Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Κωνσταντίνα Κούνεβα και η αποθέωση του νεοφιλελευθερισμού

Είναι γνωστή η ιστορία με τη δολοφονική απόπειρα κατά της προέδρου του Συλλόγου Καθαριστών Κ. Κούνεβα.  Όμως το πολιτικό και ιδεολογικό βάθος της υπόθεσης αγγίζει την νεοελληνική εκδοχή του νεο-φιλελευθερισμού, όπως άρχισε να εφαρμόζεται μαζικά από τις κυβερνήσεις Σημίτη και συνεχίζεται από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ.

 Από το ανίκανο κράτος των κομπατσαμπάσηδων μεταβήκαμε στην ασύδοτη εξουσία των ιδιωτών μαφιόζων.  Η παραχώρηση κομματιών της παραγωγής στην ιδιωτική κερδοσκοπία συνδυάστηκε με τη γενίκευση της μαύρης εργασίας, η οποία με τη σειρά της  απαιτούσε την ουσιαστικά χωρίς έλεγχο είσοδο φτηνού εξαθλιωμένου εργατικού δυναμικού.

f_angelsgoodbm_a16d0a7Η λαθρομετανάστευση υπήρξε επιλογή του κεφαλαίου και του κράτους για αρκετούς λόγους: για την μετατροπή -δια της αντικαταστάσεως- της εργατικής τάξης σε άβουλους δούλους που νοιάζονται μόνο για ένα ξεροκόμματο, για την αύξηση της ανεργίας που συνεπάγεται πτώση των αμοιβών και για τους γηγενείς εργαζόμενους  και για την εξαφάνιση του διεκδικητικού κινήματος των εργαζομένων.

Σήμερα η επιλογή αυτή της εξουσίας μετατρέπεται σε ύψιστη απειλή κατά της ελληνικής κοινωνίας. Το ΙΚΑ  ήδη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης εσόδων που δημιουργεί η μαύρη εργασία.

Ο νεοφιλευθερισμός αποθεώθηκε την εποχή Σημίτη και των «μεγάλων ολυμπιακών έργων», που βασίστηκαν εν πολλοίς στην ανεξέλεγκτη φτηνή μαύρη εργασία των μεταναστών. Κανείς δεν έλεγξε τους καλοπληρωμένους από το κράτος μεγαλοκαρχαρίες για το αν οι εργάτες που χρησιμοποιούν είναι νόμιμοι και ασφαλισμένοι… Σε πολιτικό επίπεδο, η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού θα επιβεβαιωθεί με την ματατροπή των Ανδιανόπουλου-Μάνου σε βουλευτές επικρατείας  στο γιωργακικό ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια η Ν.Δ. ακολούθησε απολύτως τις ίδιες λογικές και πολιτικές.

Ας επιστρέψουμε όμως στη Κωνσταντίνα, που βίωσε την αποθράσυνση του «ιδιωτικού τομέα»:

«Η Κωνσταντίνα είναι από τους ανθρώπους που παλεύουν…που έγινε επικίνδυνη και βάλθηκαν να τη βγάλουν από τη μέση….Τί είπε η κυβέρνηση για τη νέα δολοφονική απόπειρα…..τι είπε η αντιπολίτευση και το Πασοκ το οποίο ήταν αυτό που έβαλε τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού στο δημόσιο….τι είπε ο Παναγόπουλος της ΓΣΣΕ;;Τι είπαν τα κανάλια που χύνουν δάκρυα για τις κατεστραμμένες βιτρίνες σας….τι είπαν οι εφημερίδες…..»

12345

….Επειδή είναι στιγμές που η πλάκα, σοβαρή ή όχι είναι πολύ λίγη για να εκφράσει συναισθήματα, παρακαλούμε δώστε βάση σ’ αυτό και διαδώστε το.

Ο λογαριασμός ενίσχυσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της συνδικαλίστριας που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

cid_1528e15012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Σχετικά γράψαμε στο προ-προηγούμενο δημοσίευμα. Επειδή τα έχουμε πάρει στο κρανίο και επειδή το γεγονός έχει θάφτει από τα ΜΜΕ ανάμεσα στα έκτακτά μέτρα της τροχαίας για την έξοδο και τις ευχές του πατριάρχη για τα Χριστούγεννα, ας βάλουμε τα δυνατά μας. Προσφέρουμε ότι μπορούμε όχι από αυτά που μας περισσεύουν αλλά από αυτά που θα μας λείψουν. Δεν πειράζει. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης.

Και φυσικά Δεν μένουμε στην οικονομική ενίσχυση. Διαδίδουμε το μήνυμα το δημοσιεύουμε σε blog και sites και συμμετέχουμε σε κάθε κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης και δράσης.»  (Αστυάνακτας) Για περισσότερες πληροφορίες δείτε [ΕΔΩ]

kon2b

κωνσταντίνα.
ρίζα’μ. ψυμ’ α’σην ψυμ.
εκόμποσα σε τσικάρι μ’
με τα δάκρεα’μ που εξύγαν κα.. άμα ‘κι έτον αληθινά

η μάνα’ς να χάτε πούλι μ’. μαναχέσα θα φέυς ας αβούτην την ζωήν.
αραέτς θα φέβομε και οι άλλοι..
λάθος στράταν εδιάλεξες πούλι μ’ εθαρρώ.
ρίζα’μ, πόσο να κλάφτω σε ακόμη, να δελέγουνταν όσα ενούνζα
..κι άλλο χάμπαρ ‘κι θά χω, ντο εύκαιρος και ντο ψεύτας πα, είμαι

συγγνώμη ψυ μ’
δεαβήκανε τα χρόνεα
κι αδά σα ξένα που ελάσκουμες
αδά που η καρδία τεμόν εχάθεν
αδά που μαναχοί έρχουμες και πάμε..
..συγγνώμη ρίζα’μ
‘κι έτον εύκολον για τεσέν κατ κι εγώ να φτάω
*

*κι όταν λέγω σε κατ να φτάω: να φτάω έναν ζωήν αμόν εσέν, με το κιφάλι’μ ψηλά, να ελέπ τον ουρανόν όταν δεαβαίνω τις στράτας, να ελέπς με κι εσύ πα να χάρουνταν τεσόν τα κατσίας, και σην ψης να έτον ζεστε

ordulis_πατριδα μας οτι δε ζησαμε

28/12/2008 - Posted by | -Ιδεολογικά, -Κίνημα

18 Σχόλια »

 1. απο το 1993 που μπηκα στην αγορα εργασιας εχω κολλησει ελαχιστα ενσημα
  εχω ακουσει ενταγμενους σε κομματα αριστερους
  οπως κ αριστερους λογιστες να δικαιολογουν μικρο-αφεντικα που δε κολλανε ενσημα με την διακαιολογια «μα δε βγαινουν οι ανθρωποι»
  κ στην ουσια να σπρωχνουν νεο κοσμο να λειτουργησει με τη λογικη
  ¨πατα επι πτωματων κ μπες στο δημοσιο, εκει θα εχεις ενσημᨨ
  τι να πω;
  αν η αριστερα του σημερα δ ενοιαζεται για τον πραγματικα φτωχο κ καταπιεσμενο του σημερα
  πρεπει να φτιαξουμε τις δικες μας αριστερες
  αλληλεγγυη στην κωνσταντινα
  κ στην καθε κωνσταντινα
  πρεπει να γινουμε ολοι μια γορθια εναντια
  στην μαφια κρατος και εναντια στο κρατος μαφια

  Σχόλιο από tsanovar | 28/12/2008

 2. […] pontosandaristera -Κωνσταντίνα Κούνεβα: Η αποθέωση του νεοφιλευθερισμού […]

  Πίνγκμπακ από Η αποθέωση του νεοφιλευθερισμού. Βοήθησε και εσύ την Κ.Κούνεβα « Kopanakinews’s Weblog | 28/12/2008

 3. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το ποιός είναι ο ξένος σήμερα, καθώς και για το πρόβλημα της μετανάστευσης και της λαθρομετανάστευσης έγινε παλιότερα.

  Δείτε την : https://pontosandaristera.wordpress.com/2008/04/02/14-2-2008-2/

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/12/2008

 4. Σημίτης… Μάνος…. Ανδιανόπουλος.

  Άραγε ποιός είναι ο πιο δεξιός;

  Ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης;

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 28/12/2008

 5. «πρεπει να φτιαξουμε τις δικες μας αριστερες»
  Ωραίες σκέψεις…καλό κουράγιο tsanovar, κι εμείς μαζί σου!

  Αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα, συνδικαλίστρια βουλγαρικής καταγωγής, και πραγματική αγωνίστρια της ζωής. Εύχομαι για το νέο έτος να βρει το ελληνικό βαθύ παρακράτος την άμεση και ουσιαστική απάντηση που του αξίζει.

  Σχόλιο από Δημήτρης | 28/12/2008

 6. Πολύ συγκλονιστικό αυτό που συνέβη στην κ.Κούνεβα.
  Δυστυχώς η ζωή της είναι σε άμεσο κίνδυνο και ακόμη κι αν γλιτώσει κινδυνεύει να χάσει την όρασή της:
  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=971465&lngDtrID=251

  Αυτό το περιστατικό όμως δεν αποτελεί σύμπτωμα μιας ιδεολογίας, του νεοφιλελευθερισμού εν προκειμένω, αλλά ασθένεια μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας όπου κανείς δεν τιμωρείται για τίποτα και έτσι υπάρχει διάχυτη η εικόνα του «χύμα» και της αναρχίας.

  Στις υπόλοιπες χώρες της Δύσης, μπορεί να έχουν ελάχιστα δικαιώματα οι μη εργαζόμενοι (βλ.Η.Π.Α.) όμως οι διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας τηρούνται και τριτοκοσμικά φαινόμενα που βλέπουμε στην Ελλάδα (ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις-ο μικροαστός μέσος νεοέλληνας είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας) δεν έχουν να κάνουν με τον νεοφιλελευθερισμό (δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται το μοντέλο του (νεο)φιλελευθερισμού) αλλά με την εγγενή παθογένεια της κοινωνίας μας όπου κυριαρχεί το ρουσφέτι, η αρπαχτή και η κλεψιά, και η μόνη μέριμνα των κυβερνώντων είναι να βολεύουν τα δικά τους παιδιά και να προσπαθούν με λύσσα να λύσουν το (οικονομικό) πρόβλημα της ζωής τους μέσα σε 4 χρόνια.

  Περιπτώσεις Κούνεβα στην Σκανδιναβία π.χ. είναι αδιανόητες, όπως επίσης είναι αδιανόητο να εργάζεται κάποιος 6 ώρες και να αμείβεται για 4,5.
  Εκεί ο πέλεκυς της δικαιοσύνης είναι πάρα πολύ βαρύς.

  doctor

  Σχόλιο από doctor | 29/12/2008

 7. Γράφει ο Ανδριανόπουλος:

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

  «Ο νεοφιλελευθερισμός σημαίνει τρεις στην ουσία πολιτικές κατευθύνσεις. Την δραστική μείωση των φόρων, τον ουσιαστικό περιορισμό των δραστηριοτήτων του κράτους, της δημόσιας γραφειοκρατίας και κατά συνέπεια και την ελάττωση των δημοσίων δαπανών και, τρίτον, την κατ’ αρχήν αναζήτηση λύσεων σε κάθε πρόβλημα που αναφύεται σε δράσεις των ατόμων και της κοινωνίας κι όχι σε παρεμβάσεις του κράτους. Στα πλαίσια μέσα αυτά προωθούνται πολιτικές διάχυσης της δημόσιας ιδιοκτησίας σε φορείς του ιδιωτικού τομέα αλλά και συγκέντρωσης των παροχών του κράτους σε τομείς ουσιαστικών κοινωνικών υποδομών και προστασίας των πραγματικά κοινωνικά αδυνάτων (λ.χ. στην παιδεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία, πρόνοια) και τον πολιτισμό). Διακρίνει κανείς τέτοιες πολιτικές να διαπνέουν τις όποιες σημερινές κυβερνητικές πρωτοβουλίες ώστε να μπορούν να αποκληθούν «νεοφιλελεύθερες»;»

  http://www.andrianopoulos.gr/0010000195

  Και κάποια αποσαφήνιση των ρόλων:

  1) Νεοφιλελεύθερος είναι κάποιος που πιστεύει στην ελαχιστοποίηση του κράτους. Ο κύριος θεωρητικός της ιδεολογίας αυτής ήταν ο Milton Friedman. Ως παράδειγμα αναφέρω το ιστολόγιο Liberal Daltons, το οποίο δηλώνει ως πολιτική του πλατφόρμα: This blog supports reducing the size, scope and power of government at all levels and on all issues, and opposes increasing the size, scope or power of government at any level or for any purpose.

  2) Φιλελεύθερος είναι κάποιος που πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο πρωτείο του ατόμου, στην αξία του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, αλλά δεν αρνείται το σημαντικό ρυθμιστικό ρόλο του κράτους, ούτε και αρνείται την παρέμβαση του κράτους με σκοπό την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων ή την προστασία των εργαζομένων από την εκμετάλλευση (όπως π.χ. με το θεσμό του κατώτατου μισθού). Αυτή είναι η ιδεολογία του αμερικανικού liberalism. Αυτή είναι η ιδεολογία του Popper, του Hayek, του Rawls.

  http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/2008/04/26/%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-vs-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c/

  Ένα σχετικό άρθρο του Ανδριανόπουλου εδώ:

  http://e-rooster.gr/01/2007/412

  Νομίζω ότι το να χρησιμοποιούμε τον (νεο)φιλελευθερισμό ως μπαμπούλα ή να τον δαιμονοποιούμε ακόμη και για το καμένο φαγητό της κυρα-Τασίας δεν οδηγεί πουθενά.
  Και φυσικά η μαφιόζικη επίθεση στην κ.Κούνεβα ουδόλως αποτελεί την επιτομή ή την «αποθέωση» (όπως τιτλοφορείται το παρόν θέμα) του νεοφιλελευθερισμού.
  Στην χώρα του νεποτισμού, της οικογενειοκρατίας και της κάλυψης από τον εκάστοτε πρωθυπουργό κάθε σκανδάλου με όρους συμμορίας, στην χώρα όπου ο κάθε απατεώνας και νονός της νύχτας «ξεπλένει» χρήμα μέσω του ποδοσφαίρου [το ξέρετε ότι ο κ.Μάκης Ψωμιάδης κυκλοφορεί ελεύθερος στην Καβάλα;] και κάθε κομματόσκυλο καλείται να διοικεί νοσοκομεία, ΟΑΕΔ, ιδρύματα και υπηρεσίες με μόνο προσόν την κομματική του ταυτότητα, η έννοια «φιλελευθερισμός» ή «νεοφιλελευθερισμός» μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται…

  doctor

  Σχόλιο από doctor | 29/12/2008

 8. δοκτωρα Μαλλον εχει να κανει ΚΑΙ με τα δυο
  Και με τον Νεοφιλελευθερισμό( οπως αυτός διαδιδεται σε χωρες σαν εκεινες της Λατινικής Αμερικής ..ας θυμηθουμαι οτι ο πιο καλός μαθητής της Κ .Θατσερ και του Φρήνμαν ηταν σε μια χωρα μαλλον αντιστοιχη με την δικιά μας ο ΧΑΣΑΠΗΣ Πινοσετ …
  ..Και με την κληρονομια των παρακρατικών πραχτικών που βαραινει εκεινη ακριβώς την Παραταξη που στην Ελλάδα ανελαβε εργολαβια να προωθησει την »Ιδεολογια » του Νεοφιλελευθερισμου , ..

  (και φυσικά ολα αυτά συναντιωνται και με το κλιμα που περιγραφεις (ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις-ο μικροαστός μέσος νεοέλληνας είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας)
  Αλλά σου θυμιζω: αν τους πάρεις εναν εναν αυτους τος μικροαστους που παραβιαζουν την εργατική-ασφαλιστική νομοθεσία
  Μαλλον θα ανακαλύψεις οτι ειναι μεν Νεοφιλελευθεροι οσον αφορά την εργατική νομοθεσια και την προστασια των εργαζομένων

  Αλλά και σουπερ Κρατιστές οσον αφορά την δική τους »προστασια»(επιδοτησεις φοροαπαλλαγες απο το κρατος κλπ κλπ )

  (χμμ Αυτό ομως δεν γινεται και σε πολύ μεγαλύτερη κλιμακα και στην Πατριδα του Νεοφιλελευθερισμου;…μια σκεψη κάνω)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/12/2008

 9. Χρόνια πολλά και αγωνιστικά στους 3 του μπλογκ, στον Νοσφεράτο, στον Ντόκτορα, στον άξιο Καναλιώτη και σε πολλούς άλλους και άλλες.

  Το μόνο που εκφράζω μικρή ένσταση είναι οι… παρεξηγήσεις που μπορεί να προκαλέσει ο ΤΙΤΛΟΣ του ποστ. Επιπόλαιοι και εντελώς απληροφόρητοι αναγνώστες (π.χ. μέσω Γκούγκλη) ίσως νομίζουν ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι… υποστηρίκτρια του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή η ίδια η αποθέωσή του.
  Στο περιστατικό αναφέρθηκα κι εγώ σχεδόν αμέσως, με λινκ.

  Το σχόλιο του Ντόκτορ το βρίσκω εμπεριστατωμένο. Ας μην ξεχνάμε γιατρέ μου και τους αριστερούς φιλελεύθερους ή Ελευθεριακούς σοσιαλιστές.

  Τέλος,
  Επί μακρόν μη έχοντας -ο πτωχός- ουδένα…. διαολοστείλει
  Ομέρ, μάντεψε τι δώρο σου ζητώ, του μπλογκ σου Αη Βασίλη
  ως σχολιάζων σπανίως και σεμνώς, ελάχιστα έχων στείλει
  α χα χα

  Σχόλιο από omadeon | 31/12/2008

 10. Η απόπειρα δολοφονίας της Κωνσταντίνας είναι το γεγονός που η ελληνική κοινωνία πέρασε στά ψιλά. Σημαντικότερο -και νά μέ συγχωρέσετε – και από το γεγονός της δολοφονίας του Αλέξανδρου, είχε πολλά επικίνδυνα μηνύματα , με συνέπεια ο τύπος να το βάλει σέ δεύτερη μοίρα.
  Αποδείχτηκε οτι χωρίς τα μεγάλα κανάλια οι πολιτικές και κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να καθωρίσουν την ατζέντα.
  ελλείψη βηματος η ομιλια αναβάλλεται.
  Ή ευαίσθητη δικαιοσύνη απέδειξε οτι μπόρει να παίρνει πρωτοβουλίες σε θέματα πού είναι αρεστά σε σωστούς ανθρώπους.Μέ θέματα που δεν είναι αρεστά στούς «σωστούς» ανθρώπους δεν πρεπει να ασχολείται.
  Την ενοικίαση εργαζομένων , «εργο» ΠΑΣΟΚ , την εκμεταλέυονται όλα τά εκδοτικα συγκροτήματα. Μήν ξυνουμε συνεπώς πληγές.

  Σχόλιο από Σταγειριτης | 05/01/2009

 11. Συνεχίζεται ο «Blogo-Μαραθώνιος» του e-Left

  «..Με αφορμή την συμπλήρωση ενός μήνα (22.12.2008 ) από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), μετανάστρια από τη Βουλγαρία, το e-Left οργανώνει δεκαήμερο «Blogo-Μαραθώνιο» για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχει χάσει την όρασή της από το ένα μάτι και έχει υποστεί πολύ σοβαρές βλάβες σε ζωτικά της όργανα..»

  http://leftliberalsynthesis.blogspot.com/2009/01/blogo-e-left.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2009

 12. O εφοπλιστής, η καθαρίστρια και τα ΜΜΕ

  Για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

  Από τις Εμμονές του Ροΐδη

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 26/01/2009

 13. Θα συμφωνήσω με τον doctor. Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να δαιμονοποιούμε γενικώς και αορίστος τον νεοφιλελεύθερισμό ειδικά όταν οι περισσότεροι αριστεροί δεν γνωρίζουν φιλελεύθερη ιδεολογία.
  Η περίπτωση της Κούνεβα, είναι κλασσική περίπτωση όπου το κράτος δεν έκανε σωστά τη δουλεια του. Δεν εφαρμόζει τους νόμους στην Ελλάδα πέρι εργατικού δικαιου, και η αστυνομία στάθηκε ανίκανη να αποτρέψει τα φαινόμενα βίας και τραμπουκισμού.

  Σχόλιο από greeknetizen | 03/02/2009

 14. »και η αστυνομία στάθηκε ανίκανη να αποτρέψει τα φαινόμενα βίας και τραμπουκισμού»;

  απλώς ανίκανη ;
  »η περίπτωση της Κούνεβα, είναι κλασσική περίπτωση όπου το κράτος δεν έκανε σωστά τη δουλεια του»;

  η περιπτωση της Κουνεβα ειναι συμπτωμα…
  για να την καταλαβουμε οπως και πολλά αλλα που συμβαινουν σημερα ας θυμηθουμε την ταινια »Ζ»
  ( Και τα Fasci di combatimmento του Μουσσολινι )

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/02/2009

 15. Όχι greeknetizen, η αστυνομία δεν είναι ανίκανη, ξέρει πάρα πολύ καλά με ποιούς να τα βάλει ή όχι. Στην περίπτωση της Κούνεβα (έτσι όπως δείχνουν να είναι τα πράματα), με ποιόν να τα βάλει η ΕΛΑΣ, με τα ίδια της τα αφεντικά;

  Σχόλιο από Δημήτρης | 04/02/2009

 16. «..ξέρει πάρα πολύ καλά με ποιούς να τα βάλει ή όχι. Στην περίπτωση της Κούνεβα (έτσι όπως δείχνουν να είναι τα πράματα), με ποιόν να τα βάλει η ΕΛΑΣ, με τα ίδια της τα αφεντικά; ….»

  Προφανώς ξέρει πολύ καλά τι κάνει η αστυνομία.
  –Για τον αστυνόμο που πυροβολήθηκε , ερεύνησε (και σωστά έκανε) , απέκλεισε την περιοχή για μέρες, αποτυπώματα, γεννητικό υλικό, προσαγωγές, μπουκάρισμα σε σπίτια νόμιμα και παράνομα ,επί δικαίων και αδίκων….
  Ανάστατοι πρωθυπουργοί, υπουργοί πάνε κι έρχονται..
  –Εδώ όμως ….για την Κούνεβα ? Για την «παλιοβουλγάρα» τίποτα..
  Μια «δικογραφία» της π…..ας (κάτι σαν αποκόλληση προφυλακτήρα σε παρκάρισμα) πήγαν στον εισαγγελέα …… μέχρι κι αυτός «τα πήρε» με την στάση της αστυνομίας…
  Κόμματα, εργατικά κέντρα κλπ … αυτά πούντα…δεν το πήραν χαμπάρι το γεγονός ?

  Κάτι ακούγεται για τον Κώστα Γαβρά, ενδιαφέρεται για ταινία και την ψάχνει την υπόθεση.
  Έτσι , μετά από κοντά δύο μήνες, αποφάσισαν να «κουνηθούν» και μερικά …ΜιΜίδια χθες ο Παπαχελάς, σήμερα ο Τσίμας

  Η Κούνεβα δεν είναι μόνη…

  Σχόλιο από sarantamilakokkina | 10/02/2009

 17. κωνσταντίνα.
  ρίζα’μ. ψημ ασην ψημ.
  εκόμποσα σε τσικάριμ
  με τα δάκρεα’μ που εξίγαν κα.. άμα ‘κι έτον αληθινά

  η μάνα’ς να χάτε πούλημ. μαναχέσα θα φέυς ας αβούτην την ζωήν.
  αραέτς θα φέβομε και οι άλλοι..
  λάθος στράταν εδιάλεξες πούλιμ εθαρρώ.
  ρίζα’μ, πόσο να κλάφτω σε ακόμη, να δελέγουνταν όσα ενούνζα
  ..κι άλλο χάμπαρ ‘κι θά χω, ντο εύκαιρος και ντο ψεύτας πα, είμαι

  συγγνώμη ψημ
  δεαβήκανε τα χρόνεα
  κι αδά σα ξένα που ελάσκουμες
  αδά που η καρδία τεμόν εχάθεν
  αδά που μαναχοί έρχουμες και πάμε..
  ..συγγνώμη ρίζα’μ
  ‘κι έτον εύκολον για τεσέν κατ κι εγώ να φτάω*

  *κι όταν λέγω σε κατ να φτάω: να φτάω έναν ζωήν αμόν εσέν, με το κιφάλι’μ ψηλά, να ελέπ τον ουρανόν όταν δεαβαίνω τις στράτας, να ελέπς με κι εσύ πα να χάρουνταν τεσόν τα κατσίας, και σην ψης να έτον ζεστε

  υγ: συγγνώμη για την πιθανή κακοποίηση της γλώσσας. δεν είμαι καλός χρήστης της. (υείαν και ευλοΐαν ση καλομάνα’μ να μαθίζ με κι άλλο καλλίον:) )
  καλή τύχη σε όλους μας.
  καλύ τύχη για μια ζωή σαν της κωνσταντίνας
  με το κεφάλι ψηλά.

  Σχόλιο από ordulis_πατριδα μας οτι δε ζησαμε | 18/03/2009

 18. Βέβαια υπάρχουν και εδώ διάφοροι αυτόκλητοι «υπεραλληλέγγυοι»…

  Περισσότερα στου Τσιμιτάκη
  http://tsimitakis.wordpress.com/2009/05/11/giatinkounevakaitisakrotites/

  και στου Κορωνακη

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/05/2009


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: