Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-To 1821, o ψεύτης βοσκός και ο κακός λύκος

Ένα νέο εθνικό δράμα ζει αυτό τον καιρό ο νεοελληνικός μας κόσμος!

….σε λίγο θα πάθουμε ότι δηλοί ο μύθος για τον βοσκό που έκανε πλάκα με τον λύκο, και όταν εμφανίστηκε ο πραγματικός λύκος δεν τον πίστευε κανένας.  Ο μύθος αυτός ταιριάζει ακριβώς στα όσα κινδυνολογικά και υπερβολικά γράφονται για τη μέτρια σειρά του Σκάι για το 1821.

Δεν μπορούμε να κρύψουμε βέβαια -επειδή στον ίδιο κόσμο ζούμε-  και το γεγονός ότι επηρεαστήκαμε και μεις και αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε μήπως όντως κάποιοι πουλημένοι στους σημερινούς εχθρούς προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι  οι πρόγονοί μας έκαναν λάθος να φορέσουν και πάλι τις χλαμύδες, να πάρουν τα άρματα και να διώξουν τον κακό «Πέρση» από τα περήφανα εδάφη του Λεωνίδα και του Μιλτιάδη, μήπως η 25η Μαρτίου είναι παραμύθι για παιδιά όπως και το Κρυφό Σχολειό και μήπως ήταν καλύτερα το σαρίκιον  του Οθωμανού από το φακιόλιον του Δυτικού!!!! Μήπως τελικά δε φταίει μόνο το ξυνό ύφος του Βερέμη, που σου έρχεται να τον αρχίσεις στις σφαλιάρες με το που ανοίγει το στόμα του;

Ζητήσαμε λοιπόν και μεις με αγωνία από ένα δικό μας άνθρωπο να μας πει την άποψή του. Από έναν ιστορικό που του έχουμε λιγάκι περισσότερο εμπιστοσύνη  από ότι έχουμε στους ανησυχούντες συμπατριώτες μας. Μας έστειλε την απάντηση στα αγωνιώδη ερωτήματά μας, την οποία και σας την παρουσιάζουμε:

«Εάν αντιμετωπίζουμε την Επανάσταση του 1821 όχι ως ένα τοπικό γεγονός αλλά ως πανελλήνιας και παγκόσμιας σημασίας, η μόνη σωστή και έγκυρη ημερομηνία είναι η 22α Φεβρουαρίου του 1821, όταν ο Αλ. Υψηλάντης πέρασε τον Προύθο, ύψωσε στη σημαία της Επανάστασης και δύο μέρες μετά εξέδωσε την προκήρυξη-κάλεσμα «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος». Αυτό ήταν το γεγονός που πυροδότησε τις ελληνικές εξεγέρσεις σε διάφορα μέρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με πιο πετυχημένη απ’ όλες αυτή του Μωριά…


Αν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε την εκπομπή, θα λέγαμε ότι η κατεύθυνση της σειράς είναι παλαιοελλαδοκεντρική, φιλοεθνικιστική και ενάντια στην ρωμιοσύνη. Τοποθετείται εξ αρχής στο πλευρό του νεαρού, εκ Δύσεως εκπορευόμενου εθνικού κινήματος και δυσφημεί χωρίς έλεος την παραδοσιακή εθναρχία, δηλαδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο, χωρίς να παρουσιάσει την πολλαπλότητα των επιλογών που είχε τότε η Ρωμιοσύνη.

Υπερτονίζει κάποια στοιχεία και υποβαθμίζει κάποια άλλα.

Το μεγάλο λάθος είναι ότι προσεγγίζει με σύγχρονα κριτήρια και όρους, με κάποια ελευθεριότητα είναι αλήθεια, εποχές που είναι πολύ διαφορετικές σε επίπεδο αντίληψης των φορέων των ιστορικών διεργασιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαρκής εθνική σημασιοδότηση του όρου «Τούρκος«. Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι εκείνη την εποχή η λέξη «Τούρκος» για τους Οθωμανούς ήταν επίθετο που σήμαινε μόνο τον απόβλητο αγροίκο, ενώ για τους Ρωμιούς, ακόμα και για τους διαφωτιστές, σήμαινε αποκλειστικά και μόνο τον Μουσουλμάνο. Χαρακτηριστικός είναι ο στίχος στο Θούριο που αναφέρει για την οθωμανική απολυταρχία ότι «Χριστιανούς και Τούρκους, σκληρά τους τιμωρεί».

Και το ίδιο κάνει και με τον όρο «Έλληνας«, τον οποίο τον προβάλλει φυσιολογικά στους εξεγερμένους Ρωμιούς. Η διαφορά αυτοαντίληψης των νεαρών διανοούμενων ηγετών της Φιλικής από τους απλούς χριστιανούς αγωνιστές, ελληνόφωνους ή αλβανόφωνους ή βλαχόφωνους ή ακόμα και τουρκόφωνους, φαίνεται από το ορισμό του Καραϊσκάκη για το τι είναι Έλληνας: «Έλληνας είναι ο καθένας, είτε Τούρκος είτε Εβραίος, που πολεμά ενάντια στην Πύλη» (σημειωτέον ότι ο Καραϊσκάκης έμεινε ουδέτερος δύο χρόνια στο αρματολίκι που του το είχε παραχωρήσει ο Χουρσίτ Πασάς, και συνεργάστηκε με τους επαναστάτες απ΄το Φεβρουάριο του 1823 και μετά, για να γίνει τότε ο Καραϊσκάκης που γνωρίζουμε )…

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε ένα μεγαλειώδες γεγονός, που τη σπουδαιότητά της κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει. Ιδιαίτερα εγκωμιαστικός γι αυτήν είναι ο γκουρού των «νέων ιστορικών», ο Χομπσμπάουμ¨.

Αν θέλετε την άποψή μου: η Επανάσταση του 1821 υπήρξε ένα κορυφαίο γεγονός που είχε κυρίως αντι-απολυταρχικά χαρακτηριστικά, και ως περιεχόμενο ήταν:
θρησκευτική -των χριστιανών κατά των κυρίαρχων μουσουλμάνων γιατί ήταν δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες, υφιστάμενοι πλείστες όσες διακρίσεις ένεκα του θρησκεύματός τους,
ταξική των απόκληρων, πολύμορφων από άποψη καταγωγής, Ρωμιών-γιατί οι Ρωμιοί ήταν οι οικονομικά δυναστευόμενοι μέσα από την απλοϊκή μουσουλμανική δομή που καθόριζε τις ενδοοθωμανικές σχέσεις- και
εθνική, ώς έχουσα ηγεσία εμπνευσμένη από τη Γαλλική Επανάσταση που κατάφερε να μετεξελίξει σε κυρίαρχη ιδεολογία την από την εποχή της Άλωσης αντίληψη, περιωρισμένη έως τότε σε κύκλους διανοουμένων -της διασποράς αλλά και του Φαναρίου- ότι «είμαστε εθνικά Έλληνες». Μια άποψη που στις εποχές πριν την Άλωση είχε οδηγήσει σε μια παράδοξη εμφάνιση των Ελλήνων ως έθνος με τη νεωτερική σημασία του όρου (δηλαδή με σαφές πολιτικό πρόγραμμα) αιώνες πριν τη νεωτερικότητα. Αυτό το γεγονός μαζί με κάποια άλλα εξ ίσου παράδοξα για τους ιστορικούς και κοινωνικούς επιστήμονες που ασχολούνται με το φαινόμενο του έθνους, οδήγησε τον ίδιο τον Gelner, να μιλήσει για εξαιρέσεις απ’ τον κανόνα. Γιατί, κακά τα ψέματα, η πλειονότητα των σύγχρονων εθνών κατασκευάστηκε κυριολεκτικά από διανοητές με όργανο το κράτος και τη βία…

Μεγάλο ζήτημα για συζήτηση είναι αυτό των όρων «έθνος», «εθνότητα», «νεωτερικό έθνος», «γένος» και η σχέση του «ελληνικού έθνους» με το «ρωμαίικο γένος». Αλλά, αυτή δεν είναι μια συζήτηση που μπορεί να γίνει εν θερμώ

Επίσης,

κάνοντας κριτική στη σειρά, μην ξεχνάτε καθόλου ότι οι συγγραφείς είναι ΔΥΟ. Ο Βερέμης και ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης! Ο δεύτερος δεν έχει καμιά σχέση με τους χώρους που εκνευρίζει ένα μεγάλο φάσμα των Νεοελλήνων συμπατριωτών μας, που παντού βλέπει «νεοοθωμανούς», «εθνοαποδομιστές» και «πράκτορες του Σόρος». Αντιθέτως, βρέθηκε στο στόχαστρο των λεγόμενων «εθνοαποδομητών» γιατί ανέλαβε μαζί με τον Ι. Κολιόπουλο να συγγράψει το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, μετά την απόσυρση αυτού της κ. Ρεπούση».

Αυτά αγαπητοί συμπατριώτες!!!

Οπότε σας λέμε και πάλι να ξαναδιαβάσετε το μύθο με τον ψεύτη βοσκό και τον κακό το λύκο, γιατί κάποια στιγμή όλες αυτές τις υπερβολές θα τις πληρώσουμε …

Εμείς απ’ την πλευρά μας, προτείνουμε στους ανησυχούντες -για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τους ορίζοντές τους και να ηρεμήσουν κάπως- να διαβάσουν τον παρακάτω διάλογο που έγινε μεταξύ του Γέροντα Ιωσήφ της μονής Βατοπαιδίου στο Αγιο Όρος και ενός Ρώσου επισκέπτη. Οπότε θα πάψουν να ανησυχούν γιατί η προοπτική είναι ξεκάθαρη για όλους αυτούς τους άθλιους τουρκόφιλους-νεοοθωμανούς-εθνοαποδομιστές και την αποδίδει πεντακάθαρα ο Γέροντας: «Και ο Κύριος θα τους τυφλώσει τόσο το μυαλό, ώστε θα καταστρέψουν ο ένας τον άλλο χωρίς να λαμβάνουν την παραμικρή ευχαρίστηση από αυτό. Ο Κύριος θα το επιτρέψει αυτό ακριβώς για να φέρει μια μεγάλη κάθαρση

Γέροντας Ιωσήφ: Με μεγάλη χαρά μας σας υποδεχόμαστε. Έχετε τον βαθύτατο σεβασμό μας και τις καλύτερες ευχές.

Επισκέπτης: Ευχαριστούμε, Πάτερ, που μας δεχτήκατε. Οι καιροί στην Ρωσία, τώρα, είναι αφ’ ενός δύσκολοι, και αφ’ ετέρου πολύπλοκοι.

Γέροντας Ιωσήφ: Προσευχόμαστε ώστε οι Ρώσοι να επιστρέψουν στην φυσική τους κατάσταση, αυτή που υπηρχε πριν την καταστροφή, επειδή έχουμε κοινές ρίζες και η κατάσταση στην οποία οι Ρώσοι έχουν περιέλθει είναι βάρος στην καρδιά μας.

Επισκέπτης: Υπάρχουν πολλά δεινά, φυσικά. Ο εθισμός στα ναρκωτικά έχει καταντήσει μάστιγα. Το έθνος μας έχει πέσει σε παρακμή.

Γέροντας Ιωσήφ: Τα πράγματα βρίσκονται τώρα σε τέτοια κατάσταση παρακμής μια κατάσταση κοινή για ολόκληρο τον κόσμο, στην παρούσα φάση. Και είναι επακόλουθο αυτής της κατάστασης, αυτό ακριβώς το όριο, από το οποίο και θα αρχίσει η οργή του Θεού. Έχουμε φτάσει αυτό το υπερβολικό όριο. Και τώρα θα συμβεί πως, αυτό που ο Κύριος, με το Έλεός Του, προηγουμένως ανεχόταν, τώρα, δρώντας σύμφωνα με την Δικαιοσύνη Του, θα τιμωρήσει, γιατί ο καιρός πλέον έχει έλθει για αυτό.
Θα γίνει ένας πόλεμος, και πόλεμοι, και θα βιώσουμε φοβερές δυσκολίες. Την παγκόσμια κυριαρχία έχουν τώρα στα χέρια τους οι Εβραίοι, και ο σκοπός τους είναι να εξοντώσουν τον Χριστιανισμό. Η οργή του Θεού θα είναι τέτοια, ώστε όλοι αυτοί οι κρυφοί εχθροί που προκαλούν αυτή την κατάσταση στα πράγματα θα καταστραφούν οι ίδιοι. Είναι για αυτό τον σκοπό, συγκεκριμένα, που η οργή του Κυρίου θα σταλεί κάτω στη Γη: ώστε να τους καταστρέψει, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο. Μα αυτό δεν θα πρέπει να μας φοβίζει, γιατί πάντα θα πρέπει να έχουμε ελπίδα στον Θεό.
Γιατί χιλιάδες, εκατομμύρια μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων και των νεομαρτύρων, υπέφεραν κατά τον ίδιο τρόπο, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό και να μην φοβόμαστε από αυτό. Πρέπει να υπάρχει υπομονή, προσευχή και ελπίδα στην Θεία Πρόνοια, από την πλευρά μας. Ας προσευχηθούμε για την αναλαμπή του Χριστιανισμού μας μετά από αυτόν τον πόλεμο, μετά από όλα αυτά που μας περιμένουν, ώστε ο Κύριος να μας δώσει πραγματικά την δύναμη για να τα ξαναφτιάξουμε όλα αυτά. Αλλά αυτό το κακό θα πρέπει να το υποστούμε.

Επισκέπτης: Και πόσο σύντομα μετά από αυτό η Ρωσία θα ξαναγεννηθεί;

Γέροντας Ιωσήφ: Όλα έχουν τώρα αρχίσει. Τώρα, θα υπάρξει μια μεγάλη έκρηξη. Μετά από αυτήν, θα γίνει η αναγέννηση.

Επισκέπτης: Πολλές εικόνες, τώρα, αναβλύζουν μύρο. Έχουμε μια εικόνα του Σωτήρος, που αναβλύζει αίμα.

Γέροντας Ιωσήφ: Και εδώ, στην Ελλάδα, επίσης αναβλύζουν μύρο. Το μήνυμα είναι πως ο Σωτήρας κλαίει, και η Μητέρα του Θεού κλαίει ομοίως, και οι εικόνες κλαίνε μαζί της.

Επισκέπτης: Φέρνουνε μια εικόνα, και υπάρχει μια στάμπα από αίμα πάνω της σαν αυτό: είναι μια χάρτινη εικόνα και τόσο ευωδιαστή, φαντάσου. Την πήγαν για ανάλυση και αποδείχθηκε πως ήταν πλάσμα.

Γέροντας Ιωσήφ: Αυτή είναι η αρχή όλων αυτών των γεγονότων, ταλαίπωρων γεγονότων, πολεμικών. Οι Εβραίοι είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το κακό. Τους παρακινεί ο Διάβολος να το κάνουν αυτό, για να αρχίσουν αυτό ώστε να καταστρέψουν τον καρπό της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και στην Ρωσία. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιό τους στον δρόμο για μια παγκόσμια κυριαρχία. Και σε κάθε περίπτωση θα αναγκάσουν τους Τούρκους να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα, για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Και η Ελλάδα, παρόλο που τυπικά έχει κυβέρνηση, δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Της λείπει η δύναμη, και οι Τούρκοι θα έρθουν εδώ. Αυτή θα είναι και η στιγμή που η Ρωσία θα μετακινήσει τις δυνάμεις της επίσης, για να αναγκάσει τους Τούρκους σε υποχώρηση. Τα γεγονότα θα εξελιχθούν ως εξής: όταν η Ρωσία κινηθεί για να βοηθήσει την Ελλάδα, οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν αυτό, ώστε να μην υπάρξει ενότητα, να μην υπάρξει ένωση μεταξύ δύο Ορθοδόξων εθνών. Θα κινήσουν και άλλες δυνάμεις, όπως τους Ιάπωνες και άλλους. Θα γίνει φοβερή σφαγή στην περιοχή της πρώην Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Από αυτούς που θα πεθάνουν, θα είναι 600 εκατομμύρια, ξέχωρα. Το Βατικανό θα διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο σε όλο αυτό, ώστε να αποτρέψει τον ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο της Ορθοδοξίας και να αποτρέψει μια τέτοια ένωση. Έτσι η Θεία Πρόνοια θα βρει την εκπλήρωσή της.

Επισκέπτης: Φυσικά. Όλες οι προυποθέσεις υπάρχουν για αυτό, για όλα αυτά τα γεγονότα. Αλλά υπάρχει επίσης και το γεγονός ότι υπάρχει τέτοια αντίθεση από τα μέσα ενημέρωσης…  Και πόσο καιρό ο Πρόεδρος θα κρατήσει αυτή την γραμμή; Είναι καλή αυτή που διατηρεί τώρα;

Γέροντας Ιωσήφ: Ο Θεός θα επιτρέψει την καταστροφή όλων αυτών που σπέρνουν αυτούς τους πειρασμούς, την πορνογραφία, και τον εθισμό στα ναρκωτικά. Και ο Κύριος θα τους τυφλώσει τόσο το μυαλό, ώστε θα καταστρέψουν ο ένας τον άλλο χωρίς να λαμβάνουν την παραμικρή ευχαρίστηση από αυτό. Ο Κύριος θα το επιτρέψει αυτό ακριβώς για να φέρει μια μεγάλη κάθαρση. Όσον αφορά τον Πούτιν, ο καιρός αυτός δεν θα κρατήσει πολύ, θα γίνει ένας ξαφνικός πόλεμος, και δεν θα μείνει για πολύ τριγύρω. Αλλά, ακολούθως αυτής της μεγάλης κλίμακας κάθαρσης, θα γίνει τέτοια αναγέννηση της Ορθοδοξίας, όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέτοια αναλαμπή της Ορθοδοξίας!!!

Ο Κύριος θα δώσει περίσσεια την ευλογία Του, την Χάρη Του, ακριβώς όπως έγινε στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Τότε, οι

άνθρωποι πήγαιναν στον Κύριο με καθαρή καρδιά. Αυτό θα κρατήσει για 3-4 δεκαετίες όμως, τότε η δικτατορία του αντίχριστου θα εγκαθιδρυθεί πολύ γρήγορα. Αυτά είναι τα τρομερά γεγονότα που πρέπει να αντέξουμε. Ας μην μας φοβίζουν, γιατί ο Κύριος, γιατί ο Κύριος θα δώσει καταφύγιο στους δικούς Του. Ναι, θα βιώσουμε σίγουρα φοβερές δυσκολίες, πείνα, και ακόμα και διωγμούς και πολλά άλλα, αλλά ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει τους δικούς Του. Και αυτοί που είναι τοποθετημένοι σε θέσης αρμοδιότητας θα πρέπει να αναγκάσουν όσους υφίστανται σε αυτούς να είναι με τον Κύριο, όσο περισσότερο. Να υπακούν στην προσευχή, όσο περισσότερο, και ο Κύριος θα διαφυλάξει τους δικούς Του. Η κατάσταση που θα επικρατήσει μετά την κάθαρση θα είναι αυτή της φοβερής αναγέννησης.
Εμείς, σαν ποιμένες, πρέπει να καταφέρουμε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται να αποφύγουν την αμαρτία, ώστε η Χάρη Του Θεού να μην μας εγκαταλείψει όλους. Ώστε να είμαστε όσο πιο πολύ γίνεται κοντά στον Θεό, στην μετάνοια και στην προσευχή τότε ο Κύριος θα μπορεί να είναι μαζί μας, άσχετα από το πόσο δύσκολες μπορεί να είναι οι περιστάσεις. Ο Κύριος δεν θα μας εγκαταλείψει. Πρέπει να μαζέψουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας.

1ο σκίτσο: «Πες μου πηγάδι, τι υπάρχει στο παρελθόν μου;»
3ο σκίτσο: «Καλύτερα να μην ρωτούσα!»
*
καρικατούρα είναι του Τούρκου καρικατουρίστα Dagistan Cetinkaya που δημοσιεύθηκε στο τουρκικό τύπο την 18 Οκτωβρίου, 2010.

10/02/2011 - Posted by | -Ιστορικά, -Ιδεολογικά, -Περί έθνους, -Συζητήσεις, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Αναθεωρητισμός

21 Σχόλια »

 1. […] φίλοι απ’ το μπλογκ “Πόντος και Αριστερά” ζήτησαν την άποψή μου για τη σειρά που προβάλλει […]

  Πίνγκμπακ από Για το 1821 και τη σειρά του Σκάι « Und ich dachte immer | 10/02/2011

 2. Η Επανάσταση του 1821 και η παραχάραξή της

  Mε αφορμή το ξαναγράψιμο της ιστορίας της επανάστασης του 1821 από τον skai, αναδημοσιεύω ένα άρθρο του Τηλέμαχου Λουγγή.

  Σχεδόν πάντα, αλλά ιδιαίτερα στις μέρες που ζούμε, έχω την εντύπωση ότι το νοητικό, το γνωστικό οξυγόνο που χρειάζεται ο κόσμος που συντρίβεται ανάμεσα σε τόσους αλλεπάλληλους καταιγισμούς από νοητικά υποπροϊόντα μόνο ο Μαρξισμός μπορεί να το προσφέρει. Ολόκληρος ο λεγόμενος δυτικός αστικός πολιτισμός, κάποτε λαμπρός, σήμερα δεν έχει πια να δώσει παρά βία και όλο και περισσότερη φτώχεια και αθλιότητα. Ο τρόπος που σκέφτεται και δρα μια ολόκληρη κοινωνική τάξη βρίσκεται σε άμεση σχέση με το ιστορικό στάδιο που διανύει η τάξη αυτή. Η βαθιά ιστορική παρακμή της αστικής τάξης στο στάδιο του μονοπωλιακού καπιταλισμού, τη σπρώχνει σε μια όλο και πιο πρωτόγονη και βάρβαρη αυτοάμυνα, σε μια όλο και μεγαλύτερη στάση εχθρότητας προς την τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων σε όλες τις χώρες που μεταβάλλονται με όλο και ταχύτερους ρυθμούς σε αληθινούς σκλάβους της μισθωτής εργασίας που κι αυτή καταντάει απρόσιτη πολυτέλεια…..

  http://redwildwind.blogspot.com/2011/02/1821.html#more

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 10/02/2011

 3. Μπράβο, πολύ καλή προσέγγιση

  Σχόλιο από Γεωργία Βαλωμένου | 10/02/2011

 4. Μακράν η καλύτερη, πιο εμπεριστατωμένη επιστημονικά, στοχευμένη και νηφάλια κριτική στην αμφιλεγόμενη και σίγουρα απογοητευτική σειρά του ΣΚΑΪ. Δίκιο έχει ο Αγτζίδης: πέραν των λοιπών ελλείψεων, η σειρά αγνοεί τον υπόλοιπο Ελληνισμό, ωσάν τα πάντα να ξεκίνησαν και να αφορούσαν το Μωριά και τη Ρούμελη. Που είναι η Μακεδονία, η Κύπρος, η Ήπειρος και οι άλλες περιοχές της Ρωμιοσύνης; Μπράβο στον Αγτζίδη, θέτει τις βάσεις για πραγματικα ώριμη συζήτηση, μακρία από τις ιδεοληψίες που παρακολουθούμε.

  Σχόλιο από Ρήγας | 12/02/2011

 5. Αγαπητοί όλοι σας.
  Θα αναφέρω τη δική μου μαρτυρία για το αν υπήρχαν ή όχι σχολειά κρυφά στη διάρκεια της τουρκικής κατοχής και σκλαβιάς.
  Ζω και εργάζομαι για πολλά χρόνια στη αλλοδαπή Καναδά.
  Διαπίστωση όλων είναι ότι οι Έλληνες Ομογενείς όταν ξεκίνησαν να ψιλοοργανώνονται πρώτα έφτιαξαν χώρους λατρείας σε διάφορους ενοικιαζόμενους χώρους, διαμερίσματα, εκκλησιές καθολικών ή άλλων δοξασιών, άλλους χώρους -όχι και τόσο κολακευτικούς για τους εμιγκρέδες – εκεί σε κάποια στιγμή στη διάρκεια της εβδομάδας ή και μετά τις ακολουθίες – λειτουργίες οι παπάδες ή κάποιοι που ήξεραν περισσότερα γράμματα δίδασκαν την ελληνική γλώσσα και ορθόδοξη πίστη στους έλληνες μαθητές. Οι τοπικοί άρχοντες Γαλλικής ή Αγγλικής καταγωγής δεν έβλεπαν και με καλό μάτι αυτές τις δραστηριότητες των Ελλήνων εμιγκρέδων, αλλά με το χρόνο όλα πήραν τον δρόμο τους και οι έμιγκρέδες επέβαλαν τους όρους τους διότι πλέον έγιναν και οικονομικοί παράγοντες του τόπου. Μια φορά το melting pot (κοινωνία της πλήρους αφομοίωσης, τα λιώνει όλα) της Αμερικής πάντα λειτουργούσε και λειτουργεί αρνητικά (και στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και εθνικής μας ταυτότητας) σε κάθε εθνική επιδίωξη όχι μόνο ελληνική αλλά και άλλων. Εμείς που ζήσαμε και ζούμε στη Βόρεια Αμερική μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε μιας και το βιώσαμε και το βιώνουμε με διαφόρους τρόπους. Οι άλλοι (διάφορα golden boys) που περνάνε από την Αμερική κάνουν σπουδές και εκπαιδεύονται στο νταβαντζηλίκι για να το επιβάλουν στις χώρες τους και ειδικώτερα στην Ελλάδα σαν τους κ. κ. Ανδιανόπουλο, Μάνο, Παπακωνσταντίνου, ηγέτες-βουλευτές ελληνικών κομμάτων και άλλους πολλούς νεο-ιστορικούς οι οποίοι δεν έζησαν ποτέ το κρυφό σχολειό στις ΗΠΑ και στον ΚΑΝΑΔΑ και καλά θα κάνουν να μη μιλάνε. Την απόριψη και ρατσισμό των άλλων τον έχουμε νιώσει βαθειά εμείς οι Έλληνες Ομογενείς στο πετσί μας και σήμερα τα παιδιά μας, ας διακρίνονται στις επιστήμες εδώ μιας και η αξιοκρατία έχει την πρέπεπουσα θέση της . Το καταλάβατε αυτό.
  Έτσι και στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας οι Έλληνες βιάστηκαν στον τομέα της εκπαίδευσης και όντως με τα δεδομένα της Δημοκρατίας των ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ επιβεβαιώνονται τα της Τουρκικής Κατοχής.
  Κοίτα ρε τι γίνεται στη Κύπρο στο Ριζοκαρπασο που στα εγλωβισμένα ελληνόπουλα οι καλοί μας φίλοι Τούρκοι αρνούνται την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων.
  Πήγαινε ρε φίλε στο Trois Rivieres εκεί σε μια αίθουσα του παραρτήματος του πανεπιστημίου που μια κυρία (ο συζυγός της είναι αλλοδαπός) μαζεύει κάθε Σάββατο το πρωί τα 10-15 ελληνόπουλα από μεικτούς γάμους των Ελλήνων και τους κάνει μάθημα στα ελληνικά αφού προηγηθεί έπαρση της ελληνικής σημαίας (ναι ρε φίλε μέσα στην αίθουσα) και προσευχή. ΝΑΙ ΡΕ ΜΟΡΤΗ ΕΚΕΙ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΑΖΕΙ.
  Ναι ρε εκεί θα δεις τον απλό Έλληνα – Ελληνίδα να δίνει τη μάχη του/της για επιβίωση της γλώσσας της ταυτότητάς του. Εκεί θα δεις τον απλό Έλληνα να πηγαίνει με -25C στην ΟΤΤΑΒΑ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ την ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ, εκεί θα δεις τον άθλιο Μητροπολίτη Σωτήριο να προτρέπει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να ΜΗ συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και να ΜΗΝ επιτρέπει στους ιερείς της Μητρόπολης να παρευρίσκονται σ’ αυτά τα εθνικά συλλαλητήρια.
  Αλλά θα τον ακούσεις να τραγουδά στις εκκλησιές ή στις αίθουσες αυτών το «έχω μια αδελφή κουκλίτσα…» ή τα 12 ευζωνάκια και θα πεις μπράβο στον μητροπολίτη που διατηρεί ζωντανά τα ανά τους καιρούς προκύπτοντα εθνικά ζητήματα. Αλλά όλα αυτά είναι ο φερετζές και το κόλπο να έχει σαν όργανά του τους έλληνες πιστούς και έλληνες της Διασποράς που είμαστε πολλοί ευαίσθητοι στα θέματα της πίστης και των εθνικών ζητημάτων.
  Και άλλα πολλά, πάρα πολλά αγαπητοί μου. Έτσι οι «Τσάτσοι» και Τσατσόπουλοι «βαρεμένοι Βερέμηδες» συγγραφείς και νεο-ιστορικοί του ΣΚΑΙ ή αλλού εκπίπτουν της πραγματικότητας. Τους βλέπουμε στο γυαλί αλλά τα επιχειρήματα τους για την ύπαρξη του κρυφού σχολειού, του πως, γιατί και πότε έγινε η επανάσταση του 1821, και εάν ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ είναι ομοφυλόφυλος είναι παντελώς ανυπόστατα, φαιδρά και γελοία. Το ίδιο είναι και όλες οι άλλες ιστορικές ανακρίβιες που μας πασσάρουν. Περιμένω να μας πουν ότι θα πρέπει να δικαστεί εκ νέου ο Θ. Κολοκοτρώνης για την «γεονοκτονία» που διέπραξε στην Τριπολιτσά.
  Πάρτε αγαπητοί μου για την ιστορία και τις παραπάνω μαρτυρίες και σεις οι ερευνητάδες ψάξτε και καταγράψτε τα αν είναι αληθή. Αν είναι ψευδή απορρίψτε το κείμενο και κρεμάστε τον Ανώνυμο ΄Ελληνα συγγραφέα αυτού του ανώνυμου κειμένου.

  Σχόλιο από MARKOS | 13/02/2011

 6. Η ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ ΤΩΝ «ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΩΝ» ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

  —————————————————————————————————————–

  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, 12. 2. 2011

  κ.κ. ΒΑΣ. ΡΑΠΑΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, ΑΠΟΣ. ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞ. ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ ΑΝΑΠ. Δ. ΣΥΜΒ., ΑΝΘ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠ. Δ. ΣΥΜΒ., ΛΕΩΝ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΑΝΑΠ. Δ. ΣΥΜΒ., ΜΕΛΗ Δ.Σ.: ΙΩΑ. ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΑΒΡ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΙΩΑ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ Σεβ. Μητροπ. Ιωαννίνων, ΣΤΕΦ. ΒΑΒΑΛΙΔΗΣ, ΓΕΩΡ. ΖΑΝΙΑΣ, ΑΛΕΞ. ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ, ΑΛΕΞ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ

  ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ, ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,

  ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ 1821 ΤΟΥ ΣΚΑΙ, ΜΕ Ε 1.000.000 !

  ΟΠΩΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΜΕ ΤΗΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ 2010 ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

  1. ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ;

  2. ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ / ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ;
  ΑΝ ΝΑΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΗΣ.

  3. ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΚΑΤΕΒΛΗΘΗ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΝ ΤΟΥ.

  4. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΙΣΟΠΟΣΟΝ Ε 1.000.000

  (Α) ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ

  «» Μ Υ Κ Η «» ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΙΑΝΩΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ . . .ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ! ! ! ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΑΙ

  (Β) ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΟΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΙΑΝΕΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑ ΣΕ . . . ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΣ,

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
  ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2010

  Επαφή : Αντ. Αντωνιάδης 6979 87 7878

  ΠΡΟΣ ΣΚΑΙ
  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ & ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕΕ
  ΟΜΙΛΟΥ κ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,

  Eίμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε την συνεχώς ογκούμενη αρνητική διάθεση – μέχρις αγανακτήσεως και θυμού – των τηλεθατών σας και των Ελλήνων Πολιτών γενικά, γιά την σειρά 1821 η οποία έχει υπερβεί τα όρια του οφειλόμενου σεβασμού προς το Ελληνικό Εθνος και τους Ελευθερωτές του με θυσία της Ζωής τους και θεωρούν ότι ο όμιλος Αλαφούζου προσπαθεῖ, πολύ συνειδητὰ καὶ μεθοδευμένα, νὰ μάς αλλάξει συνείδηση, μνήμη καὶ ταυτότητα ! Δηλαδή νὰ μάς αφελληνίσῃ ! ! ! χρησιμοποιώντας όλα του τα μέσα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ἐφημερίδες (Καθημερινή) καὶ διάφορες εκδόσεις, αλλοιώνοντας καὶ παρουσιάζοντας τάχα μὲ «νέες πιὸ προοδευτικὲς οπτικὲς» τα γεγονότα, θεωρώντας μας προφανώς ότι γίναμε ξαφνικὰ όλοι οι Ελληνες, οἱ κατέχοντες την ιστορία μας, κάφροι, ρατσιστὲς (κατσαρίδες γιὰ κάποιους αγαπημένους τοῦ ομίλου), ελληναράδες, εθνικιστὲς, φασίστες, ανεγκέφαλοι… Καὶ πολλὰ άλλα χαριτωμένα καὶ… ανιστόρητα !

  Δέν θέλομε ούτε κατά φαντασίαν να υποψιαστούμε τους λόγους που διαλέξατε αυτή την συγκυρία, που η Πατρίδα μας βάλλεται αχεδόν πανταχόθεν, να προβείτε στην αντεθνική αυτή ενέργεια, που κανένα νέο ιστορικά τεκμηριωμένο στοιχείο ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, γι αυτό και απαιτούμε χωρις καθυστέρηση

  1. Να διακόψετε άμεσα την εκπομπή και να αποσύρετε όλα τα σχετικά βιβλία, περιοδικά και οπτικοακουστικά μέσα που έχετε κυκλοφορήσει.

  2. Να ζητήσετε ΣΥΓΓΝΩΜΗ απ’ τους Ελληνες, τηλεθεατές σας και μή, για το ατυχέστατο εγχείρημα, όπως με χωριστό μήνυμα ζητούμε ωσαύτως από την (αντ) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ να κανει το ίδιο, γιατί αρνούμαστε να ενισχύσομε μὲ τὸ δικὸ μας χρήμα καὶ τον δικὸ μας κόπο, τή δικὴ σας προσπάθεια απαξίωσης και ευτελισμού της Πατρίδας μας. 3. Ομοια και οι συνεργάτες σας που συμμετείχαν στην σύνταξη και δημιουργία της απαράδεκτης σειράς, να ζητήσουν χωρίς χρονοτριβή ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό, που παρασυρθείς από την διαφήμισή της, υπέστη βάναυσα την αναγκαστική παρακολούθησή της.

  Σε περίπτωση που αδιαφορήσετε στην πραγματοποίηση των ανωτέρω, μας αναγκάζετε με λύπη μας, να ζητήσομε απ’ τους ΠΟΛΙΤΕΣ να πάψουν να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν προϊόντα του ομίλου σας και να αποσύρουν λογαριασμούς και καταθέσεις από την (αντ) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

  Περιμένοντας την ανακοίνωση της θετικής απάντησής σας,

  Ευχαριστούμε
  ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2010

  Σχόλιο από Ζ | 16/02/2011

 7. Σας στέλνουμε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του Αντίβαρου. Η διεύθυνση του δελτίου είναι η εξής – http://www.antibaro.gr/newsletter/02-2011/2700

  Δείτε το βίντεο που ετοίμασε το Αντίβαρο και αντικρούει με 22 ντοκουμέντα την δήθεν «απομυθοποίηση» της Αγίας Λαύρας και της 25ης Μαρτίου από την εκπομπή του ΣΚΑΙ «1821»

  Τα υπόλοιπα άρθρα του τελευταίου μήνα

  Ενότητα: Αρθρογραφία Ημερομηνία Τίτλος Συγγραφέας Ενότητα Κατηγορία
  17 Feb 2011 Περί των ιστορικών συμβάντων στην Αγία Λαύρα το Μάρτιο του 1821 Χρήστος Κορκόβελος Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση
  15 Feb 2011 Τηλεοπτική Τουρκολαγνεία Κωνσταντίνος Χολέβας Αρθρογραφία Τύπος
  15 Feb 2011 Ενέργεια και πολιτική Απόστολος Παπαδημητρίου Αρθρογραφία Κοινωνία/Οικονομία
  13 Feb 2011 Άμα φύγει ο τύραννος … Παναγιώτης Ήφαιστος Αρθρογραφία Επίκαιρα
  12 Feb 2011 ΣΚΑΪ και 1821, δίδαγμα 3ο(η αποδόμηση του ηρωισμού) Ακρίτας Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση
  12 Feb 2011 Φράκο εναντίον φουστανέλας… Νίκος Κυριαζής Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση
  12 Feb 2011 Η αιγυπτιακή κρίση και η Ελλάδα Διαμαντής Μπασάντης Αρθρογραφία Διεθνή
  11 Feb 2011 Λανθασμένοι οι όροι Σλαβομακεδονία και Σλαβομακεδόνες Κωνσταντίνος Χολέβας Αρθρογραφία Μακεδονία
  11 Feb 2011 Οι αδιάβαστοι καλαμαράδες – διαστροφείς της Ιστορίας Διονύσιος Καραχάλιος Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση
  08 Feb 2011 Έθνος και εθνική συνείδηση Κωνσταντίνος Χολέβας Αρθρογραφία Ταυτότητα
  08 Feb 2011 Η διαστρέβλωση του Σολωμικού αφορισμού Κυριάκος Κατσιμάνης Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση
  08 Feb 2011 Οργισμένη παρέμβαση της δικηγόρου κ. Αθηνάς ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ η οποία είχε συμμετάσχει σε όλες τις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου Αθηνά Κατσαφάδου Αρθρογραφία Κοινωνία/Οικονομία
  07 Feb 2011 Εθνική συνοχή και εξωθεν επιβουλές Απόστολος Παπαδημητρίου Αρθρογραφία Ταυτότητα
  06 Feb 2011 Το δημοτικό μας τραγούδι στα σχολικά βιβλία Δημήτρης Νατσιός Αρθρογραφία Σχολικά εγχειρίδια
  06 Feb 2011 Μπροστά στην αμφισβήτηση της εθνικής πραγματικότητας και της νεοελληνικής ταυτότητας Κώστας Χατζηαντωνίου Αρθρογραφία Ταυτότητα
  06 Feb 2011 Στην πολυπολιτισμική οθωμανική Μακεδονία Porta Aurea Αρθρογραφία Ιστορία: 1453-Τουρκοκρατία
  04 Feb 2011 Ηθικισμός. Η αλλοίωση του κατά φύσιν βίου. Συνέπειες και προτάσεις. Θεόδωρος Στουδίτης Αρθρογραφία Εκκλησία
  04 Feb 2011 Οικολογία και προσδοκίες για ανάκαμψη Δημήτρης Μαυρίδης Αρθρογραφία Περιβάλλον
  03 Feb 2011 Να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία Μελέτης Μελετόπουλος Αρθρογραφία Διπλωματία/Άμυνα
  03 Feb 2011 Τουρκοκρατία: Οι μαρτυρίες που ο κ. Βερέμης «ελησμόνησε» α-εργώδες Αρθρογραφία Ιστορία: 1453-Τουρκοκρατία
  02 Feb 2011 Ενάντια σε μια παραπλανητική ορολογία: ας σταματήσουμε να ονομάζουμε «Διαφωτιστές» (όρος με χροιά αντικληρικαλισμού) το μεγάλο πλήθος των Ορθοδόξων λογίων, και μάλιστα των Κληρικών, που έφεραν τον «φωτισμό του Γένους διά της παιδείας» Γιώργος Κων. Αρθρογραφία Ιστορία: 1453-Τουρκοκρατία
  01 Feb 2011 «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» Δημήτρης Νατσιός Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση
  01 Feb 2011 Η ανιστόρητη Ιστορία του 1821 Κωνσταντίνος Χολέβας Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση
  01 Feb 2011 Τι κινδυνεύουμε να χάσουμε. Δημήτρης Μαυρίδης Αρθρογραφία Κοινωνία/Οικονομία
  01 Feb 2011 ΠΡΟΣ ΣΚΑΙ: 1453-1821 Ολοι οι Απελευθερωτικοί Αγώνες των Ελλήνων! netakias Αρθρογραφία Ιστορία: 1453-Τουρκοκρατία
  30 Jan 2011 Γράμμα απόγνωσης από την Λάρνακα Ομάδα Αγανακτισμένων Λαρνακέων Πολιτών Αρθρογραφία Κύπρος
  30 Jan 2011 1821, ΣΚΑΪ, αλήθεια – “Είναι ο καιρός ώριμος …”; Στέργιος Ζυγούρας Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση
  30 Jan 2011 ΑΟΖ Το Καστελόριζο δικαιούται να έχει και η Ελλάδα τώρα την χρειάζεται Ηρακλής Καλογεράκης Αρθρογραφία Ελληνοτουρκικά
  29 Jan 2011 Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ζήτημα της βιαστικής μετανάστευσης – αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα Μιχάλης Κ. Γκιόκας Αρθρογραφία Κοινωνία/Οικονομία
  28 Jan 2011 Υπόθεση Siemens και Κώστας Σημίτης Τηλέμαχος Μ. Αρθρογραφία Πολιτική
  27 Jan 2011 Η πολιτική ευθύνη της Γερμανίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ιδέα Ραφαήλ Καλυβιώτης Αρθρογραφία Ευρώπη
  26 Jan 2011 Grecian sculptοrs, Greek Emperors, Greek sailors: Τὸ τρίσημο πρὶν τὸν Κ. Παπαρρηγόπουλο Χαράλαμπος Μηνάογλου Αρθρογραφία Ιστορία: 1453-Τουρκοκρατία
  26 Jan 2011 Εθνική σχιζοφρένεια Δημήτρης Μαυρίδης Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση
  25 Jan 2011 Ποια παιδεία θέλουμε; Κωνσταντίνος Χολέβας Αρθρογραφία Παιδεία
  24 Jan 2011 Η ελληνίστρια Ρομιγύ και οι Νεοέλληνες Απόστολος Παπαδημητρίου Αρθρογραφία Πολιτισμός
  24 Jan 2011 Δόγμα αμοιβαίας ανοχής και συνεργασίας Δημήτρης Μαυρίδης Αρθρογραφία Διεθνή
  23 Jan 2011 Οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες της μαζικής μετανάστευσης Ιωάννης Κωτούλας Αρθρογραφία Κοινωνία/Οικονομία
  22 Jan 2011 Οι τύραννοι Ηλίας Σιαμέλας Αρθρογραφία Επίκαιρα

  Ενότητα: Δράση Ημερομηνία Τίτλος Συγγραφέας Ενότητα Κατηγορία
  17 Feb 2011 Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ – 1821, η γένεση ενός έθνους/ κράτους. Τα ημαρτημένα – τέταρτη εκπομπή Δημήτρης Σταθακόπουλος Δράση Επιστολές
  17 Feb 2011 Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ – 1821, η γένεση ενός έθνους/ κράτους. Τα ημαρτημένα – τρίτη εκπομπή Δημήτρης Σταθακόπουλος Δράση Επιστολές
  17 Feb 2011 Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ – 1821, η γένεση ενός έθνους/ κράτους. Τα ημαρτημένα – δεύτερη εκπομπή Δημήτρης Σταθακόπουλος Δράση Επιστολές
  17 Feb 2011 Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ – 1821, η γένεση ενός έθνους/ κράτους. Τα ημαρτημένα – πρώτη εκπομπή Δημήτρης Σταθακόπουλος Δράση Επιστολές
  12 Feb 2011 Παρουσίαση νέου Λόγιου Ερμή στην Παλαιά Βουλή (14 Φεβ. 2011)
  Δράση Εκδηλώσεις
  12 Feb 2011 Προς την Αθλητική Ομάδα Κοριτσιών Αρίων Πτολεμαϊδας για τη στάση σας έναντι της Ζίτο Πρίλεπ των Σκοπίων Παμμακεδονικές Ενώσεις Δράση Επιστολές
  12 Feb 2011 «Η Ελλάδα Πολιτισμική Υπερδύναμη: Η Ιστορία και ο Πολιτισμός ως εργαλεία άσκησης πολιτικής και διπλωματίας» 17 Φεβρ 2011
  Δράση Εκδηλώσεις
  06 Feb 2011 14/2/2011, Ασπρόπυργος – Τα σημερινά γεγονότα στην Αίγυπτο, «συνέπειες και διαστάσεις»
  Δράση Ανακοινώσεις
  05 Feb 2011 ΣΠΙΘΑ – Συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυρούπολης ΣΠΙΘΑ Δράση Ανακοινώσεις
  30 Jan 2011 Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο αρπαγής του **ENISA από την Κρήτη enisa Δράση Ανακοινώσεις
  28 Jan 2011 Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 21.30 στο 4Ε της Θεσσαλονίκης η Χαρά Νικοπούλου στην εκπομπή του Δ. Νατσιού 4Ε Δράση Ανακοινώσεις
  27 Jan 2011 Ανακοίνωση του Βήματος Δημοκρατίας
  Δράση Ανακοινώσεις
  25 Jan 2011 Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στον Πρόεδρο Μπαρόζο Ιερά Σύνοδος Δράση Επιστολές
  22 Jan 2011 Επιστολή στην Ελευθεροτυπία για το άρθρο «Μια δασκάλα κάνει εξωτερική πολιτική» Ε.Σ., Χαρά Νικοπούλου Δράση Επιστολές
  22 Jan 2011 Δεξίωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στο Γενικό Προξενείο της Τάμπα Φλώριδας των ΗΠΑ Μιχάλης Σέρβος Δράση Επιστολές

  Ενότητα: Βιβλιοθήκη Ημερομηνία Τίτλος Συγγραφέας Ενότητα Κατηγορία
  17 Feb 2011 ΣΚΑΙ 1821 – Αντίκρουση από Αντίβαρο – Αγία Λαύρα 25η Μαρτίου
  Βιβλιοθήκη Βίντεο
  13 Feb 2011 Project Θράκη: Το έγκλημα πλησιάζει στο τέλος του
  Βιβλιοθήκη Αφιερώματα
  10 Feb 2011 Ο Σαράντος Καργάκος για την Επανάσταση του 1821 Σαράντος Καργάκος Βιβλιοθήκη Ηχητικά
  05 Feb 2011 Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος Αλέξανδρος Υψηλάντης Βιβλιοθήκη Ντοκουμέντα
  03 Feb 2011 Το δεύτερο μέρος της σειράς του ΣΚΑΙ με τίτλο «1821»
  Βιβλιοθήκη Βίντεο
  02 Feb 2011 Εκπομπή Δημήτρη Νατσιού με Χαρά Νικοπούλου στο 4Ε
  Βιβλιοθήκη Βίντεο
  31 Jan 2011 Η συμφωνία απεμπλοκής από τα Ιμια Καθημερινή Βιβλιοθήκη Ντοκουμέντα
  30 Jan 2011 ΣΚΑΙ – 1821. Η πρώτη εκπομπή
  Βιβλιοθήκη Βίντεο
  30 Jan 2011 Ίμια 15 χρόνια μετά, Αφιέρωμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» Εφημερίδα Δημοκρατία Βιβλιοθήκη Κείμενα
  29 Jan 2011 TURKEY ACCESSION/EU: THE MYSTERIOUS CASE OF THE MISSING DECLARATION – 04THEHAGUE3333.html Wikileaks Βιβλιοθήκη Ντοκουμέντα
  28 Jan 2011 Οι Τρεις Ιεράρχες για την Παιδεία Δημήτρης Νατσιός Βιβλιοθήκη Ομιλίες/Συνεντεύξεις
  25 Jan 2011 Τουρκική ταινία για Κρυπτοχριστιανούς – βάπτιση στο υπόγειο
  Βιβλιοθήκη Βίντεο
  22 Jan 2011 Ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης (1800-1922). Εκπαίδευση και πολιτική Αντώνης Παυλίδης Βιβλιοθήκη Βιβλία
  22 Jan 2011 Hellenic Police Chief on Security Service Reorganization, Migration, C/T Cooperation 10ATHENS59 Wikileaks Βιβλιοθήκη Ντοκουμέντα
  22 Jan 2011 10ATHENS57 Wikileaks Βιβλιοθήκη Ντοκουμέντα
  22 Jan 2011 Greece: New Government Tackles Migration and Asylum Issues 09ATHENS1685, Wikileaks Βιβλιοθήκη Ντοκουμέντα
  22 Jan 2011 JULY GAERC – SWEDISH PRESIDENCY OUTLINES – 09BRUSSELS1048 Wikileaks Βιβλιοθήκη Ντοκουμέντα

  Ενότητα: Απόψεις Ημερομηνία Τίτλος Συγγραφέας Ενότητα Κατηγορία
  10 Feb 2011 Επαναστατικά γεγονότα του 1821 Δημήτριος Οδ. Σταθακόπουλος Απόψεις Απόψεις-Διάφοροι
  10 Feb 2011 Το ’21 και οι Συντελεστές του
  Απόψεις π. Γεώργιος Μεταλληνός
  08 Feb 2011 Μύθος ή θρύλος το Κρυφό σχολειό; Φάνης Ι. Κακριδής Απόψεις Απόψεις-Διάφοροι
  03 Feb 2011 Καινοτομία στην έρευνα γιγαντιαίων πρώτων αριθμών
  Απόψεις Νίκος Λυγερός
  31 Jan 2011 Ο κ. Dominique Straus-Kahn και οι τομείς ανάπτυξης της Ελλάδας
  Απόψεις Νίκος Μάρτης
  29 Jan 2011 Τρέμουν ανατροπή Μουμπάρακ
  Απόψεις Γιώργος Δελαστίκ
  29 Jan 2011 Η αναγκαιότητα της ελληνοαλβανικής συμμαχίας
  Απόψεις Νίκος Λυγερός
  28 Jan 2011 Απαιτείται στιβαρή πολιτική απέναντι στην Τουρκία Θεόδωρος Καρυώτης Απόψεις Βασίλειος Μαρκεζίνης
  23 Jan 2011 Η σημασία ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ – τρία άρθρα στην Καθημερινή 23/1/2011 Δώρα Αντωνίου, Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης, Σταύρος Λυγερός Απόψεις Απόψεις-Διάφοροι
  23 Jan 2011 Πυξίδα, δηλαδή συλλογική ταυτότητα
  Απόψεις Χρήστος Γιανναράς
  23 Jan 2011 Γιάννης Παρασκευαϊδης «Ο αδελφός μου ζει στις καρδιές όλων…» romfea.gr Απόψεις Απόψεις-Διάφοροι
  22 Jan 2011 Εισήγηση Νίκου Λυγερού στην ανοιχτή ημερίδα με θέμα: «Δυνατότητες και αδυναμίες της Τουρκίας»
  Απόψεις Νίκος Λυγερός

  Τέλος, λόγω επικαιρότητας αναρτούμε και την αρθρογραφία που προέκυψε ως σχολιασμός στη σειρά εκπομπών του ΣΚΑΙ 1821

  17 Feb 2011
  ΣΚΑΙ 1821 – Αντίκρουση από Αντίβαρο – Αγία Λαύρα 25η Μαρτίου Βιβλιοθήκη Βίντεο ΣΚΑΙ-1821
  17 Feb 2011 Δημήτρης Σταθακόπουλος Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ – 1821, η γένεση ενός έθνους/ κράτους. Τα ημαρτημένα – τέταρτη εκπομπή Δράση Επιστολές ΣΚΑΙ-1821
  17 Feb 2011 Δημήτρης Σταθακόπουλος Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ – 1821, η γένεση ενός έθνους/ κράτους. Τα ημαρτημένα – τρίτη εκπομπή Δράση Επιστολές ΣΚΑΙ-1821
  17 Feb 2011 Δημήτρης Σταθακόπουλος Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ – 1821, η γένεση ενός έθνους/ κράτους. Τα ημαρτημένα – δεύτερη εκπομπή Δράση Επιστολές ΣΚΑΙ-1821
  17 Feb 2011 Δημήτρης Σταθακόπουλος Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ – 1821, η γένεση ενός έθνους/ κράτους. Τα ημαρτημένα – πρώτη εκπομπή Δράση Επιστολές ΣΚΑΙ-1821
  12 Feb 2011 Ακρίτας ΣΚΑΪ και 1821, δίδαγμα 3ο(η αποδόμηση του ηρωισμού) Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση ΣΚΑΙ-1821
  12 Feb 2011 Νίκος Κυριαζής Φράκο εναντίον φουστανέλας… Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση ΣΚΑΙ-1821
  11 Feb 2011 Διονύσιος Καραχάλιος Οι αδιάβαστοι καλαμαράδες – διαστροφείς της Ιστορίας Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση ΣΚΑΙ-1821
  06 Feb 2011 Άρδην – Ρήξη Μπερθ οφ α νέισιον Αγορά Ιστορία ΣΚΑΙ-1821
  06 Feb 2011 Porta Aurea Στην πολυπολιτισμική οθωμανική Μακεδονία Αρθρογραφία Ιστορία: 1453-Τουρκοκρατία ΣΚΑΙ-1821
  05 Feb 2011 Ακρίτας ΣΚΑΪ και 1821, δίδαγμα 2ο(η νεωτερική άποψη για την γέννηση του έθνους και έθνους-κράτους) Αγορά Ιστορία ΣΚΑΙ-1821
  03 Feb 2011
  Το δεύτερο μέρος της σειράς του ΣΚΑΙ με τίτλο «1821» Βιβλιοθήκη Βίντεο ΣΚΑΙ-1821
  03 Feb 2011 α-εργώδες Τουρκοκρατία: Οι μαρτυρίες που ο κ. Βερέμης «ελησμόνησε» Αρθρογραφία Ιστορία: 1453-Τουρκοκρατία ΣΚΑΙ-1821
  02 Feb 2011 Γιώργος Κων. Ενάντια σε μια παραπλανητική ορολογία: ας σταματήσουμε να ονομάζουμε «Διαφωτιστές» (όρος με χροιά αντικληρικαλισμού) το μεγάλο πλήθος των Ορθοδόξων λογίων, και μάλιστα των Κληρικών, που έφεραν τον «φωτισμό του Γένους διά της παιδείας» Αρθρογραφία Ιστορία: 1453-Τουρκοκρατία ΣΚΑΙ-1821
  01 Feb 2011 Δημήτρης Νατσιός «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση ΣΚΑΙ-1821
  01 Feb 2011 Κωνσταντίνος Χολέβας Η ανιστόρητη Ιστορία του 1821 Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση ΣΚΑΙ-1821
  01 Feb 2011 netakias ΠΡΟΣ ΣΚΑΙ: 1453-1821 Ολοι οι Απελευθερωτικοί Αγώνες των Ελλήνων! Αρθρογραφία Ιστορία: 1453-Τουρκοκρατία ΣΚΑΙ-1821
  30 Jan 2011 Στέργιος Ζυγούρας 1821, ΣΚΑΪ, αλήθεια – “Είναι ο καιρός ώριμος …”; Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση ΣΚΑΙ-1821
  30 Jan 2011
  ΣΚΑΙ – 1821. Η πρώτη εκπομπή Βιβλιοθήκη Βίντεο ΣΚΑΙ-1821
  29 Jan 2011 Ακρίτας ΣΚΑΪ και 1821, δίδαγμα 1ο Αγορά Ιστορία ΣΚΑΙ-1821
  29 Jan 2011 Στάθης η Μπουμπουλίνα στο χαρέμι … Αγορά Ιστορία ΣΚΑΙ-1821
  27 Jan 2011 netakias ΣΚΑΙ 1821: Ευχαριστώ δεν θα πάρω…! Αγορά Ιστορία ΣΚΑΙ-1821
  26 Jan 2011 pyrgostrifylias.blogspot.com Τι έμαθα από τη χθεσινή εκπομπή του skai για την επανάσταση του 1821 (25.1.2011) Αγορά Ιστορία ΣΚΑΙ-1821
  26 Jan 2011 Δημήτρης Μαυρίδης Εθνική σχιζοφρένεια Αρθρογραφία Ιστορία: 1821-Επανάσταση ΣΚΑΙ-1821
  16 Jan 2011 Γιάννης Β. Κωβαίος Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821; – Αρχίζει η προβολή της εκπομπής στην τηλεόραση… Αγορά Ιστορία ΣΚΑΙ-1821
  24 Nov 2010 Γιάννης Β. Κωβαίος Επιστολή στην Καθημερινή: Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821; Δράση Επιστολές ΣΚΑΙ-1821

  Σχόλιο από αντιβαρίτης | 17/02/2011

 8. […] Από το εξαιρετικό “Πόντος και Αριστερά” […]

  Πίνγκμπακ από -To 1821, o ψεύτης βοσκός και ο κακός λύκος « www.olympia.gr | 18/02/2011

 9. […] Από το εξαιρετικό “Πόντος και Αριστερά” […]

  Πίνγκμπακ από -To 1821, o ψεύτης βοσκός και ο κακός λύκος | royfianos.com | 18/02/2011

 10. Όλες αυτές οι μαλακίες μόνο για να πείτε «Βρωμιάρηδες Πελοποννήσιοι δεν κάνατε εσείς την επανάσταση του ’21»;;;; Pathetic…

  Βγάλτε το σκατό από το μυαλό, αριστεροεθνίκια και μετά συζητάμε. Όσο λέτε βλακείες, με ύβρεις θα σας αντιμετωπίζω.

  Σχόλιο από Marianefeli | 22/02/2011

 11. Όουουουου!

  Σας την έπεσαν και οι μωραϊτομπολσεβικούσες… Τυχεροί!

  Νομίζω ότι θα έπρεπε να τους απαντήσετε με το κάτωθι επαναστατικό τσιτάτο:

  «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω
  κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον
  κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω
  κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω».

  Σχόλιο από Βλαδίμηρος Κοτρώνης | 22/02/2011

 12. Καλέ τι είναι αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου. Marianefeli, εσύ ένα κορίτσι από σπίτι, που αγαπάς και τους αδύνατους; Και συ βρε ΑπόστολοΚοτρώνη, τι υπονοούμενα είναι αυτά που αφήνεις;

  Μόνο που «πούτζον» θα πει πηγάδι σύμφωνα με τον Σαραντάκο.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/02/2011

 13. Εγώ θα έλεγα καλύτερα «Σας την έπεσαν και οι εθνικο-μωραϊτο-μπολσεβικούσες», εικόνα και ομοίωση της υποκριτικής κοινωνίας.

  Γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

  Απολαύστε και το παρακάτω δάνειο:

  Σχόλιο από Ίλιτς | 22/02/2011

 14. Εγώ βρήκα κάτι καλύτερο:

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/02/2011

 15. Καλά δεν περίμενα επίπεδο από χαλβαδοπόντιους που φτιάχνουν φάκελο για τις προτιμήσεις του καθεν-ού και χλευάζουν με μουσικές. ‘σο λεπτό, θα το κάνω και εγώ:

  Τεμέτερος και ο μπόμπ, τυχεράκηδες!! Παντού πόντιοι, βλάκες και αριστερά!

  Σχόλιο από Marianefeli | 22/02/2011

 16. Marianefeli κανείς δεν χλεύασε τις μουσικές σου επιλογές. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη.

  Τονίστηκε εμφατικά η ποιότητα των μουσικών σου επιλογών και μάλλον επισημάνθηκε απ’ τους σχολιαστές, αλλά και από μένα η αντίφαση με την εύκολη εκφορά του ρατσιστικού λόγου.

  Αλλά πως να καταλάβεις αυτό το απλό με την εμπάθεια και το φανατισμό που κατακλύζουν το μυαλουδάκι σου. Και για να γίνω συμβατός με τη διαπίστώσή σου να σου πω ότι σκέφτομαι την αντίδραση του πάνω χείλους του στόματός σου καθώς εκνευρίζεσαι από τους «χαλβαδοπόντιους» και τα «αριστεροεθνίκια»!!!

  Με δυό λόγια, μόλις κάποιος σε αμφισβήτησε, βγήκε αμέσως στην επιφάνεια ο κακός, άθλιος, ρατσιστικός εαυτός σου.

  Αυτό με μια έννοια είναι ευεργετικό γιατί προσγειώνει τον καθένα στην πραγματικότητα. Η οποία είναι αιώνια, απλή και κυνική: Το «φαίνεσθαι» και το (κοινωνικά) «παίζειν» απέχει πόρρω από το «είναι».

  Και δυστυχώς σ’αυτή την αντίφαση βασίστηκαν πλήθος όσες τραγωδίες στην εποχή των άκρων….

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/02/2011

 17. Καλός ο σχολιασμός Ομέρ.

  Δεν φταίει αυτή. Εσείς φταίτε που είστε Πόντιοι.

  Ωραίους αντιεθνικιστές έχετε στο Ελλάντα..

  Σχόλιο από Φαλίχ Ριφκι Ατάι | 22/02/2011

 18. Τα φασισταριά ξεσάλωσαν. Οι οπαδοί της χούντας αποθρασύνθηκαν. Έως πότε θα τους ανεχόμαστε;

  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΪ 15/02/2011 http://www.youtube.com/watch?v=PtQoOIOc2Og

  Σχόλιο από Ξεσαλωμένος | 24/02/2011

 19. Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ !!!

  ———————————————————–

  Ντροπή στο Κανάλι του ΣΚΑΪ για τό εθνικό έγκλημα που επιχειρούν. Ντροπή και σ΄αυτούς, όποιοι και αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν τόν Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σαν ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΟ! Ὄχι, ωρέ μάγκες, οι “ανώμαλοι” δεν έχουν τά φόντα για να γίνουν ΉΡΩΕΣ! Αποτελούν έκτρωμα της φύσεως!

  Εφιάλτες δυστυχώς πάντοτε υπήρχαν στην Ελλάδα! Να είναι καταραμένοι από το Θεό όσοι βλάπτουν την αγαπημένη μας Ελλάδα. Όσοι επιχειρούν να μετατρέψουν τήν Ἐλλάδα, από Χώρα της Ορθοδοξίας καί του Πολιτισμού, σε Χώρα των απίστων και των ανωμάλων! Το “κουσούρι” δεν πρόκειται να νομιμοποιηθή! Θα είναι πάντοτε καταδικασμένο από το Θεό καί από όλους τους ορθώς φρονούντες Έλληνες! Η Ελλάδα μας δεν πρόκειται να γίνει Σόδομα καί Γόμορρα! …

  Η υπογραφή του ασήμαντου…

  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
  Αίγιον, 21 Φεβρουαρίου 2011

  http://mkka.blogspot.com/

  Σχόλιο από Ξεσαλωμένος | 25/02/2011

 20. Μόνο που το «22 Φεβρουαρίου» έχει κάποιο πρόβλημα: Δεν αποτελούσε μέρος του σχεδίου, αλλά μέρος της προσπάθειας εξισορρόπησης του πολέμου ενάντια στην Επανάσταση πριν αυτή ξεσπάσει.
  Ενώ το «25 Μαρτίου» είχε οριστεί (σχετικώς)

  Σχόλιο από Ροβεσπιέρος | 23/03/2011

 21. Πώς και πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου

  • Γιορτάστηκε το 1838 με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ενώ η Κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε επίσημα.

  • Ο Όθων ήταν αντίθετος να συνδυαστεί η επανάσταση με την εκκλησιαστική γιορτή του Ευαγγελισμού.

  • Το παλάτι δεν επιθυμούσε έξοδα γιορτές την εποχή που οι Αγωνιστές δεν είχαν να φάνε.

  • Το “υπερθέαμα”: εκατοντάδες νέοι με δαδιά ή λαδοφάναρα σχημάτισαν το “εν τούτω Νίκα” στο Λυκαβηττό, ενώ οι θεατές παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι

  • Λέγεται ότι για την πρώτη γιορτή της 25ης Μαρτίου δαπανήθηκε μέρος των χρημάτων, που προοριζόταν για την ανέγερση του Πανεπιστημίου.

  Μεγάλο Αφιέρωμα για την 25 Μαρτίου με 50 άρθρα στις 4 πρώτες σελίδες

  γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

  Η 25η Μαρτίου, ως ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα του 1838 και από τότε καθιερώθηκε με θρησκευτική ευλάβεια σε όλο το πανελλήνιο. Η καθιέρωση της εορτής οφείλεται στην επιμονή και το πείσμα του Δημάρχου της Αθήνας Δημ. Καλλιφρονά ( 1805 – 1879) [1, για τη βιβλιογραφία 24grammata.com]. Ο Δήμαρχος ήρθε σε ρήξη με τη βαυαρική διοίκηση και συγκεκριμένα με το Υπουργείο των Εσωτερικών το οποίο δεν επιθυμούσε έξοδα για γιορτές, όταν οι αγωνιστές δεν είχαν να φάνε. Κατά μία άλλη εκδοχή το Παλάτι, μάλλον, δεν επιθυμούσε να συνδέσει την εθνική εορτή με την Ορθοδοξία, για να μη δώσει την ευκαιρία στην Εκκλησία να καπηλευτεί την επανάσταση των Ελλήνων. Τελικά, ο Δήμαρχος θα οργανώσει μόνος του [2 για τη βιβλιογραφία 24grammata.com] τον εορτασμό και εκ του αποτελέσματος κατάφερε να δώσει πανηγυρική ατμόσφαιρα, που ευχαρίστησε τους 17.000 Αθηναίους, οι οποίοι κατοικούσαν, τότε, στην πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, σημαιοστόλισε την πόλη και καθάρισε τις (λιγοστές) πλατείες. Ο εορτασμός άρχισε την παραμονή το βράδυ με 21 κανονιοβολισμούς. Και την άλλη μέρα, Παρασκευή πρωί, ανήμερα του Ευαγγελισμού, η Αθήνα ξύπνησε με 21 νέους κανονιοβολισμούς. Αριθμός συμβολικός , που συνδυάζεται με το ’21 της επανάστασης. Άρχισαν, έπειτα, να χτυπούν πανηγυρικά οι καμπάνες των εκκλησιών.

  Το πρωί, της 25ης Μαρτίου 1838, εψάλη δοξολογία στον, τότε, Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ειρήνης (στην οδό Αιόλου), στην οποία, και μόνο εκεί, παραβρέθηκε και ο Όθων ντυμένος με την παραδοσιακή φουστανέλα. Το απόγευμα οργανώθηκε από το Δήμο χορός στην πλατεία των παλαιών Ανακτόρων στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι νέοι της πόλης ανεξάρτητα από την κοινωνική τους τάξη και τους παρακολούθησαν πολλοί από τους Αγωνιστές του 1821. Τη νύχτα ο Δήμαρχος, πάντα, φωταγώγησε με λαδοφάναρα[3 για τη βιβλιογραφία 24grammata.com] τους κεντρικούς δρόμους και την Ακρόπολη.

  Τέλος, οι Αθηναίοι έμειναν αποσβολωμένοι από το υπερθέαμα, όταν αντίκρισαν στο Λυκαβηττό φαναράκια που τα κρατούσαν νεολαίοι της εποχής και σχημάτιζαν ένα τεράστιο φωτεινό σταυρό με τις λέξεις «Εν τούτω Νίκα»[4για τη βιβλιογραφία 24grammata.com]. Έτσι, το 1838 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25 Μαρτίου, ως μέρα μνήμης των Ελλήνων Αγωνιστών του 1821. Και τούτη η γιορτή έγινε με γκρίνια, με διαφωνίες και με πλουσιοπάροχη μεγαλοπρέπεια (ενώ χρήματα δεν υπήρχαν), κατά την πατροπαράδοτη συνήθεια μας. Οι κακές γλώσσες λένε ότι για τη γιορτή ετούτη δαπανήθηκε μέρος των χρημάτων, που προοριζόταν για την ανέγερση του Πανεπιστημίου.

  Για τη βιβλιογραφία και άλλες σχετικές σημειώσεις στο http://www.24grammata.com

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 23/03/2011


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: