Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Στην υγειά σας κε Υπουργέ

ΘΟΔΩΡΗΣ  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ :  49η ημέρα απεργίας πείνας.

——————

125– απόψε, κύριε Υπουργέ, μετά τον κάματο της ημέρας θα φάτε το δείπνο σας, είτε ήσυχα στο σπίτι με χαμηλό το φως, είτε εύθυμα στην τύρβη του κόσμου, σε ένα καλό ρεστωράν με φίλους. Ο κ. Θοδωρής Ηλιόπουλος, συμπολίτης, (προ)φυλακισμένος, όχι.

Πιείτε ένα ποτηράκι στην υγειά του. Αύριο μπορεί να πεθάνει.

Ετσι! για το πείσμα μιας σιδερόπορτας, ενός καρεκλοκένταυρου και μιας Ελλάδας που δεν πεθαίνει ποτέ, καταραμένη απ’ τους θεούς να βλέπει τον θάνατο των παιδιών της

Από : τον Στάθη στην Ελευθεροτυπία

Διαβάστε όλο το άρθρο:

Τι θα γίνει, κύριε Δένδια;

Θα πρέπει να πεθάνει από την απεργία πείνας ο κ. Θοδωρής Ηλιόπουλος για να αποδείξει το κακομοίρικο κράτος μας (των εμπρηστών, των καταπατητών, των αεριτζήδων πλην όμως τζέντελμεν και των νταβατζήδων) ότι διαθέτει κάποιαν αυθεντία; ότι δεν σηκώνει μύγα στο (ξεπουλημένο) σπαθί του; ότι είναι άτεγκτο με τους φτωχογιάννηδες (και μπάτε σκύλοι αλέστε των Δυνατών);

Ούτε ξέρω πια, δεν μετράω, πόσες μέρες απεργεί ο κ. Ηλιόπουλος -απεργούσε απ’ όταν φύγαμε πολλοί για διακοπές, γυρίσαμε, μας κάψατε και απεργεί ακόμα!

 Γιατί απεργεί;

Διότι τον κρατάτε προφυλακισμένον από τον περασμένον Δεκέμβρη! Δικάστε τον! Τόσο δύσκολο είναι; Ή ελευθερώστε τον, ώσπου να μπορέσετε (τρομάρα μας) να τον δικάσετε.18-12-g

Δεν πρόκειται να την κοπανήσει ο άνθρωπος, δεν είναι Χριστοφοράκος, είναι φτωχός, δεν διαθέτει τα μέσα. Αλλωστε οι μπουρζουάδες με τα λεφτά τους είναι που σας ξεφτιλίζουν, όχι οι φτωχοί -αυτοί είναι συνήθως αξιοπρεπείς- κι επίσης συνήθως, εσείς είστε που τους ξεφτιλίζετε με άδικες συλλήψεις, συχνά με άδικες δίκες και οπωσδήποτε, όταν σας δίνεται η ευκαιρία τους εξουθενώνετε, όπως τώρα με την μακρά (προ)φυλάκιση του κ. Θοδωρή Ηλιόπουλου.

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης (ή του ειδώλου της) επανειλημμένως έχουν γίνει συλλήψεις που βασίζονται σε μαρτυρίες αστυνομικών (μόνον). Και έχει αποδειχθεί στα ακροατήρια ότι ήταν συλλήψεις ηλίθιες, εκδικητικές, συλλήψεις σκοπιμότητας, βασισμένες στην ανικανότητα και την εμπάθεια ανθρώπων που θα τους περιφρονούσαν ακόμα και Σκύθες χωροφύλακες ή ραβδούχοι της τελευταίας υποστάθμης.

Αν ήταν όλοι οι νόμοι δίκαιοι, θα έλεγα ότι τους παραβαίνετε, παραβαίνετε όμως ακόμα και τους άδικους εκ των νόμων, κρατώντας σε μακρά προφυλάκιση έναν πολίτη -εσείς ο ίδιος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, το πρόσωπο, ο κ. Δένδιας, κι όχι τα «όργανα» ή οι δύστροποι, σχολαστικοί και μισάνθρωποι υπηρεσιακοί παράγοντες, είσθε υπεύθυνος όχι μόνον για την έκβαση αυτής της υπόθεσης, αλλά και για τις ταπεινώσεις που έχει ήδη υποστεί ο κ. Θοδωρής Ηλιόπουλος, την κακομεταχείριση, τον εμπαιγμό, την καταπάτηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

*****

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, συμπαθάτε με που σας απευθύνομαι σε δεύτερο πρόσωπο, εν είδει ανοιχτής επιστολής -ίσως το θεωρήσετε αμετροεπές- αλλά, πριν να εφευρεθεί ο πληθυντικός οι πολίτες δεν μιλούσαν μεταξύ τους με το «σεις και το σας», της απόστασης, αλλά με το «εσύ» της εγγύτητας, που υπενθύμιζε στον αξιωματούχο ότι είναι πεπερασμένος κατά το αξίωμα, ότι θα λογοδοτήσει για το έργο που του έχει ανατεθεί, ότι εντολή εκτελεί, ότι είναι ένας από όλους κι όχι ένας πάνω απ’ τους άλλους.

Επίσης, κύριε Δένδια, σας γράφω χρησιμοποιώντας το όνομά σας, Δένδιας, πρώτον διότι φαντάζομαι ότι το υπολήπτεσθε και δεύτερον διότι γνωρίζω ότι οι εντεταλμένοι με τα του Τύπου βοηθοί σας, αποδελτιώνουν ό,τι περιέχει το όνομά σας και σας το θέτουν υπ’ όψιν. Συνεπώς

απόψε, κύριε Υπουργέ, μετά τον κάματο της ημέρας θα φάτε το δείπνο σας, είτε ήσυχα στο σπίτι με χαμηλό το φως, είτε εύθυμα στην τύρβη του κόσμου, σε ένα καλό ρεστωράν με φίλους. Ο κ. Θοδωρής Ηλιόπουλος, συμπολίτης, (προ)φυλακισμένος, όχι.

Πιείτε ένα ποτηράκι στην υγειά του. Αύριο μπορεί να πεθάνει.

Ετσι! για το πείσμα μιας σιδερόπορτας, ενός καρεκλοκένταυρου και μιας Ελλάδας που δεν πεθαίνει ποτέ, καταραμένη απ’ τους θεούς να βλέπει τον θάνατο των παιδιών της…

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 27.VIII.2009 stathis@enet.gr 

——————————————————–

Πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση και  πορεία σήμερα Πέμπτη 27/08, στις 7 μ.μ στα Προπύλαια.

124

24/08/2009 - Posted by | -Διάφορα, -Κίνημα, -Πολιτική

11 Σχόλια »

 1. ωραιο.Ελπίζω να μην αποκαλέσει και σας Χωροφυλακες της Μπλογκοσφαιρας οκυριος Ζωνιανιτης Μονο και μόνο γιατί αντιδρατε στις επιλογές της Δεξιας να αφησει εναν νεο ανθρωπο
  να πεθαινει Προφυακισμένος (δηλαδή πριν δικαστει ) στη φυλακή

  Σχόλιο από Nοσφερατος | 27/08/2009

 2. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

  http://www.tvxs.gr/v19065

  Σχόλιο από sarantamilakokkina | 27/08/2009

 3. Άϊντε βρε μπράβο! Η αποτελεσματικότητα του Π&Α είναι απίστευτη. Μόλις ανεβάσαμε το ποστ αυτό και αντιλήφθηκε η Καταραμένη ότι το ζήτημα έγινε κεντρικό των Ποντίων και Αριστερών, έβαλε την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια και απελευθέρωσε το παιδί.

  Ας αφήσουμε ελεύθερο και το Ζωνιανίτη τώρα. Τι λες Νοσφεράτε; 8)

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/08/2009

 4. Καλό νέο και συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν για να σταματήσει η άδικη και εκδικητική προφυλάκιση.

  Θα σας πρότεινα να αφήσετε συνειδητά και καμιά 10αριά τουλάχιστον λουλούδια να ανθίσουν και να μην τρομοκρατείται όσους έχουν διαφορετική άποψη.

  Θα μου πείτε αυτό είναι δύσκολο! Γι αυτό σας λέω μόνο 10 και όχι 100 όπως υποστήριζε ο Μάο.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 27/08/2009

 5. Και συμφωνώ με την πρόταση του Ομέρ:

  «Κάτω τα χέρια από τον κυνικό Ζωνιανίτη»

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 27/08/2009

 6. γιατί τι ειμαι εγώ ..Χωροφυλακας ; Επειδή το λεει ο Ζωωνιανιτης (για οσους αντιδρουν στην προφυλακιση ενος νεου ανθρωπου που δινει αγωνα στη Φυλακή;)

  εχω καποια εξουσια; Την αποψη μου λεω οπως κιαυτός..Αν εμπαινε στο Μπλογκ μου να πεταξει τετοια Υβρη »Δειλοι σαν κοτες »αναφερομενος σε ανθρωπους που πεθαινουν ..(και ας μην ισχυρισθει οτι ταχα μου Δεν αναφεροταν στον Ηλιοπουλο αλλά εστι τουρθε ..δοτι η συζητηση για την οποια παρνεβη και μεαποκαλεσε και χωροφυλακα ..αφορουσε ακριβ΄ςω τηνς Αδικη προφυλακιση)
  αν εμπαινε στο Μπλογκ μου θα τον εκοβα αυτοματα γιατι Φασιστικά σχόλια και προβοκατορικα δεν επιτρεπω γιαυτο και εχω και μετριασμό..εΞΗΓΟΥΜΑΙ ΕΞΑΡΧΗς

  Αλλά εδώ;Τι να πω; απο που κιως που . Εσεις αποφασιζετε….

  Σχόλιο από Nοσφερατος | 27/08/2009

 7. »Και αντιλήφθηκε η Καταραμένη ότι το ζήτημα έγινε κεντρικό των Ποντίων και Αριστερών,»

  πληροφοριακά ..Τι εγινε ..; Δεν ξερω (δεν ανοιγω τηλεοραση εδω και χρόνια για να μη βλεπω την φατσα του ΔαμαλάιΒουδα
  κι ανακατευτω ..

  Σχόλιο από Nοσφερατος | 27/08/2009

 8. Τελλικά ειναι ελευθερος .Ας ειναι καλά το παληηκαρι και πρωτα πρωτα η Υγεια του..
  Και μπραβο σε οσους με οποιοδηποτε τροπο του συμπαρασταθηκαν και απαιτησαν την λευτερια του…

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 27/08/2009

 9. παρακαλούμε περάστε να παραλάβετε το βραβείο σας….σας ευχαριστούμε!!!

  Σχόλιο από βιο-τέχνες | 28/08/2009

 10. Χθες το μεσημέρι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με απόφασή του δέχθηκε την αίτηση αποφυλάκισης του Θοδωρή Ηλιόπουλου. Μετά από οχτώ μήνες κράτηση και 48 ημέρες απεργία πείνας ο τελευταίος κρατούμενος του Δεκεμβρίου αφέθηκε ελεύθερος. Η προσωρινή κράτησή του αντικαθίσταται με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και από την υποχρέωση εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Δεν ορίστηκε χρηματική εγγύηση. Σημειώνεται ότι ο Εισαγγελέας Αθηνών πρότεινε χτες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Θοδωρής Ηλιόπουλος στις 20 Αυγούστου.

  Σχόλιο από einos | 28/08/2009

 11. […] -Στην υγειά σας κε Υπουργέ […]

  Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: