Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Πόντιοι όλης της χώρας «αγανακτήστε»

Πάρτε τους κεμεντζέδες, τις κίτρινες σημαίες και τα αντίσκηνα και πηγαίνετε να εκδηλώσετε την αντίθεσή σας σε ένα σύστημα που οδήγησε τη χώρα αυτή στα πρόθυρα της κατάρρευσης και το λαό στην εξαθλίωση που βαθαίνει με γοργούς ρυθμούς.

Τα παρακάτω κείμενο του Γιώργου Δελαστίκ με τίτλο Σιωπηλή βουή κοινωνικής οργής, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το φαινόμενο αυτό της κοινωνικής ενεργοσποίησης,  που έφερε σε θέση αμηχανίας τόσο την κυβέρνηση όσο και τους πολιτικούς νταβατζήδες που ονειρεύονται να γίνουν αυτοί χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Και ας μην μιλήσουμε για τους επαγγελματίες «επαναστάτες»!!!!…………..

pressinaction.gr | Ιστοσελίδα με άποψη
Χιλιάδες άνθρωποι και χθες στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες του Ηρακλείου, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, της Τρίπολης και άλλων ελληνικών πόλεων. Εδωσαν τη συνέχεια στις προχθεσινές δεκάδες χιλιάδες και προετοιμάζουν τον κόσμο για τις παρόμοιες εκδηλώσεις της Κυριακής που αυτήν τη φορά θα επεκταθούν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Πρωτοπόροι οι νέοι, αλλά όχι μόνοι τους. Είναι τόσο πολλοί οι Ελληνες που πνίγονται από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ώστε συρρέουν κατά μάζες άτομα κάθε ηλικίας, κοινωνικής θέσης και επαγγέλματος. Η ελληνική κοινωνία βράζει και αναζητεί τρόπους να εκφράσει την απελπισία και την οργή της, ψάχνοντας να βρει δρόμους διεξόδου και ηγέτες πολιτικούς που θα την οδηγήσουν προς τους δρόμους εκείνους.
.
Η κυβέρνηση διαπράττει βαρύτατο σφάλμα όταν αγνοεί τη λαϊκή δυσφορία κατά της πολιτικής της επειδή ακόμη οι αντιδράσεις του κόσμου δεν έχουν προσλάβει τα χαρακτηριστικά κοινωνικής έκρηξης και έτσι θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα υποταχθούν μοιρολατρικά στη δεινή μοίρα όπου τους βυθίζει.
.
Πέραν του ότι μια τέτοια στάση είναι απαράδεκτη για ένα ?έστω κατ’ όνομα? σοσιαλιστικό κόμμα, του οποίου μάλιστα ηγείται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η γραμμή αυτή είναι και πολιτικά αυτοκαταστροφική για τους εμπνευστές της.
Τα ίδια νόμιζαν ότι μπορούν να κάνουν στους υπηκόους τους οι σοσιαλιστές ηγέτες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας και ήδη πληρώνουν τις συνέπειες των επιλογών τους τόσο οι αντίστοιχοι λαοί που υποφέρουν όσο και το πορτογαλικό και το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα που καταποντίζονται στις εκλογές.
.
Η κυβέρνηση του Πορτογάλου Ζοζέ Σόκρατες ήδη ανατράπηκε και την άλλη Κυριακή, 5 Ιουνίου, που γίνονται πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα δούμε αν οι Πορτογάλοι σοσιαλιστές θα πέσουν στον πολιτικό Καιάδα. Οσο για την κυβέρνηση του Ισπανού Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, αυτή θεωρείται ήδη ξεγραμμένη από τώρα για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν σε δέκα μήνες το αργότερο. Την περασμένη Κυριακή σαρώθηκε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σημειώνοντας το κατά πολύ χειρότερο αποτέλεσμά της εδώ και… τριάντα (!) χρόνια σε εκλογές αυτού του είδους.
.
Τρεις αμιγώς σοσιαλιστικές κυβερνήσεις είχε όλες κι όλες η Ευρώπη. Αν οι δύο από αυτές θεωρούνται ήδη «ξοφλημένες» και η τρίτη και ισχυρότερη είναι αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, αντιλαμβανόμαστε σε τι πολιτικό βάραθρο έχει ρίξει τη σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης η προσχώρησή της στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και τα δόγματά του περί εξοντωτικής λιτότητας εναντίον του λαού, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στο Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΔΝΤ.
.
Ο κόσμος που γεμίζει τις πλατείες δεν είναι αυτός που συμμετέχει στις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις πορείες που διοργανώνουν τα συνδικάτα και τα κόμματα. Είναι σε μεγάλο ποσοστό πολίτες που μέσω αυτών των ακομμάτιστων συγκεντρώσεων, που διοργανώνονται από τα κάτω και κυρίως από νέους, ίσως και για πρώτη φορά συμμετέχουν σε πολιτικές συναθροίσεις διαμαρτυρίας. Η κυβέρνηση δηλαδή χάνει σταδιακά την ανοχή και αυτού του κομματιού της κοινωνίας ? κάτι το οποίο βεβαίως δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το πολιτικό της μέλλον, αλλά αυτό είναι αδιάφορο.
.
Το ειδικό χαρακτηριστικό αυτής της μορφής διαμαρτυρίας είναι ότι φέρνει στο πολιτικό προσκήνιο κοινωνικές ομάδες και στρώματα, ιδίως της νέας γενιάς, που, λόγω της εξαιρετικά σποραδικής και άτακτης και ευκαιριακής επαφής τους με την εργασιακή απασχόληση καθώς το σύστημα τους στερεί τη δυνατότητα διαρκούς και εν γένει σταθερής και μόνιμης εργασίας, μέχρι τώρα δεν είχαν κανέναν φορέα έκφρασης των αιτημάτων τους και υπεράσπισης των συμφερόντων τους. Κανένα συνδικάτο π.χ. δεν εκπροσωπεί έναν νέο που τη μια δουλεύει μοιράζοντας πίτσες, την άλλη μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια, πέντε Σαββατοκύριακα απασχολείται στα κέντρα τηλεφωνικών διαφημίσεων και ούτω καθεξής.
.
Ολοι οι Ελληνες υποφέρουν από την πολιτική της κυβέρνησης. Ολοι προσπαθούν να διασώσουν ό,τι μπορούν από το επίπεδο της ζωής τους, την οποία λεηλατεί το Μνημόνιο. Πάνω απ’ όλους όμως θυμώνουν οι νέοι, που σταδιακά διαπιστώνουν ότι θα είναι η πρώτη γενιά που θα ισχύσει το δόγμα «περισσότερα προσόντα, χειρότερη ζωή» σε σχέση με τους γονείς τους. Εχουν δίκιο.
.
.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
.
Ανεπιθύμητοι οι «αγανακτισμένοι»
.
ΦΡΑΣΤΙΚΑ αποφεύγουν να καταδικάσουν τις αυθόρμητες αυτές κινητοποιήσεις τα πολιτικά κόμματα. Στην πραγματικότητα όμως καθόλου δεν τις συμπαθούν. Τις θεωρούν ενόχληση, από την οποία δεν προσδοκούν να προσποριστούν κανενός είδους κομματικό όφελος. Δεν μπορούν να αγνοήσουν τόσο κόσμο, δεν μπορούν όμως ούτε και να τον κερδίσουν, γιατί είναι πολύ δύσκολο τέτοιοι πολίτες, εξοργισμένοι, να ψηφίσουν κάποιο κόμμα-πυλώνα του συστήματος εξουσίας. Γι’ αυτό και στην πραγματικότητα περιμένουν με ανυπομονησία να φύγουν όλοι αυτοί από τις πλατείες και να γυρίσουν σπίτια τους!
.
Το έγραψε η ισπανική «Ελ Παΐς» τόσο ωραία: «Οι νέοι βγήκαν στους δρόμους και ξαφνικά γέρασαν όλα τα κόμματα»!
.
(Αναδημοσίευση από ΕΘΝΟΣ 27/05/2011)
.
—————————————————————————————————————————————————

31/05/2011 - Posted by | -Αντίσταση, -Ιδεολογικά, -Νεοελληνικά, -καπιταλισμός

35 Σχόλια »

 1. εκεινο που εμενα με ξενιζει -αν και βρισκομαι στις συγκεντρωσεις συνεχώς –

  ειναι το σημερινο το Οτι δηλαδή επικεφαλής βλεςπουμε παλι να βγαινει ο Υπουργος εποικρατειας του κυριου Μητσοτακη ο κυριος Μικης …
  διαβασα δε τις δηλώσεις του και…
  Αλήθεια αυτος ο Μister Πελεγκρινης τι εστι; Λεει τιποτε Φιλοσοφικώς;

  Σχόλιο από Νοσσφερατος | 31/05/2011

 2. για πειτε μου τι ..σοι κλιμα επικρατει στην ΑΘΗΝΑ

  http://nosferatos.blogspot.com/2011/05/blog-post_4684.html

  Σχόλιο από Νοσσφερατος | 31/05/2011

 3. Πραγματικά εύχομαι να μην ζήσουμε την γραφικότητα να βγουμε με νταούλια και κεμεντζεδες…ελεος…

  για την καταντια της χωρας ετουτης, δεν φταινε μονο οι πολιτικοι…φταινε και αυτοι που τους ψηφιζαν τοσα χρονια, φταινε και αυτοι που αδιαφορουσαν για τα κοινα τοσα χρονια…

  ξερετε κατι? υπαρχει μια τεραστια μεριδα των «αγανακτισμενων» που παλαιοτερα ανηκαν στους «βολεμενους»…δεν ανεχομαι αυτοι τωρα να το παιζουν «επαναστατες»
  ..

  δεν ανεχομαι να υπαρχουν στους τωρινους αγανακτισμενους κατακαθια και κεροσκοποι της αντιπολιτευσης, να φωναζουν για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, οταν αυτοι ολα αυτα τα χρονια την κατασπαραζαν…οχι να μιλαει και ο Μικης ο οποιος οχι μονο εχει εξαργυρωσει την μουσικη του κληρονομια, τωρα θελει να το παιζει και «εθναρχης»..ΕΛΕΟΣ…

  υπαρχουμε και εμεις που ειμαστε εδω και χρονια ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ αλλα ποτε δεν ειμασταν ουτε ΠΑΣΟΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΛΑΟΥΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ…

  Ειμαστε εμεις , κομματι του απλου ΛΑΟΥ που παντα οι τωρινοι αγανακτισμενοι μας ειχαν και μας εχουν στο περιθωριο, σαν τρελους και εξτρεμιστες…

  Συγνωμη για την καταχρηση του χωρου, αλλα κανω μια εκκληση στους Ποντιους μην γινουμε αλλη μια φορα ρεντικολα γραφικοτητας…αρκετα τετοια ρεντικολα της «φυλης» μας μας ξεφτιλιζουν καθημερινα…

  Σχόλιο από palalos | 01/06/2011

 4. Και εγώ κάνω έκκληση στους συμπατριώτες μου να βγουν στους δρόμους και με τις λύρες και χωρίς. Και με τα τσιγαριλίκια και χωρίς.

  Κάποια στιγμή το σύστημα αυτό της κομματοκρατίας που μας επέβαλαν οι πολιτικοί νταβατζήδες εκμεταλλευόμενοι τη δημοκρατική μας ευαισθησία θα πρέπει να αμφισβητηθεί. Και άλλος δρόμος δεν υπάρχει εκτός απ’ αυτόν της ανεμπόδιστης έκφρασης των πάντων.

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 01/06/2011

 5. υπαρχουμε και εμεις που ειμαστε εδω και χρονια ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ αλλα ποτε δεν ειμασταν ουτε ΠΑΣΟΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΛΑΟΥΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ…

  φοβάμαι ότι είμαστε πολύ λίγοι. αλλά τουλάχιστον είμαστε άμωμοι. έτσι;

  Σχόλιο από Γιάννης | 01/06/2011

 6. Από την Κυριακή

  http://kanali.wordpress.com/2011/05/31/29-05-2001-synragma/

  Σχόλιο από Kanali | 01/06/2011

 7. Σχόλιο από Νοσφερατος | 01/06/2011

 8. Χμμμμμμ!

  Νοσφεράτος-Παλαλός, κοινοί προβληματισμοί...

  Εμένα πάντως το παραλήρημα της Ελένης και η αντιμετώπιση του κόσμου μου θύμισε σκηνές από την υποδοχή του τρελού του χωριού.

  Οπότε… άνθρακες ο θησαυρός Νοσφεράτε.

  Ομέρ ο κυνικός

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/06/2011

 9. έμορφα, ας αγανακτούμε. Θα βγαίνουμε σα πλατείας, θα τσαΐζωμεν και θα ρούζνε ατοί. Και ποίος θα εφτάει κυβέρνησην? Τη Πηνελόπης ο εγγονόν γιόξαμ τη σκυλ η θαατέρα? Απάντησην κι έω, μαναχός νουνίζω.

  Σχόλιο από aris53m | 01/06/2011

 10. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους για να τρομάξουν οι ένοχοι

  Σχόλιο από 112 | 01/06/2011

 11. Ε ναι ..Οπς π.χ υπδεχονται τον ΚΑΤΜΑΝ … οπως στα σωου της ΑΝιτας Πανια .. Κοιτα ομως ..Κατεμε το να ξεφτλιζεις τον τρελο του χωριου εν χορώ μαλιστα σημαινει ξεφτιλα για αυτους που το κανουν Και ειναι μια κατέξοχήν Φασιστική συμεπριφορά : το να γελουν και να κοροιδευουν ενα συνανθρωπο που εχει προβλημα
  Γι αυτο εβαλα το Βιντεο ..Οχι για την συμπαθεσταστη κ. Λουκά ..
  Εγώ τοσα χρονια που παω σε διαδηλώσεις και Συγκεντρσωσεις ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ να εξευτελιζουν ενα συνανθρωπο που εχει προβλημα .. Ερχονται και αναλογοι στις διαδηλώσεις ξερεις /.. Αλλά οι ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕς εχουν μια εντελώς διαφορετικοι κουλτουρα απο τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ .. Δεν κοροιδευουν δεν εξευτελιζουν τους αδυναμους .. Εχουν αξιοπρεπεια κα συμπνια

  Νομιζω οτι κανενας αντιφασιστας δεν θα εβλεπε αυτή την διαπομπευση και δεν θα παρεναιβενε για να πει σε αυτά τα φασιστο Κωλοπαιδα να τσακιστουνν και να φυγουν …
  Απορω πως το ειπες αυτο βρε Ομέρ ..
  Για την συμπεριφορά την Φασιστική συμπεριφοράμ του κοσμου που ηταν γυρω απο τηνκ Λουκά το εβαλα … Τι δουλεια εχουν οι αντιφασιστες με τετοια
  Δε μου λες Αυτοι οι τυποι ηταν στην πανω Πλατεια ή την κατω πλατεια ;

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 02/06/2011

 12. Μπα για την πανω πλατεια μου φαινεται τωρα που το ξαναειδα ..Καλά λένε για την πνω πως ειναι μαζεμένα ολα τα …

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 02/06/2011

 13. Noσσφεράτε μάλλον ηθικολογείς. Αυτό το υφιστάμεθα και εδώ στην κολεχτίβα μας από κάποιους της γενιάς σου που ξαφνικά έγιναν πολύ σοβαροί ενώ απ’ ότι διηγούνται οι ίδιοι, αντίστοιχες πλάκες έκαναν κάποτε στον Λεβέντη «¨Είσαι και Λεβέντης/ είσαι και μ@λ@κ@ς» φώναζαν οι αρσιτεριστές της δεκαετίας του ’70 στον καημένο τον επίδοξο πρωθυπουργό..

  Με μπέρδεψες πάντως.

  «Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη»

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/06/2011

 14. αντίστοιχες πλάκες έκαναν κάποτε στον Λεβέντη “¨Είσαι και Λεβέντης/ είσαι και μ@λ@κ@ς” φώναζαν οι αρσιτεριστές της δεκαετίας του ’70 στον καημένο τον επίδοξο πρωθυπουργό..

  Ποιος σταπε αυτά ρε Ομερ .. Στην Δεκαετια του 70 δεν τον ηξερε κανενας τον Λεβεντη ..
  Εκεινο ππου θυμαμαι εγώ για το 7ο ειναι η Ξεφτιθλα και η Ντοματα που ετωγε ο Γαρουφαλιας … Εκεινον πραγματικά τον ξεφτλισανε .. Αλλά γιατί ; Οχι γιατι εχανε λαδια -που δεν εχανε – ΑΛΛΆ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΚΑΘΑΡΆ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ …
  την δεκαετια του 70 υπηρχε ακομα ηθος φιλε μου ..
  Τα φαοινομενα αυτά – το να κξεφτιλιζεις αδυναμους ανθρωπους να τους βαζεθις να κανουν τον καραγκιοζη για να γελάν οι δηθεν ..ανωτεροι ηρθανε Μετά ..Κατι τα καλλιεργησαν επιτηδες οι Εθναλικισταρο φασιστο δεξιοι ..
  Κανένας αντιφασιτας – αριστερος δημοκρατης κλπ – δεν βρισκεται αναμεσα σε αυτους τους Γελοιους που κοροιδευουνε την κ. Λουκά .. Μπορει να τους ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ .. Αλλά ΔΕΝ ειναι.
  Το Τι ειναι ΦΑιΝΟΝΤΑΙ .
  (Ρωτα και τον Γιαννη που ειναι πιο μεγαλος και ξερει 😉

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 02/06/2011

 15. @Νοσφερατος

  ακόμα πιο ωραίο άπό το σύνθημα του Λεβέντη (εκείνης της δεκαετίας) ήταν αυτό για τον Γαρουφαλιά (στους προεκλογικούς του λόγους)

  Πέτρο μ@λ@κ@
  ήρθαμε για πλάκα

  αν είστε τις ηλικίας μου 🙂 θα το θυμόσαστε 🙂

  Σχόλιο από aris53m | 02/06/2011

 16. φυσικά το ..θυμαμαι .. Επισης ση Σαλονικη εκεινη τηνεποχή ειχε γινει κιενα Τραγικο εγκλημα παθους .. Ενα παιδι ειχε αγαπησει μια στις συγκεντρωσεις Για τον Γαρουφαλια .. καποιος τηνπειραξε κι αυτος τον μαχαιρωσε ..
  Παντως ηταν αλλες εποχές ..Μοπορει να πηγαιναν για πλακα αλλά του κανανε πλακα επειδή ηταν ΦΑΣΙΣΤΑΣ κιοχι επειδή ας πουμε ειχε ενα νοητικοροβλημα .. Οι λόγοι ηταν αντιφασιστικοι …
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ να γελοιποιεις ενα φασιστα κιαλλο νοα κοροιδευεις εναν ανθρωπο με προβλημα ..

  Σχόλιο από Nοσφερατος | 02/06/2011

 17. Μια και μιλάμε για κεινη την εποχή θυμαμαι και το ακροδεξιο συνθημα ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ που φωναζαν στη δεκαετια του 8ο οι … ακροιδεξιαρες Ρεηντζερ και Κενταυροι της Νου Δους του Αβερωφ…
  Για τον δε Αφερωφ λέγαμε το συνθημα στη δεκαετια του 70: Αβερωφ Γκικα Πουλημένη Κλικα

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 02/06/2011

 18. Σε οτι αφορά τον Προφανή φασισμό αυτών που κοροιδεευουν την συμπαθεστατη κυρια Λουκά ασχετως αν νομιζουν
  οτι ειναι ..δημοκρατες ή ..ανθρωποι ή ..επαναστατες (επαναστατης νοιμζε τον εαυτο του και ο Μουσσολινι ..και ηταν αλλά απο την πλευρά του ΦΑΣΙΣΜΟΥ)
  θαθελα να δειτε αυτή μου τη ναναρτηση
  http://nosferatos.blogspot.com/2010/02/blog-post_7923.html

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 02/06/2011

 19. Νοσφεράτε

  Εκτός απ΄»αγανακτισμένος» νοιώθω και «εξαπατημένος».

  Βάζεις εκείνο το βίντεο με τη Λουκά χωρίς σχόλιο με προφανή σε μένα στόχο να γελοιοποιήσεις τις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων». Μέχρι τώρα όποτε αναφέρθηκες στην εν λόγω κυρία εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, έγινε για να τονιστεί ο εθνολαϊκισμός και η εθνικοθρησκευτική ανοησία.

  .

  Πονηρός ων εσύ, μόλις είδες ότι ακολούθησα αυτή τη τακτική, εσύ υιοθέτησες την αντίπαλη.Ξαφνικά λοιπόν έρχεσαι και μας παγιδεύεις ως υπερασπιστής της Λουκά. Είμαι σίγουρος ότι εάν έλεγα κάτι άλλο θα μου αντέτεινες ότι οι συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» είναι της ποιότητας της κ. Λουκά, χαβαλε και τσιγκολελέτα.

  Δυστυχώς, την πάτησα.

  Ομέρ ο «πατημένος»

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/06/2011

 20. ομερ μη μου κανεις εμενεα τωρακαι τον …πατημένο 😆
  απλώς ηθελα να δειξω το ΠΡΟΦΑΝΕΣ ..
  Οτι αλλο οι αγανακτισμένοι και αλλο οι »αγανακτισμένοι πολίτες » που θυμιζουν την ταινια Ζ ..Αυτο πια το εχουμε καταλάβει Ολοι ..

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 02/06/2011

 21. χαλαρώστε … ζήστε και συμβάλετε στο ότι πιο ενδιαφέρον συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην χώρα…

  https://pontosandaristera.files.wordpress.com/2011/06/oneira.jpg
  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/06/2011

 22. mumul o «πριόνης»

  για να μην ενοχληθεί ο κύριος Νοσφεράτος από τα σχόλια των αγανακτισμένων σχολιαστών, ε!!

  Ομερ ο πρώην πριόνης

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/06/2011

 23. Σχόλιο από Νοσφερατος | 02/06/2011

 24. 30/5/2011

  Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα…

  Η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε για αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας είναι ιστορική.
  Το ποιος είχε την ιδέα και με ποιο σκοπό δεν με αφορά και δεν πρέπει
  κανείς μας να πέσει σε συνωμοσιολογίες και φαντάσματα του παρελθόντος.
  Πάντα έτσι κατάφερναν να διασπάσουν τη λαϊκή φωνή. Αυτή που δεν έχει
  χρώμα, κόμμα και υστεροβουλία.
  Στο χέρι μας είναι αυτή τη φορά να καταλάβουν πως από τον τόπο που
  ξεκίνησε η δημοκρατία δεν θα επιτρέψουμε ούτε να πεθάνει αλλά ούτε και
  να διαστρεβλωθεί όπως ελπίζουν. Το αν οι πολιτικοί μας είναι τσιράκια
  αυτών που καταστρέφουν εθνικές οικονομίες για να κατακτούν τις χώρες,
  θα το έχουν ως βάρος στη συνείδησή τους όταν θα εξοστρακιστούν από την
  χώρα όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα.
  Ας τους αποδείξουμε πως η Ελλάδα δεν θα εξαφανιστεί από το χάρτη.
  Ας τους αποδείξουμε πως και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και όχι
  μόνο η Ελλάδα την Ευρώπη. Ας μην φοβόμαστε την έξοδό μας από την
  Γερμανική συνομοσπονδία αποκαλούμενη ως Ευρωπαϊκή ένωση. Οι Γερμανοί
  δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Απλά βρήκαν ένα πιο έξυπνο και πιο ύπουλο
  τρόπο να κερδίσουν τον χαμένο πόλεμο.
  Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι ευελπιστούν στην υποδούλωσή μας. Έλληνες
  και ξένοι. Πολιτικοί και τρόικες. Κόμματα και συνδικαλιστικοί
  άρχοντες. Μπορεί να είμαστε Έθνος ανάδελφο αλλά όχι Έθνος ηλίθιο…
  Επιτέλους πρέπει η δημοκρατία να επιστρέψει στην γενέτηρά της. Η
  διακυβέρνηση να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στο λαό της Ελλάδας και
  όχι στους προδότες πολιτικούς που την κάνουν παγκοσμίως ρεζίλι .
  Που ο μόνος τρόπος άμυνάς τους απέναντι σε αυτή την διαμαρτυρία είναι
  η εντολή στα κανάλια να μην αναφέρονται σε αυτό το γεγονός και η
  διακοπή κάθε μορφής επικοινωνίας από το Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της
  διαδήλωσης.
  Οι κουκουλοφόροι τους και τα κομματικά τσιράκια τους αυτή τη φορά
  πρέπει να απομονωθούν πλήρως. Ας μην τους κάνουμε το χατήρι για άλλη
  μια φορά είτε να μας καπελώσουν είτε να μας διασπάσουν. Γιατί τώρα δεν
  παίζεται απλώς η τύχη μιας πορείας ή μια διαμαρτυρίας. Αυτή τη φορά
  παίζεται η τύχη της εθνικής μας κυριαρχίας. Η τύχη της χώρας μας και
  το μέλλον των παιδιών μας. Η ίδια μας η ελευθερία που τόσο αίμα χύθηκε
  γι αυτή. Ίσως να μην ήταν αρκετό όμως…
  Από σήμερα καλώ όλους τους φίλους μου αλλά και όλους τους συναδέλφους
  μου να κατεβαίνουν στις 6 στο Σύνταγμα ή σε όποια άλλη πλατεία
  βρίσκεται κοντά τους. Όσοι συνάδελφοι έχουν τηλεοπτικό βήμα ή έστω
  οποιασδήποτε μορφής δημόσιο λόγο να αναφέρονται σε αυτή την
  διαμαρτυρία και να μην επιτρέπουμε την αποσιώπηση αυτού που συμβαίνει.
  Ο λόγος που έχουμε αυτή τη δυνατότητα είναι από αυτούς τους συμπολίτες
  μας που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή. Αυτοί μας “ψηφίζουν” όλα αυτά τα
  χρόνια. Ήρθε η ώρα να το επιστρέψουμε. Ας μην θεωρούν ότι οι
  καλλιτέχνες απλά παρατηρούν και “σφυρίζουν” κλέφτικα βολεμένοι στις
  δάφνες τους. Ας ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με όλους τους Έλληνες που
  κάθε μέρα αγωνίζονται.

  Γιάννης Κότσιρας

  Σχόλιο από 112 | 03/06/2011

 25. Mα τι λέει ο Κότσιρας;

  Να φύγουμε από την Ε.Ε. και το ευρώ;

  Έστω ότι φεύγουμε αύριο.
  Για να πάμε που; Στις κατοχικές δραχμές;

  Με ποιό συνάλλαγμα θα
  πληρώσουμε το πετρέλαιο
  για να οργώσουν τα τρακτέρ και να πετάξουν τα αεροπλάνα;

  Με ποιό συνάλλαγμα θα εισάγουμε
  τα φάρμακα και τα μηχανήματα που δεν παράγουμε;

  Πώς θα τραφεί ο πληθυσμός όταν ούτε
  σιτάρκεια δεν έχουμε; Υπάρχει σχέδιο;

  Έχει μετρήσει κανείς τις ανάγκες
  σε καύσιμα, πρώτες ύλες,
  τρόφιμα, φάρμακα, όπλα από την μιά και τα αποθέματα σε συνάλλαγμα και
  χρυσό και εξαγώγιμα
  προϊόντα από την άλλη;

  Θα μπει δελτίο στα τρόφιμα και ποιές υπηρεσίες θα το ελέγχουν;

  Αληθινά πιστεύουμε ότι θα μας δανείσουν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, χωρίς επιτόκιο; Με τι
  αντάλλαγμα; Τα λιμάνια μιας χώρας
  που δεν παράγει, δεν καταναλώνει, δεν εξάγει και δεν δουλεύει;

  Είναι τυχαίο ότι ούτε το ΚΚΕ δεν προκρίνει την έξοδο από το ευρώ τώρα;

  Η έξοδος από την κρίση απαιτεί επίγνωση της σκληρής πραγματικότητας,
  χωρίς την οποία δεν
  μπορούν να γίνουν οι απαραίτητοι χειρισμοί.

  Συναισθηματικές
  αντιδράσεις όπως του Κότσιρα είναι
  κατανοητές μεν, αλλά δεν μας πάνε μακρυά.

  Σχόλιο από anti-kotsiras | 03/06/2011

 26. μια τεκμηριωμένη αντι-αντιευρωπαϊκή και γενικά αντι-αντι στάση «πού πάτε ρε, ξέρετε τι θα πάθετε;», είτε αυτή είναι τέτοια για λόγους τακτικής μόνο είτε όχι, για να είναι σοβαρή πρέπει να απαντά και στην ερώτηση «μέχρι ποιο σημείο είναι επιτρεπτή η υποδούλωση και η εξαθλίωση, στο όνομα της αυτοκριτικής;»

  Σχόλιο από Γιάννης | 03/06/2011

 27. Νομίζω ότι δεν θέλησε ποτε να είναι σοβαρή.

  Σχόλιο από Herr K. | 03/06/2011

 28. Ποιός είδε κράτος λιγοστό
  σ’ όλη τη γη μοναδικό,
  εκατό να εξοδεύει
  και πενήντα να μαζεύει;
  Να τρέφει όλους τους αργούς,
  νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
  ταμείο δίχως χρήματα
  και δόξης τόσα μνήματα;

  Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
  και να σε κλέβουν φανερά,
  κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
  τον κλέφτη να γυρεύουνε;

  Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
  ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
  οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
  δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
  Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
  κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
  Κι από προσπάππου κι από παππού
  συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

  Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
  να παριστάνει τον ευρωπαίο.
  Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
  στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

  Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
  ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
  Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
  λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

  Και ψωμοτύρι και για καφέ
  το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
  Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
  σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.

  Δυστυχία σου, Ελλάς,
  με τα τέκνα που γεννάς!
  Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
  τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

  Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

  Σχόλιο από Σουρής | 03/06/2011

 29. …Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι
  “..Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου..”

  Σχόλιο από aris53m | 04/06/2011

 30. Σημαντικό αυτό που ξεκίνησε από την Ισπανία και κατέκλυσε όλη την Ευρώπη και μακάρι να ήταν αληθινό. Φοβάμαι ότι συμμετέχουν και πολλοί που έχασαν «κεκτημένα» σε διάφορα Δ.Σ(αμοιβόμενα βεβαίως), άλλοι που δεν κατάφεραν να διορίσουν άλλο ένα μέλος της οικογένειάς τους, φανατικοί αντιπολιτευτικών κομμάτων και διάφορες άλλες «πονεμένες περιπτώσεις». Επειδή ανοίκω στους λίγους-ελάχιστους που μπορούσαν να διοριστούν και δεν διορίστηκαν, μπορούσαν να διορίσουν τα παιδιά τους και δεν τα διόρισαν, τους δόθηκε η δυνατότητα να ¨γλύψουν» το δημόσιο μέλι και δεν το έκεναν, θα μου επιτρέψετε να έχω σοβαρές επιφυλάξεις. Όταν μάλιστα βλέπω να καταφθάνουν και να «συστρατεύονται» «αθεόφοβοι» Μητροπολίτες, κολοτούμπες πολιτικοί, καλλιτέχνες και «πνευματικοί» διαφόρων κλάδων οι επιφυλάξεις μου γίνονται ανησυχία.

  Σχόλιο από Καρσλής | 04/06/2011

 31. «… θα μου επιτρέψετε να έχω σοβαρές επιφυλάξεις.»

  Φyσικά, χωρίς τον Πεταλωτή, τον Καχριμάκη, τον Γιωργάκη και την Αλέκα είναι να μην έχει κάποιος επιφυλάξεις;

  Σχόλιο από Σουρής | 04/06/2011

 32. πράγματι δε θέλησε, γιατί είχε (τα) λεφτά για όλους. στο εξής όμως δε θα τα έχει.

  Σχόλιο από Γιάννης | 04/06/2011

 33. Ούτε ΠΑΣΟΚ – Ούτε Νέα Δημοκρατία – Λαϊκή Κυριαρχία

  Όλοι και όλες σήμερα στο Σύνταγμα.

  Η δωδέκατη ημέρα διαδήλωσης, η 5 Ιούνη 2011 θα είναι η ημέρα που θα καθορίσει τις επόμενες εξελίξεις.

  Επειδή κάνουν ότι δεν ακούν, πρέπει να φωνάξουμε δυνατότερα.

  Επειδή κάνουν ότι δεν βλέπουν, πρέπει να είμαστε περισσότεροι.

  Επειδή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι ζητάμε, πρέπει να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο.

  κλικ στο link
  http://kanali.wordpress.com/2011/06/04/power_to_the_people/

  Σχόλιο από Kanali έφα | 04/06/2011

 34. Γιάννη,
  Στο σχόλιο 32 δείχνεις την πραγματική σου αντίληψη για αρχές και αξίες. Δηλαδή για σένα όποιος δεν έχτισε αυθαίρετο, δεν φίλησε κατουρημένες ( ή και χεσμένες) ποδιές για να διοριστεί ή να διορίσει, πρέπει να έχει πολλά λευτά. Ε λοιπόν δεν είναι έτσι. Υπάρχουν και άνθρωποι που την αξιοπρέπειά τους την προστατεύουν όσο τίποτα άλλο. Αλλού λοιπόν τα εύκολα λόγια.

  Σχόλιο από Καρσλής | 09/06/2011

 35. Καταστροφικοί μεγαλομανείς
  Tου Σταθη Ν. Καλυβα*

  Ας φανταστούμε πώς είναι δυνατό να παρατηρήσουμε τις αντιδράσεις των ανθρώπων που μόλις πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις και που μαθαίνουν από τον γιατρό τους πως πάσχουν από μια πολύ σοβαρή, ενδεχομένως θανατηφόρα, ασθένεια. Η μεγάλη πλειοψηφία, σφίγγοντας τα δόντια θα ακολουθήσει τη θεραπεία που τους έχει υποδειχθεί, όσο επώδυνη και αν είναι. Κάποιοι λίγοι, παράλυτοι από τον φόβο θα αρνηθούν να αποδεχθούν την πραγματικότητα και θα παρασυρθούν από τσαρλατάνους που υπόσχονται θαυματουργές λύσεις και σίγουρα αποτελέσματα με ελάχιστο πόνο. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα απαρνηθούν τη θεραπεία, ανακοινώνοντας πως αυτό που προέχει πάνω απʼ όλα είναι η ανακάλυψη ενός εμβολίου για την ασθένειά τους ή πως επιθυμούν να αφιερώσουν όλη τους την ενέργεια για να πετύχουν έναν κόσμο δίχως αρρώστιες. Τους ανθρώπους αυτούς εύκολα θα τους χαρακτηρίζαμε μεγαλομανείς και μάλιστα με έντονες αυτοκαταστροφικές τάσεις.

  Μια συμπεριφορά που θα μας φαινόταν εντελώς παράλογη σε έναν άρρωστο άνθρωπο, τείνει να καταστεί κυρίαρχη σε μιαν άρρωστη χώρα. Αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κρίση, αντί να επικεντρώσουμε όλη μας την ενέργεια στην όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική και ορθολογική εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων, αναλωνόμαστε σε άσκοπες συζητήσεις είτε για θαυματουργές λύσεις που μας προτείνουν κάποιοι τσαρλατάνοι, είτε για το πώς οι «πλατείες» και οι «αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες» θα μας οδηγήσουν σε ένα κόσμο δίχως οικονομικές κρίσεις, είτε για τη μοναδική ευκαιρία που μας δίνεται να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό. Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στη δίνη παρόμοιων κρίσεων, στη χώρα μας ευδοκιμούν οι καταστροφικοί μεγαλομανείς.

  Οι μεγαλομανείς αυτοί είναι διαφορετικών λογιών. Οι πιο εμφανείς είναι οι τσαρλατάνοι που, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, εκμεταλλεύονται τον φόβο και την άγνοια των ανθρώπων, υποσχόμενοι θαυματουργά αντίδοτα που υπάρχουν μόνο στη φαντασία τους, όπως η ανιδιοτελής βοήθεια της Ρωσίας ή της Κίνας. Στο αντίθετο άκρο βρίσκονται οι (λίγοι) ευφυείς μεγαλομανείς που διαθέτουν επιστημονικές περγαμηνές και μπορούν να εντυπωσιάζουν τους αδαείς με τις γνώσεις τους. Εκείνο όμως που προέχει γιʼ αυτούς δεν είναι τόσο η σωτηρία της Ελλάδας, όσο η αναμόρφωση της Ευρώπης. Το επιχείρημα δεν στερείται λογικής, αφού η ελληνική κρίση προφανώς διαπλέκεται με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομική κρίση. Αλλο πράγμα είναι, όμως, η αναγνώριση της διαπλοκής των κρίσεων και άλλο η αναγωγή των εξωγενών παραγόντων σε άλλοθι για να πράξουμε τα ελάχιστα. Στην περίπτωση των ευφυών μεγαλομανών, η ελληνική κρίση αποτελεί απλά ένα μέσο για τη δική τους συμμετοχή σε μια ευρύτερη, διεθνή, συζήτηση που τους φαίνεται πολύ πιο σημαντική από την ελληνική αντίστοιχη και στην οποία θεωρούν πως δικαιωματικά ανήκουν.

  Μεταξύ των τσαρλατάνων και των ευφυών μεγαλομανών, συναντάμε την πολυαριθμότερη μερίδα μεγαλομανών: τους αφελείς. Αυτοί ενηλικιώθηκαν με αριστερές ιδεοληψίες και, μολονότι τις άφησαν πίσω τους εξακολουθούν, συχνά υποσυνείδητα, να κυριαρχούνται από έναν έντονο σοσιαλιστικό ρομαντισμό – και αυτό άσχετα από το αν ευημέρησαν λόγω καπιταλισμού. Γιʼ αυτούς, η κρίση είναι ανυπόφορη κυρίως επειδή αποτελεί επώδυνη υπενθύμιση τόσο της πανωλεθρίας που υπέστησαν τα νεανικά τους σοσιαλιστικά οράματα όσο και της κυριαρχίας του μισητού «νεοφιλελευθερισμού» που εξακολουθεί να επιβιώνει μέσω κρίσεων. Μπορεί η τάση αυτή να φαντάζει συγκινητική, καθώς παραπέμπει σε μια μεταφυσική πίστη σε δήθεν ανώτερες και αγνότερες αξίες. Είναι όμως αρνητική γιατί αποπροσανατολίζει τη σκέψη και αποσυντονίζει τη δράση σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.

  Δίπλα στη μάζα των αφελών, μπορεί να διακρίνει κανείς τους λίγους μεν, αλλά ορατούς λιγούρηδες της επανάστασης. Αυτοί δεν αρκούνται στο αναμάσημα αόριστων ευχολογίων για εναλλακτικά συστήματα, αλλά προωθούν συστηματικά το χάος, είτε με λόγια είτε και με έργα. Μια σημαντική μερίδα αποτελείται από δευτεροκλασάτους πανεπιστημιακούς, όχι σπάνια του εξωτερικού. Γιʼ αυτούς, κάθε αναταραχή που ξεσπάει στην Ελλάδα αποτελεί ευκαιρία για να ξεφύγουν από την αφάνεια και γραφικότητα, στην οποία τους έχει καταδικάσει η επαγγελματική τους ανυπαρξία. Είναι οι ίδιοι που πλάσαραν την «εξέγερση του Δεκέμβρη 2008» ως προάγγελο παγκόσμιας επανάστασης και τώρα, με την Ελλάδα στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου, βρήκαν την ευκαιρία της ζωής τους. Το αφήγημά τους συνδυάζει έναν πρωτόγονο αριστερό ριζοσπαστισμό ανάμεικτο με παλαιά και νεότερα στερεότυπα, όπως η περιγραφή της Ελλάδας ως αιώνιας κοιτίδας της Αντίστασης και της πλατείας Συντάγματος ως σύγχρονης μετουσίωσης της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Οι άνθρωποι αυτοί ηδονίζονται με το χάος, γιατί μόνο έτσι μπορούν να διεκδικήσουν μια κάποια δημόσια παρουσία. Γιʼ αυτούς, η καταστροφή της Ελλάδας δεν είναι απλώς μια παράπλευρη απώλεια στον δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον, αλλά η προϋπόθεσή της. Οι λιγούρηδες της επανάστασης είναι καταστροφικοί μεγαλομανείς.

  Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της κρίσης με θετικό και αποτελεσματικό τρόπο, έχουμε τη δυνατότητα να αφήσουμε πολλές παθολογίες πίσω μας. Σίγουρα, η καταστροφική μεγαλομανία δεν θα είναι η μικρότερη απʼ αυτές.

  Σχόλιο από Mεγαλομανής | 26/06/2011


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: