Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Κογκρέσο και Αρμενική Γενοκτονία

Η Αμερικανική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους

Με 23 ψήφους έναντι 22 η Bουλή των Aντιπροσώπων στις ΗΠΑ αναγνώρισε τις σφαγές των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους ως γενοκτονία. Κόντρα στα εκατομμύρια που ξόδεψε η Τουρκία για να εμποδίσει την αναγνώριση από την Βουλή των Αντιπροσώπων δεν τα κατάφερε. Και η απόφαση, της έστειλε το δυνατό μήνυμα ότι  η Τουρκία ούτε ψήφο έχει ούτε βέτο στο αμερικανικό Κογκρέσσο. Στην συζήτηση παρευρέθηκε και ο Τούρκος πρέσβης.

Παρακολούθησα  δορυφορικά ζωντανά την συζήτηση και μου έκανε εντύπωση η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του σώματος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Χάουαρτ Μπέρμαν. ΄Ηταν μια ομιλία καταπέλτης εναντίον της Τουρκίας καταγράφοντας μαρτυρίες για την γενοκτονία από αμερικανικά, βρετανικά, γερμανικά, ιταλικά, σουηδικά, και έγγραφα άλλων χωρών που επιβεβαιώνουν την βαρβαρότητα των Οθωμανών Τούρκων για την εκ προμελέτης σφαγή και εθνικό ξεκαθάρισμα των Αρμενίων. Εκθέσεις και θέσεις ακαδημαικών, ερευνητών και από το Ισραήλ που καταδικάζουν την Τουρκία για τα εγκλήματά της. Ο κ. Μπέρμαν είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ως ηγέτιδα χώρα στην υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει την ηθική υποχρέωση να περάσει το ψήφισμα. ΄Ισως να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις, όμως πιστεύω είπε, η Τουρκία εκτιμά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ όσο εκτιμούμε και εμείς τις σχέσεις μας μαζί της. Ο δε κ. Άκερμαν που υποστήριξε την αναγνώριση, υπέδειξε τους τρείς επιζώντες της γενοκτονίας που παρευρέθηκαν,  ηλικίας, 97, 98 και 105 και είπε « Είναι εδώ για δικαιοσύνη. Για πόσο ακόμα θα περιμένουν;”

 

 Κρεμασμένοι Αρμένιοι στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εκτοπίσεις των Αρμενίων από την περιοχή.Φωτο: Armin T. Wegner

Άλλος που μίλησε υπέρ της αναγνώρισης είπε, αυτά που λέμε και εμείς για χρόνια. Ενόσω τέτοια εγκλήματα παραμένουν ατιμώρητα κάποιοι θα συνεχίζουν να τα επαναλαμβάνουνΕίναι καιρός η Τουρκία να καταλάβει ότι δεν μπορεί να σταματήσει την αναγνώριση της γενοκτονίας. Την έχουν αναγνωρίσει 11 άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, η Ευρωπαική Ένωση, όλη η Ευρώπη, συνολικά άλλες 25 χώρες, δεν μπορούν οι ΗΠΑ να παραμείνουν απαθείς. Η Τουρκία οφείλει να συνθηκολογήσει με το παρελθόν της

Δεν μπορεί να προεξοφληθεί η έκβαση του ψηφίσματος, κατά πόσο δηλαδή θα φθάσει στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε δηλώσει ότι θα το φέρει ενώπιον της αν θα υπάρξουν αρκετοί ψήφοι για να περάσει. ΄Ομως είναι ενδεικτικό ότι και παρόλες τις τουρκικές πιέσεις ως αποτέλεσμα των οποίων η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής να ακυρώσει την συζήτηση επικαλούμενη τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι θα χαλάσει το κλίμα ομαλοποίησης σχέσεων Αρμενίας-Τουρκίας, ο πρόεδρος απέρριψε τους ισχυρισμούς.  Απάντησε κατά την συζήτηση ότι τα πρωτόκολλα που υπέγραψε ο Ερτογκάν δεν έχει καμία διάθεση να τα εφαρμόσει. ΄Αρα δεν αξίζουν το χαρτί στα οποία γράφτηκαν.

Να πούμε ότι παρόμοια ψηφίσματα εγκρίθηκαν από τη Βουλή και το 1975 και το 1984 αλλά δεν πέρασαν στην ολομέλεια. Το 2000 δε ψήφισμα για την γενοκτονία βρισκόταν καθ΄όδόν προς το Βουλή όταν η ψηφοφορία αιφνίδια διακόπηκε με επέμβαση του τότε προέδρου Κλίντον, όπως έγραψαν οι Λος Άντζελες Τάιμς. Αλλά και το 2007 όταν επενέβη ο πατέρας Μπούς.

 

Ο φιλότουρκος Μαικ Μακμάν – και κάποιοι δικοί μας…

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι όλοι οι Δημοκρατικοί  στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης εκτός του Μάικ  Μακμάν, ο οποίος φανερά υποστηρίζει το τουρκικό λόμπυ και τις θέσεις της Άγκυρας. Αλλά  επικαλείται ότι είναι και …φίλος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων  για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας! Υποστηρίζεται  περιέργως και από κάποιους Ελληνοκύπριους. Οι οποίοι τις τελευταίες μέρες δυστυχώς αντί να τον πιέσουν και να τον στριμώξουν να υποστηρίξει την αναγνώριση της γενοκτονίας,  ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους Αρμένιους και Έλληνες για το σκοπό αυτό, κάποιοι επώνυμοι λοιπόν, (διατηρώ λεπτομερώς τις δηλώσεις τους μέσω εμειλς)  καλούσαν τους δικούς μας που δούλευαν για την αναγνώριση,  να αφήσουν ήσυχο τον Μακμάν  γιατί είναι φίλος μας και ότι άλλο το κυπριακό και άλλο το αρμενικό ή το κουρδικό, άρα δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν αυτά ή το γεγονός ότι αυτός ασπάστηκε το τουρκικό λόμπυ.  Μας φτάνει που  είναι φίλος της Κύπρου! (Διζωνικός όντως).  Μάλιστα ένας επώνυμος έφθασε στο προκλητικό σημείο να τους κατηγόρησε κιόλας πως «κάνουν ζημιά στο Κυπριακό»! Πως; Επειδή εκθέτουν την τουρκική σχέση του Μακμάν και τον πίεζαν  να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης και επειδή είναι οοι Ε/κ αυτοί απορρίπτουν την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που υποστηρίζει και ο «φίλος» Μακμάν του τουρκικού λόμπυ! Αφήστε τον Μακμάν ήσυχο έλεγαν…(Σ.Σ. Ελληνοκύπριοι της ΠΣΕΚΑ δεξιώθηκαν σε «μπάρπεγκιου» πρόσφατα τον Μακμάν, υπάρχουν οι φωτογραφίες,  αλλά δεν θεώρησαν πρέπον να τον στριμώξουν να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης). Το πόση πραγματική «ζημιά» ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ να προκαλούσε άμεσα στο Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσυπογραφή της γενοκτονίας πέρασε με μία ψήφο, η φιλο- Μακμανική τους αφοσίωση, έχει καταγραφεί αρνητικότατα γι΄αυτούς και το ρόλο τους. (΄Ενας από αυτούς είναι και των ΜΜΕ προς Κύπρο).

Ενώ η περιφερειακή επιτροπή της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ με επιστολή της προς τον Μάικ Μακμάν τον κάλεσε να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης. ΄Ομως τέτοια έκκληση δεν έγινε από τις ελληνοκυπριακές οργανώσεις.

Κλείνω με την αινιγματική δήλωση του κ. Basil Mossaides, διευθυντή της ΑΧΕΠΑ ο οποίος (βλέπε πιο κάτω) είπε μεταξύ άλλων: «…Οι ηγέτες της Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης πιστεύουν πως η Ιστορία δεν αλλάζει ούτε με την πάροδο του χρόνου ούτε από λομπίστες με μεγάλες τσέπες.» Καταλήγοντας ο κ. Μοσαϊδης τόνισε πως «η ΑΧΕΠΑ σαν οργάνωση που στάθηκε πάντοτε υπέρ της αλήθειας και υπέρ του δικαιώματος των ανθρώπων να ζουν χωρίς φόβο, εκφράζει ευγνωμοσύνη στα μέλη του Κογκρέσου που με την ψήφο τους έκαναν ότι ήταν σωστό να γίνει»

Εν τω μεταξύ η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη της στην Άγκυρα για διαβούλευση.

Φανούλα Αργυρού

Από της vanessa111

Δείτε:

-Γλυπτά για την Αρμενική Γενοκτονία

 

Η Καταστροφή της Σμύρνης καi η σφαγή του χριστιανικού της πληθυσμού, υπήρξε η τελευταία πράξη της πολιτικής των Νεοτούρκων που ξεκίνησε με :

-την απόφαση εξόντωσης το 1911,

-την οργάνωση των παρακρατικών μηχανισμών το 1913,

-την πρώτη εφαρμογή εις βάρος των Ελλήνων στην Ιωνία και την Ανατολική Θράκη,

-το 1915 με τη γενοκτονία των Αρμενίων,

-το 1916 με τη γενοκτονία στον Πόντο και

-την 0λοκλήρωση αυτής της πολιτικής κατά την κεμαλική περίοδο  (1919-1922)

Advertisements

07/03/2010 - Posted by | -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Ιστορικά, -Ιδεολογικά, -Μνήμες, -Mειονότητες στην Τουρκία

7 Σχόλια »

 1. Ο Πρόεδρος OBAMA, δήλωσε δια της Υπουργού του HILLARI CLINTON, ό τι θα καταβληθούν προσπάθειες από την κυβέρνησή του να «μπλοκαριστεί» η απόφαση αυτή του Κογκρέσσου.
  Είχε προηγηθεί δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία «όποιος δεν καταλαβαίνει το μεγαλείο της Τουρκίας, θα το καταλάβει σύντομα».
  Η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα, την οποία η Ελλάδα φοβάται με παθολογικό τρόπο.
  Καλό είναι λοιπόν για την Ελλάδα, να μην κρύβεται πίσω από τέτοιες αποφάσεις , μια και αυτές σύντομα θα ανακληθούν.

  Σχόλιο από PANAGIOTIS | 10/03/2010

 2. Αν και μέχρι σήμερα έχουν γίνει παρόμοιες προτάσεις θέλω να πιστέψω ότι αυτή την φορά θα φτάσει μέχρι εκεί που πρέπει.
  Δηλαδή.. η αλήθεια θα γίνει γνωστή και αποδεκτή σε όλο και από όλο τον κόσμο.
  Μόνο με την αλήθεια μπορεί μια σχέση μεταξύ δυο λαών να έχει πιθανότητες εποικοδομητικές.
  Η τρομάρες των νεότουρκων δεν έχουν πλέον ουσία και θέση σήμερα.

  Σχόλιο από Γκαραμπετ | 11/03/2010

 3. ΖΉΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!

  ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ!

  Δείτε την ανακοίνωση του Ευξεινου Πόντου Στοκχόλμης:

  Σχόλιο από Γιώργος Πολυχρονίδης | 11/03/2010

 4. 11.3.10
  OΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
  Ρεπορτάζ: Robert Fisk (Aπο ΤΑ ΝΕΑ)

  Η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να αρνηθεί ότι η σφαγή 1,5 εκατ. Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915 ήταν γενοκτονία. Όμως οι αποδείξεις υπάρχουν σε ένα ορφανοτροφείο που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου κοντά στη Βηρυτό…

  Είναι μόνο ένας μικρός τάφος, με μια φτηνή τετράγωνη πλάκα. Μέσα του βρίσκονται, σε κατάσταση σκόνης πλέον, τα οστά και τα κρανία περισσοτέρων από 300 παιδιών, ορφανά Αρμενίων που δολοφονήθηκαν κατά τη γενοκτονία του 1915. Τα παιδιά αυτά πέθαναν από χολέρα και πείνα, καθώς οι τουρκικές αρχές προσπαθούσαν να τα «εκτουρκίσουν» σε ένα ορφανοτροφείο κοντά στη Βηρυτό. Όμως αυτή η σχεδόν άγνωστη ιστορία των 1.200 παιδιώνμεταξύ 3 και 15 ετών- που έζησαν στους κοιτώνες του πρώην καθολικού κολεγίου, αποδεικνύει ότι οι Τούρκοι πράγματι προχώρησαν στη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915. Ο Μπαράκ Ομπάμα και η εύπιστη υπουργός Εξωτερικών του Χίλαρι Κλίντον, που προσπαθούν να εμποδίσουν το αμερικανικό Κογκρέσο να αναγνωρίσει ως «γενοκτονία» τη σφαγή 1,5 εκατ. Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, θα πρέπει να έρθουν εδώ, σε αυτό το λιβανέζικο χωριό και να σκύψουν το κεφάλι με ντροπή. Διότι εδώ διαδραματίστηκε μια τραγική ιστορία κτηνωδίας εναντίον μικρών και ανυπεράσπιστων παιδιών, οι οικογένειες των οποίων είχαν ήδη δολοφονηθεί από τουρκικές δυνάμεις στην κορύφωση του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάποια από τα παιδιά εκείνα αναγκάστηκαν να επιβιώσουν λειαίνοντας και τρώγοντας τα κόκαλα από τους σκελετούς των ορφανών που είχαν πεθάνει δίπλα τους.

  Ο «αρχιτέκτονας»
  Ο Τζεμάλ Πασά, ένας από τους αρχιτέκτονες της γενοκτονίας του 1915 και- δυστυχώς- η πρώτη φεμινίστρια της Τουρκίας Χαλιντέ Εντίπ Αντιβάρ, είχαν την ευθύνη αυτού του ορφανοτροφείου του τρόμου, στο οποίο γινόταν συστηματική προσπάθεια να στερηθούν τα παιδιά των Αρμενίων από την αρμενική τους ταυτότητα, τους δίνονταν τουρκικά ονόματα, τα ανάγκαζαν να γίνουν μουσουλμάνοι και τα έδερναν ανηλεώς εάν τα άκουγαν να μιλούν αρμένικα. Το Τάγμα των Λαζαριστών Μοναχών στην Αντούρα έχει καταγράψει πως εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους οι μοναχοί που δίδασκαν και πως ο Τζεμάλ Πασά εμφανίστηκε στην κεντρική πόρτα με τον Γερμανό σωματοφύλακά του μόλις καταστράφηκε το άγαλμα της Παναγίας που υπήρχε στον περίβολο.

  Το άρθρο ΙΙ της Συνθήκης του ΟΗΕ του 1951 για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο ορισμός της γενοκτονίας περιλαμβάνει «τη βίαιη μεταφορά παιδιών της μιας εθνικής ομάδας σε άλλη». Αυτό ακριβώς έκαναν οι Τούρκοι στον Λίβανο. Υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες εκατοντάδων μισόγυμνων παιδιών Αρμενίων να κάνουν ασκήσεις στην αυλή του ορφανοτροφείου.

  Τα ημερολόγια
  Τις ιστορίες για τον βίαιο εξισλαμισμό και εκτουρκισμό των ορφανών Αρμενίων στην Αντούρα, αλλά και για τα δεινά που υπέστησαν, επιβεβαιώνουν κείμενα της περιόδου από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, από τα ημερολόγια της Χαλιντέ Αντιβάρ, από τις καταθέσεις Βρετανών και Γάλλων στρατιωτών που απελευθέρωσαν το ορφανοτροφείο και μίλησαν με τα παιδιά, και από τις διηγήσεις των μικρών Αρμενίων. Που αφότου είδαν τους γονείς τους να δολοφονούνται και τις αδελφές τους να βιάζονται, αναγκάστηκαν να υποφέρουν τα πάνδεινα για να αλλάξουν εθνική ταυτότητα- ο ορισμός της γενοκτονίας.

  «Έτρωγαν τα κόκαλα των νεκρών φίλων τους»
  ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ το 1989, ο Κάρνιγκ Πάνιαν- που ήταν 6 ετών όταν έφθασε στην Αντούρα το 1916- κατέγραψε στα αρμένικα πως του άλλαξαν το όνομα και πως του έδωσαν έναν αριθμό, το 551, για ταυτότητα. «Κάθε απόγευμα γινόταν η υποστολή της τουρκικής σημαίας παρουσία και των 1.000

  ορφανών που ήμασταν αναγκασμένα να φωνάζουμε “Ζήτω ο στρατηγός Πασά!” Αυτό ήταν το πρώτο μέρος. Μετά μας επέβαλαν τιμωρίες- η χειρότερη ήταν για όσους μιλούσαν αρμένικα: μας έκαναν φάλαγγα». Ο Πάνιαν περιέγραψε πως έπειτα από άγριους ξυλοδαρμούς ή λόγω σωματικής αδυναμίας, πολλά παιδιά πέθαναν. Τα έθαβαν πίσω από την παλιά εκκλησία. «Τη νύχτα τα τσακάλια και τα άγρια σκυλιά τα ξέθαβαν και σκόρπιζαν τα κόκαλά τους. Τα παιδιά που πήγαιναν στο κοντινό δάσος για να βρουν μήλα και άλλα φρούτα, έβρισκαν και τα κόκαλα. Τα έπαιρναν μαζί τους στο δωμάτιο και, μυστικά, τα άλεθαν για να φτιάξουν σούπα ή τα ανακάτευαν με δημητριακά για να γεμίσουν το στομάχι τους, καθώς ποτέ δεν υπήρχε αρκετό φαγητό. Έτρωγαν τα κόκαλα των νεκρών φίλων τους».

  http://fimotro.blogspot.com/2010/03/o_11.html

  Σχόλιο από Jeronimo | 12/03/2010

 5. Πρόσφυγας…., σ’ άλλη πατρίδα….!

  …..Σαν δεντρί ξεριζωμένο….,
  που ‘χουν μεταφυτεμένο….,
  μου αλλάξαν την αντρέσα….,…..
  πρόσφυγας…., σ’ άλλη πατρίδα….,
  σπίτι μου, καιγόσουν…., σ’ είδα….,…..
  αχ, βαμπίρ Τουρκιά…., μπαμπέσα….!

  Άει, σιχτίρ, Τουρκιά…., μπαμπέσα….,
  τόσους Αρμένιους και Ρωμιούς
  πώς μας ξεκλήρισες, ‘’με μία’’,
  σε άνανδρη γενοκτονία….!
  Κι οι Μεγάλες οι Δυνάμεις….,
  στην ‘’πουστιά’’, μόνο, Μεγάλες….,
  ‘’τον αντίχειρα σηκώσαν’’….,
  σ’ Αίσχος ευλογία ‘δώσαν….!

  Πώς να κλείσω την πληγή μου….,
  πώς ν’ ανοίξω την ψυχή μου….,
  που φωτιά στα στήθια μέσα….,…..
  μαύρες μνήμες, πια, στα βράδια…..
  κι είν’ τα φυλλοκάρδια άδεια….,
  αχ, βαμπίρ Τουρκιά…., μπαμπέσα….!…..

  …………………………………….

  Κι εμείς…., φορτίο τελευταίο….!

  ……Φεύγουν τα πλοία κι απ’ της Σμύρνης το λιμάνι….,
  —- πατρίδες χαμένες…., μας διώχνουν στα ‘’ξένα’’….! —-
  μαζί μας…., φεύγει ξεριζωμένο το προσφυγομάνι….,
  σπίτια καμένα πίσω….. κι όνειρα σβησμένα….!

  Όσοι απ’ τους ‘’«βάρβαρους»’’ δε σκοτωθήκαν….,
  όσοι στη θάλασσα, κι εκεί, δεν εριχτήκαν….,
  ή, άλλοι, δε χαθήκαν….,
  —- ποιος ξέρει…., ζωντανοί…., νεκροί….! —-
  ανέβηκαν στα πλοία…., φορτία….. φορτία….,…..
  Θε μου…., εκτάρια δισεκατομμύρια η Γη….,
  αλλά….. για μας….. ούτε μια σπιθαμή….!

  Κι εμείς…., φορτίο τελευταίο….,
  κοιτάμε τους εχθρούς μας στο λιμάνι….,
  όλο χαρά…., τα χέρια τους να τρίβουν….,
  αντάμα με τους άλλους…., ‘’«τους Μεγάλους»’’….,
  φωνάζοντας….: «Πάει κι αυτό…., σιχτίρ Γκιαούρ….!»….,…..
  και βρέχουμε τη θάλασσα με δάκρυα και αίματα….,
  γη κι ουρανό χαράζοντας με τ’ άδεια μας τα βλέμματα….!…..

  Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
  URL : http://www.alexandros-zivas.gr
  ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

  Σχόλιο από Αλέξανδρος Ζήβας | 12/03/2010

 6. ARMENIAN AND GREEK AMERICAN ACTIVISTS OF NEW YORK CITY OUTRAGED OVER MCMAHON’S EFFORTS TO PROFIT FROM VOTE AGAINST GENOCIDE RESOLUTION
  For Immediate Release: March 29th, 2010

  Contact: Nikolaos Taneris, New York, Tel. 1-917-699-9935

  NEW YORK— The Cyprus Action Network of America (CANA) picketed Congressman Michael McMahon’s (D-NY-13) March 27th Turkish fundraiser in New York. Activists and community members of local Greek-American groups are outraged that McMahon accepts Turkish blood money. The Armenian National Committee of America (ANCA) has issued a press release and a grassroots you tube video covering this action. The ANCA has participated in the Greek-Cypriot July 20th demonstrations outside the Turkish Embassy in Washington DC to mark the criminal Turkish invasion of Cyprus. Armenian ANCA activists have also been very active in Pontian Greek Genocide recognition, joining several lectures with George Mavropoulos of the Pontian Greek Society in Chicago on genocide recognition, including a joint event in San Diego at the National Council for the Social Studies in Dec. 07 on the «Forgotten Genocides.» Visit http://www.anca.org and do a search on the Pontian genocide you will find several events that they have done together with the Greek American community on issues of human rights and justice for Turkey’s crimes against humanity.

  PLEASE DISTRIBUTE THE FOLLOWING VIDEO AND PRESS RELEASE TO ALL GREEK CYPRIOT AND GREEK AMERICAN COMMUNITY AND MEDIA CONTACTS AND POST ON YOUR BLOGS, FACEBOOK AND TWITTER:

  Activists Protest McMahon Effort to Cash-In on Anti-Armenian Genocide Vote

  ANCAgrassroots You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=MOSA6ZORjJ0

  ANCA PRESS RELEASE: ARMENIAN AND GREEK AMERICAN ACTIVISTS OF NEW YORK CITY OUTRAGED OVER MCMAHON’S EFFORTS TO PROFIT FROM VOTE AGAINST GENOCIDE RESOLUTION

  http://anca.org/press_releases/press_releases.php?prid=1846

  Armenian National Committee of America
  Eastern Region
  122 W. 27th St. 12th Floor
  New York, NY 10001
  Tel: (917) 428-1918
  Email. garo@anca.org
  Internet http://www.anca.org

  PRESS RELEASE

  For Immediate Release
  March 29, 2010
  Contact: Garo Manjikian
  Tel: (917) 428-1918

  ARMENIAN AND GREEK AMERICAN ACTIVISTS OF NEW YORK CITY OUTRAGED OVER MCMAHON’S EFFORTS TO PROFIT FROM VOTE AGAINST GENOCIDE RESOLUTION

  — Republican Congressional Candidates in NY-13 Urge Passage of Armenian Genocide Resolution (H.Res.252)

  New York, NY – Staten Island Congressman Michael McMahon’s (D-NY-13) March 27th fundraiser was picketed by local community groups outraged over his acceptance of campaign donations from interests who backed his recent vote as a member of the U.S. House Foreign Affairs Committee to block American recognition of the Armenian Genocide.

  The luncheon reception for the Congressman was held at the Ali Baba Terrace restaurant and attracted nearly 25 guests including several members of the Turkey’s diplomatic corp. More than twice that number protested outside, handing out thousands of fliers alerting local residents and voters about the Congressman’s voting record.

  “Given the timing of the fundraiser, it’s clear that Congressman McMahon is cashing in on his recent vote against passage of the Armenian Genocide Resolution,” said Paul Saryian, an ANCA activist from Staten Island. “Congressional Representatives should not be rewarded for their complicity in genocide denial or for supporting Turkey’s current aggression towards minorities.”

  Rep. McMahon’s inaction in the face of Turkey’s 36-year illegal occupation of Cyprus and silence on Turkey’s repression of its Christian community prompted broad presence by local Greek and Cypriot activist. “We are convinced that if Turkey had been punished for its atrocities committed against Armenians, the invasion of Cyprus and crimes committed against Greek Cypriots would have never happened,” said Nikolaos Taneris, founder and press officer of Cyprus Action Network of America (CANA). “With his recent vote and contributions he is receiving by the Turkish community, McMahon is now complicit in these crimes against humanity.”

  Republican Congressional candidates Michael Allegretti and Michael Grimm, vying for the Republican nomination to unseat Rep. McMahon in November, have pledged support for Armenian Genocide legislation. “I urge the members of the House Foreign Relations to stand-up and recognize the genocide, which took place between 1915-1923. It is unspeakable that one and a half million Armenians lost their lives in an effort to erase them from their homeland. Passage of this resolution would be a positive step for the region,” said Allegretti, prior to the Committee consideration of the Armenian Genocide Resolution on March 4th, which passed by a vote of 23 to 22.

  “There is no doubt that reconciliation talks between Armenia and Turkey cannot continue in a meaningful way until all parties recognize what happened, and that is why I urge Congressman McMahon to reconsider his position, take a more expansive view of the global implications and do the right thing by supporting this resolution,” said Grimm in a recently issued statement to the ANCA.

  In remarks before the House Foreign Affairs Committee, Rep. McMahon used euphemistic language to avoid proper characterization of the Ottoman Turkish goverment’s murder of 1.5 million Armenians from 1915-1923. He went on to cite support for the Turkey-Armenia Protocols – an agreement widely seen as the Turkish Government’s latest attempt to derail international recognition of the Armenian Genocide. U.S. Department of Justice Foreign Agent Registration records reveal that Turkey’s lobbyists in Washington have contacted Rep. McMahon’s office over a dozen times of the past year to secure his support for the initiatives. The March 27th fundraising reception was the latest in Turkish-American efforts to support his re-election bid.

  #####


  Garo Manjikian
  Armenian National Committee of America
  Eastern Region Executive Director
  122 W. 27th St. 12th Floor
  New York, NY 10001

  Σχόλιο από ρος | 30/03/2010


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: