Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Η Σουηδία αναγνώρισε τις γενοκτονίες…

dsc04565.jpg

Σημαντικότατη απόφαση έλαβε το σουηδικό κοινοβούλιο την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010, αναγνωρίζοντας τις γενοκτονίες των χριστιανικών κοινοτήτων από τους Τούρκους εθνικιστές. Η πρωτοβουλία ανήκε στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Οικολόγους.

Ο Σύλλογος Ποντίων «Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης» έβγαλε σχετική ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει και χειροκροτεί την απόφαση του Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο σύλλογος πιστεύει «ότι η αναγνώριση θα δυναμώσει τον δρόμο προς την δημοκρατία του τουρκικού κράτους και την υπάρχουσα έρευνα για την γενοκτονία των Ποντίων».

Η απόφαση αυτή έχει μια επιπλέον σημασία γιατί λαμβάνεται λίγες μέρες μετά από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Επιτροπή των Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου

Νομίζουμε ότι σε λίγο μόνο οι Νεοέλληνες αρνητές των γενοκτονιών (μαζί με τον Κωστόπουλο και τον Τρεμόπουλο) θα μείνουν να δίνουν την μάχη οπισθοφυλακής μαζί με τους Toύρκους εθνικιστές και το Βαθύ Κράτος της γείτονος!

———————————————————

Πατήστε ΚΛΙΚ πάνω στην ανακοίνωση του συλλόγου Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης για να διαβάσετε καλύτερα τηνανακοίνωση:

———————————————————————————-

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θεσσαλονίκη,12-3-2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ποντιακός Ελληνισμός χαιρετίζει με ιδιαίτερη ηθική ικανοποίηση την γενναία απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου της 11.3.2010 να αναγνωρίσει την γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής (Αρμενίων, Ασσυρίων και Ποντίων), που διαπράχθηκε από τους Νεότουρκους και το κεμαλικό καθεστώς.

Η απόφαση αυτή, αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών του τοπικού ποντιακού σωματείου «Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης», του ποντιακής καταγωγής βουλευτού του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκου Παπαδόπουλου και του πολιτευτή Τάσου Σταφυλίδη, επιβεβαιώνει για τρίτη φορά τις δυνατότητες που έχει ο Ελληνισμός της Διασποράς.

Προηγήθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τον Σεπτέμβριο του 2006 και η απόφαση της Πολιτειακής Βουλής της Ν. Ουαλίας Αυστραλίας τον Απρίλιο του 2009.

Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας προς τους βουλευτές του Σουηδικού Κοινοβουλίου που υπερψήφισαν την σχετική πρόταση, ιδιαίτερα δε προς τους Σοσιαλδημοκράτες και Οικολόγους που είχαν και την πρωτοβουλία της πρότασης.

——————————————————————-

Επίσης: http://www.inews.gr/61/anagnorisi-tis-genoktonias-apo-to-souidiko-koinovoulio.htm

Αναγνώριση της Γενοκτονίας από το σουηδικό Κοινοβούλιο…

 

Από την Ελληνοσουηδική Ιστοσελίδα http://greek.swedishportal.net/.

Αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Σουηδική Βουλή – H Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της – Ανακοίνωση του «Εύξεινου Πόντου Στοκχόλμης» – Riksdagen erkände folkmordet – Turkiets ambassadör kallas hem (Στην φωτογραφία, κατακρεουργημένοι Έλληνες από τις Οθωμανικές ορδές πριν από περίπου 95 χρόνια στον Πόντο).Η Σουηδική Βουλή αναγνώρισε την Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας και του Πόντου από τους Οθωμανούς, το 1915 και καθ΄ όλη την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Τουρκία αντιδρά άμεσα ανακαλώντας τον …πρεσβευτή της στην Στοκχόλμη και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Erdogan, ακυρώνει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Σουηδία. Η πρεσβευτής της Άγκυρας Zergun Koruturk ενημέρωσε τον Ahmet Davutoglu και ο τελευταίος την ανακάλεσε για διαβουλεύσεις. Είναι η δεύτερη ανάκληση πρεσβευτή μέσα σε μία εβδομάδα μετά από την ανάκληση του πρεσβευτή της Άγκυρας από τις ΗΠΑ.

Με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ο «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ χαιρετίζει την απόφαση και την χαρακτηρίζει ιστορική. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη αργά το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαρτίου και μετά από διεξοδική συζήτηση, το Σουηδικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε με το οριακό αποτέλεσμα των 131 ψήφων υπέρ και 130 κατά, τη ν Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από τους Οθωμανούς, των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, Ασσυρίων και Καλδέρων, το 1915 και σε σχέση με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός των αστικών κομμάτων που κυβερνά την Σουηδία απέρριψε την αναγνώριση με την δικαιολογία ότι οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να γράφουν την Ιστορία, το γεγονός όμως ότι τέσσερις βουλευτές του αστικού συνασπισμού ψήφισαν με την αντιπολίτευση (δηλαδή με τους σοσιαλδημοκράτες, τους πράσινους και το αριστερό κόμμα, έκρινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Σουηδικής Βουλής είχε προτείνει την απόρριψη της πρότασης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας (και πρώην πρωθυπουργός) Carl Bildt λυπάται τα μέγιστα για την απόφαση του Κοινοβουλίου και φοβάται ότι η απόφαση αυτή θα δυσχεράνει την διαδικασία συναδέλφωσης που βρίσκεται σε διαδικασία. Σύμφωνα με τον Carl Bildt το αντιπολιτευόμενο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Τουρκίας CHP, απαίτησε αμέσως μετά την απόφαση, την διακοπή της διαδικασίας συναδέλφωσης!!!

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας που αναγνώριζε την Γενοκτονία, η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Στοκχόλμη ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Erdogan, καταδίκασε την απόφαση και ακύρωσε αμέσως την γ΄ αυτό τον μήνα προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Σουηδία. Με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου επικρίνεται με σκληρή γλώσσα η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Στοκχόλμη για διαβουλεύσεις και πως αναβλήθηκε η επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan στη Σουηδία στις 14 Μαρτίου.

Την διαδικασία της απόφασης παρακολούθησαν από τα θεωρία της Σουηδικής Βουλής εκατοντάδες Έλληνες, Ασσύριοι και Συριάνοι, οι οποίοι και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Τα σουηδικά ΜΜΕ δίδουν μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα.

To Δελτίο τύπου του «Εύξεινου Πόντου Στοκχόμης:

«Επιτέλους μια ιστορική απόφαση¨

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου, το Σουηδικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ τις αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων Ελλήνων και όλων των Χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Τουρκίας.

Ο σύλλογος μας Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης χαιρετάει και χειροκροτάει την απόφαση του Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Πιστεύουμε ότι η αναγνώριση θα δυναμώσει τον δρόμο προς την δημοκρατία του Τουρκικού κράτους και την υπάρχουσα έρευνα για την Γενοκτονία.

Ο σύλλογος μας θέλει πρώτον να ευχαριστήσει τις Ομοσπονδίες των Αρμενίων και των Ασσυρίων για την τέλεια συνεργασία που έχουμε τόσα χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα. Χωρίς αυτή την συνεργασία θα ήταν αδύνατον να προχωρήσουμε αυτόν τον μεγάλο, δύσκολο και περίπλοκο αγώνα. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους βουλευτές που υποστήριξαν την δουλειά μας και για τον ψήφο τους που έκανε την αναγνώριση της Γενοκτονίας πραγματικότητα. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές Hans Linde και Fredrik Malm και τον πρώην βουλευτή Τάσο Σταφυλίδη που ήταν η φωνή του συλλόγου μας στο Κοινοβούλιο.

Αυτό είναι η επανόρθωση των παππούδων μας. Η αναγνώριση είναι μια ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Σουηδία αλλά και για όλο τον κόσμο. Η αναγνώριση είναι το αποτέλεσμα του σκληρού αγώνα που έχουμε δώσει μαζί με τους Αρμενίους και τους Ασσύριους εδώ στην Σουηδία. Έχουμε δείξει στον κόσμο ότι η δικαιοσύνη πάντα κερδίζει στο τέλος και ότι η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί από κράτη η άτομα. Η Γενοκτονία είναι ένα ιστορικό γεγονός, ένα από τα πιο μελανά τμήματα της παγκόσμιας ιστορίας και ελπίζουμε ότι η Σουηδική αναγνώριση θα ανοίξει τα μάτια και άλλων δημοκρατικών κρατών να πράξουν το ίδιο.

Με ταπεινότητα ευχαριστούμε όλους τους ιδιώτες, τους οργανισμούς και τους βουλευτές που έχουν δουλέψει ώστε να φέρουμε σε πέρας την αναγνώριση, λέει ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Φραγγίδης.

Ο Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Σουηδική κοινωνία με πληροφορίες ώστε να συνεχίσουμε παραπέρα για μια διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας έχουν βοηθήσει να περάσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας στο Σουηδικό Κοινοβούλιο.


12/03/2010 - Posted by | -προσφυγιά, -Άρνηση Γενοκτονίας, -Αρνητές Γενοκτονίας, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Ιδεολογικά, -Μνήμες, -Νακρατζάς-"Ιός", -Περί Πόντου, -Mειονότητες στην Τουρκία, Μικρά Ασία

12 Σχόλια »

 1. […] ‘Πόντος και Αριστερά’ «Η Σουηδία αναγνώρισε τις γενοκτονίες…» 12 Μαρτίου 2010 […]

  Πίνγκμπακ από ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Όποιος αγωνίζεται δικαιώνεται: Η Σουηδία αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων - www.efylakas.com | 12/03/2010

 2. – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  ‘Assyria Times’
  «Swedish Parliament Recognizes Assyrian Genocide»
  11 March 2010

  The Swedish parliament is the first in the world to acknowledge the Turkish genocide of Assyrians. The historical decision was taken after a long debate in the parliament on Thursday. It was an extremely narrow win as 131 parliamentarians voted for and 130 voted against. Hundreds of Assyrians had gathered outside and inside the parliament building in central Stockholm to witness the historical decision.

  The Turkish embassador to Sweden was immediately ordered to leave the country and Turkish prime minister Erdogan announced the cancellation of his planned visit to Sweden the coming week.

  Sweden’s pro-Turkish foreign minister, Carl Bildt was very upset by the decision of the parliament and warned it will harm Swedish-Turkish relations and Turkish-Armenian relations as the resolution called for the recognition of not only the Turkish genocide on Assyrians but also the genocides on Armenians and Pontic Greeks.

  The Assyrians in Sweden have been lobbying their parliament for many years to recognize Seyfo, as the genocide is called in Assyrian. On Thursday they could finally celebrate their victory.

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  ‘Armenian Weekly’
  «ANCA Welcomes Swedish Parliament’s Recognition of Genocides»
  11 March 2010

  Over strident opposition from the Turkish Government, the Swedish Parliament, today, adopted a resolution recognizing the murder and annihilation of the Armenian, Assyrian/Syriac/Chaldean and Pontic Greek populations by the Ottoman Turkish Government as “genocide,” reported the Armenian National Committee of America (ANCA).

  “Twice in just one week, we have seen legislative bodies-the House Foreign Affairs Committee in the United States and the full Parliament in Sweden-take a strong stand against Turkey’s threats against an honest affirmation of the Armenian Genocide,” said ANCA executive director Aram Hamparian. “We congratulate the Swedish

  Parliamentarians-particularly those who defied party politics and foreign intimidation-to send a clear message that genocide must be condemned whenever and wherever it occurs.”

  The Swedish Parliament adopted the resolution, Motion 2008/09:U332, by a vote of 131 to 130, overcoming an earlier Foreign Affairs Committee decision voting down the measure. In addition to recognizing the Armenian, Assyrian/Syriac/Chaldean and Pontic Greek genocides, the motion also calls on Swedish authorities to work with the United Nations, European Union and Turkey to secure international affirmation of this crime against humanity.

  The decision comes just one week after the U.S. House Foreign Affairs Committee voted to adopt the Armenian Genocide Resolution (H.Res.252), by a vote of 23-22 – despite last minute opposition from the Obama Administration and over intense lobbying by the Turkish Government. A similar measure has been introduced in the U.S. Senate, S.Res.316.

  The ANCA is continuing its “End Turkey’s Gag Rule” campaign, urging elected officials in the U.S. and around the world to reject Turkey’s attempts to silence international affirmation of the Armenian Genocide. For more information, visit http://www.anca.org/endthegagrule.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 12/03/2010

 3. Εδώ πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στην Ένωση Ποντίων Στοκχόλμης, για την κινητοποίηση και τον αγώνα τους. Είναι πολύ μεγάλη μέρα η Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010. Πολύ μεγάλη μέρα. Κυρίως γιατί ένα από τα κύρια επιχειρήματα των αρνητών της γενοκτονίας μέχρι σήμερα ήταν «…και γιατί την έχει αναγνωρίσει μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος;»
  Όση προπαγάνδα και διπλωματική πίεση αν ασκήσει ο τουρκικός εθνικισμός, δεν γίνεται να σβηστούν οι πατρίδες των προγόνων μας από τη μνήμη.

  Σχόλιο από Πλάνητας | 12/03/2010

 4. η ασκεμόχτιστος εδεύεν οσπίτ. 🙂

  Σχόλιο από aris53m | 12/03/2010

 5. Συγχαρητήρια στους βουλευτές του Σουηδικού κοινοβουλίου και την κυβέρνηση της Σουηδίας που είχαν το θάρρος και την τόλμη να πάρουν την ιστορική απόφαση να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των ποντίων και των αρμενίων από τον βάρβαρο τουρκικό κεμαλισμό. Επίσης πολλά συγχαρητήρια στην ένωση Ελλήνων ποντίων της Στοκχόλμης. Η πράξη αυτή ήταν το καλύτερο μνημόσυνο στα αθώα θύματα που σφαγιάστηκαν από το χέρι του τούρκου μακελάρη Κεμάλ. Μακάρι να βρουν το θάρρος και την τόλμη και οι άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. να πράξουν το παράδειγμα της Σουηδίας. Αυτό το φοβερό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπάται και ουτε να σκεπαστεί

  Σχόλιο από κατσε καλααα | 12/03/2010

 6. η φίλη τασπα, με ρωτάει απο το μπλόγκ μου, γιατι υπάρχει ελλειψη υποστηριξης των αλλων απεναντι στα δικαια των Ποντιων και σκέφτηκα ότι το εδώ ιστολόγιο είναι το πιο κατάλληλο να δώσει απάντηση.

  Σχόλιο από ange-ta | 16/03/2010

 7. ange-ta
  Ας ξεκινήσουμε πρώτα γιατί οι υπόλοιποι Έλληνες δεν συμπαρίστανται στον αγώνα των Ποντίων και γενικά των Ελλήνων που προήλθαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

  Νομίζω ότι στο παρακάτω άρθρο του Αγτζίδη ενυπάρχουν οι αρχικές αιτίες της αποστασιοποίησης αυτής:

  http://kars1918.wordpress.com/2010/03/09/refugees-1922/

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/03/2010

 8. […] παράδειγμα, η αμηχανία που βιώθηκε από την πρόσφατη αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από …και οδήγησε σε μια υποτίμηση του γεγονότος από τα […]

  Πίνγκμπακ από -O Δημήτρης Γληνός για το 1909 « Πόντος και Αριστερά | 19/03/2010

 9. […] παράδειγμα, η αμηχανία που βιώθηκε από την πρόσφατη αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από …και οδήγησε σε μια υποτίμηση του γεγονότος από τα […]

  Πίνγκμπακ από -O Δημήτρης Γληνός για το 1908 « Πόντος και Αριστερά | 19/03/2010

 10. Η Διαμαντοπούλου τιμά την γενοκτονία επιλέγοντας Κεμάλ
  Το αστείρευτο συμπλεγματισμό όσων το λυμαίνονται βγάζει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το Υπουργείο (μη εθνικής) Παιδείας. Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, είδαν σήμερα, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπυ χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ, ένα θέμα που μύριζε Διαμαντοπούλου, Δραγώνα και Ρεπούση από χιλιόμετρο.
  Σύμφωνα με μαρτυρίες εξεταζομένων, το κείμενο, στο οποίο εκλήθησαν να εξετασθούν, λέγεται «Στου Κεμάλ το σπίτι», ανήκει στην συλλογή «Η μόνη κληρονομιά» και γράφτηκε το 1974 από τον Γιώργο Ιωάννου (1927-1985), πρόσφυγα από την Ανατολική Θράκη! Πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας τουρκάλας που είχε εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο σπίτι που κατοικούσε, δίπλα ακριβώς σε αυτό που γεννήθηκε Κεμάλ, που σήμερα φιλοξενεί το τουρκικό προξενείο.
  Είναι το ίδιο σπίτι που το 1955 οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τοποθέτησαν μιας μικρής ισχύος βόμβα και στην συνέχεια διέδωσαν πως ανατινάχθηκε από τους Έλληνες, με αποτέλεσμα την καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης με τα γνωστά «Σεπτεμβριανά».
  Η απόλυτη σύμπνοια της «Παιδείας» με την συμφωνία «εκλειάνσεως» των ιστορικών παθών της χώρας μας από τον Κεμάλ, τους προγόνους και τους απογόνους του δεν μας εκπλήσσει. Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη. Εκείνο που μας ενοχλεί και το φωνάζουμε είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των συμπατριωτών μας από τον αρχισφαγέα Κεμάλ για να προπαγανδίσουν στην νεολαία και τους επίδοξους επιστήμονές της, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έμφαση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία τα πιόνια της Νέας Τάξεως.
  Σύντομα βέβαια, οι απόγονοι της Τουρκάλας θα μπορούν να βλέπουν το σπίτι της γιαγιάς τους από ψηλά, αφού τα τουρκικά F-16 θα κάνουν σε λίγο παραβιάσεις στο σύνολο του ελληνικού εναερίου χώρου… Να δούμε τότε πώς θα «εκλειάνουμε» τα πάθη…

  Σχόλιο από gogo | 19/05/2010

 11. […] η Σουηδία, με ψήφους 131 υπέρ, 130 κατά και 88 αποχές, ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη γενοκτονία Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυροχαλδαίων από τα […]

  Πίνγκμπακ από – “Τρεις Γενοκτονίες, μια στρατηγική”. Ένα ενδιαφέρον συνεδριο « Πόντος και Αριστερά | 14/09/2010


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: