Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-«Ιός»: πίσω από την κουρτίνα!

 Ο καπιταλισμός, η εξουσία και οι μηχανισμοί της πλήρους αποδόμησης: Από τις εργασιακές σχέσεις μέχρι την ιστορική μνήμη

Η ιστορική συγκυρία χαρακτηρίζεται από μοναδικά χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με το πέρασμα από το παλιό έθνος-κράτος σε  νέα υπερκρατικά υποκείμενα. Οι παραδοσιακές μορφές δεν εγγυώνται πια τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Κάτι πρέπει να αλλάξει! Ο παλιός ενοχλητικός κόσμος πρέπει να εξαφανιστεί, οι εργάτες και οι εργαζόμενοι να μετατραπούν  σε άβουλα όντα, οι λαοί και τα έθνη να απωλέσουν κάθε ίχνος ταυτότητας.

00012.jpg (ΜΙΚΡΑ  ΑΣΙΑ = «Το ελληνικό Βιετνάμ»…..  Ο «Ιός» υπήρξε μια καλή ιδεολογική εγγύηση για τα νέα συμφέροντα! Από το ’92 είχε φανεί ο ρόλος του, όταν είχε προκαλέσει τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής και τους απογόνους τους. Πήρε τότε την απάντηση -δυστυχώς μόνο- από τους «βιετναμέζους πρόσφυγες«, που μέχρι σήμερα -για κακή του τύχη- αποτελούν το ένα τρίτο των κατοίκων της Ελλάδας)

Η εξουσία επιτίθεται!

Και τα όπλα της είναι πολλά. Ένα απ’ αυτά είναι η συκοφάντηση των αντιδρώντων, η εξίσωση του μαύρου με το άσπρο, η καλλιέργεια της σύγχυσης, η δαιμονοποίηση και η αξιοποίηση κάθε παλιάς συνομωσιολογικής τεχνικής. Και ένας από τους «μάστορες της τέχνης» είναι ο «Ιός». Ακολουθώντας την παλιά πετυχημένη συνταγή προσπαθεί να σύρει το κίνημα στην υποταγή.

gwgou_.jpg

 Στη θέση των παλιών πολιτικών κριτηρίων και των ταξικών αντιθέσεων, θέτει το παραπολιτικό κουτσομπολιό και κάνει λογικές αναγωγές του τύπου «Ο μπάτσος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα το μπουζούκι είναι μπάτσος!». Εάν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους τους,  θα καταλήξει πολύ ευκολότερα σε τραγικά συμπεράσματα για τους ίδιους. Και σε λάθος συμπεράσματα, γιατί πράκτορες του τουρκικού εθνικισμού  δεν  είναι…

proedriki_froura_2tshgtk.jpg

Τσολιάδες είστε και φαίνεστε» θα μπορούσε εύκολα να πει κάποιος στους «Ιούς» της εξουσίας.

Στη φωτογραφία: από τις συνέπειες της εκπαιδευτικής αντι-μεταρρύθμισης Γιαννάκου, που στο επίπεδο της ιδεολογίας, η ίδια αντι-μεταρρύθμιση αναδείχθηκε με το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ δημοτικού)

     Βάση της συκοφαντικής του επίθεσης, υπήρξε το θεώρημα ότι όσοι αντιδρούν στην αναθεωρητική ιστοριογραφία ανήκουν στην αντίδραση, η οποία με οργανωμένα κέντρα επιδιώκει την παύση της μεταρρύθμισης. Ο στόχος προφανής, για όσους κατανοούν τα διαπλεκόμενα: Να βοηθήσουν το εγχείρημα της εξουσίας που προσπαθεί να αντι-μεταρρυθμίσει τα πάντα και να μετατρέψει την αγορά σε ρυθμιστή των πάντων: από τα πανεπιστήμια και τις εργασιακές σχέσεις, μέχρι την Ιστορία…

0002-1.jpgΗ ομάδα αυτή λοιπόν, έχει θέσει ως στόχο έναν από τους σημαντικούς διανοούμενους της Αριστεράς, τον Γιώργο Καραμπελιά και το περιοδικό  Άρδην. Ανεξάρτητα, των διαφωνιών που μπορεί να έχει κάποιος με τον Καραμπελιά για τη σημερινή συγκυρία και το τι μέλλει γενέσθαι, η ταύτισή του με την ακροδεξιά, που επιχειρεί ο «Ιός», μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Ομως, το φαινόμενο του «Ιού» είναι επικίνδυνο, γιατί συνδέεται σήμερα με τις  μαύρες επιδιώξεις της εξουσίας.

Ως στοιχειώδη πράξη αποκατάστασης της αλήθειας, δημοσιεύουμε -σαν πρώτο βήμα- την απάντηση Καραμπελιά:

Πλαστογραφώντας την Ιστορία

«Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, κάτι θα μείνει»
Γ. Γκαίμπελς (χωρίς συστάσεις)

Που να το φανταστεί κανείς, ότι η σκέψη ενός εκ των «ογκολίθων» του ναζισμού θα επιβεβαιωνόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σ’ ένα δημοσίευμα του «Ιού της Κυριακής» στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (18/02/07). Βεβαίως και αναφερόμαστε στο άρθρο «Μεζούρα της Εθνικοφροσύνης», ένα άρθρο που καταπιάνεται με το ζήτημα των βιβλίων της σχολικής Ιστορίας και του… «αλλάζει τα φώτα», παραχαράσσοντας τον χαρακτήρα και το περιεχόμενό του, προσπαθώντας να ταυτίσει κάθε φωνή που ασκεί κριτική στο περιεχόμενο των βιβλίων με το «σκότος» και την «άκρα δεξιά». Ένας από τους κύριους στόχους αυτής της επίθεσης είναι ο Γ. Καραμπελιάς, η ομάδα του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη.

Η μεταμοντέρνα θεωρία περί ιστορίας, θέλει την τελευταία να υπάρχει ως003.jpg «επινόηση», ως αφήγηση που εξαρτάται πλήρως από τα κίνητρα του αφηγητή. Ως προς αυτό, ο «Ιός της Κυριακής» εμφανίζεται ως ακραιφνής «μεταμοντέρνος». Προσπαθεί με κάθε μέσο να επινοήσει την δική του «ιστορία», επιστρατεύοντας βεβαίως όλο το κλασσικό οπλοστάσιο των μεθόδων που απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο: την συκοφαντία και το ψεύδος. Το δημοσίευμα, λοιπόν, του «Ιού»:

Α) Αποπειράται να εφεύρει την διαπλοκή «χώρων», «κέντρων» και «προσώπων» μέσω ενός ορυμαγδού πληροφοριών και περιπτωσιολογίας, ενώ, την μοναδική φορά που αναφέρεται στο περιεχόμενο απόψεων (το οποίο κανονικά έπρεπε ν’ αποτελεί και μοναδικό κριτήριο για την πολιτική κατηγοριοποίηση προσώπων και ομάδων) διαπράττει ανοιχτή πλαστογραφία, χρεώνοντας με μέ λόγια τρίτων, που στην πραγματικότητα δεν έχει δημοσιεύσει ούτε η Ρήξη, ούτε το Άρδην. Αναφέρομαι στο περίφημο «κουΐζ» που δημοσιεύει ο «Ιός», με τίτλο «Μια φωνή και μια γροθιά», στις σελίδες 54-55, το οποίο μου χρεώνει ένα εξωφρενικό κείμενο με τίτλο «Κρεμάστε τους!», που λίγο ως πολύ ζητά… τον απαγχονισμό των συγγραφέων του σχολικού βιβλίου στην… πλατεία Συντάγματος.

Β) Προσπαθεί να εκτρέψει μια διαμάχη επάνω σ’ ένα ζήτημα ιστορικής συνείδησης και μνήμης, το οποίο εμπλέκει ευρύτερα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, πολιτικά κέντρα και διαπερνά κάθετα όλους τους πολιτικούς χώρους, σε μια σύγκρουση της «προόδου» με το «σκότος». Στην προσπάθειά του αυτή:

Κάνει επιλεκτική χρήση των πηγών που ασκούν κριτική στο βιβλίο, προσέχοντας να γέρνει η ζυγαριά εκεί όπου επιθυμεί, αγνοώντας τις φωνές δεκάδων άλλων συγγραφέων, αρθρογράφων και απλών πολιτών που ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία, ανάμεσά τους και κείμενα που έχουν επανειλημμένα δημοσιευτεί και στην ίδια την Ελευθεροτυπία, από τον «Στάθη» και πολλούς άλλους, στον Ριζοσπάστη, το Παρόν, το Ποντίκι κ.λπ.

Αγνοεί εσκεμμένα ότι στο ζήτημα «σχολική ιστορία στην Ελλάδα» παρεμβαίνουν

ανοιχτά φορείς -όπως το Κέντρο για την Συμφιλίωση και την Δημοκρατία στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη- όπου διαπλέκονται ανοιχτά Ξένες Πρεσβείες, Υπουργεία και Κρατικές Υπηρεσίες (όπως είναι το Γερμανικό και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών η USAID των ΗΠΑ), το ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο (Coca Cola HBC, Regency Casino, ΤΙΤΑΝ Α.Ε.).

stal2.jpg

(μπορεί η μέθοδος του «Ιού» να βασίζεται στις βελτιώσεις του Γκέμπελς, όμως ο πρώτος διδάξας την παραχάραξη και την πολιτική της  συκοφαντίας υπήρξε ο Πατερούλης) 

Στόχος τους, βεβαίως, είναι να παρακάμψουν την ουσία του ζητήματος και τις πραγματικές του πολιτικές διαστάσεις, που είναι ευρύτερες και αφορούν όλον τον ελληνικό λαό και έχουν να κάνουν με την δράση της νεοαποικιοκρατίας στην Ελλάδα.

Προφανώς, σ’ αυτό το επίπεδο, που συνιστά και το πραγματικό πεδίο διεξαγωγής αυτής της διαμάχης, τα επιχειρήματά είναι ανύτπαρκτα. Γι’ αυτό και η ταύτιση οποιουδήποτε αντιδρά σ’ αυτές της εκφράσεις της νεο-αποικιοκρατίας με τον «εθνικισμό», είναι σ’ αυτήν την συγκυρία απαραίτητη, ως ο μπαμπούλας που μαντρώνει συνειδήσεις σε σχήματα κι απόψεις οι οποίες είναι εντελώς ανίκανες να σταθούν από μόνες τους. Σ’ αυτό το σημείο οι γραφίδες του «Ιού» συναντούν τις πιο ολοκληρωτικές παραδόσεις. Γι’ αυτό και καταφεύγουν στην ανοικτή πλαστογραφία.

dsc04576.jpg

 (Σεπτέμβρης του ’22. Λιμάνι της Σμύρνης.

Συνωστισμός, πιθανότατα  «βιετναμέζων», που θέλουν να αναχωρήσουν!!!)

Βεβαίως, δεν είναι οι πρώτοι διδάξαντες. Ήδη από το 1999 οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» είχαν επεξεργαστεί την μέθοδο με την οποία αντιμετωπίζει η καθεστωτική δημοσιογραφία τους ποικιλώνυμους αγώνες εναντίον της παγκοσμιοποίησης, αποκαλώντας του διαδηλωτές του Σηάτλ: «ένα παράδοξο μείγμα νεοσυντηρητικών, νοσταλγών του έθνους-κράτους, ακροδεξιών… οικολόγων και αντιεξουσιαστών». Στην Ελλάδα είναι δήθεν «αριστεροί» τύπου «Ιού» σε αγαστή σύμπλευση με τους οπαδούς του νεοφιλελευθερισμού χρησιμοποιούν κατά κόρον αυτές τις πρακτικές.

Ωστόσο διάλεξαν λάθος άνθρωπο να συκοφαντήσουν, διότι όλη η Ελλάδα γνωρίζει το ήθος και τους αγώνες του υποφαινόμενου, όπως και εκείνο των πλαστογράφων, και ξέρει να χρησιμοποιεί μια διαφορετική «μεζούρα».

Είναι προφανές πως αναμένω από την εφημερίδα σας άμεση επανόρθωση της ηθικής και πολιτικής βλάβης που προκάλεσαν σε μένα και τους συντρόφους μου οι άθλιοι συκοφάντες του «Ιού», με την δημοσίευση της παρούσης, καθώς και με την δημοσίευση απάντησής μου σε όσα συκοφαντικά και καταφρονητικά γράφτηκαν για μένα, στο επόμενο φύλο της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», όπου δημοσιεύτηκε και το συκοφαντικό κείμενο εναντίον μου.

Όσο για τους ίδιους τους συκοφάντες επιφυλάσσομαι για την αναγκαία και κατάλληλη αντιμετώπισή τους.

Με τιμή

Γιώργος Καραμπελιάς

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2007

1956.jpg

                                                                       

11/03/2007 - Posted by | -Άρνηση Γενοκτονίας, -Αρνητές Γενοκτονίας, -Βιβλίο Ιστορίας, -Ιδεολογικά, -Νακρατζάς-"Ιός", -Πολιτική, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

44 Σχόλια »

 1. Για τα πρόσφατα γεγονότα στηνΑθήνα,
  όπου η πυρπόληση ενός κουβουκλίου επόπτη στον Άγνωστο Στρατιώτη, παρουσιάστηκε
  ως σημαντικότερο γεγονός από την αντι-μεταρρύθμιση Γιαννάκου , που έκαψε, κυριολεκτικά και μεταφορικά την Αθήνα.

  Δείτε:

  http://afmarx.wordpress.com/2007/03/10/mat/

  http://gmargari.wordpress.com/2007/03/09/poreia-athina-2/

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=670185#670475

  http://www.prezatv.blogspot.com/

  http://demasamere.blogspot.com/

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 11/03/2007

 2. Υπάρχει μια εξαιρετική ανάλυση του Ν. Σταύρου από τη Νέα Υόρκη για την αντι-μεταρρύθμιση Γιαννάκου με τίτλο “Γραφειοκρατικό τερατούργημα το νομοσχέδιο Γιαννάκου”.…

  Ως ένα γραφειοκρατικό τερατούργημα,το οποίο θα εκπληρώσει δύο επιζήμια πράγματα:
  α) θα διαλύσει το ανώτερο εκπαιδευτικό σύστημα όπως το γνωρίζουμε και
  β) θα καταστήσει υπεύθυνες για την αναδόμησή του τις δυνάμεις αγοράς, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ο Νικόλαος Σταύρου, επίτιμος καθηγητής Διεθνών Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.»

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=28786852

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 11/03/2007

 3. Ένα σχόλιο που έγραψα στο μπλογκ του Γιώργου Μαργαρίτη
  ————————–
  “Με την ίδια λογική και οι στρατιώτες που πέθαναν στην Μ. Ασία δε θα πρέπει να τιμηθούν, καθώς βοηθούσαν τα σχέδια της επεκτατικής πολιτικής.”

  Μ’ όλο το θάρρος και μ΄ όλη την αγάπη, για έναν από τους βασικούς νεοελληνικούς μύθους:

  Η Μικρά Ασία δεν ήταν εθνικό έδαφος της Τουρκίας. Ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όπως και τα Γιάννενα και η Θεσσαλονίκη.

  Τουρκικό έδαφος έγινε μετά τη νίκη των κεμαλικών, την κατάργηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (που ήταν ισλαμική, φεουδαρχική, πολυεθνική, αυταρχική Αυτοκρατορία). Η Τουρκία ιδρύθηκε το 1923!

  Κατά συνέπεια, τόσο ο ελληνικός στρατός όσο και οι κεμαλικοί εθνικιστές, έκαναν επεκτατικό πόλεμο. Αυτός που νίκησε εξόντωσε τους ανεπιθύμητους πληθυσμούς και μετέτρεψε τα εδάφη σε εθνικά του εδάφη.

  Και μια λεπτομέρεια: Το εν λόγω Μνημείο αναφέρεται μόνο στους αγώνες του κράτους. Τα ελληνικά αντι-απολυταρχικά κινήματα του 19ου και 20ου αιώνα δεν μνημονεύονται (επαναστάσεις στην Κρήτη και τη Μακεδονία, αντάρτικο στον Πόντο).

  μ-π

  Σχόλιο από μ-π | 11/03/2007

 4. …και άλλο ένα -μαύρο χιούμορ αυτό- για τη στάση των τσολιάδων:
  ————————–

  “…και κατι που ξεχασα ρε παιδια λογικο ειναι οτι οι τσολιαδες θα φευγανε απο εκει..”

  …όμως αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο! Άκου ‘κει να το βάλουν οι ακούνητοι τσολιάδες στα πόδια επειδή κάηκε το κουβούκλιο του επόπτη! Απαράδεκτο… και παράλογο!
  Παραβιάζει κάθε κανόνα!

  Που είναι οι παραδόσεις του έθνους μας;

  Δεν υπάρχει πια ούτε ιερό ούτε όσιο.

  μ-π

  Υ.Γ.

  Έχετε προσέξει πως οι “τσολιάδες” (δηλαδή οι ακούνητοι φύλακες του μνημείου) φορούν μόνο τσολιαδίστικα; Ούτε κρητικά, ούτε νησιώτικα, ούτε ποντιακά, ούτε ηπειρώτικά, ούτε μικρασιάτικα, ούτε θρακιώτικα!

  Δείτε το συμβολισμό! Η Hellas παραμένει ακόμα η μικρά πλην έντιμος του Μωριά, άντε, και της Ρούμελης. Αυτά για όσους νοούν τη σημειολογία του πράγματος

  Σχόλιο από μ-π | 11/03/2007

 5. Σωστά τα παραπάνω…
  Άρα δε μας φταίει μόνο ο Ιός.
  Εδώ όλο το κράτος είναι ένας Ιός.

  Σχόλιο από απορών | 12/03/2007

 6. Και να συνεχίσω λίγο τη σκέψη μου, γιατί ξέχασα να σας το γράψω πριν,

  βάλτε κάτι και για κανένα δεξιό κανονικό… Αυτοί έχουν γίνει τώρα καλά παιδιά;

  Σχόλιο από απορών | 12/03/2007

 7. Μάλλον μετά τον «Ιό» έχει έρθει η σειρά του Ψωμιάδη και του εθνο-λαϊκισμού που έχει εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη.

  Έτσι κι αλλιώς εκκρεμεί μια συζήτηση -και θεωρητική- για το φαινόμενο του εθνο-λαϊκισμού.

  Αν προηγήθηκαν άλλοι, δε φταίμε εμείς γι αυτό. Με αφορμή τη συζήτηση για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ δημοτικού ήρθαν στην επιφάνειες όλες οι αντιθέσεις, οι αλλαγές και οι μετατοπίσεις που έχουν συμβεί και δεν είναι ορατές με μια πρώτη ανάγνωση.

  Ποιός μπορούσε να φανταστεί ότι την ιδεολογική σκυτάλη για τα δικά μας -τα «προσφυγικά», «μικρασιατικά», «ποντιακά»- από την παλιά ακροδεξιά θα την έπαιρναν τόσο -φαινομενικά- διαφορετικοί χώροι;

  Για παράδειγμα:
  Η «λατρεία του Ατατούρκ» που επανεμφανίστηκε στις μέρες μας στην «πόλη των προσφύγων» (έχουμε σχετικό ποστ, δες το), είχε εδραιωθεί απολύτως από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Ο Μεταξάς, λοιπόν, εν έτει 1938 -δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης- εν μέσω σκληρής δικτατορίας, μετονόμασε την «Οδό Αποστόλου Παύλου» σε «Οδό Κεμάλ Ατατούρκ«. Και σήμερα το αίτημα αυτό το έχουν πάρει και το έχουν κάνει σημαία κάποιοι άλλοι… Να ξαναγυρίσουμε δηλαδή ιδεολογικά στην εποχή Μεταξά!!!

  Άντε να αγιάσεις λοιπόν.

  Αλλά, έτσι κι αλλιώς, έρχεται και άλλων η σειρά! Θα μιλήσουμε και για τον «εθνο-λαϊκισμό» και για τον «οικολογο-λαϊκισμό» και για τον «χριστιανο-λαϊκισμό«.

  Υπομονή. Έχει για όλους!!!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/03/2007

 8. Και μια χθεσινή συζήτηση για τα γεγονότα:
  ——————————
  Πόντος και Αριστερά said…

  Πάντα, σε οτιδήποτε, θα γίνεται κάτι που θα το χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να στρέψουν αλλού την προσοχή το κόσμου.

  Δεν ξέρω αν μπορείς να θεσπίσεις κανόνες καλής συμπεριφοράς σε κινητοποιήσεις, ειδικά σήμερα που αναπτύσσεται για πρώτη φορά ένας -υπαρκτότατος- μαζικός αντεξουσιατικός χώρος!

  Και από την άλλη βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή που η εξουσία μεθοδικά αποδομεί τον «παλιό κόσμο» -από τις εργασιακές σχέσεις μέχρι την ιστορική μνήμη.

  Ίσως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι αυτό που εύστοχα λες: να μη μασάμε τον αποπροσανατολισμό, που έτσι κι αλλιώς η εξουσία θα επιχειρήσει!

  10/3/07 00:41

  ———————————–
  ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said…

  Tο θέμα έχει ανοίξει πολλά περισσότερα. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να προσπαθήσουμε να μη τα κουβεντιάσουμε όλα μαζί. Δηλαδή, να τα κουβεντιάσουμε όλα, αλλά όχι ταυτόχρονα.

  Για να εξηγήσω που βρίσκομαι μια και καλή για τα φυλάκια και τις σημαίες και τα καψίματα, θα σας πω την προσωπική μου θέση: αν κάποιος θέλει να κάψει την Eλληνική σημαία δεν έχω κανένα πρόβλημα. Απολύτως κανένα.

  Αρκεί να μη μου κάψει τη ΔIKH μου Eλληνική σημαία. Eννοώ, να μη μου πάρει τη σημαία που έχω εγώ στη κατοχή μου και τη κάψει. Θέλει να πάει σε ένα περίπτερο να αγοράσει μία Eλληνική σημαία και να τη κάψει, ας το κάνει. Δε με νοιάζει μία. Προφανώς κάποιος που καίει τη σημαία μου, είτε αυτή είναι της ποδοσφαιρικής ομάδας μου, είτε είναι της πατρίδας μου δε μου γνέφει ότι θέλει να γίνουμε φίλοι, προσπαθεί να μου πει κάτι άλλο βέβαια. Αυτό αφορά το πώς στεκόμαστε μπροστά στη κοινωνία, για την οποία διαδηλώνουμε. Θέλουμε να της μιλήσουμε, ή να τη προκαλέσουμε. Θα επανέλθω σε αυτό πιο κάτω.

  Εμένα λοιπόν δε με πειράζει καθόλου, γιατί είμαι υπερ της ελευθερίας της έκφρασης, και αυτή την ιστορία την είδα με τα μάτια μου μπροστά μου, και ζήλεψα για να πω την αλήθεια στην Αμερική, όπου μπορείς να κάψεις την Αμερικανική σημαία και δε πας φυλακή [αυτό για τα στερεότυπα]……

  Για να μαζεύω αυτά που λέω:

  Ποντοαριστερά […] όχι, δε μπορείς να βάλεις κανόνες καλής συμπεριφοράς. Αλλά αν θεωρούμε τους εαυτούς μας καλύτερους από τους κάθε λογής τσαρλατάνους πρέπει να αποδείξουμε ότι ξέρουμε δύο-τρία πράγματα από τακτική.

  Kαι θέλετε να σας πω και κάτι;

  Υπάρχει κάτι σημαντικότερο από μία πορεία με πενήντα χιλιάδες διαδηλωτές.

  Eίναι η πορεία με τους εκατο-πενήντα χιλιάδες διαδηλώτες. Kαι από αυτήν υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο: είναι η πορεία με το ένα εκατομμύριο διαδηλώτές.

  Kαι αυτό θα γίνει όταν καταφέρουμε να μιλήσουμε στη κοινωνία για τη δημόσια δωρεάν παιδεία, για το δικαίωμα στη μόρφωση, για την απαίτηση να βγάζει πολίτες και όχι αμόρφωτους, άνεργους.

  ‘Eχουμε δέκα δεύτερα μέχρι να αλλάξει το κανάλι. Tι θέλετε να τους πούμε για το φυλάκιο που καίγεται ή για το πανεπιστήμιο που θέλουμε; Ας κάνουμε μία επιλογή. Απλό.

  11/3/07 19:19
  ————————-

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/03/2007

 9. ΈΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ

  Σε μια παλιότερη κουβέντα που έγινε στο ιντιμίντια για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού και το κίνημα αμφισβήτησης που προκλήθηκε, ένας από τους πολλούς σχολιαστές, έγραψε:

  “Γενικά δεν λέει τίποτα απο αυτά που ξεφεύγουν από το πολιτικό ορθόν της εποχής. Ναι αλλά Ιστορία δεν είναι το κάθε φορά πολιτικόν ορθόν.

  Και κάτι ακόμα, πράγματι απο αυτούς που αντιδρούν ,όπως θα ήταν και φυσικό (γιατί απλά είναι κίνημα αντίδρασης), υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι, αλλά αν δεν κάνω λάθος μόνο ο Καρατζαφέρης είναι υπέρ της Αναθεώρησης του 16, (γιατί πέρα από φασίστας είναι και νεοφιλελεύθερος) αλλά ακόμα και ο συντηρητικός Παπαθεμελής στη Βουλή δεν ψήφισε την Αναθεώρηση του 16.

  Αλλά, από την άλλη πλευρά, από την Σχολή της Αναθεωρητικής Ιστορίας, αναφανδόν, ηγετικά στελέχη [π.χ Λιάκος, ΑΡΣΗ(φιλοπασόκοι συνασπιστές) και συγγραφική ομάδα (πχ κυρία Ρεπούση)] ήταν μεταξύ των 1000 ακαδημαϊκών που στήριξαν την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Παιδεία, ουσιαστικά παρέχοντας στήριξη στην Κυβέρνηση σε μια κρίσιμη για αυτή φάση των κινητοποιήσεων.

  Αυτές οι επιλογές των Αναθεωρητικών Ιστορικών δεν προκαλούν άραγε ερωτήματα για το ποιά είναι τα κίνητρά και στην τελική, με ποιους συντάσσονται…”

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/03/2007

 10. Τα απομνημονεύματα μιας Αναθεωρήτριας:

  ——————————-

  http://tomati.net

  ——————————

  Σχόλιο από ΜΡ | 12/03/2007

 11. Αγαπητοι φίλοι

  Διαβασα με πολύ ενδιαφερον την επιστολή του αξιοτιμου κ. Καραμπελιά
  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου προκάλεσε η αρχή του κειμενου;

  «Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, κάτι θα μείνει»
  Γ. Γκαίμπελς (χωρίς συστάσεις)

  «Που να το φανταστεί κανείς, ότι η σκέψη ενός εκ των «ογκολίθων» του ναζισμού θα επιβεβαιωνόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σ’ ένα δημοσίευμα του «Ιού της Κυριακής» στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (18/02/07). Βεβαίως και αναφερόμαστε στο άρθρο «Μεζούρα της Εθνικοφροσύνης», ένα άρθρο που καταπιάνεται με το ζήτημα των βιβλίων της σχολικής Ιστορίας και του… «αλλάζει τα φώτα», παραχαράσσοντας τον χαρακτήρα και το περιεχόμενό του, προσπαθώντας να ταυτίσει κάθε φωνή που ασκεί κριτική στο περιεχόμενο των βιβλίων με το «σκότος» και την «άκρα δεξιά». Ένας από τους κύριους στόχους αυτής της επίθεσης είναι ο Γ. Καραμπελιάς, η ομάδα του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη.»

  – Επειδή κι εγώ προσφατα, που μπηκα στην ιστοσελιδα Ρήξη»
  δεν συναντησα κΑΝΕΝΑ υβριστικό σχολιο ,προσβλητική αναφορα, φασιστικά ερωτηματα » π.χ ξερασε το, εισαι Ελληνας Ρε κλπ.»» αναρωτιεμαι ; Πως τολμουν -πως μα πώς τολμουν να συκοφαντουν τον κ. Κραμπελια, ενώ αυτός η η ομάδα της Ρήξης π.χ δεν συκοφαντεί , δεν χυδαιολογεί και δεν προσβαλλει κανέναν;

  Πριν συνεχισω τις σκεψεις μου θα ηθελα κι ενα σχολιο απο εσας Π&Α επ’ αυτου

  Υ.Γ ΧΑΙΡΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΊΔΗ

  Σχόλιο από Λουσιφερίδης Π. | 12/03/2007

 12. Αγαπητέ Λουσιφερίδη,

  καλώς ήρθες και πάλι…

  Φαντάζομαι ότι χρεώνεις την αήθη επίθεση που δέχτηκες -δυστυχώς εδώ στο δικτυακό μας χώρο- στον Καραμπελιά ή στη «Ρήξη». Νομίζω ότι είναι ανόμοια η σύγκριση.

  Εμείς δεν τον εκπροσωπούμε… προς θεού! (μάλλον προς Αγίου Καρόλου! για να μην μας ξαναπαρεξηγήσουν.)

  Η κατάταξή του σε πολιτικό χώρο παρέα με την ακροδεξιά είναι μια πολιτική εκτίμηση,
  ενώ η απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκες ήταν προσωπική και, όπως γράφτηκε και πριν «αήθης».

  Γιαυτό και συζητήθηκε και απαντήθηκε και μας οδήγησε να υιοθετήσουμε πλέον μεθόδους που δεν μας εκφράζουν: Δηλαδή να αφήνουμε να ανθίζουν μόνο τα 50 λουλούδια, γιατί τα άλλα 50 έχουν αγκάθια.

  Που νάξερε ό έρμος ο Μάο, ότι στα Βαλκάνια θα εξελισσόταν η θεωρία του. Μόνο ο Τεγκ Χσιάο Πινγκ θα είχε το προνόμιο;

  Και μιας που σε βρήκαμε, να σου θυμίσουμε κάτι που γράφτηκε παραπάνω και ίσως δεν το είδες:

  « Μάλλον μετά τον “Ιό” έχει έρθει η σειρά του Ψωμιάδη και του εθνο-λαϊκισμού που έχει εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη.

  Έτσι κι αλλιώς εκκρεμεί μια συζήτηση -και θεωρητική- για το φαινόμενο του εθνο-λαϊκισμού.

  Αν προηγήθηκαν άλλοι, δε φταίμε εμείς γι αυτό. Με αφορμή τη συζήτηση για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ δημοτικού ήρθαν στην επιφάνειες όλες οι αντιθέσεις, οι αλλαγές και οι μετατοπίσεις που έχουν συμβεί και δεν είναι ορατές με μια πρώτη ανάγνωση…»

  μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/03/2007

 13. »Η κατάταξή του σε πολιτικό χώρο παρέα με την ακροδεξιά είναι μια πολιτική εκτίμηση,
  ενώ η απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκες ήταν προσωπική και, όπως γράφτηκε και πριν “αήθη
  ς»

  Μαλιστα! Καταλαβαινω ! Και φυσικά δεν σας τον χρεωνω (προς…ποιανού να πουμε τωρα ; του Βεχεμώθ!). Εγώ δεν ζητησα να τον χρεωθειτε , αλλα να σχολιασετε. Π.χ αυτό: «Ωστόσο διάλεξαν λάθος άνθρωπο να συκοφαντήσουν, διότι όλη η Ελλάδα γνωρίζει το ήθος και τους αγώνες του υποφαινόμενου, όπως και εκείνο των πλαστογράφων, και ξέρει να χρησιμοποιεί μια διαφορετική «μεζούρα».»

  Να υποθεσω οτι ο κ. Καραμπελιας λόγω του οτι ‘ ‘ όλη η Ελλάδα γνωρίζει το ήθος και τους αγώνες του υποφαινόμενου»
  δικαιουται να μη συκοφαντειται ενώ ο υποφαινόμενος του οποιου ολη η Ελλάδα δεν γνωρίζει το ήθος και τους αγώνες του υποφαινόμενου δεν δικαιουται να συκοφαντειται ;

  Οσο για το αν χρεώνω «την αήθη επίθεση που δέχτηκες -δυστυχώς εδώ στο δικτυακό μας χώρο- στον Καραμπελιά ή στη “Ρήξη»: Δεν την χρεωνω.

  Και πραγματικά στη Ρήξη δεν βρηκα τίποτα: Οτι βρηκα το βρηκα σε ενα αλλο δικτυακό τοπο με εναν καθαρά φασιστικό σλογκαν επικεφαλής(το ιδιο που χρησιμοποιουσαν οι Φασιστες του Μουσολίνι και οι οπαδοι του Φρανκο; Να το χρεωσω στη Ρήξη; Εσεις θα μου πειτε; Πραγματι δεν ξερω τίποτε για το συγκεκριμμένο τόπο ουτε για τον συγκεκριμμένο » κυριο ». Αλλοι μου ειπαν οτι χρεωνεται στην ομαδα του κ Καραμπελιά .

  Εσεις , που ξερετε τον συγκεκριμμένο τοπο του φασιστοϋβρεολογιου θα μου πειτε αν συνδεεται; Και αν ναι , πειτε μου παρακαλώ; Πως δικαιωνεται ηθικά καποιος που διαμαρτυρεται για αήθη επιθεση να ,ανεχεται εστω , αλλην κατα πολύ αηθεστερη και φασιστική (αν και ερφοσον συνδεεται με αυτήν )
  Σχολιο θελω και τιποτε παραπάνω .
  Κτα τ αλλα
  Ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλέτω
  Οπως είπε και ο (θου φυλακή σε πιο σημειο εχω φτασει)….

  Σχόλιο από Λουσιφερίδης Π. | 12/03/2007

 14. Λουσιφερίδη,

  μάλλον εδώ υπάρχει μια καρα-παρεξήγηση

  Εμείς διαδικτυακά γνωρίσαμε αυτόν που σου επιτέθηκε, όπως ακριβώς και συ. Ούτε φίλος μας, είναι, ούτε στην παρέα μας είναι, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ…

  ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ…

  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ……

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ………….

  μ-π

  Υ.Γ και για το συγκεκριμένο θέμα, σε λίγο,
  όχι μόνο τον πρώτο λίθο,
  αλλά και κοτρώνες θ’ αρχίσουμε να πετάμε!!!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/03/2007

 15. Και κάτι ακόμα
  Μου αρεσε αυτό το «Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, κάτι θα μείνει»
  Γ. Γκαίμπελς (χωρίς συστάσεις)
  που γραφει ο κ. Καραμπελιας

  Μονο που αναρωτιεμαι
  εχει τιποτε να πει για αυτο;
  (χωρίς συστάσεις, εννοειται )

  Σικχοί παρατηρούν οι έλληνες, το φαινόμενο του να έχουν «συναντηθεί» οι εκσυγχρονιστές τάχα μου αριστεροί απάτριδες «κοσμοπολίτες» (ο κοσμοπολιτισμός και η αρνησιπατρία με την αριστερά είναι ασύμβατες στάσεις ζωής), με τους νεοφιλελεύθερους απάτριδες (προσοχή όχι παραδοσιακούς δεξιούς που έχουν πατρίδα), σ’ ένα κοινό αγώνα διάλυσης και χυλοποίησης κάθε ταυτότητας που συνδέεται με γλώσσα, ιστορία, πιστεύω, αλλά και τον ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ.

  Μας βομβαρδίζει η δράκα αυτή των τιποτένιων επί μια πενταετία τουλάχιστον, με συνδυασμένες αθλιότητες πέραν πάσης λογικής, με αποσπασματικές στρεψόδικες αναφορές. Μας σέρνουν σ’ έναν αγώνα επαναδιατύπωσης και επαναδιαπραγμάτευσης ακόμα και του ποιοί είμαστε. Ακόμα και του αυτονόητου!

  Έτοιμοι ν’ αναγνωρίσουν τον «αυτοπροσδιορισμό» του οποιουδήποτε, και καλά κάνουν, έτοιμοι να ενταχθούν σε ομάδες υποστήριξης των δικαιωμάτων των Παπούα, των Ρομ, των ομοφυλοφίλων με στρινγκ, των ομοφυλοφίλων με thong ή ακόμα και των ομοφυλοφίλων με 3/4 κυλότα (εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί οι τελευταίοι αποπνέουν συντηρητισμό…), και καλά κάνουν, αρνούνται τα ίδια δικαιώματα στους συμπατριώτες(;) τους!

  Η εθνική ταυτότητα είναι καλή μόνο στους «άλλους». Στους Έλληνες αποτελεί παράγοντα οπισθοδρόμησης, φασισμού, καταπίεσης των μειονοτήτων!

  Το να δηλώσεις, βούλγαρος, εβραίος, αλβανός, είναι αποτέλεσμα περηφάνειας γι’ αυτά τα κνώδαλα. Ακόμα και να τα ρωτήσεις «ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;» είναι φασιμός, ύβρις μεγίστη! Αδυνατούν να απαντήσουν στην ερώτηση. Ντρέπονται! Στενεύονται στους γοφούς! Εύκολα όμως μπορούν να δηλώσουν σε πρώτη ευκαιρία: «Ντρέπομαι που είμαι έλληνας»…

  Οι σκοπιανοί (για τους άθλιους αυτούς) καλώς μιλούν για «Μακεδονία». Οι έλληνες δεν δικαιούνται, γιατί η Θεσσαλονίκη είχε στο παρελθόν και κατοίκους εβραίους, αρμένιους, τούρκους… Άλλωστε αφού μίλησε και ο Άνθιμος γι’ αυτό, είναι φασίστας, ελληναράς και εθνίκι όποιος αναχαράξει κουβέντα για το θέμα.

  Οι μουσουλμάνοι και οι αλβανοί πρέπει να διδάσκονται τη γλώσσα τους. Οι έλληνες όμως σύμφωνα με την συμμορία πρέπει να μάθουν αγγλικά, τούρκικα σαν δεύτερη γλώσσα και κάποιες λέξεις αλβανικά μην τυχόν και καταφέρουν να συνεννοηθούν με τους αλβανούς που «προσέφεραν»!!! τόοοσα στην οικονομία. Οι τελευταίοι μάλιστα, μπορούν να διαπράττουν τα μισά εγκλήματα στη χώρα μας, μπορούν να έχουν εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί είναι «καταπιεσμένοι» οι καϋμένοι… Οι έλληνες ποτέ! Είναι φασισμός! Και ρατσισμός! Το τελευταίο κολλάει παντού…

  Στο Αιγαίο «πιέζονται» οι τούρκοι! Οι έλληνες «συνωστίζονταν» στις παραλίες της Σμύρνης! Τα 12 μίλια αποτελούν επίθεση! Το casus belli άμυνα! Οι Κύπριοι πρέπει να μοιράσουν το νησί τους με τους τούρκους (όχι τουρκοκύπριους…!) παρά τα καταδικαστικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο Παπαδόπουλος που δεν θέλει, είναι φασίστας. Η Ντόρα κι’ ο Γιωργάκης που θέλουν, «βλέπουν μπροστά»… Ο Κεμάλ ήταν καλό παιδί της Σαλονίκης! Ο Κολοκοτρώνης φασίστας εθνικιστής. Ο Σολωμός καθίκι ρατσίστας! Τί κι’ αν τα ίδια λέει η τουρκική ΜΙΤ; Οι τούρκοι να μπούνε στην Ευρωπαϊκή ένωση. Οι κούρδοι να μην έχουν κράτος όπως και οι παλαιστίνιοι… Οι τουρκόσποροι της Θράκης όμως να έχουν… Και να υφίστανται την σαρία. Είναι δημοκρατικό… Τα ελληνικά δικαστήρια ρατσιστικά. Οι αλβανοί να θέλουν την μεγάλη Αλβανία. Οι σέρβοι να μάθουν να ζούνε στη μισή Σερβία. Οι Χεζμπολάχ είναι φασιστική θεοκρατική οργάνωση. Το Ιράν χάλια μαύρα. Το Ισραήλ από την άλλη να έχει πυρηνικά τα οποία οι «χάλια» Ιρανοί να μην έχουν… Και να «ξεχάσουμε» το παρελθόν ρε παιδιά, Όλοι άνθρωποι είμαστε. Εκτός από το ολοκαύτωμα… Και τους εβραίους της Θεσσαλονίκης. Αυτούς ειδικά να τους θυμόμαστε μέρα – νύχτα. Τα όπλα που οδήγησαν στην διάλυση του Ιράκ και φέραν τον κόσμο άνω-κάτω, μας λένε σοβαρά-σοβαρά ότι τα βρήκανε στην Ιρακινή πρεσβεία της Αθήνας! Και δεν τους έχουμε σπάσει στο ξύλο ακόμα! Δεν έχει φτάσει η λεμονόκουπα 1000 ευρώ το κομάτι! (νόμος ζήτησης και προσφοράς)

  ………………………………………..
  Γιατί ο πεμπτοφαλαγγισμός είναι η καταδίκη κάθε ελπίδας λαϊκής αφύπνισης.

  Με κουλτούρα «βρούτου» και «ντα-ντα» για όσους θυμούνται…, σε ακόμα χειρότερα σκατά θα οδηγηθούμε.
  Πώς θα πάμε μετά στα γουναράδικα για τσίπουρο; Κοτούλες…

  Σχόλιο από Λουσιφερίδης Π. | 12/03/2007

 16. Δηλαδή,

  τα υιοθετείς;

  Μας βρίζεις και συ Λουσιφερίδη;

  Ο TEMPORA, O MORES!!!

  μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/03/2007

 17. Μα δεν απευθυνομαι μόνο σε εσας ;
  Ο κ. Καραμπελιάς γνωρίζει τον εν λόγω κυριο;
  Η δεν καταδεχεται να ασχοληθεί με τα Βλογκ ;
  Αν δεν μπορειτε εσεις , μπορεί καποιος να μου εξηγησει που χρεωνεται ο Βιβερε περικολοζαμέντε…..;

  Σχόλιο από Λουσιφερίδης Π. | 12/03/2007

 18. «Δηλαδή,

  τα υιοθετείς;

  Μας βρίζεις και συ Λουσιφερίδη;

  Ο TEMPORA, O MORES!!!

  μ-π»

  Σιγά μη τα υιοθετώ. Τα παραθετω σαν παραδειγμα φασιστικου θρασους .
  Τι ειναι αυτά που λέτε; Εκείνο για το οποιο θα ηθελα μια καθαρή και ξαστερη απαντηση οχι απο εσας αλλά απο καποιον του Αρδην ή της Ρήξης ή απο τον ιδιο τον κ. Καραμπελιά (αν καταδεχεται ) ειναι αν τα υιοθετει αυτός ή αυτοι ;
  Να καταλαβαινομαστε ρε παιδια …(Ωχ ειπα ρε . Κατι μου θυμίζει ,κατι μου θυμίζει α ναι τον Greg: εισαι ελληνας ρε; ξερασε το»

  Σχόλιο από Λουσιφερίδης Π. | 12/03/2007

 19. Λουσιφερίδη,

  στο λέμε για τελευταία φορά:

  Δεν έχουμε σχέση πολιτική με τον Καραμπελιά.

  Σεβόμαστε τον πολιτικό άνδρα και το θεωρητικό του έργο και αγανακτούμε με το φασισμό του «Ιού», που όλους όσους διαφωνούν, τους βάζει μια ρετσινιά -όπως έκαναν οι μετεμφυλιακοί ασφαλίτες στους πατεράδες μας- και τους πετάει στην ακροδεξιά.

  Στο συγκεκριμένο θέμα της συκοφάντησης και του εξευτελισμού βρίσκεστε στην ίδια πλευρά με τον Καραμπελιά.

  Σ’ αυτόν, σε μια μεγακλίμακα (που λέγετε «Κ.Ε.») κάποιοι αντίστοιχοι αήθεις του φώναξαν πανελλαδικώς στ’ αυτί:

  «Είσαι αριστερός της αρεσκείας μας ΡΕ; Πες μας είσαι;;; ΦΑΣΙΣΤΑ! Ε ΦΑΣΙΣΤΑ!»

  Ο πρώτος που θα έπρεπε να αντιδράσει ήσουν εσύ Λουσιφερίδη…

  Γιατί εκτός από τη μορφή υπάρχει και η φασιστική δομή που απλά αλλάζει όνομα. Και ο Καραμπελιάς, όπως και συ, ήρθε αντιμέτωπος μ’ αυτην την φασιστική δομή.

  μ-π

  Υ.Γ.

  Τις ερωτήσεις προς τον Καραμπελιά μπορείς να τις κάνεις στο σάιτ τους, στο φαξ τους, στις εφημερίδες τους κ.λπ. Εμείς τι φταίμε; Και εξ άλλου, κάποιος σου είπε που ανήκει ο συγκεκριμένος: Ρώτα αυτόν τον κάποιο!!!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/03/2007

 20. Μαλιστα. Ενταξει παιδια .

  Σχόλιο από Λουσιφερίδης Π. | 12/03/2007

 21. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Οι Ομοσπονδίες των προσφυγικών οργανώσεων (Μικρασιάτες, Κωνσταντινουπολίτες, Πόντιοι),
  που εκπροσωπούν περισσότερες από 700 οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό,
  οργανώνουν ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
  για το επίμαχο νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ δημοτικού
  την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007, 12 π.μ.
  στο Πολιτιστικό Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού
  Νοταρά 45 και Μετσόβου, Εξάρχεια
  (τηλ. 210-8815310)

  Θα μιλήσουν οι:

  Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός

  Θόδωρος Στολτίδης, α/πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας

  Θανάσης Λαγουδήμος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας

  Νίκος Ουζούνογλου, πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

  ——————

  Η είδηση αυτή προβλήθηκε από το πολύ καλό ιστολόγιο Λαπούτα, όπου γίνεται και συζήτηση επ’ αυτών

  Και όπως δήλωσε o JAGOff:

  «Η σοβαρότητα της εκδήλωσης είναι αυτονόητη λόγω των συμμετεχόντων, θα καταφέρω να είμαι κι εγώ εκεί και θα κάνω ρεπορτάζ.»

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/03/2007

 22. Θα προσπαθήσουμε και εμείς οι -γνωστοί διαφωνούντες- να είμαστε παρόντες στο μεγαλο ιβέντ του χώρου.
  Είμαστε ειλικρινά περίεργοι να ακούσουμε τον Β. λάϊβ μετα από πολλά χρόνια. Και ασφαλώς θέλουμε να δούμε αν επιβεβαιώνονται οι συγκεκριμένες απερίφραστες [αν μη τι άλλο..] εκτιμήσεις που έχουμε καταθέσει στο ημέτερο μπλογκ σε σειρά παλαιότερων ποστ μας.
  ΥΓ. Η χρήση του πληθυντικού αποτελεί [ασφαλώς] λεκτικό σχήμα ευγενείας -[δάνειο-‘επιρροή’ από τους οικοδεσπότες…]

  Σχόλιο από suigenerisav | 13/03/2007

 23. Λάιβ, καλός είναι. Στα γραπτά (που υπογράφει) τα χαλάει μερικές φορές… 🙂

  Σχόλιο από Πάνος | 13/03/2007

 24. Δυστυχώς, δεν θα παραστώ στη συνέντευξη τύπου, τέτοια ώρα που βρήκανε να την κάνουν.

  Σχόλιο από JustAnotherGoneOff | 13/03/2007

 25. Αρχιζουμε και έχουμε αποχές βλέπω..!
  Χμμμ..
  Να σημαίνει κατι αυτό ;
  Μηπως πρέπει να αναθεωρήσω κι εγώ τις απόψεις μου;
  Για την εκδηλωση ενννοώ.. 8)

  Φίλε Πάνο, δεν έχω εικόνα σου λαϊβ-πιθανολογώ πως πρέπει να είναι εξίσου ‘καλή’ με αυτή του Β.
  Αλλά, γιατί έχω αραγε αυτη την εντυπωση ότι ο Β. δεν είναι ο μόνος που μας «τα χαλάει στα γραπτά»..;
  😉

  Σχόλιο από suigenerisav | 13/03/2007

 26. Σουις

  Είχα παραλείψει ότι η μητέρα μου έχει εγχείρηση καταρράκτη αύριο και πρέπει να είμαι μαζί της 🙂
  Καμία σχέση με λαμογιές και «λαμογιές».

  Σχόλιο από JustAnotherGoneOff | 13/03/2007

 27. Ναι ρε φίλε!
  Γνωριζόμαστε-έστω και λίγο..
  Δεν έχω καμιά ‘λαμογο’εντύπωση από την αφεντιά σου. Θεωρώ πως μερικές φορές σφάλλεις-αλλά ψυχανεμιζομαι πως κι εσύ έτσι θα σκέφτεσαι για μένα, οπότε ΟΚ.
  8)
  Απλώς σκέφτηκα να ιντριγκάρω λίγο [καλοπροαιρέτως] τους Ποντίους & Αριστερούς, αλλά δεν ‘τσιμπάνε’… 🙂

  Σχόλιο από suigenerisav | 13/03/2007

 28. Καλά βρε Suis, πρώτη φορά με ιντριγκάρεις σε «ξένο» μπλογκ 😛
  Μπορεί να σφάλλω όσο σφάλλεις κι εσύ, αλλά πες κάτι να σφαχτούμε και να αποκτήσουμε ενδιαφέρον (το γιατί δεν γράφω στο μπλογκ σου, σε άλλο κανάλι) 😉

  Btw, με κείνο τον καφέ τι θα γίνει; 🙂

  Σχόλιο από JustAnotherGoneOff | 13/03/2007

 29. jango,
  στειλε μήνυμα όποτε κάνεις κέφι να το κανονισουμε.
  [και παρω πρέφα και αυτό για το «αλλο κανάλι» ;-)]

  Σχόλιο από suigenerisav | 14/03/2007

 30. Ο ΤΥΠΟΣ των ήλων

  Κόκκινη κάρτα

  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

  …Στενά μαρκαρισμένες οι εφημερίδες από την TV, το Διαδίκτυο και τα θρώσκοντα blogs, τριγυρνάνε χλωμές και άσφαιρες στο γήπεδο της ενημέρωσης. Ομως, ορισμένες ξεγλιστράνε, αντέχουν στην ασφυκτική πίεση και επιτίθενται. Οπως ο βρετανικός «Independent», που άρχισε αγώνα κατά της «τραπεζικής αισχροκέρδειας» *** Ομάδα-σκορποχώρι το ΠΑΣΟΚ ειδικεύεται στα αυτογκόλ. Ή μάλλον χάνει τους αγώνες από τα αποδυτήρια. Οπως τώρα, με τον νόμο-πλαίσιο. Καλά το είπε η Διαμαντοπούλου, κι αργότερα ο Μπίστης: Πώς να βγούμε στα «παράθυρα» χωρίς θέσεις; Ως ενιαία ομάδα -ιδεολογικά, υφολογικώς κτλ.- αντιμετωπίζονται από ορισμένους προοδευτικούς εκείνοι που ασκούν κριτική στο περιώνυμο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Απλοϊκό το εφεύρημα, γκρίζα η λογική της πονηρής και βάναυσης αυθαιρεσίας. Σα να λέμε: επειδή ο Κομαντάντε Μάρκος μιλάει για έθνος και πατρίδα, συμπλέει με ακροδεξιούς που επίσης έχουν περί πολλού τις δύο αυτές έννοιες. Ομως τα εσκαμμένα ξεπέρασε ο «Ιός» της Κυριακής, που μίλησε για «επιγόνους του Σάββα Κωνσταντόπουλου». Εξέστω ασχημονείν, είναι προσωρινώς η απάντηση (…Αλήθεια, ο Σβορώνος και ο Κορδάτος υπήρξαν πρόγονοι του Σάββα Κωνσταντόπουλου;) *** CUT: Κάτι πήγε να κάνει με την τελευταία τηλεοπτική παρουσία της η Σεγκολέν, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Πάντως, όσο τάζει, τόσο χάνει *** Ομως, ετούτη η ομάδα που κυβερνά, είπαμε, μοιάζει με τον Θρύλο: μέτρια έως κακή παρουσία, άνετος πρωταθλητισμός…

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 22/02/2007

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/03/2007

 31. Το τι ανακρίβειες υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ στην ιστορία ας μην το συζητήσουμε διότι δεν τελειώνει ποτέ.

  limaris.wordpress.com

  Σχόλιο από limaris | 26/03/2007

 32. Λιμάρη,
  όταν οι ανακρίβειες δεν συζητώνται και απορρίπτονται τότε γίνονται μεγαλύτερες, αποκτούν μια γενετήσια ορμή πολλαπλασιασμού σαν τα κουνούπια.
  Δώστους αίμα να ρουφήξουν και στάσιμο νερό.

  Σχόλιο από Μικρασιάτης | 27/03/2007

 33. […] -”Ιός”: πίσω από την κου […]

  Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του μήνα…. « Πόντος και Αριστερά | 23/12/2007

 34. […] -”Ιός”: πίσω από την κουρτίνα 1.063 […]

  Πίνγκμπακ από -Ένας χρόνος Π&Α « Πόντος και Αριστερά | 25/12/2007

 35. […] προσέγγιση του ζητήματος. Για παράδειγμα ο “Ιός ” της  Ελευθεροτυπίας έγραφε το […]

  Πίνγκμπακ από -Οι Σλαβομακεδόνες και η υπέρτατη ευτυχία … « Πόντος και Αριστερά | 03/04/2008

 36. […] προσέγγιση του ζητήματος. Για παράδειγμα ο “Ιός ” της  Ελευθεροτυπίας έγραφε το […]

  Πίνγκμπακ από Μητσοτάκης - ” Ιός ” ………. κοινό μυαλό !!! « Πόντος και Αριστερά | 11/04/2008

 37. Πάντως σε εβραϊκά σάιτ, οι «Ιοί» κατηγορούνται για αντισημίτες :

  ————————————————————————-

  » martingale Είπε:

  Κυριακή, Ιούνιος 29 2008 στο 9:19

  Καταρχην να πουμε λιγα πραγματα για ΟΑΚΚΕ, ΜΚΟ, Τερμιναλ κλπ. Προκειται για πολιτικους χωρους και σχηματισμους εντελως περιθωριακους, απαξιωμενους στη συνειδηση του κοσμου και γραφικους. Πως μπορεις να περιμενεις να ασχοληθει καποιος στα σοβαρα με τον αντισημιτισμο οταν σηκωνεις την παντιερα της ΟΑΚΚΕ που μιλαει για τον ρωσσοδουλο Σημιτη (που επεπτρεψε να περασουν απο ελληνικο εδαφος νατοικα στρατευματα εναντια της ρωσσοφιλης Σερβιας), τον ρωσσοδουλο Καραμανλη και τους σοσιαλφασιστες. Για την τερμιναλ τι να πω 100 παιδακια τα οποια αποφασισαν να οργανωσουν ενα γκρουπουσκουλο. Για τις ΜΚΟ τυπου ΕΠΣΕ εχουν καταφερει να απομονωσουν τον κοσμο, να φτυνουν και να αποπατουν στις ευαισθησιες του κοσμου βλεπε Μακεδονικο κλπ. Οσο το εν Ελλαδι Εβραικο στοιχειο κανει παρεα με ανθρωπους πληρως απαξιωμενους, οι δικαιες υποθεσεις αντισημτισμου δεν θα λαμβανονται στα σοβαρα. Ισα ισα καποιοι “φιλοι” σας οπως ο Ιος επιτεθηκαν στον Χρυσανθο Λαζαριδη και τον Ιωαννη Μαζη λεγοντας τους νεοσυντηρητικα γερακια και εθνικιστες οταν στα πλαισια αμυντικων αναλυσεων ειπαν για αναγκη συγκλισης Ελλαδος Ισραηλ στους τομεις ασφαλειας και αμυνας. Λοιπον απλα τα πραγματα ποιες πιθανοτητες εχει ο οποιοσδηποτε αντισημτισμος (αποψη μου ειναι πως στην ελλαδα υπαρχει ο πολιτισμικος αντισημτισμος θα αναφερω) να αμβλυνθει? Μεσα στα πλαισια φιλιας των 2 κρατων η μεσω επιθετικων γκρουπουσκουλων αποκομμενων απο το λαικο αισθημα και τα οποια φτυνουν οτιδηποτε αυτος ο κοσμος θεωρει καλως η κακως ιερο.
  Τωρα οσον αφορα για τον πολιτισμικο αντισημητισμο ειναι ορος που δανειζομαι απο τον Νταλεκ στο βιβλιο του Κισσιντζερ και Νιξον. Εκει ο Χενρυ ειναι ο μονος Εβραιος στο συμβουλιο και τον δουλευαν ολοι οι αλλοι μαζι με τον Νιξον λεγοντας τον το εβραιοπουλο. Οταν δε ο Νιξον κλασσικος αντισημιτης μαζι με τον Χαλντεμαν μιλαγαν για τους απιστους εμπορους χρυσου οταν στην κορυφη του αντιπολεμικου κινηματος εβραιοι απο το ακαδημαικο κατεστημενο και τους Νιου Γιορκ Ταιμς εκαναν πολεμο στον Νιξον. Ο Νιξον και ο ιδιος πολιτισμικος αντισημτιτης με την εννοια της καχυποψιας που εχει μια ιστορικη παραδοση στην δυση. Παρολα αυτα κανεις δεν μπορει να πει πως ο Νιξον εδρασε κατα του Ισραηλ.»

  http://abravanel.wordpress.com/2008/06/19/mossad/

  Σχόλιο από αντι-Ιός | 01/07/2008

 38. ————-

  [ΜΜΕ και Παραεξουσία: Οι σκοτεινές διαπλοκές του «Ιού της Ελευθεροτυπίας»]

  Του Πάνου Πικραμένου
  ΡΕΣΑΛΤΟ-Τεύχος 2-Ιανουάριος 2006

  Το ζήτημα της ανεξαρτησίας του Τύπου και το αν υπάρχει κατευθυνόμενη δημοσιογραφία είναι ένα θέμα πολυσυζητημένο.
  Όμως, εξαιρετικά σπάνια έρχονται στο φως της δημοσιότητας αδιάσειστα στοιχεία, που να μπορούν να χαρακτηριστούν ως αποδείξεις ή έστω ως σοβαρές ενδείξεις, για οργανωμένη προσπάθεια διαφόρων κέντρων να χειραγωγήσουν τον Τύπο ή για αξιόμεμπτες σχέσεις δημοσιογράφων με τρίτους παράγοντες, κρατικούς φορείς, εταιρείες, οργανώσεις, υπηρεσίες κλπ Ειδικά όταν πρόκειται για οργανωμένα παράκεντρα αποπληροφόρησης και ελέγχου της κοινής γνώμης ή εξέχοντα μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας που εμφανίζονται ως τιμητές της δεοντολογίας.
  Υπογραμμίζεται ότι το παρακάτω άρθρο δεν έχει σκοπό την υπεράσπιση της «πατρίδος, της θρησκείας και της οικογένειας», ούτε και την καταγγελία κάποιας «συνωμοσίας έξωθεν προερχόμενων δυνάμεων» κλπ. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ή με άλλη διένεξη, αφού πρόκειται για άρθρο που είχε προγραμματιστεί πριν ακόμη εκδοθεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Ρεσάλτο». Επίσης δεν αποσκοπεί ούτε στην «υπεράσπιση» αλλά ούτε στην «καταδίκη» του αναφερόμενου και μακαριστού πλέον πατέρα Αντώνιου Αλεβιζόπουλου. Με δύο λόγια το timing και το περιεχόμενο δεν έχει να κάνει με κανέναν εξωγενή παράγοντα, παρά μόνο με το εκδοτικό πρόγραμμα και τους στόχους του περιοδικού.
  Το παρόν κείμενο, στηριζόμενο στα έγγραφα που το συνοδεύουν, έχει ως σκοπό να θέσει ορισμένα ζητήματα, όπως αν εκτός από τα κέντρα εξουσίας, υπάρχουν και οργανωμένα κέντρα παραεξουσίας τα οποία προσπαθούν να ελέγξουν τον Τύπο και αν τα κέντρα αυτά προκαλούν κρούσματα κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας.

  Εισαγγελικό υλικό

  Τον Ιούνιο 1995 ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Αγγελής, διατάσει έρευνα στα γραφεία της παραθρησκευτικής οργάνωσης Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος- ΚΕΦΕ, γνωστής και ως «Σαϊεντολογία», η οποία έχει έδρα τις ΗΠΑ και εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο. Μετά από τρεις εφόδους, (9 Ιουνίου, 27 Σεπτεμβρίου και 6 Νοεμβρίου) κατασχέθηκαν αρχεία, φάκελοι μελών και σκληροί δίσκοι υπολογιστών. Συνολικά ευρέθηκαν και μελετήθηκαν 20.000 έγγραφα εκ των οποίων πολλά ήταν κρυπτογραφημένα. Στις 20 Δεκεμβρίου 1995, η πρόεδρος του ΚΕΦΕ κ. Κ.Δ, αναγκάζεται να καταθέσει στην Εισαγγελία 200 κλειδιά κρυπτογράφησης.
  Μετά την ανάγνωση των εγγράφων, οι Αρχές μεταξύ άλλων ανακαλύπτουν:

  1.σχεδιαγράμματα-χάρτες, άκρως απόρρητων εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας (129 Πτέρυγα Υποστήριξης) «Επρόκειτο για φωτοαντίγραφο του σχεδια*γράμματος της τότε μείζονος στρατιωτικής περιοχής του Ελληνικού, που ανήκει στην Πολεμική Αε*ροπορία και στο όποίο φαίνονται: το στρατιω*τικό αεροδρόμιο, η μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας 129 Π.Υ. (Πτέρυγα Υποστήριξης), το κρατικό εργοστάσιο αεροπλάνων, η μονάδα Έ*ρευνας και Τεχνολογίας, η Μοίρα Ασφαλείας Φρούρησης, οι αποθήκες ανεφοδιασμού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και διάφορες άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις». (βλ hxxp://users.hellasnet.gr/panelppv/elliniko.htm, και hxxp://www.phorum.gr/viewtopic.php?p…fff68220fe220b καθώς και δημοσίευμα κυριακάτικης Απογευματινής 7/2/1999)

  2.Κρυπτογραφημένα έγγραφα για χώρες των Βαλκανίων, τα οποία όπως αναφέρει στην αναφορά του ο εισαγγελέας, δεν έχουν «ουδεμία σχέση με την λειτουργία ενός φιλοσοφικού σωματείου του αστικού Κώδικα», όπως εμφανιζόταν η οργάνωση στην Ελλάδα.

  3. Μία δεύτερη οργάνωση που δρούσε στο εσωτερικό του ΚΕΦΕ, κάτι σαν μυστική αστυνομία, η οποία παρακολουθούσε Έλληνες πολιτικούς (π.χ Μ. Έβερτ) και άλλες προσωπικότητες, με την ονομασία “OSA” (Office of Special Affairs) -«Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων». Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το OSA έχει στρατιωτική δομή και λειτουργία ανάλογη με αυτήν των μυστικών υπηρεσιών διαφόρων κρατών.
  4. Την εσωτερική αλληλογραφία της οργάνωσης με εντολές και οδηγίες για εξουδετέρωση όσων θεωρούσε εχθρούς της.
  5. Λίστες με ονόματα μελών, υποστηρικτών και εχθρών της.
  6. Λίστες με ονόματα δημοσιογράφων που η οργάνωση θεωρούσε φίλα προσκείμενους ή εχθρούς, καθώς και οδηγίες για το χειρισμό τους, ώστε να δρουν εναντίον των αντιπάλων της οργάνωσης.

  Από την ανάγνωση των εγγράφων και άλλων στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτει ότι η οργάνωση επεδίωκε τη σπίλωση και τελικά την εξουδετέρωση όσων θεωρούσε εχθρούς της στην Ελλάδα, και ειδικά του ιερέα Αντώνιου Αλεβιζόπουλου που ήταν επικεφαλής του αρμόδιου γραφείου της Εκκλησίας για τις αιρέσεις, και αναφέρεται στην εσωτερική αλληλογραφία με τον κωδικό “L”.
  Για τον σκοπό αυτό η οργάνωση επεδίωκε συστηματικά να χρησιμοποιεί δημοσιογράφους και εκπαίδευε τα μέλη της στο χειρισμό «μαύρης προπαγάνδας» μέσω των ΜΜΕ. Στην εσωτερική αλληλογραφία και στις λίστες της οργάνωσης για το θέμα αυτό αναφέρονται και αρκετά ονόματα δημοσιογράφων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δύο περιπτώσεις: αυτή του Β.Ρ, που δεν θα αναφέρουμε γιατί δεν βρίσκεται πια στη ζωή και αυτή της δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός της Ελευθεροτυπίας».

  Το έγγραφο (Α), είναι αποκαλυπτικό.

  Όπως δείχνει ο τίτλος του, «Πρόγραμμα χειρισμού L», πρόκειται για σχέδιο του Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων –OSA, εναντίον του μακαριστού ιερέα Α. Αλεβιζόπουλου, προκειμένου να εμποδίσει τη δράση του εναντίον των παραθρησκευτικών οργανώσεων στην Ελλάδα. Το έγγραφο, που έχει σταλεί από τα «κεντρικά» της οργάνωσης στο Λος Άντζελες, μεταφράστηκε από το ΚΕΦΕ και φέρει ημερομηνία 20-12-1994. Πρόκειται για οδηγίες ή μάλλον εντολές, τις οποίες το γραφείο Αθηνών οφείλει να εκτελέσει. Όταν η εντολή εκτελείται, ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος, δικηγόρος Η. Γ (το πλήρες όνομα είναι στην διάθεση του περιοδικού) υπογράφει κάτω δεξιά από την παράγραφο, αναγράφοντας και την ημερομηνία της εκτέλεσης της εντολής.

  Οι Εντολές

  Οι εντολές της οργάνωσης είναι σαφείς, όπως φαίνεται και από το έγγραφο που δημοσιεύει το «Ρεσάλτο».
  «Βρες έναν ερευνητή δημοσιογράφο που μπορεί να ψάξει και βρει στοιχεία για τον L για ειδικό ρεπορτάζ. Μπορεί να εμφανιστεί με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι ερευνά την ΣΝΓ (ΣτΡ Σαϊεντολογία) και θέλει όλα τα σχετικά δεδομένα, ενώ στην αλήθεια ψάχνει για άλλα δεδομένα…». (Ενότητα «Λειτουργικοί Στόχοι» παράγραφος 7)
  Ο επικεφαλής του OSA, υπογράφοντας κάτω δεξιά βεβαιώνει ότι η εντολή εξετελέσθη με ημερομηνία 16-2-1995, σημειώνοντας ιδιοχείρως «Δημοσιογράφοι Ιού Ελευθεροτυπίας».
  Λίγες ημέρες νωρίτερα στις 12 Φεβρουαρίου1995, ο υπεύθυνος της οργάνωσης βεβαιώνει ότι εξετελέσθη και μία άλλη οδηγία. Αυτή της παραγράφου 10 που αναφέρει ότι ο Αλεβιζόπουλος θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως Ναζί:
  «Χρησιμοποίησε τα δεδομένα που βρήκες στο 7 και στο 8 παραπάνω για να τον παρουσιάσεις αρνητικά με κάποια ανεπιθύμητα κουμπιά για την Ελλάδα. Μία πιθανότητα θα ήταν να τον συνδέσεις με τους Ναζί ή ότι θέλει να καταστρέψει την Ορθ. Εκκλησία με τις ενέργειές του κτλ, κτλ». Δίπλα, ιδιοχείρως, ο επικεφαλής του OSΑ σημειώνει διευκρινιστικά: «Άρθρο Ιού».
  Η εντολή έχει εκτελεστεί κατά γράμμα. Στο άρθρο του «Ιού», της 12 Φεβρουαρίου 1995, με τίτλο «Η μάχη των μάγων» και υπότιτλο «πατήρ Αλεβιζόπουλος, ο αντιαιρετικός Αγών μου» (ΣτΡ προφανώς γίνεται λογοπαίγνιο με το «ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ), δημοσιεύει τη μαρτυρία του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού Πέτρου Κουναλάκη, για τη δράση του Αλεβιζόπουλου στη Γερμανία, ο οποίος τον καταγγέλλει για συνεργασία με την Χούντα εναντίον φοιτητών, για αντικομμουνιστική δράση κλπ!!!
  Η τελευταία παράγραφος του άρθρου, με τίτλο «το νέο γερμανικό δίκτυο» συνδέει απευθείας τον Αλεβιζόπουλο με …τους Ναζί « …μαθαίνουμε ότι οι περισσότεροι εισηγητές προέρχονταν από την Γερμανία. Κοινός παρονομαστής, η ακροδεξιά τους τοποθέτηση. Ένας μάλιστα από τους τακτικότερους συνεργάτες και καλεσμένους στα συμπόσια του πατέρα Αλεβιζόπουλου, ο δικηγόρος του Αμβούργου R.A, που δραστηριοποιείται επί χρόνια σε «θεολογικά» ζητήματα, από τις 31 Οκτωβρίου 1991, κατέχει τον …επίσημο τίτλο του Ναζί, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Αμβούργου. Αυτόματα έρχεται στο νου η ιστορία του Ανόβερου και του Αμβούργου…»

  Η Εμπλοκή του «Ιού»

  Εκτός όμως από την ιστορία του Αμβούργου και του Ανόβερου, μετά την προσεκτική ανάγνωση των εγγράφων, αυτόματα έρχονται στο νου και κάποιοι άλλοι συνειρμοί…
  Σε ό,τι αφορά το αν υπάρχει εμπλοκή δημοσιογράφων στο εγχείρημα της οργάνωσης, σοβαρά ερωτήματα προκαλεί και το έγγραφο Νο 1957, του επικεφαλής του Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων της Αθήνας Η.Γ, προς τον προϊστάμενό του, επικεφαλής του αντίστοιχου γραφείου Ευρώπης «…αγαπητέ Μ, ελπίζω ότι απόλαυσες το εγκληματικό άρθρο που σου έστειλα για τον Αλεβιζόπουλο, που έχει γραφεί από τον σύμμαχο ρεπόρτερ Ρ. (ΣτΡ ο δημοσιογράφος που δεν βρίσκεται πια στην ζωή) Ακόμη ένα μεγαλύτερο άρθρο πρόκειται να δημοσιευτεί την Κυριακή στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στο ένθετο 2«υιός» (ΣτΡ πρόκειται για ορθογραφικό λάθος, εννοεί «Ιός»), η οποία πωλεί 100.000 φύλα, η οποία είναι η δεύτερη σε κυκλοφορία και σεβαστή εφημερίδα στην Ελλάδα. Το άρθρο θα είναι γύρω από τον Αλεβιζόπουλο και τα εγκλήματά του σε 2-3 σελίδες. Ο ρεπόρτερ, ο οποίος κάνει το άρθρο πλησιάστηκε από το Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων στο παρελθόν, όπως θυμάσαι, και σήμερα καλείται να δημοσιεύσει τα παραπάνω».
  Ποιος άραγε να ήταν ο ρεπόρτερ του «Ιού» που «πλησιάστηκε από το Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων», και τώρα «καλείται να δημοσιεύσει τα παραπάνω»;

  Μεταξύ των εγγράφων που βρέθηκαν στα γραφεία της οργάνωσης, υπάρχει μία λίστα με ονόματα δημοσιογράφων και άλλων προσωπικοτήτων, συνοδευόμενα με σχόλια της οργάνωσης. Όπως φαίνεται στο έγγραφο C στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Δημήτρης Τρίμης, Δημήτρης Ψαρράς και Αγγέλικα Ψαρρά, μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός της Ελευθεροτυπίας».
  Χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε κανένα όργανο που είναι αρμόδιο για την διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ίδια λίστα αναφέρεται σαφώς το όνομα του Δ. Τρίμη, ως του ανθρώπου που έφερε σε επαφή την οργάνωση με τον κ. Κουναλάκη.

  Σημειώνεται ότι η υπόθεση αυτή δεν έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Τα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα που βρέθηκαν στα γραφεία του ΚΕΦΕ και η έρευνα περί κατασκοπείας που ακολούθησε, απασχόλησαν τον ημερήσιο Τύπο της εποχής εκείνης. Επίσης η υπόθεση έχει αναφερθεί παλαιότερα σε βιβλίο του Α. Μποσνακούδη με τίτλο «Οι Μισθοφόροι της Νέας Τάξης» και πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Σπίνου, ενώ τα έγγραφα που δημοσιεύουμε κυκλοφορούν εδώ και καιρό σε δημοσιογραφικά γραφεία.
  Αποφύγαμε τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων που βρίσκονται στα έγγραφα, αφού πρόκειται για μία σκοτεινή υπόθεση, ενώ δημοσιεύουμε μόνο τα αρχικά όσων ονομάτων δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

  Ιδιαίτερη εντύπωση και αναπάντητα ερωτήματα, για ενδεχόμενες σχέσεις του ΚΕΦΕ με μυστικές υπηρεσίες, έχει προκαλέσει εσωτερικό έγγραφο που χαρακτηρίζει ως ευχάριστο το γεγονός ότι η CIA, κατόρθωσε να «κλείσει» το αρμόδιο γραφείο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, που παρακολουθούσε τις παραθρησκευτικές οργανώσεις στην Ελλάδα!

  Σχόλιο από ο θείος Αντίδωρος | 08/07/2008

 39. […] -”Ιός“: πίσω από την κουρτίνα […]

  Πίνγκμπακ από -Δύο χρόνια Π&Α: Ένας “εγωκεντρικός” απολογισμός! « Πόντος και Αριστερά | 31/12/2008

 40. […] Και για να το συνδέσουμε με τα δικά μας: πόσο πολύ ταιριάζει ο στίχος  “Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες, / κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες, / κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς, / με ιδεώδεις υποτακτικούς….” όταν στο νού μας έρχονται οι αντιπρόσφυγες αναθεωρητές, οι “δικοί μας αντισημίτες”, σαν τον Γκίκα του ΚΚΕ και τον Κωστόπουλο του “Ιού“. […]

  Πίνγκμπακ από “…τους έχω βαρεθεί” : Κριτική στη σοβιετική γραφειοκρατία « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2009

 41. […] -”Ιός”: πίσω από την κουρτίνα! […]

  Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010

 42. […] -Ο Αγκόπ, οι πρόσφυγες του ’22, και η αντιπροσφυγική Δεξιά Αναφωνώντας  “Ίδια είναι τα σκατά….” καθώς θυμόμαστε τον “συνωστισμό” της κ. Ρεπούση και το “Βιετνάμ των Ελλήνων” του Ιού! […]

  Πίνγκμπακ από -Ο Αγκόπ, οι πρόσφυγες του ’22, και η αντιπροσφυγική Δεξιά « Πόντος και Αριστερά | 03/09/2010


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: