Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Γενοκτονίες στο όνομα του Ισλάμ

Το αφιέρωμά μας αυτό γίνεται με  αφορμή ένα συνέδριο με θέμα «ΤΟ  ΙΣΛΑΜ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ»  που διοργανώνεται στις 11 Ιουνίου:  «Θα οργανωθεί συνέδριο με θέμα ¨Το Ισλάμ στην Ελλάδα (İslam in Greece). Στο συνέδριο που θα οργανωθεί στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 2011 θα τεθούνε θέματα όπως η συμβίωση των μουσουλμάνων με τις κοινωνίες στις Ευρωπαϊκές χώρες, οι κατασκευές τζαμιών στις πόλεις της Ευρώπης, καθώς και η ανεκτικότητα έναντι των μουσουλμανικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους.

 Η σφαιρική γνώση  για τις σχέσεις αυτές είναι πολύ σημαντική για να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις με σίγουρο και μόνιμο τρόπο. Η αξιοπρεπής  ένταξη των μουσουλμάνων μεταναστών στη σύγχρονη Ελλάδα, η αναγκαία διευκόλυνση τους  για τη δημιουργία νόμιμων λατρευτικών χώρων προϋποθέτει την πλήρη γνώση, επειδή καμιά αληθινή σχέση δεν μπορεί να βασιστεί σε μύθους και πλάνες. Είναι ανάγκη να υπάρχει η  γνώση, ώστε να προκύπτει αβίαστα η διάκριση μεταξύ του Ισλάμ ως μονοθεϊστικής θρησκείας και της χρήσης του από τον τουρκικό εθνικισμό για να να αντιμετωπιστεί ριζικά η ισλαμοφοβία και η ρατσιστική ακροδεξιά. Πιστεύουμε ότι η συγκάλυψη και η ωραιοποίηση οδηγούν στην ενίσχυση των ρατσιστικών στερεοτύπων.

Βασικός πυλώνας των γνώσεων αυτών είναι η συνειδητοποίηση:

α) ο σύγχρονος ελληνισμός -ως μετεξέλιξη της ελληνορθόδοξης Ρωμιοσύνης στην εποχή  των εθνών-  διαμορφώθηκε αποκλειστικά και μόνο σε αντιπαράθεση με το τουρκικό Ισλάμ

β) Μέχρι το 1922, ακόμα και με το πογκρόμ της Πόλης του 1955, το Ισλάμ χρησιμοποιήθηκε από τον τουρκικό εθνικισμό ως το ιδεολογικό εργαλείο για την εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών και τη βίαιη μεταφορά του κεφαλαίου των χριστιανικών αστικών στρωμάτων σε μουσουλμανικά αντίστοιχα, που δημιούργησε αποκλειστικά ο τουρκικός στρατός.

Κατά συνέπεια, η διαμόρφωση υγιών και μόνιμων σχέσεων θα πρέπει να βασίζεται στην επίγνωση του ιστορικού παρελθόντος και στην καταδίκη πολιτικών που προκάλεσαν πρωτοφανή δράματα…

Για την καλύτερη κατανόηση του θέματος αυτού προτείνουμε ένα απόσπασμα από μια Συνέντευξη του Olivier Roy στον Eren Gvercin και  δύο σημαντικά (για μας) κείμενα του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη:

1) Αυτό που έχουμε ήδη ανεβάσει εδώ και καιρό με τίτλο: «περί του ισλάμ» και

2) ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην  εφημερίδα «Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Εμείς και το ισλάμ»

     

Το  δεύτερο  εξ  αυτών  το  αναδημοσιεύουμε  παρακάτω:

Εμείς και το Ισλάμ

Οι ραγδαίες κοινωνικές εξελίξεις έφεραν ξαφνικά την ελλαδική κοινωνία μπροστά σε πρωτοφανείς αλλαγές και προκάλεσαν μια ιδιαίτερη αμηχανία που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως δυσανεξία. Αυτό κυρίως φαίνεται στην περίπτωση των πολυάριθμων μουσουλμάνων που ξαφνικά τα τελευταία χρόνια «γέμισαν» το αθηναϊκό τοπίο. H Ελλάδα έχει ήδη μετατραπεί σε αποθήκη «λαθραίων» ανθρώπων και ψυχών με την υπογραφή της Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ (2003) και τη σχετική αδιαφορία των Δυτικών μας συμμάχων. H Eλλάδα είναι πλέον και με την υπογραφή της, το buffer state της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ελλαδική κοινωνία, που για γενιές συγκροτήθηκε μονοεθνικά, κλήθηκε ερήμην της να συμφιλιωθεί με τις νέες συνθήκες. Φαίνεται ότι δεν δέχεται εύκολα την αλλαγή, όπου τώρα πια σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνονται γυναίκες με μαντίλες, αν όχι και αρσενικοί σύζυγοι συνοδευόμενοι από, περισσότερες της μιας, συζύγους.

Το φαινόμενο είναι πολυσύνθετο και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αφορισμούς. Είναι ένα ζήτημα που έχει δύο πλευρές. Η πρώτη συνδέεται με την ύπαρξη μιας παλαιάς και αναγνωρισμένης μουσουλμανικής μειονότητας που απαρτίζεται από Τούρκους, Πομάκους και Ρομά. Η θρησκευτική αυτή μειονότητα καλύπτεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης και χαίρει απόλυτου θρησκευτικού σεβασμού. Η δεύτερη σχετίζεται με την πρόσφατη μουσουλμανική μετανάστευση από χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου (αραβικές, Ιράν, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπανγκλαντές). Αυτό είναι ένα φαινόμενο σε εξέλιξη που ακόμα βρίσκεται στην αρχή του.

Τα ζητήματα που προκύπτουν εντάσσονται με δύο διαφορετικούς άξονες: α) Την ιδεολογική αντίληψη των Ελλήνων για το ισλάμ και β) την κοινωνική αλλαγή που προκαλείται με την έλευση των μουσουλμανικών πληθυσμών.

Η Ελλάδα έγινε έθνος-κράτος με μια εξέγερση των απόκληρων χριστιανών, καθοδηγούμενων από Διαφωτιστές, ενάντια σε μια ισλαμική απολυταρχική αυτοκρατορία, η οποία αποδέχονταν τους Λαούς της Βίβλου (χριστιανούς και Εβραίους) μόνο για λόγους φορολογικής απομύζησης και δεν τους αναγνώριζε το δικαίωμα του πολίτη.

Ιστορικά, το Ισλάμ επεκτάθηκε στον ελληνο-ορθόδοξο κόσμο μέσω της κυρίαρχης τουρκικής εκδοχής, στερώντας του χώρο και εξισλαμίζοντας πληθυσμούς. Δηλαδή, η σχέση των σύγχρονων Ελλήνων -οι οποίοι αποτελούν μετεξέλιξη των παλιών Ρωμιών στην εποχή της νεωτερικότητας- με το Ισλάμ εμπεριέχει το τραύμα.

Οι πρόσφατες γενοκτονίες (1914-1923) που διεπράχθησαν από τον τουρκικό εθνικισμό κατά των χριστιανικών κοινοτήτων της νεοτουρκικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων της Ανατολής), έγιναν στο όνομα του Ισλάμ. Ακόμα και ο αντικληρικαλιστής Μουσταφά Κεμάλ, θα κηρύξει την περίοδο 1919-1922 Τζιχάντ (ιερό μουσουλμανικό πόλεμο) «κατά των απίστων» για να αντιμετωπίσει τον ελληνικό στρατό που είχε αποβιβαστεί στη Σμύρνη, τους Πόντιους αντάρτες στον Βορρά και τους Αρμενίους στο μέτωπο του Καυκάσου. Και να επιλύσει οριστικά το εθνικό ζήτημα της Αυτοκρατορίας με την «Τελική Λύση» της εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών.

Επίσης, και το πογκρόμ του ’55 στην Πόλη έγινε με θρησκευτικούς όρους, όπου οι πιστοί λούμπεν μουσουλμάνοι προκάλεσαν τη Νύχτα των Κρυστάλλων εις βάρος της ελληνικής, αρμενικής και εβραϊκής μειονότητας.

Οι κοινωνικές συνθήκες είναι αυτές που δημιουργούν το πρόσφορο έδαφος για να ανθήσουν ιδεολογίες αποκλεισμού και ειδικά στα φτωχότερα στρώματα.

Η έλευση, με τον χαοτικό τρόπο που γνωρίζουμε, ενός ακμαίου νεαρού πληθυσμού -σε μεγάλο βαθμό μουσουλμανικού- σαφώς περιθωριοποιεί τα φτωχά ελληνικά στρώματα, τα οποία στην περίοδο κρίσης που διανύουμε εξαθλιώνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι νέοι μετανάστες είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν την εργατική τους δύναμη πολύ φθηνότερα και χωρίς πολλές απαιτήσεις. Κάτι που η εργατική παράδοση των δυτικών χωρών δεν το επιτρέπει. Αρα, αντικειμενικά λειτουργούν ως ανταγωνιστές στο πεδίο της εργασίας. Σε εποχές που οι εργασιακές ευκαιρίες μειώνονται, αυτό δημιουργεί περισσότερες τριβές και εντάσεις. Το τελευταίο δεδομένο είναι και το πλέον επικίνδυνο, που ευνοεί τη διάδοση των ακροδεξιών απόψεων σε εργατικά στρώματα και δεν αντιμετωπίζεται βέβαια με τις ηθικιστικές κραυγές της Αριστεράς μας.

Νομίζω ότι βαθμιαία και ειδικά όταν καταλαγιάσει η μεγάλη αναταραχή που ζούμε και αποκτήσει ο χώρος μια καινούργια κοινωνική ισορροπία, θα αποκτήσει ο παραδοσιακός κάτοικος της Ελλάδας εκείνη την απαραίτητη εμπειρία που θα τον κάνει περισσότερο ανεκτικό. Ομως μπορεί η οικονομική κατάρρευση να τον οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη απελπισία και στροφή προς την ασφάλεια του συνηθισμένου…

Το Ισλάμ στην Ευρώπη: από τον επαναστατικό χιλιασμό μέχρι τον μουσουλμανικό λουθηρανισμό
• Απόσπασμα Συνέντευξης του Olivier Roy στον Eren Gvercin

…………………………………………………………

Πώς εξηγείτε την επιτυχία αυτών των ριζοσπαστικών κινημάτων ή ιδεολογιών; Πιστεύετε ότι συνδέονται πραγματικά με τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση;
Όχι. Καμιά έρευνα δεν έχει δείξει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της φτώχειας και της ριζοσπαστικοποίησης. Υπάρχουν πολύ περισσότεροι Σαουδάραβες παρά Μπαγκλαντέζοι στα ριζοσπαστικά ισλαμικά κινήματα — στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μαχητές ιδεολόγοι Μπαγκλαντέζοι. Πιστεύω ότι η σημερινός αγώνας αποτελεί συνέχεια της παλαιάς αντιπαράθεσης ανάμεσα στα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα του Τρίτου Κόσμου και στη Δύση, και κυρίως τις ΗΠΑ. Ο Μπιν Λάντεν λέει μάλλον λίγα πράγματα για τη θρησκεία, αλλά μιλάει με έμφαση για τον Τσε Γκεβάρα, την αποικιοκρατία, την κλιματική αλλαγή κλπ. Η Αλ Κάιντα είναι εμφανώς ένα κίνημα της νεολαίας: αποτελείται από νέους ανθρώπους που έχουν αποστασιοποιηθεί από τις οικογένειές τους και το κοινωνικό τους περιβάλλον, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται καν για τη χώρα καταγωγής τους. Ανάμεσα στα μέλη της Αλ Κάιντα υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός νεοφώτιστων στο Ισλάμ, γεγονός που έχει επισημανθεί, αλλά δεν του έχει δοθεί η απαιτούμενη προσοχή. Οι νεοφώτιστοι είναι επαναστάτες χωρίς αιτία, οι οποίοι, τριάντα χρόνια πριν, θα είχαν γίνει μέλη της Φράξιας Κόκκινος Στρατός και των Ερυθρών Ταξιαρχιών, αλλά τώρα διαλέγουν το πιο πετυχημένο κίνημα που διατίθεται στην αντιιμπεριαλιστική αγορά. Παραμένουν ακόμα ενταγμένοι στην παράδοση ενός, ως επί το πλείστον δυτικού, χιλιασμού, έχοντας γυρίσει την πλάτη τους στην ιδέα της δημιουργίας μιας νέας και δίκαιης κοινωνίας.

Ορισμένοι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν πως ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι ουσιαστικά ένας χριστιανικός πολιτισμός και πως οτιδήποτε ισλαμικό είναι προβληματικό και ξένο ως προς την Ευρώπη. Πώς σχολιάζετε την άποψη αυτή;

Το λένε την ίδια στιγμή που ο Πάπας Βενέδικτος, όπως και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ πριν από αυτόν, επιτιμά την Ευρώπη επειδή απορρίπτει τις χριστιανικές της ρίζες και αδιαφορεί γι’ αυτές. Η δημόσια διαμάχη για τη σεξουαλική ελευθερία, τις αμβλώσεις, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δεν είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ Ευρωπαίων και μουσουλμάνων, αλλά μεταξύ των υποστηρικτών του κοσμικού κράτους από τη μια πλευρά –οι οποίοι υπάρχουν και στη μουσουλμανική κοινότητα– και των συντηρητικών πιστών από την άλλη, είτε αυτοί είναι μουσουλμάνοι, καθολικοί ή ορθόδοξοι Εβραίοι. Η Ευρώπη είναι βαθιά διχασμένη όσον αφορά τον πολιτισμό της: οι υποστηρικτές του κοσμικού κράτους θεωρούν ότι ο Διαφωτισμός (με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, τη δημοκρατία) είναι το γνήσιο πιστοποιητικό γέννησης της Ευρώπης, ενώ κάποιες χριστιανικές σέχτες πιστεύουν ότι ο Διαφωτισμός οδήγησε στον κομμουνισμό, τον αθεϊσμό, ακόμη και τον ναζισμό.

Υπάρχει κίνδυνος η ισλαμοφοβία να γίνει πραγματικότητα στην Ευρώπη;

Και εδώ, επίσης, το ζήτημα είναι πώς ορίζουμε την ισλαμοφοβία. Είναι απλώς ένας άλλος ορισμός για τον ρατσισμό, και συγκεκριμένα για τον ρατσισμό εναντίον των ατόμων με μουσουλμανικά ονόματα, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους; Ή μήπως είναι η απόρριψη μιας θρησκείας; Υπάρχουν μαχητικοί αντιρατσιστές που τάσσονται εναντίον της μαντίλας –πολλές φεμινίστριες για παράδειγμα–, όπως υπάρχουν και ρατσιστές που πιστεύουν ότι η μαντίλα είναι άνευ σημασίας, διότι αντιμετωπίζουν τους μουσουλμάνους ως ριζικά διαφορετικούς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, εδώ, είναι η έλλειψη διάκρισης μεταξύ εθνότητας και θρησκείας. Φυσικά, η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαίων μουσουλμάνων προέρχονται από άλλους πολιτισμούς, αλλά η σύνδεση μεταξύ εθνικής καταγωγής και θρησκείας αποδιαρθρώνεται διαρκώς — με Ευρωπαίους να μεταστρέφονται στο Ισλάμ και Μουσουλμάνους να μεταστρέφονται στον χριστιανισμό. Υπάρχουν άθεοι «Άραβες» και «Τούρκοι», ενώ όλο και περισσότεροι μουσουλμάνοι θέλουν να αναγνωρίζονται ως μέλη μιας κοινότητας πιστών, αλλά όχι αναγκαστικά και ως μέλη μιας μη ευρωπαϊκής πολιτισμικής κοινότητας. Πρέπει να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ των «εθνοτικών κοινοτήτων» και των «κοινοτήτων πίστης»: πρόκειται για διαφορετικά φαινόμενα που πρέπει να τα προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο.

Η ανακοίνωση για το συνέδριο είναι η εξής:

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨

Θα οργανωθεί συνέδριο με θέμα ¨Το Ισλάμ στην Ελλάδα (İslam in Greece). Στο συνέδριο που θα οργανωθεί στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 2011 θα τεθούνε θέματα όπως η συμβίωση των μουσουλμάνων με τις κοινωνίες στις Ευρωπαϊκές χώρες, οι κατασκευές τζαμιών στις πόλεις της Ευρώπης, καθώς και η ανεκτικότητα έναντι των μουσουλμανικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο θα είναι και η Τουρκική Μειονότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Τα θέματα θα είναι :

1η συνεδρία
Το ιστορικό πλαίσιο του Ισλάμ στην Ελλάδα : Η Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.
Θέμα : ¨Ταυτότητες, Η Μειονοτική Εκπαίδευση και η κοινωνική Ένταξη στην Θράκη.¨ Ομιλήτρια : Θάλια Δραγώνα.
Θέμα : ¨Ο πολιτικός ρόλος του μουφτή¨
Ομιλητής : Βεεμούντ Ααρμπάκε

Θέμα : ¨Ισλάμ, Σαρία και τα τζαμιά στην Ελλάδα¨.
Ομιλήτρια : Φωτεινή Τσιμπερίδου

Θέμα : Η μουσουλμανική μαντίλα στην μουσουλμανική κοινωνία στην Κομοτηνή και τα αίτια της¨.
Ομιλήτρια : Ιουλία Καζανά
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην οδό Καστοριάς 34-36 στον ¨Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ¨.

08/06/2011 - Posted by | -Ιστορικά, -Ισλαμ, -Ιδεολογικά, -Μνήμες, -Mειονότητες στην Τουρκία, Ανταλλάξιμοι

11 Σχόλια »

 1. αίσθηση προκαλεί η δήλωση της ακτιβίστριας Ραχίλα Γκούπτα: «Η μπούρκα είναι ρούχο βουτηγμένο στο αίμα των γυναικών του Ιράν, του Αφγανιστάν και της Σαουδικής Αραβίας</>».

  Η μπούρκα και το νιχάμπ, το οποίο καλύπτει όλο το πρόσωπο ενώ μόλις διακρίνονται τα μάτια της γυναίκας, είναι απομεινάρια μιας στείρας, απάνθρωπης και προσβλητικής για τη γυναίκα «κουλτούρας» που απαντάται σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη. Ακόμη και κοριτσάκια ηλικίας τεσσάρων ετών στη Σαουδική Αραβία φορούν μπούρκα, ενώ οι γυναίκες απαγορεύεται μέχρι σήμερα σε δημόσια μέρη ή σε μέσα συγκοινωνίας να καθίσουν δίπλα σε άντρες ή να συνομιλήσουν μαζί τους.

  Αν συμβεί αυτό, ο πατέρας, ή εάν αυτός δεν βρίσκεται εν ζωή, ο αδερφός έχει κάθε δικαίωμα να τιμωρήσει με τον πιο βάναυσο τρόπο την κοπέλα ή τη γυναίκα –μαστίγωμα, κλείδωμα στο σπίτι χωρίς φαγητό, οξύ στο πρόσωπο ή κάψιμο με καυτό σίδερο–, αλλά και να την καταδικάσει σε θάνατο διά λιθοβολισμού και δημόσιου εξευτελισμού, αφού θεωρηθεί ότι η ατιμία για την οικογένειά τους είναι τόσο μεγάλη, που δεν ξεπλένεται διαφορετικά.

  Η Διακήρυξη και το Πρόγραμμα Δράσης της Διεθνούς Συνόδου για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη, του 1994, κάνουν πέντε ρητές αναφορές στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων και ζητούν την απαγόρευσή του.

  http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=7479&category_id=0

  Σχόλιο από Mατσουκάτες | 11/06/2011

 2. […] -Γενοκτονίες στο όνομα του Ισλάμ […]

  Πίνγκμπακ από -”τζιχάντ αλ νικάχ” ή ο περί ισλαμο-πεολειχίας λόγος « Πόντος και Αριστερά | 24/09/2013

 3. […] -Γενοκτονίες στο όνομα του Ισλάμ […]

  Πίνγκμπακ από -Συναντώντας τον Μεσαίωνα στην καρδιά της Ευρώπης.. « Πόντος και Αριστερά | 07/01/2015

 4. […] -Γενοκτονίες στο όνομα του Ισλάμ […]

  Πίνγκμπακ από -H Eυρωπη ως στόχος του φανατικού ισλαμισμού « Πόντος και Αριστερά | 16/11/2015

 5. Ένας τουρκο-Λαζός σοσιαλιστής, πρώην μουσουλμάνος και νυν άθεος γράφει:

  Islam and Christian genocides in Turkey
  AUGUST 5, 2014 7:19 PM BY ROBERT SPENCER

  SerkanEngin2Islam and Christian Genocides in Turkey
  by Serkan Engin

  As some have said in the West, in fact, the Armenian, Assyrian, Chaldean, Nestorian and Pontian Greek genocides were “Christian genocides”. On the other side were Muslim Turks and Kurds. The basis in society and justification in conscience of these genocides were Islamic rules. Islam gives permission to all Muslims to kill and rape every non-Muslim, and also to grab all their money and properties. The de facto killers in these genocides were the predatory bands of the “Secret Organization” (In Turkish: Teşkilatı Mahsusa). The Turks and Kurds who killed their own non-Muslim neighbours, enslaved their women and little girls as sex slaves, and grabbed all their properties, had not had any awareness of “nationalism,” as did their commanders, the leaders of the Union and Progress Organization. So the Turks and Kurds who took part in the Armenian, Assyrian, Chaldean, Nestorian and Pontian Greek genocides massacred innocent humans with pleasure, had not done all this for the benefit of “Turkish nationalism”. They were simple farmers, describing themselves as “Muslim”, but not as “Turkish” or “Kurdish”.

  The massacre order of the Union and Progress Organization leaders was a gift for the Turks who lived on as predators for two thousand years, and only can turned to agriculture and the breeding of livestock in Anatolia. They considered it a gift because they got the chance to pillage their “rich” non-Muslim neighbours by the order of their government, and also they could take revenge upon non-Muslims who had, in their eyes, a great deal of money.

  Kurds, who were living in the same region for thousands of years and didn’t have ability, aptitude and historical experience except in the jobs of agriculture and the breeding of livestock, like their Turkish coreligionists, became happy too, because they would, along with the Turks, pillage the money and properties of the non-Muslims.

  Muslim Turks and Kurds pulled their non-Muslim neighbours to pieces with the appetite and wildness of hyenas without any mercy; moreover, they gloated over all of this. They grabbed all the houses and stores of the non-Muslims, and they enslaved the women of non-Muslims as sex slaves and also domestic slaves in their “harems” as their “booty,” as it is ordered in the rules of Islam. And they sold some of these women and girls at the slave bazaars for a bit of money.

  The perpetrators of this terrible period didn’t feel any self-reproach; on the contrary, they were very happy, because they became more worthy of Allah, the god of Islam. They became better Muslims with these disgusting massacres. So they came closer to the heaven of Islam, with its many houris (group sex) and open buffet bar (rivers of kevser wines).

  They were in peace because they were obeying the laws of their own god, Allah, and the government.

  They raped tiny girls and women, slaughtered innocent humans, burned children alive, and massacred millions of non-Muslims by the order of the “peace” religion Islam.

  Because their Allah was very merciless to the ones who disbelieved.

  A socialist Laz poet from Turkey, Serkan Engin was born in 1975 in Izmit, Turkey. His poems have been published in English in The Tower Journal, Poetry’z Own, Belleville Park Pages, Far Enough East, Spilt Infinitive Lit Magazine, Empty Mirror, The Writer’s Drawer, Poetry Super Highway, Miracle E-zine, Industry Night Lit Magazine, Open Road Review, Shot Glass Journal, The Criterion and Mediterranean Poetry. Some of his poems appeared in Japanese in the leading Japanese philosophy and poetry journal Shi to Shisou.

  40,000 Yazidis stranded on mountain as Islamic State jihadists threaten death Syria: Muslims force Christian to accept Islam, then behead him
  FacebookTwitterLinkedInDiggBlogger PostDeliciousEmailPinterestRedditStumbleUponPrint
  Follow me on Facebook

  Filed Under: Armenian Genocide, Muslim persecution of Christians, Non-Muslims in Muslim countries, Turkey
  More Popular Stories
  Greece: Watch This Shocking Video Before It Gets Banned & Deleted!
  Athens Mom Shares Secret That Makes her $87/Hour!
  Hurry Up Before This Hot Video Gets Banned From The Internet!
  Arthritis? Avoid these 5 Pain Causing Foods
  15 Reasons You Should Never Visit the Netherlands
  7 Creative Punishments That’ll Teach Your Child
  Sponsored by Revcontent
  COMMENTS

  Chabuco says
  August 5, 2014 at 7:26 pm

  “A socialist poet… ”

  There you go, from the horse’s mouth.

  Huck Folder says
  August 6, 2014 at 12:33 am

  Camel’s ?

  Jay Boo says
  August 6, 2014 at 12:55 am

  “Muslim Turks and Kurds pulled their non-Muslim neighbours to pieces with the appetite and wildness of hyenas without any mercy; moreover, they gloated over all of this. ”
  —————————

  Did you read what MUSLIMS did?
  Why get bent out of shape because he is a socialist?
  Who cares?
  That is nitpicking side issues in the style of — voeg
  Borrowing from an expression of another Jihad Watch commenter
  “Isn’t that like picking the fly shit out of pepper.

  voegelinian says
  August 6, 2014 at 3:41 am

  Che had poets killed — just like Mohammed did. Support for Communism or Nazism should disqualify one from the anti-Islam movement (isn’t that why Vlaams Belang’s members have been personae non gratae in the CJ, and one of the good reasons why Spencer doesn’t hold truck with Maryam Namazie?).

  (For the sophomores reading: this doesn’t mean I think Communism or Nazism are exactly as bad as Islam; I think Islam is far, far worse and more dangerous. But — Logic 101 — that doesn’t mean that Communism or Nazism are not pernicious enough to damn anyone who flirts with them.)

  Jay Boo says
  August 6, 2014 at 8:23 am

  Che would probably kill this peace sign flashing poet too.

  Islam is so incredibly evil that there is no need to get into an equivalence debate over a poster.
  It may be more of an anti-establishment sentiment than a blanket endorsement.
  Have we so quickly forgotten all the ‘Che Guevera’ leftists in the West who instead eagerly grovel to appease Islam?
  There are not many people including Jihad Watch commenters who would put their lives on the line in Turkey. I suspect that the poster is more of a poor attempt at using a revolutionary symbol to stir up thought against Islamic conformity than trying to promote socialism. The guy is even flashing a peace sign which we in the West might consider a bit outdated. Should we label him a hippy?

  Let him have his poster fetish as long as he eviscerates Islamic ideology.

  voegelinian says
  August 6, 2014 at 5:57 pm

  ” I suspect that the poster is more of a poor attempt at using a revolutionary symbol to stir up thought against Islamic conformity than trying to promote socialism.”

  Well, this Turk needs to come clean and explain himself. If he’s so brave in repudiating Islam, surely he can explain whether he’s Communist or not; and if he would claim he’s not, he then would need to give a good explanation for his Che chic. It’s not our job or burden to speculate in order give him the benefit of the doubt; that’s his responsibility. He probably won’t lift a finger to do anything about it, however, if no one demands it and instead praises him and lavishes Counter-Jihad bonafides upon him. Again, Spencer has been careful (overly so, sometimes) on former occasions in keeping certain supposed Undesirables at arm’s- and cooties-catching-length (e.g., Vlaams Belang) because of their alleged ideological associations; so the general concept — of maintaining a vetting process of those who profess to be anti-Islam — is not something I pulled out of thin air.

  Skåning says
  August 7, 2014 at 1:19 pm

  Vlam’s belang are no nazis. I don’t know where you get that from. Have you seen any of them having fan pictures of Horst Wessel on their walls?

  It seems to be an ever growing disease these days that the press in other countries call any sort of national conservatives “nazis”, and get away with it, because they don’t know enough of national politics in the country they speak of.

  jewdog says
  August 5, 2014 at 7:34 pm

  Barbarism has certain liberating qualities, and Islam taps into that.

  Salah says
  August 5, 2014 at 7:44 pm

  “Muslim Turks and Kurds pulled their non-Muslim neighbours to pieces with the appetite and wildness of hyenas without any mercy;…”

  Savages, true followers of a savage!

  “When the Prophet was informed by a shouter for help, he sent some men in their pursuit, and before the sun rose high, they were brought, and he had their hands and feet cut off. Then he ordered for nails which were heated and passed over their eyes, and whey were left in the Harra (i.e. rocky land in Medina). They asked for water, and nobody provided them with water till they died.”
  Bukhari :: Book 4 :: Volume 52 :: Hadith 261

  http://crossmuslims.blogspot.com/2012/03/muhammad-and-torture.html

  WVinMN says
  August 5, 2014 at 8:01 pm

  Again, I really don’t give a fig what this marxist has to say. There are enough other people dedicated to exposing islam that simultaneously hold liberty in high regard.

  jewdog says
  August 5, 2014 at 8:56 pm

  I think this guy’s politics are secondary. He’s shown enormous courage and we should listen to him and appreciate him.

  WVinMN says
  August 5, 2014 at 10:42 pm

  Sorry jewdog, when someone is a self proclaimed socialist and thinks a mass murderer is hip, I tune out. Either he is a very special combination of stupid and ignorant, or he’s evil. Either way, I have no use for him.

  Jay Boo says
  August 6, 2014 at 12:58 am

  WVinMN

  How do you feel about Christians?
  disposable???

  Jay Boo says
  August 6, 2014 at 1:02 am

  WVinMN You must be a hard core atheist to rant such stupidity.

  WVinMN says
  August 6, 2014 at 2:22 am

  Your a moron, and your reputation proceeds you. Therefore, I’m not going to spend a lot of time with someone so challenged. However, I must set the record straight regarding who Che Guevara was and the crimes he committed during his lifetime.

  http://www.nationalreview.com/articles/294367/don-t-erect-monument-che-carlos-eire

  http://www.ihatethemedia.com/13-reasons-you-should-throw-away-your-che-guevara-t-shirt

  Che Guevara was one of the more evil, vile human beings that lived during the last century. He functioned as Castro’s henchman, and more importantly, his image transitioned into to the face of the revolution. Che murdered thousands of people, built concentration camps for homosexuals and took pleasure in partaking in torture. He was a cold blooded mass murderer in the same mold as Stalin, Mao and Pol Pot, and Serkan Engin openly embraces this vile filth! No surprise a morally compromised mental midget such as yourself would either not be familiar with Che or simply refuse to give a damn. I have standards. Sorry to disappoint you.

  Jay Boo says
  August 6, 2014 at 8:45 am

  You say that
  “Serkan Engin openly embraces this vile filth! ”

  (See my reply to voegelinian )
  So far the only evidence for your self-righteous equivocating vitriole against Serkan Engin (himself) is the reference t of a wall poster and buttons. I recall that many pot smoking anti-establishment (hippies) in the 60’s would have Che memorabilia merely as a show of non-conformity without having any clue of who he was.
  Whether or not socialism is very bad is a separate issue and for you to ascribe that Serkan Engin is a devote follower of all the evils of socialism on such flimsy evidence is to use a straw man as your evidence.
  I agree socialism is very bad, so what.

  Jay Boo says
  August 6, 2014 at 8:50 am

  WVinMN
  You recently called Wellington an ass for disagreeing with your most highly esteemed ‘opinions’
  You then quickly recanted when your insult did not get the full traction you that had hoped for.

  To use your own words
  “your reputation proceeds you”

  Jay Boo says
  August 6, 2014 at 8:53 am

  @WVinMN

  Once again,
  How do you feel about Christians?
  disposable???

  WVinMN says
  August 6, 2014 at 10:49 am

  I never recanted on what I said to Wellington you language challenged freak! I apologized for calling him an ass. You don’t deserve any such courtesy.

  Angemon says
  August 5, 2014 at 8:10 pm

  Kurds, who were living in the same region for thousands of years and didn’t have ability, aptitude and historical experience except in the jobs of agriculture and the breeding of livestock, like their Turkish coreligionists, became happy too, because they would, along with the Turks, pillage the money and properties of the non-Muslims.

  I’m sure they’d get along fine with the OWS movement.

  Muslim Turks and Kurds pulled their non-Muslim neighbours to pieces with the appetite and wildness of hyenas without any mercy; moreover, they gloated over all of this. They grabbed all the houses and stores of the non-Muslims, and they enslaved the women of non-Muslims as sex slaves and also domestic slaves in their “harems” as their “booty,” as it is ordered in the rules of Islam. And they sold some of these women and girls at the slave bazaars for a bit of money.

  The perpetrators of this terrible period didn’t feel any self-reproach; on the contrary, they were very happy, because they became more worthy of Allah, the god of Islam.

  Not just the perpetrators themselves, as far as I know, no Turkish government ever acknowledged the genocide. Disgraceful.

  Chabuco says
  August 5, 2014 at 8:26 pm

  Yep, not even secular Turkey could escape from Ottoman nostalgia -akin to today’s Russia with its Stalin/USSR nostalgia-. It was secular Turkey after all who invaded Cyprus.

  Chabuco says
  August 5, 2014 at 8:33 pm

  And please, people! Don’t forget the Bulgarian and Greek genocides committed by… who else? The Turks!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_genocide
  http://www.crethiplethi.com/the-turkish-atrocities-in-bulgaria/islamic-countries/turkey/2010/
  http://en.wikipedia.org/wiki/Batak_massacre

  tim heekin says
  August 6, 2014 at 8:10 am

  there’s a new book out, “Lawrence of Arabia as you never saw it”, which offers a dedication (maybe the first) on the Armenian Genocide on the upcoming 100th anniversary of the genocide’s inception. I found the book on Amazon. Damn good stuff

  Michael Copeland says
  August 6, 2014 at 8:15 am

  The same sentiment is alive and well today.
  “…bomb Denmark so we can invade their country, and take their wives as war booty”, shouted a muslim demonstrator in London.
  Violent Muslim Protest Outside the Danish Embassy in …
  ► 10:00► 10:00

  12 Mar 2008 – Uploaded by makesyoumadd

  Thomas Wells says
  August 6, 2014 at 12:29 pm

  Instead of jihad muslims, the correct term is murderims.

  gravenimage says
  August 6, 2014 at 3:30 pm

  Islam and Christian genocides in Turkey

  by Serkan Engin

  As some have said in the West, in fact, the Armenian, Assyrian, Chaldean, Nestorian and Pontian Greek genocides were “Christian genocides”…
  …………………………………

  This is an important point—what is usually called the “Armenian Genocide” was really a genocide against *all* Christians. Besides those listed above, Bulgarian and “Levantine” Christians were targeted, as well.

  Actually, it goes even further—during the destruction of Smyrna in 1922, the Jewish quarter was also liquidated.

  So this was a genocide of *all non-Muslims in Turkey*—and this policy was begun by the Ottoman Empire, and then continued under the “Young Turks” and under Attatürk.

  While I have never seen the two issues formally linked, I believe the specific motivation—besides the general ingrained Muslim hatred of Christians and Jews, was *this*: Western pressure had led the Ottoman Empire to end the worst of its imposition of dhimmitude, such as the payment of crushing Jizya, the hideous Janissary system and seizing Christian girls for the imperial Harem and to sell into slavery in the 19th century.

  Of course, Christians were still oppressed and insecure second-class citizens.

  But I believe that the Muslim Turks essentially decided that if they could not abuse and exploit their Infidel subjects to the full extent, then they would simply slaughter them all.

  And they largely succeeded—the full final toll of the successive waves of genocide—from the 1890s though 1922—was almost two million, and there is just a tiny remnant of non-Muslims surviving in all of Turkey today.

  Pious Muslims were so intent on eradicating the “filthy Kuffar” that they destroyed their own wealthiest, most cosmopolitan and vibrant city—Smyrna—because it was Christian-majority. That gives and idea of the extent of their single-minded blood lust.

  http://www.jihadwatch.org/2014/08/islam-and-christian-genocides-in-turkey

  Σχόλιο από Άποψη | 28/01/2016

 6. «Islam gives permission to all Muslims to kill and rape every non-Muslim»

  Όχι, αυτό είναι ψέμα, είναι ένας ισχυρισμός αυτού του άθεου Λάζού κομμουνιστή

  Σχόλιο από Ali al Yunani | 29/01/2016

 7. […] -Γενοκτονίες στο όνομα του Ισλάμ […]

  Πίνγκμπακ από Ισλάμ και Δύση « Πόντος και Αριστερά | 28/03/2016

 8. […] -Γενοκτονίες στο όνομα του Ισλάμ […]

  Πίνγκμπακ από -«Ραΐφ, μαζί σου» (Παλιό αλλά πάντα επίκαιρο!) « Πόντος και Αριστερά | 14/07/2016

 9. […] -Γενοκτονίες στο όνομα του Ισλάμ […]

  Πίνγκμπακ από -«Ραΐφ, μαζί σου» (ενάντια στο εξτρεμιστικό Ισλάμ) « Πόντος και Αριστερά | 15/07/2016


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: