπάζεται και ακολουθεί. Σε αυτό λοιπόν το κόμμα η πολιτική ελίτ του αστικού κόσμου της Ελλάδας-ο Παπανδρέου, ο Σαμαρας, ο Καρατζαφέρης, η Μπακογιάννη-παρέδωσαν το καθήκον της τήρησης της έννομης τάξης.

  Αυτό που είδαμε στην Πλατεία Συντάγματος, δηλαδή την σύγκρουση ΚΚΕ και των κουκουλοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξένιζε κανένα μελετητή της ιστορίας της Βαϊμάρης. Στην ουσία ήταν μια πρόβα τζενεράλε της Νύχτας των Μεγάλων Μαχαιριών. Η σύγκρουση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία επαναλάμβανε –φυσικά αυτή την φορά ως κωμωδία όπως θα λέγε και ο μακαρίτης ο Κάρολος- την σύγκρουση των SS με τα SA του Ερνστ Ρεμ που κατέληξε με την οριστική συντριβή των δεύτερων και την θανάτωση του αρχηγού της. Τόσο στην φαιά εκδοχή του-SS και SA-όσο και στην κόκκινη –ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ- το Κίνημα προχωρεί θριαμβευτικά προς το Χαρούμενο Αύριο καθώς οι οπαδοί του προετοιμάζονται εντατικά να σφάξουν αλλήλους.

  Σχόλιο από Γιόχαν Χέρντερ | 24/10/2011

 41. 21η Οκτωβρίου 2011

  Η κινητοποίηση του λαού στις 19 και 20 Οκτώβρη ήταν συγκλονιστική και πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κατέλαβαν τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες σε όλες τις πόλεις της χώρας, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και μαγαζιά έκλεισαν, εκατομμύρια απέργησαν στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση των υπαλλήλων της τρόικας δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Η γενική απεργία ήταν μια βροντερή πολιτική παλλαϊκή δήλωση: «Να φύγουν εδώ και τώρα η κυβέρνηση και η τρόικα». Τίποτα λιγότερο. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί.

  Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει από μόνη της. Δεν θα τη ρίξουν οι «για τελευταία φορά» διαρκώς συναινούντες βουλευτές της. Δεν αρκούν οι εσωτερικές αντιθέσεις και έριδες. Η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκτελούν συμβόλαιο εξόντωσης της κοινωνίας, στηριζόμενες αποκλειστικά στην ξένη τρόικα, την εγχώρια διαπλοκή και την καταστολή. Αυτή η λαομίσητη κυβέρνηση θα πέσει κάτω από το βάρος του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Είναι χρέος κάθε αντιστεκόμενης δύναμης να συμβάλλει στον ξεσηκωμό, στην κλιμάκωση του αγώνα, σε ένα λαϊκό μέτωπο, κοινωνικό και πολιτικό, που θα ανοίξει το δρόμο για τη διέξοδο της χώρας και την επιβίωση του λαού.

  Υπεύθυνη για τον θάνατο του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, μέλους του ΠΑΜΕ, είναι η κυβέρνηση, οι δυνάμεις καταστολής και οι παρακρατικοί της μηχανισμοί. Η μετατροπή της Αθήνας σε θάλαμο χημικών αερίων, αυτή τη φορά είχε αβάσταχτο κόστος. Η αδίστακτη κυβέρνηση Παπανδρέου δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα λογαριάζει τις ανθρώπινες ζωές προκειμένου να φέρει σε πέρας το συμβόλαιο που έχει υπογράψει. Η θλίψη και η οργή για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή πρέπει να γίνει πείσμα και θέληση για τη συνέχιση του αγώνα. Είναι ένας ακόμα λόγος για να τους διώξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

  Το μαζικό λαϊκό κίνημα σε μεγάλο βαθμό αυτές τις μέρες βρέθηκε στους ίδιους δρόμους. Με διαφορετικές σημαίες, διαφορετικά σχέδια, διαφορετικούς ίσως στόχους. Είναι αναγκαία η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα όλων όσων θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα. Το κίνημα της πλατείας, οι αγανακτισμένοι, όλες οι αριστερές οργανώσεις και κόμματα, όλες οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα, όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι πάντες πρέπει να συσπειρωθούν κόντρα στη σημερινή πορεία εξαθλίωσης και χρεοκοπίας. Τα τελευταία γεγονότα δεν πρέπει να λειτουργήσουν σε βάρος αυτής της ανάγκης.

  Το ΠΑΜΕ δέχτηκε μια δολοφονική επίθεση από ομάδες που καμιά σχέση δεν έχουν με οποιαδήποτε αγωνιστική ιδεολογία και αντίληψη. Είδαμε πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ να εκτοξεύονται πάνω σε σώματα και κεφάλια απεργών και διαδηλωτών. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν μόνο παρακρατικούς μηχανισμούς. Η πολιτικά απαράδεκτη απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ να περιφρουρηθεί η Βουλή, κρατώντας μακριά διαδηλωτές άλλων σωματείων και πολιτικών χώρων και τεράστια τμήματα εργαζομένων και αγωνιζόμενου λαού, δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την φασιστικής έμπνευσης δολοφονική επίθεση. Την προηγούμενη μέρα εκπαιδευτικοί πήγαν στον νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια πάλι από τις ίδιες ομάδες βίας. Πριν ενάμισι χρόνο η ελληνική κοινωνία πάγωσε στο άκουσμα τριών νεκρών στην Marfin και η κυβέρνηση διασώθηκε. Είναι άλλης τάξης ζήτημα η αντιπαράθεση με μαζικούς και πολιτικούς όρους, και άλλης τάξης πρόβλημα το δολοφονικό αμόκ του απολίτικου χουλιγκανισμού. Αυτές οι ομάδες εξ αντικειμένου λειτουργούν συμπληρωματικά και υποβοηθητικά στους αστικούς και κρατικούς σχεδιασμούς.

  Η πλατεία Συντάγματος είναι ο χώρος έκφρασης του αγωνιζόμενου λαού. Σαν τέτοιος πρέπει να διαφυλαχθεί και να έχει χαρακτήρα επικίνδυνο για το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας και της κατοχής. Η πλατεία Συντάγματος ενώνει τον λαό και τις αγωνιζόμενες δυνάμεις. Δεν τις χωρίζει, δεν τις διαιρεί. Η πλατεία μπορεί να λειτουργήσει ξανά σαν χώρος πραγματικού και όχι εικονικού κινήματος, πραγματικής και όχι εικονικής περικύκλωσης της Βουλής, πραγματικού και όχι εικονικού λαϊκού ξεσηκωμού. Ο χαρακτήρας των διαδηλώσεων μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο από τον ίδιο τον αγωνιζόμενο λαό. Αυτό είναι βασικό δίδαγμα όλης της τελευταίας εμπειρίας του κινήματος. Ας θυμηθούμε πώς όλη την περίοδο του κινήματος των πλατειών από τις 25 Μάη και ειδικά στην τεράστια συγκέντρωση της 5ης Ιούνη, εκατοντάδες χιλιάδες λαού επέβαλλαν, χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης από κανέναν, τον ειρηνικό χαρακτήρα που είχαν επιλέξει να έχουν οι κινητοποιήσεις τους. Η πιο πλατιά δημοκρατία, η πολιτική αντιμετώπιση των ζητημάτων, η ενεργητική συμμετοχή και ενημέρωση όλων, η εναντίωση σε κάθε λογική μηχανισμών, ιδιαίτερα μηχανισμών τυφλής βίας, και στις στρατιωτικού τύπου αντιπαραθέσεις, είναι παρακαταθήκες για το νέο μαζικό λαϊκό κίνημα που θα βρει τρόπους, μορφές και υποδομές για να ξεπεράσει όσα το καθυστερούν και το συγκρατούν.

  Ο θάνατος ενός διαδηλωτή, οι εικόνες της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος, η ψήφιση του νομοσχεδίου δημιουργούν μια πικρή αίσθηση σε χιλιάδες αγωνιζόμενο κόσμο. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το κρύψει. Όμως ο λαός έδειξε και τις διαθέσεις του και τη δύναμή του και αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο κανείς να το διαστρεβλώσει, να το κρύψει, να το αποσιωπήσει. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συνεχίσει με νύχια και με δόντια να εκτελεί το συμβόλαιο εξόντωσης αλλά σε ένα περιβάλλον πλήρους διάλυσης και απονομιμοποίησης. Τα κύματα του ξεσηκωμού, από τις 5 Μάη του 2010, προχωρούν και υποχωρούν για να ξαναγυρίσουν κάθε φορά πιο φουσκωμένα μέχρι να πνίξουν όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο το μέλλον των σημερινών και των αυριανών γενιών.

  Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης του λαού και παράλληλα της κλιμάκωσης του πολιτικού αγώνα. Σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη θα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή οργάνωση και αλληλεγγύη. Να δυναμώσουν οι δεσμοί ανάμεσα στο δοκιμαζόμενο λαό. Να δυναμώσουν οι αγώνες. Να συναντηθούν όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα, οι εργατικοί αγώνες, οι τοπικές αντιστάσεις, τα κινήματα ανυπακοής. Να πληθύνουν οι πρωτοβουλίες ενότητας και συντονισμού πολιτικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών πρωτοβουλιών και προσπαθειών. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την οριστική απομάκρυνση της κυβέρνησης, της τρόικας και του συνένοχου πολιτικού συστήματος.

  http://koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4035:2011-10-21-10-36-37&catid=25:2010-01-27-15-12-07&Itemid=114

  Σχόλιο από KOE | 24/10/2011

 42. Ε, όχι και να περνάει ασχολίαστη η κατάπτυστη νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα του Τάκη Μίχα (σχόλιο 41).

  Σπάστε πλάκα με τον τρόπου που παρουσιάστηκε το ίδιο… περίττωμα εδώ (και ιδίως τη συζήτηση)

  http://parallhlografos.wordpress.com/2011/10/23/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B3%CE%B4/

  Σχόλιο από Omadeon | 24/10/2011

 43. ——————————————————————————————-
  ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΙΧΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

  ——————————————————————————————-

  Όχι στην 6η δόση!
  17/10/2011

  του Τάκη Μίχα

  Αυτές τις ημέρες συντελέσθηκε ένα πραγματικό έγκλημα το οποίο οποιοσδήποτε άνθρωπος με έστω και ελάχιστα ψήγματα κοινωνικής ευαισθησίας θα πρέπει να καταδικάσει: Οι ισχυροί της Ευρώπης εξάντλησαν κάθε μέσο πίεσης και εκβιασμού προκειμένου να εξαναγκάσουν το εργαζόμενο της Σλοβακίας που παίρνει 300 ευρώ τον μήνα να χρηματοδοτήσει το φαγοπότι του Έλληνα «εργαζομένου» στον ΟΣΕ που παίρνει 3000 ευρώ τον μήνα!

  Αυτή την στιγμή μια χώρα όπως η Σλοβακία, που κατέβαλε κάθε ανθρώπινη θυσία προκειμένου να ικανοποιήσει τα κριτήρια του Μάαστριχτ για την ένταξη στην ευρωζώνη, καλείται να χρηματοδοτήσει τις σπατάλες ενός κράτους όπως η Ελλάδα που εξαπάτησε με τον πιο αισχρό τρόπο τους εταίρους της δίνοντας πλαστά στοιχεία για τα ελλείμματα της προκειμένου να μπει στην ευρωζώνη!

  Αυτή την στιγμή μια χώρα με κατά κεφαλή ΑΕΠ 32.000 ευρώ όπως η Ελλάδα προσπαθεί να βάλει με κάθε τρόπο τα χέρια της βαθειά στην τσέπη ακόμα και της Σλοβακίας της οποίας το κατά κεφαλή ΑΕΠ είναι 21.000 ευρώ -για να συνεχίσει να συντηρεί ένα επίπεδο ζωής που δεν έχει καμιά σχέση με την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητά της!

  Αυτή την στιγμή ο Σλοβάκος εργαζόμενος του οποίου ο μέσος μισθός είναι 700 ευρώ αναγκάζεται να τα «σκάσει» στον Ρωμιό του οποίου ο μέσος μισθός είναι 1.700 ευρώ!

  Αυτή την στιγμή μια χώρα όπως η Ελλάδα που έκανε ό,τι μπορούσε να διώξει κάθε ξένη επένδυση (θυμόσαστε την Pirelli;) απαιτεί οικονομική ενίσχυση από την Σλοβακία που έκανε κάθε θυσία για να γίνει χώρα που αποτελεί μαγνήτη για τις ξένες επενδύσεις: Η Samsung φτιάχνει τις τηλεοράσεις στα βουνά Tatra, η VW κατασκευάζει εκεί το μοντέλο Touareg, η Porshe το Cayenne και η Audi το Q7. Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει στην Zilina και η Peugeot έχει εργοστάσιο στην Trnava.

  Το 2009 λόγω της κρίσης το ΑΕΠ μειώθηκε στην Σλοβακία με περίπου 5%. Αντί να τρέχει να εκλιπαρεί για δανεικά ή να ανεβάσει τους φόρους η κυβέρνηση της Μπρατισλάβας έκανε δραστική περικοπή δαπανών και μείωση των φόρων, μέτρα που έπληξαν τον δημόσιο τομέα ακόμα και τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Όμως το πρώτο τρίμηνο του 2011 η οικονομία της αναπτύχθηκε κατά 4% ενώ το 2013 αναμένεται να πληρεί ξανά τα κριτήρια του Μάαστριχτ.

  Στην Ελλάδα αντίθετα παρά τον πακτωλό χρημάτων από το εξωτερικό και την αύξηση των φόρων το δημόσιο εξακολουθεί να ρημάζει την κοινωνία με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να αυξάνονται τα κρατικά ελλείμματα!

  Είναι εκπληκτικό ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν βρέθηκε κανένα «αγανακτισμένο» κόμμα ή κίνημα από αυτά που καθημερινά γεμίζουν τα ΜΜΕ με κραυγές περί «κοινωνικής ευαισθησίας» και «κοινωνικής αδικίας» να διαμαρτυρηθεί για αυτή την αδικία που αντιπροσωπεύει η μεταφορά εκατομμυρίων ευρώ από ένα από τους φτωχότερους και πιο σκληρά εργαζόμενους λαούς της ευρωζώνης στην χώρα που σύμφωνα με όλους τους δείκτες είναι η πιο διεφθαρμένη της Ευρώπης.

  Το χειρότερο με την όλη κατάσταση είναι ότι δημιουργούνται ορισμένα στερεότυπα για τους Έλληνες που μπορεί μεν να μην έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα αλλά θα συνοδεύουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Όπως το ανέκδοτο που κυκλοφορεί για τους Έλληνες στη Σλοβακία: «Για 500 ευρώ μπορείς να υιοθετήσεις έναν Έλληνα. Θα ξυπνάει αργά το πρωί, θα πίνει καφέδες, θα τρώει μεσημεριανό, θα κοιμάται το μεσημέρι- κι έτσι εσύ θα μπορείς να εργαστείς»!

  Αν λοιπόν μας έχει απομείνει έστω και ελάχιστη ντροπή και κοινωνική ευαισθησία θα πρέπει σταματήσουμε να ξεζουμίζουμε μια φτωχή χώρα όπως η Σλοβακία, να αρνηθούμε την 6η δόση και να μεταβούμε στο βιοτικό επίπεδο το οποίο προσδιορίζεται από την παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα και φερεγγυότητα της χώρας μας. Όπως ακριβώς έχει συμβεί με δεκάδες πιο φτωχές από την Ελλάδα χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

  Σχόλιο από mr Komma | 24/10/2011

 44. Χαρά στο κουράγιο του blogger που είχε τόσο ελεύθερο χρόνο αλλά και την ψυχική διάθεση να κάτσει και να διαβάσει (;) και στη συνέχεια να προωθήσει το παραπάνω άρθρο. Απορώ όμως με τον χαρακτηρισμό «ενδιαφέρον» για το γραπτό ενός ντιπ Μ@Λ@Κ@….

  Σχόλιο από vantonios | 24/10/2011

 45. «..ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΙΧΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ..»

  μπαααα…αν κρίνω από το παρακάτω μάλλον το χαρμάνι ήταν αρκετά καλό…

  «..στον Ρωμιό του οποίου ο μέσος μισθός είναι 1.700 ευρώ!..»

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/10/2011

 46. @mumul MH Μασάς…
  ο τύπος που φέρνει αυτό το μαλακισμένο άρθρο του Μίχα, το σπαμάρει σε διάφορα μπλογκ,
  αλλά ΔΕΝ απαντάει σε κριτική.Προ ολίγου του απάντησα, στον «Παραλληλογράφο», αλλά… την κοπάνησε κι ήρθε να γράψει το ίδιο «σχόλιο» εδώ.

  Ρεεεε…. Mr. Komma, 2 questions only:

  1. θες να σε βρίσκω _κάθε_ φορά εκεί που πάς, και να… κοπυ-παστάρω κι εγώ?
  2. Πληρώνεσαι με το κομμάτι, ή με… Ευδαιμονία Ψυχής? 🙂

  Ορίστε η απάντηση
  ———————–

  Σοβαρά… και τον πίστεψες το Μίχα? Πουλάκι μου… 🙂

  Κατ’ αρχάς οι χώρες που επικαλείται ο Μίχας στο τέλος… δεν είδαν την παραμικρή προκοπή με τα προγράμματα λιτότητας τα οποία ο Μίχας (παρέλειψε να πει ευθέως) ότι στηρίζει φανατικά, σαν πολύ ακραίος νεοφιλελεύθερος.

  Δεύτερον, φυσικά και δεν πρέπει να πληρώσει τη διάσωση ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ της Γερμανίας και της Γαλλίας (κλπ.) ο άτυχος φτωχός Σλοβάκος, τον οποίο κάτι… μοχθηρά υποκείμενα σαν τον Μίχα επικαλούνται… για να επιβάλλουν τη δική του φτώχεια ΚΑΙ σε εμάς.

  Τρίτον, ο Μίχας πανηγυρίζει για αδικαιολόγητη απέχθεια Σλοβάκων προς Ελληνες, με βάση το μύθο του δήθεν τεμπέλη Ελληνα, ή “μαζί τα φάγαμε”. (Με ένα σμπάρο 2 τριγώνια, διότι ο Μίχας… εκτός από νεοφιλελεύθερος μέχρι το κόκκαλο, μισεί και τους Ελληνες! Ενα κουσούρι του από τότε που τον είχαν βάλει στόχο κάτι φασίστες)

  Τέταρτον, ο Μίχας δεν είπε στο άρθρο πόσο τον αηδιάζει μια δικαιότερη κοινωνία, ιδέα που θεωρεί μεγάλο σοσιαλιστικό λάθος. Είναι ταλιμπάνος της Ελεύθερης Αγοράς made in USA (by Koch Industries συγκεκριμένα).

  Πέμπτον, ο Μίχας κρύβει το βασικότερο:
  Οτι ΔΕΝ διασώζεται η Ελλάδα, αλλά οι Τράπεζες.
  Αυτές θάπρεπε να μισεί κι ο Σλοβάκος.

  http://parallhlografos.wordpress.com/2011/10/23/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b3%ce%b4/#comment-95325

  Σχόλιο από Omadeon | 24/10/2011

 47. σαν να…ξεφυγατε απο το θεμα ολιγον

  Σχόλιο από nosfy | 24/10/2011

 48. τωρα …αν μου επιτεπετα..
  το πιο ενδιαφερον ..σημειολογικά ειναι -οχι ποιος ..ηρξατο χειρων αδικων ..ετσι κιαλλιως ο αντιεξουσιατικος χωρος εχει κανει ουκ ολιγας μαλακιας και ηταν φυσικο οτι θαπεφτε στην λουμπα…
  αλλά το πόσο γρηγορα μεμια κινηση ματ το κκε πηρε την γεμονβια ..αλλά και το πόσο γρηγορα οι διαφοροι αλλοι …πόλοι της Αριστερας )απο την….. κοε μεχρι τους διαφορους κνιτογενεις του Συριζα ,το Ναρ κλπ του προσφερουν γη και υδωρ (το οποιο φυσικά το κκε αρνειται ) ….

  Σχόλιο από nosfy | 24/10/2011

 49. γεμονβια .=ηγεμονια

  Σχόλιο από nosfy | 24/10/2011

 50. 47 αντγραφή από τον παραλληλογράφο:

  «To λαθος του Μίχα είναι ότι γενικεύει. Εάν περιοριζόταν στους πολυάριθμους μεγαλόμισθους δημόσιους υπάλληλους θα είχε πέσει εντελώς μέσα.
  Εάν έλεγε “Αυτή την στιγμή ο Σλοβάκος εργαζόμενος του οποίου ο μέσος μισθός είναι 700 ευρώ αναγκάζεται να τα «σκάσει» στον Ρωμιό δικαστή, στρατιωτικό, βουλευτή, καθηγητή (ΑΕΙ-ΤΕΙ), υπάλληλο του ΟΣΕ, των ΕΛΠΑ κ.λπ. του οποίου ο μέσος μισθός είναι 1.700 ευρώ!” δεν θα είχες κανένα λόγο να μη συμφωνείς.»

  Σχόλιο από mr Komma | 25/10/2011

 51. Το συντηρητικό Αντίβαρο αποδεικνύεται άκρως φιλο-ΚΚΕ. Διαβάστε καλύτερα:

  ——-

  Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ απωθεί τους επαγγελματίες της καταστροφής (αναρχικούς/αντιεξουσιαστές) απο το Σύνταγμα: ΕΥΓΕ στο ΠΑΜΕ.

  Υποβλήθηκε από antibaro την Πέμ, 20/10/2011 – 15:07.

  Posted in Σχολιασμός Αντίβαρου

  Πρωτοφανείς σκηνές σήμερα στο Σύνταγμα. Το ΚΚΕ αποδεικνύει ότι είναι το μοναδικό σοβαρό (αριστερό) κόμμα στη χώρα.

  Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

  1. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λεγόμενοι «κουκουλοφόροι» βρίσκονται αναρχικοί/αντιεξουσιατές.

  2. Το ΚΚΕ, ως γνωστόν, είναι αντίθετο -και σκληρό- απέναντι σε όποιον δεν ελέγχει

  3. Η τακτική των αναρχικών-κουκουλοφόρων είναι γνωστή και καταγεγραμμένη εδώ και 3 τουλάχιστον δεκαετίες. Παρεισφρέουν σε διάφορες διαδηλώσεις για να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Το επάγγελμα της καταστροφής και της βίας.

  4. Τα «μπλοκ» στα οποία διεισδύουν είναι είτε πολιτικά ουδέτερα (πχ, συνδικαλιστικών οργανώσεων), είτε σε οργανώσεις που υποστηρίζονται (έμμεσα) από αριστερά κόμματα. Ποτέ όμως του ΚΚΕ. Επίσης, ποτέ δεν επιχείρησαν κάτι αντίστοιχο στις διαμαρτυρίες των Αγανακτισμένων.

  5. Η συμπεριφορά της αστυνομίας ταλαντεύεται μεταξύ των δύο άκρων: είτε υιοθετεί μία άκρως αμυντική στάση χωρίς συλλήψεις και αφήνοντας τους «μπαχαλάκηδες» να καταστρέφουν το σύμπαν (πχ, επί των «Δεκεμβριανών του 2008»), είτε υιοθετεί μία επιθετική και σκληρή στάση όπου ρίχνει χημικά αδιακρίτως ή αφήνει ανεξέλεγκτα τα μέλη της να ξυλοφοτώνουν διαδηλωτές ή ακόμα και δημοσιογράφους! Σε όλες τις περιπτώσεις, οι συλλήψεις είναι λιγοστές, συνεπώς είναι αναποτελεσματική. [Σχόλιο: στα πρόσφατα γεγονότα του Λονδίνου, έγιναν 1500 συλλήψεις σε 2 ημέρες και το φαινόμενο κόπηκε από τη ρίζα.]

  6. Σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2011, η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ ανέλαβε για πρώτη φορά να αναπληρώσει την αστυνομία. Περίπου στις 3 το μεσημέρι απώθησε τους κουκουλοφόρους από το Σύνταγμα. Οι αντιεξουσιαστές απάντησαν αρχικά με βόμβες μολότωφ και στη συνέχεια με πετροπόλεμο.

  7. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε καμιά 30αριά κουκουλοφόρους αναρχικούς να έχουν πιάσει ένα μέλος του ΠΑΜΕ και να τον ξυλοφορτώνουν αγρίως. Η φωτογραφία είναι από τον ΣΚΑΙ στις 15.19. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει φωτογραφία από τη δολοφονική ρίψη μολότωφ από τους κουκουλοφόρους προς το πλήθος(!!), δηλαδή σε διαδηλωτές χωρίς εξοπλισμό. Για την ιστορία, λίγο αργότερα, επενέβησαν ομάδες ΜΑΤ μεταξύ του ΠΑΜΕ και των κουκουλοφόρων.

  Σχόλιο από αντιβαρίστας | 25/10/2011

 52. Ρε…Newbie Mr. Komma, μπορείς να σταματήσεις να μεταφέρεις εδώ, σε ΑΣΧΕΤΟ ποστ τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ περί Μίχα από τον Παραλληλογράφο?

  ΤΙ σπαστικοί που είστε εσείς οι καινούργιοι ώρες-ώρες! τσκ, τσκ, τσκ… Ενυγουαίη
  ΛΙΝΚ σε απάντηση
  http://parallhlografos.wordpress.com/2011/10/23/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b3%ce%b4/#comment-95383
  (και από κάτω)

  Σχόλιο από Omadeon | 25/10/2011

 53. @αντιβαρίστα
  Καθήστε εσείς εκεί που είστε, να συζητάτε περί εθνομηδενισμού, και αφήστε ΗΣΥΧΑ τα θέματα που ΔΕΝ ξέρετε.

  Το νούμερο 6 που έφερες είναι τεράστια ανακρίβεια.

  ΔΕΝ απάντησαν «αρχικά με μολότωφ και στη συνέχεια με πετροπόλεμο».
  Εριχναν πέτρες αρκετή ώρα (πριν αντιδράσει το ΚΚΕ). Μετά, όταν είδαν ισχυρή έφοδο του ΠΑΜΕ, έριξαν και μολότωφ.
  Στη συνέχεια οι 2 πλευρές παίζανε ξύλο.

  Σχόλιο από Omadeon | 25/10/2011

 54. Επικοινωνιακά κερδισε απολύτως το ΚΚΕ στην συνεχεια τιποτε δεν θα ειναι το ιδιο στην αριστερα
  με μια κινηση : ρουα -ματ

  Σχόλιο από nosfy | 25/10/2011

 55. nosfy, διαφωνώ μαζί σου. Νομίζω ότι αυτό που βγήκε είναι ότι το ΚΚΕ έχει πλέον πολύ σοβαρή πραγματική αντιπολίτευση από τα αριστερά του, όσο και αν έχει ξεσαλώσει στη συκοφαντία και στη βρωμιά και προσπαθεί να πείσει τα πρόβατα ότι γαι όλα φταίνε οι παρακρατικοί και οι ακροδεξιοί.

  Ότι πλέον απέναντι στα ΚΝ.ΑΤ θα υπάρχουν από δω και πέρα τα BLACKBLOCK.AT

  Aνεξάρτητα από τη συμπεριφορά κότας που επέδειξε η υπόλοιπη αριστερά, προβάλλωντας ηθικά κριτήρια και εξαφανίζοντας τα πολιτικά.

  Φρονώ ότι από δω και πέρα υπάρχει νέο σκληρό μέτωπο των αναρχικών με το ΚΚΕ, όπου για τους αναρχικούς στη θέση των σκίνχεντς θα μπαίνουν πλέον οι κνίτες.

  Μακάρι να διαψευστώ:

  Σχόλιο από Zωνιανίτης | 25/10/2011

 56. @52 Bλέπω ότι και ο Μανδραβέλης της «Καθημερινής» έχει παρόμοια άποψη:

  Τα δύο πρόσωπα της Αριστεράς
  Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr

  Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι ο «παλιός είναι αλλιώς», άσχετα αν κάποιες ισχυρίζονται ότι «ο Τσίπρας είναι ωραίος». Χθες στη Βουλή φάνηκε η τεράστια διαφορά ενός κομμουνιστικού κόμματος που έχει παράδοση στην πολιτική («είναι ψημένο στους αγώνες», κατά την ορολογία του) και του νεφελώματος, που απαρτίζεται από τάσεις και πομφόλυγες, ονόματι «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

  Είτε συμφωνεί κάποιος, είτε διαφωνεί με την ανάλυση της κατάστασης που έκανε χθες στη Βουλή η κ. Παπαρήγα δεν μπορεί παρά να συγκρίνει το πολιτικό της λόγο με τα πυροτεχνήματα του πολιτικού νεοσσού, ο οποίος την ακολούθησε στο βήμα.

  Παρά το γεγονός ότι από αδιευκρίνιστες (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) συνθήκες ένα στέλεχος του ΠΑΜΕ έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια διαδήλωσης η κ. Παπαρήγα μίλησε πολιτικά. Τίμησε τον νεκρό («δεν είχε βγει για πικ-νικ, ούτε πέθανε πίνοντας καφέ· πέθανε αγωνιζόμενος») αλλά δεν στάθηκε στον νεκρό. Εκανε πολιτική αποτίμηση των επεισοδίων· ανέλυσε τη θέση του κόμματός της· δεν ύψωσε αζημίως τον τόνο της φωνής· δεν εκμεταλλεύτηκε ένα θάνατο για να προσπορίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη.

  Μπορούμε να σκεφθούμε πώς θα αντιδρούσε ο κ. Τσίπρας, αν ο νεκρός προερχόταν από της τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ;

  Μπορούμε να φανταστούμε την εικόνα ενός πολιτικού αρχηγού να στριφογυρνά στο έδρανο και να εκτοξεύει πότε το ένα χέρι με προτεταμένο τον δείκτη και την επόμενη στιγμή να εκτοξεύει το άλλο χέρι με τον δείκτη επίσης προτεταμένο;

  Μπορούμε να ακούσουμε τι θα έλεγε ο κ. Τσίπρας σε μια αντίστοιχη περίπτωση; Πόσες κατάρες και ευθύνες θα μοίραζε, χωρίς καν να έχει τα στοιχεία του συμβάντος και πολύ περισσότερο το ιατροδικαστικό πόρισμα;

  Σίγουρα θα ζητούσε την παραίτηση του πρωθυπουργού και ίσως της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ως επικεφαλής του ΔΝΤ είναι ηθική αυτουργός για όσα συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα.

  Θα συμφωνήσουμε ότι η πολιτική χρειάζεται τους θεατρινισμούς της. Μόνο που πίσω από τη ρητορεία πρέπει να υπάρχει και πολιτική ουσία. Οχι ουσία, με την οποία θα συμφωνεί κατ’ ανάγκην κάποιος, αλλά ουσία που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά.

  Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς αυτό. Μπορεί κάποιος να τον καταγγείλει, να διασκεδάσει με τις θέσεις του, ακόμη και να σπάζει πλάκα με όσα κατά καιρούς λέει ο αρχηγός του, αλλά δεν μπορεί επ’ ουδενί να συζητήσει με κάποια από τα στελέχη του· του κ. Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου. Για παράδειγμα, τι να απαντήσει κανείς στην απαίτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει η κυβέρνηση ανώνυμες πηγές που εμφανίστηκαν σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα»; Διαψεύδονται τα -έτσι κι αλλιώς υποκειμενικά- αισθήματα των ανωνύμων; Μην μιλήσουμε για τους πομφόλυγες περί «ομερτά» για κάποιες επιστολές στην κ. Κριστίν Λαγκάρτ που έκανε σημαία για μια εβδομάδα ο κ. Τσίπρας…

  Χθες στη Βουλή -μέσα κι έξω- φάνηκε η διαφορά ενός κόμματος που είναι συντεταγμένο, έχει πολιτική (συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μ’ αυτή) κι ενός Συνασπισμού που είναι σκορποχώρι. Ιδεολογικά και οργανωτικά…

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_21/10/2011_459991

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/10/2011

 57. Ομολογώ ότι μόλις τώρα γύρισα από την δουλειά μου, και κάθισα να διαβάσω τα μηνύματά μου, για να χαλαρώσω.
  Δεν θα μπορούσε κάποιος να με κάνει να διασκεδάσω περισσότερο από το να αναδημοσιεύσει το άρθρο (ο … θεός να το κάνει άρθρο, λέμε τώρα και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα) αυτού του ημι-αμόρφωτου Πασχάλη Μανδραβέλη.

  Ρε είσαστε με τα καλά σας; Χάνετε το χρόνο σας και ταυτόχρονα φαιά ουσία για να διαβάσετε τις σοφιστίες ενός μ@λ@κ@;
  Ο άνθρωπος είναι πληρωμένος αντικομμουνιστής. Αντιαριστερός. Αντιπροοδευτικός. Αντί σε οτιδήποτε κινείται έστω και μερικά χιλιοστά έξω και πέρα από τα συμφέροντα που αυτός υπηρετεί.
  Μέχρι χθες έριχνε το Κ.Κ.Ε. στο πυρ το εξώτερον, σήμερα κάνει το ίδιο με τον Συνασπισμό.

  Σχόλιο από vantonios | 25/10/2011

 58. ζωνιανιτη το κκε πραγματι θαχει απεναντι του το μπλακ μπλοκ αλλά αυτο δεν σημαινει τιποτε επικοινωνιακά.. ισα ισα θα νιωθουν οι παμιτες …δικαιωμενοι , η ..επαναστατική γυμναστική θα κανει ..πρακτις οι Πασχοι θα συνεχιζουν δριμυτεροι και οι κνιτογενεις θα συσπειρωνονται γυρω απο την αρχικη κοιτιδα. οταν η πολιτική γινεται θεαμα το ιδιο το θεαμα γινεται πολιτική ..και η βια ειναι το καλύτερο θεαμα

  το κκε θα παρεχει εχεγγυα ..ασφαλους επαναστατικοτητας..μεχρι να ..ωριμασουν οι συνθηκες

  οσο για τους αναρχικους. τι να πώ .. σε αυτο το παρτυ θεαματος ειναι οι απληρωτοι κομπαρσοι … εθελοντισμος του στοκου…λες και παρακαλάνε να γινουν ο αποδιοπομπαιος τραγος ολων.. ισως και να το ..απολαμβανουν

  ετσι κιαλλιως δεν εχουν αφησει μαλακια που να μην την κανουν ..πρεπει να ειναι οι ..πρωταθλητες του ειδους

  οπως ελεγε πολύ παλιοτερα ο Μαλαμης :

  ΗΘΙΚΟΝ; ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ!
  ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΑΡΙΣΤΗ!

  (διανοητικη καταστασις ..χειρίστη)

  Σχόλιο από νοσφερατος | 25/10/2011

 59. και Ζωνιανιτη να σου πώ και το αλλο

  Αν δεν χωνοντουσαν σαν.. εκει που δεν τους εσπειρε κανενας οι του Μπλακ Μπλοκ και να πεταξουν τις πετρες τους τοτε πραγματικά θα ..εχανε το κκε .. θα ειχε να αντιμετωπισει οχι μόνο το δεν πληρωνω αλλά και ολο τον κοσμο

  οι αντιεξουσιαστες του προσφεραν(του ΠΑΜΕ ) την δυνατοτητα για ηρωική εφοδο-εξοδο ..

  τωρα θα μου πεις -καλά ζητας απο το μπλακ μπλοκ να σκεφτει στοιχειωδως εξυπνα; να μην ειναι τοσο ενστικτωδως, απολυτως ..προβλέψιμοι; να μη λειτουργουν ως μπουλουκι ατακτων ..πελταστων; ε δικιο θαχεις.

  ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΧΑΛΙ ..ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ..

  Σχόλιο από νοσφερατος | 25/10/2011

 60. vantonios, ευχαριστούμε που μας διαβάζεις μόλις γυρίζεις απ’ τη δουλειά σου. Όμως και τον Πάσχο θα διαβάσουμε και κανένα κακό δεν μας έκανε το κείμενο του Μίχα που μας γνωστοποίησε ο φίλος που το κρέμασε, ούτε και μας έβγαλε απ’ το δρόμο το σωστό.

  Το να έχεις μια πλήρη εικόνα για το τι κυκλοφορεί στην κοινωνία αυτή, που η τύχη τόφερε να ζούμε, δεν είναι απλώς καλό, είναι αναγκαίο!

  Τα δικά μας νεύρα αντέχουν ΚΑΙ τον Πάσχο ΚΑΙ τον Μίχα ΚΑΙ τον Μαϊλη (ΚΑΙ τον Αντώνη ΚΑΙ τον Άδωνι). Όλοι οι καλοί χωρούν 😉

  Και μου θύμισες τώρα ένα φίλο -αριστεροπόντιος κι αυτός- που υποστηρίζει ότι όταν ο μεγιστοτεράστιος Όμηρος μιλάει για «κυδιάνειρα μάχη» και για «κυδιάνειρα αγορά», πιθανότατα το κάνει για να μας ξεστραβώσει, για να μας οδηγήσει να εμβαθύνουμε στη διαλεκτική ενότητα των αντιθέτων, όπου κάθε τι εμπεριέχει σπερματικώς την διαλεκτική του άρνηση -άλλο αν εμείς ουδόλως χαμπαριάζουμε.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/10/2011

 61. Δάσκαλε Νοσφεράτε, σε περιποιήθηκα (σχ. 59). Έτσι; δεν πρέπει νάχεις παράπονο!!!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/10/2011

 62. Το κείμενο που μοιράστηκε στη Φιλοσοφική

  —————————————————————————-

  ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ

  Από πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα μαζικότητα χαρακτηρίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης, 19 Οκτωβρίου. Η πορεία ήταν μία από τις μεγαλύτερες της μεταπολιτευτικής περιόδου, με τον κόσμο να ξεπερνά τις 500.000. Οι άνθρωποι που συναντήθηκαν εκείνη την ημέρα στον δρόμο, αν και στην πλειοψηφία τους δεν είχαν συγκρουσιακές διαθέσεις έδειξαν τον δυναμισμό τους με το να μην υποχωρούν ούτε βήμα για πολλές ώρες απέναντι στις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής και τα δακρυγόνα.

  Η απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης σηματοδοτείται από τον «αποκλεισμό», ουσιαστικά περιφρούρηση της βουλής από το ΠΑΜΕ. Από την πρώτη στιγμή φαίνονταν αξιοσημείωτο στην πλειοψηφία των διαδηλωτών ότι τα μπλόκ του ΠΑΜΕ ενώ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη βουλή με πρόθεση να διαμαρτυρηθούν, είχαν στραμμένη την πλάτη τους προς αυτή και ότι τα μέλη τους δεν περιφρουρούνταν από τα ΜΑΤ, απορία που μας λύθηκε αργότερα με τις δηλώσεις μελών του ΚΚΕ περί πλήρους συνεννόησης τους με το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας. Από πότε άραγε η αστυνομία διαβουλεύεται και διαπραγματεύεται με υποτιθέμενα αγωνιστικές πολιτικές οργανώσεις;

  Για ακόμα μια φορά παρακολουθήσαμε τον τραμπούκικο και ασφαλίτικο τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η περιφρούρηση του ΚΚΕ από το πρωί, με ελέγχους ταυτοτήτων, σωματικούς ελέγχους σε όσους πλησίαζαν το κτήριο της βουλής, χαρακτηρίζοντας πολλές φορές ανθρώπους ως προβοκάτορες και ασφαλίτες και με κλείσιμο του δρόμου με βίαιο τρόπο τόσο σε διαδηλωτές όσο και σε μπλόκ άλλων σωματείων και κινήσεων να πλησιάσουν και να τοποθετήσουν το πανό τους, όπως το μπλόκ των ταξιτζήδων της ΓΣΕΕ και το μπλόκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η οργή του κόσμου κορυφώθηκε όταν το μπλόκ του κινήματος «Δεν Πληρώνω» αποπειράθηκε να πλησιάσει τη βουλή από τη πλευρά της Μ. Βρετανίας και η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ απάντησε με προπηλακισμούς. Εκείνη τη στιγμή κομμάτια του αγωνιζόμενου κινήματος επέλεξαν να συγκρουστούν με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του ΚΚΕ.

  Οι πάνοπλοι κρανοφόροι των ΚΝΑΤ (“Κομμουνιστική” Νεολαία Αποκατάστασης Τάξης) χρησιμοποίησαν χωρίς κανένα ενδοιασμό και με δολοφονικές διαθέσεις τα παλούκια τους πάνω σε κεφάλια διαδηλωτών, σπρώχνοντας και ρίχνοντας ανθρώπους από το ψηλότερο γωνιακό σημείο της πλατείας Συντάγματος, με αποτέλεσμα πολύ σοβαρούς, παρ ολίγον θανάσιμους τραυματισμούς. Μάλιστα, τα ΚΝΑΤ έσπασαν την γυάλινη στέγη γνωστού ζαχαροπλαστείου της πλατείας όπου είχαν καταφύγει δύο διαδηλωτές με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος 5 μέτρων. Μέσα στα επόμενα λεπτά ξεκίνησε πετροπόλεμος εκατέρωθεν, με τα ΚΝΑΤ να έχουν γυρίσει την πλάτη στα ΜΑΤ και στη βουλή και την αστυνομία να στηρίζει έμπρακτα τα ΚΝΑΤ με τη στάση της.

  Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δεδομένες αντικειμενικές συνθήκες εκείνης της στιγμής, θεωρούμε ότι αυτά τα ζητήματα, ακόμα και όταν σημαίνουν πρακτική βία, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με λογικές υπεύθυνης πολιτικής σύγκρουσης. Οι συγκρούσεις έληξαν με την από κοινού έφοδο ΚΝΑΤ και ΜΑΤ ταυτόχρονα από τη Β. Γεωργίου και τη Σταδίου και το άδειασμα της πλατείας από κόσμο.

  Θεωρούμε ότι η πολιτική στάση του ΚΚΕ να φυλάξει τη βουλή τη μέρα μίας μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης καθώς και η πολιτική του επιλογή να απαγορέψει με τη βία διαδηλωτές να πλησιάσουν στρέφεται ενάντια στο σύνολο του αγωνιζόμενου κινήματος. Η απαγόρευση από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ να σταθεί κόσμος μπροστά από τη βουλή και να τοποθετήσει τα πανό του ήταν προβοκατόρικη. Ο οπλισμός των κρανοφόρων και τα καπνογόνα που έριξαν με το που ξεκίνησαν οι συμπλοκές αποδεικνύουν ότι ήταν προετοιμασμένοι και επιδίωκαν μία τέτοια έκβαση.

  Το ΚΚΕ παραδοσιακά διεκδικεί τίτλους ιδιοκτησίας πάνω στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και πάντα στο δρόμο έχει τη λογική της επίδειξης δύναμης στα υπόλοιπα μπλόκ. Δεν μας φαίνεται καθόλου περίεργο το ότι επέλεξε να ηγεμονεύσει στο δρόμο και στην πλατεία εκείνη την ημέρα σε μία περίοδο που επιθυμεί εκλογές ή και ίσως να πιστεύει ότι το ΠΑΜΕ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο συνδικαλιστικό πεδίο τώρα που η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων αλλάζει πλήρως τον ρόλο και τη λειτουργία των σωματείων. Η προπαγάνδα του ΚΚΕ χρόνια τώρα προσπαθεί με λασπολογίες να αναπαράγει ένα φαντασιακό δίπολο «κουκουλοφόρων εναντίον διαδηλωτών», με το ΠΑΜΕ να εμφανίζεται την Πέμπτη ως ο αυτόκλητος προστάτης και νταβατζής των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος. Την προπαγάνδα του αυτή διαψεύδει από μόνο του το γεγονός ότι μεγάλα κομμάτια των διαδηλωτών επέλεξαν να απαντήσουν στους τραμπουκισμούς και προβοκάτσιες τους με σύγκρουση, πολλοί από αυτούς χωρίς κουκούλες και με γυμνά χέρια, απέναντι σε πάνοπλους, στρατιωτικά συντεταγμένους κρανοφόρους των ΚΝΑΤ. Γνωρίζουμε πως είναι πάγια τακτική του ΚΚΕ, ό,τι κομμάτια, γεγονότα και καταστάσεις δεν μπορεί να ελέγξει πολιτικά ή να καπελώσει, να τα κατηγορεί ως οπορτουνιστικά-ρεφορμιστικά (όπως κάνει με την υπόλοιπη αριστερά) είτε ως προβοκατόρικα και αφαλίτικα.

  Αν όντως το ΚΚΕ θεωρούσε ότι δέχθηκαν επίθεση από ασφαλίτες, πράκτορες και ακροδεξιούς, μένουμε κατάπληκτοι που δεν κατήγγειλε τον υπουργό «προστασίας» του πολίτη και τη ΓΑΔΑ και που αντίθετα ομολογεί πως ήταν σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ., είχε γυρίσει την πλάτη στα ΜΑΤ και επιχειρούσαν από κοινού εφόδους προς τους υποτιθέμενους “κουκουλοφόρους ασφαλίτες”. Η ίδια η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι συμφωνούσε με τον όλο σχεδιασμού του ΠΑΜΕ και τη συνεννόηση για μη παρέμβαση της αστυνομίας όσον αφορά την κατ’ ουσίαν περιφρούρηση της βουλής. Είναι πασιφανές ότι για ακόμα μια φορά το ΚΚΕ προσπαθεί να σπιλώσει αγωνιστές.

  Την ίδια μέρα ένας ακόμα εργάτης ήρθε να προστεθεί στη λίστα των δολοφονημένων από το κράτος και των δυνάμεων καταστολής αγωνιστών. Ο 53χρονος Δημήτρης Κοτσαρίδης, γραμματέας παραρτήματος του συνδικάτου οικοδόμων του Βύρωνα, μέλος του ΠΑΜΕ, διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό με κολπική μαρμαρυγή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση δεν έφερε κανένα τραύμα αλλά στον οργανισμό του βρέθηκε δυνητικά θανατηφόρα ποσότητα ασφυξιογόνων (που εκτοξεύτηκε σε μικρή απόσταση από αυτόν). Τον τιμούμε σαν ένα δολοφονημένο από το κράτος αγωνιστή, εργάτη και απεργό. Το ΚΚΕ μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του άρχισε να διαδίδει φήμες περί θανάσιμου τραυματισμού του σε συμπλοκές. Όταν μετά αποδείχτηκε από ιατροδικαστική γνωμάτευση ότι ο νεκρός δεν έφερε τραύματα αλλά πέθανε από βαριά χρήση χημικών η Κ.Ε. του κόμματος πήρε την πολιτική επιλογή να μην συγκρουστεί με το αστικό κράτος και τις δυνάμεις καταστολής, ούτε καν να καταδείξει τους πραγματικούς ένοχους, αλλά να συνεχίζει με προβοκατόρικο τρόπο να επιτίθεται και να κατασυκοφαντεί αγωνιστές.

  Τέλος, με θαυμασμό παρατηρούμε την υπόλοιπη αριστερά, με λίγες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις όπως το ΕΕΚ και την ΚΟΝΤΡΑ, ενώ μερικές μέρες πριν ήταν σε σφοδρή αντιπαράθεση με το ΚΚΕ, τώρα στηρίζει την ψευδή προπαγάνδα του, είτε άμεσα είτε έμμεσα, ενάντια σε κομμάτια του αγωνιζόμενου κινήματος. Στην ουσία, με την πολιτική τους στάση αυτές τις μέρες και τις ανακοινώσεις-δηλώσεις δουλοπρέπειας στο ΚΚΕ λειτούργησαν σαν ουρά του και τα συνθήματα περί ρήξης και ανατροπής αποδεικνύεται πως καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, γιατί για ακόμα μια φορά τους θαυμάσαμε να παραδίδουν μαθήματα αστικής νομιμότητας. Οι σκοποί αυτής της μεταστροφής τους μας βάζει σε περίεργες σκέψεις και μας δημιουργεί σκοτεινούς συνειρμούς…

  Τελικά το ΠΑΜΕ κατάφερε να είναι άδεια η πλατεία του Συντάγματος τη στιγμή που στη βουλή ασκούνταν η πιο βάρβαρη, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική στην ιστορία της μεταπολιτευτικής περιόδου…

  …ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤ
  ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΝΑΤ…

  Π Ι Σ Ω . Ρ Ο Υ Φ Ι Α Ν Ο Ι , Ε Μ Π Ρ Ο Σ . Σ Υ Ν Τ Ρ Ο Φ Ο Ι

  Πρωτοβουλία Αναρχικών Φιλοσοφικής

  Σχόλιο από Φιλοσοφικάριος | 25/10/2011

 63. κανενα παραπονο.. αλλα ετσι κι αλλιως ..τετελεσται

  κι οπως λεει ο Δ Δημητριαδης»πεθαινω σαν χωρα‘(βρες το )

  Σχόλιο από νοσφερατος | 25/10/2011

 64. Μην είσαι τόσο απαισιόδοξος. Δες την εποχή ως πρόκληση.

  Επίσης, δες κι αυτά

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/10/2011

 65. ωραια .παρε κιαυτο που ειχα γραψει εδω:
  http://nosferatos.blogspot.com/2008/08/blog-post_6447.html

  Σχόλιο από νοσφερατος | 25/10/2011

 66. Το πιο θλιβερό των ημερών είναι ο άθλιος χορός γύρω από το νωπό ακόμα χώμα, ένας άθλιος χορός εκμετάλλευσης του θανάτου του άτυχου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτσαρίδη.

  Από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να συνδέσουν τον θάνατο με τα γεγονότα, ενώ γνώριζαν ότι δεν είχε καμια σχέση…
  Αντί να βγουν και να καταγγείλουν το κράτος και την κυβέρνηση σε όλους τους τόνους, να φέρουν τον κόσμο πάνω κάτω για τον θάνατο ενός συντρόφου τους… σιώπησαν !!!!

  Δεν είπαν μια κουβέντα για τα χιλιάδες χημικά με τα οποία η κυβέρνηση πνίγει τον εξεγερμένο λαό εδώ και μήνες (τώρα θα μου πείτε το ΚΚΕ δεν παρευρίσκεται, άρα γιατί να σκιάζεται..οκ δεκτόν..)
  Σιώπησαν….ΓΙΑΤΊ ? Μήπως ανταποδίδουν τα εύσημα από όλο μα όλο το αστικό μπλοκ ? Αν όχι ΓΙΑΤΊ, ΓΙΑΤΙ ?
  Αν αυτού συνεχίζουν την επίσης άθλια μαύρη προπαγάνδα τους χωρίς να ντρέπονται να σέρνουν τον όνομα του άτυχου οικοδόμου στις ψευτιές με τις οποίες γεμίζουν τον κόσμο.

  Τρεις μέρες μετά αυτά έχουν να πουν : «..Τραγικός νεκρός στον βωμό του αγώνα, ο οικογενειάρχης οικοδόμος του ΠΑΜΕ Δημήτρης Κοτζαρίδης, στον οποίο παρακρατικοί έριξαν αέριο πυροσβαστήρα και καπνογόνο με αποτέλεσμα την δύσπνοια και τον θάνατο..»
  από [εδώ]

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/10/2011

 67. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 25/10/2011

 68. Νοσφεράτε έγραψες ένα καταπληκτικό σχόλιο (59), όπου είχες την εξής θέση: «Όταν η πολιτική γινεται θεαμα το ιδιο το θεαμα γινεται πολιτική ..και η βια ειναι το καλύτερο θεαμα«..

  Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις είδα ένα θυμωμένο δημοσίευμα στον Παραλληλογράφο για ένα σποτάκι μιας εμπορικής-εικαστικής διοργάνωσης (ΑθηναϊκήΜπιενάλε) που δεν επέτρεψε η ΕΡΤ να παιχθεί στα κανάλια της.

  Ένα σχολιαστής κατέθεσε μια ερώτηση : “Ti είναι ρε παιδιά η “Αθηναϊκή Μπιενάλε” που έχει σπόνσορες και αναθέτει εμπορικές παραγωγές;”

  Έψαξα την Απάντηση. Έψαξα στο ίντερνετ να βρω για την Αθηναϊκή Μπιενάλε.

  Βρήκα για το 2006 τα εξής:

  “Η Μπιενάλε της Αθήνας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κύριος χορηγός της είναι η Deutsche Bank…. Με την υποστήριξη της Deutsche Bank, η 1η Μπιενάλε της Αθήνας στοχεύει να διοργανώσει μια ξεχωριστή σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα συνεισφέρουν στον συνεχιζόμενο διάλογο και στις δημιουργικές συζητήσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη τέχνη σήμερα”
  http://www.athensbiennial.org/pages/main_gr.php

  Ίσως είναι εξαιρετικά συμβολικό γι αυτό που ζούμε σήμερα, ότι η τότε έκθεση της Μπιενάλε με τίτλο “Destroy Athens” («Καταστρέψτε την Αθήνα») είχε ως Μέγα Χορηγό την Deutsche Bank.

  Σχόλιο από Zωνιανίτης | 26/10/2011

 69. δεν υπαρχει χειροτερη πολιτική προταση απο την αισθητικοποιηση της πολιτικής: οταν αναζητας το αισθητικά ενδιαφερον ,το συγκλονιστικο ,αυτο που θα σε βγαλει οριστικά απο την πληξη , τοτε-υποκυπτοντας στην γοητεια του θεαματος,σκηνοθετεις την ιδια σου την πραγματικοτητα με ενα σκηνικό θανατου..

  ο φασισμος του μεσοπολέμου ηταν κι ενα αποτελεσμα της μετατοπισης του σκηνικου: προς μια αισθητικοποιηση της πολιτικής: να κανουμε την ζωη μας ..τεχνη, φουτουρισος,ο πολεμος ως θεαμα,ο ..Μουσσολινι ως πρoσωποποιηση της ..δρασης και του ..ανδρισμου,λατρεια της..δρασης, βιβα λα μορτε …!

  εικοσι χρονια απο το τελος των ιδεολογιων ειμαστε κλεισμένοι στο τρουμαν σωου ,παιζονταςσε ενα πελώριο Ματριξ .. Ομως η φρικη της βαρεμαρας δεν θαναι τιποτε μπροστα στη φρικη της εξοδου προς την ερημο του Πραγματικου

  Σχόλιο από νοσφερατος | 26/10/2011

 70. Συμφωνώ απόλυτα με τον… συνήθη αντίπαλό μου.
  Πράγματι η αισθητικοποίηση της πολιτικής είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό του… εκφασισμού της κοινωνίας.

  Οπότε και η Μπιενάλε, που έχει χορηγό την… Deutsche Bank εν μέρει συμβάλλει (έστω και άθελά της) στον εκφασισμό της κοινωνίας μας, π.χ. με εκείνη τη μουσική performance του «πεθαίνω ως χώρα» (σιγά τα αυγά, θα σπάσουν…)

  (ταρατατζούμ, ταραταζούμ, σαν να λέει «πιείτε ΚΑΙ μουρουνόλαδο τώρα, καθώς σας… πουλάνε τα σώβρακα
  στο γιουσουρούμ, γιουσουρούμ»…)

  Γενικά βρήκα άλλωστε το συγκεκριμένο περφόρμανς αφόρητα τσιριχτό και υστερικό για τα… τρανσοειδή μουσικά μου γούστα.
  (Στριγκλιές χωρίς μελωδία και ρυθμό, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε… οΪμέ, οΪμέ….μπλιαχ)

  Ενυγουαίη…
  Ο λόγος που αποφάσισα να σχολιάσω είναι άλλος. Για κάτι ιδέες που μούρθαν το κάνω.,
  (αντιγράφω σχόλιά μου αλλού και τα διορθώνω)

  1.
  Ενας χαζός Κνίτης με κράνος που δέρνει άσχημα έναν άσχετο όπως έγινε στις 20 Οκτώβρη σχεδόν σίγουρα δεν έχει την παραμικρή υποψία ότι αυτός που έδειρε ΔΕΝ ΗΤΑΝ “φασίστας” ή “ασφαλίτης” ή γενικά “εχθρός του λαού”.

  Θα μου πείτε… το ίδιο έγινε και στα… Ες-Ες του Χίτλερ (όσον αφορά το «εχθρός του λαού»).
  Ε, ναι. ΠΕΡΙΠΟΥ το ίδιο.
  Μόνο που… τα Ες-Ες είχαν εκπαιδευτεί και για να κάνουν βασανιστήρια, να θεωρούν τις κατώτερες φυλές αναλώσιμες και για άλλα πολλά.

  Το μεγάλο παράδοξο του Σταλινισμού, που έχει αναλύσει σε βάθος ο αντι-σταλινικός Ζίζεκ είναι ότι δεν ήταν μια “αντι-λαϊκή δικτατορία” αλλά μια αιματηρή δικτατορία που είχε ΑΝΑΓΚΗ τα “φιλο-λαϊκά” ιδεολογικά στοιχεία της. Γι’ αυτό και οι εκτελεσθέντες _έπρεπε_ να ομολογήσουν πρώτα την ενοχή τους. Βασανίζονταν κρυφά βέβαια (για να αποσπαστούν ομολογίες). Αλλά ο στόχος του Σταλινικού Τρόμου ήταν να φαίνεται _πάντα_ πως τα θύματά του ήταν “συνωμότες κατά του λαού”. Κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ αναγκαίο στη Χιτλερική Γερμανία, όπου η επίσημη ιδεολογία ενσωμάτωνε άκρως βάρβαρα αντι-ανθρωπιστικά στοιχεία. Εκεί δεν χρειαζόντουσαν ομολογίες. Το καθεστώς δεν έδινε κανένα λογαριασμό σε κανέναν.

  2.
  Κάνοντας μια “Ζιζεκική ανάλυση” των επιθετικών μεταλλάξεων που γίνονται τώρα στον «α/α/α» χώρο της χώρας μας…

  …θάλεγα πως η μετάλλαξή του παραδόξως ρέπει στον ίδιο τον ΠΥΡΗΝΑ του… Σταλινισμού. Ιδού γιατί:

  -Διότι ο ΠΥΡΗΝΑΣ της Σταλινικής ιδεολογίας έγκειται στη Δαιμονοποίηση των Διαφορετικών, των Αλλων, οι οποίοι ταυτίζονται με το Απόλυτο Κακό και ΕΠΟΜΕΝΩΣ θεωρούνται αναλώσιμο υλικό, άξιο να δαρθεί ή να εκτελεστεί. ΑΥΤΟ είναι ο Σταλινισμός. Και στο βαθμό που οι αναρχικοί “αποφάσισαν” να “τελειώνουν επιτέλους με το Σταλινισμό” (όπως εξηγεί ένα πρόσφατο άρθρο στο Ιντυμήντια)… παραδόξως αποφάσισαν να εγκαταστήσουν στην κεφάλα τους το… ίδιο ΣΑΠΙΟ “ιδεολογικό λογισμικό” που αποτελεί τον ΠΥΡΗΝΑ του ίδιου του Σταλινισμού !!!!!!

  ΑΠΟ τη στιγμή που ο Αλλος, ο διαφωνών, θεωρείται αναλώσιμος Απόλυτα Κακός Εχθρός… ΟΛΑ έπονται. Για τους αναρχικούς αυτό ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι δεν ισχύει, επειδή (δήθεν) ο “Κακός Αλλος” είναι (μόνο) ο «Σταλίνας τραμπούκος». ΜΕ τη διαφορά ότι… ακριβώς το ίδιο ΗΔΗ σκέπτονται και οι Σταλίνες. Γι’ αυτούς π.χ. είναι αδιανόητο να πειράξουν τον απλό εργάτη, το μεροκαματιάρη, τον απλό αριστερό, κ.ο.κ. αλλά… η ιδέα του να σπάσουν στο ξύλο (ή να σκοτώσουν) έναν “εχθρό του λαού” (όπως… π.χ. αναρχικό δηλαδή… «πράκτορα») είναι γι’ αυτούς ψωμοτύρι.

  3.
  «Είσαι αυτό που τρως» – Θεμελιώδης Διαιτολογικο-φιλοσοφική Αρχή. 🙂
  (ο νοών νοείτω και ο μη εννοών… παρανοείτω)

  Σχόλιο από Omadeon | 26/10/2011

 71. 😦
  Συμφωνώ απόλυτα με τον… συνήθη αντίπαλό μου.
  αφου συμφωνεις ρε ομαντεον τι το θελες εκεινο το »με τον… συνήθη αντίπαλό μου.»

  ————————————————————————————————————————————————-
  κατ’αρχας ποτε δεν ημουν ..αντιπαλος σου ..αντιπαλος σε τι;
  δευτερον : δεν κανεις ετσι -εστω σε μικρογραφια -αυτο που καταγγελεις -στο δευτερο μερος του σχολιου σου..;
  ——————————————————————————————————————————————-
  ;
  επειδη αυτη η ιστορια εχει παρατραβηξει θα σε παρακαλουσα δημοσια να σταματησει αυτο.. ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ.
  μουμουλ και ομερ τα σχολια μου ηταν -νομιζω -ευπρεπή και κοσμια.. Δεν σκοπευω να εμπλακώ ξανα σε ακατ-ανοητες διαμαχες με τον Ομαντεον αλλα ουτε και θα ανεχτω αυτο που κανει συστηματικά αυτος και ο φιλος του εδω και χρονια: να πηγαινει οπου πάω ,να αφηνει μικρες σποντες και μετα να αρχιζουν αμφοτεροι τα γνωστα…
  paixniδakia με τον κ Ομαντεον τελος . ελπίζω να το καταλάβει κιαυτος .
  .

  Σχόλιο από NΟΣΦΕΡΑΤΟΣ | 26/10/2011

 72. Υ.Γ. Οταν είπα

  […] (ταρατατζούμ, ταραταζούμ, σαν να λέει “πιείτε ΚΑΙ μουρουνόλαδο τώρα, καθώς σας… πουλάνε τα σώβρακα
  στο γιουσουρούμ, γιουσουρούμ”…)

  Γενικά βρήκα άλλωστε το συγκεκριμένο περφόρμανς αφόρητα τσιριχτό και υστερικό για τα… τρανσοειδή μουσικά μου γούστα.
  (Στριγκλιές χωρίς μελωδία και ρυθμό, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε… οΪμέ, οΪμέ….μπλιαχ)

  …εννοούσα το ΠΡΩΤΟ βίντεο που έδωσες Ομέρ στο σχόλιο 66.

  Ε, ΠΩΣ αντέχεις τέτοιες μπούρδες? 🙂 Σόρυ δηλαδή… (το βιβλίο ίσως νάναι πολύ αξιόλογο)

  Σχόλιο από Omadeon | 26/10/2011

 73. Χμμμμμ! Λέτε ε; Καλά! Συμφωνώ με όλους του εμπλεκόμενους.
  ….Ας συνεχίσουμε τώρα τη δημιουργική συνεύρεση

  ………………….Ομέρ…………….

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 26/10/2011

 74. Μα… ΤΙ έπαθε ο Νοσφεράτος και σκούζει έτσι? ΔΕΝ υπήρξε η παραμικρή πρόθεση για σύγκρουση…

  Μου θύμισα τώρα το μύθο του… Οιδίποδα. Εκανε τα πάντα για να αποφύγει τη μοίρα του και… με ΑΥΤΟ τον τρόπο έπεσε θύμα της.

  Ρε τι πάθαμε…

  Εμένα πάντως με ενδιαφέρει σαφώς το θέμα ΜΑΣ. ΟΧΙ ο Νοσφεράτος ή διενέξεις μαζί του.
  Γεγονός είναι ότι… αυτό που ήθελα να αποφύγω δεν το απέφυγα.

  ΤΙ να κάνω τώρα?

  Σχόλιο από Omadeon | 27/10/2011

 75. Υ.Γ. Το «συνήθης αντίπαλός μου» είχε την έννοια του ειρηνευτικού αστεϊσμού, τίποτα παραπάνω. ΑΚΡΙΒΩΣ για να μη γίνει σύγκρουση….

  Ενυγουαίη, δέχομαι κάθε κριτική. Δεν είναι και το θέμα… τόσο πολύ σημαντικό ώστε να θρέψει και διένεξη.

  Με ΠΟΙΟ τρόπο «κάνω το ίδιο στο δεύτερο τμήμα του σχολίου»?

  δεν κανεις ετσι -εστω σε μικρογραφια -αυτο που καταγγελεις -στο δευτερο μερος του σχολιου σου..;

  ΔΕΝ ξέρω. Μπορεί και να ισχύει αυτό, και είμαι όλος αυτιά. Αλλά… δεν βγάζω νόημα.

  Σχόλιο από Omadeon | 27/10/2011

 76. »Αλλά… δεν βγάζω νόημα»
  δεν χρειαζεται να βγαλεις Ομαντεον.. αν πραγματι εχεις ειρηνευτική διαθεση – μετα οσα προηγηθηκαν- ‘ ο καλυτερος τροπος να το δειξεις ειναι να μην αναφερεσαι πια σε μένα’ ειτε θετικά ειτε αρνητικά.
  σε αλλη περιπτωση θα αναγκαστω να αποδευγω να σχολιαζω και στον Π&Α -οπως εκανα και σε αλλα φιλΙκα ιστολογια. Ελπίζω πραγματικά να συννενοηθουμε..

  Σχόλιο από νοσφερατος | 27/10/2011

 77. Μπορείς να μου εξηγήσεις Νοσφεράτε ΤΙ εννοούσες (άσχετα με τη μικρή αστεία αναφορά σε σένα)?

  ή δεν εννοούσες τίποτε, παρά μόνο… εσένα τον ίδιο (μυστηριωδώς και πάλι)?

  Παιδιά, ΑΝ κανείς κατάλαβε (και δεν θέλει να μας πει ο Νοσφεράτος) ας μου εξηγήσει κι εμένα μπας και καταλάβω.

  Εγώ δεν έθεσα σαν «όρο συζήτησης» την αποχώρησή του, ή τη «μη αναφορά σε μένα». Δεν εκβιάζω κανέναν.

  Σχόλιο από Omadeon | 27/10/2011

 78. Δηλαδή… εδώ προκύπτει λογικό πρόβλημα, αδιέξοδο (πως το λένε)?

  Τυχαίνει να συμφωνώ με όσα είπε ο Νοσφεράτος. Πειράζει αυτό? 🙂

  Ε…. ΠΩΣ θα γίνε τότε να «μην αναφέρομαι στον ίδιο ούτε θετικά ούτε αρνητικά»? ΤΙ απαιτήσεις είναι αυτές? ΔΕΝ βγάζω νόημα.

  ΟΚ, ας αναφερθώ λοιπόν στην ΑΠΟΨΗ ότι
  δεν κανεις ετσι -εστω σε μικρογραφια -αυτο που καταγγελεις -στο δευτερο μερος του σχολιου σου..;

  ΠΟΙΟ δεύτερο μέρος του σχολίου? Μιλάμε για το σχόλιο 72. Εκεί είχα αριθμήσει 1, 2, 3 (αντίγραφα μικρών σχολίων).

  ΠΩΣ το νούμερο 2 (αν το ερμηνεύσω έτσι) «κάνει τα ίδια που καταγγέλλει»?

  Σχόλιο από Omadeon | 27/10/2011

 79. χμ…..
  Μήπως εννοεί ότι το [2] δαιμονοποιεί όσους… δαιμονοποιούν? 🙂

  Ε, όχι κι έτσι. Κριτική κάνω. Δεν… σπάω και κεφάλια ανθρώπων!!!!

  χαχαχα

  Σχόλιο από Omadeon | 27/10/2011

 80. Για να μην κουράζεστε φίλοι, το θέμα δηλαδή είναι αυτό

  2.
  Κάνοντας μια “Ζιζεκική ανάλυση” των επιθετικών μεταλλάξεων που γίνονται τώρα στον “α/α/α” χώρο της χώρας μας…

  …θάλεγα πως η μετάλλαξή του παραδόξως ρέπει στον ίδιο τον ΠΥΡΗΝΑ του… Σταλινισμού. Ιδού γιατί:

  -Διότι ο ΠΥΡΗΝΑΣ της Σταλινικής ιδεολογίας έγκειται στη Δαιμονοποίηση των Διαφορετικών, των Αλλων, οι οποίοι ταυτίζονται με το Απόλυτο Κακό και ΕΠΟΜΕΝΩΣ θεωρούνται αναλώσιμο υλικό, άξιο να δαρθεί ή να εκτελεστεί. ΑΥΤΟ είναι ο Σταλινισμός. Και στο βαθμό που οι αναρχικοί “αποφάσισαν” να “τελειώνουν επιτέλους με το Σταλινισμό” (όπως εξηγεί ένα πρόσφατο άρθρο στο Ιντυμήντια)… παραδόξως αποφάσισαν να εγκαταστήσουν στην κεφάλα τους το… ίδιο ΣΑΠΙΟ “ιδεολογικό λογισμικό” που αποτελεί τον ΠΥΡΗΝΑ του ίδιου του Σταλινισμού !!!!!!

  ΑΠΟ τη στιγμή που ο Αλλος, ο διαφωνών, θεωρείται αναλώσιμος Απόλυτα Κακός Εχθρός… ΟΛΑ έπονται. Για τους αναρχικούς αυτό ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι δεν ισχύει, επειδή (δήθεν) ο “Κακός Αλλος” είναι (μόνο) ο “Σταλίνας τραμπούκος”. ΜΕ τη διαφορά ότι… ακριβώς το ίδιο ΗΔΗ σκέπτονται και οι Σταλίνες. Γι’ αυτούς π.χ. είναι αδιανόητο να πειράξουν τον απλό εργάτη, το μεροκαματιάρη, τον απλό αριστερό, κ.ο.κ. αλλά… η ιδέα του να σπάσουν στο ξύλο (ή να σκοτώσουν) έναν “εχθρό του λαού” (όπως… π.χ. αναρχικό δηλαδή… “πράκτορα”) είναι γι’ αυτούς ψωμοτύρι.

  Σχόλιο από Omadeon | 27/10/2011

 81. ………………………………..Πολύ σωστά!!!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/10/2011

 82. …E, ναι (καλημέρα).:)

  Κι είναι _τόσο_ εκπληκτικό το συμπέρασμα ώστε…
  ΑΝ ζούσε ο Νταλί σήμερα
  πραγματικά θα ανατρίχιαζε τόσο,
  ώστε ΚΑΙ οι τρίχες του μουστακιού του θα υψώνονταν !
  🙂
  (αντί να γίνει αυτό τεχνητά κάποτε χάριν μιας… διαφήμισης, όπου πρωταγωνιστούσε,τη δεκαετία 60. Δεν θυμάμαι ποιας….)

  Σχόλιο από Omadeon | 27/10/2011

 83. Omadeon, χαίρομαι που διατηρείς το χιούμορ σου!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/10/2011

 84. … του νεομάρτυρος Αλεξίου του αριστερο-αναρχικού!… Για τους τρεις
  καμένους τη Μαρφίν (συν ένα αγέννητο) ούτε άχνα ούτε κουβέντα, για κάποιους
  δολοφονημένους, βαρειά τραυματισμένους, ακρωτηριασμένους «μπάτσους,
  γουρούνια, δολοφόνους» ομοίως, για τους ταλαίπωρους περιοδικά ανηλεώς
  βομβαρδιζόμενους μαγαζάτορες του αθηναϊκού κέντρου παρομοίως (προφανώς
  επειδή ήταν και είναι όλοι τους άθλια γρανάζια του κατάπτυστου
  καπιταλιστικού συστήματος!!!). Για όσον καιρό κάθε ενέργεια κατά έστω και
  τρίχας του αριστερο-αναρχικού χώρου θα γίνεται ολόκληρη τριχιά, ενώ
  παράλληλα θα αποσιωπούνται οι δικές του αιματηρές «επιτυχίες» (γιατί άραγε,
  «σύντροφοι»;!), που αποσκοπούν σε έναν ψυχαναγκαστικό ιδεατό Κοινωνικό
  Παράδεισο, η «Δημοκρατία» (λέμε τώρα!) θα είναι ανάπηρη σε αυτό το «κράτος»
  (λέμε τώρα!)!!!…

  Σχόλιο από Mαtias | 20/12/2011

 85. ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ….ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΤΡΕΛΑΣ!

  Οι ρηξικέλευθες ιδέες της (Υστερικής και μη) Αριστεράς διαπρέπουν για άλλη
  μια φορά, τόσο ως προς την πρωτοτυπία όσο και ως προς τη φρεσκάδα τους!
  Λοπόν, έχουμε και λέμε: Να αρνηθούμε – λέει – την πληρωμή του χρέους (ως
  παραδοσιακά γνήσιοι μπαταχτσήδες!), δηλαδή όλου εκείνου του ποσού που
  ροκανίζαμε χαρωπά επί σειρά ετών, ζώντας υπεράνω των μέσων μας, και… «εις
  υγείαν των κορόιδων»! Να βγούμε – λέει – από τη δραχμή και να συνεχίσουμε
  στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις! Ποιες ακριβώς είναι αυτές «οι
  δυνάμεις»; Εδώ και χρόνια εισάγουμε πλέον τα πάντα, δεν παράγουμε σχεδόν
  τίποτα. Κανείς δεν θα μας δανείζει για να πραγματοποιήσουμε τις άκρως
  απαραίτητες εισαγωγές, πληρωτέες σε «σκληρό συνάλλαγμα» και όχι στην
  πληθωριστική «νέα δραχμή» (καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα, κλπ.). Δεκαετίες
  (παπ)ανδρεϊκής και λοιπών εμπνεύσεων δημοσιοϋπαλληλικής επιδοτούμενης
  ραστώνης, μίζας, και κομπίνας, μας μετέτρεψαν σε ένα έθνος κρατικοδίαιτων
  νωθρών τρωκτικών. Αυτοί που έκαναν γερή μπάζα και τα έβγαλαν έξω θα
  επιβιώσουν. Οι υπόλοιποι θα τρώμε ο ένας τον άλλον κυριολεκτικά (και όχι
  μετφορικά, όπως κάνουμε επί σειρά ετών)! Αυτό που προτείνει η Αριστερά δεν
  είναι καν η Βόρεια Κορέα, είναι ο απόλυτος εφιάλτης! Και καθώς φαίνεται
  είναι πολύ κοντά, επειδή χωθήκαμε τόσο πολύ στα σκατά, που… τίποτα δεν μας
  σώζει!!!… Ακονίστε τα δόντια σας!!!..

  Σχόλιο από Λαγκαδιώτης | 20/12/2011

 86. @ matias αν μας διάβαζες περισσότερο θα ήταν καλύτερα για σένα

  @Λαγκαδιώτη λες : «..Αυτό που προτείνει η Αριστερά …είναι ο απόλυτος εφιάλτης!»
  Εσύ τι προτείνεις ?

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 20/12/2011

 87. Ανέκδοτα με κνίτες και αναρχικούς:

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=743932

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/06/2012

 88. […] Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ αρνήθηκε να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς με τον Σύριζα, υποχρεώνοντάς τον με τον τρόπο αυτό να αναζητήσει τη συνεργασία των Ανέλ. Όχι μόνο αρνήθηκε η ηγεσία του ΚΚΕ να συμμετάσχει στην προσπάθεια διάσωσης του ελληνικού λαού από τα  νύχια των δανειστών, αλλά  πρωτοστατεί στην υπονόμευση της κυβέρνησης της Αριστεράς, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια κατηγορήθηκε ότι υπήρξε ανεκτικός με τη διακυβέρνηση της Δεξιάς και ότι κάποιες φορές λειτούργησε ως το μακρύ κατασταλτικό της χέρι. Βλέπε ΕΔΩ…. […]

  Πίνγκμπακ από Oι «κόκκινες’ κατσαρόλες στους δρόμους της Αθήνας « Πόντος και Αριστερά | 26/02/2015


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: