Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Ζούμε ανάμεσά τους!!!

278.jpgΑνοίγοντας σήμερα το μπλογκ της μικρής Άφρως, έπεσα πάνω σ’ενα ποστ με τίτλο:

«Ζούν ανάμεσά μας… ‘

 

Νομίζω ότι η ματιά μιας μικρής ενδιαφέρει σίγουρα το οργανωμένο ποντιακό κίνημα… Από τη Νότια Οσετία (αλλά κυρίως τη Βόρεια) μέχρι τη μακρινή Κέρκυρα!

Δείτε το, κάνοντας κλικ [ΕΔΩ]

…το σχηματάκι πάνω δεξιά είναι το κινέζικο (μιας κι έχουμε και ολυμπιακούς) ιδεόγραμμα της αγάπης

…το «προσωπάκι» πάνω αριστερά είναι μια απλή αυτο-προσωπογραφία!

(Στη Βόρεια Οσετία -στην πρωτεύουσα  Βλαδικαυκάς- ζουν πάνω από 2.500 Έλληνες)

10/08/2008 - Posted by | -Περί Πόντου, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

7 Σχόλια »

 1. Επιτέλους να μια αυθεντική αυτο-προσωπογραφία.
  Πότε θα την κάνεις αγιογραφία;

  Mε τον Κεμάλ να σε κουρεύει και τον Στάλιν να σε ξυρίζει.

  Για σκέψου το…
  Ο Κεμάλ θα κρατάει μαχαίρι και ο Στάλιν τσεκούρι.
  (μπρρρρρ ανατρίχιασα)

  Σχόλιο από Καναλιώτης | 11/08/2008

 2. Kαλή ιδέα!

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 11/08/2008

 3. από το olympia.gr

  Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της Ελληνικής πολιτείας. Τα πρώτα θύματα της γενοκτόνου πολιτικής Σαακασβίλι – δυτικών ήταν η εθνοκάθαρση των Ελλήνων ομογενών. Η Ελληνική πολιτεία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την εμποδίσει ή έστω να την καταγγείλει. Για άλλη μια φορά, οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι άξιοι συνεργοί σε εθνοκαθάρσεις λαών που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παγκόσμιου εξουσιασμού. Ενάντια στο δημοκρατικό – ανθρωπιστικό αίσθημα περί δικαίου, θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν μαζί με τους σφαγείς του χθές, του σήμερα, του αύριο.

  Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παμποντιακού Συλλόγου “η Αργώ”

  Με τον ίδιο ύπουλο και βρώμικο τρόπο που η διακυβέρνηση Σαακασβίλι υποκίνησε την καταπάτηση των σπιτιών και τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος του γηγενούς ελληνισμού στην Γεωργία, τσαλαπάτησε και την έννοια της ολυμπιακής εκεχειρίας με την πολεμική επίθεση στην νότια Οσετία, την ώρα που όλος ο κόσμος ήταν έτοιμος να παρακολουθήσει την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.

  H βάρβαρη επίθεση στόχεψε τους αμάχους για να εκδιωχθούν από τις εστίες τους, να επιτευχθεί η “απελευθέρωση” της περιοχής από τον αυτόχθονα πληθυσμό και η αντικατάσταση του με έποικους. Το δοκιμασμένο σενάριο που εφαρμόστηκε με πιο “αθόρυβο” τρόπο κατά του αυτόχθονα ελληνισμού στην Γεωργία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έως και τις ημέρες μας.
  Aπό το 2004 καταγγείλαμε την πολιτική Σαακασβίλι για τις επιθέσεις και δολοφονίες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού στην Γεωργία και την καταπάτηση των περιουσίων του από γεωργιανούς έποικους με την ανοχή και υποστήριξη των γεωργιανών αρχών.
  Tο 2005, συμβολικά στις 13ης Ιουνίου (την ημέρα που το 1949 ο, επίσης γεωργιανός, Στάλιν εξόρισε τον ελληνισμό από την περιοχή), πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στην πρεσβεία και το προξενείο της Γεωργίας στην Αθήνα για τα αιματηρά συμβάντα στην Τσάλκα, όπου έλαβαν χώρα δολοφονίες γηγενών Ελλήνων και συστηματικές καταλήψεις σπιτιών και κτημάτων.
  Πριν την επίσκεψη του Σαακασβίλι στην Αθηνά, το φθινόπωρο 2007, απευθύναμε στην κυβερνητική, πολιτειακή ηγεσία και στην ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών που θα τον υποδέχονταν, επιστολή-καταγγελία για τα συμβάντα, για να θέσουν το ζήτημα στον γεωργιανό πρόεδρο, να απαιτήσουν τον σεβασμό της ζωής και των περιουσίων των Ελλήνων στην χώρα του, όπου από 104.000 τουλάχιστον άτομα έμειναν λιγότεροι από 15.000.
  Το ελλαδικό υπ. εξ. και οι υπόλοιποι τον τραπέζωσαν, του έσφιξαν τα χέρια και τον ξεπροβόδισαν με φιλοφρονήσεις και χαμογελά που έραψαν στα πρόσωπα τους από νωρίς: τον προσεχή Απρίλιο η γεωργιανή μαριονέτα θα αντιπροσώπευε τη χώρα του στην συνοδό του Βουκουρεστίου για την ένταξη της στο νάτο… η λαλίστατη σε άλλες περιπτώσεις υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη: για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, υπέρ ισχυρής ”νατοϊκής” Αλβανίας, υπέρ νέων πύραυλων στην Τσεχία και Πολωνία κοκ (όταν δεν κρίνονταν άμεσα ζωές Ελλήνων και δεν ζητήθηκε καν η γνώμη της) δεν βρήκε τίποτα να δηλώσει για τις δολοφονίες δεκάδων Ελλήνων και χιλιάδων Οσετινών από το καθεστώς του Σαακασβιλι.
  Πλέον αυτού το ελλαδικό υπουργείο εξωτερικών, με την πλήρη ευθυγράμμιση του με τις επιλογές Σαακασβίλι στο ζήτημα των ελληνικών περιουσίων στην αυτονομηθείς Αμπχαζία, συνέπραξε στην επικίνδυνη εκμετάλλευση του ελληνισμού του Καύκασου στην πολεμική του πολιτική. είναι δε πλεονασμός να υπογραμμιστεί πως ακόμα δεν έχει ζητηθεί η άμεση απελευθέρωση και επιστροφή των περιουσίων μας στο έδαφος της ίδιας της Γεωργίας.
  Οι ιστορικές εστίες και τα αιώνια βάθρα μας στον Καύκασο λεηλατούνται και σβήνουν με άβουλο παρατηρητή την ελλαδική κυβέρνηση. μπορούσε τουλάχιστον να πράξει τα εξής:
  – να αναλάβει πρωτοβουλίες, που επανειλημμένα έχουμε προτείνει.
  – να καταδικάσει, έστω και τώρα, την ύπουλη επίθεση του καθεστώτος Σαακασβιλι στην νότια Οσετία.
  – αντί να παρακολουθεί άπρακτη τα γεγονότα, να ανακοινώσει Αποστόλη ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθεια στην Οσετία, όπου στο βόρειο τμήμα της διαμένουν χιλιάδες έλληνες

  Αθήνα, 09-08-2008
  αρ. πρωτ. 337
  το διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο

  Σχόλιο από Γιωργος Χ | 12/08/2008

 4. Να σας θυμίσω ένα “χρήσιμο άρθρο” που αναφέρεται στις συγκρούσεις του Καυκάσου:

  http://tamystikatoukolpou.blogspot.com/2006/06/blog-post_114925037087660841.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/08/2008

 5. Εγώ απλά θέλω να πω οτι ο θείος δεν είναι έτσι όπως τον έχετε στην εικόνα πάνω αριστερά. Είναι καλύτερος.

  Σχόλιο από Άφρο | 19/08/2008

 6. […] -Ζούμε ανάμεσά τους!!! […]

  Πίνγκμπακ από -Δύο χρόνια Π&Α: Ένας “εγωκεντρικός” απολογισμός! « Πόντος και Αριστερά | 31/12/2008

 7. […] -Ζούμε ανάμεσά τους!!! […]

  Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: