Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Γιώργος Γεριτσίδης: Ένας απ’ τους νεκρούς του Πολυτεχνείου…

geritsidis

Οι Πόντιοι έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στους κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες, τόσο στην πατρίδα τους τον Πόντο, όσο και στο «δικό τους» εθνικό κράτος, την  Ελλάδα, αλλά και τη Ρωσία, όπου συμμετείχαν στα δρώμενα από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στο Πολυτεχνείο μεταξύ των υπόλοιπων δημοκρατών Ελλήνων συμμετείχαν και αρκετοί Πόντιοι. Ένας από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο Γιώργος Γεριτσίδης, γεννημένος στην Ξάνθη.  Δημοκράτης, αντιπολεμικός, υποστηρικτής του Κινήματος Ειρήνης και του Γρηγόρη Λαμπράκη, θα χάσει τη ζωή του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, δολοφονημένος από τους χουντικούς.  

efimeides-neaΦαίνεται ότι ήταν ένα από τους χιλιάδες εργαζόμενους που συνέρρευσαν στο Πολυτεχνείο για να συμπαρασταθούν στο αντιδικτατορικό κίνημα και να εκφράσουν τα δημοκρατικά τους συναισθήματα. Δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου  στον περίγυρο του κλοιού που είχαν δημιουργήσει οι στρατιωτικές δυνάμεις προκειμένου να εμποδίσουν τους πολίτες να φτασουν στο Πολυτεχνείο, όπου από τις πρωϊνές ώρες είχαν εισβάλει. Από τους νεκρούς του Πολυτεχνείου οι περισσότεροι είχαν χάσει τη ζωή τους κατά τις οδομαχίες εκτός του Πολυτεχνείου.  

Στη συνέχεια η δολοφονία του συγκαλύφθηκε με τρόπο ώστε να φαίνεται ότι έχασε τη ζωή «προς εκτέλεσιν υπηρεσίας» (!!!). Στην έκθεση Τσεβά ο Γεριτσίδης καταγράφεται ως ο 10ος νεκρός της εξέγερσης: «Γεώργιος Αλεξάνδρου Γεριτσίδης, ετών 48, εφοριακός υπάλληλος. Εφονεύθη ευρισκόμενος εν Ν. Λιοσίοις προς εκτέλεσιν υπηρεσίας περί ώραν 12.15′ της 17.11.1973 δεχθείς ομοίως βλήμα αδέσποτον άρματος μάχης εις την κεφαλήν.»

Τις πληροφορίες τις πήραμε από το μπλογκ που διατηρεί η κόρη του και παρουσιάζει ως εξής την πορεία του πατέρα της: «…Αυτή η συνεχής υπονόμευση οδήγησε στο να δολοφονηθεί και η δολοφονία του αυτή να συγκαλυφθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι συνθήκες θανάτου του να παραμένουν μυστήριο με συνεχείς μέχρι των 15__581_x_381_ημερών μας διάτρητες επίσημες κρατικές ‘επεξηγήσεις οι οποίες υποδεικνύουν μεν την κλίμακα αυτών που είχαν συμφέρον από τον θάνατο του και την παύση της δράσεως του, όπως ακριβώς είναι εμφανές ποιοι επωφελούνται από την κακομεταχείριση και κοινωνική αλλά και ουσιαστική πολλές φορές θανάτωση ολόκληρων λαών, εάν μόνο κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις που υπάρχουν σε προηγούμενα άρθρα και διατηρήσουμε το σθένος ώστε να τις απαντήσουμε αντικειμενικά.

Σε αυτό το προφίλ ενός θετικού ανθρώπου και αγωνιστή μέσα στον αφανή πόλεμο που γίνεται στο άτομο κατά την διάρκεια της ειρήνης ταιριάζει όλος ο κόσμος που θέλει ελευθερία του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής χωρίς την υποκρισία, την παραμυθία και τον καταπιεστικό συμβιβασμό / υποδούλωση που χαρακτηρίζει τα Ελεύθερα Ανδράποδα.

21alafjdΟ υπαρκτός αυτός άνθρωπος ονομάζεται Γεώργιος Αλεξίου Γεριτσίδης, εργάστηκε ως εφοριακός υπάλληλος προστατεύοντας από οικονομική χρεοκοπία πολλούς πολίτες και περιορίζοντας την παράνομη δράση άλλων φορέων, παρασημοφορήθηκε κατά την διάρκεια ενός πολέμου τον οποίο μίσησε ( και ονόμαζε το παράσημο αυτό το οποίο ήταν πεταμένο στο βάθος του εκάστοτε ντουλαπιού ‘τσίγκινο’ ) και στήριξε αφανώς και μέσω ιδεολογικής εκπαιδεύσεως το κίνημα Ειρήνης το οποίο αντιπροσωπεύτηκε λαμπρά από τον Γρηγόρη Λαμπράκη και δολοφονήθηκε όταν υπηρετούσε ως εφοριακός ελεγκτής στη εφορία χημικών την 17η Νοεμβρίου 1973. Μέχρι σήμερα ο φόνος του αναφέρεται ετησίως στα θύματα του Πολυτεχνείου και σχετικά με το έργο του ως δημόσιος υπάλληλος μνημονεύεται ως ‘»παθών εν υπηρεσία και ένεκα ταύτης’. «

 

 

Το πώς έδρασαν εκείνη τη νύχτα του χουντικά Τάγματα Ασφαλείας, το περιγράφει χαρακτηριστικά ο Τσεβάς, όταν λέει ότι μετά την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου τα μεσάνυχτα:

«Μετά τινας ώρας κηρύσσεται ο στρατιωτικός νόμος και νέον ανοίγει κεφάλαιον δολοφονιών και αιμάτων. Αστυνομικοί πυροβολούν εν ψυχρώ ανύποπτους διαβάτας, ενώ τα επί των κεντρικών αρτηριών των Αθηνών κινούμενα άρματα μάχης σκορπίζουν τον θάνατον. Οι επ’ αυτών πυροβοληταί ασκούνται εις την σκοποβολήν επί κινουμένων ανθρωπίνων στόχων. Πυροβολούντες κατά τρόπον σκληρόν και ανάγλητον…..«

 «Δείγμα μικρόν της κρατούσης κατά τας φοβέρας εκείνος στιγμάς καταστάσεως αυθαιρεσίας και ανευθυνότητος αντλείται εκ της καταθέσεως του Αστυνομικού Διευθυντού Αθηνών.

Υποστηρίζονται ούτω υπ’ αυτού, πλην άλλων και τα εξής: «Την 19ην ώραν της Κυριακής 18-11-1973 εκλήθην εις την ΑΣΔΕΝ, ίνα μετάσχω συσκέψεως. Με συνώδευσεν ο Αστυνομικός Διευθυντής Καραθανάσης. Συνεκεντρώθημεν περί τους 15 Αξιωματικοί Αστυνομίας και Στρατού. Παρευρέθησαν και οι επί κεφαλής στρατιωτικών μονάδων, εκ των διατεθέντων εις το Πολυτεχνείον. Της συσκέψεως προήδρευσεν ο Στρατηγός Μαυροειδής. Προ πάσης συζητήσεως ηγέρθην και διεμαρτυρήθην εντόνως δια τους άσκοπους πυροβολισμούς, ειπών ότι είναι απαράδεκτον να πυροβολούν τα τανκς στο γάμο του Καραγκιόζη και να σκοτώνεται ο κόσμος. Ο Στρατηγός εθύμωσεν με την διατύπωσίν μου και με παρετήρησεν αυστηρά, προσθέσας ότι δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός μου και ότι έχει δώσει εντολήν και έχουν σταματήσει οι άσκοποι πυροβολισμοί. Την στιγμή εκείνην ηκούσθη ριπή πολυβόλου πλησίον μας εις την περιοχή Πλάκας. Τον ηρώτησα με σχετικήν αυθάδειαν «αυτό τι είναι Στρατηγέ»;. Έγινε ωχρός και διέταξεν άμεσον έρευναν. Διεπιστώθη ότι είχεν πυροβολήσει Ανθυπολοχαγός. Επείσθην ότι άλλα διέτασσεν ο Στρατηγός και άλλα εποίουν οι υπό τας διαταγάς του
»!

17/11/2008 - Posted by | -Αντίσταση, -Πολυτεχνείο

12 Σχόλια »

 1. Πάντοτε είχα ΜΙΑ απορία σχετικά με τη 17η Νοεμβρίου.

  Είναι τόσο φρενήρες και φορτισμένο το κλίμα αυτής της ημέρα, ειδικά στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, αλλά και στον τύπο, που αναρωτιόμουν.

  Καλά, ούτε ΕΝΑΣ συγγενής νεκρού, ούτε ΜΙΑ μάνα, ούτε ένας θείος, ένας ξάδελφος, ένας γείτονας, να μην έχει εμφανιστεί ποτέ τέτοιες ημέρες να μας εξιστορήσει τι έγινε…

  Εξεπλάγην λοιπόν από αυτό εδώ που διαβάζω και θα το κοιτάξω περισσότερο..

  Σχόλιο από Μάρκος | 17/11/2008

 2. Μάρκο, δε νομίζω ότι όλοι έχουν τη διάθεση της Δαμανάκη ή του Λαλιώτη! Οι περισσότεροι που είχαν θύματα τότε βίωσαν με εσωτερικό τρόπο το οικογενειακό τους δράμα.

  Ακόμα και οι απλοί πολίτες που συμμετείχαν δεν μίλησαν με τον τρόπο που θα περίμενε κάποιος σήμερα. Ακόμα και τον δικό μας Β.Α. με το ζόρι τον κάναμε να μας πει τη δικιά του εμπειρία σαν μαθητής.

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/11/2008

 3. Γειά σας ποντιοκομμουνιστικά ψευτοσυντρόφια,
  Τό κυρίαρχο γνώρισμα των κομμουνιστών ήταν ,ανέκαθεν,το ψέμμα απο το οποίο ούτε σείς ,βέβαια, θα μπορούσατε να ξεφύγετε…
  Ο άτυχος αυτός αριστερός εφοριακός βρισκόταν στα ΝΕΑ ΛΙΟΣΙΑ για υπηρεσία οταν αδέσποτη σφαίρα τον χτύπησε ενώ οδηγούσε το αυτοκινητό του και όχι έξω απο το Πολυτεχνείο ,οπως,χωρίς ντροπή ,γράφετε στήν ιστοσελίδα σας…..

  Περαιτέρω σχόλια περιττεύουν..
  Με ερυθρούς χαιρετισμούς,
  Τάσος.

  Σχόλιο από Τάσος | 18/11/2008

 4. Πολύ ερυθρός είσαι ρε Τάσο. Σχεδον στα χρώματα των ΕςΕς. Τι σημάδι ήταν αυτό; Να χτυπούν στο αέρα και να εξοστρακίζοντραι οι σφαίρες και τελικά μετά από μια εθνικόφρονα πορεία να βρίσκουν στο κεφάλι έναν αριστερό Λαμπράκη; Περίεργες που ήταν οι σφαίρες των χουντικών; Και οι απολογητές τους ακόμα περισσότερο;

  Δεν έρχεσαι από το χωριό μας να σε φιλέψουμε ρε σύντεκνε

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 18/11/2008

 5. ——————————————————–
  Τι έγινε ρε; Πλακώσαν τα στρατά;

  Για να βάλουμε τον κατάλογο νεκρών του Πολυτεχνείου από την έκθεση Τσεβά!

  Ομέρ

  ——————————————————–

  Επισήμως ανακοινωθέντες νεκροί είναι οι ακόλουθοι:

  1. Διομήδης Ιωάννου Κομνηνός, ετών 17, μαθητής. Εφονεύθη έξωθιτου Πολυτεχνείου περί ώρα 22.15′ της 16.11.73. Βασίμως πιθανολογείται ότι δράστης του φόνου τούτου είναι ο προεκτεθείς Συνταγματάρχης.

  2. Βασίλειος Παναγιώτου Φαμέλλος, ετών 26. Εφονεύθη εγγύς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως περί ώρα 22.30′ της 16.11.73, βληθείς προφανώς υπό τίνος των εκ του υπουργείου πυροβολούντων.

  3. Toril Engelend, σπουδάστρια, Νορβηγίς. Εφονεύθη εις την πλατείαν Αιγύπτου περί ώρα 23.30’της 16.11.1973 παρ’ αγνώστου δράστου.

  4. Γεώργιος Ανδρέου Σαμούρης, σπουδαστής, ετών 22. Εφονεύθη υπ’ αγνώστου εις άγνωστον σημείον εξ επαφής περί το μεσονύκτιον της 16.11.1973 και το πτώμα του μετεφέρθη και απερρίφθη εις την διασταύρωσιν των οδών Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων (Κατάθεσις υπ’ αριθμ. 137).

  5. Αλέξανδρος Ευστρατίου Σπαρτίδης, ετών 16, μαθητής. Εφονεύθη επί της οδού Κότσικα (παρόδου Πατησίων) την 10.20 ώραν της 17.11.1973, βληθείς υπό στρατιωτών εκ του κτιρίου του ΟΤΕ.

  6. Μάρκος Δημητρίου Καραμάνης, ετών 23. Εφονεύθη ευρισκόμενος εις την επί της οδού Πατησίων και Αιγύπτου 1 πολυκατοικίαν την 10.30 ώραν της 17.11.1973, βληθείς ομοίως υπό στρατιωτών εκ του κτιρίου του ΟΤΕ.

  7. Βασίλειος Καράκας, Τούρκος υπήκοος, ετών 43. Εφονεύθη εις την πλατείαν Αιγύπτου περί ώραν 13.00′ της 17.11.1973, βληθείς εκ διερχομένου άρματος μάχης.

  8. Δημήτριος Θεοφ. Θεοδώρας, ετών 6. Εφονεύθη επί της οδού Ορεινής Ταξιαρχίας Ζωγράφου περί ώραν 13.30 της 17.11.1973, βληθείς υπό στρατιώτου ευρισκομένου έμπροσθεν του Ναού του Αγίου Θεράποντος.

  9. Βασιλική Φωτίου Μπεκιάρη, ετών 17. Εφονεύθη ευρισκομένη εις την ταράτσα της επί της οδού Μεταγένους 8 – Νέος Κόσμος οικίας της περί ώρα 12.30′ της 17.11.1973, δεχθείσα εις την κεφαλήν της βλήμα αδέσποτον άρματος.

  10. Γεώργιος Αλεξάνδρου Γεριτσίδης, ετών 48, εφοριακός υπάλληλος. Εφονεύθη ευρισκόμενος εν Ν. Λιοσίοις προς εκτέλεσιν υπηρεσίας περί ώραν 12.15′ της 17.11.1973 δεχθείς ομοίως βλήμα αδέσποτον άρματος μάχης εις την κεφαλήν.

  11. Νικόλαος Πέτρου Μαρκουλής, ετών 25. Εφονεύθη παρά την πλατείαν Βάθης περί ώραν 11.00’της 17.11.1973, βληθείς εκ διερχομένου άρματος μάχης.

  12. Στυλιανός Αγαμ. Καραγεώργης, ετών 19, εργάτης. Ετραυματίσθη θανασίμως επί της οδού Πατησίων, έμπροσθεν του κινηματογράφου ΕΛΛΗΝΙΣ, περί ώρα 10.00’της 17.11.1973, βληθείς εκ διερχομένου άρματος και απεβίωσεν εις το ΚΑΤ την 30.11.1973.

  13. Ανδρέας Στεργίου Κουμπος, ετών 63. Ετραυματίσθη σοβαρώς διερχόμενος την οδό Καποδιστρίου περί ώρα 14.00′ της 18.11.1973, βληθείς εκ διερχομένου άρματος και απεβίωσε την 30.1.1974.

  14. Μιχαήλ Δημήτριου Μυρογιάννης, ετών 20. Εφονεύθη εις την διασταύρωσιν των οδών Πατησίων και Στουρνάρα περί ώραν 13.30′ της 18.11.73, βληθείς δια περιστρόφου εις την κεφαλήν και

  15. Κυριάκος Δημητρίου Παντελάκης, ετών 45, δικηγόρος. Ετραυματίσθη σοβαρώς επί της οδού Γλάδστωνος περί ώραν 12.40′ της 18.11.1973, βληθείς εκ διερχομένου επί της οδού Πατησίων άρματος και απεβίωσεν την 18.12.1973.

  β) Νεκροί πλήρως βεβαιωθέντες:

  1. Σπύρος Κοντομάρης, δικηγόρος. Απεβίωσεν τας απογευματινός ώρας της 16.11.73 ευρισκόμενος επί της οδού Γεωργίου Σταύρου, συνέπεια θανατηφόρου επενέργειας των ριπτομένων υπό της αστυνομίας αερίων (κατάθ. υπ’ αριθμ. 93).

  2. Αικατερίνη Αργυροπούλου, ετών 75. Ετραυματίσθη σοβαρώς ενώ ευρίσκετο εις την εν Αγ. Αναργύροις οικίαν της περί ώραν 11.00′ της 17.11.1973, δεχθείσα αδέσποτον βλήμα άρματος και απεβίωσεν κατά μήνα Μάιον 1974 και

  3. Δημήτριος Παπαϊωάννου, ετών 60, ιδιωτικός υπάλληλος. Απεβίωσεν την μεσημβρίαν της 17.11.1973 εκ προσφάτου εμφράγματος του μυοκαρδίου κατά την ιατροδικαστικήν έκθεσιν σοβαρώς όμως, υπό της συζύγου του αμφισβητούμενης και υποστηριζούοης ότι ο σύζυγος της απεβίωσεν είτε βληθείς δι’ όπλου, είτε υποστάς συγκοπήν εκ των ριπτομένων αερίων, καταθεσάσης δε ότι μόνον εις το Νεκροταφείον της επετράπη να πλησιάσει απλώς και να ατενίσει το πρόσωπον του νεκρού συζύγου της.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/11/2008

 6. Στη μνήμη του και στην μνήμη των υπολοίπων και ΜΠΡΑΒΟ μας που δεν ξενάμε.

  Δεν σιωπούμε, άρα υπάρχει ελπίδα.

  Ελπίζουμε, άρα ΖΟΥΜΕ!!!

  Την καλημέρα μου.

  vloutis.wordpress.com
  vloutis.blogspot.om

  Σχόλιο από vloutis | 19/11/2008

 7. Τελικά, εκτός από τον Ντερτιλή, δικάστηκε κανείς άλλος για φόνο στο Πολυτεχνείο; Η έκθεση Τσεβά είναι μία αναφορά προς τον εισαγγελέα. Από την δίκη τι βγήκε, όμως; Υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο; Πού μπορεί να βρει κανείς τα πρακτικά της Δίκης του Πολυτεχνείου;

  Σχόλιο από Ανώνυμος | 21/11/2008

 8. Μ’ αρέσει πολύ η λίστα των νεκρών «πλήρως βεβαιωθέντων»!!! [Από μόνη της η λίστα πλήττει καίρια την αξιοπιστία της έκθεσης Τσεβά…]

  Ξεχάσατε τον πεθερό του κουμπάρου του ξαδέρφου ενός συμμαθητή μου στο δημοτικό, που πέθανε κι αυτός στις 17/11/73. Στην Κόρινθο βέβαια, αλλά ξέρετε τώρα. Η εμβέλεια των ριπών δε θα είναι καμία 100αριά χιλιόμετρα τουλάχιστον;

  Η ουσία είναι η εξής:

  1. Κανένας φοιτητής/μαθητής/άλλος καταληψίας του Πολυτεχνείου δεν επλήγη θανάσιμα στα γεγονότα

  2. Τα γεγονότα της 17/11/1973 δεν έχουν καμία, μα καμία σχέση με την πτώση της (ελεεινής, τρισάθλιας και προδοτικής) χούντας. Ρωτήστε τους Κύπριους να σας πουν γιατί και πώς έπεσε η χούντα, άμα δε θυμάστε.

  Έλεος πια με τους μύθους της αριστεράς! Ακόμα το ίδιο φαί τρώτε;

  Σχόλιο από Μάρκος | 23/11/2008

 9. Όχι Νέα Λιόσια. Ίλιον!

  Σχόλιο από vangelakas | 03/12/2008

 10. […] -Γιώργος Γεριτσίδης: Έ […]

  Πίνγκμπακ από -Δύο χρόνια Π&Α: Ένας “εγωκεντρικός” απολογισμός! « Πόντος και Αριστερά | 31/12/2008

 11. ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΡΧΗΣ
  ΜΗΝΥΣΗ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

  της Όλγας Γεριτσίδου του Γεωργίου, Εκπαιδευτικής Ψυχολόγου, κατοίκου
  Ν. Ηρακλείου Αττικής, οδός Ελπίδος, αριθμός 29, 141 21

  ΚΑΤΑ
  1. Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα, Πρωθυπουργού

  2. Κυβερνήσεως Γ.Α. Παπανδρέου όπως προκύπτει: Θεοδώρου Παγκάλου,
  αντιπροέδρου. Ιωάννη Ραγκούση, Υπουργού εσωτερικών, αποκέντρωσης και
  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, Υπουργού
  Οικονομικών. Δημητρίου Δρούτσα, Υπουργού Εξωτερικών. Μαριλίζας
  Ξενογιαννακοπούλου, Αν. Υπ. Εξωτερικών με αρμοδιότητα Ε.Ε. Ευαγγέλου
  Βενιζέλου, Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, Υπουργού
  Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Τίνας Μπιρμπίλη,
  Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Άννας
  Διαμαντοπούλου, Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
  Δημητρίου Ρέππα, Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Λούκας
  Κατσέλη, Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ανδρέα Λοβέρδου,
  Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κώστα Σκανδαλίδη, Υπουργού
  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Χάρη Καστανίδη, Υπουργού
  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Χρήστου Παπουτσή,
  Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Παύλου Γερουλάνου, Υπουργού Πολιτισμού
  και Τουρισμού. Δημήτρη Διαμαντίδη, Υπουργού θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων
  και Αλιείας. Χάρη Παμπούκη, Υπουργού Επικρατείας και Επενδύσεων.
  Γεωργίου Πεταλωτή, Υφυπουργού Τύπου και Κυβερνητικού Εκπροσώπου

  3. παντός ετέρου υπευθύνου ηθικού και φυσικού αυτουργού όπως ήθελε
  προκύψει από την διαδικασία
  _______________________________________________________________

  Αποσπάσματα του κειμένου της μήνυσης

  Σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος της Ελλάδος ( άρθρο 111 παρ.
  1 Σ, 120 παρ. 2, 3, 4 Σ ) ως Έλληνες Πολίτες υποχρεούμαστε να
  γρηγορούμε και να υπερασπίζουμε ανά πάσα στιγμή την τήρηση του
  Συντάγματος και την δέσμευση / υπακοή κάθε οργάνου, λειτουργού και
  αξιωματούχου του Ελληνικού Κράτους σε αυτό, καθ’ ότι ευθαρσώς
  υπαγορεύεται ότι το Σύνταγμα στηρίζεται στους Έλληνες Πολίτες για την
  ισχύ του.

  Βάσει λοιπόν της επιταγής αυτής του Νόμου και καθ’ ότι ως Ελληνίδα
  Πολίτις φέρω αυτοδικαίως και προδήλως έννομο συμφέρον, Δικαίωμα και
  Υποχρέωση να συμβάλλω στην τήρηση του υπερ-νομικής φύσεως Συντάγματος
  μας (εξ άλλου ως Πολίτης έχω Υποχρέωση και Δικαίωμα να αναφέρω κάθε
  διαπίστωση παράβασης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων κατ’ άρθρον 40
  ΚΠΔ ) από την στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψη μου ότι τελούνταν και
  τελούνται εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος, προδοσία της Χώρας και
  επιβουλή της ελεύθερης άσκησης Πολιτικών Δικαιωμάτων καθώς και της
  Δημοσίας Τάξης (ήτοι επισήμως την 27η Ιουνίου 2008), εξήντλησα κάθε
  μέσον, αρχή και επίκληση προς τους κατά το Σύνταγμα τελούντες υπό
  Όρκον να το τηρούν, να το σέβονται και να το προστατεύουν ώστε να τους
  πληροφορήσω για την επικρατούσα κατάσταση ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ
  ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ
  ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ.

  ………..

  «Επίσης του καθιστούσα ρητώς γνωστό τον λόγο της επιστολής μου αυτής,
  καθώς και τα σημεία της μέχρι τότε συμπεριφοράς του ως αρχηγού της
  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και του πρότερου πολιτικού του βίου,
  τα οποία επεδείκνυαν ανησυχητικά δείγματα αντισυνταγματικής
  συμπεριφοράς και καταστρατήγησης του Όρκου του ενώπιον του Ελληνικού
  Λαού. Επίσης του καθιστούσαν γνωστό ότι επιθυμούσα την πληροφόρηση /
  απάντηση στα ερωτήματα μου ώστε να ψηφίσω ελευθέρως και κατά συνείδηση
  ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑ ΣΑΦΗ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ 27 ΠΚ
  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ
  ΛΟΓΟ.» (βλέπε σημείωση 1)

  ………..

  Ο Πρωθυπουργός προτιμάει αντί να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων να
  χρησιμοποιήσει ένα σύνηθες όχημα για την παραβίαση Δημοκρατικών και
  Δικαιοκρατικών Θεσμών.

  …………

  Δυστυχώς, εκτός του ότι η άρνηση στην παροχή αποδεικτικών στοιχείων
  αποτελεί σιωπηρή παραδοχή ενοχής και δόλου (άρθρο 174 παρ. 4 ΚΔΔ),
  ούτως ή άλλως οι πράξεις του Πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεως του αλλά
  και του κόμματος του αποδεικνύουν περαιτέρω την μετά πλήρους προθέσεως
  συνεχή τέλεση των αδικημάτων της Εσχάτης Προδοσίας τα οποία μάλιστα με
  συνεχείς δηλώσεις του ιδίου αλλά και των υπουργών του εννοεί να
  συνεχίσει να διαπράττει τουλάχιστον μέχρι το πέρας της τετραετούς
  θητείας που ομολογουμένως υφάρπαξε με ψευδές προεκλογικό πρόγραμμα και
  συστηματική μετέπειτα άρνηση αιτήσεως λήψεως νέας Λαϊκής Εντολής πρίν
  εφαρμόσει το εντελώς διαφορετικό κυβερνητικό του πρόγραμμα το οποίον
  είναι πλέον και προδήλως ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΦΟΔΡΑ
  ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
  ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.»
  …………
  Δεδομένης της εξόφθαλμης και βάναυσης αθέτησης των προεκλογικών
  δεσμεύσεων του βάσει των οποίων έλαβε την Λαϊκή Εντολή στις εκλογές
  της 4ης Οκτωβρίου 2009 (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά βλ. σχετικά
  12, 13) όπως αποδείχθηκε και συνεχίζει να αποδεικνύεται από τα
  πεπραγμένα του ως Πρωθυπουργός, του γενικόλογου άκρατου λαϊκισμού του
  και της τρομολαγνείας του (ουσιαστικά λέγοντας στους Πολίτες ‘ή εγώ ή
  η βαρβαρότητα’, «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», δηλαδή ‘ή εγώ ή το χάος’)
  (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά βλ. σχετικά 14 και 15), η
  συγκεκριμένη άρνηση του να μου απαντήσει συνιστά παράβαση του άρθρου
  162 ΠΚ περί εξαπάτησης εκλογέων εκτός των άλλων περιρεόντων
  αδικημάτων.
  …………
  Με μεγάλη μου έκπληξη ο Πρωθυπουργός παρέστη στην εκδίκαση των
  ασφαλιστικών μέτρων και δια μέσου της πληρεξουσίας δικηγόρου του και
  Παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Παναγιώτας Δασκαλέα –
  Ασημακοπούλου, δήλωσε στην έδρα την αυτόβουλη και ενσυνείδητη επιλογή
  του καθώς και την αιτιολόγηση που κατ’ αυτόν τον νομιμοποιεί να
  πράττει ως κυριολεκτικά τυραννικός και υπεράνω ελέγχου απόλυτος άρχων
  ενός κράτους που προφανώς το θεωρεί ότι είναι μη συνταγματικής
  μοναρχίας και όχι συνταγματικής δημοκρατίας (σχετικό 19).
  ………….
  Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει αυθαιρέτως και χωρίς καμμία απολύτως
  στήριξη από νομολογία την απόφαση του να μην απαντήσει στις αναφορές
  μου, ως δήθεν «κυβερνητική πράξη» (!). Δηλαδή ο Πρωθυπουργός έθεσε
  εαυτόν υπεράνω κάθε δικαστικού ελέγχου ή υποχρέωσης του κατ’ ουσίαν
  και κατά τύπον (πόσο μάλλον ηθικά και προς υπηρεσίαν του Πολίτη) να
  ανταποκριθεί στην έκκληση μου ως Πολίτη και Εντολέα του να
  αιτιολογήσει τις επιλογές του, και επιδιώκει θέση απυρόβλητου και
  ανεξέλεγκτου. Μάλιστα φτάνει στο σημείο να αποπειραθεί να
  αποχαρακτηρίσει τις αναφορές μου ως τέτοιες στην ομολογουμένως έντονη
  και με τεράστια σπουδή προσπάθεια του να συνεχίσει να αρνείται να μου
  απαντήσει σε ερωτήματα που άμεσα με αφορούν αλλά επίσης άπτονται της
  γενικής του επιβεβαίωσης στα μάτια των Πολιτών όσον αφορά την
  Συνταγματικότητα του.
  ………….
  Με αυτό το μπαράζ επίθεσης κατά των Ελλήνων και του Ελληνικού Λαού
  πλέον στο επίπεδο της Εθνικής μας υπερηφάνειας και υπόστασης και τον
  ανηλεή αυτό διασυρμό και προσβολή που ο νυν Πρωθυπουργός υποστήριξε ως
  δήθεν δίκαιο λόγω μίας όποιας οικονομικής και δημοσιονομικής
  κατάστασης (η οποία ομολογουμένως την εποχή εκείνη ΔΕΝ ήταν η χείριστη
  της Ευρώπης και σε καμμία περίπτωση δεν ήταν έδαφος και λόγος για
  Εθνικό εξευτελισμό) αντί να υπερασπιστεί όχι μόνο την Εθνική
  υπερηφάνεια αλλά και να προστατεύσει την Ελληνική οικονομία από τις
  βαρύτατες συνέπειες που η υπ’ αυτόν επιβλεπομένη κάκιστη επικοινωνιακή
  πολιτική προς το εξωτερικό επέφερε, αντιθέτως εκβίασε και τρομοκράτησε
  ώστε να παρουσιάσει την πρόσκληση του προς το ΔΝΤ και τον μηχανισμό
  στήριξης που ακολούθησε ως την μόνη βιώσιμη λύση για τους Έλληνες ΚΑΤΙ
  ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΩΣ
  ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ εκ μέρους του νυν Πρωθυπουργού και της
  Κυβερνήσεως του.
  …………
  Ειδικότερα, με μία απλή ανάγνωση του κειμένου του Μνημονίου έχουμε
  ομολογία του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης του ότι δηλώνουν
  ουσιαστική και νομική ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ (
  σχετικά 39 και 41 ) ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ
  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
  ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ
  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ή ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΑΦΟΥ
  ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ
  ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΤΑΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ, ΑΚΟΜΑ
  ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
  …………
  Δηλαδή, ο νυν Πρωθυπουργός έχει ανεπανόρθωτα εκθέσει το Ελληνικό
  Κράτος και τους Έλληνες σε κάθε επίπεδο, αφαιρώντας τους κάθε έννοια
  Κράτους με ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση και ουσιαστικά υποστηρίζοντας
  την πολεμική δύναμη κάθε πιθανού εχθρού καταχρώμενος σε κάθε περίπτωση
  και αυτήν την ουσιαστικά υφαρπαγμένη πληρεξουσιότητα που φέρει του
  Ελληνικού Κράτους (παράβαση άρθρων 135, 138, 139, 144, 146, 151 ΠΚ)
  (σχετικό 35). Έχοντας επίσης παραχωρήσει την δυνατότητα μεταφοράς της
  ιδιότητας του δανειστή σε τρίτους από τους νυν δανειστές μας στην
  ουσία έχει δώσει κάθε δυνατότητα για την ουσιαστική εδαφική και
  κυριαρχική κατάκτηση της Ελλάδας από τρίτους ανά πάσα στιγμή μέσω
  οικονομικού τρόπου. Επίσης, δεχόμενος απαγορεύσεις περί δικής μας
  διευκολύνσεως από τρίτους ουσιαστικά έχει καταστήσει αδύνατη την
  απεμπλοκή της Ελλάδας από το Μνημόνιο και την έλλειψη κάθε είδους
  Εθνικής Κυριαρχίας εσαεί (σχετικά 36, 37 και 41).
  …………
  Επιπλέον, ο νυν Πρωθυπουργός σε καμμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται
  ούτε μπορεί να ισχυριστεί ότι πράττει όπως πράττει, κυριολεκτικά
  κατακρεουργώντας την Ελληνική οικονομία και τον Ελληνικό κοινωνικό
  ιστό και Κράτος Δικαίου (σχετικό 41), για να αποφύγει μία χρεοκοπία (
  που αυθαιρέτως και άνευ στοιχείων ισχυρίζεται ότι θα επέφερε δήθεν
  χειρότερες συνέπειες από αυτές που ο ίδιος επιβάλλει στην Χώρα και
  στον Ελληνικό Λαό προς υπηρεσία ξένων δανειστών και ξένων κρατών )
  ΚΑΘ’ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ
  Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΘΥΣΙΕΣ
  ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
  ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ
  ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Συγκεκριμένα, η ΕΔΔ δηλώνει « δεν μπορούμε να περιμένουμε
  από ένα Κράτος να κλείσει τα σχολεία του, τα πανεπιστήμια του και τα
  δικαστήρια του, να καταργήσει τις δημόσιες υπηρεσίες ώστε να παραδώσει
  την κοινότητα του στο χάος και στην αναρχία προκειμένου να έχει απλώς
  χρήματα για να εξοφλήσει τους ξένους ή τους ντόπιους πιστωτές του.
  Υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορούμε λογικά να αναμένουμε από ένα
  Κράτος, ακριβώς όπως και από ένα άτομο», ( ΕΔΔ, 1980 σελ. 164-167 ).
  Εξ άλλου, οι νομικοί που συναντήθηκαν στο Κίτο τον Ιούλιο του 2008
  στηρίζουν διεθνώς τις κυρίαρχες ενέργειες Κρατών που κηρύσσουν,
  βασισμένες στο Δίκαιο, την ακυρότητα των άνομων και παράνομων
  εργαλείων του δημόσιου χρέους και μαζί με αυτή την αναστολή των
  πληρωμών ( σχετ. 48).
  …………..
  Έτσι εξηγείται πώς παραιτήθηκαν στο όνομα της Χώρας από τις
  στοιχειώδεις προστασίες της έναντι των δανειστών της με ένα πρωτοφανές
  παρανομικό κείμενο που στην ουσία εισάγει για πρώτη φορά στα παγκόσμια
  χρονικά την έννοια της αναίμακτης και άνευ πολεμικής συρράξεως
  ουσιαστικό καθεστώς κατοχής μίας Χώρας από άλλη / άλλες ή ακόμα και
  ιδιώτες, ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ
  ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΙΑΣ
  ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ : ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟ 49 ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΕ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ 6 ΤΗΣ
  ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΚΑΘΩΣ ΠΑΡ. 3 ΑΡΘΡΟ 6 ΣΥΝΘΕΚ ΟΠΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ
  ΜΕΛΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ
  ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ
  ιδιαιτέρως όπως αποτυπώνονται στην Σύμβαση της Ρώμης ( 4/11/1950 ) και
  την Σύνοδο κορυφής της Νίκαιας ( 7/12/2000). ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΩΣ ΧΩΡΑ
  ΑΝΕΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ
  ΣΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.
  …………..
  Αυτό συνιστά την πλέον στυγερή Έσχατη των Εσχάτων προδοσία έναντι όχι
  μόνο των εν ζωή Ελλήνων Πολιτών αλλά και κάθε ενός, γνωστού και
  αγνώστου, που έπεσε δίνοντας τα πάντα μέχρι το αίμα και την ζωή του
  για την Εθνική Ανεξαρτησία και την Ελευθερία της Ελλάδας.
  …………..
  ΕΠΕΙΔΗ η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα
  έχουν τελέσει τα ανωτέρω περιγραφόμενα αδικήματα σε σαφείς χώρους και
  χρόνους ( ενδεικτικά και όχι περιοριστικά 55 )

  ΕΠΕΙΔΗ έχουν τελέσει και συνεχίζουν να τελούν δηλώνοντας πρόθεση να
  συνεχίσουν στο άμεσο μέλλον κατά συρροή τα αδικήματα της Εσχάτης
  Προδοσίας, της εξαπάτησης εκλογέων καθώς και πολλαπλές
  προπαρασκευαστικές πράξεις Εσχάτης Προδοσίας, επιβουλής της διεθνούς
  ειρήνης και της ειρήνης της Χώρας, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας,
  κατάχρηση πληρεξουσιότητας, προσβολή των συμβόλων του Ελληνικού
  Κράτους, συνεχή τρομοκρατία των Πολιτών προς παρέμβαση και χειραγώγηση
  παντός είδους εκλογικής συμπεριφοράς από το επίπεδο της Βουλής έως το
  επίπεδο του Λαού όπως λεπτομερώς έχει περιγραφεί ανωτέρω με οριστικούς
  και ενδεικτικούς, όχι περιοριστικούς τόπους και χρόνους τελέσεως
  τέτοιων άκρως επικινδύνων για την Χώρα και τον Λαό παραβάσεων

  ΕΠΕΙΔΗ η Εσχάτη Προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα συνεχές που δεν
  απαιτεί την άδεια της Βουλής ( άρθρο 62 Σ ) για να ερευνηθεί και να
  διωχθεί από τα αρμόδια δικαστήρια

  ΕΠΕΙΔΗ εγγράφως και υπευθύνως οι ανωτέρω εγκαλούμενοι έχουν
  προσυπογράψει και δηλώσει την πρόθεση μερικής ή πλήρους κατάλυσης της
  Εθνικής Κυριαρχίας άνευ των Συνταγματικώς επιβαλλομένων συνθηκών και
  όρων

  ΕΠΕΙΔΗ σε κάθε περίπτωση έχουν παραβεί κανόνες και νόμους του Διεθνούς
  Δικαίου που ανάγονται σε εγκλήματα κατά του συνόλου του Ελληνικού Λαού
  και άρα σε επίπεδο γενοκτονίας

  ΕΠΕΙΔΗ ο δόλος είναι πρόδηλος και τεκμηριωμένος με αδιάψευστα και
  αδιάσειστα έγγραφα και μαρτυρίες / ντοκουμέντα διεθνούς εμβέλειας

  ΕΠΕΙΔΗ επιδιώκεται προσπορισμός πολλαπλών οφελών οικονομικής και
  εξουσιαστικής φύσεως προς τρίτα ημεδαπά και αλλοδαπά φυσικά και νομικά
  πρόσωπα εις βάρος της Εθνικής, Κρατικής και Λαϊκής ακεραιότητας και
  βιωσιμότητας και στοιχειώδους Ελευθερίας και αυτοδιάθεσης

  ΖΗΤΩ

  Την δίκαιη τιμωρία των ανωτέρω εγκαλουμένων καθώς και κάθε άλλου
  υπαιτίου / συνεργού / φυσικού και ηθικού αυτουργού που δύναται να
  προκύψει από την διαδικασία. Δηλώνω παράσταση Πολιτικής Αγωγής και
  επιφυλάσσομαι παντός νομίμου Δικαιώματος μου.

  Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου
  Αθήνα, 22 Μαρτίου 2011

  Μάρτυρες προτείνω τους:
  1. κ. Τάνυα – Μαρία Γεριτσίδου, ψυχοπαιδαγωγό και εκδότρια
  2. κ. Δημήτρη Καζάκη, οικονομολόγο – δημοσιογράφο εφημερίδας «Ποντίκι»
  3. κ. Ιωάννη Σακκά, συνταξιούχο εισαγγελέα
  4. κ. Σοφία Σακοράφα, βουλευτή
  5. κ. Στέλιο Κούλογλου, δημοσιογράφο
  6. κ. Π. Σώκο, δημοσιογράφο
  7. κ. Μαρία Χούκλη, δημοσιογράφο
  8. κ. Γιάννη Αννουσάκη, αντιπρόεδρος ΔΣ ΙΝΚΑ
  9. κ. Δημήτρη Χατζηδημητρίου, δημοσιογράφος «Ναυτεμπορικής»
  10. κ. Γεώργιο Κασιμάτη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου
  11. κ. Άντα Αλαμάνου, συντονίστρια προγράμματος αστέγων της ΜΚΟ «Κλίμακα».
  12. κ. Γ. Σφακιανάκη, πρόεδρο Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης αστέγων
  13. κ. Χρ. Παπαθεοδώρου, επιστημονικό υπεύθυνο της ερευνητικής μονάδας
  Παρατηρητήριο Φτώχειας, Εισοδημάτων και Κοινωνικών Ανισοτήτων
  14. Δρ. Eric Toussaint, Πρόεδρο CADTM (βλέπε σημείωση 2): Ελληνικής
  Επιτροπής Ενάντια στο Χρέος,

  Επιφυλασσόμενη παντός νομίμου Δικαιώματος μου

  Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου
  Αθήνα, 22 Μαρτίου 2011

  Σχόλιο από K.K.L. | 12/05/2011

 12. […] -Γιώργος Γεριτσίδης: Ένας απ’ τους νεκρούς του Πολυτεχ… […]

  Πίνγκμπακ από -Οι νεκροί του Πολυτεχνείου « Πόντος και Αριστερά | 17/11/2018


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: