Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-…Βαρβαρότητα

leadImage_previewΜιας και κουβεντιάζουμε για τον «σοσιαλισμό και την βαρβαρότητα» ας μιλήσουμε ,για λίγο μόνο,για την βαρβαρότητα όπως εμφανίστηκε χθες το βράδυ (και όχι μόνο) στα Εξάρχεια μετά την παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη «Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος»  στη καφετέρια Floral. Σε συνέχεια του «έργου» που παίζεται τις τελευταίες ημέρες στα Εξάρχεια τσαμπουκαλεμένοι καουμπόυδες με καλυμμένα πρόσωπα μπουκάρανε (μετά από μικροεπεισόδια) σε διάφορα μαγαζιά  και μαζεύανε κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς τον Δημήτρη Παπαχρήστο, τον Στέλιο Ελληνιάδη και τον Σ. Δαματόπουλο. Έτρεχε κι γερο Γλέζος βραδιάτικα στην ΓΑΔΑ….

Περισσότερα :

http://www.tvxs.gr/v23993 και http://www.tvxs.gr/v24003

44587Για την απρόκλητη εισβολή Αστυνομικών δυνάμεων σε χώρο όπου γινόταν παρουσίαση βιβλίου και στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Από το Γραφείο Τύπου:

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς προκλητικότητας εισβολή ένστολων αστυνομικών δυνάμεων κατά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη στον βιβλιοχώρο Φλωράλ στην πλ. Εξαρχείων.

Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουμάνταρος, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο συντονιστής Σταύρος Θεοδωράκης, αστυνομικές δυνάμεις με προκλητικό τρόπο και παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας εισέβαλαν στο χώρο, ζητώντας στοιχεία και ασκώντας σωματικό έλεγχο στους παρισταμένους.

Αποτέλεσμα  αυτής της βίαιης συμπεριφοράς των  αστυνομικών δυνάμεων ήταν η σύλληψη  του Δημήτρη Παπαχρήστου, του  Ελληνιάδη Σ.,, του Σωτήρη Δαματόπουλου, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των αστυνομικών  δυνάμεων εντάσσεται στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων όλο το τελευταίο διάστημα.

Θεωρούμε  πως είναι μεγάλες οι ευθύνες  του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη τον οποίον καλούμε  άμεσα να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντίπαλος σε κάθε προσπάθεια επιβολής ενός νέου κλίματος αστυνομοκρατίας  και καλεί για το θέμα αυτό σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 22/10 στις 12.30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου Φλωράλ (Θεμιστοκλέους 80).

——————-

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για την ενέργεια των αστυνομικών, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δ. Παπαχρήστο, και έδωσε εντολή να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. και δήλωσε : «Πρόκειται για κακή συμπεριφορά. Δυστυχώς, δεν ελέγχουμε ακόμα τα πράγματα, σε ό,τι αφορά τις ενέργειες κάποιων θερμόαιμων. Ωστόσο, αυτά τα ζητήματα θα τακτοποιηθούν σύντομα» http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=7344911

22/10/2009 - Posted by | -Διάφορα, -Πολιτική

93 Σχόλια »

 1. Για ολους εκείνους τους αδαείς που πιστεύανε ότι τη μετα-Μαρκογιαννάκη εποχή, η αστυνομία θα ήτανε πιο χαλαρή, πιο «σοσιαλιστική», τα τελευταία δημοσιεύματα με τα κατορθώματα των τραμπούκων της ΓΑΔΑ είναι άκρως αποκαλυπτικά.

  http://www.tvxs.gr/v24003

  Τι μπλε, τι πράσινη, τι κόκκινη. Η αστυνομία ήταν, είναι και θα είναι από τη φύση της, όργανο καταστολής στα χέρια της κρατικής εξουσίας. Δε θα πρέπει να μας ενδιαφερει τι χρωματική απόχρωση έχει αυτή η εξουσία. Τώρα αν στη σύνθεση της ΕΛΑΣ υπάρχουν δολοφόνοι, αλήτες, τραμπούκοι και όλα τα συναφή είναι θέμα κάθαρσης του συγκεκριμένου οργάνου. Αλλά μη γελιόμαστε: η ουσία και ο σκοπός της αστυνομίας δεν αλλάζει κι ούτε πρόκειται. Το ζήτημα είναι εμείς τι αστυνομία θέλουμε. Αν θέλουμε φυσικά.

  Σχόλιο από Δημήτρης | 22/10/2009

 2. Kαλημέρα.Δεδομένο αδιαμφισβήτητο η ύπαρξη αστυνομικών με νοοτροπία νταή,τραμπούκου κλπ. Αλλά να μιλήσουμε επί του συγκεκριμένου.
  Εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=AE4H6BLCQ_0
  είναι το βίντεο της προσαγωγής του κ.Παπαχρήστου.Αν βλέπω καλά ενώ συζητάνε αστυνομικοί με τον κ.Μανιό(;), ο οποίος ορθά τους λέει «μη με αγγίζετε παρακαλώ», εμφανίζεται ο κ.Παπαχρήστος και πάει να ανασηκώσει το κράνος ενός αστυνομικού.
  Ερώτημα που παρακαλώ να απαντηθεί:επιλέξτε εσείς την χώρα με την πιο δημοκρατική αστυνομία.Όποια θέλετε.Και μετά απαντήστε εάν σε αυτή την ξένη χώρα θα προσαγάγετο πολίτης ο οποίος κάνει τέτοια κίνηση σε αστυνομικό ή όχι.
  Η μήπως ο κ.Παπαχρήστος δεν θα διανοείτο καν σε ξένη χώρα να κάνει τέτοια κίνηση;
  Οι αντιδημοκρατικές νοοτροπίες της ΕΛΑΣ, η παράνομη βία που συχνά ασκεί και οι θύλακες που μυρίζουν παρακράτος είναι η μία πλευρά-η σοβαρή -του νομίσματος.
  Η τζάμπα επαναστατική γυμναστική ορισμένων εναντίον αστυνομικών(ύβρεις,ψευτομαγκιά κλπ)είναι η άλλη-η φαιδρή-πλευρά του νομίσματος.
  Εκτός αν κάποιοι έχουν ασυλία.Που δεν το πιστεύω διότι όσο έχω παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις του κ.Παπαχρήστου παραμένει σοβαρός και αξιοπρεπέστατος άνθρωπος και δεν διεκδικεί «ασυλία», λόγω παρελθόντος.Αυτό όμως δεν αλλάζει πως η κίνηση του επιβάλλει την προσαγωγή, όπως θα συνέβαινε σε κάθε άλλη χώρα.
  (ο όρος «βαρβαρότητα» δεν είναι υπερβολικός;Ο εμπρησμός του Ρεσάλτο τι ήταν τότε, γενοκτονία;Ας μην χάσουν εντελώς οι λέξεις το περιεχόμενό τους).
  Ευχαριστώ.

  Σχόλιο από protesilaos | 22/10/2009

 3. «..εμφανίζεται ο κ.Παπαχρήστος και πάει να ανασηκώσει το κράνος ενός αστυνομικού..»

  Αγαπητέ protesilae
  Που το ξέρεις ότι ο τύπος του οποίου το κράνος ο Παπαχρήστος πάει να ανασηκώσει ειναι αστυνομικός ?

  Σχόλιο από sarantamilakokkina | 22/10/2009

 4. Τί περιμένεις..
  Τι ξέρουν απο Παπαχρήστο, τα ανιδεολόγιστα κρατικά ρομπότ για να τον σεβαστούν;
  Πάλη μηχανισμών..
  Από την μια η ανεξέλεγκτη απο την κοινωνία κρατικη καταστολή, κι απο την άλλη οι ανεξέλεγκτοι απο την κοινωνία μηχανισμοί της ιδεολογίας του «οσο χειρότερα, τόσο επαναστατικοτερα».
  Ποιός ελέγχει και τούς μεν και τούς δέ;
  Η εξουσία της αυθαιρεσίας τους…..

  Σχόλιο από vripol | 22/10/2009

 5. εποίκα κι άλλο καλλίον βίντεο ασά τηνέτερον (tvxs) να μην ενασπάλωμεn ντο είπε μας ο παιδάς όντες έντον υπουργόν.

  http://www.hellaswebnews.com/?q=node/531

  με τον παττακόν ετρώγαμεν τα σαμαρέας , μ’ατόν πα τρώμε τα σαμαρέας, δεν κι ίενεται…

  με τους τουρκάντ τιδέν κι επορούν να εφτάνε, σα εξάρχεια θα εφτάνε τον μάγκαν, εγροίξες?

  Σχόλιο από aris53m | 22/10/2009

 6. Τι ξέρουν απο Παπαχρήστο, τα ανιδεολόγιστα κρατικά ρομπότ για να τον σεβαστούν;

  Από που να ξέρουν ρε vripol…αμούστακα είναι..
  Που να ξέρουν ότι αυτός ο άνθρωπος κάποτε έκανε την Ελλάδα περήφανη
  Που να ξέρουν ότι ο Μήτσος δεν μάσησε όταν κράταγε το μικρόφωνο και απέναντι ήταν τα τανκς…
  Τους φόρεσαν τα κράνη, τους βγάλαν τα διακριτικά και τους αμόλησαν, κι όποιον πάρει ο χάρος…

  Βέβαια ίσως δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το » αν γουστάρεις πάρε τηλ. τον Χρυσοχοϊδη χα χα χα» που ξεστόμιζαν χθες μερικά από αυτά τα ανιδεολόγιστα όντα….

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/10/2009

 7. Που να ξέρουν επίσης ότι ο Παπαχρήστος δεν ξεπούλησε ούτε σε κανένα κόμμα, ούτε αντάλλαξε με κάποια λαμπρή θέση τη στάση του στη δικτατορία και στο Πολυτεχνείο. Ανήκε σ’ εκείνο το πολύ σπάνιο είδος του αυτόνομου και ανεξάρτητου πολίτη.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 22/10/2009

 8. Δείτε τη συνέντευξη του Παπαχρήσου στον Έφηβο. Νά πούμε απλά ότι την εποχή των ρεπουσικών ήταν μαζί μας

  http://efhbos.wordpress.com/2008/11/12/mhtsos_anna/

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/10/2009

 9. Α ρε Μήτσο, τον έφαγες τον Τσιατούρα…..
  ——————————-

  Αποπομπή Τσιατούρα έφερε το πογκρόμ στα Εξάρχεια

  Παρελθόν από την ηγεσία της Αστυνομίας αποτελεί ο Βασίλης Τσιατούρας, ύστερα από τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση – σκούπα στα Εξάρχεια, με την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ ακόμη και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου.
  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα. Η παραίτηση του αρχηγού σηματοδοτεί τη διενέργεια έκτακτων κρίσεων που θα γίνουν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα σε όλο το εύρος της ηγεσίας.

  Χθες το βράδυ, αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες εξαπέλυσαν πογκρόμ στην περιοχή των Εξαρχείων, ύστερα από επίθεση αγνώστων, με πέτρες και ξύλα, σε πεζή περιπολία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί εισέβαλαν στον πολυχώρο «Φλωράλ», στην πλατεία Εξαρχείων, όπου λίγο νωρίτερα είχε παρουσιαστεί το βιβλίο «Η αριστερά και ο κακός λύκος – το γαμώτο ενός αριστερού», παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησε στην προσαγωγή ανηλίκου. Στο περιστατικό αντέδρασαν παριστάμενοι, με αποτέλεσμα να προσαχθούν και εκείνοι. Ανάμεσά τους, ο συγγραφέας και άλλοτε εκφωνητής του Πολυτεχνείου, Δημήτρης Παπαχρήστου, ο Σωτήρης Δαματόπουλος και ο συνεργάτης της «Ε» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», Στέλιος Ελληνιάδης.

  Οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι αργότερα το ίδιο βράδυ.

  Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε κινητοποιήσεις, κάνοντας λόγο για καθεστώς τρομοκρατίας, το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Με συνέντευξή του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κράτησε αποστάσεις από τη συμπεριφορά των αστυνομικών, μιλώντας για «Ράμπο» που εκθέτουν την πολιτεία, χωρίς αποτέλεσμα. Παράλληλα, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους προσαχθέντες.
  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=94572#

  ———————–

  Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Β.Τσιατούρας

  Την παραίτηση του Β.Τσιατούρα ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ.Χρυσοχοΐδης, την οποία και υπέβαλε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αιτία αποτέλεσαν τα χθεσινά γεγονότα στα Εξάρχεια.
  Την παραίτηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αφορμή στάθηκαν τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια και η προσαγωγή ατόμων από πολιτικούς χώρους, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα αργότερα με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη, καθώς σε βάρος τους δεν υπήρχε κανένα στοιχείο.

  Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του με αφορμή τα συγκεκριμένα γεγονότα είπε ότι οι λογικές σερίφη και ράμπο οφείλονται σε υπερβάλλοντα ζήλο, ο οποίος δεν είναι καλός οδηγός για την Αστυνομία.

  «Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη από όσους προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το ξανακάνω δημοσίως», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και εξήγγειλε ως άμεση προτεραιότητα την ίδρυση ειδικού γραφείου διερεύνησης καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας και, δεύτερον, νέου σύγχρονου αυστηρού και αποτελεσματικού πειθαρχικού κώδικα στην Αστυνομία.

  «Θέλω -τόνισε- να είμαι σαφής. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ευφημισμός. Ενδεχομένως να γίνουν λάθη. Ενδεχομένως κάποιοι να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο. Άλλοι, ίσως να θέλουν να ονειρεύονται αντάρτικα πόλεων και εξεγέρσεις. Όμως, σκοπός μας είναι μία ανοιχτή πόλη, όπου δεν θα έχουν θέση αστυνομικές αυθαιρεσίες, ούτε θα υπάρχουν άβατα για τους πολίτες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Απέναντί μας βρίσκονται αυτοί που χάνουν το ελεύθερο να πλιατσικολογούν και να βανδαλίζουν ανενόχλητοι το κέντρο. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν την προσπάθειά μας».

  Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Αστυνομίας είπε ότι «δεν θέλουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο. Δεν πιστεύουμε ότι η καταστολή είναι τρόπος για να εξασφαλίζουμε κοινωνική ειρήνη και ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εδώ και δέκα μέρες στα Εξάρχεια και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας είναι παρούσα η Ελληνική Αστυνομία. Βάζουμε τέλος στα γκέτο και τα ‘άβατα’. Επαναφέρουμε τη νομιμότητα και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Το μήνυμά μας με πράξεις και όχι δηλώσεις είναι σαφές. Δέχομαι τη φωνή, την οργή των πολιτών για ασφαλείς ανθρώπινες γειτονιές. Δεν δέχομαι ιδεολογήματα που θα καλύπτουν την ανομία και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων».

  Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν κρίσεις για να επιλεγεί ο νέος αρχηγός στην Ελληνική Αστυνομία.

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/10/2009_303727

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/10/2009

 10. ο χρυσοΐδης τεμέτερον εν?

  Σχόλιο από aris53m | 22/10/2009

 11. ναι..

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/10/2009

 12. Aγαπητέ sarantamilakokkina,
  ειλικρίνα δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς με ρωτάς όταν λες:»Που το ξέρεις ότι ο τύπος του οποίου το κράνος ο Παπαχρήστος πάει να ανασηκώσει ειναι αστυνομικός ?»
  Αν δε με γελούν τα μάτια μου γράφει ένα φαρδύ «police» πάνω στη στολή του και στην αρχή του διαλόγου στο βίντεο γίνεται έντονος διάλογος πολιτών-αστυνομικών.Μετά εμφανίζεται ο κ.Παπάχρηστος.
  Κατά τα λοιπά το ερώτημα του αρχικού μου μηνύματος παραμένει.Αναπάντητη.Σε ποιά χώρα παρόμοια κίνηση-ενέργεια προς αστυνομικό δεν θα προκαλούσε την προσαγωγή του ενεργήσαντος;

  Σχόλιο από protesilaos | 22/10/2009

 13. Αγαπητέ protesilaε

  νομίζω ότι οι ραγδαίες εξελίξεις με την αποπομπή του αρχηγού της ΕΛΑΣ και τα συγγνώμη του υπουργού, δείχνουν ότι ο 40μηλοκόκκινος είχε το δίκιο στη διαφωνία σας….

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/10/2009

 14. Ομέρ,
  με εκπλήσσει η απόψη σου.Από πότε η ενέργεια ενός υπουργού αποτελεί αυταπόδεικτη απάντηση σε ένα επιχείρημα;Εν προκειμένω στο δικό μου επιχείρημα.
  Για να καταλάβω:ο 40μήλακόκκινα αμφισβήτησε πως ο διατάξας την προσαγωγή είναι αστυνομικός.Το είδατε το βίντεο ή μιλάμε έτσι;
  Δεύτερον-και ουσιαστικότερον:επί της θεωρητικής μου ερώτησης(εφόσον αποδεχόμαστε πως τα μάτια μας λειτουργούν ακόμη)υπάρχει απάντηση;Κίνηση πολίτη να κάνει παρόμοια κίνηση προς αστυνομικό σε άλλα χώρα(δημοκρατική,επιλέξτε όποια θέλετε),τι θα επέφερε;Εσάς ρωτάω,όχι τον Χρυσοχοίδη…
  Ευχαριστώ.

  Σχόλιο από protesilaos | 22/10/2009

 15. Αγαπητέ protesilae
  Εγώ δεν μπορώ να ξέρω ποιός βρίσκεται-κρύβεται πίσω από μια στολή που γράφει «police»,φορά κράνος, χωρίς να φέρει άλλα διακριτικά.
  Πολύ δε περισσότερο όταν αρνείται να δώσει τα στοιχεία του.
  Μια που μιλάμε έννομη τάξη….

  Σχόλιο από sarantamilakokkina | 22/10/2009

 16. Αγαπητοί sarantamilakokkina/14.Ομέρ:
  Εντάξει παιδιά, νομίζω έγιναν σαφής η θέσεις όλων μας.Εφόσον αμφισβητείται η βάση του επιχειρήματος(=απλώνω χέρι σε αστυνομικό)με το αντεπιχείρημα:και πως ξέρεις εσύ(δηλαδή εγώ) ,πως στο βίντεο αυτός που φοράει στολή αστυνομικού,ηγείται άλλων αστυνομικών που συζητούν με πολίτες κλπ,είναι αστυνομικός;…τότε η κουβέντα δεν μπορεί να προχωρήσει.Αμφισβητούνται δηλαδή και τα οφθαλμοφανέστατα και πανθμολογούμενα, αλλά και ορατά στο βίντεο που πόσταρα, απλά δεδομένα του γεγονότος-προσαγωγή.
  Στο βίντεο δηλαδή συζητούν πολίτες με αγνώστου υπηρεσίας ένστολους.Οκ…

  Σχόλιο από protesilaos | 22/10/2009

 17. Ο κρετινος Δενδιας που εφτιαξε τον νομο για την κουκουλα για τους ραμπο και τους αλλους κρατικολησταρχους που κουκουλωνουν τα παντα δεν ειπε τιποτα ,αυτοι θα προπηλακιζουν θα δερνουν θα ληστευουν θα σκοτωνουν και θα μενουν ατιμωρητοι.
  αναρωτιεσται τι κρυβεται πισω απο την στολη μα ειναι απλο ενας μικρος χιτλερισκος
  ενομη ταξη για τους μαφιοζους δεν υπαρχει

  Σχόλιο από kiamul | 22/10/2009

 18. Για την ουσία του επεισοδίου μιλήσαμε. Η πράξη του υπουργού δείχνει το ειδικό βάρος που έχει καθώς και τις ευθύνες.

  Όσον αφορά τη κίνηση του Παπαχρήστου, σήμαινε απλά «μίλα μας με ανοιχτό το πρόσωπο και όχι πίσω από μια μάσκα». Η κίνηση δε φαίνεται να έχει καμιά επιθετικότητα πέραν αυτής της πρόσκλησης. Εάν τα επεισόδια δεν αποσκοπούσαν στην πρόκληση απ’ την πλευρά των αστυνομικών και αν ο συγκεκριμένος στυνομικός δεν ήταν προκατειλλημμένος και επιθετικός, δε θα δινότνα τόση σημασία σε μια τέτοια κίνηση.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/10/2009

 19. Δεν διαφωνώ στο τελευταίο post σου, Ομερ.Αφού συμφωνούμε ,επιτέλους, πως πίσω από τη μάσκα κρύβεται αστυνομικός.
  Απομένει να απαντήσουμε στο αν σε μία χώρα με δημοκρατική αστυνομία-όποια ναναι-παρόμοια ενέργεια θα τύγχανε προσαγωγής.
  Όποιοι(πολλοί)έχουν στοιχειώδη γνώση των αστυνομιών της Ευρώπης,αλλά και των τρόπων διαμαρτυρίας των εκεί πολιτών-οιασδήποτε ευρωπαικής χώρας- ξέρουν καλά πως παρόμοια ενέργεια θα τύγχανε κυρώσεων.
  Αλλά εδώ-στο συγκεκριμένο θέμα-τα στερεότυπα μας θολώνουν τα μάτια και την κοινή λογική.Αλλιώς, αν δεν είναι έτσι όπως τα λέω, να πάω σε έναν Σουηδό αστυνομικό,να κάνω παρόμοια κίνηση και μετά να διαμαρτύρομαι για την προσαγωγή μου.

  Σχόλιο από protesilaos | 22/10/2009

 20. Παιδια δεν ηξερα τιποτε μεχρι τωρα .Τωρα το εμαθα .. Και το πιο αθλιο μου φαινεται οτι ολοι αυτοι οι …’αστυνομικοι» βγαζουν τα διακριτικά τους ..Ισως θα πρπει να θυμηθουμε και αλλα περιστατικά απο τα του Δεκεμβρη και μετα ..Απο οσο θυμαμαι τα Μπλογκς αλλά και η τηλεοραση εχουν δειξει μερικά πολύ ενδιαφεροντα Βιντακια ..

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 23/10/2009

 21. Τωρα δεν μου λετε Αυτος ο Χριστοφορος Κασδαγλης δεν ειναι που εκει γυρω στα 85 -86 εγραφε εκεινο το Ημερολογιο -μυθιστορημα- ανταποκριση απο τον Στρατο για το περιοδικο Παραπέντε και πάλι του την πεσανε κατι ντεμεκ εθνικοφρονες τυποι εκεινης της εποχής η κανω λαθος;

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 23/10/2009

 22. Η εμπειρια μου με ξενες αστυνομιες [γνωριζω την ελβετικην, την αυστριακη και την αμερικανικη] λεει τα εξης.
  1)Ο οποιοσδηποτε παει να κανει αυτην την κινηση σε αστυνομικο μαζευεται σε ντε τε και ας ειναι και ο πρωθυπουργος ο ιδιος. Η κινηση αυτη ηταν κινηση τσαμπουκα ξεκαθαρα. Τι ηθελε ο μαγκας να πετυχει με την αφαιρεση κρανους? Οπως ο αλλος κυριος απαιτουσε να μην αγκιζεται ετσι και ο αστυνομικος ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. Αυτο το οποιο προσπαθησε ηταν να αφαιρεσει με την βια αντικειμενο απο πανω απο τον αστυνομικο. Ειναι επιθεση αυτο. Οταν καποιος πχ παει με το ζορι να μου αφαιρεσει πχ το καπελο μου θεωρειται επιθεση και ο ελεβτος αστυνομικος τον μαζευει παραυτα!!!
  2)Για λογους τακτ-συμπεριφορας οι αστυνομικοι η τουλαχιστον ο επικεφαλης οφειλε να βγαλει το κρανος του. Τα αλλα παραμυθια που λεει καποιος για το αν προκειται για αστυνομικους και οχι για Ελ η εξωγηινους ειναι παρλαπιπες.

  Απο την μια εχουμε μια αστυνομια με κακους τροπους και κακο στυλακι εξουσιομανες απο την αλλη εναν ξεμωραμενο [σεβομαι τα οποια αγωνιστικα του τεκμηρια και πεπραγμενα αλλα θα επρεπε να ειναι σοβαροτερος και να μην κανει τετοιες ψευτομαγκιες] ο οποιος πηγε να πουλησει επαναστατικη γυμναστικη.

  Σχόλιο από Zurichman | 23/10/2009

 23. Παντως καθαρα για δημοσιοσχεσιτικους λογους η αστυνομια δεν επρεπε να συλλαβει τον παραπανω κυριο. Και βεβαια οι ιδιοι οι παροντες δεν επρεπε να δωσουν δικαιωμα με τετοια ενεργεια.

  Σχόλιο από Zurichman | 23/10/2009

 24. Περα απο το επεισοδιο παντος το βιβλιο απο τον τιτλο του φαινεται οτι θα ειναι αξιολογο ,πιστευω οτι εχει μια αξια να το διαβασουμε και να συζητησουμαι μετα.

  Σχόλιο από kiamul | 23/10/2009

 25. Αφού οι ξένοι μπάτσοι σε προσάγουν σε χρόνο ντε-τε και οι δικοί μας θέλουν να τους μοιάσουν, να μην εκπλήσσονται οι φύλακες των αφεντικών του Zurichman και του Προτεσίλαου, όταν τους επιτίθενται νεαροί με μπουκάλια και πέτρες στο άσχετο.

  Γιατί εδώ δεν είναι Ελβετία, είναι Ελλάδα…Βαλκάνια.

  Αν πιστεύουμε ότι, τα ξεφτιλίκια που έχω δει στη Γαλλία, να σταματάνε μαύρους στο δρόμο και να τους γδύνουν δημόσια για έλεγχο, με τσαμπουκά, είναι ενδεδειγμένη συμπεριφόρά οργάνου, η οποία θα θέλαμε να εφαρμοστεί στη χώρα μας, για να γουστάρουν τα ένστολα σκουπίδια της ελληνικής κοινωνίας μέ ή χωρίς διακριτικά, τότε αρχίζουμε να γινόμαστε και μεις σαν και δαύτους.
  Κι εντάξει…αυτοί βγάζουν αξιοπρεπές μεροκάματο να πουλάνε τσαμπουκά. Εμείς που τους στηρίζουμε και είμαστε στην ανεργία; Άραγε πόση βλακεία χωρά ακόμα το κεφάλι μας;

  Σχόλιο από Δημήτρης | 23/10/2009

 26. Τι ωραία που τα λέτε..
  Μπαα σώθηκαν τα επιχειρήματά μας και χρησιμοποιούμε παρλαπίπες
  Για την οφθαλμοφανή και πανθομολογούμενη παρανομία των ένστολων με κράνη και κουκούλες που δεν φέρουν διακριτικά και απαιτούν να κάνουν έλεγχο σε Έλληνες πολίτες ποιός θα μας πεί ?
  Και γιατί να ανεχθώ αυτήν την παρανομία ?

  Τον Ελληνιάδη το μπουζουριάσανε 7 τύποι μέσα στο καφέ στο μπαρ επειδή λίγο πριν είχε τραβήξει το γνωστό βιντεάκι. Για αυτήν την παρανομία τι παρλαπίπα έχουμε να πούμε ?

  Αυτόν τον απλό κουκουλοφόρο (γιατί περί αυτού πρόκειται στο βαθμό που δεν φέρει διακριτικά) που παρανομεί εκείνη την ώρα ποιός θα τον συλλάβει?
  Κι αλίμονό μας εάν η τήρηση της νομιμότητας επαφίεται στο τακτ ενός χωρίς διακριτικά ένστολου.

  Σχόλιο από sarantamilakokkina | 23/10/2009

 27. Τα παιχνίδια απάτης του τρόμο-θεάματος

  Ο πρώτος και ύψιστος προβοκάτορας της σύγχρονης καπιταλιστικής εξουσίας είναι το τελετουργικό θέαμα, ιδιαίτερα το τρόμο-θέαμα: το ναρκωτικό της παραλυσίας της σκέψης και της μεγάλης απάτης.

  Η τελετουργία αυτού του εμπορικού θεάματος και υπερθεάματος είναι αυτιστική: επικαλύπτει, αλλοιώνει και σχεδόν εξαφανίζει την πραγματικότητα και στη θέση της τοποθετεί μια πλαστή και νόθα εικόνα.

  Το θέαμα δεν κοιτάζει ποτέ την πραγματικότητα. Υποβάλει στο «βλέμμα» να το κοιτά μόνο, να το θαυμάζει, να το παρακολουθεί παθητικά, να δέχεται αυτό που δηλώνει το ίδιο. Το θέαμα απαιτεί να το ακούν χωρίς ποτέ να ακούει…

  Το τρόμο-θέαμα είναι από τα πλέον παρανοϊκά είδη της εξουσιαστικής τελετουργίας του θεάματος. Οι επιστήμονες στο είδος είναι τα κράτη και οι μυστικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ.

  Οι μαζικοί δίαυλοι είναι τα ΜΜΕ: Τα όργανα της εξουσίας και του παρακράτους: και εδώ στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται το αυτοκρατορικό κράτος και παρακράτος…

  Η νέα κυβέρνηση είναι ένα από τα καλοδουλεμένα γρανάζι αυτών των αυτοκρατορικών μηχανισμών του θεάματος, ιδιαίτερα ο κ. Χρυσοχοϊδης!!!

  Το τρόμο-θέαμα ωστόσο, επειδή απευθύνεται στην πλατιά εμπορική «αγορά των πολιτών» με «αριστερές» ή και «επαναστατικές» μεταμφιέσεις, παρέχει πολλά πλεονεκτήματα εμπορίας αυτών των «αριστερών» και «επαναστατικών» ιδεών.

  Η καθεστωτική αριστερά γνωρίζει πολύ καλά αυτό το «πλεονέκτημα» και το χρησιμοποιεί αγρίως. Εμπορεύεται ασυστόλως και εκ του ασφαλούς την εμπορία των αριστερών και αντιδικτατορικών ιδεών.

  Έτσι ο Δημήτρης Παπαχρήστος «αξιοποίησε» το τρόμο-θέαμα των Εξαρχείων για να διαφημιστεί και να εμπορευτεί για άλλη μια φορά (του έχει γίνει έξη) την αντιδικτατορική του δράση: Βγήκε λοιπόν λαύρος από την αίθουσα των βιβλιοπαρουσιάσεων και επετέθη στην βαρβαρότητα της αστυνομικής τρομοκρατίας!!!

  Βλέπετε τώρα στην εξουσία δεν ήταν η «χούντα της δεξιάς», αλλά η «χούντα του ΠΑΣΟΚ», με το οποίο έχει στενούς, πολύχρονους και ακατάλυτους δεσμούς. Συνεπώς ούτε κανένα κίνδυνο, ακόμα και εκ λάθους, διέτρεχε και το σπουδαιότερο: Θα μπορούσε άφοβα να εμπορευτεί το «αντιεξουσιαστικό» προϊόν, από κοινού με τους «ευαίσθητους συντρόφους», οι οποίοι ξεκλειδώνουν την «ευαισθησία» τους μόνο όταν αφορά το χώρο τους και όταν πρόκειται να καταμετρηθεί το δικό τους εκλογικό κέρδος…

  Η καταιγίδα του τρόμο-θεάματος στα Εξάρχεια

  Δεν πρόλαβε να αναλάβει η νέα κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοϊδης και η περιοχή των Εξαρχείων κατακλύστηκε από την αστυνομική τρομοκρατία.

  Καταρχήν αυτό το τελετουργικό τρομοκρατικό θέαμα είναι ένα σκηνικό απάτης: Είναι ένα «διαφημιστικό» τρικ εναντίον δήθεν του «κράτους» και των «νονών» των Εξαρχείων.

  Όπως δείξαμε σε άλλο άρθρο αυτό το «κράτος» και οι «νονοί» των Εξαρχείων είναι πασίγνωστοι και ιμάντες των «υψηλών» παρακρατικών μηχανισμών που κινούν τα νήματα και κατευθύνουν τις τρομοκρατικές πράξεις και τους κουκουλοφόρους.

  Τα Εξάρχεια μπορούσαν να «εκκαθαριστούν» χωρίς πογκρόμ τρομοκρατίας. Απλώς με την «εκκαθάριση» των γνωστότατων «στρατηγείων» και των «δικτύων» που οργανώνουν τους «χρήσιμους ηλίθιους»…

  Βεβαίως το η «χούντα» του παρακράτους δεν «ξηλώνει» τα όργανά της…

  Είναι πιο αποτελεσματικό να κατασκευάσει ένα υπερθέαμα τρομοκρατίας ολόκληρης της περιοχής για να δείξει στους καταναλωτές της «αγοράς των πολιτών» ότι τα Εξάρχεια μπαίνουν σε «τάξη»!!!

  Φυσικά οι μηχανισμοί της «αταξίας» μένουν εντελώς ανέπαφοι…

  Η τρομοκρατική, ωστόσο, καταιγίδα εναντίον της περιοχής των Εξαρχείων έχει και άλλες δύο βασικές συνιστώσες.

  α). Το παρακράτος προσπαθεί να προλάβει εναγωνίως τις θύελλες που έσπειρε.

  Μέχρι χθες τα ποικίλα κέντρα εξουσίας και οι μυστικές τους υπηρεσίες, προκειμένου να προωθήσουν τους πολιτικούς σχεδιασμούς τους, υποδαύλιζαν, έτρεφαν και πυροδοτούσαν τη νεανική εξαθλίωση και απελπισία. Μέσα από αυτή οργάνωναν και καθοδηγούσαν τις ποικίλες τρομοκρατικές πρακτικές: Από τους βανδαλισμούς, τους εμπρησμούς καταστημάτων και τις ποικίλες επιθέσεις, μέχρι την κουκουλοφόρικη «εξέγερση» το Δεκέμβρη.

  Η κατάσταση αυτή έχει ξαπλωθεί τόσο πολύ που έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Ο όγκος της οργανωμένης και τυφλής βίας είναι τόσο μεγάλος και οι στρατοί (από χούλιγκαν και απολιτικά σκύβαλα εξαθλιωμένων νέων, μέχρι τις οργανωμένες στρατιές αλλοδαπών) τόσο πολυπληθείς, ώστε να μην μπορούν εύκολα να «καθοδηγηθούν».

  Έσπειραν θύελλες και τώρα, που το παρακράτος έφερε στην κυβέρνηση τούς εκλεκτούς του, θα θερίσουν αυτή τη σπορά τους…

  Προσπαθούν, συνεπώς, εναγωνίως, να συγκρατήσουν την ασύδοτη κατάσταση που οι ίδιοι κατασκεύασαν. Έρχεται ο Δεκέμβρης και τρέμουν μήπως και το πλατύ τρομοκρατικό δίκτυο, που ύφαναν τόσο χρόνια, εκδηλωθεί και εναντίον τους…

  Οι έφοδοι στα Εξάρχεια και όλο αυτό το τρόμο-θέαμα λειτουργεί και προειδοποιητικά, στέλνοντας τα μηνύματα στους αποδέκτες…

  Μέσα στα αυτόν τον κυκεώνα της πολύμορφης και διαπλεκόμενης «πολιτικής αλητείας» που το ίδιο το παρακράτος έθρεψε μπορεί να «καούν» και κάποιοι μηχανισμοί παρακρατικοί, καθώς και δικά τους πρόσωπα, παλιάς κοπής. Πάντα κάποια γρανάζια παρακρατικά καίγονται όταν οι θερμοκρασίες ξεπεράσουν το κόκκινο: Τα όρια που οι ισχυροί μηχανισμοί εξουσίας έχουν βάλει…

  β). Προλείανση για επιθέσεις και σε άλλες περιοχές.

  Τα Εξάρχεια, ανοίγουν το δρόμο για μια κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων του καθεστώτος στις γειτονιές που οι κάτοικοι αρχίζουν να εξεγείρονται εναντίον του εγκλήματος και της φρίκης του αλλοδαπού εφιάλτη.

  Στο στόχαστρο είναι ο Αγ. Παντελεήμονας και άλλες περιοχές.

  Για το καθεστώς επείγει να μπει στον αστυνομικό γύψο η ελληνική κοινωνία, πριν είναι αργά.

  Θα χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό δύο μέθοδοι:

  α). Η άμεση τρομοκρατική επιχείρηση στις γειτονιές αντίστασης, τύπου Εξαρχείων, για την «εκκαθάριση» δήθεν των γειτονιών…

  Τα προσχήματα εύκολα μπορεί να εφευρεθούν…

  Ήδη οι επιδοτούμενοι «αντιρατσιστές» έχουν ζητήσει τη συνδρομή του Χρυσοχοϊδη για το «καθάρισμα» του Αγ. Παντελεήμονα…

  β). Η «έμμεση» τρομοκρατική επιχείρηση.

  Αυτή συνίσταται σε τούτο: Στη μετακύλιση του «κράτους των Εξαρχείων» σε άλλες «κρίσιμες» γειτονιές. Μια τέτοια «μετακίνηση» θα πυροδοτήσει συγκρούσεις και «ανωμαλίες», ώστε να έρθει μετά το κράτος-διαιτητής να επιβάλει την «τάξη».

  Οι στρατιές των «κουκουλοφόρων» θα χρησιμοποιηθούν πλέον ως καταλύτες και «άλλοθι» για να μπει η ελληνική κοινωνία σε γύψο…

  Γνωστή από πολύ παλιά αυτή η προβοκατόρικη τρομοκρατική στρατηγική του κράτους και του παρακράτους…

  Φυσικά ματαιοπονούν.

  Είναι τόσο σάπιο το καθεστωτικό οικοδόμημα που κανένα σιδερένιο στεφάνι δεν μπορεί να συγκρατήσει τους όγκους της σαπίλας του…

  Σχόλιο από Ροβεσπιέρος | 23/10/2009

 28. Βρε ανθρωπέ μου Ροβεσπιέρε,

  εάν ήθελε ο Παπαχρήστος να ανταλλάξει την αντιστασιακή του δράση -ήταν ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου- με κάποια καρέκλα και αναγνώριση από το καθεστώς τη μεταπολίτευσης θα το είχε πράξει και θα είχε απίστευτα οφέλη, προβολής και οικονομικά.

  Όμως ότι ΔΕΝ προέβη σ’ αυτή την ανταλλαγή! Αυτή του η στάση θα έπρεπε να τον προστατεύει από κακοήθεις κρίσεις, όπως αυτή που κάνεις παραπάνω..

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 23/10/2009

 29. Να σας πω μια αλλη εμπειρια μου απο αναρχικους αντιεξουσιαστες η πειτε τους οπως θελετε.

  Στην Ουρανιενμπουργκστρασε στο πρωην Ανατολικο Βερολινο υπαρχει η λεγομενη «Καταληψη». Ειναι ενα δημοσιο κτηριο επι δεκαετιες κατηλειμμενο απο αναρχικους, ελευθεριακους, μεταναστες κλπ. Ενω θα περιμενε κανεις η Καταληψη να ειναι κεντρο παρανομιας συμβαινει εντελως το αντιθετο. Βεβαια δεν ειναι αισθητικα το κτηριο Χιλτον, αλλα οι ενοικοι του εχουν φτιαξει μπαρ [πεντακαθαρο αλκοολ], χωρους τεχνης [απο μεταναστες], μικρο μαγαζακια [που πωλουν ελαχιστα προιοντα συνηθως προιοντα τεχνης με σχεδον κερδος μηδεν] και γενικα εχουν πετυχει αυτο που παντα ηθελαν αυτοοργανωση.

  Οι ανθρωποι αυτοι δεν ενοχλουν κανεναν, δεν δημιουργουν επεισοδια και εχουν γινει μαλιστα και στεκι πολλων. Παντα την επισκεπτομαι οταν βρισκομαι στο Βερολινο.

  Τι θελω να πω. Ολες οι ιδεολογιες και στασεις ζωης ειναι σεβαστες εφοσον δεν ενοχλουν τον πλησιον, οι αναρχικοι του Βερολινου αντι να τα σπανε βρηκαν κατι δημιουργικο να κανουν με τον χωρο τους.

  Πολυ θα ηθελα να υπηρχε μια αντιστοιχη καταληψη σε εναν απο τους λεγομενους αυτοδιαχειριζομενους χωρους των μπαχαλων. Ειμαι σιγουρος πως ανθρωποι εθισμενοι στην βια δεν μπορουν να δημιουργησουν ουτε ενα αυτοδιαχειριζομενο περιπτερο. Αυτα ειναι τα Εξαρχεια τοπος μηδενισμου και τραμπουκων

  Σχόλιο από Zurichman | 23/10/2009

 30. Ό,τι είχα να πω το είπα χθες και διάβασα με προσοχή όσες απόψεις διαφοροποιούνται από τη δική μου, όπως λχ του Νοσφεράτου.

  Ο λόγος που επανέρχομαι είναι το σχόλιο του Δημήτρη. Έγραψε: «να μην εκπλήσσονται οι φύλακες των αφεντικών του Zurichman και του Προτεσίλαου»

  Ποιός ο λόγος της προσωπικής επίθεσης, ενώ απλά ανταλάσσουμε επιχειρήματα; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω…Νόμιζω πως εδώ γίνεται συζήτηση με σεβασμό στην αντίθετη γνώμη και τέτοιου τύπου σχόλια μόνο ένδεια επιχειρημάτων φανερώνουν.

  (Προς πληροφόρησή σου, Δημήτρη: δεν έχω αφεντικά. Ως ιατρός δεν έχω αφεντικά. Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο ευγενικός την επόμενη φορά.)

  Σχόλιο από protesilaos | 23/10/2009

 31. Μπορεί να έχεις δίκιο προτεσίλαε και να μην ήμουν ευγενικός, αλλά έχω κουραστεί να βλέπω Post σε διάφορα blog να μιλάνε για μπάτσους και δημοκρατία, μπάτσους και δικαιοσύνη, και ότι στο εξωτερικό οι μπάτσοι είναι έτσι και είναι…γιουβέτσι.
  Στη δυτική Ευρώπη, οι μπάτσοι δεν τη βγάζουν καθαρή μετά από ζαρντινιέρες, τσαμπουκάδες και δολοφονίες, όπως εδώ.
  Στη δυτική Ευρώπη, είναι αμφίβολο στα πλαίσια της αστυνομίας να δρουν παρακρατικές οργανώσεις.
  3 δολοφονίες σε ένα χρόνο πάει πολύ. Και επειδή λοιπόν δε με σέβονται σαν πολίτη τα όργανα καταστολής στην Ελλάδα, δεν τους σέβομαι ούτε εγώ. Δεν τους έχω καμία υποχρεωση, δεν είμαι κανένα παιδάκι να μου μιλάει άσχημα ο κάθε κάφρος. Η ΕΛΑΣ είτε θα αποκτήσει πιο δημοκρατικά χαρακτηριστικά για να κερδίσει το ένα χιλιοστό του σεβασμού μας, είτε θα παραμείνει έτσι όπως είναι και θα τ’ακούει απ’όλους μας καθημερινά.

  Δεν είχα σκοπό να σε θίξω Προτεσίλαε, οπότε συγνώμη. Πλήρωσες το θυμό μου.

  Σχόλιο από Δημήτρης | 23/10/2009

 32. Eντάξει Δημήτρη… Και σε ευχαριστώ.
  Να προσθέσω μόνο πως δεν διαφωνώ σε τίποτα από τα τελευταία που λες.Τα επεσήμανα και εγώ στο πρώτο μου σχόλιο στον εδώ μίτο.Το έλλειμα δημοκρατικής και επαγγελματικής(με την ορθή έννοια του όρου)συμπεριφοράς και νοοτροπίας της αστυνομίας είναι το κυρίαρχο πρόβλημα.Και εγώ για «θύλακες που μυρίζουν παρακράτος» έκανα λόγο, στο σχόλιο 2.
  Απλά-και εδώ διαφοροποιούμαστε-,όντας οπαδός του συναμφότερου τρόπου να βλέπει κανείς τα πράγματα, θεωρώ πως στη συγκεκριμένη περίπτωση-πρασαγωγή Παπαχρήστου-απεικονίζονται ανάγλυφα τα κατάλοιπα μιας νοοτροπίας που θέλει την αστυνομία στο κάδρο των εχθρών, όχι επειδή είναι συχνότατα αντιδημοκρατική,προκλητική,άδικη κλπ,αλλά επειδή απλά θεωρείται για ιδεολογικούς και ιστορικούς λόγους a priori εχθρός ο θεσμός της.Με αποτέλεσμα κάθε ενέργεια, ακόμη και αυτή του κ.Παπαχρήστου, να δικαιολογείται.

  Σχόλιο από protesilaos | 23/10/2009

 33. «..Με αποτέλεσμα κάθε ενέργεια, ακόμη και αυτή του κ.Παπαχρήστου, να δικαιολογείται..»

  Εξακολουθείς απ ότι βλέπω protesilae να παραβλέπεις το γεγονός ότι η «ακόμη και αυτή του κ.Παπαχρήστου» πράξη ( λες και ήταν κάτι φοβερό και τρομερό) ήρθε ως αποτέλεσμα παράνομης συμπεριφοράς από αυτούς που καλούνται να φυλλάτουν τον νόμο. Το περνάς στα «ψιλά», δικαίωμά σου βέβαια…

  Ο Ελληνιάδης δε ανέφερε ότι δύο από τους αστυνομικούς που τον οδήγησαν πεζή μέχρι την Αλεξάνδρας για να τον πάνε στην ΓΑΔΑ, εκεί στα σκοτάδια του ζήτησαν συγγνώμη για την συμπεριφορά των «συναδέρφων» τους που κατά δήλωσή του κόντεψαν να του σπάσουν τα χέρια.
  Προφανώς λοιπόν «κάδρο» για τις ζαρντινιέρες, τους τσαμπουκάδες κλπ κι όχι για αυτούς που περνάν την γιαγιάκα στο απέναντι πεζοδρόμιο…

  Ειρήσθω εν παρόδω και καλά τώρα επρόκειτο για τον Παπαχρήστο και τον Ελληνιάδη. Έπεσαν μερικές συγγνώμες και μια παραίτηση. Πόσες φορές άραγε τσαλαπατιέται βαναυσα η αξιοπρέπεια «ανώνυμων» ανθρώπων από παρανομούντες κρατικούς λειτουργούς (αστυνομικούς και άλλους)και δεν ακούγεται ΚΙΧ. Πόσες άραγε…

  Σχόλιο από sarantamilakokkina | 23/10/2009

 34. Αγαπητέ sarantamilakokkina,
  καταρχήν χαίρομαι που δεν εξακολουθείς να αμφισβητείς(βλ.»Που το ξέρεις ότι ο τύπος του οποίου το κράνος ο Παπαχρήστος πάει να ανασηκώσει ειναι αστυνομικός ?») πως κάτω από το κράνος είναι αστυνομικός.Συμφωνούμε στο τι βλέπουμε τουλάχιστον,τώρα.
  Δεν είπα πως είναι κάτι «φοβερό και τρομερό».Είπα το απλό:σε οιαδήποτε χώρα, θα ακολουθούσε προσαγωγή.Ως ένα αντεπιχείρημα ακούω το βεβαρημένο ιστορικό της αστυνομίας.
  Παράνομη συμπεριφορά η αστυνομία έχει επιδείξει πολλές φορές.Και γι αυτό επεσήμανα σε προηγούμενα σχόλια μου, ποιο είναι κατά τη γνώμη μου το κυρίαρχο πρόβλημα(το έλλειμα δημοκρατικής της παιδείας και επαγγελματισμού).Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η διαφορά της θεώρησής μας,φίλε 40μήλα,δεν είναι πως εγώ παράβλέπω κάτι(την έκνομη συμπεριφορά).Δεν το παραβλέπω,αντιθέτως το θεωρώ το μείζον.Εξ αρχής εστίασα,όμως, στην προσαγωγή Παπαχρήστου.Η διαφορά μας έγκειται πως έσενα σου αρκεί η έκνομη συμπεριφορά των οργάνων ως ηθικά νομιμοποιητική αιτία για συμπεριφορά που: αφενός δικαιολογεί απόλυτα μια προσαγωγή και αφετέρου, σε συνθήκες έντασης δεν προσφέρει κάτι, αντίθετα δυναμιτίζει ένα ήδη τεταμένο κλίμα. Λ.χ η διαμαρτυρία του κ.Μανιού με εκφράζει απόλυτα.Η αψυχολόγητη-φαντεζί ενέργεια του κ.Παπαχρήστου δεν με εκφράζει(τι θα προσέφερε δηλαδή στους υπό κράτηση νέους το σήκωμα του κράνους;). Και επειδή (α)σε οιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα επέφερε προσαγωγή αυτή η κίνηση και (β) αυτό θα συνέβαινε σε οιονδήποτε πολίτη έκανε κάτι παρόμοιο(ή θαρρείς πως δεν έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αστυνομικές υπερβάσεις όσοι διαφοροποιούμαστε;)θεώρησα την προσαγωγή ως αναπόφευκτη συνέπεια μιας πράξης.
  Με άλλα λόγια εσύ-και άλλοι-επικαλείστε υπαρκτές πραγματικότητες από το ιστορικό της αστυνομίας και της βραδυάς για να εξηγήσετε-διακαιολογήσετε μια ενέργεια.Εγώ, αντιθέτως, αξιολογώ την ενέργεια αυτή με μια πιο «στενή»-νομική οπτική(αλλά έτσι δεν θέλουμε και από τα όργανα της πολιτείας να αξιολογούνται και κρίνονται οι δικές μας/τους πράξεις,που εμπίπτουν στους νόμους, ώστε να γίνουμε χώρα με θεσμούς;)και επίσης από την οπτική της χρησιμότητας στις επιτόπιες συνθήκες.

  Σχόλιο από protesilaos | 23/10/2009

 35. Δεν είπα πως είναι κάτι “φοβερό και τρομερό”.
  είπες όμως:
  «..Με αποτέλεσμα κάθε ενέργεια, ακόμη και αυτή του κ.Παπαχρήστου,..»
  δηλ. η ενέργεια του Παπαχρήστου είναι κάτι παραπάνω από κάθε ενέργεια.

  «..καταρχήν χαίρομαι που δεν εξακολουθείς να αμφισβητείς (βλ.”Που το ξέρεις ότι ο τύπος του οποίου το κράνος ο Παπαχρήστος πάει να ανασηκώσει ειναι αστυνομικός ?”) ..»
  Είναι φανερό και από τα επόμενα σχόλια ότι από την αρχή θέλω να εστιάσω στο ότι όλα ξεκίνησαν από μια παράνομη πραξη των φερόμενων ως οργάνων της τάξης. Αποκρύπτουν τα διακριτικά τους, αρνούνται να δηλώσουν ποιοί είναι ως εκ του νόμου είναι υποχρεωμένοι και αντ’αυτού καγχασμοί και «αν γουστάρεις πάρε τηλ. τον Χρυσοχοϊδη» κλπ.
  Δεν επικαλέστηκα κανένα βεβαρημένο ιστορικό ή αμαρτωλό παρελθόν της αστυνομίας (αν και έχει).
  Στα ουκ ολίγα σχόλιά σου δεν είδα αναφορά σε αυτήν την παράνομη συμπεριφορά,απόκρυψη διακριτικών, άρνηση στις επανηλημένες ερωτήσεις πολιτών να δηλώσουν ποιοί είναι,και της οποίας άρνησης αποτέλεσμα ήταν η ενέργεια του Παπαχρήστου. «βγάλε το κράνος και την κουκούλα να δω ποιός είσαι».
  Σε οποιαδήποτε λοιπόν δημοκρατική χώρα, με μια πιο στενή νομική οπτική, θα προσαγάγετο ο παρανομών αποκρυπτων τα διακριτικά του και αρνούμενος να δηλώσει τα στοιχεία ταυτότητός του αστυνομικός και όχι αυτός που υπερασπίζεται τα δικαιώματα που η δημοκρατική χώρα του παρέχει.

  Σχόλιο από sarantamilakokkina | 23/10/2009

 36. @sarantamilakokkina Πολύ σωστός. Αλλιώς δίνεις το δικαίωμα να τραβάνε όπλο και να σε πυροβολούν, να σε βάζουν να χαστουκίζεις τον φίλο σου μέσα στο τμήμα, να σε πετάνε επάνω σε ζαρντινιέρα, να σε δέρνουν στα σκοτεινά μετά την σύλληψη. Αν δεν το έκανε αυτό ο Μήτσος ποιός θα το έκανε;;;; Ό Πακιστανός μετανάστης;;;

  Αστεία πράγματα… Έρχονται κάποιοι να υπερασπιστούν την “έννομη τάξη” όταν έχουν να κάνουν με αστυνομία που κινείται στα όρια της νομιμότητας.

  Σχόλιο από Καναλιώτης | 23/10/2009

 37. Ναι,sarantamilakokkina , είναι κάτι παραπάνω, αλλά όχι φοβερή/τρομερή.Είναι παραπάνω από την αξιοπρεπή διαμαρτυρία Μανιού, που δεν δυναμιτίζει ένα τεταμένο κλίμα.Όπως παραπάνω(αλλά όχι φοβερό) είναι και το «θα σε πάρει ο διάολος» στο 2:27.
  Αν θέλουμε να περάσουμε στην αρχή της ανταπόδοσης είναι άλλο ζήτημα.Πουθενά όμως δεν αναφέρεται πως η παράνομη ενέργεια εναντίον αστυνομικού δεν τυγχάνει προσαγωγής αν ο αστυνομικός έχει αποκρύψει τα διακριτικά του.Αν μιλάμε με όρους δικαίου και όχι «έννομης τάξης» όπως καταλογίζεται στην οπτική μου.Δηλαδή, ο Μανιός υπερασπιζόταν πλημμελώς τα «τα δικαιώματα που η δημοκρατική χώρα του παρέχει» και χρειαζόταν μία κλιμάκωση για να γίνει αποτελεσματική η υπεράσπιση; Και που οδηγεί η λογική «παράνομοι αυτοί,να απλώσουμε χέρι εμείς»;
  Θα διαβάσω με προσοχή τυχόν απάντησή σου, φίλε sarantamilakokkina, αλλά δεν θα επανέλθω διότι από τα «ουκ ολίγα», θα περάσω στα «πολλά» και δεν έχει νόημα.Οι απόψεις καταγράφηκαν.

  Σχόλιο από protesilaos | 24/10/2009

 38. Αγαπητέ protesiaos
  Διάβασα πιό πάνω, οτι εισαι γιατρός, συνάδελφος.
  Εγώ είμαι παθολόγος.
  Με περιέργεια, βρήκα τό μπλογκ σου, και ομολογώ ότι στεναχωρήθηκα πολύ οταν διάβασα αυτην την ανάρτηση:

  http://protesilaos.blogspot.com/2009/10/blog-post_304.html,

  πού αναφέρεται στούς μεταναστες και επιγράφεται:
  «Πάρτε τους αναξιοπαθούντες και ξεκουμπιστείτε»
  Κι εγώ πιστέυω, ότι πρέπει να περιοριστει τό ρευμα εισόδου των λαθρομεταναστών,
  διότι τροφοδοτεί με δουλικά χέρια την κοινωνία
  και πλήττει την οποιαδήποτε δυνατότητα της νόμιμης εργασίας να διαπραγματευτεί τούς εργασιακούς όρους, οδηγωντας τούς πάντες στον εργασιακό μεσαίωνα και στην εξαθλίωση.
  Αλλά απο αυτό , έως τό να εκφραζω μισάνθρωπα αισθήματα κατα των συγκεκριμένων ανθρώπων, έχει πολύ μαγάλη διαφορά.
  Αν αντιμετωπίσουμε ως «πρόσωπα», όπως κάπου λες τούς συγκεκριμένους ανθρώπους, οφείλουμε να επιδέιξουμε «μανικόν και νηφάλιον έρωτα» έναντι ΚΑΙ αυτών, και όχι μονον έναντι μονον των Ελλήνων πολιτων.
  Ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, όπως εσύ κι εγώ, απελπισμένοι, πού η ΑΝΑΓΚΗ τούς έφερε εδώ..
  Οφείλουμε να τούς φερθούμε ανθρώπινα, με αγάπη και κατανόηση, ακομη και αν είμαστε υποχρεωμένοι να τους απελάσουμε.
  Και σε καμια περιπτωση να μην μπερδεύουμε αυτούς πού ζητούν άσυλο με τούς οικονομικούς μετανάστες.
  Να με συγχωρήσεις που σε παρατηρώ, αλλά τό ύφος αυτής της αναρτησης και η εμπάθειά της, δεν ταιριάζει σε γιατρό.
  Συναδελφικά και με ειλικρινή αγάπη
  Πολυχρονίδης Γιώργος

  Σχόλιο από vripol | 24/10/2009

 39. Περαν τούτου, σ αυτό εδώ το μπλόγκ, γραφουμε ως επι το πλείστον απόγονοι προσφύγων.
  Ολοι μας ακούσαμε διηγήσεις για απαραδεκτες συμπεριφορες εντοπίων έναντι των προγόνων μας.
  Καταλαβαίνω, ότι η αναγκαστικη προσέλευση τόσων ανθρώπων, επιβάρυνε την ζωή των εντοπιων.
  (τουλάχιστον αρχικά, γιατί μετεπειτα, οι πρόσφυγες έγιναν ο κύριος μοχλός αναπτυξης και προόδου της χώρας, αλλά και αντικείμενο απάνθρωπης εργασιακής εκμετάλλευσης).
  Κακά τα ψέμματα..
  Τό ανθρώπινο ζώο, όταν νοιώθει ότι απειλείται ο ζωτικός του χώρος, αγριεύει..
  Τότε λοιπόν, ξεχώρησαν τα ζωα απο τούς ανθρώπους..
  Υπήρξαν και ντόπιοι, πού με την αυταπάρνηση και την έμπρακτη βοήθειά τους, ανέδειξαν περίτρανα την ειδοποιό διαφορά του ανθρώπου απο το ζώο.
  Τί να πούμε για εκείνους τούς άμοιρους Μυτηλινιούς, πού έφεραν όλο το βάρος της υποδοχής των προσφύγων, απο απέναντι.
  Μονο να τούς ευγνωμωνούμε μπορούμε, και να κοιταξουμε να τούς μοιάσουμε σε ανθρωπιά..
  Πέρισυ, είχα γραψει, πώς εμεις οι απόγονοι των προσφύγων, θα πρέπει να βγούμε μπροστα και να γίνουμε φάροι ανθρωπιάς εναντι των ματαναστών.
  Δυστυχώς, είμαστε πολύ λιγοι για κατι τετοιο..

  Σχόλιο από vripol | 24/10/2009

 40. Γεια σου vripol,συνάδελφε.Εγώ είμαι μαιευτήρας-γυναικολόγος.
  Το blog που παραθέτεις ανήκει σε έναν ακροδεξιό προφανώς.
  Λέγεται protesilaos.blogspot,AΛΛΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ.Protesilaos είναι το δικό μου νικ στο blogger.To μπλογκ μου λέγεται stavento8 (http://stavento8.blogspot.com/2009_07_01_archive.html ένα μικρό δείγμα).
  Κατά συνέπεια έκρουσες λάθος πόρτα.Δεν θα γράψω πως η βιασύνη σου να μου χρεώσεις το χουντοblog δεν ταιριάζει σε ιατρό,διότι έχω μεγάλο σεβασμό στα γραπτά σου και είμαι σίγουρος πως παρασύρθηκες.Θα ήθελα όμως να επανορθώσεις.
  Οσα αναφέρεις-χρεώνοντας μου το χουντοblog- περί μεταναστών και προσφύγων τα προσυπογράφω.
  Επαναλάμβανω θα ήθελα μία δίορθωση από μέρους σου,ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΙΚ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ.

  Σχόλιο από protesilaos | 24/10/2009

 41. Απ’ότι φαίνεται Προτεσίλαε σε πήραμε όλοι από τα μαλλιά…λέγε ρε, ποιά είναι η άποψή σου για τους μετανάστες; για τους αναρχικούς; για τους μπάτσους; για το ρεσάλτο; Χαχαχαχα

  Πλάκα πλάκα, η βιογραφία της Μπέλλου που έχεις αναρτήσει είναι εξαιρετική!

  Σχόλιο από Δημήτρης | 24/10/2009

 42. Nαι Δημήτρη και δεν σου κρύβω πως αισθάνομαι αδικημένος και πικραμένος από τη βιασύνη του vripol.Θα μπορούσε να με ρωτήσει…Δεν πειράζει, είμαι βέβαιος πως θα επανορθώσει.

  Σχόλιο από protesilaos | 24/10/2009

 43. Βριπολίδη κάτσε φρόνιμα γιατί θα φωνάξω τον Ροβεσπιέρο:

  «Όχι στα ύπουλα σχέδια του καπιταλισμού για να συντρίψει το ταλαίπωρο εργατικό κίνημα»

  Δε νομίζω πάντως ότι η άποψη αυτή απέχει και πολύ απ’ την πραγματικότητα, όσον αφορά την εργατική δύναμη που χρησιμοποίησε το κεφάλαιο για την πραγματοποίηση των μεγάλων έργων και την απομύζηση τεράστιας υπεραξίας, την οποία αποστέρησε από τους ντόπιους εργάτες που τους έσπρωξε στην αθλιότητα και στην ανεργία.

  Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματική κατάσταση και παράλληλα το αδιέξοδο για το πώς το αντιμετωπίζεις.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 24/10/2009

 44. Αυτή η παρεξήγηση μου θυμίζει εκείνη την παλιά «Λεγε ρεεεεεε; Είσαι Έλληνας ρεεεεε;» που είπε ένας τύπος στον Νοσφεράτο πριν κάποια χρόνια κι έγινε χαμός.

  Πάντως Πρωτεσίλαε, είχε κάποια βάση η παρεξήγηση. Είναι και πρωτότυπο το νίκ σου!

  Vripol γράφεις : «Τί να πούμε για εκείνους τούς άμοιρους Μυτηλινιούς, πού έφεραν όλο το βάρος της υποδοχής των προσφύγων, απο απέναντι.
  Μονο να τούς ευγνωμωνούμε μπορούμε, και να κοιταξουμε να τούς μοιάσουμε σε ανθρωπιά.»

  Μιλώντας με Μικρασιάτες πρόσφυγες που η κακή τους μοίρα τους έφερε να εγκατασταθούν μόνιμα στη Μυτιλήνη. Μου είπαν ακριβώς τα αντίθετα. Κακή συμπεριφορά και κλοπή της Ανταλλάξιμης Περιουσίας. Στους πρόσφυγες τους έδωσαν τα πιο άγονα χωράφια των μουσουλμάνων και οι ίδιοι κράτησαν τα καλύτερα. Τα ίδια και χειρότερα έγιναν και στη βενιζελική και «φιλομικρασιατική» Κρήτη.

  Και μάλλον το πρόβλημα της απόρριψης των προσφύγων έγινε πιο έντονο και βαρύ όχι για τον τρόπο που εκφράστηκε στην αντιμικρασιατική και αντιπροσφυγική Παλαιά Ελλάδα (Μωριάς και Ρούμελη) αλλά στις Νέες Χώρες και στα νησιά που μόλις πριν από 10 χρόνια είχαν απελευθερωθεί… Τάλε κουάλε, που θά ‘λεγε κι ένας καλός φίλος.

  Όχι ότι δεν υπήρξαν εξαιρέσεις. Αυτές ήταν οι μόνες που έσωσαν την ηθική αυτού του τόπου.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/10/2009

 45. Τα ίδια γίνανε και στην Καλαμαριά Ομέρ. Οι Έλληνες πρόσφυγες του 22 πέθαιναν από κακουχίες στα τότε εγκατεστημένα στρατόπεδα συγκέντρωσης (ίσως να είχαμε και μέσο όρο 15 θανάτων ημερισίως), τους συμπεριφέρονταν σα ζώα στα απολυμαντήρια, τους εκμεταλλεύονταν οι βιομηχανίες γιατί ήταν πολύ φτηνό εργατικό δυναμικό, τα όργανα καταστολής δεν τους αντιμετώπιζαν όπως τους υπόλοιπους «ανθρώπους», οι ντόπιοι δεν τους ήθελαν. Σκεφτείτε τι γίνεται σήμερα! Σα να μην πέρασε μια μέρα. Κι εγώ που νόμιζα ότι οι δημοκρατίες προοδεύουν με τα χρόνια…

  Οι Έλληνες του 22, με τους Αλβανούς του 93, και τους Αφγανούς του σήμερα, παρουσιάζουν κοινά υπερεθνικά χαρακτηριστικά ως μετανάστες- πρόσφυγες, τα οποία αφοπλίζουν κάθε προσπάθεια υπερτονισμού εθνικής ταυτότητας.

  Σχόλιο από Δημήτρης | 24/10/2009

 46. Φυσικά έχουν κοινά χαρακτηριστικά Δημήτρη, ως ζωώδης ανθρώπινες συμπεριφορές.

  Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε το πλαίσιο. Οι πρόσφυγες του ’22 ήταν ενδοεθνικοί πρόσφυγες με την ολοκλήρωση των τρομερών διαδικασιών στην περιοχή μας. Τα στοιχεία της ομοεθνίας και της αναγκαστικής προσφυγιάς δεν πρέπει να υποτιμούνται.

  Προσωπικά νοιώθω αμηχανία όταν συναντώ τη συσχέτιση των προσφύγων του ’22 με τους οικονομικούς μετανάστες που αναζητούν με ελεύθερη βούληση -έχοπντας κάθε στιγμή τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις πατρίδες τους- μια καλύτερη τύχη σε ξένους τόπους, επιβάλλοντας την παρουσία τους σε ξένους ανθρώπους.

  Εξαιρώ φυσικά τους πολιτικούς πρόσφυγες, τους αναγκαστικά εκτοπισμένους από τη φασιστική ή τη θρησκευτική βία. Ο πρόσφυγας από το Νταρφούρ -ή παλιότερα ο πρόσφυγας από το Κοσσυφοπέδιο πριν ευτυχησει να δει ελεύθερο τον τόπο του- δεν είναι το ίδιο με τον ταλιμπάνο Αφγανό που νοιώθει άσχημα στο σημερινό Αφγανιστάν, ή τον Κούρδο του Ιράκ που την κοπανάει από την πατρίδα του στη πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της.

  Προσωπικά ακόμα και στο χώρο των αναγκαστικών φυγάδων θα έβαζα κριτήρια. Σε πολιτικούς φυγάδες άκροδεξιούς και ισλαμοφασίστες δεν θα ήμουν τόσο γαλαντόμος στη απόδοση ασύλου.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 24/10/2009

 47. Βρε Πρωτεσίλαε, πού να φαντασθω οτι υπαρχουν πολλοί Πρωτεσίλαοι..

  Πανα θεμασε, με κοψοχόλιασες, οταν έπεσα επανω σ αυτό το μπλόγκ, με περιέλουσε κρύος ιδρώτας, και σκέφτηκα:
  Περίπτωση Τζεκυλ και Χάιντ..

  Και βέβαια, σού ζητώ χίλιες φορές συγγνώμη, πού χωρίς να το θελω σε ταύτισα με την μαυρίλα….

  Σχόλιο από vripol | 24/10/2009

 48. Δήλωση συγγνώμης:
  Ζητώ συγγνώμη απο τον συνάδελφό μου Πρωτεσίλαο, για την βιαστικη μου και επιπόλαιη ενέργεια να τον ταυτίσω με τόν άλλον.
  Δηλώνω θαυμαστής τού ωραίου του Ιστολογίου, το οποίο εξ άλλου παρακολουθώ.
  Κατεβαίνω στην κεντρική πλατεία.
  Μπορειτε ελεύθερα να με ξαναφτύσετε.
  Θά ακολουθήσει Ποντιακό γλέντι.. 🙂

  (Από μ—-ία σε μ—-ία πέφτω τώρα τελευταία…
  Μάλλον πρέπει να αποσυρθώ για αγρανάπαυση..)

  Σχόλιο από vripol | 24/10/2009

 49. Πρωτεσίλαε, για να εξιλεωθώ, συντομα, μόλις μπορεσω, θα σου γράψω ενα ποιηματάκι. 🙂

  Σχόλιο από vripol | 24/10/2009

 50. Vripol

  μην το παίρνεις τόσο κατάκαρδα. Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε.

  Εξάλλου και ο ίδιος ο Πρωτεσίλαος κατάλαβε ότι επρόκειτο για λάθος εξαιτίας βαισύνης. Και ο ίδιος ως γιατρός γνωρίζει ότι ουκ ολίγες φορές οι ιατρικές βιασύνες έχουν επιφέρει πολύ οδυνηρότερα αποτελέσματα.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/10/2009

 51. Vripol,σε ευχαριστώ.Όλα οκ.Ποιηματάκι δε χρειάζεται.Μου αρκεί παλαιότερο σχόλιο σου-και post σου-(αυτό εδώ:http://vripolidis.blogspot.com/2009_08_01_archive.html)μετά από το οποίο δηλώνω θιασώτης της σκέψης σου και των γραφομένων σου.Γι αυτό το λαθάκι σου, μου στοίχησε διπλά.
  Το θέμα έκλεισε και σε ευχαριστώ, όπως και τον Ομέρ.

  Σχόλιο από protesilaos | 24/10/2009

 52. Τα Εξάρχεια δεν θα γίνουν ΓΑΖΑ

  http://kanali.wordpress.com/2009/10/24/exarxia_no_gaza/

  Σχόλιο από Καναλιώτης | 24/10/2009

 53. @ Πόντος και Αριστερά #11

  Ουγ αναθεμάτον, το χωρίον ατ εν και σιμά σο χωρίον εμουν. Θα τερούν μας σεΐρ.

  Σχόλιο από aris53m | 25/10/2009

 54. θα ηθελα να προσθεσω στο θεμα αυτο μια πληροφορια που διακινειτο μεσα στην αστυνομια σχετικα με το συμβαν!
  Στην αστυνομια λοιπον πριν γινει το περισταστικο κυκλοφορουσε εντονα η φημη,με τη μορφη βεβαιοτητας για την ακριβεια, οτι ετοιμαζεται κινηση «καθαιρεσης» του Τσιατουρα.Ο συγκεκριμενος εδω και καιρο αρνουνταν να παραιτηθει παρα τις πιεσεις που δεχοταν και ετσι «αγνωστοι κυκλοι» αποφασισαν πως πρεπει να γινει κατι κραυγαλεο το οποιο θα δωσει αλλοθι (στον σωτηρα και εγγυητη της ασφαλειας των πολιτων και των ανθρωπινων δικαιωματων) να παραιτησει εναν ανθρωπο που δεν τον ηθελε ετσι και αλλιως στο ποστο αυτο!
  τιποτα δεν τυχαιο αγαπητοι!

  Σχόλιο από LykosKakos | 26/10/2009

 55. «.. μια πληροφορια που διακινειτο μεσα στην αστυνομια σχετικα με το συμβαν..»

  Ε….αφού διακινείτο μέσα στην αστυνομία….
  έτσι θάναι…

  Σχόλιο από Κοκκινοσκουφίτσα | 27/10/2009

 56. Κατα κανονα δεν ενστερνιζομαι αποψεις μπατσων αλλα στην προκειμενη μου φανηκε περισσοτερο ως διευκολυνση και οχι δυσκολια του Χρυσοχοιδη να παραιτησει τον Τσιατουρα γιατι μαλλον τον βολευε!γιαυτο μου φανηκε εντελως λογικο να ηταν μια στοχευμενη κινηση «διωξιματος» του αρχηγου!

  Σχόλιο από LykosKakos | 27/10/2009

 57. »νοιώθω αμηχανία όταν συναντώ τη συσχέτιση των προσφύγων του ‘22 με τους οικονομικούς μετανάστες που αναζητούν με ελεύθερη βούληση -έχοπντας κάθε στιγμή τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις πατρίδες τους- μια καλύτερη τύχη σε ξένους τόπους, επιβάλλοντας την παρουσία τους σε ξένους ανθρώπους.» λεει το σχ.47

  ΒΡΕ παιδια δεν ειναι τοσο απλά τα πραγματ με τους μεταναστες .. Δηλαδή δεν ειναι Τουριστες οι ανθρωποι.. Δεν ερχονται εδώ για πλάκα ουτε για να βγαλουν λεφτά Ειναι ανθρωποι που Βιωνουν μια Πληγή μια καταστροφή..

  Σχόλιο από ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ | 27/10/2009

 58. Νοσφεράτε,

  νομίζω ότι ο Ματσουκάτες κάνει τη διάκριση μεταξύ της παραπάνω κατηγορίας και των πολιτικών προσφύγων. Θέτει ένα προβληματισμό που ίσως καλό θα ήταν να τον συζητήσουμε, ως συνέχεια εκείνης της κουβέντας που είχαμε κανει «…για τον ξένο«.

  Πάντως, κακά τα ψέματα, αναλογιζόμενος το κείμενο του Τρεμόπουλου του ’90 για τους Πόντιους πρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ και τις αδιάφορες έγνοιες του για τους ίδιους τους τότε πρόσφυγες -που ήταν και παρόμοιες έγνοιες του σημερινού λεγόμενου «αντιρατσιστικού χώρου»- δεν μπορώ παρά να κουνήσω το κεφάλι για την υποκρισία που συναντούμε ολόγυρα και για τα «ψεύτικα τα λόγια και τα συναισθήματα τα μεγάλα».

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/10/2009

 59. ‘Ο πρόσφυγας από το Νταρφούρ -ή παλιότερα ο πρόσφυγας από το Κοσσυφοπέδιο πριν ευτυχησει να δει ελεύθερο τον τόπο του- δεν είναι το ίδιο με τον ταλιμπάνο Αφγανό που νοιώθει άσχημα στο σημερινό Αφγανιστάν, ή τον Κούρδο του Ιράκ που την κοπανάει από την πατρίδα του στη πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της.»

  Omer..
  Ο προβληματισμός Τρμεοπουλου στα 1990 – εναντια στον για οποιο εγινε και εκεινη η καταπτυστη παρακρατική συγκεντρωση που θυμιζ Υποθση Λαμπρακη- ηταν περιπου παρομοιος με τον προβληματισμο του Ποντου και Αριστεράς για ολους τους Εθνολαικιστές που χρησιμοποιουσν τους Πόντιους εκ Σ. Ε για παρα πολύ περιεργα παιχνιδια που πολύ καλά κανατε και τα ξεμπροστιασατε οπως και τα περιεργα πραγματα που Δεν εγιναν μετα (οπως οικονομική εκκαθριση εκρεμοτητων –στο Ποστ για εκεινο το εντελώς παραξενο σχεδιο για την Ρωμανια..
  Αλλά τι να πώ γα το σχόλιο του Ματσουκατες που θελει να ξαναστειλει τους Κουρδους που διεφυγαν απο το Κατεχομενο και φεγομενο Ιρακ πισω στο .. ιρακ και χωρις ντροπή τον παρουσιαζει κι ως ..Κοπανατζή ..
  Τι να πώ; Τιποτα ….

  Σχόλιο από ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ | 27/10/2009

 60. σόρι Νοσφεράτε αλλά πάλι θα διαφωνήσουμε. Τότε ως παρακρατικός (από τουρκικής πλευράς λειτούργησε ο Τρεμό). Εγώ σου μιλώ για απουσία ανθρωπιάς και νοιαξίματος για τους πρόσφυγες αυτούς και για επιλεκτική επιλογή προσφύγων και συ μου λες άρες μάρες κουκουνάρες. Και άλλοι διαφώνησαν με το σχέδιο της Ρωμανίας, αλλά από ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες….

  Και αν αυτοί που του ζήτησαν το λόγο του Τρεμό στη Κομοτηνή ήταν οι ίδιοι οι πρόσφυγες, που αδιαφόρησε και τους έφτυνε πριν από 20 χρόνια τι θα είχες να πεις;

  Χωρίς να θέλω να ερμηνεύσω τον Ματσουκέτη, σε ρωτάω: Από ποιόν είναι κατεχόμενο το ιρακινό Κουρδιστάν; Μην τρελαθούν τελείως και τα κριτήριά μας!!!!!!!!

  Κατανοητό να θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους σε μια περιοχή μεγάλης ασταθειας, όπου όμως για πρώτη φορά κατάφεραν να φτιάξουν κουρδικό κράτος εντός της ιρακινής συνομοσπονδίας, αλλά όχι και να τους εξισώνουμε με τους αληθινούς πρόσφυγες. Εκτός εάν τα πολιτικά κριτήρια έγιναν για άλλη μια φορά θυσία στο βωμό μιας ακόμα νεοελληνικής απολίτικης αστικής προκατάληψης, το βασικό θύμα της οποίας θα είναι οι έχοντες πραγματική ανάγκη.

  Ομέρ

  ——–

  Για να μην παρεξηγηθώ ότι υποτιμώ την εξαθλίωση του Τρίτου Κόσμου και ειρωνεύομαι ή δεν καταλαβαίνω την προσπάθειά τους για καλύτερη ζωή, σου λέω ότι φυσικά η πλειονότητα των φτωχών ανθρώπων του Τρίτου Κόσμου, γύρω στα 3 δισεκατομμύρια ψυχές δηλαδή, πρέπει να έχει το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή. Δεν ξέρω αν αυτό θα το πετύχει μεταναστεύοντας; Πολύ αμφιβάλλω όμως!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/10/2009

 61. ναι ρε…. κοπανατζήδες και αεριτζήδες και όχι πολιτικοί πρόσφυγες.

  Και κατεχόμενοι να ήταν, που δεν είναι, έπρεπε να κάτσουν να πολεμήσουν, όπως κάναμε εμείς με τους Γερμανούς, τους Βούλγαρους και τους Ιταλούς την Κατοχή και τους Αμερικανούς το 1946-1949. Δεν το έσκασαν τότε οι πατεράδες μας για την ουδέτερη Σουηδία, ούτε πήγαν εθελοντικά εργάτες στη ναζιστική Γερμανία. Όπως επίσης στον Εμφύλιο πολεμήσαμε με βάθια ψυχή και δεν την κοπανήσαμε ούτε για τη μαμά Ρωσία, ούτε πήγαμε μετανάστες στη χώρα των εισβολέων. Τι κριτήρια είναι αυτά που έχεις αναπτύξει Νοσφεράτε; Μάλλον τι αχρωματοψία και τι έλλειψη πολιτικού κριτηρίου είναι αυτή;

  Βάζω και άλλα ζητήματα, εκτός από αυτά που διαστρεβλώνεις. Και γι αυτά τα άλλα (πολιτικό άσυλο σε νεοναζί, ισλαμοφασίστες) δεν απαντάς.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 28/10/2009

 62. Φυσικά τους πολιτικούς πρόσφυγες τους εξαιρώ απολύτως από την κριτική μου. Αυτούς πρέπει άμεσα να τους αγκαλιάσει η κοινωνία, να τους περιθάλψει και να τους αποδόσει τα πλήρη δικαιώματα.

  Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι όλοι, με την ευθύνη πουλημένων και καλοπληρωμένων δικηγόρων προσπαθούν να χρησθούν «πολιτικοί πρόσφυγες» εξευτελίζοντας το σπουδαίο αυτό κριτήριο.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 28/10/2009

 63. Ματσουκάτε χαλαρά.

  Νομίζω ότι γίνεσαι επιθετικός και ξεφεύγεις. Ας ανταλλάσουμε ήρεμα απόψεις.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/10/2009

 64. μετα απο αρκετο καιρό ειδα το σχόλιο του Ματσουκατες. Δυστυχώς δεν μπορώ λογω τεχνικων ..προβληματων να συνεχίσω τον διαλογο .
  θα πώ μόνο το εξής
  α) μου προκαλει εκπληξη γιατί ως ενα βαθμό τον ειχα συμπαθησει ο Ωμοτατος ΦΑΡΙΣΑΙΚΟΣ τροπο με τον οποιο κρινει τους Προσφυγες .. Αυτους που σιχαινονται εναν π΄λεμο αυτους που προσπαθουν να επιβιωσουν αυτους που οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ στη χωρα μας αντιμετωπιζουν σαν παιδια ενός κατωτερου Θεου…
  β) Θα ηθελα να ξερω τι θα ελεγε ο Ματσουκατες για τους κουρδους εκ Τουρκιας προσφυγες στην Ελλάδα και αλλου .. Θα του ελεγε αι αυτους κοπανατζηδες καιαεριτζηδες θα ελεγε κα γιαυτους » έπρεπε να κάτσουν να πολεμήσουν,;»Θα τους εστελνε πίσω- στον θανατο – αν ειχε εξουσια;
  γ) τι θα ελεγε για τους Ελληνες προσφυγες επι Χουντικου Φασισμου που κατεφευγαν στις χωρες της εΥρωπης; Κοπανατζηδες κιαυτοι;
  δ) Τι θα ελεγε για τους ελληνες που στη διαρκεια ης ναζιστικης θηριωδιας κατεφυγαν στην μεση ανατολή

  κ.οκ υπάρχουν απειρα παραδειγματα ..
  δυστυχώς καποιοι εναι πολύ αυστηροι και ευκολα καταδικάζουν τον πόνο ων αλλων

  κριμα…
  Απο την αλλη χαιρομαι που επιτελους ξεκαθαριζουν καποια πραματα

  Σχόλιο από νοσφερατος | 01/11/2009

 65. σχολιο μου απο το Ποστ για την Ρωμανια :

  »Μα αυτή η ιδια η εργαλειακή χρήση των Ποντιων προσφυγων -που αναποφευκτα θα οδηγουσε στην Γκετοποιηση τους και στην ανεργια-οπως και οδηγησε οπου για τους ιδιους λόγους εγινε κατι αναλογο- στο ονομα μιας Δηθεν αλληλεγγυης- αυτή η χωρις προσχηματα εκμεταλευση του δραματος δεν ειναι απο μόνη της Θλιβερή; ..
  Εστω και σαν ιδεα ..

  Σχόλιο από νοσφερατος | 01/11/2009

 66. Ωστόσο, η πρόταση για την Ρωμανία, δεν προέβλεπε απλό στίβαγμα Ποντίων σε μια νεόδμητη πόλη.
  Την περιέγραφε σαν πανεπιστημιακό κέντρο παρευξείνιων σπουδών.
  Τά σπίτια θα τά έκτιζαν πόντιοι κτισταδες σε παραδοσιακό στύλ.
  Θα οργάνωναν ταρσανά, και οι ίδιοι θα ναυπηγούσαν αλιευτικό στόλο.
  Οι αγροτοβιομηχανικες τους ασχολίες, θα δομούνταν σε μία τοπικά αρθρωμένη προσπάθεια αειφόρας ανάπτυξης…
  Θά ίκμαζε ενισχυόμενη, η παραδοσιακή ποντιακή βιοτεχνία της αργυροχρυσοχοΐας..
  Η διαφωνία για την Ρωμανία ήταν πολιτική.
  Αυτοί πού φοβόταν μηπως η Τουρκία γκρινιάξει για την Ρωμανία δεν την καλοέβλεπαν.
  Από την άλλη, ό ίδιος ο εμπνευστής της, με την απολιτότητά του, και την πολιτική του «ικανότητα» να χωρίζει παρά να ενώνει, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί αποτελεσματικά την αξιόλογη επιλογή του…

  Σχόλιο από vripol | 01/11/2009

 67. Η Ρωμανια κατεληξε βεβαια σε ενα Φιασκο . Ομως υπάρχει και κατι αλλο που ενώ το διεκριναν οι συντακτες του σχετικου ποσ εσύ Βριπολ δεν το ειδες…

  αντιγραφωδυο σχολια μου τοτε:
  »Το σημαντικότερο όμως είναι ότι διάλυσαν την Εταιρεία, χωρίς αυτή να έχει ολοκληρώσει τους σκοπούς της και, πάνω απ’ όλα, χωρίς να αποδόσει στον ποντιακό λαό -και φυσικά στα μέλη της- ένα στοιχειώδη οικονομικό απολογισμό.

  Σχόλιο από νοσφερατος | Φεβρουαρίου 18, 2008

  εκπληκτικό!!! (το παραπάνω): χωρίς να αποδόσει …..στα μέλη της- ένα στοιχειώδη οικονομικό απολογισμό”

  Και πως Γίνεται αυτό …εννοώ Πως το δεχτηκαν ;

  Σχόλιο από νοσφερατος | 01/11/2009

 68. Νοσφεράτε, περιέγραψα μια κατάσταση και προσπάθησα να ορίσω κάποια κριτήρια. Έκανα διάκριση μεταξύ πολιτικών προσφύγων και οικονομικών παράνομων μεταναστών. Προσπάθησα με τη λογική να ορίσω κάποια κριτήρια. Εσύ αντιμετώπισες αυτά με οργή, μπέρδεψες τις κατηγορίες μεταξύ τους, μου επιτέθηκες απάνθρωπα μόνο και μόνο γιατί σου αμφισβήτησα τα ιερά σου πρόσωπα, τις ανοησίες των οποίων διαρκώς καλύπτεις αποδεικνύοντας ότι δεν είσαι αντικειμενικός.. Απέδειξες για άλλη μια φορά ότι ο ορθός λόγος είναι άλλη μια ουτοπία.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 01/11/2009

 69. Κιαμούλ, Ματσουκάτε, Νοσφεράτε, Βριπολίδη αφού η μεταξύ σας χημεία, σας απωθεί, γιατί τριγυρνάτε ο ένας γύρω απ’ τον άλλο; Τουλάχιστον να συζητούσατε χωρίς μπηχτές, προσβολές και μπινελίκια!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/11/2009

 70. ομερ, εγώ τούς αγαπώ όλους, και δεν εχω κανενα πρόβλημα με κανεναν.
  πχ λέω για κοποιον μεσα μου: «Πολύ μαλάκας, αλλα και υπεροχος άνθρωπος. Αποκλειεται να ειναι πιό μαλάκας απο μενα, και σίγουρα είναι υπεροχώτερος.»

  Κι έτσι, δεν κραταω κακια σε κανεναν.
  Δεν το λεω θωρητικά..
  Το κανω και με τους ασθενεις μου..
  Ειχα ενα ραντεβού στις 10.30. Με παίρνει ο ανθρωπος στις 10.15 και με λέει: Πού είσαι;Δεν θα ερθεις;
  Του λέω: μα ειπαμε 10.30. Μου λεει «ναι, αλλα εγω περιμένω»
  Τού λεω» Κλεισε , σε παρακαλώ, κι ερχομαι»

  Οταν εφτασα, δεν κρατηθηκα : «Εισαι και πολύ μαλάκας», του είπα φωναχτα παρουσία πλήθους, με θυμό. «Αλλά εισαι και πολύ ωραιος» (και πραγματικα ειναι αξιολογος άνθρωπος), συμπλήρωσα, το εννούσα, και δια μιας αποφορτίστηκα.Τον αγκάλιασα απο τους ώμους, και προχωρήσαμε στο Ιατρείο. Με κοιταζε σαστισμένος Κατι πήγε να απολογηθει.

  «Δεν τρεχει τιποτα» τού είπα καθησυχαστικά….
  «Εισαι πολύ μαλάκας, αλλα εισαι και ωραιος , ρε μπαγάσα.»

  Συζητήσαμε αδελφικά, τον εξέτασα, και ολα πηγαν υπεροχα…

  Σας αγαπώ όλους (παλιομαλάκες μου) !! 🙂 🙂

  Σχόλιο από vripol | 01/11/2009

 71. κι εγώ σας αγαπώ παρα την απιστευτη μαλακία που αναδυεται τουλαχιστον στις Τελεσιδικες ετυμογοριες και καταδικες
  των εδώ σχολιων…Στο κατω κατω ειναι κα αναποφευκτη…(η Μαλακια που σταζει)

  Μόνο αν εινα δυνατον βρε παιδια να μην ειστε τοσο ΑΥΣΤΗΡΟΙ με τους μεταναστες και τους προσφυγες .. Δεν Ειστε στη θεση τους.. Κα στ κατω κατω απογονοι πρσφυγων ειμαστε …Και ειτε ελληνες -ποντιοι, ή μικρασιατες ηταν ειτε Κουρδοι, Ιρακινοί Αφαγανοι ή Πακιστανοι ειναι ο πόνος του προσφυγα ειναι πάντα το ιδιο αβυσσαλέος .. \\

  Αρκει που ειμαστε απιστευτα μαλάκες ..Δεν χρειαζεται να γινουμε κα απανθρωποι επειδή τωρα ειμαστε απο την οχθη των ευνοημένων λογω μιας ιστρικής συγκυριας …

  Σχόλιο από νοσφερατος | 01/11/2009

 72. “Εισαι πολύ μαλάκας, αλλα εισαι και ωραιος , ρε μπαγάσα.”

  Βριπολ η χωρα μας θα αρχισει να συνερχεται καπως οταν παψουμε να ωραιοποιουμε την μαλακια που την δερνει με αγαπησιαρικα σχηματα…

  Σχόλιο από νοσφερατος | 01/11/2009

 73. Γιατί αδελφέ Νοσφερατε, έχεις την εντύπωση ότι η συμπάθεια ημών των δύο πρός τους μετανάστες, είναι πολύ πολιτική;
  «Αγαπησιάπική», όπως τό λες υποτιμητικά ειναι…
  Ειναι η ενσυναίσθηση, η ιδέα πώς θα μπορούσα ναμαι στην Θέση τους.
  Πώς οι δικοί μας βρέθηκαν κάποτε στην θέση τους ασχετα αν ήταν Ελληνες.
  Ειναι επειδή ζω καθημερινα τόν πονο τους και την αρρώστια τους σαν γιατρός.
  Γιατί, στην δουλειά μου, πού δεν έχει δυναμικούς ανταγωνισμούς και συγκρούσεις, πού μπορεί, αν το θελήσει κανείς να πάρει διαζύγιο απο την ιδέα του κέρδους (ενω δεν μπορει μια εμπορική επιχειρηση, μια παραγωγική επιχείρηση, ουτε καν τό περιπτερο),
  απο μενα, λοιπόν, οι άνθρωποι ζητούν αυτό το «αγαπησιάρικο» πού κοροϊδεύεις…
  Ε, λοιπον, και εγώ μετα απο μια εικοσαετία σ αυτή την δουλειά, αποφάσισα να μην φαίνομαι, μονο, πώς αγαπάω, αλλα να αγαπάω πραγματικά.
  Κι έτσι τα πάω μια χαρά με τον εαυτό μου…
  Αδελφέ Νοσφεράτε, αν οι Ελληνες αστοί πολιτικοί, ηταν λίγο πιό «αγαπησιάρικοι» απέναντι στον ηττημένο κόσμο της Αριστεράς, μετα απο την Βάρκιζα, τό πιό πιθανό ηταν οτι δεν θα είχαμε εμφύλιο.
  Αν βρισκόταν ενας λιγο πιό «αγαπησιάρης» παρακρατικός, μπορει να μην πέθαινε ο παππούς σου απο το ξύλο.
  Στην περίπτωση τού δικού μου, βρέθηκε ενας (πού αναγνώρισε ότι τον είχε φιλοξενήσει καποτε ο παππούς μου), και έτσι την γλύτωσε, την πρώτη φορά, στόν Τέρπυλο του Κιλκίς..
  Δεν την γλύτωσε τό 47, στό ίδιο του τό χωριό, όταν ο συγχωριανός του στην Ελλάδα και στον Πόντο, τον κρεμασε από ενα δέντρο..Αν ο δίς συγχωριανός μας ήταν λίγο πιό «αγαπησιάρης», ‘οπως υποτιμιτικά λές, ίσως ο παππούς μου να πέθαινε στα γεράματα..
  Τέλος.

  Σχόλιο από vripol | 01/11/2009

 74. Καί δεν μου το βγάζεις απο το μυαλό, πώς η συμπάθεια των εργολάβων οικοδομών τού ΚΚΕ, και των αρχιτεκτόνων τού ΣΥΡΙΖΑ πρός τους παράνομους μετανάστες, δεν είναι καθόλου «αγαπησιάρικη».
  Είναι, γιατί χωρίς την μαύρη εργασία των σύγχρονων δούλων, δεν κερδοφορούν οι δουλειές τους…..

  Σχόλιο από vripol | 01/11/2009

 75. Γειά σου ωρέ βριπολιάδη, το τελευταίο σου σχόλιο θα με κάνει να σε συμπαθήσω πιο πολύ και να μη σου βάλω πιπέρι!
  Τελικά πρέπει να είσαι ψυχίατρος ε?, αυτό κατάλαβα μετά τη διάγνωση που έκανες για την κατάσταση του Βενιζέ. όταν όρισε ημερομηνία εκλογών! Αλλά πές μας το χαστούκι που έφαγε, σα σήμερα, λες να τον έφερε στα ίσα του και μας φορτώθηκε μετά για τόσα χρόνια?
  Αλλά πε μας τι σου είπε ο Μακρυγιάννης, θα τον ήθελε για εγγονό!!
  😉

  Νοσφεράτε καλό μου παιδί!
  Μετά το πρώτο μεταναστευτικό σοκ εκείνων των χρόνων όταν άνοιξαν τα σύνορά με την Αλβανία ταυτοχρόνως με τις φυλακές της Αλβανίας θα έπρεπε να σε κάνει λίγο πιο εύστροφο και να μπορείς να αντιληφθείς οτι αυτό που εσύ ΌΛΩΣ λανθασμένα ονομάζεις μετανάστευση (σα να είναι χελιδονάκια) δεν είναι μετανάστευση αλλά εποικισμός! Κι αν εσύ αφελώς μιλάς σε ένα σωρό μπλογκς όπως μιλάς υπάρχουν κάποιοι άλλοι που εσκεμμένα προωθούν εκατομύρια ανθρώπων στην ευρώπη! Εποικισμός αγαπητέ ή αλλιώς εσκεμμένη αλλοίωση των τοπικών πληθυσμών!!
  Και ΕΛΕΟΣ πια μ’αυτά τα δακρύβρεχτα σχόλιά σας (είστε και πολλοί) σα να μας ξεπερνάτε όλους μας στη αγάπη για τον συνάνθρωπο! ΈΛΕΟΣ!

  Mατσουκά
  αν εμένα τον παππού μου τον είχαν σφάξει οι τούρκοι και το σπίτι του τόχε κάψει ο τούρκος αλλά με το χέρι των μπολσεβίκων, έτσι, για την μνήμη του παππού δε θα ήθελα να δω στα μάτια κανένα από δαύτους! Τώρα εσείς πώς τα καταφέρνετε και Πόντιοι και αριστεροί μεγάλη απορία έχω! Κι εκείνα περί αριστερών του Λένιν που δεν επικράτησαν και επικράτησαν οι κακοί μπολσεβίκοι κτλ κτλ είναι …..άσε!

  Στεργίου Κ.

  Σχόλιο από Στεργίου | 01/11/2009

 76. A, κ. Νοσφεράτε και κάτι τελευταίο,
  αν παρόλα αυτά συνεχίσεις έτσι στον ίδιο ρυθμό θα μας βάλεις σε σκέψεις και θα αρχίσουμε να σε υποψιαζόμαστε μήπως και είσαι στρατευμένος σε καμιά από κείνες τις μοντέρνες διεθνιστικές ‘μη κερδοσκοπικές’, τάχα μου, οργανώσεις με τους στρατευμένους των οποίων όπως βλέπω έχεις, τυχαία(;), πολλά, μα πάρα πολλά, κοινά χαρακτηριστικά!
  Χωρίς να θέλω να σε θίξω αλλά κάπως έτσι βλέπω τα πράγματα!

  Στεργίου Κ.

  Σχόλιο από Στεργίου | 01/11/2009

 77. Κύριε Στεργίου είμαι Παθολόγος.
  Διαφωνώ με τόν Μ-Π για την ιατρική διάγνωση.

  Εκείνος, ισχυρίζεται οτι ο Βενιζέλος έπαθε καταθλιψη.
  Εγώ, υποστηρίζω ότι έπασχε απο μανιοκατάθλιψη, δηλαδη την λεγόμενη διπολική διαταραχή.

  Οταν έπεφτε στην καταθλιψη , έκανε εκλογές.
  Οταν ανεβαινε στην υπερθυμία, στην μανιακή φάση, επεξέτεινε την Ελλάδα και μεγαλουργούσε.. 🙂

  Τό υπόμνημα για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, για ίδρυση δηλαδή δύο ανεξάρτητων κρατών σε Πόντο και Κωνσταντινούπολη, το εκανε λίγο πρίν τις εκλογες του 20.

  Δηλαδή όταν βρισκόταν σε καταθλιπτική φάση.

  Σκεφτείτε, τί θα έκανε στην επόμενη υπερθυμική φαση, αν δεν έχανε τις εκλογες.

  Πιθανόν να υποχρεωνε τον ίδιο τον σουλτανο να πρωτοστατήσει σε Χριστιανική λειτουργία στην Αγιά-Σοφιά, και θα υποχρεωνε τον Κεμάλ να κάνει το παπαδοπαίδι, κρατωντας τα εξαπτέρυγα.. :).

  Την Αγκυρα θα την έπαιρνε για πρωινο, κι αν δεν τον προλάβαινε η επόμενη καταθλιπτική φάση, θα πίναμε όλοι τωρα πετρέλαιο Μοσούλης αντι για τσάι και καφέ.. 🙂

  Οσο για τα αίτια της οικονομικής ματανάστευσης: Οσο κι αν αυτη αβανταρεται απο κρατικες σκοπημότητες, προφανως δεν οφείλεται σε αυτές.

  Σχόλιο από vripol | 01/11/2009

 78. Κύριε Στεργίου, τα προηγούμενα, τα έγραψα αστεϊζόμενος.
  Τό παρακάτω, όμως , είναι σοβαρό:
  Ο φίλος μας ο Νοσφεράτος, είναι ενας βαθιά ελεύθερος και έντιμος άνθρωπος, πού δεν θα στρατεύονταν ποτε σε κανενός είδους κατευθυνόμενη οργάνωση.
  Εχει τις απόψεις του, μπορει κανείς να διαφωνεί μ αυτες, εγώ πού τον αγαπάω πραγματικά, εχω διαπληκτισθει έντονα μαζί του,
  αλλά επειδή ξέρω πού και πώς ζεί,ενα σας λέω, και αυτό με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια:
  Ειναι ενα διαμάντι ήθους, πού σας παρακαλώ να το σεβαστούμε..
  Να είμαστε ανελέητοι στην κριτική των απόψεών του,όταν διφωνούμε αλλα θα σας παρακαλούσα, ταπεινα, όχι αστήρικτες προσωπικες κηλιδώσεις, πού πληγωνουν άδικα.
  Να φερθούμε πολιτισμένα, για να μας φερθούν ανάλογα.
  » Ό σύ μίσησες, ετέρω μη ποιήσεις»

  Σχόλιο από vripol | 01/11/2009

 79. Ευχαριστώ γιατρέ μου που νοιάζεστε τόσο για όλους εμάς αλλά 2 μικρές παρατηρήσεις!
  α.Οι στρατευμένοι σε μη κυβερν. οργανώσεις έχετε την αίσθηση οτι αισθάνονται άσχημα με ό,τι κάνουν?? Σας πληροφορώ πως είναι σίγουροι πως επιτελούν ΈΡΓΟ, τι ΈΡΓΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ περίπου σα το δικό σας!!! Θέλουν να γιατρέψουν την άδικη κοινωνία, πάση θυσία! Και μπορεί όντως να είναι πλήρεις ήθους, φιλότιμου, αγαθής προαίρεσης κτλ κτλ.! Εδώ κολλάει το ‘ζήλον έχουσι αλλ’ου κατ’επίγνωσιν’
  Το θέμα, λοιπόν, είναι αυτοί που οργανώνουν και διοικούν τέτοιες ΜΚΟ ποιοι είναι και τι ήθος έχουν!
  β. Αγαπητέ, μια μικράν υποψίαν έθεσα εις την αρένα… για να καλύψω όλες τις πιθανές περιπτώσεις! Δε ήταν δα και μετωπική επίθεση!!
  Μου αρκεί το 2ο σχόλιό σας αν και δε νομίζω πως ήμουν σκληρός και ούτε υποστήριξα πως είναι ανέντιμος ή αήθης! Νομίζω πως περισσότερο τόνισα πως αφελώς κάποιοι είναι σφόδρα υπέρμαχοι της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων έτσι κι ως έλαχε.
  Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην υπάρξει παρεξήγηση..

  Στα άλλα τώρα! Σιγά μην άνοιγε την Αγια Σοφιά!! Κανένα μουσείο θα την έκανε λαϊκ Ροτόντα… 😉

  Αλλά δεύτερη φορά αποφεύγεις γιατρέ μου να απαντήσεις! Τι σου είπε ο στρατηγός? Θα τον ήθελε για εγγονό??

  Στεργίου Κ

  Σχόλιο από Στεργίου | 01/11/2009

 80. Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, όταν τον ρώτησα μου είπε:
  «Παιδί μου, έχω δύο τσέπες.
  Η μία είναι γεμάτη αλήθειες και η άλλη είναι γεμάτη ψέματα.
  Από ποιάν θέλεις να σου δώσω»
  «Μα , φυσικά, από αυτήν πού έχει τις αλήθειες», απάντησα.
  Και τότε μού είπε:
  » Και βέβαια θα τον ήθελα για εγγονό»

  http://kosmosystima.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

  Σχόλιο από vripol | 01/11/2009

 81. Στο τέλος της α) παρατήρησης μετά το «ποιοι είναι και τι ήθος έχουν» συμπληρώστε και το ‘με ποιο τρόπο εκμεταλλεύονται την καλή και φιλότιμη διάθεση των συνανθρώπων μας (βεβαίως ενήλικοι είναι οι συνάνθρωποί μας αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία……και δεν είναι ώρα για τέτοια, ήδη ο γιατρός μου έβγαλε κίτρινη…)
  😉

  Καληνύχτα σας

  Στεργίου Κ.

  Σχόλιο από Στεργίου | 01/11/2009

 82. Γιατρέ μου το διάβασα ήδη το λινκ και μου φαίνεται σα να μπέρδεψες τις τσέπες!!!!
  😉

  Στεργίου Κ.

  Σχόλιο από Στεργίου | 01/11/2009

 83. Ναί , γιατί στο βιβλίο, ο Ζουράρης, λέει ότι τελικά ο Μακρυγιάννης φλόμωσε τον Οθωνα πού τον ρώτησε (αντ’ εμου), στό ψέμα !! 🙂

  Σχόλιο από vripol | 01/11/2009

 84. Καλά ωρέ Ομέρ, είχαμε τον Κιαμούλη… ας το πάρει το ποτάμι! Δικός μας είναι, έχουμε και την παραγγελιά για τοα 100 λουλούδια που πρέπει να ανθίσουν,

  Τον άλλο όμως το Στεργίου τι μας τον αφήνεις να μας σπάει τα νεύρα.

  Άκου κύριε Στεργίου και μη μου ξανααπευθύνεις το λόγο: για τη μοίρα του παππού μου δε φταίνε ούτε οι μπολσεβίκοι, ούτε οι αγγλοαμερικάνοι, ούτε ακόμα και οι Τούρκοι. Αυτοί έκαναν τη δουλειά τους και την έκαναν πάρα πολύ καλά.

  Για τον παππού μου τον Πόντιο, αλλά και για τον άλλο τον συνάθρωπό μας στη Σμύρνη φταίνε οι ομοεθνείς του Λαϊκού Κόμματος που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να νικήσει ο φίλος τους ο Ατατούρκ, που λίγο αργότερα του μετωνόμασαν και την Αποστόλου Παύλου σε Οδό Κεμάλ Ατατούρκ.

  Επειδή δεν ξεχνάμε, τους άθλιους συνηγόρους των προδοτών θα έπρεπε να τους παίρνουμε με τις ντομάτες.

  Αλλά ας όψετε ο Ομέρ και η φιλελευθεροσύνη του.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 01/11/2009

 85. Γιατρέ μου συγγνώμη αλλά προτιμώ να ακούω τον ίδιο τον Στρατηγό και όχι το Ζουράρι (όσο καλά κι αν τα λέει)

  «Το Έθνος ἀφανίστη ὅλως διόλου καὶ ἡ θρησκεία ἐκκλησία εις την πρωτεύουσα δεν είναι καὶ μᾶς γελᾶνε ὅλος ὁ κόσμος. … Ό,τι του λες η θρησκεία δεν είναι τίποτας! Ἀλλοίμονο ῾σ ἐκείνους ὁποῦ χύσανε τὸ αἷμα τους καὶ θυσιάσανε τὸ δικόν τους νὰ ἰδοῦνε τὴν πατρίδα τους νὰ εἶναι τὸ γέλασμα ὅλου τοῦ κόσμου καὶ νὰ καταφρονιῶνται τ᾿ ἀθῷα αἵματα ὁποῦ χύθηκαν!

  Ὅταν μοῦ πειράζουν τὴν πατρίδα μου καὶ θρησκεία μου, θὰ μιλήσω, θὰ ῾νεργήσω κι᾿ ὅ,τι θέλουν ἂς μοῦ κάμουν»

  Αυτά λέει ο Στρατηγός κι άλλα πολλά τέτοια γι’αυτό σου λέω πως μπέρδεψες τις τσέπες!

  Ο Χρύσανθος Τραπεζούντος ξεκάθαρα θαρρώ τον λέει απληροφόρητο τον Βενι. και πως ήταν καταστροφική για τους Πόντιους η αντιμετώπιση εκ μέρους του Βενι. Ήδη από το 1918. Όχι το υπόμνημα του ‘20. Δύο ολόκληρα χρόνια…ΤΖΑΜΠΑ.
  Δύο λοιπόν υπεύθυνοι …πάλι.
  Καλά, σε ποια εργοστάσια φτιάχτηκαν οι τούρκικες χατζάρες κι οτι δόθηκαν έτσι …δώρο! στους τούρκους από τους μπολσεβίκους το είπαμε! Αυτό με ενοχλεί… Αλλά αφού αλλους δεν τους ενοχλεί δε μπορώ να επιμείνω αλλο.
  Ε, γιατρέ μου εσείς πιστεύω καταλάβατε πως μόνο συνήγορος των βασιλικών δεν είμαι ούτε για ….αστείο!!!!

  Γιατρέ μου αν μείνω κι άλλο εδώ αισθάνομαι πως θα πονέσει το κεφάλι μου, τι λέτε να είναι? Μάλλον καμιά κατραπακιά ε? Γι’αυτό… καληνύχτα σας!!
  *Πάντως από χιούμορ δεν τα πάτε και άσχημα! ; )
  **Το τελευταίο μου σχόλιο ήταν αποκλειστικά για τον γιατρό, τον παθολόγο όχι τον άλλον που έκανε τη λάθος διάγνωση, για να μη παρεξηγηθεί κανείς 😉

  Στεργίου Κ.

  Σχόλιο από Στεργίου | 01/11/2009

 86. Κύριε Στεργίου,

  αφού μας καληνυχτήσατε απ’ το σχ. 82. Δεν είναι ανάγκη, ούτε σκόπιμο, αλλά ούτε και πρέπον να παραβιάζετε τις υποσχέσεις σας…

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/11/2009

 87. Και φυσικά το απίστευτο, ο Βενιζέλος να προτείνει τον Κεμάλ που έκανε τη δουλειά του να μας σφάξει για νομπελ ειρήνης πώς το χωνέψατε???
  Εμένα εδώ μου κάθησε….

  Συγγνώμη και καληνύχτα σας

  Στεργίου Κ.

  Σχόλιο από Στεργίου | 01/11/2009

 88. «…μήπως και είσαι στρατευμένος σε καμιά από κείνες τις μοντέρνες διεθνιστικές ‘μη κερδοσκοπικές’, τάχα μου, οργανώσεις με τους στρατευμένους των οποίων όπως βλέπω έχεις, τυχαία(;), πολλά, μα πάρα πολλά, κοινά χαρακτηριστικά!…»

  Μμμ, μωρέ μπράβο λεβεντιά κι ευθυκρισία…

  Όποιος πειράξει το νέο Αρχηγό θα έχει να κάνει μαζί μου.

  Σχόλιο από Eρευνητής Α | 02/11/2009

 89. «..Μμμ, μωρέ μπράβο λεβεντιά κι ευθυκρισία…»

  Όχι μόνο λεβεντιά και ευθυκρισία αλλά και απόλυτη ευστοχία

  Καθότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» διατηρώντας ευμεγέθη ορνιθώνα δια τις ανάγκες της ΜΚΟ στις ανατολικές όχθες της λίμνης Κερκίνη….

  Σχόλιο από sarantamilakokkina | 02/11/2009

 90. Μικρέ μου ερευνητή k αλά θα κάνεις να μ’ακούσεις· ναι μεν δεν υπάρχει καμιά ευτυχία που να μη διατρέχει κινδύνους αλλά μετά βεβαιότητος υπάρχει τελειωτική λύση!
  Εξάλλου νομίζω πως θα είστε υπέρ του αναπόφευκτου της έχθρας και όχι της, πολλές φορές, αδιάκριτης (ενίοτε αστείας;) ωραιοποίησης των πάντων εν ονόματι της αλληλεγγύης.

  Στεργίου Κ

  Σχόλιο από Στεργίου | 02/11/2009

 91. Είμαι πολύ σκληρό καρύδι για να πεθάνω πολιτικά.

  Σχόλιο από Ερευνητής Α | 02/11/2009

 92. Προσέξτε όμως μήπως κάποιες φορές κάνετε τα γλυκά μάτια σε μεθόδους που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε προ-πολιτικές καταστάσεις, με λίγα λόγια στη βαρβαρότητα ..
  σε τέτοιες καταστάσεις δε υπάρχουν καρύδια … καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, ίσως!;
  Προσοχή στον πολιτικό αυτοκτονικό ιδεασμό!
  😉

  Στεργίου Κ.

  Σχόλιο από Στεργίου | 03/11/2009


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: