Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Γιώργος Δελαστίκ: «Οι συμμορίτες του ΠΑΣΟΚ»

Από την εφημ. «Πριν»

Την απόλυτη σύμφυση κράτους και παρακράτους του ΠΑΣΟΚ κατέστησαν σαφέστατη στα μάτια ολόκληρης πλέον της ελληνικής κοινωνίας τα δραματικά γεγονότα της Τετάρτης και της Τρίτης. Αφιονισμένες ορδές ΜΑΤ και προβοκατόρων, στους οποίους συμμετείχαν και φασιστικές συμμορίες που δρουν σε ανοιχτή συνεργασία με την αστυνομία σε βαθμό ώστε να τους γνωρίζουν και προσωπικά οι αξιωματικοί των ΜΑΤ και όχι μόνο οι ασφαλίτες που τους κινητοποιούν, οργίασαν κυριολεκτικά.

Έδειραν χιλιάδες διαδηλωτές. Τραυμάτισαν εκατοντάδες. Μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε θάλαμο αερίων. Έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και λεηλάτησαν όσα μπορούσαν για να βγάλουν και κάτι παραπάνω από το «μεροκάματο» για την παροχή υπηρεσιών προς την κυβέρνηση. Στόχος τους ήταν πριν απ’ όλα να αποτρέψουν τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων λαού έξω από τη Βουλή την ώρα που οι δοσίλογοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν το νέο Μνημόνιο εθνικής υποτέλειας, ξεπουλήματος με αμετάκλητο τρόπο της δημόσιας περιουσίας και απόλυτης εξαθλίωσης των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων, ακόμη και των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Με τον κοινωνικό πόλεμο που εξαπόλυσαν πέτυχαν το στόχο τους, με αντίτιμο βεβαίως τη διεύρυνση του χάσματος λαού και κυβέρνησης Κουΐσλινγκ του ΠΑΣΟΚ και την αποκάλυψη σε πλατύτατες μάζες του ειδεχθούς προσώπου και της πραγματικής φύσης των κυβερνητών της χώρας και του πρωθυπουργού προσωπικά, ο οποίος καλύπτεται πίσω από τη μάσκα του προέδρου της… Σοσιαλιστικής(!) Διεθνούς. Όπως κάθε κατοχική κυβέρνηση δοσιλόγων έτσι και αυτή του ΠΑΣΟΚ – όσο πιο πολύ μετατρέπεται σε μίσθαρνο όργανο των ξένων επικυρίαρχων και των ντόπιων οικονομικών συνεργατών τους τόσο πιο πολύ μισεί το λαό τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και τόσο πιο αδίστακτη γίνεται στην επιχείρηση εξόντωσής του.

Τα πολιτικά καθάρματα που κυβερνούν τη χώρα είναι πλέον αδίστακτα. Δεν έχουν καμιά πολιτική αναστολή να προχωρήσουν και σε δολοφονίες διαδηλωτών, όταν κρίνουν ότι αυτό τους συμφέρει. Την Τετάρτη η κυβέρνηση δεν είχε δώσει γραμμή δολοφονιών διαδηλωτών. Η χρήση χημικών σε βαθμό παράνοιας, το ξυλοφόρτωμα οποιουδήποτε τυχαίου πολίτη, ακόμη και αυτών που έτρωγαν στο Μοναστηράκι (!), αποσκοπούσε στην κατατρομοκράτηση του πληθυσμού, στην εγκαθίδρυση κλίματος αστυνομοκρατίας ανάλογου με εκείνου της χούντα των συνταγματαρχών, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών της διαφορετικής εποχής και του γεγονότος ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πανηγυρικά εκλεγμένη από το λαό, έχει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και εξακολουθούν για την ώρα να ισχύουν μια σειρά θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα, πέρα από όσα καταπατούνται βάναυσα κατά περίπτωση κυβερνητικής πολιτικής σκοπιμότητας. Η βιαιότητα βεβαίως των ΜΑΤ είναι χειρότερη και πιο εγκληματική από εκείνη της φασιστικής αστυνομίας της χούντας στις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις.

Σε πολιτικό επίπεδο, πέρα από τις εγκληματικές εντολές που έδωσε στην αστυνομία, η κυβέρνηση Παπανδρέου λόγω της αμερικανικής καταγωγής και πολιτικής διαπαιδαγώγησης (και όχι μόνο) του πρωθυπουργού, αλλά και λόγω της διαρκούς διολίσθησής του σε κοινωνικά ακροδεξιά ιδεολογία, ακολουθεί την πεπατημένη των ακροδεξιών δικτατοριών των δεκαετιών του 1950 και του 1960. Προσπαθεί να αποδώσει σε «κομμουνιστική» και «ακροαριστερή υπονομευτική δράση» που είχε σχέδιο να …«καεί η Αθήνα για να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο (!!!)» τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσε εσκεμμένα και εκ προμελέτης η ίδια.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου συμπεριφέρεται πολιτικά πλέον όπως η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή επί ΕΡΕ μετά το εκλογικό πραξικόπημα του 1961 και μέχρι τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963. Μόνο που αυτή τη φορά η σύμφυσή της με το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως ελεγχόμενη πολιτικά και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα αναφωνήσει ποτέ φράσεις του τύπου «Ποιος κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;» σαν εκείνη του Καραμανλή πριν από μισόν αιώνα, όταν το κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς δολοφόνησαν τον Λαμπράκη σε αγαστή συνεργασία. Μόνο η ανυποχώρητη αντίσταση και δράση του λαϊκού κινήματος είναι σε θέση να αποκρούσει τη δράση αυτής της κυβέρνησης και τελικά να την ανατρέψει. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι δήθεν όπου να ‘ναι καταρρέει και ότι δήθεν από μόνη της θα προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο, οπότε είναι σίγουρο ότι θα απαλλαγούμε από αυτήν αφού η εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιη μετά τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εναντίον του λαού και της χώρας.

Στην προσπάθεια ανατροπής της δοσίλογης κυβέρνησης Παπανδρέου οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα τελικά θα νικήσουν – και σύντομα!

Πρέπει όμως να έχουν επίγνωση ότι δεν αντιμετωπίζουν μόνο το κράτος και το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ΕΕ και τις ΗΠΑ που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το τυφλό όργανό τους στην Αθήνα.

*Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ΠΡΙΝ, 03.07.2011(www.prin.gr

04/07/2011 - Posted by | -Αντίσταση, -Διάφορα, -Πολιτική

9 Σχόλια »

 1. «Αφιονισμένες ορδές ΜΑΤ και προβοκατόρων, στους οποίους συμμετείχαν και φασιστικές συμμορίες..»

  E καλά τώρα! Οι μπαχαλάκηδες του αναρχικού χώρου ήταν αθώες περιστερές1

  Σχόλιο από Kara | 04/07/2011

 2. Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ. ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ Σ’ΑΥΤΗΝ.ΕΞ’ΑΛΛΟΥ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ….

  Σχόλιο από TEO | 04/07/2011

 3. Στην καλύτερη περίπτωση «οι μπαχαλάκηδες του αναρχικού χώρου» να βρέθηκαν εντός ιδανικών συνθηκών να δράσουν και να πραγματοποιήσουν το, ως αυτοί θεωρούν, το σωστικό για την κοινωνία έργο τους.
  Όμως ανοιγμένα κεφάλια πολιτών άρχισαν να εμφανίζονται από τις 8 το πρωί στο Χίλτον και στο Καλλιμάρμαρο όπου δεν υπήρχε ίχνος κουκούλας.
  «Ξενίζει» δε ο ιδιαίτερος ζήλος των πραιτοριανών του κου Χρήστου στα μανάβικα, στα σουβλατζίδικα , στις καφετέριες, στο ανά τριάδες κυνήγι γερόντων που φέρουν ελληνική σημαία, στο πνίξιμο με χημικα των ιατρείων του Ελλ. Ερυθρού Σταυρού….. κλπ κλπ κλπ κλπ (ατελείωτος ο κατάλογος).
  Και βέβαια, πέρα από την ιδιοσυγκρασία ενός εκάστου οργάνου της τάξεως, για όλα αυτα τα «όμορφα» που εζησε η Αθήνα υπάρχουν και οι εντολείς . Οι ζηλωτές του Τσολάκογλου που ξεπουλάνε την χώρα και τον λαό της.
  Δεν πιστεύω σε αυτό το τελευταίο να συμβάλουν οι «μπαχαλάκηδες του αναρχικού χώρου» !!! έτσι δεν είναι ?

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/07/2011

 4. Μία σύντομη αναφορά στα γεγονότα της 29ης Ιουνίου

  9:30. Υπάρχει ένταση στο μπλόκο αποκλεισμού του Ευαγγελισμού, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τραυματίζουν έναν διαδηλωτή.

  12:50. Ομάδα της ΔΙ.ΑΣ που βρίσκεται στην οδό Αμαλίας, με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος εμποδίζεται από διαδηλωτές να την προσεγγίσει.

  13:00. Οι δυνάμεις καταστολής εκκενώνουν τον εθνικό κήπο και σφραγίζουν τις εισόδους, ανάμεσα σε φραστικές αντεγκλήσεις με τους διαδηλωτές.

  13:35. Μικρή ομάδα διαδηλωτών προσπαθεί να ρίξει τα μεταλλικά φράγματα που έχει τοποθετήσει η αστυνομία μπροστά στη Βουλή στη μεριά της Β. Σοφίας. Γίνεται ρίψη χημικών σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο κόσμος. Ξεκινούν οδομαχίες.

  13:50. Οι συγκεντρωμένοι ρίχνουν τα μεταλλικά φράγματα σχεδόν σε όλο το μέτωπο μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη Γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών και συγκέντρωση των διμοιριών «φρουρών» της Βουλής στο κέντρο του μετώπου. Ο κόσμος υποχωρεί προσωρινά από την Αμαλίας προς το Ζάππειο. Επίθεση με ρίψη δακρυγόνων γίνεται και στη συμβολή με την Πανεπιστημίου

  13:55. Διμοιρία χακήδων προσεγγίζει από Αμαλίας το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μέσα σε βροχή αντικειμένων που της ρίχνονται. Κάνει χρήση χημικών και παρατάσσεται στη γωνία Αμαλίας και Όθωνος αποκόπτοντας στη μέση τους διαδηλωτές. Η περιφρούρηση των αγανακτισμένων δημιουργεί μια αλυσίδα στην Όθωνος. Η διμοιρία υποχωρεί, έπειτα από λίγο, προς το γκαράζ του κτιρίου της Βουλής Ο κόσμος συγκεντρώνεται ξανά.

  14:05. Μετά την εκτεταμένη ρίψη χημικών στη πάνω μεριά της πλατείας Συντάγματος, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί στη Φιλελλήνων. Στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Β. Σοφίας, διαδηλωτές συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

  14:15. Εκκαθαριστική επιχείρηση των κατασταλτικών δυνάμεων του κράτους στη πάνω μεριά της πλατείας Συντάγματος. Πάρα πολλά χημικά. Ο κόσμος υποχωρεί. Την ίδια στιγμή τουλάχιστον τρεις διμοιρίες συγκεντρώνονται στη γωνία Αμαλίας και Β. Σοφίας και κάνουν αποτυχημένη χρήση χημικών, (ο αέρας εκείνη τη στιγμή έφερε τα αέρια πάνω τους), με σκοπό να διαλύσουν τη μεγάλη μερίδα διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί στη Β. Γεωργίου, μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

  14:25. Διαδηλωτές στη Β. Γεωργίου απαντούν στη καταστολή με πέτρες και ξύλα προσπαθώντας να «ανεβούν» στη Αμαλίας Για αρκετά λεπτά γίνεται οδομαχία Η αδιάλειπτη χρήση χημικών δεν είναι αρκετή για να εκκενώσει το δρόμο από τους διαδηλωτές. Τα χημικά μεταφέρονται από τον αέρα στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές, έπειτα από μια μεγάλη αντεπίθεση κατορθώνουν για λίγο να «πατήσουν» την Αμαλίας.

  14:50. Οι ενισχυμένες, πλέον, διμοιρίες μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία εξαπολύουν γενικευμένη επίθεση στους διαδηλωτές με τουλάχιστον 6 βομβίδες χημικών και αναγκάζουν τους διαδηλωτές σε υποχώρηση προς την Φιλελλήνων, Καραγεώργη Σερβίας και τη Σταδίου. Μια διμοιρία κρυμμένη στη Βουκουρεστίου αναλαμβάνει να επισπεύσει την υποχώρηση των διαδηλωτών στη Σταδίου πετώντας χημικά και κρότου λάμψης στην πλάτη τους.

  15:00. Διαδηλωτές που είχαν υποχωρήσει στη Σταδίου, εν μέρει επιστρέφουν στη πλατεία Συντάγματος. Στην ασφυκτικά γεμάτη από διαδηλωτές οδό Νίκης, υπάρχει ένταση και η αστυνομία κάνει χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και χημικών προσπαθώντας πάντα να «σπρώξει» το πλήθος μακριά από το Σύνταγμα. Πολύς κόσμος στην πλατεία Συντάγματος, που έχει, σχεδόν, γεμίσει, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι στη Φιλελλήνων.

  15:10. Κάθοδος των κατασταλτικών δυνάμεων στη γωνία Καραγεώργη Σερβίας, νέος γύρος συρράξεων και υποχώρηση (με χημικά) των διμοιριών στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.

  15:20. Καίγεται στάση λεωφορείου ενώ τα υλικά από άλλες κατεστραμμένες στάσεις χρησιμοποιούνται μαζί με γλάστρες, καθίσματα για τη δημιουργία οδοφράγματος, κάθετα στη οδό Σταδίου, που ανατρέπει την πορεία διμοιριών από τη Βουκουρεστίου. Στα σκαλοπάτια της πλατείας απέναντι από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στήνεται φράγμα από καρέκλες, πλαστικούς κάδους και τραπέζια, που κάνει αδύνατη την κάθοδο των μπάτσων στη πλατεία Συντάγματος

  15:25. Αποτυχημένες προσπάθειες διμοιριών από Βουκουρεστίου να ξεμυτίσουν, αφού οι διαδηλωτές στο οδόφραγμα αποτρέπουν με σθένος οποιαδήποτε προσπάθεια τους. Η χρήση χημικών δεν απωθεί τους διαδηλωτές.

  15:40. Συντονισμένη και έντονη επίθεση με χημικά των διμοιριών από Β. Γεωργίου και Βουκουρεστίου σπρώχνει τους διαδηλωτές προς Ερμού. Νέο μέτωπο συγκρούσεων στην Καραγεώργη Σερβίας. Οι δυνάμεις καταστολής παραμένουν στην γωνία με την οδό Φιλελλήνων έχοντας περικυκλώσει την πλατεία Συντάγματος.

  15:45. Άλλη διμοιρία κατεβαίνει την Ξενοφώντος ανενόχλητη και σταθμεύει Μητροπόλεως και Φιλελλήνων αποκόπτοντας το μεγάλο όγκο διαδηλωτών στη Φιλελλήνων από τους υπολοίπους. Απαντά με χημικά σε επιθέσεις διαδηλωτών, παραμένοντας όμως στο σημείο.

  16:00. Προωθημένες στο ύψος της Ερμού διμοιρίες, ελέγχοντας πλέον το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, ρίχνουν χημικά σε πλατεία και συγκεντρωμένους στη Φιλελλήνων. Σποραδικές επιθέσεις διαδηλωτών με πέτρες. Χημικά ξανά. Εκτόξευση μιας μολότοφ δε βρίσκει το στόχο της.

  16:04. Τελειώνει η ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου. Συντονισμένη επίθεση μηχανοκίνητων μονάδων, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, σε Πανεπιστημίου και οδό Σταδίου. Τραυματίζονται διαδηλωτές μετά από πρωτοφανή αγριότητα των μονάδων καταστολής. Συλλαμβάνεται ο αναρχικός σύντροφος Μανώλης Λιόλιος, ο οποίος ξυλοκοπείται από τους αφιονισμένους εχθρούς της ελευθερίας, που του προκαλούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Γίνεται απόπειρα αποδέσμευσής του με αποτέλεσμα ένας ακόμη σύντροφος να μεταφερεθεί μισολιπόθυμος στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, με σοβαρά κτυπήματα από κλομπ, όπου του γίνονται 14 ράμματα σε τραύματα που φέρει στο κεφάλι.

  16:15. Επίθεση με χημικά στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές παραμένουν στο χώρο μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ορατή και αδιαμφισβήτητη είναι, πλέον, η διάθεση του κράτους για εκκένωση της πλατείας Συντάγματος.

  16:20. Προσπάθειες των κατασταλτικών μονάδων να αδειάσουν τη Φιλελλήνων προκαλούν οδομαχίες στους κάθετους προς αυτή δρόμους. Το μεγαλύτερο μέρος των χιλιάδων διαδηλωτών απωθείται προς το Ζάππειο, όπου στήνει οδοφράγματα με ζαρντινιέρες κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση σε μοτοσικλετιστές μπάτσους.

  16:50-17:00. Οι διμοιρίες καταστολής πραγματοποιούν συντονισμένη επίθεση στη πλατεία Συντάγματος που μετατρέπεται σε πεδίο μάχης μέσα σε ένα νέφος από χημικά. Δέχεται επίθεση από αλλόφρονες ΜΑΤατζήδες ο αυτοσχέδιος σταθμός Α’ Βοηθειών που βρίσκεται πάνω στη πλατεία Συντάγματος. Στη πλευρά της Β. Γεωργίου διαδηλωτές αμύνονται με πέτρες και καρέκλες. Άδεια από διαδηλωτές η Φιλελλήνων. Οι διαδηλωτές απωθούνται στην Αμαλίας. Στα στενά γύρω από την κάτω μεριά του Συντάγματος γίνονται συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και μικρών ομάδων διαδηλωτών.

  17:15. Με χημικά και ξύλο στους διαδηλωτές επιβάλλεται η εκκένωση της Αμαλίας. Οι διαδηλωτές διαλύονται προς το Ζάππειο.

  17:20. Η αστυνομία υποχωρεί, σχετικά, από την πλατεία Συντάγματος την οποία έχει περικυκλώσει. Μεγάλη μερίδα διαδηλωτών κατευθύνεται από την Πανεπιστημίου προς τα Προπύλαια. Οδομαχίες κατά μήκος της οδού.

  17:30. Πάρα πολλοί διαδηλωτές στις οδούς Καραγεώργη Σερβίας, Ερμού και Μητροπόλεως δέχονται διαδοχικές επιθέσεις από ομάδες της ΔΙΑΣ. Στήνονται ξανά, οδοφράγματα από ζαρντινιέρες, γλάστρες και κάδους σε πάρα πολλά σημεία των δρόμων αυτών. Σκοπός των ΜΑΤ είναι η απώθηση των διαδηλωτών προς το Μοναστηράκι.

  17:50. Σφοδρή επίθεση δέχονται, από τα ΜΑΤ, διαδηλωτές που βρίσκονταν πάνω στη πλατεία Συντάγματος μέσα σε μια αποπνικτική από τα χημικά ατμόσφαιρα. Οι διαδηλωτές βρίσκουν καταφύγιο στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο σύνταγμα. Οι μπάτσοι πετάνε πέτρες και χημικά στο σταθμό και εγκλωβίζουν τους διαδηλωτές. Το ιατρείο του σταθμού δέχεται δεκάδες τραυματίες.

  18:00. Επίθεση και εμπρησμός στο ταχυδρομείο που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου του υπουργείου οικονομικών. Η πυροσβεστική θέτει σχεδόν αμέσως τη φωτιά υπό έλεγχο. Στα Προπύλαια γίνεται συγκέντρωση των διαδηλωτών, που είχε καλεστεί για τις 18:00. Επίθεση σε καταστήματα τραπεζών στη Πανεπιστήμιου, Αγροτική και Μillenium, η προσπάθεια εμπρησμού τους σταματά όταν γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν εργαζόμενοι μέσα. Φήμες για χρήση πλαστικών σφαιρών από τους μπάτσους.

  18:15. Επίθεση ξανά των ΜΑΤ με σκοπό να εκκενώσουν την πλατεία Συντάγματος. Γίνεται χρήση με απίστευτη βιαιότητα και ανεξέλεγκτη και πάλι χρήση χημικών. Πολλοί διαδηλωτές τραυματίζονται. Το ιατρείο του σταθμού δε μπορεί να δεχτεί τραυματίες, αφού οι μπάτσοι έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση. Είναι αδύνατη η διακομιδή τραυματιών από ασθενοφόρα.

  18:30. Αποπνικτική ατμόσφαιρα στη πλατεία Συντάγματος. Αρκετοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται ξανά στο χώρο με τους πραιτοριανούς να τον έχουν περικυκλώσει ασφυκτικά. Ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ επιτίθενται σε διαδηλωτές στην Ερμού και Μητροπόλεως. Συγκρούσεις των διαδηλωτών με τους μπάτσους και υποχώρηση μεγάλου μέρους των διαδηλωτών προς Μοναστηράκι.

  18:50. Οι μηχανοκίνητοι συμμορίτες της ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, συνεχίζουν το κυνηγητό των διαδηλωτών σε Πλάκα, Μοναστηράκι και Θησείο με μόνο σκοπό να αποτρέψουν επιστροφή τους στο Σύνταγμα. Επίθεση σε ταβέρνες και ξύλο σε όσους έβρισκαν μπροστά τους στο Μοναστηράκι.

  19:10. Διμοιρίες ρίχνοντας με μανία χειροβομβίδες κρότου λάμψης, πέτρες και χημικά εναντίον διαδηλωτών εκκενώνουν τη πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος απαντά με πετροπόλεμο, άλλα οι ελάχιστοι διαδηλωτές που έχουν απομείνει στην πλατεία αδυνατούν να αποκρούσουν τους καταστολείς. Οι περισσότεροι διαδηλωτές έχουν μετακινηθεί στα γύρω στενά.

  19:30. Διμοιρίες με χρήση χημικών απωθούν συγκεντρωμένους, διαδηλωτές και μη, από την Αμαλίας έως τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

  19:45. Μετά από οδομαχίες στα Προπύλαια ο κόσμος απωθείται στην Νομική Σχολή όπου βρίσκει προσωρινό καταφύγιο. Άπειροι Δελτάδες στην Ακαδημίας.

  20:00. Διαδηλωτές συγκεντρώνονται ξανά στη πλατεία Συντάγματος άλλα άμεσα τους διαλύει πάλι η καταστολή του κράτους. Γίνονται σποραδικές επιθέσεις της αστυνομίας τόσο στη πλατεία Συντάγματος όσο και στα γύρω στενά.

  20:30. Η αστυνομία έχει τον έλεγχο της πλατείας Συντάγματος και των γύρω δρόμων Λίγοι διαδηλωτές με σπασμωδικές επιθέσεις στους μπάτσους προσπαθούν να τους απωθήσουν από την πλατεία και τα γύρω στενά άλλα μάταια Η αστυνομία δεν επιτρέπει τη διακομιδή τραυματία από το Σύνταγμα με ασθενοφόρο. Γίνεται μια σύλληψη.

  21:00. Μικρής έκτασης συγκρούσεις στο Σύνταγμα. Κόσμος βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Μοναστηράκι. Δελτάδες κυνηγούν διαδηλωτές στο σταθμό Ακρόπολη και κάνουν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου τραμπουκίζοντας κόσμο.

  Οι αψιμαχίες και οι συγκρούσεις συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενη μέρας

  Συνολικά οι τραυματίες από τις συγκρούσεις πλησιάζουν τους 200. Ο αριθμός είναι κατά προσέγγιση, αφού πολύς κόσμος που τραυματίστηκε δεν πήγε στα νοσοκομεία. Οι άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ξεπέρασαν τους 600. Από τις προσαγωγές, που έγιναν «στο σωρό», συνελήφθησαν 17 διαδηλωτές σε ορισμένους από τους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

  http://anarchypress.wordpress.com/2011/07/04/%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-29%CE%B7/

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/07/2011

 5. Ε, όχι και «συμμορίτες». Υπήρξαν ορισμένα προβλήματα συντονισμού, δεν το αρνούμαι αλλά ήταν η εξαίρεση

  Σχόλιο από Υπεύθυνος | 07/07/2011

 6. Πόντιοι στο Σύνταγμα

  Σχόλιο από kanali | 08/07/2011

 7. Ελεγχόμενη (από τις ελίτ) ή λαϊκή χρεοκοπία;*

  ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

  Στο προηγούμενο άρθρο[1]αναφέρθηκα στη βαριά ήττα που υπέστη το λαϊκό κίνημα με το άνετο πέρασμα από τις ντόπιες και ξένες ελίτ του καταστροφικού για τα λαϊκά στρώματα «μεσοπρόθεσμου» που επέβαλαν οι «εταίροι» μας στην ΕΕ. Και αυτό, παρά την απόπειρα «ωραιοποίησης» της ήττας από εκείνο μάλιστα το τμήμα της Αριστεράς που φέρει ιδιαίτερη ευθύνη για την ήττα αυτή, με τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσε ότι με ειρηνική περικύκλωση της Βουλής κ.λπ. θα την απέτρεπε. Φυσικά, η Χούντα αυτή δεν διαθέτει πλέον την παραμικρή λαϊκή νομιμοποίηση και στηρίζεται αποκλειστικά στην ωμή φυσική βία, όπως έδειξε ο τρόπος με τον οποίο ματοκύλισε την Αθήνα τις 29 του Ιούνη για να τρομοκρατήσει τους «νοικοκυραίους» που πνέουν πια μένεα εναντίον της και τυχόν θα σκεφτόντουσαν να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις εναντίον της. Kαι η οργή όλων κατά της Χούντας συνεχώς εντείνεται, ιδιαίτερα όταν τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι θα μπορούσε κάλλιστα να «καθίσει στο σκαμνί» στο μέλλον για εσχάτη προδοσία (μαζί με τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες που τη στηρίζουν), όχι μόνο για τη ριζική υπονόμευση κάθε εθνικής κυριαρχίας, εφόσον εσκεμμένα επέλεξε να είναι τυφλό όργανο της υπερεθνικής ελίτ (και τώρα και της εγκληματικής Σιωνιστικής ελίτ!), αλλά και για την εσκεμμένη καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων όταν αγνόησε τη πρόταση του υπό τον Πούτιν τμήματος της Ρώσικης ελίτ για δάνειο χωρίς τους ληστρικούς όρους των «εταίρων» μας στην Ε.Ε., πέρυσι τον Φεβρουάριο, μόνο και μόνο για να υπακούσει στα αφεντικά της σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες ![2]

  Ο στόχος των καταστροφικών μέτρων που επιβάλλονται από τις ελίτ δεν είναι βέβαια «να σωθεί η πατρίδα από τη χρεοκοπία», όπως υποστηρίζει ο συστηματικά ψευδόμενος αρχηγός της κοινοβουλευτικής Χούντας, διότι, δήθεν χωρίς αυτά, το Κράτος δεν θα μπορούσε να πληρώνει ούτε μισθούς και συντάξεις και θα έκλεινε ―υποτίθεται― περισσότερα από τώρα σχολεία και νοσοκομεία. Το ασύστολο ψεύδος της Χούντας προκύπτει από το γεγονός ότι τα δάνεια (με τα υπέρογκα επιτόκια που μας χρεώνουν γι’ αυτά οι «εταίροι» μας) δίνονται με αποκλειστικό σκοπό να ξεπληρώσουμε προηγούμενα δάνεια στους ίδιους. Φυσικά, όπως προβλέπουν όλοι οι έγκυροι διεθνείς παρατηρητές, το Χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, εφόσον ακόμη και αν εφαρμόζαμε όλα τα ληστρικά μέτρα που μας έχουν επιβάλλει, όπως έδειξε πολύ πρόσφατη εμπεριστατωμένη έρευνα της Citigroup,[3]το Χρέος θα είχε ανεβεί το 2014 στο 180% του ΑΕΠ.

  Γι’ αυτό και ήδη άρχισαν να μιλούν σήμερα για «επιλεκτική» ή «ελεγχόμενη» (από τις ελίτ) χρεοκοπία μέσω της αναδιάρθρωσης του Χρέους (μείωση επιτοκίων, παράταση αποπληρωμής, στην ανάγκη και «κούρεμα» κ.λπ.), και παράλληλη πιθανή αποπληρωμή τμήματος του Χρέους με ευρω-ομόλογα. Όμως, οποιαδήποτε παρόμοια προσωρινή «λύση» και να δώσουν, όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει το ληστρικό ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου, αλλά και δεν θα ανακληθεί κανένα από τα δύο Μνημόνια που ουσιαστικά καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε Κινεζοποίηση, τα λαϊκά στρώματα σε μαζική φτωχοποίηση και τη χώρα συνολικά σε Λατινοαμερικανοποίηση. Με δεδομένη λοιπόν κάποιας μορφής ελεγχόμενη χρεοκοπία, το ερώτημα είναι πώς θα μπορούσαν τα λαϊκά στρώματα να επιβάλλουν στις ντόπιες και ξένες ελίτ μια χρεοκοπία ελεγχόμενη από αυτά (κάτι που οι ελίτ ονομάζουν «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία, αλλά θα ονόμαζα «λαϊκή χρεοκοπία»), ώστε να αποφευχθεί η σημερινή καταστροφή που τους επιβάλλουν οι ελίτ, για χάρη των δικών τους ιδιοτελών συμφερόντων;

  Αρχικά, όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πώς βλέπουμε την «λαϊκή χρεοκοπία». Το κρίσιμο πλεονέκτημα μιας παρόμοιας χρεοκοπίας, έναντι αυτής που μας επιβάλλεται σήμερα από τις ελίτ με την αποφασιστική βοήθεια των «ανθρώπων τους στην Αθήνα», είναι ότι θα οδηγούσε στην άμεση απόσυρση όλων των ληστρικών μέτρων που μας επέβαλαν οι ελίτ από την Άνοιξη του 2010 και μετά, καθώς και στην ακύρωση του ξεπουλήματος του κοινωνικού πλούτου που έκτισαν προηγούμενες γενιές εργαζόμενων (και κάλυπτε επίσης) βασικές ανάγκες (νερό, ηλεκτρικό, λιμάνια, παραλίες, τρένα, κ.λπ.) για τη κάλυψη των οποίων τα λαϊκά στρώματα θα εξαναγκαστούν στο μέλλον να πληρώνουν πολλαπλάσια ποσά (όπως συνέβη στη Βρετανία κ.α. μετά τις ιδιωτικοποιήσεις). Το δημόσιο θα μπορούσε να συνεχίσει να πληρώνει τους ίδιους μισθούς και συντάξεις όπως πριν τα Μνημόνια (παρόλο που μία ορθολογικότερη αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα ―χωρίς καμία απόλυση― θα ήταν αναγκαία) και η Παιδεία και Υγεία, μετά από παρόμοια αναδιοργάνωση, θα μπορούσαν να καλύπτουν πραγματικά τις ανάγκες όλων των πολιτών.

  Αναγκαία προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η άμεση μονομερής έξοδός μας από την Ε.Ε. και συνακόλουθα την Ο.Ν.Ε.[4] (κάτι που δεν συζητά σήμερα κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα εκτός από το Κ.Κ.Ε., που το ανάγει όμως στην δημιουργία επαναστατικών συνθηκών, οι οποίες σήμερα είναι ανύπαρκτες), η οποία αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την ανάκτηση της απαραίτητης οικονομικής κυριαρχίας, αλλά και για την αποδέσμευση της χώρας από τις «4 ελευθερίες» της συνθήκης του Μάαστριχτ που κάνουν αδύνατη την εφαρμογή αποτελεσματικών κοινωνικών ελέγχων στις αγορές κεφαλαίου, εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών. Παράλληλα, θα έπρεπε να διακηρυχθεί προσωρινή στάση πληρωμών (που δεν σημαίνει, βέβαια, στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων, όπως ξεδιάντροπα ψεύδεται η Χούντα και παπαγαλίζουν ακόμη και «Μαρξιστές» οικονομολόγοι που αδίστακτα μετέχουν στη καταστροφολογία) αλλά, απλά, τη στάση πληρωμής των ληστρικών τοκοχρεολυσίων μέχρι να συμφωνηθούν οι όροι της λαϊκής χρεοκοπίας.

  Η λαϊκή χρεοκοπία θα έπρεπε να συνοδευθεί από:
  Προσωρινή ολοκληρωτική απαγόρευση της εξόδου κεφαλαίου από τη χώρα, μέχρις ότου συντελεστεί η μετάβαση από το ευρώ στο νέο νόμισμα.

  Επανεισαγωγή της δραχμής που θα συνοδευόταν από μια λογική υποτίμηση π.χ. της τάξης του 30%, με παράλληλη επιχορήγηση των ειδών πρώτης ανάγκης (για να μην κτυπηθούν τα λαϊκά στρώματα), χρηματοδοτούμενη από τα έσοδα που θα προέκυπταν από ένα βαρύ επιπρόσθετο φόρο στα εισαγόμενα είδη πολυτελείας. Η αξία των καταθέσεων σε ευρώ θα μετατρεπόταν αυτόματα σε δραχμές, με βάση μια προοδευτική κλίμακα που θα προστάτευε την αγοραστική αξία τους ανάλογα με το γενικότερο εισόδημα των καταθετών.

  Ταυτόχρονη με την έξοδο από ΟΝΕ/ΕΕ κοινωνικοποίηση όλων των Τραπεζών.

  Δραχμοποίηση του Χρέους, που καθεαυτή δεν μειώνει το Χρέος αλλά επαναφέρει τον έλεγχό του στον Ελληνικό λαό μέσω ενός νομίσματος που θα ελέγχει ο ίδιος, και θα του έδινε τη δυνατότητα (π.χ. με ένα ελεγχόμενο πληθωρισμό) να εξαναγκάσει τις ελίτ να πληρώσουν αυτές το Χρέος ―όπως άλλωστε έκανε κάθε χρεοκοπημένη χώρα στο παρελθόν που έλεγχε το νόμισμά της.

  Επαναδιαπραγμάτευση του Χρέους, από θέσεως ισχύος τώρα, και με την απειλή κήρυξης άμεσης χρεοκοπίας (δηλαδή στάσης των πληρωμών τοκοχρεολυσίων σε περίπτωση μη αποδοχής της), με στόχο τη σημαντική επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και την περικοπή σημαντικού μέρους του (π.χ. του 50-70%).

  Σταδιακή αποπληρωμή του άκρως «κουρεμένου» Χρέους με έσοδα που θα προέλθουν βασικά από έναν πολύ προοδευτικό έκτακτο φόρο ακίνητης και κινητής περιουσίας (π.χ. για περιουσίες πάνω από 1 εκ. ευρώ, που βρίσκονται είτε στην Ελλάδα είτε σε καταθέσεις του εξωτερικού, ανεξάρτητα αν ο ιδιοκτήτης είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησιαστικής περιουσίας κ.λπ.), μετά από γενική απογραφή τους, και με παράλληλη εισαγωγή μόνιμων αυστηρών ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίου (πέρα από την προσωρινή απαγόρευση της κίνησής του που ανέφερα), ώστε να σταματήσει η συνεχής εκροή κεφαλαίων των ελίτ και να ελεγχθεί η κερδοσκοπία.
  Αλλά θα χρειαστεί να επανέλθω στο επόμενο για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να επιβληθεί στις ελίτ ένα πρόγραμμα σαν το παραπάνω, μέσα από ένα κύμα «άγριων απεργιών», σαν αυτό που είχε συγκλονίσει τη Δυτική Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και είχε γονατίσει πανίσχυρες ελίτ όπως η Βρετανική, που θα κορυφωνόταν σε γενική απεργία διαρκείας.

  *Μια μικρότερη εκδοχή του άρθρου δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία της 16/7/2011

  [1]To προηγούμενο άρθρο έτυχε πολλών θετικών σχολίων και εποικοδομητικής (επώνυμης η ανώνυμης) κριτικής αλλά και κάποιων ανώνυμων λασπολογικών επιθέσεων στα Ιντιμιντια, που προσφέρονται για παρόμοια λασπολογία κατά επώνυμων απόψεων σε όσους δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν σε δημόσιο διάλογο επί ίσοις όροις.

  [2]Βλ. Κύρα Αδάμ, «Αθήνα – Μόσχα”», & Θαν. Αυγερινού, «Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε», Ελευθεροτυπία (14/7/2011).

  [3] Martin Wolf, “Moment of truth for the eurozone,” Financial Times (5/7/2011).

  [4]Βλ. για λεπτομερή ανάλυση των απαιτούμενων μέτρων Τ. Φωτόπουλος, Η Ελλάδα ως προτεκτοράτο της υπερεθνικής ελίτ (Γόρδιος, 2010), κεφ. 10.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/07/2011

 8. Γιώργος Δελαστίκ: Οχι, δεν μας ζουν οι Γερμανοί!

  Ενας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. Παραμύθι!

  Παρόλο που η λίστα που δημοσιεύθηκε δεν είναι πλήρης γιατί αφορά μόνο εκείνες τις τράπεζες που δέχθηκαν ήδη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ άλλες ιδιωτικές τράπεζες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα κάνουν, οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Το ίδιο και τα πολιτικά συμπεράσματα. Οχι, δεν μας ζουν οι ξένες ιδιωτικές τράπεζες! Σε καμία απολύτως περίπτωση. Ιδίως δε οι γερμανικές, ούτε κατά διάνοια. Οι ελληνικές τράπεζες είναι αυτές που κατέχουν πολύ περισσότερα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τους ξένους τραπεζικούς γίγαντες.

  Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Στη λίστα που δημοσίευσε το IIF περιλαμβάνονται ελληνικές και ξένες τράπεζες που κατέχουν αξίας πάνω από 78 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά κρατικά ομόλογα.

  Εξι ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα (Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Αγροτική, Alpha Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) κατέχουν ομόλογα αξίας σχεδόν 55 δισ. ευρώ και 15 ξένοι τραπεζικοί κολοσσοί κατέχουν ομόλογα αξίας μικρότερης από 24 δισ. ευρώ! Ούτε καν τα μισά των ελληνικών τραπεζών!

  Οι έξι προαναφερθείσες ελληνικές τράπεζες κατέχουν τις έξι πρώτες θέσεις της λίστας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο μεγαλύτερος ξένος πιστωτής του ελληνικού κράτους, η γαλλική τράπεζα BNP Paribas (5,23 δισ.), υπολείπεται της τελευταίας ελληνικής, που είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (5,31 δισ.). Ούτε σύγκριση φυσικά με την Εθνική (18,8 δισ.), τη Eurobank (8,8 δισ.), την Πειραιώς (8,2 δισ.) ή την Αγροτική (7,85 δισ.).

  Οσο για τις τέσσερις πρώτες γερμανικές τράπεζες που εμφανίζονται σε αυτήν τη λίστα που δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα “Ελ Παΐς”, όλες μαζί δεν φτάνουν σε αξία ελληνικών ομολόγων ούτε το… Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Επειδή μάλιστα τα στοιχεία αυτά είναι μερικών μηνών, τα ποσά αυτά σήμερα είναι ακόμη μικρότερα για τις γερμανικές τράπεζες.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γερμανικός κολοσσός της Ντόιτσεμπανκ, που στην παραπάνω λίστα εμφανίζεται με 1,8 δισ., στα τέλη Ιουνίου κατείχε ελληνικά ομόλογα αξίας μόνο 1,15 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε προχθές η ίδια η τράπεζα αυτή.

  Οσοι νομίζουν ότι οι γερμανικές τράπεζες αγοράζουν αφειδώς κρατικά ομόλογα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση ώστε μέσω αυτού του τρόπου να διευκολύνουν την πολιτική επιρροή του Βερολίνου, είναι πολύ γελασμένοι, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία.

  Η Ντόιτσεμπανκ για παράδειγμα είχε ιταλικά κρατικά ομόλογα αξίας άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στα τέλη του 2010. Μόλις όμως άρχισε να φαίνεται ότι και η Ιταλία έχει οικονομικά προβλήματα, τα ξεφορτώθηκε αμέσως, με αποτέλεσμα στο τέλος Ιουνίου να έχει στην κατοχή της ιταλικά ομόλογα αξίας μικρότερης του 1 δισ. ευρώ!

  Και μια και μιλάμε για τη μεγαλύτερη ιδιωτική γερμανική τράπεζα, ας αναφέρουμε ότι η Ντόιτσεμπανκ είχε στα τέλη Ιουνίου κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας αξίας μόλις… 0,15 δισ. ευρώ, της Ιρλανδίας 0,3 δισ. και της Ισπανίας 1 δισ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή ούτε 3,5 δισ. ευρώ δεν έχει δώσει η Ντόιτσεμπανκ και στις 5 χώρες μαζί που αθροιστικά έχουν δημόσιο χρέος που ξεπερνάει τα 3,5 τρισεκατομμύρια ευρώ – δεν τους έχει δανείσει δηλαδή ούτε το ένα τοις… χιλίοις! Δεν τα γράφουμε αυτά για να μειώσουμε τη σημασία του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και των άλλων χωρών που είναι υπερχρεωμένες και ανήκουν στην Ευρωζώνη. Ούτε θέλουμε να μειώσουμε τον ρόλο του γερμανικού τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη.

  Θέλουμε απλώς να φωτίσουμε τα πραγματικά μεγέθη και να διαλύσουμε ορισμένους μύθους που εσκεμμένα κυκλοφορούν από τους Γερμανούς και άκριτα επαναλαμβάνονται από άλλους.

  Κόλπο
  Πιο “κουρεμένοι” οι Ελληνες!

  Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε απόλυτο δίκιο όταν επέμενε ότι πρέπει να πληρώσουν και οι ιδιωτικές τράπεζες ένα τμήμα του κόστους της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Επί της αρχής είχε δίκιο και σωστά έκανε που επέμενε και επέβαλε την άποψή της. Βλέποντας όμως τα στοιχεία διαπιστώνουμε ότι δεν ήταν καθόλου ανιδιοτελής στην επιμονή της, γιατί οι ιδιωτικές τράπεζες που θα πλήρωναν θα ήταν ουσιαστικά… μη γερμανικές και πάνω απ’ όλα ελληνικές! Οι γερμανικές τράπεζες έχουν ήδη ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα! Οταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα χάσει… πέντε φορές περισσότερα από όσα ο θηριώδης κολοσσός της Ντόιτσεμπανκ, αντιλαμβανόμαστε το κόλπο της καγκελαρίου…

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63259113

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/07/2011

 9. Φοβερό το ποστ, φοβερά και ορισμένα σχόλια, όπως το τελευταίο με άρθρο+λινκ του Δελαστίκ.

  Το άρθρο του Δελαστίκ με κούφανε αλλά το είχα χάσει όταν βγήκε.

  Σχόλιο από Omadeon | 08/08/2011


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: