Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Εμείς χορεύουμε… κι αυτοί σκοτώνονται (για τις εκλογές)!!!

Έτυχε κι έπεσε το 5ο φεστιβάλ ποντιακών χορών στην προεκλογική περίοδο, δίνοντας μια άλλη νότα στα πράγματα. Ούτε κρίση, ούτε πράσινη ανάπτυξη, ούτε πράσινα άλογα…. Μόνο χορός!

Ήταν όντως μεγαλειώδες από πλευράς συμμετοχής τόσο του κόσμου που το παρακολούθησε, όσο και παιδιών(πάνω από 1700) που συμμετείχαν.

Η μαζικότητα και η συμμετοχή της νεολαίας έδειξε ότι ο προσφυγικός ελληνισμός είναι ακόμα εδώ και ότι οι προσπάθειες εξαφάνισης της ιστορικής του μνήμης είναι μάταιες….

(21-9-2009)pappontiaki9597

Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που γκρινιάζουν και θεωρούν ότι κακώς δίνεται έμφαση σε τέτοιες διοργανώσεις και όχι σ’  άλλες «πιό ποιοτικές» κ.λπ.

Ίσως και νάχουν δίκιο… Αλλά βρε σύντροφοι, αυτό το βακχικό ξεφάντωμα, η δυνατότητα να συναντιώνται τα νέα παιδιά από κάθε μέρος της Ελλάδας, να χορεύουν τους χορούς που αγαπούν, να κάνουν νέες παρέες είναι επίσης αναγκαίο.

gregoriades3

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε αποσπασματα από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) που διοργάνωσε το φεστιβάλ. Στη συνέχεια δημοσιεύουμε κάποιες σκέψεις  του  φίλου μας με το ψευδώνυμο «Κόκκινος Οκτώβρης».

«Παρουσία 6.000 θεατών που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου Θεσσαλονίκης διεξήχθη το 5ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

   1800 νέοι και νέες , μέλη των χορευτικών τμημάτων των 370 σωματείων απ’ όλο τον ελληνικό χώρο εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου  με το χορό ομάλ Κερασούντας σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες θεατές. Λίγο νωρίτερα παρουσιάστηκε ειδικό οπτικό αφιέρωμα στον αξέχαστο Γώγο Πετρίδη, τον «Πατριάρχη» της Ποντιακής Λύρας στον οποίο,  αφιερώθηκε  το Φεστιβάλ . Αμέσως μετά ακολούθησε η είσοδος 100 χορευτών και ηθοποιών του    λαϊκού , αρχαϊκού δρωμένου των  Μωμόγερων, μελών 5 ποντιακών σωματείων του Νομού Κοζάνης, δίνοντας μια ξεχωριστή όσο και εντυπωσιακή νότα στην κορυφαία εκδήλωση.

     Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΟΕ καθηγητής Καρδιολογίας του ΑΠΘ κ.Γιώργος Παρχαρίδης αναφέρθηκε στους μεγάλους στόχους της Π.Ο.Ε και τα σημαντικά επιτεύγματά της , για την διεθνή  αναγνώριση της  γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την υποστήριξη των νεοπροσφύγων , την διοργάνωση συνεδρίων για τον Πολιτισμό του Πόντου, την εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου, την διατήρηση και διάσωση των μνημείων στον ιστορικό Πόντο και ευχαρίστησε δημόσια τον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά για την απόφαση του να παραχωρήσει στην Π.Ο.Ε. κτίσμα 1040 τ. μ με περιβάλλοντα χώρο 5 στρεμμάτων εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά………   

………..Τα χορευτικά των 5 συνδέσμων ποντιακών σωματείων που αποτελούν το σώμα της Π.Ο.Ε παρουσίασαν ανά περιοχές τους χορούς της Αργυρούπολης, Πάφρας, Τραπεζούντας, Κερασούντας – Νικόπολης , Καρς Καυκάσου . Επίσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην διατήρηση της παράδοσης καθεμιάς και των περιοχών αυτών και οι : Γιώργος Αμαραντίδης  (Τραπεζούντας) Γιώργος Στεφανίδης (Αργυρούπολης) Γιώργος Αντωνιάδης (Πάφρα) Ευλαμπία Νικολαϊδου (Καρς Καυκάσου) Σπύρος Γαλετσίδης (Νικόπολη – Κερασούντα)

    Στο Φεστιβάλ πήραν μέρος δεκάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες πόντιοι μουσικοί, οργανοπαίχτες , ερμηνευτές καλύπτοντας όλο το φάσμα της μουσικής παράδοσης του Εύξεινου Πόντου.

   Με ομόφωνη απόφαση της Π.Ο.Ε το επόμενο , 6ο Φεστιβάλ ποντιακών χορών θα λάβει χώρα στο νεότευκτο, υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης του Δήμου Κοζάνης

Ο Κόκκινος Οκτώβρης έφα :

«Θα μου επιτρέψετε να δώσω το έναυσμα για τη συζήτηση σε αυτή την ενότητα…

Άλλο ένα φεστιβάλ χορού, το 5ο κατά σειρά και φαντάζομαι θα ακολουθήσει το 6ο, 7ο… ν-οστό. Καλά και όμορφα όλα αυτά, αλλά για πόσο καιρό ακόμα θα θεωρούμαστε οι ινδιάνοι του ημεδαπού πολιτισμικού ψηφιδωτού;

Παραβλέποντας την πομπώδη εισαγωγή περί “ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας” αναρωτιέμαι για το μέτρο σύγκρισης και κρίσης ορισμένων. Προφανώς το φεστιβάλ χορών είναι ανάλογου βεληνεκούς και βαρύτητας με το φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου, κλπ.

Και κάποια στιγμή θα πρέπει να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος με μια απλή ανάλυση κόστος/οφέλους.

Δεν μπορεί να δαπανώνται κάποιες χιλιάδες ευρώ, ακόμη και αν προέρχονται από χορηγίες, για ένα φεστιβάλ χορών ενώ υπάρχουν άλλα σημαντικότερα προβλήματα να καταπιαστούμε αλλά και θέματα να αναδείξουμε.…..

…..Σημαντικός και ο χορός, αλλά ας πάρει τη θέση που του αξίζει μεταξύ όλων αυτών που συνθέτουν της ποντιακή παράδοση και κουλτούρα…..«

 

Frankfourti-

Περισσότερα στο Pontos.gr

22/09/2009 - Posted by | -Διάφορα, -Λαογραφία, -Περί Πόντου, -Στιγμιότυπα

16 Σχόλια »

 1. Οι παλαλοι πα ατο εποιναν, και εφταγνε οι αλλ΄επαιγναν σον γαμον κι΄ατοιν σα πουρναρεα

  Σχόλιο από kiamul | 23/09/2009

 2. Εντυπωσιακή φωτογραφία!
  Ουλ’ εντάμαν και στον χορό…
  Πάντα χαρές και πανηγύρια νά’χετε.
  ———–
  Άσχετο, το Απολλωνάκι της Καλαμαριάς πώς έφτασε σ’ αυτά τα χάλια; Τις πταίει;

  Σχόλιο από Allu Fun Marx | 23/09/2009

 3. κιαμούλ, ένα ερώτημα: που είναι ο γάμος και που τα πουρνάρια;

  Και δεύτερον, από παλαλό μαθαίνεις την αλήθεια 8)

  ΑΦΜ, ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε. Δυστυχώς εμείς εδώ μεταξύ ΠΑΟΚ, Πανιωνίου και ΑΕΚ είμαστε. Τα του Απόλλωνος τηδέν ‘κι γροικούμε!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 23/09/2009

 4. Επειδή κάπου χαθήκαμε στη μετάφραση…

  Μετά από καιρό επανερχόμαστε σε γνώριμα διεθνή ύδατα…

  Θα μου επιτρέψετε να δώσω το έναυσμα για τη συζήτηση σε αυτή την ενότητα…

  Άλλο ένα φεστιβάλ χορού, το 5ο κατά σειρά και φαντάζομαι θα ακολουθήσει το 6ο, 7ο… ν-οστό. Καλά και όμορφα όλα αυτά, αλλά για πόσο καιρό ακόμα θα θεωρούμαστε οι ινδιάνοι του ημεδαπού πολιτισμικού ψηφιδωτού;

  Παραβλέποντας την πομπώδη εισαγωγή περί “ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας” αναρωτιέμαι για το μέτρο σύγκρισης και κρίσης ορισμένων. Προφανώς το φεστιβάλ χορών είναι ανάλογου βεληνεκούς και βαρύτητας με το φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου, κλπ.

  Και κάποια στιγμή θα πρέπει να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος με μια απλή ανάλυση κόστος/οφέλους.
  Δεν μπορεί να δαπανώνται κάποιες χιλιάδες ευρώ, ακόμη και αν προέρχονται από χορηγίες, για ένα φεστιβάλ χορών ενώ υπάρχουν άλλα σημαντικότερα προβλήματα να καταπιαστούμε αλλά και θέματα να αναδείξουμε.

  Για τα περί μαζικής συμμετοχής, προ λίγων ημερών έπεσε στα χέρια μου επιστολή – δυναμικού (σ.σ.) – σωματείου του ΣΠοΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου προς τον οικείο ΣΠοΣ ότι… αποσύρεται από το φεστιβάλ καθότι… δεν τηρήθηκαν τα συμφωνημένα περί παραδοσιακής παρουσίασης των χορών.

  Σαφώς και είναι δικαίωμα της κάθε διοίκησης να αποφασίζει τα του οίκου της… όμως το γεγονός από μόνο του περίτρανα αποδεικνύει ότι κάτι σαθρό υπάρχει στο όλο οικοδόμημα.

  Αυτά και άλλα τραγελαφικά, που τα τερτίπια, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι ίντριγκες μεταξύ των χοροδιδασκάλων πολλές φορές γεννούν – καθιστώντας έρμαια των διαθέσεων τους τις εκάστοτε διοικήσεις συλλόγων – θα τα βρίσκουμε μπροστά μας όσο επιμένουμε να ανάγουμε το χορό σαν το ύψιστο πολιτιστικό “προϊόν” της προσφυγικής κουλτούρας.

  Μια υπόθεση που στο βωμό του φαίνεσθαι και των τουριστικών περιπλανήσεων, στοιχίζει ακριβά στους συλλόγους αλλά και αδικεί τον πολιτισμό μας.

  Σημαντικός και ο χορός, αλλά ας πάρει τη θέση που του αξίζει μεταξύ όλων αυτών που συνθέτουν της ποντιακή παράδοση και κουλτούρα.

  Και ένα δεύτερο… η όλη διοργάνωση πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική επικαιρότητα. Σίγουρα η διοργάνωση της εκδήλωσης προηγήθηκε της προκήρυξης των εκλογών, όμως καλό θα ήταν να αποφεύγονται αναφορές που μπορεί να συσχετίσουν την ομοσπονδία με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στην τελική να χρησιμοποιηθούν ως επιχείρημα εναντίον της.

  Σχόλιο από Κόκκινος Οκτώβρης | 23/09/2009

 5. TI XALIA EXI RE MAX O APOLONAS KALAMARIAS MIA XARA EINAI

  ENA APO TA MEGALITERA PROSFIGIKA SOMATIA TIS ELLADOS KAI MALON TO KALITERO KAI SPOYDEOTERO SE SINIDISI PONTIAKI

  OXI SAN TON PAOK (paoktsis eimai ) poy persi etixe na pexoyn metaxi toys stis 14 septevriou persi oi axristoi kai oyte mia anafora kanan oute mia mikri ekdilosi mesa sto gipedo ESTO KAI STO IMIXRONO

  OI AXRISTOI mono gia diarkias einai kai gia ekmetaleysi
  as sovareytoyn kai na timisoyn kai oi dyo toys ton dikegalo poy foroyn sta stithia toys oi axristoi

  Σχόλιο από einos | 23/09/2009

 6. Γιά και χαρα συντροφια. Χαθήκαμε. πάντα χαρούμενες γιωρτές και εκδηλώσεις να έχει ο ποντιακός λαός. Και ας απουσιάζουν μερικοί

  Σχόλιο από μπαρμπαχάρης | 23/09/2009

 7. Iδού το ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΥΦΗΣ διλημα ΟΜΕΡ που ειναι τα ποδια και που το κεφαλι

  Σχόλιο από kiamul | 23/09/2009

 8. kiamul εσύ ντο θα ευτάς; Θα κατιβέν’ς σα εκλογάς;

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 23/09/2009

 9. Ας γράψει κάποιος για την επιγραφή που φαίνεται στο τέλος του άρθρου (ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ….). Ας μας πει σε ποιά γέφυρα είναι που και τι σημαίνει. Γιατί γράφτηκε;

  Σχόλιο από Καναλιώτης | 24/09/2009

 10. Τα σιλάγαμ πάντα απάνημ έχατα οπίς κι κρούω καμίαν,εσειν εκιαφκά τερέστεν και πίστεν καλά δουλίας

  Σχόλιο από kiamul | 24/09/2009

 11. Καναλιώτη, μπράβο σου έχεις κριτήριο!

  Η επιγραφή είναι ομηρική από την «Οδύσσεια» και σημαίνει κάτι σαν «Πλέοντας στη βαθειά θάλασσα (Πόντο) που είχε το χρώμα του κρασιού, σε διαφορετικής μορφής ανθρώπους».

  Βρίσκεται αναρτημένη σε μια γέφυρα στη Φρακφούρτη. Κάποτε είχαμε κάνει θέμα. ..

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/09/2009

 12. ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ
  Να΄μαι λοιπόν και πάλι εδώ ,<>
  Γόνος και κληρονόμος προσφύγων από την μαρτυρική γη του πόντου , μετανάστης στις φάμπρικες της Γερμανίας ,πολιτικών προσφύγων στην μακρινή Τασκένδη , εκτοπισμένων στα κολαστήρια της Μακρονήσου και στις μέρες μας πολλαπλά πρόσφυγας στην ίδια μου την πατρίδα
  <<πληγωμένος απ΄ το δικό μου χώμα , τυραννισμένος απ΄ το δικό μου πουκάμισο , καταδικασμένος απ΄ τους δικούς μου θεούς»
  «Αδιάκοπη πάλη μ΄ αυτόν τον δαίμονα μέσα μου που τα ήθελε όλα , τούδοσα τις πιο γενναίες μου πράξεις τα πιο καθάρια μου όνειρα και πείναγε , τούδοσα αμαρτίες βαριές
  Τον πότισα αλκοόλ , χρέη ,εξευτελισμούς και πείναγε» Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά δεν θα αποχαιρετήσω την Αλεξάνδρεια που χάσαμε .Κάλεσα όλους τους ποιητές μας μάρτυρες υπεράσπισης της αθωότητας μας «Κι ας μας βρήκαν πολλών λαθών πτωχεύσεις ».Στην δίκη «μιας πολιτείας που έγινε πορνείο ,όπου μαστροποί και πολιτικές διαλαλούν σάπια θέλγητρα ».Θα δώσω και αυτή τη μάχη με τους συντρόφους μου που το χαμόγελο δεν πάγωσε στα χείλη τους .Με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα διεκδικήσω το μερτικό μου στις εξεγέρσεις και ανταρσίες του μέλλοντος .Και μη μου πείτε «πάλι τα ίδια και τα ίδια φίλε .Όμως τη σκέψη του πρόσφυγα ,τη σκέψη του αιχμαλώτου τη σκέψη του ανθρώπου που κατάντησε και αυτός πραμάτεια δοκίμασε να αλλάξεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ» .Άλλωστε εμείς είμαστε το υπομονετικό ζυμάρι που μας διώχνει και μας πλάθει .

  ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
  ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (Κάποιοι με θέλουν ποιητή)

  Υ.Γ. Η τέχνη λένε πως είναι ένα ψέμα που πείθει πως είναι αλήθεια ίσως γιατί δεν ανήκει πρώτα σ΄ αυτούς που τη δημιουργούν αλλά σ’ αυτούς που την έχουν ανάγκη.

  Σχόλιο από kosmetes | 24/09/2009

 13. Αθήνα, 21η Σεπτεμβρίου, 2009

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ειδική τιμητική εκδήλωση για τις μεγάλες κυρίες του ποντιακού ελληνισμού Sano και Thea Halo. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (Δι.Συ.Π.Ε.), σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, αποδόθηκε η ελληνική ιθαγένεια στις τιμώμενες και ήδη έχουν εκδοθεί αστυνομικές ταυτότητες και διαβατήρια.

  Η τιμητική εκδήλωση έλαβε χώρα σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel και άνοιξε με ένα ακριτικό τραγούδι από τον σπουδαίο καλλιτέχνη Ηλία Υφαντίδη. Χαιρετισμό απεύθυναν οι Δημήτρης Τομπουλίδης (τέως Πρόεδρος της Δι.Συ.Π.Ε., αντιπροσωπεύοντας τον νυν πρόεδρο, κ. Ηλία Τσεκερίδη, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ), Θεόδωρος Κασίμης (Υφυπουργός Εξωτερικών), Χρόνης Ακρητίδης(Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων), Γιώργος Τσιλφίδης(Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ).

  Για τις τιμώμενες μίλησαν οι Αντώνης Παυλίδης (πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Εκπαιδευτικών) και ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης. Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με στιγμές της ζωής των τιμωμένων. Οι τιμώμενες στην αντιφώνησή τους, γέμισαν με συγκίνηση τις καρδιές των παρευρισκομένων. Ιδιαίτερα η 100ντάχρονη γιαγιά των ποντίων Sano Halo εξέπληξε τους πάντες με την ψυχική δύναμη και την διάθεση να συνεχίσει τον αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτωνίας των Χριστιανών της Ανατολής. Στη συνέχεια, δόθηκε σε όλους το βιβλίο «Ούτε το όνομά μου», με αφιέρωση της συγγραφέως, Θέα Χάλο.

  Γραφείο Τύπου της Δι.Συ.Π.Ε

  Ο Αναπληρωτής Γραμματέας

  Παναγιώτης Ιασωνίδης

  Σχόλιο από ΔΙΣΥΠΕ | 25/09/2009

 14. ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213
  e-mail:info@poe.org.gr
  http://www.poe.org.gr

  Θεσσαλονίκη, 23-10-2009
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Κοινοποίηση:
  Ποντιακά σωματεία-Μ.Μ.Ε
  Γενική Διεύθυνση ΕΡΤ-3

  Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με την ΕΡΤ-3 ανακοινώνουν ότι, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 11 το βράδυ, θα προβληθεί σε πανελλαδική πρώτη το επιτυχημένο 5ο πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών, που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη και ήταν αφιερωμένο στον κορυφαίο Πόντιο λυράρη αείμνηστο Γώγο Πετρίδη.

  Στο Φεστιβάλ πήραν μέρος χορευτές από όλη την Ελλάδα, νέοι και νέες μέλη των χορευτικών τμημάτων των 5 συνδέσμων ποντιακών σωματείων της Π.Ο.Ε ήτοι:
  1)Σ.Πο.Σ Νότιας Ελλάδος και Νήσων
  2) Σ.Πο.Σ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας
  3) Σ.Πο.Σ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου
  4)Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  5) Σ.Πο.Σ Νομού Θεσσαλονίκης.

  Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ-3 κ.Αναστάσιο Σπηλιόπουλο, τον διευθυντή τηλεόρασης κ.Γιώργο Φράσταλη , τον προϊστάμενο ενημέρωσης κ.Γιώργο Φερέτη καθώς και τους δεκάδες τεχνικούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, δημοσιογράφους του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης που με επαγγελματική ευσυνειδησία και αγάπη προς τον ποντιακό ελληνισμό συνεισέφεραν τα μέγιστα για την καθόλα άψογη παρουσίαση αυτού του πολύ σημαντικού για την χώρα μας πολιτιστικού γεγονότος .

  Με εκτίμηση
  Γεώργιος Παρχαρίδης
  Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 23/10/2009

 15. …και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, στη σημερινή Τραπεζούντα:

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 08/12/2009

 16. […] Εμείς χορεύουμε… κι αυτοί σκοτώνονται […]

  Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: