Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Ο θρήνος του αντικαπιταλιστή για τον Steve Jobs

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο αλιεύσαμε στο διαδίκτυο για τον αντιπαθέστατο
(μικρο ή μεσο)αστό «homo-neohellin antikapitalista» 

γράφει ο Γ. Άρχοντας

Ένα από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει κανείς προκειμένου να  καταλάβει το πώς η Ελλάδα έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα είναι το εξής πρόσφατο:

Πώς γίνεται να είναι κανείς Αριστερός (της μανιασμένης αντικαπιταλιστικής απόχρωσης) και ταυτόχρονα να ανεβάζει στο δίκτυο σχόλια του τύπου «RIP Steve Jobs»; Πώς είναι δυνατόν κάποιος αντικαπιταλιστής να «θρηνεί» (έστω με τον υπερ-μινιμαλιστικό τρόπο του σχολίου στο facebook ή το twitter) για έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να υπάρξει, να δράσει και να δημιουργήσει μόνο στον καπιταλισμό;

Η απάντηση βρίσκεται στην πολύ ελληνική διάσταση μεταξύ ταμπέλας και περιεχομένου. Ο παραπάνω αυτοπροσδιοριζόμενος Αριστερός δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτε άλλο από τζαμπατζής, από free-rider. Θέλει όλα τα οφέλη ενός συστήματος, αλλά και την πολυτέλεια να βρίσκεται έξω από αυτό.

Και, δυστυχώς, ο ανθρωπότυπος αυτός είναι κυρίαρχος τριγύρω μας.

Θέλει ευημερία και την ευαγγελίζεται, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις προϋποθέσεις της δημιουργίας και της διατήρησής της – ακόμα και σήμερα που το μοντέλο του χθες χρεοκόπησε, δεν μπαίνει καν στη συζήτηση για το τι ρεαλιστικό, δίκαιο και αποτελεσματικό μπορούμε να βάλουμε στη θέση του. Του αρκεί να διαδηλώνει το μένος του.

Δηλώνει διεθνιστής, όμως τάσσεται υπέρ του προστατευτισμού της εθνικής του οικονομίας, αδιαφορώντας για το ότι, με την στάση του αυτή, μεταξύ άλλων, αποκλείει τις φτωχές χώρες από το μόνο δρόμο εξόδου τους από τη φτώχεια.

Δηλώνει φιλεργατικός, και την ίδια ώρα αρνείται καν να σκεφτεί τους όρους και τις προϋποθέσεις δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, μείωσης της ανεργίας, βελτίωσης των συνθηκών ζωής των φτωχότερων – όλα αυτά είναι για εκείνον ζήτημα «πολιτικής βούλησης» και «αγωνιστικών διεκδικήσεων».

Δηλώνει εξισωτιστής, και ταυτόχρονα καταναλώνει – ή ορέγεται – προϊόντα που δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν χωρίς το κίνητρο του κέρδους ή, για να πάμε πιο βαθιά στην οικονομική θεωρία, χωρίς η ελεύθερη αγοραία διαμόρφωση των τιμών να βοηθά ως απαραίτητη πληροφορία ανθρώπους σαν τον Jobs να υπολογίζουν τα ρίσκα που παίρνουν σχεδιάζοντας προϊόντα και υπηρεσίες που, όταν τα δούμε, μπορεί και να μας αρέσουν.

H συνέχεια ΕΔΩ

————————–

Δες επίσης ένα κείμενο σε διαφορετικό μήκος κύματος:  εδώ και εδώ…..

08/10/2011 - Posted by | -Κίνημα, -Τεχνολογία, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

1 σχόλιο »

 1. ————————————————————————————————————————————————–
  ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ, Ο Steve Jobs ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΑΡΜΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΤΕΙΑ

  ————————————————————————————————————————————————–

  Ο Steve Jobs CEO της Apple μίλαγε άπταιστα Αρμενικά

  7, Οκτ. 2011
  Στις 5 Οκτωβρίου 2011, Ο κόσμος έχασε έναν αληθινό οραματιστής, ένα άνθρωπο αρκετά ταλαντούχο για να χτίσει μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες του πλανήτη από το γκαράζ του, ο Steve Jobs «απεβίωσε ειρηνικά», δήλωσε η οικογένειά του. Εμείς θα θέλαμε να στείλουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο!
  Ο Steve Jobs γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και υιοθετήθηκε από την οικογένεια του Paul Jobs και Clara Jobs (Hagopian) από το Mountain View της Καλιφόρνιας. Πρόσφατα μάθαμε ότι όχι μόνο ήταν η θετή μητέρα του Steve αρμένια, αλλά η Claire Hagopian έπαιξε επίσης έναν πολύ μεγάλο ρόλο στην ανατροφή του ιδιοφυούς Steve, όπως αναφέρει η αραβόφωνη ιστοσελίδα Khabararmani.com .
  Τώρα μαθαίνουμε από την ίδια πηγή και όπως επίσης αναφέρθηκε από την tert.com, και από το answers.com ότι ο CEO της Apple Steve Jobs, είχε καλή γνώση της αρμενικής γλώσσας.

  Ο Steven Paul Jobs, «Steve» (24 Φεβρουαρίου 1955 – 5 Οκτωβρίου, 2011) ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας και εφευρέτης του υπολογιστή Apple . Υπήρξε συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple. Ο Jobs επίσης διατέλεσε ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pixar Animation Studios.
  Έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Walt Disney το 2006, μετά την εξαγορά της Pixar από την Disney. Πιστώθηκε την διεύθυνση παράγωγης στην πρωτοποριακή ταινία Toy Story (1995).
  Ο Steve Jobs ένας πανέξυπνος τεχνολόγος και μάρκετερ που η συμβολή του στην τεχνολογία εκτόξευσε την χρήση των προσωπικών υπολογιστών. Είχε ένα πολύ πιο ταπεινό ξεκίνημα. Ήταν ο γιος του Abdulfattah Jandali, ενός Σύριου και της βιολογικής μητέρας του Joanne Simpson, ο Steve Jobs υιοθετήθηκε και μεγάλωσε από τον Paul Jobs, ένα μηχανουργό και την αρμένια σύζυγό του Clara Hagopian λογίστρια . Η οικογένεια Hagopian μετανάστευσε στις ΗΠΑ μετά την Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, όπου 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους, από την επαρχία της Μαλάτιας της Τουρκίας. Η αρμενική σχέση της ζωής του Jobs αποκαλύπτεται σε μια νέα βιογραφία του Walter Isaccson, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Το βιβλίο λέει σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο πατέρας της Clara, ο Louis Hagopian γεννήθηκε στη Μαλάτια το 1894 και η μητέρα της, η Victoria Artinian, γεννήθηκε στη Σμύρνη το ίδιο έτος. Τόσο ο Paul και η Clara έχουν αποβιώσει .
  Παρά το γεγονός ότι ο Σύριος από την πλευρά του βιολογικού του πατέρα πρόσφατα αναφέρεται ως «ο πιο διάσημος Άραβας στον κόσμο », ο Jobs δεν γνώριζε πολλά για τους βιολογικούς γονείς του, μέχρι που έγινε 20 ετών.

  Η μητέρα του Steve Jobs, ήταν από αρμενική προσφυγική οικογένεια που ήταν μάρτυρας της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Τουρκία του 1915

  6, Οκτ. 2011
  Η βιογραφία του Steve Jobs που πρόκειται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, αποκαλύπτει ότι η θετή μητέρα του ήταν αρμενικής καταγωγής που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την τουρκική πόλη Μαλάτια. Η οικογένεια της Clara Jobs (το γένος Hagopian) μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Τουρκία μετά τα γεγονότα 1915 .
  Το βιβλίο «Steve Jobs: Μια βιογραφία » από τον Walter Isaacson, αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της Clara, ο Louis Hagopian γεννήθηκε στη Μαλάτια το 1894 και η μητέρα της Victoria Artinian γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1894.
  Ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Apple Inc ‘s Steve Jobs απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 56 ετών. Ακόμα κι αν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του κόσμου, δεν μπόρεσε να νικήσει τον καρκίνο.
  Ο Steve Jobs γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1955 στο Mountain View της Καλιφόρνια.Jobs έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια με τη θετή του οικογένεια Paul και Clara (Hakobian).

  Η Clara Hagopian (1924 – 1986) γεννήθηκε στις 3 Αύγουστου του 1924 στο Newark του New Jersey στις ΗΠΑ και απεβίωσε στις 7 Νοέμβριου, 1986 στην Santa Clara της California των ΗΠΑ. Πατέρας της ήταν ο Louis Hagopian, και μητέρα της η Victoria Artinian, σύζυγος της ήταν ο Paul Jobs(1922-1993) , υιός της ήταν ο Steve Jobs ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Apple,και κόρη της η Patti Jobs.

  http://www.armenians.gr/index1024.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 10/10/2011


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: