Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Οικολόγοι-Πράσινοι: Σφουγκοκωλάριοι της εξουσίας ;;

Και να θες να αγιάσεις δεν σ’ αφήνουν !!!

Όπως είναι γνωστό στους φίλους μας, οι Οικολόγοι-Πράσινοι δεν είναι και το δυνατό μας σημείο, όσον αφορά τα ζητήματα αισθητικής και πολιτικών επιλογών. Και γι αυτό ίσως να φταίει το γεγονός ότι, για παράδειγμα, ο Σκάι είναι κατά πολύ οικολογικώτερος των «Οικολόγων» μας, ίσως βέβαια να φταίει και ο Νάνος Βαλαωρίτης, που τους ξεσκέπασε ικανοποιητικώς. Απ’ την άλλη, μπορεί να φταίει και το «παιδί της πόλης» και άλλα πολλά από το μακρυνό παρελθόν.

Όμως για τη σημερινή μας ανάρτηση δεν φταίνε τα «άλλα» του παρελθόντος. Γι’ αυτήν, αιτία είναι η κυρία (προσοχή στα δύο ταυ)  Μελίττα Γκουρτσογιάννη, υποψήφια βουλευτής των Ο-Π (δεύτερη σε ψήφους στην A’ Αθήνας), που μάλλον ονειρεύεται κυβέρνηση συνεργασίας του Πασόκ με τους Ο-Π, (αφού βεβαίως, ναρκισσευόμενη, φαίνεται να έχει πείσει τον εαυτό της ότι οι Ο-Π είναι κάτι σαν τους Οικολόγους της Γερμανίας, οπότε φυσιολογικά υποστηρίζει ότι: “Το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στο συνασπισμό Πρασίνων- Σοσιαλδημοκρατών”)…

Η κυρία Γκουρτσογιάννη λοιπόν, αναδημοσίευσε, με ανοιχτά τα σχόλια, το πρωτοδέλιδο άρθρο του αλήστου μνήμης πρωθυπουργού των Τσουκάτου, Μαντέλη και λοιπών, κυρίου  Κώστα  Σημίτη με τίτλο : «Το σύνδρομο της στρουθοκαμήλου». Έτσι λοιπον και εμείς αφελώς της γράψαμε ένα σχόλιο για να ξεκινήσει μια συζήτηση για τα θέματα που θίγονται, για τον ιστορικό του ρόλο στη κρίση κ.λπ. κ.λπ. Τι λέτε ότι έκανε η κυρία Γκουρτσογιάννη; Μα ότι κάνει οποιοσδήποτε μονοπολιτισμικός οπαδός όταν θέλει να προστατεύσει τον ηγέτη του, τον καθοδηγητή του ή τον γκουρού του : Μούγκα και λογοκρισία….

Εμείς όμως επανήλθαμε!  Ματαίως φυσικά, γιατί «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα», όπως λέει ο σοφός λαός, τον οποίο δυστυχώς δεν πρόλαβαν να τον εκσυγχρονίσουν τελείως.

Έτσι το μόνο που μας έμεινε είναι, αφού τους ευχηθούμε με τούτο ‘δω το ποστ «άιντε, καλή κυβέρνηση συνεργασίας και να σας δούμε και υπουργούς», στη συνέχεια να ξεφωνήσουμε  την κ. Γκουρτσογιάννη και τους Ο-Π για τα επιλεγμένα στελέχη τους… κατανοώντας βεβαίως την φυσική αδυναμία να θέσουν τις απόψεις τους σε «δημόσια διαβούλευση» !!!! Και είναι πραγματικά κρίμα αυτή η εξέλιξη, γιατί τουλάχιστον ως μεταφράστρια η Μελίττα ήταν εξαιρετική, όπως τουλάχιστον το εισπράξαμε στο εξαιρετικό «Περσέπολις».

Η εικόνα στα σχόλια της κυρίας Μελίττας -εντυπωσιάζουν τα δύο ταυ- τ0 πρωινό της  6ης Οκτωβρίου (τρέχοντος έτους) ήταν η εξής:

———————————————————————————————————————————————-

One Response to Άρθρο του ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ : “Το σύνδρομο της στρουθοκαμήλου”

 1. Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση

  Είναι λίγο ειρωνικό, ένας από τους αρχιτέκτονες της σημερινής εξαθλίωσης να συμβουλεύει, σα να είναι ένας εξωτερικός παρατηρητής. Λες και δεν είναι αυτός που ως πρωθυπουργός της χώρας αυτής, μπλόκαρε την Ελλάδα στο ευρώ με πλαστά στοιχεία, που επί των ημερών του μεγαλούργησε η διαφθορά (από το δικό του περιβάλλον), που πούλησε μισοτιμής το χρυσό τουκράτους, που εκτίναξε στα ύψη το κόστος της Ολυμπιάδας και τόσα άλλα.

  Είναι χαρακτηριστικό το συμπέρασμα του Κ. Λαπαβίτσα: “Η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη είναι σφάλμα ιστορικών διαστάσεων που τη συνθλίβει. Η Ευρωζώνη παρουσιάστηκε ως απάνεμο λιμάνι και πεδίο σύγκλισης με τον πλούσιο βορρά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μηχανισμό δημιουργίας πλεονασμάτων για το κέντρο – ιδίως για την Γερμανία – και ελλειμμάτων για την περιφέρεια.”

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2011/02/21/shmitis/

 2. Ο/Η κλεαρετη κραλλη λέει:

  Απελπιστική η αλήθεια του τίτλου για τους Έλληνες , εντός και εκτός κομμάτων.

 3. Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση

  Τι γίνεται κυρία Γκουρτσογιάννη;

  Ο μονόλογος είναι βολικός;

  Αυτό είναί το ήθος των Ο-Π;

  Ή μήπως τελικά θέλεις να πεις με το παράδειγμά σου ότι οι Ο-Π είναι σφουγκοκωλάριοι της εξουσίας;

  Σου ξαναθυμίζω το σχόλιο μας, που δεν τόλμησες να εμφανίσεις:

  ——————

  Είναι λίγο ειρωνικό, ένας από τους αρχιτέκτονες της σημερινής εξαθλίωσης να συμβουλεύει, σα να είναι ένας εξωτερικός παρατηρητής. Λες και δεν είναι αυτός που ως πρωθυπουργός της χώρας αυτής, μπλόκαρε την Ελλάδα στο ευρώ με πλαστά στοιχεία, που επί των ημερών του μεγαλούργησε η διαφθορά (από το δικό του περιβάλλον), που πούλησε μισοτιμής το χρυσό του κράτους, που εκτίναξε στα ύψη το κόστος της Ολυμπιάδας και τόσα άλλα.

  Είναι χαρακτηριστικό το συμπέρασμα του Κ. Λαπαβίτσα: “Η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη είναι σφάλμα ιστορικών διαστάσεων που τη συνθλίβει. Η Ευρωζώνη παρουσιάστηκε ως απάνεμο λιμάνι και πεδίο σύγκλισης με τον πλούσιο βορρά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μηχανισμό δημιουργίας πλεονασμάτων για το κέντρο – ιδίως για την Γερμανία – και ελλειμμάτων για την περιφέρεια.

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2011/02/21/shmitis/

  ———————————————————————————————————————————————-

  Μετά από το δεύτερο μήνυμα, η κ. Γκουρτσογιάννη απάντησε δι’ ενός σχολιασμού, πλήρως αποκαλυπτικού των ορίων, της ευαισθησίας αλλά και του…. οράματος:

  Προς το pontosaristera.wordpress.com:
  Διάλογος μπορεί να γίνει όταν υπάρχει μια κοινή βάση συζήτησης, κάποιες στοιχειωδώς κοινές παραδοχές. Δυστυχώς μεταξύ μας αυτό δεν συμβαίνει.
  Μελίττα Γκουρτσογιάννη- melittag.wordpress.com

  Comment από melittag | Οκτωβρίου 6, 2011 |

06/10/2011 - Posted by | -Ιδεολογικά, -Νεοελληνικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, -Oικολόγοι-Πράσινοι

17 Σχόλια »

 1. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η “απεικόνιση” του Σημίτη από την αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη:

  Σχόλιο από Zωνιανίτης | 06/10/2011

 2. Nα και άλλο ένα για Σημίτη, Ρέππα κ.λπ.

  Σχόλιο από mr Π | 06/10/2011

 3. Αφού μου φτιάξατε πρωι πρωι το κέφι με τους Οικολόγους , ας ανταποδώσω με ένα ανέκδοτο:

  Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στη ρεσεψιόν της Κόλασης και ο υπάλληλος του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορεί να διαλέξει μία από τις κολάσεις των χωρών-μελών.

  Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη Γερμανική. Οργανωμένη χώρα σου λέει, τόσα χρόνια στην Ελλάδα τι κατάλαβα, μου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας πάρω μυρωδιά του τι σημαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση. Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κολάσεως. Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά. Χτυπάει…. Του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει.

  -Να δω, του απαντά εκείνος πώς είναι.

  – Ούτε να το σκέφτεστε, του απαντά ο υπάλληλος! Όλη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά!! Φρίκη! Φρίκη!

  Όπου φύγει-φύγει ο ρωμιός…… Δοκιμάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, τα ίδια. Έτσι, απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση!

  Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα φωσφορίζοντα γράμματα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ φυσικά δεν ανάβουν. Έτσι η επιγραφή γράφει -Ο-ΑΣΗ.

  -Ελληνική ανοργανωσιά….μουρμουρίζει…

  Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύβους..Μοιάζουν με μουσική. Πλησιάζει περισσότερο. Η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, μπαγλαμάδες κλπ. Χτυπάει… Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας μία μπουκάλα στο χέρι εντελώς φέσι και τον ρωτά τι θέλει.

  – Ήρθα να δω πώς είναι του λέει και βάζει το κεφάλι του μέσα…Τραπέζια, κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια, νταούλια…..Γενικώς, μπάχαλο.

  Τρελαίνεται ο τύπος…. τι γίνεται εδώ, ρωτά.

  – ‘Aσε φίλε, χάλια του λέει ο μεθυσμένος. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά.

  – Πλάκα μου κάνεις, ρωτά ο πεθαμένος. Εδώ πίνετε και γλεντάτε……

  – Εεε, ξέρεις πώς είναι εδώ στην Ελλάδα . Τη μία δεν έχουμε σκατά, την άλλη χαλάνε τα μαστίγια……

  Σχόλιο από mr Π | 06/10/2011

 4. Ευχαριστούμε από καρδίας για τις γόνιμες παρεμβάσεις σας. 😉

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 06/10/2011

 5. Έχω την εντύπωση ότι η Μελίτα σας κρατάει μούτρα γιατί δεν αναφέρατε καθόλου το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Οπότε σου λέει: «Τι δουλειά έχω εγώ μ’ αυτούς τους τύπους, όταν δεν υπάρχει μια κοινή βάση συζήτησης, ούτε κάποιες στοιχειωδώς κοινές παραδοχές.»

  Να σας πω ένα ανέκδοτο;

  -Γιατί οι Οικολόγοι-Πράσινοι ρίχνουν τα μηχανάκια τους στην λίμνη;

  -Για να γίνουν παπάκια

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 06/10/2011

 6. Κι άλλο ένα:

  -Αν μια οικολογική αρκούδα φάει έναν οικολόγο, τι θα κάνουν οι οικολόγοι;

  -Θα στείλουν ακόμα έναν για να την συντηρήσουν στη ζωή…….

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 06/10/2011

 7. Καλά τώρα ας μήν αρχίσουμε τα ανέκδοτα για τους Οικολόγους-Πράσινους. Γιατί θα σας πω και εγώ ένα:

  «Ήταν ένας πανέξυπνος «διαβολικός» Πόντιος Οικολόγος-Πράσινος. Συναντάει ο Πόντιος Οικολόγος-Πράσινος έναν Βλάχο Οικολόγο-Πράσινο και του λέει:
  – «Αν βρω πόσα κατσίκια έχεις, θα μου χαρίσεις ένα;» λέει ο Πόντιος Οικολόγος-Πράσινος.
  – «Ναι», απαντά ο Βλάχος Οικολόγος-Πράσινος .
  – «Έχεις 1856 κατσίκια.»

  Τα μετράει ο Βλάχος Οικολόγος-Πράσινος και πραγματικά ήταν 1856 κατσίκια. Παίρνει ο Πόντιος Οικολόγος-Πράσινος ένα κατσίκι και φεύγει. Μετά από λίγο συναντάει ο Βλάχος Οικολόγος-Πράσινος τον ίδιο Πόντιο Οικολόγο-Πράσινο και τον ρωτά:

  – «Αμα βρω τι είσαι, θα μου το δώσεις πίσω;»
  – «Ναι», απαντά ο Πόντιος Οικολόγος-Πράσινος.
  – «Είσαι οπαδός του Τρεμόπουλου
  – «Nαι! Από που το κατάλαβες;», ρωτάει ο Πόντιος Οικολόγος-Πράσινος.
  – «Γιατί από τα 1856 κατσίκια, εσύ το σκυλί πήρες!!!»

  Ομέρ

  ————————

  Υ.Γ. Πάντως, καλού κακού, διαβάστε το κείμενο του Ηλία Πετρόπουλου για τα ποντιακά ανέκδοτα 😉

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 06/10/2011

 8. «Greece would be in much better shape now if it had never joined the euro zone, or if it had been kicked out in 2004 when it admitted that it had lied about its finances to join the club

  http://www.nytimes.com/2011/10/07/business/global/how-greece-could-escape-the-euro.html?_r=1&ref=business

  ———————————————————————————————-

  «The Greek crisis has revealed why the euro is the world’s most dangerous currency. The euro was built on a foundation of debt and trickery, where economic principles were sacrificed to romantic political visions. The history of the common currency is the story of a good idea that turned into a tragedy of epic proportions.»

  http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,790138,00.html

  M-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 07/10/2011

 9. και μιαςκαι ο λόγος για τα Ποντιακά …ανεκδοτα της κακια ωρας

  ξαναβαζω εδώ ενα τραγουδι που

  αφιερωσα στην Χελιδωνα μ-λ :

  Στέρεο Νόβα : Ηλίθια αστεία

  (Αφιερωμενο σε οσους βρισκουν εξυπνο να λενε Ποντιακά ανεκδοτα …και νιωθουν εξυπνοι λεγοντας τα)

  Ισα ρε μαγκες!

  Στέρεο Νόβα : Ηλίθια αστεία
  ———————————

  Κάποτε, μπορεί κάπου μια μέρα
  να δεις το δίκιο μέσα από ένα στόχο στον αέρα
  θα είναι ήδη όμως αργά γιατί θα ‘χουν χαθεί τόσοι
  από τη μόλυνση, απ’ τη μόδα, από μια ισχυρή δόση
  Από τον πάτο ως την κορφή αυτή η ζωή βρωμάει
  και ξέρω πώς να επιβιώνω γιατί έχω γίνει τομάρι
  Κατάλαβέ το, μάνα, δε γυρίζω πίσω
  δε θα τα τινάξω, μα ούτε κι έτσι θα τ’ αφήσω
  Η οργή είναι ένα διάστημα κλεισμένο στ’ αυτιά
  αυτές τις μέρες πρέπει να φωνάζεις δυνατά
  Με ταϊζουν βλακείες και περιμένουν να χωνέψω
  Κοιτάζω τον κόσμο, δεν ξέρω τι να πιστέψω
  μα ο θεός είναι δυνατός, μου ανοίγει τα μάτια
  Να σ’ αγαπώ πιο πολύ, να σε φυλάω από την κακία

  Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω
  τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο
  κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία
  Μη γυρνάς την πλάτη, μη ζεις στο ψέμα
  πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία
  σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία

  Κάποτε, μπορεί κάπου μια μέρα
  από τη θέση που είσαι να πας λίγο πιο πέρα
  θα είναι ήδη όμως αργά γιατί θα ‘χεις διώξει άλλους
  από μια θέση στη ζωή, απ’ τον πλανήτη Γη
  Μια αγελάδα σε μια αφίσα στέκει μολυσμένη
  αντανακλάται στα γυαλιά σου και μετά από λίγο φεύγεις
  Ο χρόνος σου τελειώνει, λες “η μέρα αυτή πάει”
  μα ο χρόνος επιστρέφει κι εσύ λες τα ίδια πάλι
  Λες “τώρα μπορώ ν’ αλλάξω, μα είναι ήδη αργά”
  και αφήνεις τη ζωή σου να πνιγεί στα ρηχά
  Οι πιο πολλοί αποφεύγουν να σε κοιτάξουν στα μάτια
  στο πίσω κάθισμα γλυστρούν και πνίγουν τα δάκρυα

  Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω
  τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο
  κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία
  Μη γυρνάς την πλάτη, μη ζεις στο ψέμα
  πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία
  σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία

  Δε θ’ αφήσω αυτές τις μέρες να με πάρουν από κάτω
  τους φόβους που με τρέφουν θα τους κάνω κάτι άλλο
  θα αλλάξω τη ζωή μου σε κάτι θετικό
  και κάθε άσχημη ενέργεια θα τη στείλω στο καλό
  θα δώσω σημασία σ’ αυτά που εσύ πετάς
  μιας και στο τίποτα μπορείς να βρεις αυτό που ζητάς
  Στα σκουπίδια βρίσκουν τα σκυλιά φαγητό
  Τις περιοχές αυτές τις προστατεύει ο θεός
  όπως τους άνεργους, τους άστεγους, κι όσους ζουν στο μέλλον
  Σε αυτούς που αγαπούν και πιστεύουν, φιλιά στέλνω
  Τώρα που τα σύννεφα προς το βορρά φεύγουν
  και χιλιάδες παιδιά σ’ αυτόν τον κόσμο μεγαλώνουν
  ρίχνοντας το βλέμμα τους σε πλαστικά καλώδια
  σε κτίρια, σε φώτα ή σε γυμνασμένα πόδια

  Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω
  τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο
  κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία
  Μη γυρνάς την πλάτη, μη ζεις στο ψέμα
  πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία
  σκέψου θετικά

  και μη γελάς
  με ηλίθια αστεία

  Comment από Nοσφερατος | Δεκεμβρίου 14, 2009

  Σχόλιο από ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ | 07/10/2011

 10. Nα σου πω ένα κουτουκάκι εδώ παρακάτω, να πας και με τα πόδια;
  Μου ήθελες και ecogourmet εστιατόριο, τρομάρα σου. Καλά να ξαναπάθεις.

  Σχόλιο από Τανωμένη σούπα | 09/10/2011

 11. μπα; τι λεει αυτη η σούπα;

  Σχόλιο από ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ | 09/10/2011

 12. @10. Δεν το ‘πα σε σένα, αν τυχόν το πήρες έτσι. Στο συντάκτη-επίδοξο σχολιαστή που πήγαινε γυρεύοντας το ‘πα.

  ***********

  Με την ευκαιρία, θυμήθηκα ότι το μέλανα ζωμό που ξεσκαρτάρετε δεόντως εδώ: https://pontosandaristera.wordpress.com/2011/10/09/velopoulos/#more-12066 τον είδα, επί παχειών ακόμα αγελάδων, να εκτίθεται σε αμερόληπτο γευσιγνωστικό bazaar ενός πολύ καθωσπρέπει, μη ακροδεξιού, blue+yellow gourmet, αν προτιμάτε, γνώριμου εστιατορίου.

  Στο κονσομέ μας τώρα: “…Ας δούμε με ειλικρίνεια και αυτογνωσία την κατάσταση…” είπε ο παλιός ο πρωτομάγειρας. Κάποιοι το προτιμούν καυτό και αποκλειστικά παινεμένο. Άσε που αν μπουκάρανε οι πολυπολιτισμικά αποκλίνοντες θα άρχιζαν τα ρουφήγματα και φαντάσου να ρουφάν όλοι μαζί, τι θα γινόταν. Αν θέτε πατσατζίδικα και σκορδοστούμπια, να φύγετε, να παταλλού.

  Συνελόντι ειπείν, κάθε πράμα στον καιρό του κι ο κολιός γαρ εγγύς.

  Σχόλιο από Tανωμένη σούπα | 09/10/2011

 13. Τελικά το ερώτημα είναι: to be or not to be

  Eίναι τελικά οι Οικολόγοι-Πράσινοι σφουγκοκωλάριοι της εξουσίας, γλύφτες του σημιτισμού όπως η εν λόγω κυρία και πεινασμένοι για εξουσία;

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 09/10/2011

 14. Αν είναι ω Ματσουκάτιε;

  Είναι και παραείναι!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/10/2011

 15. Σχόλιο από Σημίτης | 11/10/2011

 16. ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

  15 Νοεμβρίου 2011

  Προς την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
  Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631
  Θεσσαλονίκη

  Αξιότιμα Μέλη,

  Ως υπεύθυνοι των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου, που εκπροσωπούν 3.500.000 Μακεδόνες, η πλειοψηφία των οποίων έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα, επικοινωνούμε συχνά με πολιτικούς φορείς γιά θέματα που αφορούν τη Μακεδονία. Με αυτή την επικοινωνία μας σας ζητούμε μιά διευκρίνηση σχετική με τη θέση σας σε ζητήματα μειονοτήτων. Στις «Προγραμματικές Προτάσεις για Πολιτικές Αλλαγές» που δημοσιεύετε στον επίσημο ιστότοπο του κόμματός σας, γράφετε* τα εξής:

  «Μειονότητες: ο πλούτος της κοινωνίας
  Πιστεύουμε σε μια ανοικτή και πολυπολιτισμική κοινωνία και στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Στο πλαίσιο αυτό δεν έχει σημασία ποιες μειονότητες θέλουμε εμείς να αναγνωρίζουμε, αλλά ποιοι συμπολίτες μας επιθυμούν να καταγράφονται ως ιδιαίτερες εθνικές ή γλωσσικές ομάδες στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας. Τα μειονοτικά ζητήματα δεν είναι ζήτημα διακρατικών σχέσεων αλλά ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Θεωρώντας τις ιδιαιτερότητες αυτές πολιτισμικό πλούτο και όχι δυνητική απειλή, αρνούμαστε κάθε διάκριση μεταξύ πολιτών με κριτήρια εθνικής καταγωγής ή ταυτότητας.

  Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ διεκδικούν:

  α) Υπογραφή και εφαρμογή από το κράτος των Ευρωπαϊκών συνθηκών για τις μειονότητες και τις λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες.
  β) Μελέτη και διάσωση των παραδοσιακών πολιτισμικών στοιχείων, αποφυγή της δημιουργίας γκέτο, αλλά και θετικές διακρίσεις σε τομείς όπου η ισότητα ευκαιριών δεν είναι δεδομένη.»

  Με βάση τα παραπάνω, θα θέλαμε να μάθουμε αν το κόμμα σας είναι θετικό και στην επίσημη αναγνώριση από την Ελλάδα εθνικής μειονότητας, με το χαρακτηρισμό «μακεδονική». Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε αν το κόμμα σας υποστηρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας στη Μακεδονία.

  Αναμένουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτησή σας.

  Με εκτίμηση,

  Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ – Κώστας Χατζηστεφανίδης, Πρόεδρος
  Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
  Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
  Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
  Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
  Η Συντονιστική Επιτροπή των Μακεδονικών Οργανώσεων
  (Εκπροσωπούσα 150 και πλέον Μακεδονικές Οργανώσεις)
  Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, πρόεδρος
  Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, πρόεδρος
  Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γάκης, πρόεδρος
  «Ομάδα 21» Μακεδονίας – Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, πρόεδρος
  Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, πρόεδρος
  Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, πρόεδρος
  Μακεδονικές Οργανώσεις που ενημερώθηκαν και απάντησαν μέχρι σήμερα:
  Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»
  Σύλλογος Φίλων Αρχαιοτήτων Έδεσσας «Οι Τημενίδες»
  Πολιτιστικός Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας»
  Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Έδεσσας
  Λαογραφική Εταιρεία Νομού Πέλλας
  Σύλλογος «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» Αριδαίας
  Σύλλογος «Φίλων Μακεδονικής Πολιτιστικής Παράδοσης» Αλμωπίας
  Μορφωτικός Σύλλογος Ίδα Εξαπλατάνου «Ίων Δραγούμης»
  Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς-Φλώρινας
  Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία «Φίλιππος» Γιαννιτσών
  Μακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» Καλυβίων
  Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Αρχαία Πέλλα»
  Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού «Πατριάρχης Χρύσανθος»
  Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης
  Φιλεκπαιδευτικός Όμιλος Φλωρίνης «Αριστοτέλης»
  Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Εθνικού – Κρατερού – Αγίας Παρασκευής
  Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίδα Μελίτης»
  Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς»
  Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα – Θεσσαλονίκη
  Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «Μακεδνός»
  Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (72 σύλλογοι-μέλη)
  Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας
  Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία Κιλκίς «Τέχνη»
  Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών
  Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας
  Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς-Φλώρινας
  Σύνδεσμος Τραυματιών και Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών Νομού Θεσσαλονίκης Κεντρικής Μακεδονίας
  Σύλλογος Σταρτσοβιτών «ο Άγιος Μηνάς» Νέου Πετριτσίου Σερρών
  Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Αγία Παρασκευή»
  Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Σερρών-Μελενίκου
  Σύλλογος Κοζανιτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Νικόλαος»
  Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης «Καρτερία»
  Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών.
  Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αττικής.
  Συνομοσπονδία Μακεδόνων Λεκανοπεδίου Αττικής.
  Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών»
  Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης εν Αθήναις
  Σύνδεσμος Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού
  Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «Οι Μακεδενοί»

  http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=197:opensociety&catid=31:program-10

  Κοινοποίηση: Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου

  Επικοινωνία:
  Νίνα Γκατζούλη
  Συντονίστρια Επιτροπής
  Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
  Email: ninagatz@comcast.net
  Τηλ: 603-742-0466
  Φαξ: 603- 617-2977

  Σχόλιο από nina | 16/11/2011

 17. Το όνομα της κας Μελιττας μοστραρει φαρδυ-πλατυ μαζι με τα ονόματα ετέρων φιλελευθερων και μνημονιακων λαμογιων του χωρου της Δρασης και μεταλλαγμενων «αριστερων» (με συνδετικο κρικο σεσημασμενο πρακτορα που παρατηρει τα ανθρωπινα δικαιωματα) στην λιστα των υποστηρικτών του σχεδίου Ανάν.

  Ειναι οι ιδιοι κυκλοι που επεχαιραν για τις ΝΑΤΟίκες επεμβασεις στην Γιουγκοσλαυια και αλλαχού και οι ιδιοι κυκλοι που επιχαιρουν με την «τιμωρία» που μας επέβαλε το Δ’ Ραιχ (το οποίο κωλογλυφει ο κος Τζημερος). Βλεπε και σχετικα σχολια των «πρασινων» Γιοσκα Φισερ και Κον Μπεντι ο οποιος μαλιστα υπονοησε οτι τιμωρουμαστε ως κακα παιδια για την σταση μας στο Γιουγκοσλαυικο.

  Σχόλιο από theoprovlitos | 23/05/2012


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: