Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

…… ελευθερία και ασυδοσία στο διαδίκτυο.

Μ’ αφορμή το «τρωκτικό«

Του Στέλιου Κούλογλου

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον( και μια μεγάλη δόση ζήλιας,πρέπει να ομολογήσω) ένα συνέδριο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ για το διαδίκτυο. Για πέμπτη συνεχή χρονιά άνθρωποι του ίντερνετ, ότι πιο ανοιχτόμυαλο να επιδείξει ο κόσμος των bloggers και των προοδευτικών sites, διακεκριμένοι πολιτικοί επιστήμονες και διεθνείς ειδικοί για τα social media καθώς και, το κυριότερο ίσως, πέντε χιλιάδες πολίτες μαζεύονται με σκοπό σύμφωνα με την διακήρυξη τους:

« το Netroots Nation ενισχύει τις προοδευτικές φωνές διαμορφώνοντας ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, online και πρόσωπο με πρόσωπο, για την ανταλλαγή ιδεών και την απόκτηση γνώσης στην πιο αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας για την παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο…. χρησιμεύει σαν θερμοκοιτίδα προοδευτικών ιδεών που αμφισβητούν το status quo και τελικά προωθούν αλλαγές στην δημόσια ζωή». Και η ζήλια μου μεγαλώνει κάθε φορά που κάνω την καταθλιπτική σύγκριση με αυτά που συμβαίνουν εδώ, από την δολοφονία Γκιόλια και τις περιπέτειες του troktiko μέχρι το αρρωστημένο κλίμα που επικρατεί στην ελληνική blogόσφαιρα και τόσο καλά περιγράφει ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος στο άρθρο του,

Δεν είναι μόνο ότι στην Ελλάδα είχαμε τον πρώτο φόνο στο διαδίκτυο (σχολιαστές διόρθωσαν το σχετικό άρθρο μου θυμίζοντας το ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου ενός blogger στην Κίνα –διατηρούμε πάντως την παγκόσμια πρωτιά της πιο στυγνής δολοφονίας). Oύτε μόνο το γεγονός ότι το ίντερνετ , η ελευθερία και η δυνατότητες δημιουργίας που προσφέρει δεν έχουν διστρεβλωθεί σε καμμία χώρα όσο στην Ελλάδα. Το χειρότερο είναι ότι, όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα ελληνικά κακώς κείμενα , ελάχιστοι έχουν το θάρρος να τα θίξουν και να υποβάλλουν προτάσεις για την διόρθωση τους.

Ένας απ αυτούς είναι ο Μανώλης Ανδριωτάκης που προτείνει ένα πλαίσιο δεσμευτικών αρχών και αξιών: «1. Ελευθερία των δημοσιεύσεων. Δε με αφορά αν είσαι δεξιός, αριστερός, κεντρώος ή αναρχικός. Μου αρκεί να σέβεσαι και να τηρείς τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλλάβει όλοι.
2. Επωνυμία. Χωρίς αυτή θολώνουν τα νερά. Κανείς άλλος δε μπορεί να πάρει την ευθύνη των γραφόμενών σου: πρέπει να το κάνεις θαρραλέα εσύ.
3. Διαφάνεια. Δέχεσαι διαφήμιση; Να το γνωρίζουμε. Δέχεσαι χορηγείες από εταιρείες ή πληρώνεσαι από κάποιο κόμμα, φορέα κ.λπ.; Είσαι έμμισθος υπάλληλος κάποιου; Να το γνωρίζουμε. »

Πιστεύω ότι πρόκειται για εξαιρετική ιδέα. Αν ένας παρόμοιος κώδικας δεονοτολογίας είχε συμφωνηθεί και εφαρμοστεί στην ελληνική δημοσιογραφία μερικά χρόνια πριν, θα είχαμε σίγουρα αποφύγει τις σημερινές αθλιότητες πολλών ΜΜΕ ,την μετατροπή των εφημερίδων σε συμπληρώματα DVD και, προσφάτως, τον διεθνή εξευτελισμό.

Διατηρώ μια σοβαρή επιφύλαξη για την υποχρεωτική επιβολή της επωνυμίας. Σιγουρα το να παίρνει κανείς την ευθύνη των όσων γράφει είναι η πιο συνεπής και καθαρή στάση, αλλά, σημειώνει ο Γιώργος Πήττας στην δική του πολύ επίκαιρη παρέμβαση: «Η ανωνυμία των ιστολογίων, πρέπει να προστατευθεί.
Τόσο για τους αυτονόητους λόγους που αφορά στις ελευθερίες των πολιτών και τη δυνατότητα έκφρασής τους όσο και για λόγους γενικότερης αρχής».

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένα blog χρησιμοποιείται για αλλότριους σκοπους; Ο Γ. Πήττας εντοπίζει την αντίφαση: «Όμως, όταν κάτω από την πλατφόρμα του blogger συντάσσονται ανώνυμες ομάδες με μια σφραγίδα και έναν τίτλο και αναλώνονται αποκλειστικά σε συστηματική σπίλωση προσώπων(και εκβιασμών και δυσφήμισης και ότι άλλου εγκλήματος μπορει κανείς να φανταστεί θα πρόσθετα εδώ-ΣΚ)…υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.»

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα. Οι bloggers και τα blog μπορούν να κρατούν την ανωνυμία τους. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τον γραπτό τύπο, όπου συχνά δημοσιεύνται άρθρα ανυπόγραφα ή με ψευδώνυμο. Μεγάλες προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο, από ποιητές και συγγραφείς μέχρι πολιτικούς ή δημοσιογράφους έχουν χρησιμοποιήσει ψευδώνυμα, συχνά γιατί τους έδινε μια ελευθερία και τους ελάφρυνε από το βάρος του ονόματος τους.

Οπως όμως συμβαίνει με άρθρα στον γραπτό τύπο έτσι και με αναρτήσεις που παραβιάζουν τον νόμο, θα πρέπει να αίρεται η ανωνυμία των blog και οι υπεύθυνοι (των blog και των συγκεκριμμένων αναρτήσεων) να δίνουν λόγο για το περιεχόμενο τους. Οταν απαιτούμε όλοι οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών, να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο δεν μπορούμε να ζητάμε οι blogers να είναι υπεράνω του νόμου.

ΥΓ 1. Με αφορμή το πρώτο άρθρο για την ενορχηστρωμένη συκοφαντική επίθεση εναντίον μου, δέχθηκα μια ευγενική επιστολή-απάντηση από το blog Realpolitics η οποία θέτει ένα παρόμοιο ενδιαφέρον ερώτημα: μπορούμε να αναδημοσιεύουμε τα πάντα, μιας και τα έχει αναρτήσει κάποιος άλλος; Η επιστολή και η απάντηση μου αύριο.

ΥΓ 2 Περισσότερα για το αμερικανικό Συνέδριο(απ όπου και η φωτογραφία) εδώ.

—————————–

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ http://parallhlografos.wordpress.com/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF/

02/08/2010 - Posted by | -Διάφορα, -Διάλογοι στο διαδίκτυο, -Ιδεολογικά

10 Σχόλια »

 1. Κύριε Κούλογλου, είμαι ένας από αυτούς που και στα σχολιά τους ακόμα αφήνουν το αληθινό τους όνομα. Το τι φραστικές επιθέσεις μπορεί να δεχθεί κάποιος στο διαδύκτιο από ανώνυμους κουκουλοφόρους είναι απίστευτο.
  Απίστευτη ήταν και η δική σας επώνυμη καταγγελία αμέσως μόλις έκλεισαν το στόμα του Γκιόλια. Λάσπη σε κάποιον που δολοφονήθηκε επειδή κατα πάσα πιθανότητα ήταν σωστός, τι θέλατε να ρίξετε με αυτή την ενέργειά σας;
  Στα θολά τελικά δεν παίζουν μόνο οι ανώνυμοι, παίζουν και οι επώνυμοι. Σε μία κοινωνία που επώνυμοι έχουν τρομοκρατήσει τον πολύ κοσμάκι, λογικό είναι πολλοί να θέλουν την ανωνυμία τους. Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος σύντροφος της ανωνυμίας σήμερα, και όποιον φοβάτε δεν πρέπει να τον τρομοκρατούμε περισσότερο.
  Τέλος πάντων, επειδή οι τρομοκράτες το μόνο που μπορούν να κάνουν στους όποιους επώνυμους είναι να τους σκοτώσουν, δεν υπάρχει τελικά σοβαρός λόγος για να πει κανείς δημόσια αυτά που έχει να πει.
  Ο άλλο λόγος, η προστασία του Εγώ μας πίσω από την ανωνυμία, είναι και αυτός γελοίος. Μπροστά στο χρόνο ούτε το εγώ ούτε το εσύ υπάρχουν, ούτε καν το εμείς κρατάει για πάντα.

  Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 08/08/2010

 2. Οι επώνυμοι είναι πραγματικοί επώνυμοι ή μήπως είναι κάτι σαν ψευδώνυμα των αφεντικών τους δη Κουρή,Βαρδινογιάννη κ.ο.κ.;

  Σχόλιο από Τάσος Σ. | 10/08/2010

 3. δεν υπάρχει τελικά σοβαρός λόγος για να ΜΗΝ πει κανείς δημόσια αυτά που έχει να πει.

  Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 10/08/2010

 4. Πολύ σοφή η παρατήρηση του Τάσου Σ.

  Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 10/08/2010

 5. «Απίστευτη ήταν και η δική σας επώνυμη καταγγελία αμέσως μόλις έκλεισαν το στόμα του Γκιόλια. Λάσπη σε κάποιον που δολοφονήθηκε επειδή κατα πάσα πιθανότητα ήταν σωστός, τι θέλατε να ρίξετε με αυτή την ενέργειά σας;»

  Περίμενες κάτι καλύτερο από τον Κούλογλου; Γνωστό το «ήθος» του εν λόγω στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
  Όχι βέβαια ότι ο Γκιόλιας ήταν άγιος (κάθε άλλο) αλλά τι να πει κανείς και για τα όρνεα που βγαίνουν να κρώξουν πάνω απ’το πτώμα κάποιου;

  Σχόλιο από anon | 20/08/2010

 6. Hey very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds also. Just bookmarked your site!

  Σχόλιο από the piliz | 09/02/2012

 7. Τα ψεύτικα e-mails που κυκλοφορούν συνεχώς…

  Επειδή το κακό με τα worm e-mails, που διακινούν εκόντες – άκοντες οι χρήστες του διαδικτύου παράγινε, ξεκινάμε την απομυθοποίηση των ηλιθίων αυτών μηνυμάτων, μήπως και συμμαζευτεί ο ελληνικός κυβερνοχώρος, που κατακλύζεται από ανοησία. Κι εμάς, ως παλιούς Bloggers μας πονάει!
  Όποιος το καταλαβαίνει, το καταλαβαίνει…. Καλό θα είναι για να μπείτε στο κλίμα, και να καταλάβετε του λόγους, να διαβάσετε… Σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails στους φίλους σας και το… Σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails

  Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις δέκα (και βάλε) μεγαλύτερες κοτσάνες – παπαριές, που κυκλοφορούν με e-mail, για όσους δεν θέλουν να τους δουλεύουν.

  Πάμε λοιπόν…

  Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2010/10/e-mails.html#ixzz2EInAmrQ2

  Σχόλιο από Β.... | 06/12/2012

 8. Λαζαρίδου Αστερόπη
  EMAIL|
  Η γενιά του ναρκισσισμού
  Το BHmagazino ερευνά τη γενιά του ναρκισσισμού, στο κυνήγι της μάταιης διαδικτυακής αποδοχής
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2014 06:00
  Η γενιά του ναρκισσισμού
  518
  emailεκτύπωση

  Η ιστορία του Νάρκισσου, με τις διάφορες εκδοχές της, είναι μία από τις δημοφιλέστερες της μυθολογίας. Ο νέος από τη Βοιωτία, θαμπωμένος από την ομορφιά του που καθρεφτίζεται στο νερό, πεθαίνει από μαρασμό εξαιτίας του ανικανοποίητου έρωτα προς τον ίδιο του τον εαυτό. Ο ναρκισσισμός, η εμμονική αυταρέσκεια που μπορεί να καταλήξει σε πάθηση, δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχει από τότε που ο άνθρωπος πρωτοσυνάντησε το είδωλό του. Σήμερα, όμως, που ο καθένας ανεβάζει δεκάδες είδωλά του χάρη στην κατάρα και ευλογία των social media, ο ναρκισσισμός, εκτός από υπαρκτός, είναι και ψηφιακός. Οι διαταραχές που προκαλούνται από τη μανία της εξαντλητικής αυτοφωτογράφισης και της online υπερέκθεσης απασχολεί όλο και πιο συχνά τα ψυχιατρικά συνέδρια, με τους ειδικούς να επιμένουν ότι η υπέρμετρη προσήλωση στο «εγώ και ο εαυτός μου», εκτός από γραφική, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη.

  Εγώ, εγώ, εγώ

  Η λέξη «selfie», όπως ορίζεται η σύγχρονη αυτοπροσωπογραφία που βγάζει κάποιος με το κινητό του και κατόπιν την ανεβάζει στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιλέχθηκε ως «Λέξη της χρονιάς» για το 2013 από το Βρετανικό Λεξικό της Οξφόρδης. Παράλληλα, οι νέοι κανονισμοί του περίφημου επιτραπέζιου παιχνιδιού Scrabble τη δέχονται πλέον ως σωστή και οι παίκτες κερδίζουν πόντους όταν τη σχηματίζουν. Μία λέξη ισοδυναμεί πλέον με χίλιες εικόνες. Πόσα αντίγραφα του εαυτού σου μπορείς να βγάλεις ώσπου να τον ερωτευθείς παράφορα ή να μην αντέχεις άλλο να τον βλέπεις; Η απόσταση από το ένα στάδιο στο άλλο δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε.

  Νάρκισσοι υπήρχαν πάντα. Από την αρχαιότητα ως σήμερα. Η διαφορά είναι ότι έχουν πλέον πολλά εργαλεία στα χέρια τους: Facebook, Pinterest, Twitter, Foursquare, Instagram. Οι έρευνες μαρτυρούν ότι τα επίπεδα του ναρκισσισμού είναι πολύ υψηλότερα σε σύγκριση με τις περασμένες γενιές και δεκαετίες και όλο και περισσότερα τεστ γίνονται για να μετρηθεί η στάθμη της επικίνδυνης εγωμανίας σε άνδρες και γυναίκες. Και όπως αποκαλύπτουν αμερικανοί ψυχολόγοι, τα προφίλ των χρηστών του Facebook είναι ο πιο έγκυρος τρόπος για να επαληθεύσουν αν οι ερωτηθέντες είπαν την αλήθεια ή όχι.

  «Παρακολουθώ και θαυμάζω τη δουλειά σου μέσω Facebook εδώ και αρκετό καιρό. Οι φωτογραφίες που βγάζεις είναι εκπληκτικής αισθητικής. Παίρνω, λοιπόν, το θάρρος να σου ζητήσω μια χάρη. Εδώ και λίγο καιρό χώρισα με τον φίλο μου, αλλά τον θέλω πίσω. Και σκέφτηκα ότι ο μόνος τρόπος να τον ξανακερδίσω είναι να του τραβήξω την προσοχή μέσα από φωτογραφίες που θα μου βγάλεις εσύ. Θέλω να με αναδείξεις, να γίνω μια από τις ηρωίδες σου, να με κάνεις να θυμίζω σταρ του σινεμά»: αυτό το μήνυμα βρήκε στην προσωπική της «αλληλογραφία» στο Facebook φίλη φωτογράφος και σκηνοθέτις. Μια άγνωστη γυναίκα σε ερωτική απελπισία τής ζητούσε να τη μεταμορφώσει σε κάτι που δεν είναι, προκειμένου να θαμπώσει και να ξανακερδίσει την καρδιά του πρώην της. Το νερό της λίμνης όπου άλλοτε πνίγηκε ο Νάρκισσος έχει δώσει τη θέση του στο γυαλί της οθόνης, που είναι εξίσου θολό και παραπλανητικό.

  Η εκδίκηση του κοινού θνητού

  Ο ναρκισσισμός ξεσπά και εξαπλώνεται σαν επιδημία. Εχουμε να κάνουμε με την εκδίκηση του κοινού θνητού, του μέσου ανθρώπου, ο οποίος, ζηλεύοντας και χλευάζοντας επί χρόνια τη ζωή των σταρ, τώρα έχει βαλθεί να τους αντιγράψει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πάντα αποτελούσε είδηση το τι παρήγγειλε η Μαντόνα, ακόμη και η εγχώρια Μενεγάκη, σε ένα εστιατόριο. Ή τι φοράει όταν πηγαίνει για ψώνια. Ή πού έκανε διακοπές. Τώρα πια, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα «επώνυμα» πρόσωπα, είμαστε εμείς οι παπαράτσι του εαυτού μας. Μας καταδιώκουμε, δεν μας αφήνουμε στιγμή σε ησυχία. Μας πιέζουμε να κάνουμε δηλώσεις για το πώς αισθανόμαστε, προτού καλά καλά φτάσουμε στον προορισμό μας: «ενθουσιασμένος στην περιοχή Φάληρο» / «ευλογημένη στη βάφτιση της κορούλας μου Μαρίας-Ηλέκτρας». Μας αιφνιδιάζουμε με αυθόρμητα snapshots που τραβάμε τον εαυτό μας μόλις ξυπνήσουμε ή λίγο προτού κοιμηθούμε, όταν τρώμε, αφού φάμε, όταν βγαίνουμε από τη θάλασσα, όταν φιλιόμαστε με το άλλο μας μισό.

  Δίπλα στις χίλιες εικόνες, έρχονται να προστεθούν και οι ισάριθμες λέξεις – «πεινάω, διψάω, νυστάζω, θέλω παγωτό» – σαν προστάγματα κακομαθημένων πριγκιπόπουλων που έχουν εκατοντάδες αυλικούς, κι εκείνοι με τη σειρά τους, αντί να τσακιστούν για να τα ικανοποιήσουν, απλώς κάνουν «like». Και αυτό μοιάζει αρκετό. Αλλοι, πάλι, προτιμούν τη ρητορική, τις πολιτικές αναλύσεις. Το να εκθέτεις την άποψή σου σε μια πλατφόρμα όπως το Facebook είναι κάτι παραπάνω από θεμιτό, όταν όμως γράφεις ακατάπαυστα στα ψηφιακά fora κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται πότε προλαβαίνεις να κάνεις οτιδήποτε άλλο (κάτι που συμβαίνει ακόμη και με συγκεκριμένους πολιτικούς, που δουλεύουν παρέα με το Τwitter τους), τότε έχουμε να κάνουμε με την άλλη όψη του ναρκισσιστικού νομίσματος. Με τη λαλίστατη λεζάντα κάτω από την εξίσου φλύαρη φωτογραφία.

  Εμείς και οι «σημαντικοί άλλοι»

  Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Νάντια Τσιλιάκου εξηγεί: «Τα άτομα των οποίων η δομή της προσωπικότητας τους τούς επιβάλλει να αντλούν επιβεβαίωση από παράγοντες έξω από τον εαυτό τους ονομάζονται από τους ειδικούς ναρκισσιστικά. Ολοι μας νιώθουμε ευάλωτοι απέναντι στο ποιοι είμαστε, πόση αξία έχουμε, και προσπαθούμε να ζούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτουν θετικά συναισθήματα για τον εαυτό μας. Το συναίσθημα υπερηφάνειας και αποδοχής αυξάνεται όταν οι «σημαντικοί άλλοι» μάς αποδέχονται και «τραυματίζεται» όταν μας απορρίπτουν. Ορισμένοι βέβαια από εμάς ασχολούνται σε δυσανάλογο βαθμό με την εικόνα που προβάλλουν προς τα έξω, ακόμη και αν κάποιες φορές εξαπατούν τους άλλους. Με άλλα λόγια, στον νάρκισσο υπάρχει δυσκολία αυτοαποδοχής και δημιουργίας ουσιαστικών σχέσεων».

  Και συμπληρώνει σχετικά με την online επιδημία: «Διανύοντας την εποχή των social media με την ευκολία προβολής του ιδανικότερου εαυτού μας μέσω αυτών, χωρίς απαραίτητα να απαιτείται να έχουμε ουσιαστική επαφή και σχέση με τους διαδικτυακούς «φίλους» μας, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια εμμονή προβολής που εύκολα τροφοδοτείται και αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα των «like» που θα πάρουμε π.χ. σε κάθε selfie φωτογραφία, ενισχύοντας έτσι θετικά τη χαμηλή αυτοπεποίθηση που κρύβει ο ναρκισσισμός μας. Την εξέλιξη τέτοιων συμπεριφορών δεν τη γνωρίζουμε ακόμη, ωστόσο αξίζει να τονιστεί ότι δεν αποτελεί έναν θεραπευτικό τρόπο ουσιαστικής βελτίωσης της αυτοπεποίθησης ενός ατόμου, αλλά προσωρινής εξιδανίκευσης, χωρίς όμως το γνήσιο συναίσθημα. Ποιες πρέπει να είναι οι άμυνές μας; Να επαναπροσδιορίσουμε τη σημαντικότητα των social media στην καθημερινή μας ζωή, να σκεφτούμε τις σχέσεις μας και το κομμάτι της κριτικής ως προς τον εαυτό μας και τους άλλους, να αγαπάμε χωρίς να εξιδανικεύουμε και να εκφράζουμε γνήσια συναισθήματα χωρίς να ντρεπόμαστε».

  Γύρω από τη ναρκισσιστική φρενίτιδα έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία βοηθημάτων – υπάρχουν ακόμη και μάνατζερ που σε βοηθούν να χτίσεις ιδανικά fan bases στο Facebook. Υπάρχουν ακόμη και πλασματικοί social media followers, σαν βαλτοί πελάτες στα νυχτομάγαζα, που λόγω κρίσης κάθονται στα πρώτα τραπέζια για να μη φαίνεται άδειο το κέντρο «διασκεδάσεως».

  Ολο και πιο συχνά, οι ψυχοθεραπευόμενοι μιλούν στον ψυχοθεραπευτή τους για την εικονική και όχι για την πραγματική ζωή τους. Σύμφωνα με έρευνες, επτά στους δέκα χρήστες θα συνδεθούν – αν είχαν αποσυνδεθεί –
  στο Facebook με το που θα ξυπνήσουν και προτού καν πάνε στην τουαλέτα. «Εγώ έχω το smartphone στο μαξιλάρι δίπλα μου και κοιμάμαι μαζί του σαν να είναι ο φίλος μου» μου είπε πρόσφατα μια φίλη. Ο φρενήρης διαγωνισμός δημοτικότητας μας γυρίζει πίσω στο βασανιστικό σκηνικό του σχολείου, όταν το μόνο που σε ένοιαζε ήταν αν φοράς τα καλύτερα αθλητικά παπούτσια σε όλο το προαύλιο. Αν η «φωτογραφία προφίλ» που μόλις ανέβασες δεν πήρε τα αναμενόμενα «like» μέσα στο πρώτο κρίσιμο πεντάλεπτο, καταφεύγεις σε σπασμωδικές κινήσεις, αλλάζοντας τη μία μετά την άλλη, όπως αλλάζεις μπλούζες μπροστά στον καθρέφτη όταν νιώθεις ότι τίποτα δεν σου πάει.

  Ο ηλεκτρονικός πόνος της απόρριψης

  Εκτός, λοιπόν, από τους δεκάδες λόγους που έχει κάποιος να νιώσει στενάχωρα στην καθημερινότητά του, έρχεται να προστεθεί και ένας ακόμη: η ιντερνετική απόρριψη. Ολο και περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου δηλώνουν ευθαρσώς σε ερωτηματολόγια ότι η διάθεσή τους εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από το πόσους σηκωμένους αντίχειρες θα βρουν κάτω από κάθε δημοσίευσή τους, ενώ το να τους διαγράψει κάποιος από φίλο είναι ικανό να τους καταρρακώσει.

  Η selfie ως selfie δεν είναι καινούργια ανακάλυψη. Selfies βγάζαμε και στα 80s με μηχανές πολαρόιντ ή με Kodak fun μιας χρήσης. Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που θα δώσεις όνομα σε αυτό που κάνεις, η αθώα και αυθόρμητη φωτογραφία της στιγμής δεν είναι πια ούτε τόσο αθώα ούτε τόσο αυθόρμητη. Καταντάει μεγαλεπήβολο πρότζεκτ.

  Φωτογραφίζουμε αδηφάγα τον εαυτό μας που παίρνει μπλαζέ ή φιλήδονες πόζες όπως οι Γιαπωνέζοι φωτογραφίζουν με μανία τη Μόνα Λίζα στο Λούβρο. Παράγουμε ασταμάτητα αυτοπροσωπογραφίες και τις εκθέτουμε σε εικονικές γκαλερί. Οπως στην τέχνη, όμως, έτσι και στη ζωή, όσο πιο πολλά είναι τα αντίτυπα που βγάζεις, τόσο μειώνεται η αξία του πρωτότυπου.

  Το φλερτ με την αυτοκαταστροφή

  Ο ναρκισσισμός σε ελεγχόμενες ποσότητες δεν βλάπτει. Σε υπερβολικές δόσεις, όμως, μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε πάθηση. Ο πρώτος επίσημα καταγεγραμμένος Βρετανός με εθισμό στα selfies είναι ο 19χρονος Ντάνι Μπάουμαν, ο οποίος έδωσε και συνέντευξη στην εφημερίδα «Mirror». Το όνειρό του να τραβήξει την «τέλεια selfie» μετατράπηκε σε αρρωστημένη εμμονή, με τον ίδιο να φτάσει στο σημείο να παρατήσει το σχολείο, να χάσει 15 κιλά, να μη βγαίνει από το σπίτι επί έξι μήνες, τραβώντας κατά μέσο όρο εκατό φωτογραφίες του εαυτού του, επί δέκα ώρες την ημέρα.

  Η μητέρα του τον βρήκε λιπόθυμο, όταν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας χάπια, επειδή δεν είχε καταφέρει να τραβήξει τη φωτογραφία των ονείρων του. Αργότερα, στο νοσοκομείο, η περίοδος απεξάρτησής του από το κινητό του διήρκεσε αρκετό καιρό, με τον ίδιο αρχικά να καταφέρνει να αντέχει χωρίς το τηλέφωνό του για 15 λεπτά, ενώ στη συνέχεια μισή και μία ώρα.

  Μια κοινωνία σε πρώτο ενικό

  Η συγκεκριμένη ιστορία σίγουρα δεν χαρακτηρίζει την πλειονότητα των χρηστών των social media, όσο εθισμένοι και αν είναι με την απαθανάτιση του ειδώλου τους. Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά στον έξω κόσμο. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε εντός Διαδικτύου είναι πάνω-κάτω ο ίδιος με εκείνον όταν έχουμε βγει για να διασκεδάσουμε, να επικοινωνήσουμε, να ζήσουμε: ζευγάρια αμίλητα που θα βρουν σημείο επαφής μόνο όταν θα βγει το tablet πάνω στο τραπέζι της καφετέριας. Συντροφιές ολόκληρες που απαρτίζονται από πρόσωπα τα οποία φωταγωγούνται από τις οθόνες των smartphones, καθώς κομπάζουν στο Facebook πόσο καλά περνούν στο τάδε μπαρ. Η μοναξιά υπήρχε πάντα, απλώς τώρα κυκλοφορεί με πιο φαντεζί αξεσουάρ. Ο ναρκισσισμός, το χαϊδευτικό του ατομικισμού, αριθμεί πλέον στρατιές ατόμων μοναχικών και ολομόναχων: δεν θέλω να παντρευτώ ούτε και να συζήσω, τα λεφτά που βγάζω θέλω να τα τρώω όλα μόνος μου, να μη δίνω λογαριασμό σε κανέναν.

  Μια κοινωνία σε πρώτο ενικό με τις φατσούλες emoticon ως μάσκες της σύγχρονης τραγωδίας ή κωμωδίας που βιώνει ο καθένας. Θέλουμε πολλά τετραγωνικά για τον εαυτό μας και πολλά πίξελ για το είδωλό μας. Παραπονιόμαστε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που μας καταλαβαίνουν πραγματικά και, όταν τελικά βρεθούν, νιώθουμε ότι πνιγόμαστε όπως ο Νάρκισσος στο ρηχό νερό, σε μια ύστατη προσπάθεια να ζήσει για πάντα ερωτευμένος με τον εαυτό του.

  *Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

  http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=632988#.VCJzYg0jjIo.facebook

  Σχόλιο από Π&Α | 09/10/2014

 9. Τα ψεύτικα e-mails που κυκλοφορούν συνεχώς… Επειδή το κακό με τα worm e-mails, που διακινούν εκόντες – άκοντες οι χρήστες του διαδικτύου παράγινε, ξεκινάμε την απομυθοποίηση των ηλιθίων αυτών μηνυμάτων, μήπως και συμμαζευτεί ο ελληνικός κυβερνοχώρος, που κατακλύζεται από ανοησία. Κι εμάς, ως παλιούς Bloggers μας πονάει! Όποιος το καταλαβαίνει, το καταλαβαίνει…. Καλό θα είναι για να μπείτε στο κλίμα, και να καταλάβετε του λόγους, να διαβάσετε… Σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails στους φίλους σας και το… Σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις δέκα (και βάλε) μεγαλύτερες κοτσάνες – παπαριές, που κυκλοφορούν με e-mail, για όσους δεν θέλουν να τους δουλεύουν. Πάμε λοιπόν… ΓΑΛΑ ΔΕΛΤΑ-ΦΑΓΕ Το μήνυμα λέει «ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ!» και στηρίζεται σε μια υποτιθέμενη εγκύκλιο της υπαλλήλου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μουντή. Το γεγονός ότι η κυρία Μουντή, έχει μηνύσει τους διακινητές του ψεύτικου μηνύματος, από τις 11/2/2009, δεν πτοεί τους διακινητές του μηνύματος, που δε λένε να κάνουν την παραμικρή έρευνα. Το εξώδικο της κυρίας Μουντή. Σχετικό στο in.gr Απάντηση του Οργανισμού Γάλακτος ΕΛΛΑΔΑ Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης και η χώρα του Roketsan Επανακυκλοφορεί με καταιγιστικούς ρυθμούς και ..βελτιωμένο το e-mail, για την Ελλάδα, που είναι πάμπλουτη και στον καθένα μας αναλογούν 96 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τις μπούρδες για μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο, τις υποτιθέμενες μελέτες του ΙΓΜΕ, που… δεν έγιναν ποτέ κι άλλα παραμύθια. Για το θέμα του… Roketsan, ή Rokestan, πρόκειται για μια φωτοσοπιά της πλάκας, που ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να είναι ..διαφημιστικό της μεγάλης τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Είναι μια ακόμη δημιουργία του Τούρκου εθνικιστή στρατόκαβλου cabatli_53, τακτικού μέλους του φόρουμ network54, o οποίος έχει φτιάξει καμιά χιλιαριά τέτοιες (οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν πολύ χρόνο φαίνεται). Η φωτογραφία δεν είναι φυσικά από το site της Roketsan, αλλά φιλοξενείται στο imageshack, που ανεβάζουν φωτό όλοι οι χασομέρηδες! Οπότε η συγκεκριμένη φωτοσοπιά, μόνο ως χιουμοριστική μπορεί να χρησιμοποιηθεί. «ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΣΑ» Ένα από τα χειρότερα hoax emails, τα οποία μας απασχόλησαν επί βδομάδες ήταν το «ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΣΑ». Το συγκεκριμένο chain e-mail, διαφέρει ως προς τα άλλα (Μερισιώτης, roketsan κλπ), επειδή απεικονίζει ένα υπαρκτό πρόσωπο που ζει στη Θεσσαλονίκη και τυγχάνει να είναι… ανήλικη. Αυτό όμως δεν πτοεί τους ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥΣ bloggers, που κάνουν δημοσίευση ένα chain mail που παίρνουν, χωρίς καν να σκεφτούν για ένα δευτερόλεπτο τι σημαίνει να δημοσιεύεις φωτογραφίες ενός τετράχρονου κοριτσιού στο διαδίκτυο, επειδή κάποιος άγνωστος σου έστειλε το μήνυμα. Με την υπόθεση ασχολήθηκε η Δίωξη Ηλεκρονικού Εγκλήματος, η εισαγγελία, οι εφημερίδες, το Χαμόγελο του Παιδιού, εκδόθηκαν δεκάδες ανακοινώσεις και πιστέψαμε ότι τελείωσε. Αλλά τελειώνουν οι ηλίθιοι; Σήμερα το μήνυμα ξαναδιαδόθηκε και μια αναζήτηση με χρονολική σειρά στο google θα σας δείξει ότι δημοσιεύεται σε 114 blogs ! Κι όμως! Μια απλή αναζήτηση γράφοντας ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΣΑ βγάζει πρώτη την ανάρτηση που κάναμε για να γλιτώσουμε από αυτό το έγκλημα. Είναι δυνατόν ρε ηλίθιε blogger, να δημοσιεύεις όνομα και φωτογραφίες ανηλίκου, χωρίς καν να κάνεις μια απλή αναζήτηση του ονόματος, να δεις τι θα σου δείξει; Η «Παιδοφιλία» της Χαμάς ο γάμος και τα… σκουπίδια Σε αυτό το blog, ασχολούμαστε πολύ, με τους «αστικούς μύθους» και τα απατηλά e-mails, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο ίντερνετ. Όχι για κανένα άλλο λόγο, παρά μόνο επειδή το να παίρνεις ένα βλακώδες e-mail, 50 φορές την ημέρα, συνοδευόμενο από κραυγές όπως «διαδώστε το», ετικέτες όπως «σοκαριστικό» κ.λ.π., χωρίς οι διακινητές να βασανίσουν το μυαλουδάκι τους ή να κάνουν μια στοιχειώδη έρευνα, είναι ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ. Είναι κουραστικό. Για παράδειγμα η υπόθεση με το μαζικό γάμο 450 ανήλικων και τους παιδόφιλους παλαιστίνιους. Εξηγήσαμε, άμεσα και λιτά -μετά από πρόχειρη έρευνα- εδώ:Η «Παιδοφιλία» της Χαμάς ο γάμος και τα… σκουπίδια Τα δημοσιεύματα όμως συνεχιζόταν κι εμείς παίρναμε το e-mail, κατά ριπάς. Επανήλθαμε αναλυτικότερα και πιο τεκμηριωμένα, εδώ: Θα κουραστούμε πολύ με την ανοησία των «παιδόφιλων της Χαμάς»; όπου δίνουμε το σημαντικότερο link, δηλαδή το ρεπορτάζ του Ρωσικού πρακτορείου RIA, που γράφτηκε από τη Γάζα, σε ανύποπτο χρόνο, πριν τα αστεία δημοσιεύματα και ξεκαθαρίζει ότι οι νύφες φορούσαν μαύρα, βάλαμε και σχετικά βίντεο, οπότε δεν υπάρχει θέμα. Στο τέλος εδώ: Ομαδικός γάμος 450 ζευγαριών στη Γάζα με νύφες 4, 5, 6 έως 12 ετών! καλέσαμε τον Αδέσμευτο Τύπο και τη συντάκτριά του να είναι πιο προσεκτική. Και το κάναμε πολύ ευγενικά και συγκρατημένα όπως πάντα. Η κ. Τάνια Μυλωνά έκανε απλά ένα ανθρώπινο λάθος. Σιγά μην την κρεμάσουμε κιόλας! Για αυτό λοιπόν δεν χρειάζονται περισσότερες επιθέσεις σε κανέναν. Λάθη κάνουμε όλοι, όλοι κάποια στιγμή πέφτουμε θύματα ενός καλοστημένου παραμυθιού, που διακινείται με e-mail. Επεκτάσεις του θέματος, για «σιωνιστική προπαγάνδα» ή για «αντι-ισλαμισμό», δεν χρειάζονται. Μια φάρσα (hoax), μιας σαλταρισμένης Αμερικανίδας ήταν και τίποτε παραπάνω. Αυτό που θέλουμε εμείς να επισημάνουμε, είναι ότι στείλαμε τη φωτό που λείπει, από την ίδια τελετή (και που δείχνει ότι τα κοριτσάκια ήταν παρανυφάκια), την οποία απέκρυπταν οι διακινητές, αλλά οι προχειράντζες αναπαραγωγοί, δεν έκαναν τον κόπο να τη συμπεριλάβουν στις δημοσιεύσεις τους ή να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί! Το μωράκι πάσχει απο καρκίνο στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ. Με κάθε προώθηση οι γονείς του παίρνουν 5 cents (Krista Marie) Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη ηλίθιο spam μήνυμα, που κυκλοφορεί από το …2002 ! Λένε οι μπούφοι, που το διακινούν: Το μωράκι πάσχει από καρκίνο στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ. Με κάθε προώθηση οι γονείς του παίρνουν 5 cents για να πραγματοποιήσουν την εγχείρηση. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ! ! Δεν θα σας κουράσουμε με λεπτομέρειες, αφού πλέον αντιλαμβάνεστε ποια μηνύματα είναι «μούφες» και πρέπει να μάθουμε όλοι ότι μηνύματα που φωνάζουν «προωθήστε το», δεν τα προωθούμε !!! Νόμος υπ’αριθμ. 1 του ίντερνετ. Και φυσικά καμιά AOL δεν κάνει συμφωνίες για 5 σεντς σε κάθε προώθηση και άλλες μπούρδες….εδώ η πρώτη δημοσίευση της πατάτας το 2002. Νέα μέθοδος ληστείας: Αβγά στο παρμπρίζ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Αν οδηγείς νύχτα και ξαφνικά σου πετάξουν αυγά στο παρμπρίζ, επουδενί λόγο μην βάλεις μπρος τους υαλοκαθαριστήρες και.. το σύστημα πλυσίματος τζαμιών. Τα αυγά αναμειγμένα με το νερό θα μετατραπούν σε ένα γαλάκτωμα που θα σου κάνει το παρμπρίζ χάλια μειώνοντας την ορατότητά σου κατά 92%… Οπότε αναγκαστικά σταματάς, βγαίνεις από το αυτοκίνητο να τα καθαρίσεις σου την πέφτουνε δύο αλήτες, τρως το ξύλο της χρονιάς σου… Και συνεχίζεις δαρμένος με τα πόδια, δίχως αμάξι, δίχως λεφτά, δίχως πιστωτικές κάρτες, δίχως κινητό, δίχως κλειδιά του σπιτιού σου κ.λ.π. Ενημέρωσε τους φίλους και συγγενείς. Άλλη μια παπαριά 92%, μόνο προσοχή τα αυγά να είναι «μάτια» σαν του σκίτσου στην φωτό DCA και κολοκύθια με ρίγανη, ενάντια στον καρκίνο Κάθε βδομάδα, διακινείται και ένα ηλίθιο hoax mail. Τελευταία σοδειά το e-mail που αρέσει στους σαλταρισμένους, με την κλασική παρότρυνση κάθε ανόητου: «Διαδώστε το», με τίτλο «DCA – Βρέθηκε το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες». Το θέμα συνήθως συνοδεύεται και με ένα βίντεο που… βρίσκεται στο YouTube. Άλλη μια μούφα μην τα ξαναλέμε διαβάστε το εδώ: DCA και κολοκύθια με ρίγανη, ενάντια στον καρκίνο BLACLKE, το μαύρο google. Άλλη μια απάτη… blackle hoax ή βλακ hoax; Ένα ακόμη κουραστικό μήνυμα-απάτη, που συνεχίζει να αναπαράγεται. Είναι αυτό για το blackle, το μαύρο google. Το 2005, η διαφημιστική εταιρία της Αυστραλίας, Heep media, είχε μια πολύ έξυπνη ιδέα: έβαλε custom search της google, κάτι που έχουν και χιλιάδες ελληνικά blogs, ώστε να τσιμπάει φράγκα, από την αναζήτηση μέσω της εφαρμογής, που είναι μια δυνατότητα του διαφημιστικού προγράμματος google adsense. Αν κατευθυνθείτε σε κάποιο αποτέλεσμα μέσω του blackle, η heepmedia βγάζει λεφτά. Οι τύποι «έντυσαν» το όλο εγχείρημα με …περιβαλλοντική ευαισθησία, επικαλέσθηκαν ένα δημοσίευμα ενός ασήμαντου blog, του ecoiron, το οποίο μετέφεραν στο blackle, λέγοντας βέβαια, ότι δεν επιβεβαιώνεται, αλλά γίνεται …κουβέντα. Κάποιοι Έλληνες, προσάρμοσαν το hoax, επί το ελληνικότερον. Έτσι, θα πήρατε κι εσείς το παρακάτω βλαώδες μήνυμα: Η μηχανή αναζήτησης Google χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το τεράστιο αυτό εύρος της χρήσης σημαίνει ότι, η μικρότερη κατανάλωση ρεύματος σε κάθε οθόνη που αξιοποιεί την υπηρεσία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη εξοικονόμηση ενέργειας, της τάξεως του συνόλικου ρεύματος που παράγει η Ελλάδα από αιολικά πάρκα σήμερα! Αυτό καταδεικνύει η μελέτη φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην οποία επισημαίνεται ότι αν η υπηρεσία Google Search είχε μαύρη οθόνη, κάθε χρόνο θα εξοικονομούνταν τουλάχιστον 750 μεγαβατώρες σε κάθε χώρα! Η Google, ανταποκρινόμενη στη μελέτη, δημιούργησε μια έκδοση της μηχανής αναζήτησης με την ονομασία «Blackle», που εξοικονομεί μεγάλο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει τόσο το modem-router όσο και η οθόνη του υπολογιστή. Για να συμβάλετε στην καινοτομία της Google για εξοικονόμηση ενέργειας, αρκεί να αλλάξετε τη σελίδα αναζήτησης στο http://www.blackle.com. Δυστυχώς, τα ίχνη του απατεώνα, που συνέταξε το αρχικό μήνυμα χάθηκαν, για να του ζητήσουμε να μας στείλει την υποτιθέμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης (όταν κάποιος αναφέρεται σε έρευνα στα σοβαρα, βάζει link και γράφει κάτι πιό συγκεκριμένο). Anyway, στους όρους χρήσης, αυτής της απατεωνοσελίδας, γράφει (για να μην πάνε φυλακή οι τύποι) Blackle was created by Heap Media* to remind us all of the need to take small steps in our everyday lives to save energy. Blackle searches are powered by Google Custom Search. *Founded in Sydney, Australia in 2005, Heap Media is committed to developing and growing leading online services with global reach. Φυσικά και δεν δημιούργησε τη σελίδα η google! Φυσικά και δεν κάνει οικονομία το μαύρο χρώμα! Περισσότερα: http://www.treehugger.com/files/2007/08/ten_things_you.php και εδώ http://www.greenaction.gr/?p=7 και από το επίσημο blog της google: http://googleblog.blogspot.com/2007/08/is-black-new-green.html Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε, ότι η google, δεν πολυχαλιέται με αυτή τη μπούρδα, καθώς βγάζει κι αυτή λεφτά! Συμπέρασμα: μην τρώτε εύκολα «παπάδες», που αναφέρονται σε δήθεν έρευνες, χωρίς να έχουν το link του πανεπιστημιακού ιδρύματος στο οποίο δημοσιεύτηκαν. Και συνεχίστε να ψάχνετε στο …google. Μη στεναχωριέστε, ο πλανήτης θα σωθεί και με το άσπρο. Το 8χρονο παιδί στο Ιράν που του έκοψαν τα χέρια, επειδή έκλεψε ψωμί Επειδή μας κούρασαν τα αμέτρητα e-mails με τη σχετική σειρά φωτογραφιών: Από το 2004, κυκλοφορεί αυτή η παπαριά στο διαδίκτυο, σε e-mails, στο facebook κ.λ.π. Πρόκειται φυσικά για chain e-mail ή hoax ή καλύτερα Urban legend. Οι φωτογραφίες είναι από το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων (φαίνεται η στάμπα κάτω αριστερά) το οποίο έκανε «ρεπορτάζ δρόμου», σε μια περίεργη συνήθεια, που στο Ιράν λέγεται Maareke giry και στο δυτικό κόσμο «street magic» ! Tο πρακτορείο και ο φωτογράφος του Siamak Yari, έδωσε άπειρες φορές εξηγήσεις για το θέμα αυτό, από το 2004. Πρόκειται για «σόου μαγείας», γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αστυνομικές, θρησκευτικές κ.λ.π. αρχές στις φωτογραφίες (που θα υπήρχαν, αν επρόκειτο για εκτέλεση ποινής). Στην πρώτη φωτογραφία, εικονίζεται ο πατέρας (μάλλον) του πιτσιρικά, που αναγγέλλει δια μικροφώνου το show στους θεατές. Άλλωστε (και αυτός ήταν ο λόγος, που μόλις είδαμε, πριν από πολύ καιρό τις φωτογραφίες, καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται) η Σαρία, ο Ισλαμικός Νόμος (άρθρο 49, παρ.1 του Ιρανικού Ποινικού Κώδικα), ορίζει ότι παιδιά μέχρι 15 ετών δεν τιμωρούνται, παρά μόνο εάν τα κλοπιμαία αντιστοιχούν σε αξία 4.374 γραμμαρίων χρυσού. Εάν η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά αυτό το ποσό, επιβάλλεται το κόψιμο του δεξιού χεριού. Στις φωτογραφίες «κόβεται» το αριστερό χέρι! Ο Ισλαμικός νόμος, εδώ http://www.iran-bulletin.org/political_islam/punishmnt.html ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΑΝ Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ «ΚΟΨΕΙ ΧΕΡΙ», ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΔΕΣ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙΑ….. Θεόδωρος Μεσσήνης, εξαφάνιση 11χρονου αγοριού. Δεν υπάρχει ελληνικός υπολογιστής που δεν έλαβε αυτές τις μέρες ένα ηλεκτρονικό μήνυμα για την «εξαφάνιση» ενός 11χρονου αγοριού. Ήταν 31-5-2005. «Απευθύνομαι σε εσάς για βοήθεια στην εύρεση του παιδιού μου που εξαφανίστηκε εχτές το απόγευμα από το σπίτι του στην Αθήνα. Το όνομα του είναι Γιώργος Μεσσήνης και είναι έντεκα χρονών Παρακαλώ βρείτε την φωτογραφία του συννημένη σε αυτό το μήνυμα» έλεγε ο πατέρας του 16χρονου σήμερα (2010) Γιώργου. Ήταν μια πραγματική υπόθεση, το παιδί βρέθηκε, πέρασαν 5 χρόνια από τότε, αλλά οι spammers ζουν και… βασιλεύουν. Και συνεχίζουν πέντε χρόνια μετά να στέλνουν το μήνυμα. Σήμερα η σχετική αγγελία είναι spam μήνυμα απάτη. Δείτε το σχετικό άρθρο στο αρχείο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (2-6-2005). ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ «Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!). Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό. Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας. Ευχαριστώ. Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών Τηλ.: 210-7289666 210-7289666 vrazos@synigoros.gr» Τέλος παπαριάς ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΑΤΗ, ΠΟΥ «ΕΠΡΗΞΕ» ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΦΥΣΙΚΑ Ο «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΖΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ E-MAIL ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210-7289666, ΕΙΝΑΙ …BLACK HUMOR. Οι οδηγίες που περιέχει το μήνυμα βέβαια, είναι κλασικές και πάντα χρήσιμες. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με τέτοια «προειδοποιητικά μηνύματα», που εμπλέκουν το CNN, τη Γάζα και τους trojan ιούς. Γράψτε απλά CNN GAZA TROJAN στο θείο γκούγκλη και θα βρείτε καμιά πενηνταριά εκατομμύρια σχετικές σελίδες!!!! Πάντως ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ του ΠΟΛΙΤΗ, δεν έχει καμιά σχέση!!! To μήνυμα είναι παμπάλαιο (δείτε το πριν ένα χρόνο και τα σχετικά μπινελίκια) ΚΑΙ εδώ από τις 13-2-2009 Δείτε και αυτή την απάτη (και στείλτε e-mail στο vrazos@synigoros.gr ή τηλεφωνήστε) και θα δείτε. Μυαλό θέλει! Όποιος πηγαίνει κόντρα στο μνημόνιο, θα πηγαίνει εξορία Τα’παμε πολλές φορές, αλλά μυαλό δε βάζουν. Υπάρχει μια ομάδα «πονηρών», που κάνει πλάκες σε κάποιους ελαφρόμυαλους bloggers, οι οποίοι «τσιμπάνε». Άλλες φορές κάνουν πιο επαγγελματική δουλειά όπως εκείνη η απάτη με την εταιρεία που (δήθεν) δάνειζε το δημόσιο με επιτόκιο 1,25% και ο Παπανδρέου την απέρριψε. Με λίγη έρευνα βέβαια μπορεί κανείς να αποφύγει τέτοιες παγίδες, αλλά οι περισσότεροι μπλόγκερς, έχουν σαλτάρει (του θανατά!) με το κυνήγι της επισκεψιμότητας και δεν έχουν χρόνο να διασταυρώσουν κάποια είδηση, παρά μόνο, ανεβάζουν ακατάπαυστα ό,τι πετάει και τσουλάει, για να πιάσουν τα «μεγάλα μπλογκς», σε επισκεψιμότητα, σε ένα ανόητο κυνήγι μαγισσών. Είναι πολύ χοντροκομμένο και κάνει «κρα». Και ένα παιδί 5 χρονών θα καταλάβαινε ότι είναι μούφα. Δεν είναι «επαγγελματίας» προβοκάτορας, αυτός που το έστησε, αφού η παράγραφος, που προστέθηκε στο υποτιθέμενο «μνημόνιο», είναι για πολλά γέλια, αφού λέει: «Εάν διατρέχεται κίνδυνος να μην εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα λόγω μη συμμόρφωσης ατόμων σε αυτά, επιβάλλεται η σύλληψη και εξορία έως ότου ολοκληρωθεί η αποπληρωμή σε τόπο που επιλέγει η πλειοψηφία του κοινοβουλίου» Κι όμως! Αυτό το χοντροκομμένα γελοιωδέστατο κείμενο, οδήγησε πολλούς μπλόγκερς, να ανακαλύψουν συνωμοσίες, ξερονήσια και άλλα χαζά, γελοιοποιώντας ένα -πολύ μικρό ευτυχώς- μέρος της δημοσιογραφίας των πολιτών. Για την ιστορία, αυτό δεν είναι το μνημόνιο, είναι απλά ένα άρθρο σε οικονομικό περιοδικό το οποίο αναλύει συνοπτικά, τι είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που προβλέπεται στο μνημόνιο και μπορείτε να το διαβάσετε (το αυθεντικό εννοείται), στο φορολογικό portal, taxheaven Περαστικά μας… ΔΙΕΡΕΥΣΕ ΡΟΖ Video της πιο γνωστής Ελληνίδας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ!!! Δείτε σε τρία απλά βήματα, πώς μπορείτε να παραδώσετε τους κωδικούς σας στο FACEBOOK και να σας χακάρουν το λογαρισμό: Βήμα 1ο: Βλέπετε στο facebook τον τίτλο της ανάρτησης που είναι προβοκατόρικος και τσιμπάτε, αφού νομίζετε ότι θα δείτε τσόντα με τη Μενεγάκη (τα θέλει ο κώτσος σας!). Βήμα 2ο: Κάνετε κλικ στο σύνδεσμο που είναι ο http://einaikauto.info/ και δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να σας κλέψει τους κωδικούς (trojan). Βήμα 3ο: Όταν κάνετε like, βλέπετε αυτό, αν έχετε σωστή εγκατάσταση ρυθμίσεων ασφαλείας Έτσι, μόλις χάσατε το λογαριασμό σας στο facebook! Άλλη φορά να μη σας τρώει η περιέργεια. Χίλιες φορές σας τα ‘παμε! Σχόλιο apneagr: Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι άλλο ένα Μπράβο στα παιδιά του taxalia για τον αγώνα που δίνουν να περιοριστεί όσο γίνεται η «λερναία ύδρα» που λέγεται spamming. update: 3/12/2010 Αν ποτέ ένας κακοποιός σας αναγκάσει να τραβήξετε λεφτά από το ΑΤΜ!!! Το e-mail γράφει… Αν ποτέ ένας κακοποιός σας αναγκάσει να τραβήξετε λεφτά απο το ΑΤΜ σας, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία βάζοντας το PIN (τον τετραψήφιο κωδικό σας) ανάποδα. Αν δηλαδή ο κωδικός σας είναι 1234 βάζετε 4321. Το ΑΤΜ θα αντιληφθεί ότι το PIN μπήκε ανάποδα, θα σας δώσει μεν τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά άμεσα θα ενημερώσει και την αστυνομία… Εγώ λέω να βάζετε αντί 1234 το 9999 και το ATM θα σας βγάλει αντί για λεφτά ένα περίστροφο και θα μπορέσετε να «καθαρίσετε» με τον ληστή που σας απειλεί… Για να δούμε τι άλλη παπαριά θα ακούσουμε και πόσο μεγάλη θα γίνει η λίστα που ξεκίνησε το Taxalia! up: 6/01/2011 Δέκα Στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ Το e-mail γράφει… Ο κορυφαίος Αμερικανός γλωσσολόγος, κοινωνιολόγος και φιλόσοφος, Νόαμ Τσόμσκυ συνέταξε μία λίστα με τις δέκα στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ… 1. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να….. μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο εδώ. Η αλήθεια Chomsky: ουδέποτε έγραψα τις «10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών» ή το hoax της χρονιάς! Το κείμενο «Οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών» κυκλοφορεί μαζικά από το καλοκαίρι, γράφει ο Jean Bricmont, (στα ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά κλπ κλπ -μας έφτασε στα μέσα του Δεκέμβρη και στην Ελλάδα)- και αποδίδεται στον Noam Chomsky. Λόγω του κειμένου αυτού, τα «επίσημα» μήντια κριτικάρουν ήδη τον Chomsky ως «οπαδό των θεωριών της παγκόσμιας συνωμοσίας» ή της «παγκόσμιας κυριαρχίας των illuminati». Ειδικά η 10η στρατηγική, λέει πως το «σύστημα» γνωρίζει πολύ καλύτερα τα άτομα απ’όσο τα ίδια τα άτομα γνωρίζουν τον εαυτό τους κλπ κλπ με αποτέλεσμα το «σύστημα» να είναι σε θέση να ελέγχει τα άτομα περισσότερο απ’όσο τα ίδια μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους… Το κείμενο μου φάνηκε (λέει ο Bricmont) ότι υπεραπλουστεύει και διαστρεβλώνει την σκέψη του Chomsky, και μια που δεν έβρισκα το αγγλικό πρωτότυπο και για να έχω ήσυχη την συνείδησή μου, αποφάσισα να ρωτήσω τον ίδιο. Ιδού η απάντησή του: «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από πού προέρχονται όλα αυτά. Προσωπικά δεν έχω κάνει τέτοια λίστα, δεν έγραψα κάτι τέτοιο κι ούτε το δημοσίευσα στο internet. Υποθέτω ότι όποιος το έκανε θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι πρόκειται για ερμηνείες των όσων έχω γράψει εδώ κι εκεί, αλλά σε καμία περίπτωση, ούτε υπ’αυτή την διατύπωση, ούτε υπό μορφή λίστας». Η προφανής επιτυχία αυτού του κειμένου, δείχνει ξεκάθαρα την παρανόηση της σκέψης του Chomsky σχετικά με την «χειραγώγηση», τόσο εκ μέρους μερίδας υποστηρικτών του, όσο και εκ μέρους των πολέμιων του. Ο Chomsky και ο Ed Herman, που έχουν γράψει το Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media (1988) [που είκοσι χρόνια αργότερα μεταφράστηκε και στα γαλλικά ως: La fabrique du consentement (εκδ. Agone, 2008)], ενώ το 1992 γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ: Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media , πουθενά δεν υπονοούν πως κάπου υπάρχει μια κρυφή οργάνωση που «χειραγωγεί τις μάζες». Αποδεικνύουν ότι υπάρχουν μια σειρά φίλτρα, που συνδέονται με το ότι τα μίντια έχουν σχέσεις με ιδιωτικά συμφέροντα, διαφήμιση και δράση ομάδων πίεσης κλπ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η θεώρηση του κόσμου που διακινούν τα μήντια να είναι εξαιρετικά στρεβλή, στήνοντας μια διαδικασία περισσότερο παρά ασχολούμενα με το αντικείμενο. Αυτά λέει ο Bricmont. Εδώ αρχίζει το δικό μου το ψάξιμο: τίνος είναι λοιπόν το κείμενο; Όταν μου πρωτοήρθε μέσω συνδρομής που έχω σε μια από τις γαλλικές ιστοσελίδες εναλλακτικής ενημέρωσης, μου έκανε πολύ εντύπωση το «λαϊκίστικο» ας πούμε του πράγματος και ο απλοϊκός δεκάλογος-συνταγή: σκανάροντας το internet (και επειδή το πρωτότυπο ήταν στα γαλλικά, δεν χρειάστηκε να ρισκάρω μεταφράσεις) βρήκα την πηγή, την οποία εκείνοι που το πρωτοδημοσίευσαν δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν… Δέκα μέρες αργότερα, η ίδια ιστοσελίδα επανήλθε και δημοσίευσε διάψευση, ενώ το ένα μετά το άλλο άρχισαν όλο και περισσότερα blog να διαψεύδουν. Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2010, μεταφράζεται στα ελληνικά και αναρτάται σε πολλά «βλόγια», οι αναρτήσεις πολλαπλασιάζονται εκθετικά, έως παροξυσμού, με πολλά «αστέρια like» και χρυσούς σκούφους στα «top 100». Μετ’ού πολύ, αρχίζει και ο κατακλυσμός των e-mail. Όσο νάνε, έναν ίλιγγο τον παθαίνεις. Σε δυο-τρεις αποστολείς μου απάντησα, με περίπου αυτούσιο το κείμενο που βλέπετε εδώ. Εν τέλει, τίνος είναι (βρε γυναίκα) το κείμενο; Το κείμενο λοιπόν γράφτηκε από τον Sylvain Timsit, το 2002, στον ιστότοπο: sytinet. Για τον συγκεκριμένο «αναρχο-κυβερνο-δεν ξέρω τι» ιστότοπο, θα προτιμούσα να σχηματίζατε μόνοι σας άποψη, από την εικόνα και μόνο, ανοίγοντας τα τρία link που προηγούνται και βρίσκονται σ’αυτή εδώ την ίδια παράγραφο. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε κι άλλα πολλά και διάφορα, στα αγγλικά (Silent weapons for quiet wars – Μάιος 1979), γαλλικά (La fin programmée de la démocratie, Les projets des Maitres du Monde), ιταλικά, γερμανικά. •Πολυάριθμα blog ανακάλεσαν ήδη και διόρθωσαν την προέλευση του κειμένου. Πρώτη δημοσίευση, δεύτερη δημοσίευση Ευχαριστούμε το L’Enfant de la Haute Mer up: 10/1/2011 Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες – Η αποχαιρετιστήρια επιστολή Το mail γράφει… «Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ. Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι’αυτό που αξίζουν, αλλά γι’αυτό που σημαίνουν. Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα! Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου. Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος. Θα ζωγράφιζα μ’ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη. …» Για όσους θέλουν να το διαβάσουν όλο εδώ. Υποτίθεται ότι είναι μια, κατά τ’άλλα πολύ όμορφο κείμενο, επιστολή του Κολομβιανού νομπελίστα (νόμπελ Λογοτεχνίας 1982) συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ο οποίος υποτίθεται χτυπημένος από τον καρκίνο την στέλνει σε γνωστούς και φίλους για να τους αποχαιρετίσει. Το κείμενο κυκλοφορεί από τον Μάιο του 2000 στα αγγλικά και είναι άγνωστο το πότε μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα Ελληνικά. Το συγκεκριμένο chain mail είχε τρομερή απηχήσει («πιασάρικο» θέμα) μια και οι πρώτοι που την πάτησαν ήταν δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν την υποτιθέμενη επιστολή σε εφημερίδες και από κει και πέρα ήταν πολύ εύκολο να κυκλοφορήσει. Για όσους γνωρίζουν λίγα αγγλικά…attawie και εδώ αλλά και εδώ και σε πολλά άλλα. Ο συγγραφέας φέρεται να έχει δηλώσει… «αν είχα γράψει αυτό το γράμμα όντως θα πέθαινα αλλά από ντροπή γιατί είναι πολύ γλυκερό». up: 07/02/2011 Όχι άλλο «Βαγγέλης Μερισιώτης» Είναι η δέκατη φορά, που ασχολούμαστε με αυτό το γελοίο chain e-mail, ή μάλλον να τα πούμε πιο απλά, μπας και καταλάβουν και οι χοντροκέφαλοι: Εδώ και χρόνια κάποιοι διανοητικά καθυστερημένοι διακινούν 2 συγκεκριμένα μηνύματα: Το ένα λέει πώς «Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι:.. Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Προωθείστε το όπου μπορείτε. Ευχαριστώ…..» Το άλλο λέει για ένα κοριτσάκι, 6 ετών, που πάσχει από λευχαιμία και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ. Η τελευταία φορά, που πήραμε το e-mail για τον Μερισιώτη, ήταν πριν λίγο. Και μας το έστειλε σοβαρός δημοσιογράφος, με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε !!! Να το ξαναπούμε με μεγάλα γράμματα: δεν υπάρχει κανένας Μερισιώτης στον Ευαγγελισμό, το μήνυμα είναι απάτη. Να μην πούμε για chain mail, hoax,urban legend κλπ που αφορούν τους μυημένους, θα σας το πούμε λαϊκά: είναι μια μαλακία και μισή! Πώς αλλιώς πρέπει να το πούμε για να σταματήσετε να μας πρήζετε με τον Μερισιώτη; σταματήστε επιτέλους αυτό το μήνυμα-αλυσίδα.!!! υ.γ. Το taxalia επικοινώνησε πριν από πολύ καιρό, με το τμήμα αιμοδοσίας του Ευαγγελισμού. up: 28/2/2011 ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!! Ψηφίστε ΟΛΟΙ! Σταματιέται η βλακεία των «πατριωτών»; Ποτέ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ! Λένε και ξαναλένε, διαδίδουν και ξαναδιαδίδουν οι ηλίθιοι το βλακώδες μήνυμα: ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!! Ψηφίστε ΟΛΟΙ! Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε! Άντε να κερδίσεις εθνικές μάχες με τέτοια ντουγάνια! Επειδή παίρνουμε συνεχώς e-mails τα οποία βεβαίως στέλνονται καλοπροαίρετα και με αγάπη και ευαισθησία προς το θέμα: Έχουμε εξηγήσει κι άλλες φορές, το λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να παίρνουμε μέρος σε τέτοιες ακαθόριστες ψηφοφορίες και μάλιστα σε sites Σκοπιανών συμφερόντων, τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν θέμα. Δείτε δίπλα και μια γραμμή πάνω από το γνωστό topic http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147 Λέει: NEW ! MACEDONIA PHOTOS και έχει φωτογραφίες από τη Βαρδαρία. Επίσης ο τίτλος του section είναι MACEDONIA-FORUM POLLS-NEWS ..κ.λ.π. Έχουν ως δεδομένο λοιπόν το MACEDONIA για τη FYROM και μας καλούν να «αναμετρηθούμε», γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή κατά τα τέλη του 2010 ή το 2011, τα ποσοστά θα γίνουν 50/50 π.χ. οπότε θα πανηγυριζουν και θα λένε «ορίστε, αν και οι Έλληνες είναι δέκα φορές περισσότεροι, οι μισοί πιστεύουν ότι η Μακεδονία, δεν είναι Ελληνική». Το Poll δεν είναι αγαθό και καλοπροαίρετο και δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία θέματα αυτονόητα. Μη νομιμοποιείτε με τη συμμετοχή σας, την αμφισβήτηση του αυτονόητου ! Αφήστε τους να βγάλουν …99% ΝΟ. Σιγά τα ωα. Μια ψηφοφορία χωρίς κανόνες σε ένα σκοπιανόφιλο ανιστόρητο Αμερικανικό site θα καθορίσει αν η Μακεδονία είναι…Ελληνική; Είναι καλύτερα να βγάλει 100% ΝΟ, από ότι 50%-50% ! Δεν το καταλαβαίνετε που το πάνε; Αντί αυτής της ψηφοφορίας ψηφίζουμε εδώ. Γιατί είναι τόσο μαλάκες, αλλά μυαλό δε βάζουν! Νομιμοποιούν τη βλακεία και συνεχίζουν να διαδίδουν μια προσβλητική βλακεία, αντί αυτής που πονάει αυτούς που υποτίθεται ότι θέλουν να «χτυπήσουν» οι χοντροκέφαλοι «πατριώτες». Αν έδειχναν όλοι αυτοί οι ηλίθιοι τον ίδιο ζήλο, προωθώντας τη δεύτερη ψηφοφορία τώρα οι «Σκοπιανοί» θα τρέχαν και δεν θα ‘φτάναν… Αλλά άμα δεν κόβει το γ@μ@μένο, δεν κόβει, πάει και τελείωσε…. Ε, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΙ, ΓΙΑ ΝΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ! ΆΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ, ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ! up: 2/3/2011 «Είμαστε ο Νίκος και η Αγγελική Παπαδάκη και ζούμε στα Άνω Λιόσια» Ένα ακόμη ηλίθιο μήνυμα, λάβαμε, με καμιά εκατοσταριά χιλιάδες άλλους χρήστες του διαδικτύου, το οποίο λέει: «Είμαστε ο Νίκος και η Αγγελική Παπαδάκη και ζούμε στα Άνω Λιόσια. Έχουμε δύο παιδιά, την Ελένη, 11 ετών και τη Μαίρη, η οποία είναι δύο. Η Μαίρη γεννήθηκε με καρδιακή ανεπάρκεια αλλά από τη γέννησή της μέχρι τώρα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και γι’ αυτό δεν γνωρίζαμε ότι έχει αυτή την πάθηση. Τώρα, όμως, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Έχει βρεθεί κάποια καρδιά για να γίνει μεταμόσχευση, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στην Washington και εμείς δεν έχουμε την οικονομική άνεση να πάμε το κοριτσάκι μας εκεί. Δεν μπορούμε να πάρουμε δάνειο, ζούμε με νοίκι, οπότε δεν έχουμε ακίνητα να πουλήσουμε. Ο Δήμος Άνω Λιοσίων και το Χαμόγελο του Παιδιού δίνουν μαζί ένα ολόκληρο ευρώ για κάθε φορά που αποστέλλεται αυτό το email. Σας παρακαλούμε, βοηθήστε την κορούλα μας. Σας ευχαριστούμε». Αυτό το e-mail έλαβε ο… Δήμος Άνω Λιοσίων, το 2008 καθώς επίσης και αρκετοί δημότες της περιοχής λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Άγνωστο μέχρι στιγμής το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε, άγνωστοι και οι παραλήπτες, καθώς έπειτα από έρευνες αποδείχθηκε ότι η οικογένεια αυτή δεν υπάρχει στα Άνω Λιόσια. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων κ. Χρήστος Παππούς, H ελεημοσύνη μέσω Ίντερνετ είναι μία πρόσφατη μορφή ηλεκτρονικής απάτης στην Ελλάδα. «Στο εξωτερικό έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις. Παρ’ ότι μπορούν να εντοπιστούν ηλεκτρονικά οι δράστες, ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα για άρση απορρήτου, οπότε κατά κάποιον τρόπο είμαστε με δεμένα χέρια», εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μάνος Σφακιανάκης. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, έχουν καταγγελθεί στη χώρα μας οκτώ περιπτώσεις απάτης στο Διαδίκτυο με τη μορφή έμμεσης ελεημοσύνης, δηλαδή κάποιος επιχειρεί να πουλήσει ένα προϊόν (π.χ. μια τηλεόραση ή ένα κινητό τηλέφωνο) σε χαμηλή τιμή. Το θύμα καταβάλλει το ποσό με πιστωτική κάρτα ή μέσω τράπεζας, αλλά το προϊόν δεν καταλήγει ποτέ στα χέρια του. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, ο αγοραστής αντί να λάβει το κινητό που παρήγγειλε, έλαβε μία πέτρα! up: 10/03/2011 «Έκκληση για αιμοπετάλια στην Καβάλα» Το μήνυμα αναπαράγεται με αισχρό τρόπο σε όλο το διαδίκτυο (ως συνήθως). Το taxalia, έψαξε (ως συνήθως) την υπόθεση. Κάναμε τα απαραίτητα τηλέφωνα, μιλήσαμε με το Νοσοκομείο Καβάλας και πριν λίγο με τη μητέρα του κοριτσιού Ι.Κ. και δώστε προσοχή στο τι μας είπε: «Πράγματι χρειαστήκαμε πριν από 20 μέρες αιμοπετάλια για την κόρη μας, Κάναμε μια έκκληση τοπικά η οποία πήρε δυσανάλογη δημοσιότητα. Συγκεντρώθηκε από την τοπική κοινωνία το αίμα που χρειαζόταν και η κατάσταση της κόρης μου είναι σταθερή. Τώρα πλέον η κόρη μου, χρειάζεται προσευχές και όχι αίμα. Σας παρακαλούμε θερμά να δημοσιεύετε την έκκλησή μας να σταματήσουν τα τηλεφωνήματα, τα οποία έκαναν μαρτυρική την καθημερινή μας ζωή.» Για τα παραπάνω εγγυόμαστε ως taxalia και είμαστε στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Οπότε, ας κάνουν οι σπάμερς και μια φορά κάτι καλό. Ας διαδώσουν και μια φορά μια αλήθεια! Ό,τι δεν ισχύει το μήνυμα, μην τηλεφωνείτε στην κακόμοιρη γυναίκα! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΙΜΑ! Μην διαδίδεται το μήνυμα ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ αιμοπετάλια και εξηγούμε από πάνω γιατί, αλλά κανένας από τους χιλιάδες μ@λ@κες που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τη γυναίκα με το κινητό, δεν το διαδίδει! Διαδίδουν μόνο ό,τι είναι καφριλίκι, αν και με απόλυτη σαφήνεια τους εξηγούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Αλλά, αν ο ανεγκέφαλος κολλήσει να διαδίδει ότι «ένα παληκάρι στον Ευαγγελισμό χρειάζεται σαράντα φιάλες αίμα..», όσες φορές και να του αποδείξεις ότι το μήνυμα είναι ..επταετίας, ότι ασχολήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι το έγραψαν οι εφημερίδες, ο μαλάκας θα διακινεί το ψεύτικο! Ποτέ το αληθινό! up: 12/03/2011 «Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου» Στην επιστολή, που δημοσιεύθηκε σε πολύ μεγάλο ειδησεογραφικό portal καθώς και σε αρκετές δεκάδες άλλα sites και blogs στο internet, το υποτειθέμενο «τραπεζικό στέλεχος» αναφέρει: «‘Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατεί πανικός στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Συγκεκριμένα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων μεταφέρουν τα κεφαλαία τους σε τράπεζες του εξωτερικού και έχει δοθεί σαφής εντολή να σταματήσει κάθε είδους πληρωμή. Έχουν μεταφέρει ακόμα και τα αποθεματικά των μισθοδοσιών αυτού του μήνα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα ιδιωτικά κεφάλαια επιχειρηματιών, στελεχών σε εταιρείες, πολιτικών, δημοσιογράφων και τραπεζικών. Καθημερινά γίνονται μεταφορές αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού. Από την τράπεζα στην οποία εργάζομαι έχει δοθεί οδηγία να μην αναφέρουμε πουθενά… αυτό που συμβαίνει. Σε επαφές και συναντήσεις που είχα με συναδέλφους αλλά και με άτομα του υπουργείου οικονομικών, όλοι έχουν την ίδια άποψη. Ετοιμάζεται χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες ημέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run. Από άτομα του υπουργείου εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο γενικό λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή. Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη με τους κυριότερους τραπεζικούς παράγοντες της χώρας μας, εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών εσωτερικών δημόσιας τάξης και αμύνης. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν το γνωρίζω. Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεωκοπία. Ο λόγος που γράφω τώρα αυτά είναι η συζήτηση που είχα με συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού σήμερα το πρωί. Σας παραθέτω αυτά που μου είπε. «Η πτώχευση είναι πλέον θέμα ημερών και έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός. Θα αναγγελθεί αργά το βράδυ της παρασκευής και θα παρουσιαστεί σαν αναγκαστικό αποτέλεσμα από την συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου. Το σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι ιδανικό για να αποφύγει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις. Δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν και ο κόσμος θα περάσει το πρώτο σοκ σπίτι του. Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα και θα προσπαθήσει να παραληρήσει την κατάσταση με την εθνική μας επέτειο. Το κλίμα του διαγγέλματος θα είναι κάπως έτσι. Θα αναφέρει ότι για ακόμα μία φορά η χώρα μας δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να την καταστρέψουν και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε και να κάνουμε θυσίες για να αποτρέψουμε αυτό το γεγονός. Μάλιστα θα αναφέρει ότι όπως αγωνιστήκαμε τότε και δώσαμε την ψυχή μας για την εδαφική ελευθερία και ανεξαρτησία, έτσι πρέπει να αγωνιστούμε και τώρα για την οικονομική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Η Ελλάδα το 1821 έκανε μόνο την αρχή και τώρα εξαρτάται από εμάς αν θα ολοκληρώσουμε το έργο των προγόνων μας. Αν τότε πολεμήσαμε για την εδαφική μας ανεξαρτησία σήμερα θα πολεμήσουμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία. Μόνο που αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει μάχες και στρατηγούς θα είναι διαφορετικός. Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα» Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα. Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου και γι αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω. Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό. Με εκτίμηση Γ.Β.». Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, για να αυξήσει την επισκεψιμότητα του (επιτυχημένου έτσι κι αλλιώς) portal zougla, προσέθεσε μια ενότητα, με τίτλο BLOG στην οποία ο κάθε κουλός, μπορεί να γράψει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Και συνήθως γράφει μαλακίες! Έτσι, διάφοροι ηλίθιοι, ανεβάζουν εκεί τη μπούρδα τους, που συνήθως είναι κακοπροαίρετη και μετά την αναπαράγουν με φανταχτερό τίτλο στο blog τους, με σκοπό να αυξηθεί η ρημάδα η επισκεψιμότητα, μπας και τσιμπήσει κανείς και κάνει κλικ στις διαφημίσεις του. Όλως τυχαίως, όλα τα γελοία άρθρα, αναπαράγονται σε blogs, όπου δεν αρθρογραφεί κανείς, απλά κάνουν copy-paste χαζομάρας. Το κόλπο με τη zougla είναι ότι, οι μαλάκες, βάζουν ως πηγή το portal του Μάκη, για να δώσουν κύρος στην «είδηση». Μόνο που δεν είναι το z

  Σχόλιο από ψεύτικα ημέιλ | 09/10/2014

 10. Τα ψεύτικα e-mails που κυκλοφορούν συνεχώς… ……………………………………. ……………………………………… Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, για να αυξήσει την επισκεψιμότητα του (επιτυχημένου έτσι κι αλλιώς) portal zougla, προσέθεσε μια ενότητα, με τίτλο BLOG στην οποία ο κάθε κουλός, μπορεί να γράψει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Και συνήθως γράφει μαλακίες! Έτσι, διάφοροι ηλίθιοι, ανεβάζουν εκεί τη μπούρδα τους, που συνήθως είναι κακοπροαίρετη και μετά την αναπαράγουν με φανταχτερό τίτλο στο blog τους, με σκοπό να αυξηθεί η ρημάδα η επισκεψιμότητα, μπας και τσιμπήσει κανείς και κάνει κλικ στις διαφημίσεις του. Όλως τυχαίως, όλα τα γελοία άρθρα, αναπαράγονται σε blogs, όπου δεν αρθρογραφεί κανείς, απλά κάνουν copy-paste χαζομάρας. Το κόλπο με τη zougla είναι ότι, οι μαλάκες, βάζουν ως πηγή το portal του Μάκη, για να δώσουν κύρος στην «είδηση». Μόνο που δεν είναι το zougla η πηγή, αλλά κάποιος σαλταρισμένος που έγραψε στο blog της Zougla, εκεί που μπορεί να γράψει ο κάθε βλάκας. Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι πονηροί, σπαμάρουν την «είδηση» με χιλιάδες mails κι έτσι η είδηση-φάρσα, γίνεται πιστευτή και από σοβαρούς ανθρώπους, πλην των πονηρών και των ηλιθίων. Έτσι, εκτός από το μήνυμα με το οποίο ξεκινήσαμε την ανάρτηση, κυκλοφορούν δεκάδες παρόμοιες ηλιθιότητες. Μια από αυτές είναι για κάποιο κοριτσάκι που χρειάζεται αιμοπετάλια και δίνουν μάλιστα και τηλέφωνα της οικογένειας (υποτίθεται). Διαβάστε το προηγούμενο. Το θέμα παίρνουν διάφοροι τσόγλανοι, το διανθίζουν με το γνωστό «διαδώστε το ΠΑΝΤΟΥ» κι έτσι, όσο κι αν ξελαρρυγγιζόμαστε εμείς να λέμε «Μη διαδίδεται ΠΟΤΕ για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο, μηνύματα που λένε διαδώστε το ΠΑΝΤΟΥ», τα μηνύματα διακινούνται με ρυθμό πολυβόλου. Κι όλα αυτά αγαπητέ Μάκη, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Blog του zougla είναι πηγή βλακείας και αναστάτωσης, μόνο ζημιά κάνει και το κυριότερο:Το επίμαχο e-mail, που δημιούργησε την αναστάτωση και στη συνέχεια την εισαγγελική δίωξη, είχε πηγή τη zougla του Τριανταφυλλόπουλου. Το link ήταν αυτό: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=272000&cid=122 Βεβαίως, παραμένει στην cashe της google. Είμαστε πολύ περίεργοι λοιπόν, αν η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, θα προσάγει στην εισαγγελέα, όπως αυτή διέταξε, τον συντάκτη! Υπάρχουν δημοσιογράφοι που εξαιρούνται των νόμων σε αυτή τη χώρα, ό,τι κι αν κάνουν; Όση αναστάτωση κι αν προκαλέσουν; Δείτε λοιπόν τώρα, την πρώτη ανάρτησή μας, σχετικά με το θέμα H βλακεία πάει σύννεφο στο ίντερνετ και οι ευθύνες του Τριανταφυλλόπουλου. Με πόση σοβαρότητα προσεγγίσαμε το θέμα-τσίρκο και δικαιωθήκαμε απόλυτα (ξανά) αλλά κυρίως δείτε το σχόλιο του «Κλεισθένη». Το εγκρίναμε ξέροντας τι θα ακολουθήσει. Δείτε επίπεδο βλακείας που κυριαρχεί στο ίντερνετ και καίει μαζί με τα ξερά και τα χλωρά! Για την αφαίρεση του κειμένου από τη zougla μας ενημέρωσε το anti-ntp blog και μπράβο του. Έχουμε την ακράδαντη πεποίθηση ότι πολλές από τις «μούφες» τις διακινούν υπάλληλοί σου! Το ραβασάκι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα blogs…που δημοσίευσαν το επίμαχο άρθρο για τη «δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας την 25η Μαρτίου 2011». κλικ για μεγέθυνση Και γιατί το στέλνετε στους αφελείς μπλόγκερς; Αφού ξέρετε την «πηγή». Πάντως οι bloggers που την πάτησαν και για να τσιμπήσουν κλικς δημοσίευσαν την μπούρδα δεν έχουν καμιά ποινική ευθύνη, κατά τη γνώμη μας. Απλά έχουν ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες τους, όπως έχει κάθε ένας που αναδημοσιεύει, όποια μπούρδα του στέλνουν. 14/04/2011 Όλοι μας εναντίον τους Ιδού η βλακεία που κυκλοφορεί: ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ………….. ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ…. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ Αντί να καλούμε 11880 βάζουμε πρόθεμα το 210 και στο τέλος 00, δηλ.210 11880 00 και χρεωνόμαστε αστικό. Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες μας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης με έναν αριθμό. Είναι μια υπηρεσία που την προβάλλουν γιατί εμείς χρεωνόμαστε τα κερατά μας ενώ αυτοί κερδίζουν. Ουσιαστικά μας πιάνουν κορόϊδα και το προβάλλουν σαν παρεχόμενη υπηρεσία. Ήρθε η ώρα να τους κοροιδέψουμε εμείς. Από σταθερό τηλέφωνο καλούμε το 210 1188000 που αν έχουμε εναλάκτικό πάροχο με δωρεάν σταθερά δεν χρεωνόμαστε αν όχι την χρεωνόμαστε σαν αστική, και τους λέμε με συνδέετε στο 69 τάδε? και σου λένε «Ευχαριστούμε σας ενημερώνουμε ότι η χρέωση συνεχίζεται» Τώρα δεν προτιμάτε το 11880? Σας έχω κι άλλα. 210 1188800 210 1188800 ΟΤΕ 210 1185000 210 1185000 VIVODI 210 1183300 210 1183300 Vodafone 210 1182100 210 1182100 Δεν την ξέρει η μάνα της Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι: 210 + υπηρεσία + 00 Οι εταιρείες αυτές ψοφάνε να τους καλέσουμε να μας συνδέσουν και να χρεωνόμαστε υποτίθεται. Ιδίως κάτι μικρές σας το 11821 Θέλετε κι άλλα? Σας έχω Οι πενταψήφιοι αριθμοί έγιναν για να υπερχρεωνόμαστε. πχ το 14944 τηλεπληροφορίες ΟΤΕ (φαρμακεία νοσοκομεία οπαπ κλπ) Σας έχω ένα ενδεικτικό πινακάκι με αυτούς τους αριθμούς κλήσης. 14744 | Αποτελέσματα Παιχνιδιού «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» 210 1474400 210 1474400 14844 | Ωρα Ελλάδος 210 1484400 210 1484400 14944 Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Φαρμακεία, Ιατροί (Αττικής, Θεσ/κης, Πατρών, Κρήτης,Θεσσαλίας, Μυτιλήνης) Δρομολόγια: Πλοίων, Ολυμπιακών Aερογραμμών- ΑEGEAN, OΣΕ, ΚΤΕΛ,Προαστιακού Αποτελέσματα: SUPER 3, EXTRA 5, ΤΖΟΚΕΡ – ΛΟΤΤΟ – ΠΡΟΤΟ – ΠΡΟΠΟ – ΠΡΟΠΟ Γκόλ, Εθνικό – Λαϊκό Λαχείο / Ιππόδρομος Ζώδια & Συνταγές (από τη Μαρία Λόη) Δελτίο καιρού Ελλάδος & Ατμοσφαιρική Ρύπανση Αττικής ΚΤΕΟ (Αθηνών, Θεσ/κης, Πατρών), Διανυκτερεύοντα Βενζινάδικα Αττική) 210 1494400 210 1494400 Γενικά ότι πενταψήφιο αριθμό ξέρετε ισχύει το 210 + αριθμός + 00 Αυτά μόνο από σταθερό από κινητό δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Άντε και καλές κλήσεις μην χρεώνεστε! NEO!!! Καλέστε 210 11889 00 και ζητήστε σύνδεση με κινητά ή σταθερά εξωτερικού προς όλον τον κόσμο ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ Άλλη μία σαβούρα, κυκλοφορεί μέσω email και προτρέπει το κόσμο να «ξεγελάσει» τις υπηρεσίας τηλεφωνικής παροχής πληροφοριών (118ΧΧ). Καλά, κανένας δεν σκέφτηκε να διασταυρώσει την εγκυρότητα του θέματος πριν το προωθήσει; ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αυτό που διατείνεται όποιος πρώτος έγραψε και απέστειλε το εν λόγω μήνυμα. Μια απλή δοκιμή είναι αρκετή για να το διαπστώσει κανείς! Μην προωθείτε στους φίλους και συνεργάτες σας τέτοια σκουπίδια! το γιατί διαβάστε το εδώ. «Ο αριθμός που καλείτε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή» up:6/4/2011 Έρευνα της Microsoft που πληρώνετε αδρά!!! Άλλη μια “φρέσκια” παπαριά!!! Παραέγινε το κακό με τα spam μηνύματα και ειδικά τα worms, τα «σκουλήκια» δηλαδή, που διαδίδονται από mail σε mail, χάρις στην ύπαρξη της κρίσιμης μάζας ηλιθίων, οι οποίοι προωθούν ένα μήνυμα, που γράφει «διαδώστε το», εξυπηρετώντας έτσι τους σκοπούς του αρχικού πονηρού, που είναι να συλλέγει διευθύνσεις e-mail. Το μήνυμα της τελευταίας εσοδείας, που απευθύνεται σε διανοητικά καθυστερημένους (για αυτό έχει τόση επιτυχία, αφού το είδος γνωρίζει μεγάλη άνθιση!), αναφέρεται σε «έρευνα της microsoft που πληρώνετε αδρά» (είναι και ανορθόγραφοι οι ηλίθιοι!) και όποιος διαδίδει το μήνυμα, παίρνει μια επιταγή μέχρι …100.000 ευρώ. Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα ακόμη: (κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση και διαβάστε το κείμενο) Έτσι, από forward σε forward, γίναμε -χωρίς να το θέλουμε και χωρίς να μας ενδιαφέρει- κάτοχοι της λίστας όλων των υπαλλήλων της ΔΕΗ με το e-mail τους, αφού κάποιος ηλίθιος υπάλληλος της επιχείρησης, αποφάσισε να…διαδώσει το μήνυμα για να κερδίσει την επιταγή. Μήπως είναι καιρός να ασχοληθεί περισσότερο ενεργά η αναβαθμισμένη πλέον Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΓΑΔΑ; Και μήπως, αντί να εξαντλείται η ενασχόληση των διωκτικών αρχών, με τις ιδέες που διακινούν «ενοχλητικοί» bloggers, να εφαρμοστεί επιτέλους η νομοθεσία για τα «κακόβουλα e-mails» και να πάνε φυλακή μερικοί από τους κρετίνους, που γενικώς «διαδίδουν», όποια βλακεία υποπέσει στην αντίληψή τους; up:29/5/2011 Παράξενα πλάσματα που ξεβράστηκαν μετά το τσουνάμι! Μια ακόμη μπούρδα, που κατακλύζει το ίντερνετ, είναι το chain mail (απάτη δηλαδή), με διάφορα μυστήρια πλάσματα που ξεβράστηκαν μετά το πρόσφατο τσουνάμι που ακολούθησε τον τρομερό σεισμό της Ιαπωνίας και τα επακόλουθα τραγικά με τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Τα ίδια ακριβώς μυστήρια πλάσματα μας έστελναν με e-mail και το 2004, τα ίδια με το τσουνάμι της Ινδονησίας, επί 7 χρόνια κυκλοφορούν τα «πλάσματα». Η πρώτη φορά που είδαν το φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες που βλέπετε σήμερα, ήταν τον Δεκέμβριο του 2004! Ιδού το βίντεο, με ημερομηνία 5-5-2007. Τότε έλεγαν (οι απατεώνες) ότι ξεβράστηκαν από το τσουνάμι της Ινδονησίας. Η αλήθεια Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το τσουνάμι, ούτε με κανένα τσουνάμι. Είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας Αυστραλών και Νεοζηλανδών, που έγινε από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου του 2003 και ονομάστηκε The NORFANZ Voyage. Οι ερευνητές με καταδυτικά σκάφη φωτογράφιζαν στα βάθη της Ωκεανίας, επί ένα μήνα, διάφορα σπάνια είδη ψαριών. Δείτε την έρευνα του 2003 εδώ: http://www.environment.gov.au/coasts/discovery/voyages/norfanz/index.html Δείτε πλήρη κατάλογο των ευρημάτων, εδώ Περισσότερες φωτο και ανάλυση της απάτης εδώ Ενώ μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την ιστορία αυτή, γράφοντας απλά tsunami creatures στο google. Ε, αν πάλι σας αρέσουν τα παραμύθια, μην ψάχνετε τίποτε. Ζήστε τη φαντασίωση στις μαλακίες πρώτοι οι Έλληνες. 5.320 blogs αναπαράγουν την μπούρδα. Αν τους ζητήσεις να αναπαράγουν κάτι σοβαρό, δεν βρίσκεις ούτε 50 να το κάνουν…. respect taxalia up:1/6/2011 Mark Weisbrot : Καλωσήλθατε στην εσκεμμένη και προ-μελετημένη κόλαση του ΔΝΤ Άλλο ένα hoax mail, μια μπούρδα δηλαδή. Για να μην πολυλογούμε θα μείνουμε στο σημαντικό: Παίρνετε όλοι δεκάδες, εκατοντάδες μηνύματα. Υπάρχει μια πολύ βασική αρχή: Μην προωθείτε ποτέ ένα μήνυμα που λέει προωθήστε το! Το μήνυμα είναι συρραφή από άλλα κείμενα, άλλων, ο Weisbrot δεν είπε ποτέ τα παραπάνω. Με εγγύηση 100% taxalia, το μήνυμα είναι ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ! Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε δημόσια, γιατί πρόκειται για μια πολύ βρώμικη ιστορία κι όχι απλά για ένα ακόμη hoax. Σε κατάλληλο χρόνο θα σας εξηγήσουμε το πολύ βρώμικο παιχνίδι πίσω από αυτό το e-mail, που δεν το βάζει ο νους σας! Εμετός! Φρίκη! up:8/6/2011 Το γελοίο «έγγραφο» μιας HAYMAN που μας δανείζει με 1,25% Συνεχίζεται ακατάπαυστα η προβολή του αστείου, δήθεν εγγράφου της ανύπαρκτης HAYMAN που μας προσφέρει 20 δις με επιτόκιο, 1,25% και άλλες μπαρούφες. Bloggers «τσιμπάνε» στη αγωνία τους να κάνουν το «αποκαλυπτικό θέμα», κάνοντας ρόμπα, όλο το blogging. Από κοντά και στέλεχος της Ν.Δ. που κάτι ψέλισσε για το θέμα… Και όμως είναι τόσο απλό! Μια μικρή έρευνα έδειξε ότι: Πέραν βέβαια του ουσιαστικού, που λέει ότι καμιά εταιρεία που μπορεί να δανείσει 20 δις, δεν γράφει τέτοια πρόχειρα ραβασάκια… Να τι πρέπει να κάνει ο blogger: Βλέπει ψηλά, τη διεύθυνση της εταιρείας: Boston, ΗΠΑ. Σωστά; Πάμε στο απλό: στο τέλος έχει δυό e-mail επικοινωνίας. Το ένα είναι της ..εταιρείας, δηλαδή roland.housner@haymannet.com (εννοείται ότι είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!). Κάνε ρε φίλε ένα κλικ στην …ιστοσελίδα της «εταιρείας» http://www.haymannet.com Τι βλέπεις; Πάπαλα!!! Το δεύτερο e-mail είναι χιουμοριστικό: bellamimi@bigbond.com Η «Ωραία Μιμή» δηλαδή, με host την bigbond, τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου της… Αυστραλίας! Εταιρεία δηλαδή που έχει τα δις για φιστίκια, αλλά δεν έχει εταιρικό e-mail! Eπιστρέφουμε στην κορυφή, όπου το γέλιο είναι μεγαλύτερο: Έχει δύο τηλέφωνα: το (617) 217 2084 και το φαξ (617) 217 2001. Με μια μικρή έρευνα βρήκαμε που ανήκουν τα τηλέφωνα: 1) Το πρώτο ανήκει στην ASPEN TECH, μια εταιρεία υπολογιστών και πληροφορικής, στο οποίο απαντάει η κυρία Kori Doherty, υπεύθυνη των επενδυτών 2) ενώ το δεύτερο, το υποτιθέμενο φαξ, ανήκει -μαντέψτε σε ποιόν; σε… κουζινά!!!! κάτι σαν το cabinet man!!! Αλλά και η διεύθυνση!!! 225 Franklin Street, 26th Floor! δείτε το!!!! http://www.hoteluxury.com/images/about/designers.pdf Πειράζει αν ζητήσουμε άλλη μια φορά, έ-λ-ε-ο-ς, από τους σαλταρισμένους bloggers, που ξεφτιλίζουν το ελληνικό blogging; Yπάρχουν τόσα πράγματα που συμβαίνουν ρε παιδιά γύρω σας. Πείτε τη γνώμη σας για αυτά, συζητείστε με τους αναγνώστες σας και αφήστε τις συγλονιστικές αποκαλύψεις… up:11/6/2011 Αυτός ο μήνας έχει 5 Παρασκευές, 5 Σάββατα και 5 Κυριακές. Συμβαίνει κάθε 823 χρόνια Νέο e-mail απάτη, που βρήκε ήδη τους «καλοθελητές» του, οι οποίοι το αναπαράγουν. «διαβάστε, τι μοναδικό συμβαίνει τον φετινό Ιούλιο, που γίνεται μία φορά κάθε 823 χρόνια!» λέει το μήνυμα και συνεχίζει: «Αυτό τον χρόνο, ο Ιούλιος έχει 5 Παρασκευές, 5 Σάββατα και 5 Κυριακές. Kι αυτό συμβαίνει μιά φορά κάθε 823 χρόνια. Αυτά τα συγκεκριμένα έτη είναι γνωστά ως «Moneybags» (“σακούλες λεφτά”)», (ενώ moneybags λέγονται τα ηλίθια μηνύματα που υποτίθεται ότι αν τα διαδώσεις θα βγάλεις …σακούλες με λεφτά!) Παραμύθια! Όντως ο Ιούλιος έχει 5 Π/Σ/Κ, αλλά αυτό συμβαίνει συχνότατα και με πολλούς άλλους μήνες, που έχουν 31 μέρες ! Ιδού ο Αύγουστος του 2008. Είχε επίσης «5 Παρασκευές, 5 Σάββατα και 5 Κυριακές» Για να μην πέφτετε θύματα της απάτης, υπάρχουν πάρα πολλοί μήνες στους οποίους τα Παρασκευοσαββατακύριακα είναι 5, π.χ. τον Ιούλιο του 2005, τον Ιούλιο του 2004, τον Ιανουάριο του 1999, τον Ιανουάριο του 2010 κ.ο.κ. Το μήνυμα ξεκίνησε από το facebook με σκοπό τι άλλο; Το περίφημο «διαδώστε το» στο οποίο «τσιμπάνε» όλοι οι φίτσουλες, με αποτέλεσμα να συλλέγουν διευθύνσεις e-mail και να σας βομβαρδίζουν μετά με τις προσφορές για viagra, το κοριτσάκι που έχει λευχαιμία και τον Μερισιώτη, που χρειάζεται 40 εκατομμύρια φιάλες αίματος, γιατί …χαροπαλεύει στην εντατική από το 1998… up: 15/9/2011 Πασπαλισμένα με κοκαΐνη βουτήματα δόθηκαν σε κηδεία… (hoax, μούφα) Tην ψέυτικη -μούφα είδηση, αναμετέδωσαν ακόμη και διεθνή σοβαρά πρακτορεία! (Φυσικά, πρώτος στην Ελλάδα, την έκλεψε ο γνωστός «κλέφτης» ειδήσεων από blogs newsit, αλλά να την πατήσει κι ο ΣΚΑΪ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;) Σύμφωνα με το Νovinite ένας Βούλγαρος άνδρας έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές στην Αθήνα, αφού αποδείχθηκε ότι είχε ετοιμάσει πασπαλισμένα με κοκαΐνη βουτήματα που δόθηκαν σε μια κηδεία. Ο Βούλγαρος εργαζόταν σε ένα φούρνο, από τον οποίο αγοράστηκαν τα παραδοσιακά βουτήματα για την κηδεία ενός άνδρα, αναφέρει το ράδιο Darik, επικαλούμενο ελληνικά ΜΜΕ. Λίγο χρόνο μετά την και αφού οι συγγενείς δοκίμασαν τα βουτήματα, άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα, γεγονός που οδήγησε σε κλήση της αστυνομίας. Κατά την άφιξή τους, οι αστυνομικοί με έκπληψη διαπίστωσαν ότι τα βουτήματα ήταν πασπαλισμένα με κοκαΐνη, αντί απλής ζάχαρης άχνης. Ο εργαζόμενος στο αρτοποιείο που έφτιαξε τα παράξενα βουτήματα ήταν βούλγαρος πολίτης που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών. Πιστεύεται ότι η κοκαΐνη στα πασπαλισμένα βουτήματα, έγινε αρχικά για να κρύψει τα ναρκωτικά, αλλά κατέληξε να αποσταλούν στην νεκρώσιμη ακολουθία από ένα λάθος. Η παράξενη ιστορία βοήθησε τους Έλληνες αξιωματικούς της αστυνομίας να συλλάβουν, το σύνολο της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της Βουλγαρίας που συμμετείχε. Πάνω από 60 κιλά κοκαΐνης έχουν ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης. Η είδηση είναι ψευδής κι έχει πηγή το epicnews που δημοσίευσε και τη «μούφα» για το …Villabafo. Καλά τους έκανε τους δημοσιογράφους που το έκλεψαν, το epicnews, αφού το σάιτ αυτό δημοσιεύει σχεδόν αποκλειστικά «μούφες», αλλά …το παράκανε! up: 25/10/2011 THIERRYMAIR, TIERRY MAIR ή πόσο μαλάκες είναι οι Έλληνες χρήστες του Facebook; Δυστυχώς, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτρέπει μόνο αυτοκτονίες. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε για την ηλιθιότητα. Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορει ακόμη ένα ηλίθιο μήνυμα-απάτη (hoax), αυτή τη φορά κυρίως στο facebook, που λέει: «ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ THIERRYMAIR. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟN ΤΟΙΧΟ ΣΑΣ‌! Απο Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» Λες και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Μηνύματος βγάζει ανακοινώσεις (και μάλιστα ζητά να «αντιγράφτε» και να «επικολλήστε» στον τοίχο σας…) για επικίνδυνα προφίλ !!!! Αν είχε στοιχεία θα τον συνελάμβανε ρε γιουρούκια! Μυαλό θέλει; Άσε που το μήνυμα είναι …προπέρσινο! Επειδή η ασχετοσύνη των χρηστών του facebook είναι τεράστια, το μήνυμα διαδίδεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, όπως όλα τα ηλίθια μηνύματα, που απευθύνονται σε ζώα! Είναι χιλιοαποδεδειγμένο, ότι αν ζητήσεις να «διαδώσουν» ένα αληθινό, σοβαρό, χρήσιμο μήνυμα, θα το κάνουν 100 άνθρωποι. Αν ζητήσεις να διαδώσουν μια απίθανη μαλακία, όπως η παραπάνω, θα βρεθούν πάνω από 100.000! Όσο πιο αυτιστικό το μήνυμα, τόσο γρηγορότερα διαδίδεται ! Και φυσικά, στα ηλίθια μηνύματα, κανείς δεν ψάχνει πηγή ! Κανείς δεν ψάχνει, αν εκτός από τον «φίλο που μας το ΄στειλε» υπάρχει στα επαγγελματικά ΜΜΕ (εφημερίδες, portals κλπ)! Άν τους ζητήσουν να διαδώσουν κάτι σοβαρό, όλοι ψειρίζουν από την ορθογραφία, μέχρι το συντακτικό. Δεν υπάρχει ελπίδα. Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι! To παρήγορο είναι ότι μέχρι στιγμής, δεν «τσίμπησε» κανένας blogger στην μπούρδα. Κι ελπίζουμε να μη βρεθεί ούτε ένας, τόσο βλάκας ! up: 3/11/2011 Τι είναι αλήθεια αυτά τα genpets; Πίστεψα ότι ο θρύλος τους είχε κοπάσει για πάντα, όμως να που τα genpets ξαναβγήκαν στην επιφάνεια και έχουν κατακλύσει blogs, Facebook και e-mails. Γονείς, ψυχραιμία. Τα Genpets δεν είναι αληθινά, δεν κυκλοφορούν στην αγορά και δεν πρόκειται για μεταλλαγμένα ζωάκια που ανυπομονούν να κάνουν παρέα στα παιδιά σας! Φωτογραφίες και πληροφορίες για τα Genpets έλαβα για πρώτη φορά πριν τουλάχιστον 5 χρόνια και φυσικά δεν άργησα να καταλάβω (όποιος ψάχνει βρίσκει και μάλιστα ΠΟΛΥ εύκολα) ότι ήταν φάρσα. Τα GenPets στα πρόσφατα e-mails που έλαβα παρουσιάζονται ως εξής: Τα genpets είναι η καινούργια ανακάλυψη της βιο-μηχανικής. Πρόκειται για ζωντανά ανθρωποειδή τα οποία θα πωλούνται στα ράφια των super market ίσως και των pet-shop. Είναι φτιαγμένα από ανάμιξη ανθρώπινου και ζωικού DNA. Όταν δεν έχουν ανοιχτεί από τη συσκευασία βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου, κάτι σαν την χειμερία νάρκη. Αναπνέουν όμως επειδή η συσκευασία έχει τρύπες να περνάει ο αέρας. Μόλις ο πελάτης ανοίξει την συσκευασία αρχίζει το κατοικίδιο να ξυπνάει μετά από 20 λεπτά και ανοίγει τα μάτια του. Έχουν αίμα, οστά, μυς, μυαλό και οτιδήποτε άλλο έχουν τα θηλαστικά. Ζούνε με πρωτεΐνες. Επίσης έχουν προσωπικότητα και το χρώμα της συσκευασίας δείχνει τον τύπο τους. Αισθάνονται πόνο αλλά δεν έχουν αναπτυγμένες φωνητικές χορδές για να εκφραστούν. Αν τα κόψεις βγάζουν αίμα. Υποτίθεται ότι η εταιρεία τα έχει βγάλει για να παίζουν τα παιδιά με κάτι ζωντανό αντί για κούκλες ή άψυχα ρομποτ. Το pet μόλις ανοιχτεί θεωρεί τον κάτοχο του κάτι σαν τη μάνα του. Δείχνουν συναισθήματα. Για να μην ξεφεύγουν σε επίπεδο συμπεριφοράς τους δίνουν ναρκωτικά. και πολλά άλλα παρόμοια… Ε λοιπόν, όλα τα παραπάνω είναι ΨΕΜΑ, ΜΥΘΟΣ, ΦΑΡΣΑ Τα genpets είναι δημιουργία του καλλιτέχνη Adam Brandejs και τα έφτιαξε χρησιμοποιώντας πλαστικό, χρώματα, πηλό, τσιπάκια και πολλά ακόμα υλικά, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ανθρώπινο και ζωικό DNA. Σκοπός του ήταν (με λίγα λόγια) να δημιουργήσει ένα σούσουρο γύρω από το θέμα της βιο-μηχανικής και να μας προβληματίσει… Ποια θα ήταν η αντίδραση μέσου ανθρώπου μπροστά σε μία ανθρώπινη ζωντανή δημιουργία, όπως το GenPet; Όλη η εξήγηση του ίδιου του καλλιτέχνη βρίσκεται στο brandejs.ca Η αλήθεια είναι ότι το όλο θέμα ήταν τόσο καλοστημένο, τα GenPets έμοιαζαν απίστευτα αληθινά, το ίδιο και οι “οδηγίες χρήσης” τους, ενώ εξ αρχής στήθηκε κανονικότατα και site της εικονικής εταιρείας (δεν υπάρχει όμως εταιρεία είπαμε…). Δεν ξέρω από ποιο ελληνικό blog (γιατί από εκεί ξεκινούν πια όλες οι ράδιο-αρβύλες) ξεφύτρωσε ξανά το θέμα, πάντως μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι… Τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν. Τουλάχιστον όχι ακόμα και σίγουρα όχι από τα GenPets! από το είμαι μαμά up: 12/12/2011 Για δες κάτι επαναστάτες… Κάθε μήνα, βγαίνει κι ένα worm e-mail το οποίο διακινείται με ταχύτητα αστραπής. Τελευταία εσοδεία, το μήνυμα που καταγράφει τους «αριστερούς» στην εξουσία κι έχει τίτλο: Για δες κάτι επαναστάτες… δείτε το: «Γιώργος Μπόμπολας: Ο ΕΠΟΝίτης που έγινε καναλάρχης, μεγαλοεκδότης, κατασκευαστής Δημοσίων έργων. Έχει ακόμα μεγάλη αδυναμία στο ΚΚΕ. Σταύρος Ψυχάρης: Πρόεδρος του ΔΟΛ, Πρόεδρος του Δ.Σ. του MEGA κλπ. Από κομμουνιστική οικογένεια, έκανε τα πρώτα του βήματα στό ΚΚΕ. Μάνια Τεγοπούλου: Εκδότρια Ελευθεροτυπίας, MEGA κλπ. Κόρη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Κίτσου Τεγόπουλου, θεωρείται ακροαριστερή. Κώστας Γιαννίκος: Είχε αγοράσει την διεθνούς φήμης κομματική εφημερίδα «Πράβντα». Είναι βασικός μέτοχος (25%} του καναλιού Alter, και ιδιοκτήτης των ρ/σ John Greek, Oasis, Captain Jack, ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Modern Times, των tv περιοδικών Tivo και Avanti, των δισκογραφικών εταιρειών WARNER, Legend, MBI, Eros, Κίνησις, Σονόρα, Πάνιβαρ, ΛΥΡΑ κ.λπ. Δούλεψε στο MEGA, στον ΣΚΑΙ και στο STAR. Eίναι εκδότης της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή». Εχει στην ιδιοκτησία του ή εκμεταλλεύεται μέσω της εταιρίας “Ελληνική Θεαμάτων” τα θέατρα Παλλάς και Μικρό Παλλάς, Κιβωτός, Εμπορικόν, Πειραιώς 131, Αποθήκη, Δημήτρης Χορν και Πόρτα. Εκδίδει και τα μουσικά περιοδικά “Δίφωνο” και “Ποπ και Ροκ”. Προφυλακισμένος με αναστολή για χρέη στο Δημόσιο. Πρώην στέλεχος του ΚΚΕ. Αναστασιάδης Θέμος: ΑΝΤ 1, μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Στρατής Λιαρέλης: Διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ 1. μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Νίκος Ευαγγελάτος : μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Όλγα Τρέμη: MEGA, μέλος κάποτε της ΚΝΕ Παύλος Τσίμας: MEGA / ΤΑ ΝΕΑ, πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, ΚΚΕ. Μανώλης Αναγνωστάκης: MEGA Σ/Κ, ΚΝΕ. Οι του Ιού της Ελευθεροτυπίας: Τρίμης-Ψαράς-Κωστόπουλος : ΚΚΕ εσ. και εν συνεχεία Β’ Πανελλαδική (ακροαριστερή διάσπαση της νεολαίας του ΚΚΕ εσ., το 1978, εξέδωσαν το περιοδικό «Σχολιαστής»). Στην Β’ Πανελλαδική ήταν κι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σήμερα πολιτικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά ! Αλέξης Παπαχελάς: Διευθυντής της Καθημερινής, ΣΚΑΪ κ.λπ., ήταν Γραμματέας της Β’ Πανελλαδικής στο Κολέγιο Αθηνών. Σταύρος Λυγερός: Καθημερινή, μέλος της ΟΣΕ («Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση»). Τάσος Τέλλογλου: Καθημερινή, ΣΚΑΪ, μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Βασίλης Λυριτζής: ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ. Δήμος Βερύκκιος: Alpha, μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Λάκης Λαζόπουλος: Alpha, μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Γιώργος Κύρτσος: Δεξιός πρώην εκδότης του Ελεύθερου Τύπου και σήμερα της FREE PRESS, και τηλεσχολιαστής, μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος :Αριστεριστής, μόνιμος απολογητής της 17Ν. Αλέξης Οικονόμου: Μέλος της Κ.Ε.,και εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Μαρξιστής και πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και στέλεχος του ΚΚΕ. Παντελής Καψής: Πρώην Δ/ντης στα ΝΕΑ και σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου. Μέλος κάποτε του ΚΚΕ εσ. Χρήστος Μαχαίρας: Διευθυντής στο Έθνος του Μπόμπολα, ΚΚΕ Εσ. Θανάσης Τσεκούρας: ΝΕΤ, ΚΚΕ εσωτ. Νίκος Μεγγρέλης: έχει περάσει από MEGA, ΑΝΤ1, ΕΡΤ, ΚΚΕ εσωτ. Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: ΝΕΤ, ΣΚΑΪ κλπ ΚΚΕ εσωτ. Σεμίνα Διγενή:ΝΕΤ κλπ Μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Γιάννης Λάτσιος: O κ.life style του ΑΝT1,STAR κλπ. ΚΚΕ εσωτ. Σταμάτης Μαλέλης: Γενικός STAR. Ακροαριστερός (τροτσκιστής) στα νιάτα του. Γιάννης Βλαστάρης: Διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, Μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Δημήτρης Τσιόδρας: Πρώην διευθυντής του Flash επί Κόκκαλη και νυν υπεύθυνος πολιτικού της Ελευθεροτυπίας Μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Ηλίας Θεοφύλακτος: Διευθυντής στην εφημερίδα Ισοτιμία, Μέλος κάποτε της ΚΝΕ. Στέλιος Κούλογλου: ΝΕΤ , TVXS Μέλος του ΕΚΚΕ. Μπήλιω Τσουκαλά: ΝΕΤ. τ.μέλος του ΕΚΚΕ . Σπύρος Παπαδόπουλος: ΝΕΤ. τ. μέλος του ΕΚΚΕ. Ανδρέας Μικρούτσικος: Παρουσιαστής. τ. μέλος του ΕΚΚΕ. Δημήτρης Ψυχογιός: ΤΟ ΒΗΜΑ, πρώην οργανωτής της αριστερίστικης «20ης του Οκτώβρη». Οι δημοσκόποι, τα ΜΜΕ, κι ο θαυμαστός κόσμο τους : Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο. πατέρας όλων των δημοσκόπων. Παλιό δραστήριο μέλος αριστερίστικων οργανώσεων σε Ελλάδα και Γαλλία (29η Μάη, Curiel Apparat). Παλιά έγγραφα της ΚΥΠ τον ενέπλεκαν και με την τρομοκρατία. Δεν αποδείχθηκε τίποτα. Γιάννης Μαυρής: Γενικός Διευθυντής της Public Issue, ΚΚΕ εσωτ. Χριστόφορος Βερναρδάκης: Γενικός Διευθυντής της VPRC, ΚΚΕ εσωτ. Στράτος Φανάρας: Γενικός της Metron Analysis, ΚΚΕ εσωτ. Τάκης Ρουτζούνης: Γενικός της Κάπα Research, τ. Γραμματέας Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ. Τάκης Θεοδωρικάκος: Γενικός της GPO, τ. Γενικός Γραμματέας της ΚΝΕ. Κάπως έτσι διαμορφώνονται, εδώ και 37 χρόνια, οι συνειδήσεις κι ο λαϊκισμός στην Ελλάδα…» Και για να σας προλάβω, δεν σχολιάζουμε αν αυτά που γράφει το πιο πάνω mail είναι αλήθεια ή ψέμματα αλλά ο τρόπος που διακινείτε! up: 19/12/2011 «Αν ένα παιδί κλαίει στο δρόμο…» Γιατί οι άνθρωποι στο ιντερνετ λειτουργούν τόσο ηλίθια; Και μια πρόταση στον Μανώλη Σφακιανάκη (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος). Αφορμή το worm e-mail, το οποίο θα το πήρατε κι εσείς, το οποίο είναι εξώφθαλμα «σκουλήκι», μήνυμα δηλαδή το οποίο γράφει μια εντυπωσιακή ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ μαλακία, ώστε να τσιμπήσουν οι χαχόλοι και να κάνουν αυτό που θέλουν οι ηλίθιοι: να το προωθήσουν δηλαδή (η προώθηση είναι το ζητούμενο, όχι αυτά που γράφει το μήνυμα): «Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πεί να το πάτε στην διεύθυνση που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πηγαίνετε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση.» Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς. Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρούσα ανακοίνωση και στείλετε σε όσο περισσότερους φίλους σας. (αυτό, σε οποιοδήποτε μήνυμα δείχνει ότι είναι απάτη, το ζόρι δηλαδή να στείλετε την «ανακοίνωση» σε όσους περισσότερους γίνεται) Μπορείτε να αποτρέψετε πολύ πόνο από οικογένειες… Αυτό το ανακοίνωσε η αστυνομία.» Φυσικά, ποτέ η αστυνομία δεν ανακοίνωσε κάτι τέτοιο. Μια ματιά στο site της το επιβεβαιώνει. Μυαλό θέλει; Αλλά άμα είναι ακατοίκητο το γ@μημένο….διαδίδεις όποια μαλακία σου στέλνουν στο facebook…. 1.220 μαλάκες μέχρι στιγμής έχουν διαδώσει αυτή τη μαλακία στα blogs και μερικές δεκάδες χιλιάδες στο facebook ! Κανείς χαχόλος φυσικά, δεν ζήτησε από αυτόν που του το ‘στειλε να του υποδείξει «που είναι η ανακοίνωση της αστυνομίας ρε;» Kύριε Σφακιανάκη, επειδή κάνετε καλή δουλειά στη Δίωξη, γιατί δεν κάνετε αυτό που κάνουν ξένες αστυνομίες; Βλέπετε εδώ, η αστυνομία του Rockton ενημερώνει ότι δεν προέρχεται αυτή η μπούρδα από επίσημες πηγές και προτρέπει «Please do not forward it». Γιατί δεν κάνετε το ίδιο στο twitter σας που ήδη έχετε; Γιατί δεν κάνετε μια σελίδα στο facebook με hoax alerts; up: 7/03/2012 «Θαύμα στη Θεσσαλονίκη, ανάπηρος περπάτησε» Η αληθινή ιστορία: Η σειρά φωτογραφιών, δείχνει έναν Μαροκινό σε αναπηρικό καροτσάκι, να επιβιβάζεται στη συνέχεια σε μια Mercedes. Η ιστορία συνέβη στο Μαρόκο και πρωτοδημοσιεύθηκε στις 20-10-2007, Κάποιος σαχλαμάρας, ξαναθυμήθηκε το θέμα (αυτό δεν είναι κακό), παρουσιάζοντάς το όμως με το εξής βλακώδες κείμενο: ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ & ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ NΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ. Όπως όλα τα γελοία chain mails, έτσι και σε αυτό «τσίμπησαν» κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «πατριώτες». Αν είναι έτσι ο πατριωτισμός, είναι απολύτως κατανοητή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας… Δείτε το αυθεντικό άρθρο από το Μαρόκο, της 20-10-2007, εδώ. up: 11/03/2012 Απάτη στο ίντερνετ με δήθεν μπλοκάρισμα της σύνδεσής σας Το μήνυμα απάτη γράφει… «έχετε επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής σας έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρέπει να πληρώσετε 100 ευρώ για να σας ξεμπλοκάρουμε». Ρε τι άλλο θα σκεφτούν οι απατεώνες (που θα συλληφθούν φυσικά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη πως για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου των 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας. Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Κατά την διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα. Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα αλλά και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε Ουκρανικό εξυπηρετητή (server). Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό να μην εισαγάγουν τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για την απεμπλοκή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και να ενημερώσουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F8 αι επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος, Επαναφορά συστήματος). Για πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την προσβολή από το κακόβουλο λογισμικό μπορείτε να καλείτε στους αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461, καθώς επίσης να επικοινωνείτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: ccu@cybercrimeunite.gov.gr, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. up: 20/6/12 Αυτά παθαίνει όποιος τσιμπάει στις βλακείες του facebook! Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από e-mails, φίλων, που έχουν μολυνθεί από ιό, επειδή δεν άντεξαν στον πειρασμό και έκαναν κλικ στις παγίδες του facebook. Τι είναι παγίδα στο facebook; Παγίδα στο facebook είναι κάποιες προτροπές να κάνετε κλικ κάπου, που συνοδεύονται από μια φωτογραφία που εξιτάρει την περιέργεια. Για παράδειγμα αυτή: και γενικά τέτοια περίεργα θέματα που έχουν συνήθως τον τίτλο «ΔΕΙΤΕ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ». Αν κάνετε κλικ, το μόνο σοκαριστικό που συμβαίνει είναι ότι αποκτούν τον έλεγχο του λογαριασμού σας, κλέβουν το e-mail σας και στέλνουν για λογαριασμό σας e-mails και μηνύματα σε όλες τις επαφές σας. Η πιο συνηθισμένη είναι αυτή η απάτη: που στέλνει τους φίλους σας στο απατεωνοσάιτ localexcinews15.net το οποίο υπόσχεται ότι θα βγάλετε γρήγορα λεφτά, χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία κάποιας …Amy Livingston και δίπλα την πόλη από την οποία επισκέπτεστε το site. Αν μπαίνετε από τη Θεσσαλονίκη, θα δείτε το κείμενο στο άρθρο: «Amy Livingston of Thessaloníki , 13 never thought that she would consider it,….» Αν μπαίνετε από την Αθήνα θα δείτε: «Amy Livingston of Athens, 13 never thought that she would consider it,….» Βασική συμβουλή: Μην κάνετε ποτέ κλικ σε φωτογραφίες, που λένε «κάντε κλικ εδώ για να δείτε σοκαριστικές φωτο» κλπ. Όποιος θέλει να δείξει μια φωτογραφία, μπορεί πολύ απλά να την ανεβάσει στο facebook. Δεν σας παραπέμπει αλλού! Αν σας παραπέμπει αλλού, προσπαθώντας να επενδύσει στην περιέργειά σας, είναι απατεώνας. Δεν θέλει πολύ κλικ-κλικ, απλό είναι! up: 25/6/2012 «ΣΟΚ! Πέθανε γιατί ήπιε αναψυκτικό από το κουτάκι!» …γράφουν δεκάδες ειδησειογραφικά sites, τα οποία τσίμπησαν σε ένα από τα παλαιότερα hoax e-mails, που κυκλοφορεί από το 1998 στην Αμερική, με το παραπάνω παραμύθι. Το κακό είναι ότι οι Έλληνες «δημοσιογράφοι» και bloggers, αναπαράγουν τη συγκεκριμένη απάτη, κάνοντας απλή μετάφραση του e-mail απάτη, το οποίο ξεκινά στην αρχή με το «Αυτό το περιστατικό συνέβη πρόσφατα στο Βόρειο Τέξας. Μια γυναίκα πήγε για βαρκάδα μια Κυριακή, παίρνοντας μαζί της μερικά αλουμινένια κουτάκια με αναψυκτικό, τα οποία έβαλε μέσα στο ψυγειάκι του σκάφους». Φυσικά, κανένα τέτοιο περιστατικό δεν συνέβη, ποτέ, αφού το μικρόβιο «λεπτοσπείρα», χρειάζεται υγρό και ζεστό περιβάλλον για να ζήσει και δεν μπορεί να επιβιώσει πάνω στην αλουμινένια επιφάνεια. Περισσότερα για την απάτη: http://themediadesk.com/files6/hanta.htm http://www.snopes.com/medical/toxins/raturine.asp http://www.thecoca-colacompany.com/contactus/myths_rumors/packaging_rat.html που πρωτοδημοσιέυθηκε στην Ελλάδα το 2007 και επαναλαμβάνεται αυτούσια σήμερα. η αλήθεια, χωρίς παραμύθια για αρουραίους και γυναίκες στο Τέξας: Μην πίνετε αναψυκτικό απευθείας από το κουτάκι Όλοι μας, έχουμε την κακιά συνήθεια να πίνουμε αναψυκτικά και μπίρες, κατευθείαν από το κουτάκι, αφού είναι εύκολο και γρήγορο. Ειδικοί, συνιστούν να αποφεύγουμε να πίνουμε από τα κουτάκια για δύο απλούς λόγους: 1) ο πρώτος είναι ότι δεν βλέπουμε το περιεχόμενο, με αποτέλεσμα, αν -μία στο εκατομμύριο- υπάρχει κάποιο «ξένο σώμα», θα ζήσουμε τη δυσάρεστη εμπειρία να το καταπιούμε, ενώ αν ήταν σε διαφανές μπουκάλι θα το βλέπαμε. Για να μην τρομοκρατηθούμε, το ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο, υπάρχουν όμως σποραδικά τέτοιες καταγγελίες. 2) ο δεύτερος λόγος, είναι η ύπαρξη ακαθαρσιών, στο αλουμινένιο στόμιο. Η υπόθεση ήρθε στο φώς, μετά από ένα e-mail απάτη, που διακινείται από το 1998 και αναφέρει ότι «διαπιστώθηκε ο θάνατος μιας γυναίκας στο Τέξας, από λεπτοσπείρωση. Μετά από έρευνες, διαπιστώθηκε ότι η αλουμινένια συσκευασία του αναψυκτικού ήταν μολυσμένη από ούρα αρουραίου, που προκάλεσαν τη λεπτοσπείρωση!». Τα περί θανάτου της γυναίκας στο Τέξας, από λεπτοσπείρωση, είναι ψέμμα/απάτη/hoax, αλλά το γεγονός ότι το μεταλλικό στόμιο, μπορεί να είναι βρώμικο, είναι αληθινό. Συνεπώς, πλύνετε τουλάχιστον την επιφάνεια που θα ακουμπήσουν τα χείλη σας, αν και το καλύτερο είναι να βάζετε το περιεχόμενο σε ένα διαφανές ποτήρι για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας. Ξανατονίζουμε ότι η «είδηση» ότι μια γυναίκα στο Τέξας πέθανε από λεπτοσπείρωση, επειδή το κουτάκι ήταν μολυσμένο από ούρα αρουραίου, είναι ψεύτικη. Απάτη, hoax. up: 9/11/2011 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371 Γράφει η μπούρδα… Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371. Κάνοντας ένα «κουδούνισμα» & μετά το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα. Αν καλέσετε μετά ένα από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση… θα χρεωθείτε $ 15 – $ 30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec. Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα. 375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν. 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία… Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω. Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας. διαβάστε επίσης και τις επίσημες ανακοινώσεις και οδηγίες προφυλάξεις από απάτη από την ιστοσελίδα της Ελληνικής αστυνομίας. Μια ακόμη απάτη, chain mail, μπούρδα, μούφα, που κυκλοφορούν κάτι λιγούρια που κάνουν blogs και profiles μπας και βγάλουν κανένα ευρωπουλάκι από διαφημίσεις στοιχηματζήδων. Έκοψαν και την αυθεντική εικόνα από το site mid-day.com που πρωτοδημοσίευσε τη μούφα και περιμένουν τα κορόιδα να τσιμπήσουν. Πρόκειται για ένα τεχνικό λάθος της Vodafone, το οποίο δημιουργήθηκε στις 26-6-2012, στη Μ.Βρετανία, η εταιρεία έβγαλε ανακοινώσεις και εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία εξτρά χρέωση, παρά μόνο η κανονική για call back για όσους κάλεσαν και φυσικά τα υπόλοιπα για «τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας» είναι για πολύ, πάρα πολύ ηλίθιους. Και φυσικά η ελληνική αστυνομία δεν έβγαλε ανακοινώσεις! up: 1/12/2011 Warren Buffett: «Μπορώ να τελειώσω το δημόσιο χρέος σε 5 λεπτά» «Θα το τελείωνα σε πέντε λεπτά. Απλώς περνάς έναν νόμο, που λέει ότι κάθε φορά όπου το έλλειμμα είναι περισσότερο από 3% του ΑΕΠ, όλα τα μέλη του Κογκρέσου χάνουν το δικαίωμα να θέσουν ξανά υποψηφιότητα» Πρόκειται για ένα ακόμη chain mail (απάτη δηλαδή), με συνέντευξη του πάμπλουτου Αμερικανού Γουόρεν Μπάφετ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: Warren Buffett, in a recent interview with CNBC, offers one of the best quotes about the debt ceiling: «I could end the deficit in 5 minutes,» he told CNBC. «You just pass a law that says that anytime there is a deficit of more than 3% of GDP, all sitting members of Congress are ineligible for re-election. The 26th amendment (granting the right to vote for 18 year-olds) took only 3 months & 8 days to be ratified! Why? Simple! The people demanded it. That was in 1971 – before computers, e-mail, cell phones, etc. Of the 27 amendments to the Constitution, seven (7) took one (1) year or less to become the law of the land – all because of public pressure. Warren Buffet is asking each addressee to forward this email to a minimum of twenty people on their address list; in turn ask each of those to do likewise. In three days, most people in The United States of America will have the message. This is one idea that really should be passed around. Congressional Reform Act of 2012 1. No Tenure / No Pension. A Congressman/woman collects a salary while in office and receives no pay when they’re out of office. 2. Congress (past, present & future) participates in Social Security. All funds in the Congressional retirement fund move to the Social Security system immediately. All future funds flow into the Social Security system, and Congress participates with the American people. It may not be used for any other purpose. 3. Congress can purchase their own retirement plan, just as all Americans do. 4. Congress will no longer vote themselves a pay raise. Congressional p

  Σχόλιο από ψεύτικα ημέιλ | 09/10/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: