Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Πυρηνική Ενέργεια; Όχι ευχαριστώ!

——————————–
Π Ρ Ο Φ Η Τ Ι Κ Ο !
———————————

 

…Η ΤΕΧΝΗ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ !!!

Από τα «Τα ονειρα» του Ακιρα Κουροσάβα,

Το βουνό Φούτζι στα κόκκινα, Ονειρα, 1990,

Τα πυρηνικά της γειτονιάς μας.. 

Πολλοί πολίτες σπεύδουν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για να φύγουν από το Τόκιο

Παρά τον πυρηνικό εφιάλτη που ζει η Ιαπωνία η Τουρκία τηρεί πιστά το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων. Την ώρα όμως που η κυβέρνηση λέει ότι πληρούνται τα στάνταρντ ασφαλείας οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί.

Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι δραματικές εξελίξεις στην Ιαπωνία βρίσκουν την Τουρκία στην τελική ευθεία για την κατασκευή του πρώτου της πυρηνικού εργοστασίου. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους στο νότο της χώρας στην περιοχή Άκκουγιου υπό την εποπτεία της ρωσικής εταιρίας Ροζατόμ.

Πριν από περίπου 40 χρόνια μια επιτροπή ειδικών έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του σταθμού. Από τότε όμως πολλά έχουν αλλάξει, λέει ο πολιτικός μηχανικός και καθηγητής Τόλγκα Γιαρμάν, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής αυτής. Σήμερα πιστεύει ότι η απόφαση θα πρέπει να επανεξεταστεί: «Πριν από μερικά χρόνια είπα ότι το εργοστάσιο δεν πρέπει α κατασκευαστεί διότι είναι άγνωστες οι συνέπειες του έργου στον τουρισμό και την παραγωγή φρούτων και λαχανικών στην περιοχή. Πριν εξεταστούν προσεκτικά οι συνέπειες δεν θα πρέπει να ξεκινήσει το έργο. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι η περιοχή Άκκουγιου είναι σεισμογενής διότι βρίσκεται πάνω σε τεκτονική πλάκα. Επιπλέον η υψηλή θερμοκρασία της θάλασσας στη Μεσόγειο δεν είναι κατάλληλη έτσι ώστε να ψύχονται σωστά οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου».

Το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο θα κατασκευαστεί, σύμφωνα με τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνηση στη Σινώπη, την βορειότερη πόλη της χώρας. Εκεί η πιθανότητα ενός σεισμού είναι μικρή επιχειρηματολογούν οι αρμόδιοι. Οι διαπραγματεύσεις με τους ιάπωνες κατασκευαστές δεν έχουν ωστόσο ολοκληρωθεί. Εκκρεμεί η άδεια από την πλευρά των ειδικών, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι ούτε η Σινώπη κατάλληλη για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού.

Ο Τούρκος ειδικός σε ζητήματα πυρηνικής ενέργειας Νετσντέτ Παμίρ υποστηρίζει ότι υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις: όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλιακή και αιολική, αλλά και η εκμετάλλευση των αποθεμάτων άνθρακα. Υπογραμμίζει όμως ότι στην προσπάθεια επίλυσης ενεργειακών ζητημάτων δεν θα πρέπει να αποκλείεται εξ αρχής η πυρηνική ενέργεια. Αρκεί να τηρούνται οι προϋποθέσεις: «Είμαστε μηχανικοί. Εξετάζουμε συνεπώς όλα τα πιθανά σενάρια. Λέγεται ότι οι αντιδραστήρες τέταρτης γενιάς είναι καλύτεροι. Στην τελική απόφαση θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι κίνδυνοι ενός τέτοιου εγχειρήματος. Αν βρεθούν οι απαντήσεις στα ερωτήματα και συμφωνούν όλοι τότε γιατί να κλείσουμε την πόρτα στην ατομική ενέργεια; Υπό τις παρούσες συνθήκες και προϋποθέσεις ωστόσο δεν συμφωνώ με την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων».

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Επίσης, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, μέχρι το 2016 η Βουλγαρία προτίθεται να ολοκληρώσει την κατασκευή του ημιτελούς πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε. Εδώ και καιρό περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν ωστόσο για τις συνέπειες σεισμικών δονήσεων.

Οι κάτοικοι στο Μπέλενε της Βουλγαρίας στηρίζουν στην πλειονότητά τους την κατασκευή του νέου πυρηνικού εργοστασίου κοντά στην πόλη τους. Τα δραματικά γεγονότα στη Ιαπωνία τους ανησυχούν, αλλά δεν τους απογοητεύουν. Είναι πεπεισμένοι ότι το πυρηνικό εργοστάσιο θα ωφελήσει από πολλές απόψεις την πόλη τους. Είναι μάλιστα σίγουροι ότι παρά το γεγονός ότι το Μπέλενε βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή οι κατασκευαστές θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας: «Το πυρηνικό εργοστάσιο θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, η πόλη μας θα αναπτυχθεί, θα έρθει χρήμα εδώ. Είναι σίγουρα καλό για μας», λέει ένας κάτοικος.

Οι εξελίξεις στην Ιαπωνία εντείνουν ωστόσο την αντίσταση των περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι οποίες προειδοποιούν για τις συνέπειες ενός ισχυρού σεισμού στην περιοχή. Η Βουλγαρία ωστόσο έχει ήδη επενδύσει πολλά στο πυρηνικό εργοστάσιο. Ο Βούλγαρος ειδικός σε ζητήματα πυρηνικής ενέργειας Τανκόσιτς εξηγεί ότι «οι κάτοικοι λένε ότι το εργοστάσιο είναι ρωσικής τεχνολογίας. Ναι, είναι σωστό. Τα σημαντικότερα συστήματα ασφαλείας προέρχονται όμως από χώρες της δυτικής Ευρώπης».

Το πυρηνικό εργοστάσιο «Μπέλενε» είναι «παιδί» των Βουλγάρων σοσιαλιστών. Μετά την νίκη των συντηρητικών το 2009 η νέα κυβέρνηση πάγωσε τα σχέδια κατασκευής. Όχι λόγο των κινδύνων που εγκυμονεί η σεισμογενής περιοχή, αλλά επειδή ανησυχούσε για την αυξανόμενη εξάρτηση της βουλγαρικής ενεργειακής πολιτικής από τη Ρωσία. Την ίδια στιγμή υπάρχουν προβλήματα και με την χρηματοδότηση. Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του έργου είναι να βρεθούν νέα στρατηγικοί επενδυτές από τη Δύση. Η αναζήτηση καθίσταται δυσκολότερη μετά την αποχώρηση του γερμανικού ενεργειακού κολοσσό RWE πριν από δύο χρόνια. Η εκπρόσωπος του λόμπι της ατομικής ενέργειας στη Βουλγαρία Τάνγια Νικόλοβα λέει ότι «κάθε πτυχή της επένδυσης πρέπει να αξιολογηθεί ξεχωριστά. Πιστεύω ωστόσο ότι είναι μια επένδυση που θα αποδώσει».

Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 6,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα σχέδια το πυρηνικό εργοστάσιο θα αντέχει σεισμό μέχρι 7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Αν τελικά ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το 2016, όπως σχεδιάζουν οι βούλγαροι αρμόδιοι, θα είναι το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο ρωσικής κατασκευής σε χώρα-μέλος της ΕΕ.

Κέρδος 18/3/2011 07:15

 

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

Η διαρροή ραδιενεργού Καίσιου στη Φουκουσίμα ισοδύναμη με 168 Χιροσίμες

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Τρίτη, η διαρροή ραδιενεργού Καίσιου-137 από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα είναι ισοδύναμη με 168 πυρηνικές βόμβες, σαν και αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα.

Παρ’όλα αυτά, εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης δηλώνουν πως η έκρηξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το λιώσιμο των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο – που δεν έχει οδηγήσει σε κανέναν θάνατο μέχρι τώρα- είναι πέρα από κάθε σύγκριση.

Η εφημερίδα Tokyo Shimbun σε ρεπορτάζ αναφέρει ότι -σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς- η ποσότητα Καισίου-137 που απελευθερώθηκε όταν ο σεισμός και το τσουνάμι κατέστρεψαν τους αντιδραστήρες στις 11 Μαρτίου, ανέρχεται σε 15.000 τεραμπεκερέλ.

Στην ίδια αναφορά γίνεται σύγκριση με τα 89 τεραμπεκερέλ που είχαν απελευθερωθεί από την έκρξηξη του “Μικρού Παιδιού”, της βόμβας ουρανίου που έριξαν οι Αμερικάνοι στη πόλη της δυτικής Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο.

Οι υπολογισμοί υποβλήθηκαν από το γραφείο του πρωθυπουργού Ναότο Καν σε μια κατώτερη επιτροπή της Βουλής για την τεχνολογία και τις καινοτομίες.

Η κυβέρνηση παρ’όλα αυτά υποστήριξε ότι η σύγκριση δεν είναι έγκυρη.

“Μια ατομική βόμβα είναι σχεδιασμένη να προκαλέσει μαζική καταστροφή και μαζικούς θανάτους προκαλώντας ωστικά κύματα, ακτίνες θερμότητας και απελευθερώνοντας ραδιενέργεια νετρονίων” δήλωσε κυβερνητική πηγή σύμφωνα με την Tokyo Shimbun. ” Δεν είναι λογικό να κάνουμε μια απλή σύγκριση βασισμένη μόνο στη ποσότητα ισοτόπων που απελευθερώθηκαν.”

Μια πρόσφατη κυβερνητική έρευνα έδειξε πως μέσα στη περίμετρο των 20 χιλιομέτρων που εκκενώθηκε μετά την 11η Μαρτίου, η μόλυνση από τη ραδιενέργεια ισοδυναμεί με 500 μιλισιβέρτ το χρόνο -25 φορές ποιο πάνω από το κυβερνητικό όριο.


 

Για το ελληνικό αντιπυρηνικό κίνημα, καθώς και ανέκδοτες φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις του 1977, δείτε στου Καναλιώτη:

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;;; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

30/03/2011 - Posted by | -Διάφορα, -Κίνημα |

9 Σχόλια »

 1. Τι σου φταίει η πυρινική ενέργεια απο τη στιγμή που το ατύχημα οφείλεται σε …ανθρώπινο λάθος: Είχε βάρδια ο Πόντιος στο κοντρόλ ρούμ και είδε τα κουμπιά που γράφανε «στρόντιο», «ράδιο» κλπ, οπότε λέει: «-Ας ακούσουμε λίγη μουσική να περάσει η ώρα».
  Και γυρίζει το κουμπί που έγραφε «ραδιο»….

  ΥΓ
  Ελπίζω να δείξεις χαρακτήρα και να μην το σβήσεις

  Σχόλιο από Tris, na sti vali o Otromotris | 31/03/2011

 2. Tris, na sti vali (se sena) o Otromotris,

  Φαίνεται ότι βάρδια είχε ο Σημίτης με τα λαμόγια του, για τα οποία μάλλον καίγεσαι τόσο…

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/03/2011

 3. Καλά, αφού τον Σημίτη «κινέζο» τον ανεβάζατε «κινέζο» τον κατεβάζατε, τώρα πως τον μπλέκετε με τους Γιαπωνέζους;

  Σχόλιο από Tris, na sti vali o Otromotris | 31/03/2011

 4. Σημίτης, Σημίτης, Σημίτης;

  Εννοείτε εκείνο το κοντό ανθρωπάκι με τα σχιστά μάτια, που μας έσπρωξε στο χρηματιστήριο και μας έβαλε στην ΟΝΕ και που είναι μάλλον βλάχικής καταγωγής προς απελπισία των διαφόρων χουντοακροδεξιών που τον θέλουν αυθεντικό Σημίτη;

  Σχόλιο από red hen | 31/03/2011

 5. […] πρέπει να ξεκινήσει το έργο. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι η περιοχή Άκκουγιου είναι σεισμογενής διότι βρίσκεται… Επιπλέον η υψηλή θερμοκρασία της θάλασσας στη […]

  Πίνγκμπακ από Οι ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ εγωμανείς τής ιαπωνικής μοναρχίας και οι λοιποί ομοιοπαθείς τους ΤΖΟΓΑΡΟΥΝ πόσους θα αφανίσουν με ραδιενέργεια!… « Συ | 31/03/2011

 6. […] πρέπει να ξεκινήσει το έργο. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι η περιοχή Άκκουγιου είναι σεισμογενής διότι βρίσκεται… Επιπλέον η υψηλή θερμοκρασία της θάλασσας στη […]

  Πίνγκμπακ από Οι ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ εγωμανείς τής ιαπωνικής μοναρχίας και οι λοιποί ομοιοπαθείς τους ΤΖΟΓΑΡΟΥΝ πόσους θα αφανίσουν με ραδιενέργεια!… « Συ | 02/04/2011

 7. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ

  Η παρακάτω επιστολή γράφτηκε από τον Βιετναμέζο μετανάστη Ha Minh Thanh, ο οποίος εργάζεται ως αστυνόμος στη Φουκουσίμα, και εστάλη σε έναν φίλο του στην πατρίδα του.

  Δημοσιεύθηκε στο New America Media στις 19 Μαρτίου. Αποτελεί μαρτυρία για την δύναμη του πνεύματος των Ιαπώνων αλλά και ένα ενδιαφέρον «στιγμιότυπο» ζωής κοντά στο κέντρο της Ιαπωνικής κρίσης, το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

  Η επιστολή μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον αρχισυντάκτη του New America Media, Andrew Lam, συγγραφέα μεταξύ άλλων του East Eats West: Writing in Two Hemispheres.

  Αδελφέ μου,

  Πώς είσαι εσύ και η οικογένειά σου; Τις τελευταίες μέρες εδώ όλα είναι ένα χάος. Όταν κλείνω τα μάτια μου, βλέπω νεκρά σώματα. Όταν τα ανοίγω, βλέπω πάλι νεκρά σώματα. Πρέπει όλοι μας να δουλεύουμε 20 ώρες την ημέρα. Θα ήθελα η κάθε μέρα να είχε 48 ώρες, για να συνεχίζουμε να βοηθάμε και να σώζουμε τον κόσμο.

  Είμαστε χωρίς νερό και ηλεκτρικό, και τα αποθέματα φαγητού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Και με το που καταφέρνουμε να μετακινήσουμε τους πρόσφυγες από το ένα σημείο στο άλλο, έρχονται καινούργιες διαταγές να τους πάμε ακόμα παραπέρα.

  Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Φουκουσίμα, περίπου 25 χλμ μακριά από το πυρηνικό εργοστάσιο. Έχω τόσα πολλά να σου πω, που αν τα έγραφα είμαι σίγουρος ότι θα έβγαινε ολόκληρο μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές σε στιγμές κρίσης.

  Ο κόσμος έχει παραμείνει ήρεμος. Η αίσθηση αξιοπρέπειας και σωστής συμπεριφοράς που έχουν είναι πολύ καλή, γι’ αυτό και τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο θα μπορούσαν να είναι. Αλλά σε μια εβδομάδα από τώρα, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαστε ακόμη σε θέση να πρσφέρουμε προστασία και τάξη. Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Κι όταν η πείνα και η δίψα ξεπεράσουν την αξιοπρέπεια, τότε θα κάνουν, δεν ξέρω, αυτό που θα πρέπει να κάνουν.

  Η κυβέρνηση προσπαθεί να στείλει προμήθειες μέσω αέρος, τροφή και φάρμακα, αλλά είναι σαν να ρίχνεις μια χούφτα αλάτι στον ωκεανό.

  Αδελφέ μου, μου έτυχε και κάτι πραγματικά συγκινητικό, με ένα μικρό Ιαπωνεζάκι, που έδωσε σε μένα τον ενήλικα μάθημα ζωής για το πως να συμπεριφέρομαι σαν άνθρωπος.

  Χθές το βράδυ, με έστειλαν σε ένα σχολείο να βοηθήσω μια φιλανθρωπική οργάνωση να μοιράσει φαγητό στους πρόσφυγες. Η ουρά ήταν στριφογυριστή και τεράστια.

  Κάποια στιγμή εντόπισα ένα μικρό αγόρι, περίπου 9 ετών. Φορούσε ένα T-shirt και ένα σορτσάκι. Το κρύο όλο και μεγάλωνε, και το αγοράκι ήταν ακριβώς στο τέλος της ουράς. Σκέφτηκα ότι μέχρι να έρθει η σειρά του, δεν θα έχει μείνει καθόλου φαγητό.

  Πήγα κοντά του και του μίλησα. Μου είπε ότι ήταν στο σχολείο όταν έγινε ο σεισμός. Ο πατέρας του δούλευε εκεί κοντά και οδηγούσε προς το σχολείο. Ο μικρός είχε ήδη φτάσει στον μπαλκόνι του τρίτου ορόφου του σχολείου, όταν είδε το τσουνάμι να παρασύρει το αυτοκίνητο του πατέρα του. Τον ρώτησα για την μητέρα του.

  Είπε ότι το σπίτι τους βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην παραλία και ότι η μητέρα και η μικρή του αδερφή το πιθανότερο είναι να μην επέζησαν. Γύρισε το κεφάλι του αλλού και σκούπισε τα δάκρυά του όταν τον ρώτησα για τους συγγενείς του.

  Ο μικρούλης έτρεμε από το κρύο και έτσι έβγαλα και του έδωσα το μπουφάν της αστυνομίας που φορούσα. Τότε ήταν που έπεσε η σακούλα με το συσσίτιό μου. Το σήκωσα και του το έδωσα. «Όταν έρθει η σειρά σου, μπορεί να έχει τελειώσει το φαγητό. Πάρε τη μερίδα μου. Εγώ έχω ήδη φάει. Πάρε την να την φας εσύ.

  «Το αγόρι πήρε το σακουλάκι και υποκλίθηκε. Νόμιζα ότι θα έτρωγε αμέσως, αλλά δεν το έκανε. Πήρε τη σακούλα με το φαγητό και πήγε και την εναπόθεσε στην αρχή της γραμμής, εκεί που ήταν συγκεντρωμένο όλο το φαγητό για διανομή.

  Σοκαρίστηκα. Τον ρώτησα γιατί δεν έφαγε και έβαλε τη σακούλα μαζί με τα άλλα φαγητά.

  Και μου λέει: «Γιατί βλέπω πολλούς άλλους πολύ πιο πεινασμένους από μένα. Αν τη βάλω εκεί τότε θα μοιραστεί ισότιμα.»

  Όταν το άκουσα αυτό πήγα και στάθηκα παραπέρα, γιατί δεν ήθελα να με δει ο κόσμος να κλαίω. Η κοινωνία που μπορεί να εμφυσήσει σε ένα εννιάχρονο παιδί την έννοια της θυσίας για το ευρύτερο καλό, πρέπει να είναι μια σπουδαία κοινωνία, σπουδαίος λαός.

  Σου έγραψα δύο γραμμές για να στείλω τις ευχές μου σε σένα και την οικογένειά σου. Πρέπει να επιστρέψω στη βάρδια μου.

  Ha Minh Thanh

  (το πρωτότυπο:http://newamericamedia.org/2011/03/letter-from-fukushima-a-vietnamese-japanese-police-officers-account.php)

  Σχόλιο από Ν | 10/05/2011

 8. Η διαρροή ραδιενεργού Καίσιου στη Φουκουσίμα ισοδύναμη με 168 Χιροσίμες

  Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Τρίτη, η διαρροή ραδιενεργού Καίσιου-137 από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα είναι ισοδύναμη με 168 πυρηνικές βόμβες, σαν και αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα.

  Παρ’όλα αυτά, εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης δηλώνουν πως η έκρηξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το λιώσιμο των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο – που δεν έχει οδηγήσει σε κανέναν θάνατο μέχρι τώρα- είναι πέρα από κάθε σύγκριση.

  Η εφημερίδα Tokyo Shimbun σε ρεπορτάζ αναφέρει ότι -σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς- η ποσότητα Καισίου-137 που απελευθερώθηκε όταν ο σεισμός και το τσουνάμι κατέστρεψαν τους αντιδραστήρες στις 11 Μαρτίου, ανέρχεται σε 15.000 τεραμπεκερέλ.

  Στην ίδια αναφορά γίνεται σύγκριση με τα 89 τεραμπεκερέλ που είχαν απελευθερωθεί από την έκρξηξη του “Μικρού Παιδιού”, της βόμβας ουρανίου που έριξαν οι Αμερικάνοι στη πόλη της δυτικής Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο.

  Οι υπολογισμοί υποβλήθηκαν από το γραφείο του πρωθυπουργού Ναότο Καν σε μια κατώτερη επιτροπή της Βουλής για την τεχνολογία και τις καινοτομίες.

  Η κυβέρνηση παρ’όλα αυτά υποστήριξε ότι η σύγκριση δεν είναι έγκυρη.

  “Μια ατομική βόμβα είναι σχεδιασμένη να προκαλέσει μαζική καταστροφή και μαζικούς θανάτους προκαλώντας ωστικά κύματα, ακτίνες θερμότητας και απελευθερώνοντας ραδιενέργεια νετρονίων” δήλωσε κυβερνητική πηγή σύμφωνα με την Tokyo Shimbun. ” Δεν είναι λογικό να κάνουμε μια απλή σύγκριση βασισμένη μόνο στη ποσότητα ισοτόπων που απελευθερώθηκαν.”

  Μια πρόσφατη κυβερνητική έρευνα έδειξε πως μέσα στη περίμετρο των 20 χιλιομέτρων που εκκενώθηκε μετά την 11η Μαρτίου, η μόλυνση από τη ραδιενέργεια ισοδυναμεί με 500 μιλισιβέρτ το χρόνο -25 φορές ποιο πάνω από το κυβερνητικό όριο.

  http://parallhlografos.wordpress.com/2011/08/29/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%AE-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%85/

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/08/2011


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: